פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות - בן 4 חודשים
    שירה
    19/03/2009

בני בן ארבעה חודשים ושבוע, ועדיין לא מראה סימני הושטת ידיים, אני שמה אותו מתחת לאוניברסיטה והוא לא חובט בצעצועים או מנסה לתפוס אותם. רק אם אני שמה אותם ליד היד שלו הוא תופס. לפני שבועיים הוא התחיל ללעוס את הידיים ולאחוז יד ביד. האם זה תקין? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות - בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• היה לי בדיוק אותו דבר...

רוזה
    19/03/2009

תושיטי לו חפצים כל הזמן וממש תתני לו לחוש אותם בכף היד זה מה שאני עשיתי ואחרי שבוע הוא התחיל להושיט...תעבדי איתו על זה ולפעמים זה פשוט עניין של זמן שבוע זה הרבה כשאתה תינוק כל יום אתה לומד משהו חדש...אבל אין לך מה לדאוג. מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :

נעמה
    21/03/2009

ראשית, אני מודה לך על תשובתך הזריזה. שנית, ברור לי שאינך רופאה, אבל חשבתי שבמסגרת תפקידך בין היתר נתקלת אולי בילדים שאכן מאובחנים באבחנה זו ותוכלי להגיד לי לפי תיאור הפעולות שבני מבצע עד כה, אם יש ממה לחשוש. אבל אני ממש מבינה שקשה להגיד או לאבחן מרחוק. ושאלה נוספת - האם התחלה של זחילה אחורה זה מצב לגיטימי ? כי היום, ממצב של שכיבה על הבטן הוא דחף את הטוסיק כלפי מעלה, הגיע לתנוחת זחילה, זחל 4 צעדים אחורה והתיישב עצמאית (דרך הצד) תוך דחיפת הטוסיק אחורה... (היינו בשוק...). תודה על ההתיחסות, אני ממש מעריכה זאת. נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה אחורה

שירי קאשי
    22/03/2009

הי נעמה,
    זחילה אחורה אינה שלב שבו חייבים לעבור אך עדיין תינוקות רבים עוברים בו. הזחילה אחורה לרוב נובעת מכך שהידיים באופן יחסי יותר חזקות מהרגליים ולכן ההתקדמות היא אחורה. התישבות בצורה זו היא תקינה ויש להמשיך ולגרות גם להתקדמות קדימה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלנו זה קרה וזה מה שעשיתי

מיכל
    19/03/2009

גיריתי עם החפץ את הפה שלה ואז היא הושיטה את הידיים ישר לקו האמצא כדי להגיע לפה. עשיתי את זה כמה פעמים וזה ממש עזר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות - בן 4 חודשים

שירי קאשי
    22/03/2009

הי שירה,
    בגיל זה אנו מצפים כבר להושטת הידיים. הכנסת הידיים לפה היא אכן תחילת התהליך. רצוי בנוסף לשכיבה באוניברסיטה, להרבות בשכיבה על הבטן, דבר שיסייע גם לחיזוק חגורת הכתפיים ומכאן להושטת הידיים וכן להתפתחות המוטורית בכלל. בנוסף את יכולה לגרות את פנים כף היד ואת צידי הפה עם צעצוע על מנת לגרות את הרפלקס של תפיסה והבאה לפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים
    אורטל גיאת
    19/03/2009

כשאני בבית לבד עם הבן שלי הוא ממש מלאך ולא מפסיק לחייך ולברבר אבל ברגע שמישהו אחר מרים אותו הוא לא מפסיק לבכות ולצרוח בהיסטריה (וזה כולל את ההורים שלי) בשבוע הבא אני חוזרת לעבודה ואתמול הייתי איתו אצל המטפלת וברגע שהיא הרימה אותו הוא שוב נכנס להיסטריה של בכי. אמרו לי שזה כנראה פחד מאנשים זרים (אציין כי שאני איתו במקומות המוניים כמו בקניון הוא כן מחייך עד שמישהו מרים אותו) אני לא יודעת מה לעשות ואיך לחזור לעבודה האם ניתן לעשות משהו

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורטל

דבי גרוס דולב
    19/03/2009

הי אורטל
    חרדת זרים היא דבר לגיטימי ונורמלי אבל חשוב להתיחס לתינוק עם קושי זה ברגישות רבה. חשוב לתת לאחרים להחזיק אותו אבל להיות קשובים לצרכים שלו וכשהוא חווה קושי, לקחת בחזרה.
    צריך לחשוף תינוק כזה לאנשים שונים ואף לנסות לתת לו להיות בידיים זרות אבל לא לכפות זאת עליו ולהתחשב בקשייו.
    המעבר למטפלת צריך להיות הדרגתי וחשוב לבלות זמן משותף איתה כשאת בסביבה עד שיתרגל אליה. יתכן ובכל זאת יהיה לו מעט קשה כשישאר איתה לבד אבל אין הרבה ברירה ובסופו של דבר הוא יתרגל אליה כשהיא תפסיק להיות זרה עבורו.
    בברכה ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים - זחילה
    מילי
    19/03/2009

שלום, הבת שלי מתהפכת חופשי, מסתובבת ציר עצמה ובגיל חצי שנה התחילה לזחול עם עידוד. עכשיו כשהיא רוצה להגיע לחפץ היא מתקדמת אליו. אבל רק על משטח פעילות וכמה "צעדים", היא לא עושה סימנים של עניין להתחיל לזחול בבית. היא משחקת עם מה שמסביבה וזה. ניסיתי לשים לה גליל שמעודד זחילה, אבל זה לא כזה עוזר - היא מצליחה איכשהו לתפוס את זה באיזה שהוא שלב. ואם זה מתרחק מדי אז היא מחפשת משהו אחר להתעסק איתו ולא מתאמצת. יש לציין שעד לפני שבועיים הייתי איתה בבית ועכשיו כשהיא במעון לצערי אני לא יודעת אם מספיקה לקבל גירויים, הגדולים ממנה חוטפים לה את הצעצועים. שאלה נוספת - יש לה ריפלוקס. וכתוצאה מכך היתה לה אקסטנציה בגב. לאחר הרבה ערסולים וכו', למדה להתהפך וכו'... יתכן שזה מה שגרם לה לעזוב מהר את זחילת הגחון. היא עכשיו עולה קצת, דוחפת עם 2 הרגליים במקביל ומתקדמת (כמו צפרדע). איך ניתן לעודד אותה להתקדם כל פעם עם רגל אחרת? / זחילת שש?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים - זחילה

הוספת תגובה

• תגובה למילי

דבי גרוס דולב
    19/03/2009

הי מילי
    קצת בילבלת אותי, בתחילת ההודעה כתבת שביתך זוחלת אבל רק על המשטח ולא על הרצפה ובהמשך שאלת כיצד לעודד זחילה.
    בכל מקרה, הסימנים שציינת מעידים כולם על נסיונות זחילה ראשוניים וזה בסדר. מכיוון שביתך איננה נמצאת בעיכוב התפתחותי אינני מוצאת מקום לתרגל איתה זחילה. בנסיונות הזחילה ישנה הרבה למידה חשובה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

מיכל
    20/03/2009

היא מתקדמת 4 "צעדים" בזחילה קדימה וזהו. היא יודעת איך להתקדם אבל לא בוער לה לזחול מסביב כאוות נפשה. אם היא דוחפת עם שני הרגליים יחד, זה תקין? אני לא צריכה להראות לה איך לזחול עם רגל אחת אחרי השניה? מתי להעביר אותה לריצפה לנסות להתמודד? היא תדגיע לשם לבד? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות - בן 9.5 חודשים
    מירי
    18/03/2009

שלום רב, בני בן 9 וחצי חודשים במשקל תקין. תינוק סקרן מאוד ומתקשר עם הסביבה בצורה טובה מאוד. הוא עדיין לא עומד עמידת 6 ולא מתיישב בכוחות עצמו. אני די מודאגת. רופאת הילדים אמרה שהיא לא רואה שום בעיה ואולי אפשר לעזור לו עם קצת פיזוטרפייה. חשוב לי לציין כי אם אני מושיבה אותו הוא יושב יציב מאוד (אם כי אני לא מרבה לעשות זאת כלל, על מנת להגביא אצלו את המוטיבציה לעשות זאת בכוחות עצמו), כמו כן הוא זוחל אחרונית במהירות (לא על שש), מסתובב במהירות סביב עצמו ובסה"כ מצליח להגיע ממקום למקום. כמו כן אם אני מרימה אותו הוא מנסה לעמוד (וגם מצליח לזמן קצר מאוד) ומתבאס לשנות תנוחה... עד כמה זה נחשב חריג לא להתיישב / לעמוד עמידת 6 בגיל זה? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות - בן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי מירי
    לבנך יש עיכוב מסוים בהתפתחות. בגיל זה אנו כבר רוצים לראות נסיונות זחילה והתישבות שמגיעה אחרי עלייה על 6. אני ממליצה ,בשלב זה, לא להעמיד את התינוק ולא להושיבו על מנת לא לשבש תהליכם ולא לעכבם יותר. אם אינך רואה שינוי בזמן הקרוב כדאי אולי לשקול סוג נוסף של אבחון ותרגול.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהבטן לגב ומהגב לבטן..
    רוני
    18/03/2009

הי, בתי בת ארבעה וחצי חודשים. לפני כחודש החלה מתהפכת מהבטן לגב כתוצאה כנראה מחוסר שיווי משקל. לפני כשבוע החלה מתהפכת רצוני ומכוון מהגב לבטן ועושה זאת דיי הרבה אך למרבית ההפתעה כמעט ואיננה מתהפכת יותר מהבטן לגב. נראה כי היא יציבה ואינה מאבדת עוד שיווי משקל ועוד לא עושה זאת בכוונה תחילה. האם נורמלי? איך ניתן לעזור לה לשוב ולהתהפך? תודה, אמא של יובל

לקביעת תור
    סגירה
    מהבטן לגב ומהגב לבטן..

הוספת תגובה

• היא רק בת 4 חודשים...

אמא
    18/03/2009

תני לה את הזמן ואני בטוחה שתתחיל להתהפך גם לכיוון השני. גם בתי התחילה קודם מהגב לבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהבטן לגב ומהגב לבטן..

שירי קאשי
    19/03/2009

הי רוני,
    שלב ההתהפכויות אמור להתרחש בין גיל 4-6 חודשים כך שיש לכן עוד זמן רב להתאמן ולפתח מיומנות זו. ההתהפכויות הראשוניות, במיוחד אם הן מוקדמות מאוד, הן לרוב לא רצוניות ונובעות אכן מאיבוד שיווי המשקל בצורה לא נשלטת, התינוק מבצע מעין נפילה והתנועתיות שלו עדיין לא מספיק טובה על מנת שיוכל לעשות זאת באופן רצוני. כאמור יש לבתך עוד זמן רב אבל בהחלט ניתן בינתיים לעזור לה לרכוש את המרכיבים המוטורים הנחוצים להתהפכות מאורגנת ונשלטת:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    מירי
    18/03/2009

יש לי תינוק מתוק בן כמעט 3 חודשים, עוד שבוע. הוא ישן איתי במיטה זוגית יחד, כמובן משגיחה מאוד, אני חד הורית ולכן שנינו יחד במיטה לבדנו, יש לי עוד ילד בן 11. הבעייה עם התינוק, שנמצא כל הזמן בעגלה במהלך היום , כשאני מנדנדת הכל בסדר אבל איך שאני מפסיקה לדקה הוא פשוט מתעורר ובוכה. גם בלילה הולך לישון רק לקראת 12 בלילה, אחרי בכי ויללות. הוא קם ב2 או 3 בלילה לאוכל , ורק אם אני נותנת אוכל מטרנה ב12 בלילה אז נרדם עד 4, ואז שוב אוכל ב7 בבוקר. גם הקטע עם המוצץ מפריע לי שהוא מוציא אותו איזה 200 פעם ובוכה כדי שאכניס לו אותו שוב,אם אני מורידה לו מוצץ לגמרי הוא פשוט צורח. האם כל זה נובע מפינוק או שזה נורמלי? יש לציין שאם לא מנדנדים אותו כל היום הוא פשוט לא יישן. אשמח לעזרה והדרכה נכונה. תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה

שירי קאשי
    19/03/2009

הי מירי,
    נתחיל מכך שתינוק בגיל זה לא אמור להיות בעגלה רוב היום. השהות בעגלה צריכה להיות מאוד מצומצמת (לטיול או עזרה בהרדמה אם חייבים). תינוק בגיל זה צריך לשהות רוב היום על משטח ישר ומספיק גדול אשר יאפשר לו להתחיל ולפתח תנועתיות (למשל מזרון או שמיכה על הרצפה). תינוק שהוא לא מספיק תנועתי הוא גם תינוק פחות רגוע וישן פחות עמוק וכל נפילה של המוצץ מביאה להתעוררות מלאה. התנועה מאפשרת לו לשחרר מתחים הנצברים בגוף והיא חיונית להתפתחותו. מעבר לכך לתינוק בגיל זה לרוב אין עדיין את היכולת לישון לילה שלם ללא אוכל ולכן 2-3 התעוררויות במהלך הלילה זה תקין לחלוטין וזה צורך שלו.
    אני ממליצה לך בשלב זה להניחו יותר על הרצפה (מזרון, שמיכה) לתת לו לשכב על הבטן, הגב והצדדים. ללמוד לרים את הראש ולשלוט בתנועתו, לחזק חגורת כתפיים בשכיבה על הבטן, להתחיל להושיט ידיים וכל מה שתינוק בגילו אמור להתחיל לעשות.
    את מוזמנת גם ליצור איתי קשר טלפוני ולקבל עוד המלצות כיצד יש לנהוג עם תינוק בגיל זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה
    יוליה
    18/03/2009

שלום!! תינוק שלי כבר חצי שנה ורציתי להתחיל לתת לו אוכל מוצק. מגיל 4 חודשים התחלתי לתת לו דייסות מטרנה שערבבתי עם חלב אם (דרך בקבוק) כדי שיתרגל למרקם החדש. עכשיו אני מנסה לתת לו דייסה או פירה ירק מכפית והוא פשוט לו מוכן לקחת!!! הוא אוטם את פיו כך שפשוט אי אפשר להכניס לו שום דבר לפה וכשאני סוף סוף מצליחה הוא צורח מקיא מכעכע? עושה את עצמו נחנק כך שאני פשול מיובשת ומיואשת ... ניסיתי גם לשלב בקבוק תוך כדי האכלה כדי שירגע אך לשווא.... מזה כבר כמה ימים שאני נלחמת איתו - ניסיתי להחזיק אותו כמה שיותר זמן כדי שיהיה רעב בתקווה שאולי יאכל משהו -כלום לא עוזר!!!! האם כדי לי לחכות עם זה או להתעקש,? ישמ טיפים? אני מרגישה שחלב אם כבר לא מספיק לו והוא כל הזמן רעב...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• אל תעקשי איתו...

אמא
    18/03/2009

זה רק יגרום לו להתנגד יותר ולקשר אוכל למשהו שלילי!! אני הייתי עושה הפסקה של כמה ימים ואז נותנת לו בהדרגה כל פעם קצת תוך כדי שירים וכייף וברגע שלא רוצה יותר להפסיק מייד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיואשת

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

שלום מיואשת
    לפעמים השלבים הראשונים של התחלת המוצקים הם קשים ומייאשים כשהתינוק מסרב.
    חשוב להמשיך ולנסות מאכלים שונים וטקסטורות שונות אבל לא בכוח. לנסות, ואם יש סירוב להפסיק אבל לנסות שוב בארוחה הבאה. אפשר גם לעשות הפסקה של כמה ימים ולחזור לנסות.
    אם את מרגישה שחלב אם כבר לא מספיק לו, את יכולה לשלב גם תמ"ל על מנת שלא יהיה רעב.
    אל יאוש, דברים משתנים כל הזמן אצל תינוקות
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    שרון
    18/03/2009

שלום רב, בתי בת 3 חודשים וכל הזמן כאנו מחזיקים אותה עלינו היא מנסה לשבת . באיזה גיל אפשר לשים בתנוחת ישיבה על ספה )?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי שרון
    ההמלצה היא לא להושיב תינוק בשום דרך עד שמתחיל להתישב בעצמו בסביבות גיל 7 חודשים.
    כדאי גם למנוע מביתך להתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן מפני שהדבר עלול לשבש את ההתישבות העצמאית ולגרום למתח יתר בשרירים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן או מטפלת
    לימור
    18/03/2009

שלום, בני בן שנה, סובל מטורטיקוליס מלידה ומתח שרירים גבוה, המצב משתפר בעקבות טיפולי פיזיותרפיה. הוא זוחל על הגחון ומגיע לכל הבית, אך עדיין לא מתיישב לבד ולא זוחל על ארבע. היה עד עכשיו עם מטפלת שאני מאוד מרוצה ממנה ועכשיו אנחנו מתלבטים האים לשלוח אותו לגן (עד 16:30), או להמשיך עם המטפלת עוד חמישה חודשים (עד ספטמבר). הוא ילד נמרץ מאוד , חייכן וחברותי ונראה לי שהוא צריך יותר גירויים וחברת ילדים בגילו, בגן שחשבנו עליו הוא יהיה כמה חודשים בקבוצה של הקטנים ביותר, בגלל שהוא עדיין לא הולך וכנראה שיקח יותר זמן עד שהוא יתחיל לכת. המטפלת שלו לא ממש עושה איתו תרגילי פיזיותרפיה אבל עובדת איתו קצת על ישיבה. השאלה שלי היא - מבחינת התפתחותית, האם כדאי לשלוח אותו לגן או להמשיך עם המטפלת? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גן או מטפלת

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי סיגל
    ההתלבטות והשיקול בין גן או מטפלת איננו קשור להתפתחות התינוק אלא לגילו ונטייתו. בגיל שנה אני בהחלט ממליצה על גן, שם לומד הילד להתנהל בחברה של ילדים נוספים, מקבל גירויים רבים ועובר אינטראקציות אותן לא יוכל לעבור עם מטפלת. ההחלטה לשים אותו בקבוצה של קטנים טובה.

קשה לי לא להתיחס למקומו ההתפתחותי, האם ניסיתם גם ליווי התפתחותי? יש עבודה רבה וחשובה לעשות עם בנך על מנת לקדמו לזחילת 6, התישבות (אני מקווה שהמטפלת לא מושיבה אותו!) והליכה. חשוב לדאוג שלא ידלג לגמרי על זחילה וליישר קו עם בני גילו, זה אפשרי וזה חשוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי בן 4 וחצי חודשים
    עדן נזרוב
    18/03/2009

שלום! הבן שלי בן 4 וחצי חודשים הוא שוקל 8.950 וגובהה כ 80 ס"מ האם זה נורמלי? והוא אוכל כ 5 ארוחות ביום של 180 cc אינפומל (אני תושבת קנדה) זה כמו סימילאק ישראלי. בשעה 6 בערב אוכל אחרוחה אחרונה וישן עד 4 וחצי בבוקר לפעמים עד 6 בבוקר ....האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי בן 4 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לעדן

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי עדן
    לגבי מדדים של משקל וגובה, כדאי להתיעץ עם אחות או רופא ילדים, להם יש את הטבלאות המדויקות לזה.
    את כמויות האוכל כדאי לחשב ולתת לפי ההמלצות על האריזה ושעות השינה נשמעות לי נורמליות לחלוטין.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Cerebral Palsy - סליחה מראש על אורך
    נעמה
    18/03/2009

שלום רב, רציתי להתייעץ בקשר לנידון. בני נולד בשבוע 35 במשקל 2.695 ,בלידה רגילה. לצערי היו קצת הסתבכויות בלידה והא נולד כחול היה זקוק להנשמה (דרך פומפה קטנה ולא באמצעות מכונה) וקיבל ישר אחרי לידה "ציון אפגר" 1 , לאחר 5 דקות קיבל ציון 6. מבחינה מוטורית : מגיל 0 שנא להיות על הבטן, הצרחות שלו הפחידו אותנו והיה ממש קשה להשכיב אותו אפילו לכמה שניות, על כן, ואני יודעת שזו טעות שאני למדה ממנה כעת, לא השכבנו אותו על הבטן לתקופה מאוד ארוכה מגיל 6 חודשים הוא יושב כמובן שבהתחלה עם תמיכה ולא לבד אבל לאחר תקופה קצרה התחיל לשבת ממש יציב, ומאז נראה כי קשה לו לצאת ממצב הישיבה - הוא מרגיש מאוד בטוח בתנוחת הישיבה..בגיל 7 חודשים התחלנו לעבוד איתו עם פיזיוטרפיסטית כדי לעודד אותו לשכב על הבטן ואת ההתהפכות הראשונה שלו הוא ביצע מהבטן לגב אך רק בגיל 9 חודשים. כשהגענו איתו לרופא מומחה (אנחנו גרים כרגע בארה"ב) הוא אמר לנו שבגלל שהוא לא יודע אם הילד שלנו לא קיבל חמצן ולמשך כמה זמן במהלך הלידה וכי הוא באיחור רציני מבחינה מוטורית הוא חושש שמדובר ב- Cerebral Palsy והטווחים הם מאוד גדולים יכול להיות שמדובר בקושי קטן שאפילו לא נבחין בו לעומת האחרים אבל אי אפשר עוד לדעת בוודאות, בנוסף, הוא המליץ לנו לעשות לילדנו בדיקת MRI אך לא עשינו זאת משום שפחדנו מההרדמה הכללית שמתלווה לבדיקה זו. לקראת סוף החודש ימלאו לבני שנה - גיל מתוקן ו-11 חודשים גיל מחושב. מאז ועד עכשיו חלה התקדמות רבה מאוד מבחינה מוטורית : ילדנו מתהפך גם מהגב לבטן, הרבה יותר רגוע על הבטן, מסתובב סיבובים שלמים על ציר Pivoting , הוא מנופף ברגליו ובידיו כשהוא על הבטן כאילו מנסה לזוז, כשמעמידים אותו בתנוחת זחילה הוא עושה ניעות אחורה וקדימה ומרים ידיים כל פעם יד אחרת כדי לגעת או להגיע בצעצועים, הוא התחיל לזחול אחורה , מוחא כפיים ומנופף לשלום. הוא עדיין לא זוחל ולא מתיישב בעצמו - הוא מנסה להרים את עצמו לתנוחת ישיבה דרך הצד אך לא מצליח לעשות זאת לבד אלא עם עזרה ממש קטנה. השאלות שלי : האם נוכח ההתקדמות שעשה עד כה יש מקום לחשש לאבחון -Cerebral Palsy ? אני יודעת שהוא דילג על הרבה שלבי התפתחות בדרך ולא ביצע אותם על פי הספר, אבל האם למרות זאת עלולה להיווצר בעיה בהמשך מבחינה מוטורית ? כי בהתחלה גם אנחנו לא הנחנו אותו הרבה על הבטן ולא עודדנו אותו להגיע לשלבים האלו. האם מה שתאירתי מבחינת ההתקדמות שלו לגיטימי ? הוא בדרך לבצע זחילה ? ושאלה אחרונה - האם על פי התיאור שלי יש מקום לבצע לו את בדיקת ה-MRI? סליחה על השאלות והתיאור המרובה אבל אין לי כל כך עם מי להתייעץ פה... אשמח לתת נתונים נוספים במידה ותבקשו ממני. רב תודות ושוב סליחה על האורך.... נעמה.

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי נעמה
    אתחיל ואציין שאני אינני רופאה אלא מדריכה להתפתחות תינוקות ועוסקת בהתפתחות המוטורית בלבד לכן לא אוכל להגיד האם יש לתינוקך סיכוי לנזק מוחי או האם כדאי לעשות בדיקת MRI, את זה רק רופאים ידעו להגיד לך ואני מקווה מאוד מאוד שהכל תקין.
    לגבי התפתחותו המוטורית של בנך- אין ספק שנעשו כמה טעויות שהשפיעו על התפתחותו- אי השכבה על הבטן והושבה טרם הזמן. תינוק שמושב לפני שלמד לעשות זאת בעצמו עלול לדלג על שלבים בהתפתחות או לעשותם בצורה משובשת. יחד עם זאת, לאור כל מה שסיפרת, בנך צימצם לא רע את הפערים שנוצרו אבל הוא עדיין לא נמצא במקום בו ראוי להיות בגילו, הקושי לזחול ולהתישב מצביע על אי תפקוד מסוים אותו קשה לי לאבחן ממרחק וללא היכרות איתו. דילוג על זחילה יכול בהחלט לבוא לידי ביטוי גם בהתפתחות המאוחרת אלא אם כן תעשו איתו עבודה יסודית על מנת לצמצם את הפערים וללמדו לזחול ולשבת על אף הקשיים. יחד עם זאת יתכן והוא יתפתח נפלא למרות כל מה שעבר, ימים יגידו.
    אם יש לך שאלות שלא עניתי עליהם את בהחלט מוזמנת לחזור אלי ואפרט יותר.
    וכשתהיו בארץ תקפצו לאבחון מעמיק יותר..
    בברכה ובברכת בריאות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    רוזה
    17/03/2009

שלום, בני בן 4.5 חודשים שוכב המון על הבטן ללא קושי יכול להיות על הבטן גם שעה ולשחק משחק גם על הגב מושיט ידיים לצעצועים גם כשהוא על הבטן וגם שהוא על הגב וגם שמגישים לו,לפני שבועיים החל להתהפך מהבטן לגב בין 3 ל10 פעמים ביום בד"כ לצד ימין, האם אני צריכה לעזור לו להתהפך יותר לצד שמאל?ואיך בדיוק פשוט להדגים עליו?אני רואה שלצד ימין הרבה יותר קל לו וכנראה זה הצד החזק שלו....חוץ מזה רציתי לדעת האם ההתפתחות שלו עד כה תקינה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי שני
    התפתחותו של בנך נשמעת תקינה לחלוטין. בתחילת ההתהפכויות יש בד"כ העדפה לצד אחד אבל בהמשך נרצה לראות סימטריה בפעולה זו. כדי לעודד התהפכות דרך צד שמאל:
    1. בשכיבה על הבטן, הכניסי את כתפו של בנך פנימה כהכנה להתהפכות וקפלי לו את הברך הנגדית עד להיפוך.
    2. הפכי אותו פעמים רבות דרך הצד המתקשה.

בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...ועוד שאלה

רוזה
    18/03/2009

קודם כל תודה רבה, אך לא הבנתי מדוע להכניס את היד פנימה ,כשהוא מתהפך הוא מביא את הידיים למרכז ממש יד נוגע ביד ואז יד אחת מתיישרת והשנייה דוחפת...לא כ"כ הבנתי אשמח אם תוכלי להסביר לי שוב? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי שני
    את התרגיל נתתי לך מפני שכתבת שבנך מתקשה להתהפך דרך צד מסוים ולכן הכנסת היד, אם אין קושי אז אין בכך צורך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים
    אורה
    17/03/2009

שלום! השאלה שלי היא האם כשתינוקת מושכבת לישון כשמגיע זמן שינה וכשהיא נראית עייפה ובמקום להירדם היא שוכבת עם עיניים פקוחות בשקט ומסתכלת בצדדים- האם צריך להישאר לידה ולעזור לה להירדם או לחילופין לבדר אותה עוד קצת אם היא רגועה ולא ישנה או שעדיף לעזוב את החדר ולתת לה או להירדם או להחליט שלא טוב לה ואז היא תתחיל ליבב ואת זה קשה לי נפשית לעשות...:) תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה חאורה

דבי גרוס דולב
    17/03/2009

הי אורה
    אפשר בהחלט להשאיר תינוק ששוכב ער אך רגוע לבד במיטתו. כש מגיעה שעת השינה אין צורך ומקום "לבדר" את התינוק ויש לשים דגש על הפרדה בין שעות שינה ובין שעשוע. אם התינוק מפסיק להיות רגוע ומתחיל לגלות סימני קושי ובכי אז כמובן שיש לגשת אליו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודש
    אמא
    17/03/2009

שלום, תינוק כבן תשעה חודשים. הוא מתקשר, זוחל אחרונית, עומד על שש ומתנועע קדימה - אחורה, מסתובב על הציר ומתהפך לכל הכיוונים. לאחרונה מראה ניצנים של התיישבות עצמאית, הוא עומד על שש ונשען על יד אחת ועל צידי הגוף. שאלותיי - 1. כיצד ניתן לעודד זחילה קדימה? (הוא ממש מנסה - מושיט את היד ממש חזק לצעצועים ומותח את כל הגוף, עולה על שש ומתאמץ והופס זוחל אחורה ומתרחק מהיעד, ממש מתסכל אותו! ) 2. האם עצם זה שהוא יושב לבד אך לא מתיישב לבד זה בסדר? כלומר בעגלה לדוגמא במצב שכיבה מרים עצמו לישיבה ואפילו יושב מבלי תמיכה. אך על השטיח כמו שתיארתי הוא עדיין לא מתיישב לבד. תודה מראש, הדפסה שלח לחבר סגור

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 9 חודש

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודש

שירי קאשי
    17/03/2009

ראי את תשובתי בשירשור הקודם שלך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילוג בעייתי?
    מורן
    17/03/2009

שלום רב בני בן 10.5 חודשים. כבר 3 חודשים שהוא זוחל על גחונו. לפני כחודש החל להיעמד ולעשות מספר צעדים תוך כדי אחיזה (בסורגי המיטה בד"כ). הוא לא זחל על 4, רק לעיתים הוא עולה על 4 ועושה ניעות במקום. האם יש צורך בטיפול של פיזיותרפיסטית התפתחותית, למשל? מהן ההשלכות על דילוג שכזה? האם זה משפיע על התפתחות המוח? תודה מראש-מורן

לקביעת תור
    סגירה
    דילוג בעייתי?

הוספת תגובה

• דילוג על זחילה

שירי קאשי
    17/03/2009

הי מורן,
    דילוג על שלבים התפתחותיים מהווה תמיד הפסד כלשהו מבחינת רכישת אבני היסוד המוטוריים. אין זה אומר שלבנך בהכרח יהיה קושי מוטורי אלא רק שהוא לא מיצה את מלוא הפוטנציאל שלו וייתכן שהוא מתמודד עם קושי מוטורי כלשהו שהוא מוצא דרך לעקוף אותו. הקושי לרוב לא נעלם אלא מתפתח פיצוי תנועתי כלשהו על ידי הילד. גם כשמסתכלים על עולם המבוגרים תמיד נראה שונות בין אחד לשני, אחד ספורטיבי יותר והשני פחות, אחד יציבתו טובה והשני פחות, כנ"ל לגבי יכולות שיווי משקל ועוד מרכיבים רבים. אינני יודעת לומר מהו המרכיב עם הקושי אצל בנך אבל בהחלט ניתן לעשות תיקון גם לאחר הדילוג על השלב וזאת על ידי הקנייה ותרגול של מה שהפסיד בדרך (זאת ניתן לגלות על ידי אבחון מוטורי). לגבי התפתחות המוח - ידוע קשר סטטיסטי בין דילוג על זחילה לבין דיסלקציה. כאמור הקשר הוא סטטיסטי בלבד כך שזה לא בהכרח אומר שבנך יסבול מדיסלקציה אלא רק שסיכוייו לכך הם דגולים יותר מאשר אצל ילד שלא דילג על שלב זה. גם פה עבודה על הרכיבים המוטוריים החסרים יכולה להביא לשיפור, כיוון שהקושי נגרם מכך שדילוג על זחילה מביא לחוסר מסויים בהתפתחות הקשרים בין צד ימין לשמאל במוח (בשלב זה נוצרים קשרים אלו על ידי תרגול של תנועה מוצלבת) ועל ידי תרגול בשלב מוקדם הרי שניתן שוב לשפר את הסטטיסטיקות.
    אחרי כל ההסבר הארוך, אני רוצה לשוב ולהרגיע שמדובר רק בסטטיסטיקות ולכן לא צריך להכנס ללחץ אבל בהחלט כדאי לעבוד ולשפר את המוטוריקה שלו על מנת לתת לו נקודת פתיחה טובה יותר.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה