מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלי צעד ראשוןאפי01/04/2009
שלום,
בני בן שנה וחודש, הולך תוך תמיכה ברהיטים או עם הידיים שלנו (עוד לא הולך לבד).
סבתא שלו כבר רוצה לקנות לו נעליים...
לי נראה שכדאי להמתין עם קניית הנעליים, שבהתחלה ילך יחף..
מה דעתכם?
ואולי כדאי נעליים רק כשהולך בחוץ (כי עדיין קצת חורף ורטוב... או במקומות שיכול לדרוך על דברים מסוכנים..)
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
שירי קאשי01/04/2009הי אפי,
רצוי לתת לתינוק לפתח את ההליכה וללמוד לייצב את עצמו כשהוא יחף. יש שימוש של כל כף הרגל בתהליך ההליכה וזה מאוד מוגבל עם נעליים. נעילת הנעליים בהחלט יכולה גם לעכב את ההליכה העצמאית והיציבה. במקומות שקר או יש צורך בהגנה על הרגל אפשר לשים נעל אבל להשתדל שבשאר הזמן יהיה יחף. הנעל המומלצת לתחילת ההליכה היא נעל עם סוליה דקה ורכה. לא נעלי "צעד ראשון" שיש בחנויות הנעליים, אלא נעליים רכות שניתן למצוא בחנויות התינוקות למיניהן. על נעלי "צעד ראשון" כדאי להמתין עד שההליכה יציבה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי קושי באכילה עם כפיתאורית01/04/2009
שלום רב,
ביתי בת שנה וחצי מתקשה לאחוז כפית כראוי למרות כל ניסיונותי ללמדה
אני נותנת לה כל ארוחה להחזיק כפית והיא מתקשה לאחוז כראוי ולאכול ממנה ולכן אוכלת ביד שמאל שלה עם היד..
איך מלמדים אותהה לאכול עם כפית כראוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפית
שירי קאשי01/04/2009הי אורית,
בתך, בגילה עדיין לא חייבת לאכול מסודר עם כפית ויש חשיבות רבה להתנסות באכילה עם הידיים. כמובן שאת יכולה להמשיך ולהציע לה כפית ולתת לה להתנסות אך לא לצפות שתאכל כפי שמבוגר היה אוכל. בשלב זה עצם ההתנסות היא חשובה ואם אין לה בעיה מוטורית הרי שהיא תתרגל ותלמד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הרגעת אותי..
אורית02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשיםדנה31/03/2009
בני בן 7 חודשים היום,ועדיין לא זוחל,סיבוב ציר עושה ,וגם מרים ישבן כדיי להתקדם לעבר עצוע אבל לא ממש מצליח לזוז ,,,יש סיבה לדאגה?איך לעודד אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי01/04/2009הי דנה,
בנך נמצא בקצה הטווח המקובל להתפתחות זחילת הגחון. זה יכול לקחת עוד זמן מה, אך כדאי לחזק אותו לקראת השלמת שלב זה:
1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי פתאומי בלילהחסוי31/03/2009
שלום,
הבת שלי בת חמישה חודשים. בימים האחרונים קורה שאחרי שאני מרדימה אותה לשנת הלילה - גם במצב שהיא גמורה מעייפות- היא מתעוררת כל חצי שעה במהלך שלוש השעות מתחילת ההרדמה, בבכי פתאומי כזה. ואין מצב להרגעה על ידי מוצץ או ליטופים. היא נרגעת רק כשמרימים אותה. וכשהיא נרדמת שוב אני מחזירה אותה למיטה. יש לציין שהיא אוהבת את המיטה שלה ובשעות היום נרדמת בה בלי שום בעיות ונהנית להיות בה. וההתעוררות לא נובעות בגלל רעב או טיטול מלוכלך. בנוסף, אנחנו משאירים מנורת לילה בחדר כך שלא חשוך לגמרי...
מה יכולה להיות הסיבה לעניין? אני כבר אובדת עצות. (אין לה חום ואין בעיית אוזניים).
יש לציין שרק לשנת הלילה היא נרדמת בידיים - לרוב. ורק בימים האחרונים התחיל הבכי ההיסטרי.
אנא ייעצו לי מה יכולה להיות הסיבה - אציין גם שבימים האחרונים אין לה ממש תיאבון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי01/04/2009הי חופית,
כמובן שקשה לדעת מה בדיוק מפריע, אך סך כל מה שציינת אופייני להתחלה של צמיחת שיניים. יש תינוקות שיותר סובלים בערב וכמובן שזה גם משפיע על התאבון. צמיחת השיניים יכולה לארוך זמן רב, כך שגם אם זו הסיבה לא בהכרח תראו שיניים בקרוב. אולי תוכלו לראות שהחניכיים מעט נפוחים. סיבה נוספת יכולה להיות התפתחות מחלה או סתם מתח רב שנצבר במהלך היום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -אחרי חודש
חסוי30/04/2009שלום,
טוב, הילדה עכשיו בת חצי שנה בדיוק. ועכשיו המצב ממש החמיר. ביומיים האחרונים הילדה מתעוררת בצרחות כחצי שעה אחרי ההרדמה ושום דבר לא עוזר - רק להרדים אותה על הידיים ורק אחרי שהיא נרדמת עמוק אני יכולה לשים אותה במיטה כי אחרת הכל חוזר על עצמו!
בעבר הייתי מביאה לה מוצץ או מביאה לה מים והכל היה בסוף בסדר, עכשיו זה בכי היסטרי קורע לב :-(.
בנוסף, במהלך היום היא לא נותנת לי מנוחה. אני נעלמת לה מהעין היא בוכה - ובכלל נדמה פתאום שמילדה רגועה הפכה להיות ילדה בכיינית - אבל בכי כזה אמיתי.
שיניים עוד לא יצאו למרות שרואים התקדמות לכיוון.
מה את מציעה לי לעשות? אני כבר לא יודעת איך להתנהג! להרים, לא להרים, לתת לה לבכות בצרחות או לגשת אליה - אני לא רוצה להקנות לה הרגלי שינה רעים.. בבקשה עזרה, ייעוץ, משהו...
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי03/05/2009הי חופית,
גם אם עדיין לא רואים את השיניים, ייתכן והיא סובלת מכאבים. לא צריך להתעלם מכך והרמה של תינוק בוכה והרגעה בידיים תפגע פחות בהרגלי השינה מאשר התסכול וחוסר הבטחון של תינוק שסובל ולא מקבל חיבוק. בהמלך הגדילה של התינוק עוברים כל כך הרבה שינויים, ומה שהיה נכון אתמול כבר אינו נכון היום וחוזר חלילה. אני מציעה כן לגשת אליה כשהיא בוכה. לנסות קודם להרגיעה במיטה על ידי עיסוי (מעין מעיכות בשכמות, ידיים גב ורגליים). העיסוי יכול לעזור לה להרפות ולחזור לשקט. אם היא לא נרגעת אז כמובן להרים ולהרגיע בידיים. במידה ומראש היא מתחילה עם בכי היסטרי אז אין צורך להתחיל בעיסוי אלא ישר להרגיע בידיים. גם הבכי במהך היום יכול לנבוע מכאבים שהיא חווה וכן מחרדת נטישה שיכולה להתחיל בגיל זה. בכל מקרה השתדלי לקבל את ההתנהגות שלה בהבנה ולהשאר רגועה בכל התהליך. רגיעה שלך תעזור גם לה להרגיש שאת בטוחה במה שאת עושה ולכן גם לה יהיה קל יותר להרגיש בטחון.
הי לירון,
ניתן לגמול מהרדמות גם מבלי להפסיק את ההנקה.
במצב זה כדאי שלא את תהיה מעורבת בתהליך ההרדה. את ההנקה צריך לעשות לפני שהתינוק ממש עייף ורוצה לישון ואז מישהו אחר צריך להרדימו. בהתחלה זה יהיה על הידיים, ולהניח אותו במיטה לאחר שנרדם. בהדרגה מתחילים להניחו מעט לפני שהוא ממש נרדם עד להרדמות מלאה במיטה. סביר להניח שבהתחלה הוא יתעורר מיד ויבכה. אני לא בעד להשאיר תינוק לבכות, אלא להרימו ולהרגיעו ושוב להניח. בלילות הראשונים הוא יכול לקום כך גם 10 פעמים עד שילך ממש לישון, אך בסופו של תהליך (ארוך וקשה) הוא ילמד לישון לבד וללא ציצי. תאגרו הרבה כוחות ותתחילו בתהליך רק כאשר אתם מוכנים להכנס אליו מבלי להשבר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין שאלה קטנה...
חסוי04/05/2009אכן, כמו שאמרת צמחה לה שן. ועכשיו היא בריאה כמעט לגמרי. עדיין היא מתעוררת אחרי חצי שעה (לשנת הלילה) ופשוט צורחת - לא מכינה אותנו ישר מתחילה עם צרחות..רק ורק ידיים יעזרו פה - ניסיתי הכל! בכל מקרה יש לי הרגשה שזו חרדת נטישה ואני אסביר: היא גמורה מעייפות ונרדמת על הידיים שלי. כשאני עומדת לשים אותה במיטה היא מיד מתחילה לצרוח ותופסת אותי בכל הכוח (בחולצה ומחבקת אותי חזק). בלילה האחרון בעלי שכב לידה על המיטה שלנו (אחרי שהרגיע אותה) והיא נרדמה כמובן וכמה כל כמה דקות התעוררה ועמדה מיד לצרוח אבל כשראתה אותו בזווית העין כאילו הייתה רגועה והמשיכה לישון.
לשאלתי: איך עליי להתנהג במצב כזה? איך אצליח להרדים אותה שלא על הידיים? זה אמור לעבור מתי שהוא? אני מניחה שכן אבל תהיתי אם זה שכיח ומה בדרך כלל קורה במצבים כאלו?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי05/05/2009הי חופית,
תקופת צמיחת השיניים היא ארוכה. לרוב זמן קצר לאחר השן הראשונה מגיעה גם השניה לידה. הרבה תופעות של בכי לא מוסבר והצמדות להורים אנו יכולים רק בדיעבד להגיד שזה היה בגלל השיניים כיוון שהכאבים יכולים להופיע זמן רב לפני הופעת השן ממש. גם חרדת נטישה כבר יכולה להתחיל (למרות שלרוב זה מעט יותר מאוחר). אנחנו כנראה לא נוכל ממש לדעת מה הגורם לבכי, זה יכול להיות אחת משתי התופעות שציינת או אפילו שילוב של שתיהן. בכל מקרה וללא קשר לגורם, מה שבתך צריכה כרגע זה את החום, האהבה ותחושת הבטחון שאתם יכולים להעניק לה. לא להשאיר אותה לבכות ולצרוח אלא לגשת ולהרגיע גם אם צריך על הידיים. ואם יש צורך להשאר לידה עד שנרדמת ממש. זו תקופה שעוברת (ויכולה גם לחזור שוב ושוב). חשוב בתור הורים להיות רגישים לצרכי התינוק ובמצב כזה שאתם מרגישים שקשה לה, אז להיות שם לידה ובהדרגה לנסות לחזור להרגלים הקודמים. מי שמצליח להלך על הקו הדק שבין פינוק לבין מתן מענה נכון במצבים של קושי הוא בר מזל. העצה הנכונה ביותר היא לסמוך על האינטואיציות שלכם. גם אם לא תמיד עושים את הדבר הנכון ביותר הרי שכך תתנו את המיטב שלכם ותעברו תקופות קושי כאלו וגם אחרות בהמשך.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד
חסוי05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשיםמאיה31/03/2009
שלום
הפיצית שלי בת 4 חודשים היא נמצאת הרבה על הבטן מרימה את הראש יפה, מביאה ידיים לקו האמצע, מושיטה ידיים למשחקים במובייל כאשר היא על הגב, מכניסה כל דבר לפה :-)
רציתי לדעת האם זה תקין ? ואיזה עוד דברים בהתפתחות היא אמורה עוד לעשות.
היא עדיין לא מתהפכת ושמתי לב שהיא הרבה פעמים מיישרת את הרגליים כמו מותחת אותן, האם זה תקין?
אני עושה לה המון תרגילים (ממה שהומלץ כאן) מרימה לה את הרגליים מצד לצד כאשר היא שוכבת על הבטן, מרימה רגל נגדית מצד לצד.
אשמח לתשובות
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4 חודשים
שירי קאשי01/04/2009הי מאיה,
מה שאת מתארת זהו שלב התפתחותי מתאים לגיל של בתך. שלב ההתהפכויות יכול להתחיל מעכשיו ועד גיל 6 חודשים. את בהחלט יכולה להוסיף תרגילים לקראת התהפכות מתוך שלל התרגילים המופיעים בפורום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "צלחת" במעוןנשר31/03/2009
בני בן 6 חודשים ועדיין לא מתהפך. במעון הוא רוב היום מבלה ב"צלחת", קערה מקוערת שהם נוהגים להשכיב בה את התינוקות. הוא תינוק קטן במיוחד ואני מניחה שהן עושות את זה מחשש שתינוקות אחרים יזחלו עליו, אבל מעניין אותי מה דעתכן על הצלחת הזו. היא לא יכולה להזיק ולפגוע בהתפתחותו?
תודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
דבי גרוס דולב31/03/2009הי רחל
הצלחת שאת מתארת היא צלחת שמעודדת מיומנויות שונות אבל בהחלט לא מתאימה לשהייה במשך היום ולא מעןדדת את ההתפתחות המוטורית של התינוק. התהפכויות לא יוכלו להתחיל מתוך המצב הזה. התהפכויות יוכלו להתחיל רק משהייה במשטח בן 180 מעלות ובשכיבה על הבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחציהילה30/03/2009
ביתי נולדה בשבוע 36 הולכת מגיל שנה ו- 4 חודשים ועדיין ההליכה שלה לא "יפה" היא כמו ממהרת
הליכה שלומפרית מעט כמה זמן צריך לחכות עד שההליכה תיהיה יפה ויציבה.
ודבר שני - אתמול ביקרנו בטיפת חלב ורצו שהיא תבנה מגדל מקוביות קטנות אך היא לא הצליחה (לדעתי היא מגושמת ביד) היא יודעת לבנות מגדל מקוביות גדולות יותר , יש לה אחיזת צבת טובה
אני שמה לה מדבקות קטנות על גבי הגוף והיא יודעת להוריד אותם . מדוע קשה לה לבנות מגדל מקוביות קטנות ואיך אני יכולה לעזור לה ? כמו כן על מה זה מראה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחצי
שירי קאשי30/03/2009הי הילה,
ההליכה היחסית מאוחרת שך בתך (אם כי זה לא נחשב עיכוב של ממש) וכן העובדה שהליכתה מהירה ולא ב"שליטה" מלאה, יכולים להעיד על קושי בתנועתיות של עמוד השדרה ובית החזה, דבר המשפיע בהכרח על יכולת היציבות ושיווי המשקל. גם הקושי עם הקוביות הקטנות יכול לנבוע מאותו הגורם כיוון שייצוב קוביות קטנות אחת על גבי השניה, מצריך דיוק גדול יותר ועבודה מדוייקת של כל הזרוע (ולא בעיקר אצבעות כמו עם המדבקות). כמובן שזו רק השערה ודרך התכתבות קשה לדעת בדיוק מה הסיבה, אך אני ממליצה בכל מקרה לעבוד איתה על שיפור התנותיות של בית החזה ועמוד השדרה וזה יביא לשיפור בכל הפרמטרים שציינת.
בינתיים:
1. כשהיא יושבת עליך, לאחוז בצלעות שלה ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיפה וזקיפה.
2. בשכיבה על הצד, להניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק. באופן זה תורמים ליכולת הקיצור וההתארכות של שני הצדדים.
3. להרבות בתנועה במרחש על מנת לפתח שיווי משקל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 חודשיםשירי30/03/2009
שלום ובוקר טוב,
בתי בת 11 חודשים, זוחלת על 6 מהר ויפה, מתיישבת, ומנסה להעמד אך עדייין לא מצליחה ( עומדת על הברכיים ומיישרת רגל אחת ומידי פעם גם את השנייה אך מייד יורדת לברכיים) רציתי לדעת אילו תרגילים אפשר לעשות איתה כדי לעודד אותה לעמוד?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 11 חודשים
שירי קאשי30/03/2009הי שירי,
העמידה על הברכיים וכן הרמה של רגל אחת הן הדרך הנכונה לקראת עמידה. את יכולה לשים לה צעצוע בגובה של עמידה (למשל על הספה או על שולחן סלון) ולגרות אותה לעמידה. ככל שתתאמן בהעמדות וכפיפה בחזרה, כך היא תחזק את רגליה וכן יגבר בטחונה העצמי בכל הקשור בעמידה. קשה לי דרך התכתבות לכוון יותר כי איני יכולה לדעת מה הקושי שלה בדרך לעמידה אך יכול להיות שחסר לה שיווי משקל ובמקרה כזה כל תנועה שלה במרחב תתרום להתפתחות שיויי המשקל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוק שלי בן 10חודשים ולא זוחלמירון מרק29/03/2009
התינוק שלי נראה נורמלי לחלוטין .ערני ,ממלמל, צועק,לוקח חפצים ומשחק.בן 10חודשים ועדין לא זוחל לא אוהב לשכב על הבטן או על הרגליים.
שוקל יותר מ10 קג.צוחק הרבה.מאוד אוהב ידיים.
איך לאמן אותו לזחול ולהתחיל לעמוד.
האם מומלץ לחשוף אותו לתינוקות אחרים לזרוז התפתחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למרק
דבי גרוס דולב29/03/2009הי מרק
אני בטוחה שהתינוק שלך נורמלי לחלוטין, עיכוב התפתחותי לא שייך לזה. הבעיה מתחילה בקושי לשכב על הבטן, ההתפתחות המוטורית כולה מתחילה משכיבה על הבטן ולכן אם יש שם קושי צריך לאתר את הסיבה ולהתחיל בעצם משם. לא כתבת, האם הוא מתהפך בחופשיות? איך הייתה התפתחותו עד כה?
מכיוון שמדובר בעיכוב שבסיסו חסר (שכיבה על הבטן) לא ניתן לתת תרגילים לזחילה ללא אבחון וללא טיפול בשלבים מוקדמים יותר.
על עמידה בטח שאין מקום לדבר. אם יש קושי מוטורי ספציפי הרי שחברת ילדים אחרים לא תפתור אותו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנטע29/03/2009
שלום בני נולד ב-21 למרץ אז עבר בדיקת סקר של בלוטת התריס , לפני כשעה התקשרו אלי מהבית חולים והודיעו כי הערך של הבדיקה גבוה , ברצוני לדעת מה המשמעות ? מודאגת מאד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
דבי גרוס דולב29/03/2009הי נטע
לצערינו איננו רופאים ולכן איננו יכולים לעזור לך, מקווים שהכל יהיה בסדר,
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תינוק 17 יוםרינת29/03/2009
בני בן 17 יום בתחילה היה אוכל חלב אם כאשר הייתי שואבת בלבד כאשר היו לי יציאות אחריי כל אכילה , יציאות מסודרות ללא כאבי בטן למשך שבוע וחצי.
לאחר מכן הפסיק לי לגמריי החלב אם ונאלצתי לתת מטרנה כתחליף. מאז החלפת התמ"ל התינוק לא רגוע הוא כל הזמן מתאמץ בללחוץ לקקי.
יש לציין שיש לו פעמיים יציאות ביום , אבל הוא כל הזמן מנסה ללחוץ...
הוא אוכל בכל ארוחה 80 מ"מ , ארוחות מסודרות כל 3 שעות.
מה לעשות? איך להרגיע ?
אמרו לי שכאשר הוא לוחץ לשים טיפת שמן זית בפי הטבעת ע"מ שיחליק , מה דעתכם ??
טיפים ועיצות יעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב29/03/2009הי שרית
תחילה, אפשר אולי לנסות ולהחליף את סוג התמ"ל, אפשר לעשות עיסוי בבטן וסיבובים עם כיוון השעון, לקפל לו רגליים לכיוון הבטן בשכיבה על הגב, להרבות בערסול כמניעה לכאבי הגזים. ואם כלום לא עוזר אפשר ללכת לרופא להתיעץ לגבי החלפת התמ"ל ותמיד לזכור שבסביבות גיל 3חודשים זה עובר.
בברכה
דבי גרוס דולב מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית לגבי השמן זית...
רוזה29/03/2009אני עשיתי כך לביתי הייתה לה אותה בעיה וזה ממש עזר כמובן לא באופן שגרתי אלא אחרי יומיים שלא עשתה יציאה לוקחים גפרור עוטפים אותו היטב בצמר גפן אך עדיין שיהיה דק טובלים בשמן זית ומגרים את פי הטבעת ממש בהתחלה ויחד עם זאת מצמידים רגלים לבטן וזוב טובלים לא לפחד לשים הרבה שמן זה ממש עוזר ותראי שאחרי שבועיים זה כבר יסתדר מעצמו...תרופת סבתא הכי טובה שיש..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשים +10 יוםמירי29/03/2009
שלום רב
ראשית רוצה להודות על הפורום המקסים הזה, לא ראיתי עוד פורום כה יעיל ומהיר כמו שכאן , אז ממש אלפי תודות.
שאלתי היא מה עלי לצפות מבני בגיל הזה 3 חודשים כמעט וחצי, הוא ממש שונא לשכב על הבטן ואחרי דקה כבר מתבכיין שלא מחזיק מעמד וראשו נכנס במיטה או במשטח.
תשעים אחוז מהזמן הוא על הגב מפני שהוא ממש לא אוהב על הבטן.
בזמן האחרון עונה לי בצחוק על דיבור שאני מדברת איתו, ממש צחוק עם קול על כל קוקו שאני עושה,
הוא אוהב לחבוט ברגליו מהתרגשות למראה משחק או ספר של בד עם תמונות.
מה עלי לעשות איתו על מנת שהתפתחותו תהיה תקינה? והאם זה גיל כבר שמתחילים להתהפך?
כי אני לא רוצה להשאיר אותו לבד ללא השגחה למרות שהוא עדיין לא מתהפך מגב לבטן.
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב29/03/2009הי מירי
הדבר העיקרי שאנו מצפים מתינוק בגיל זה הוא דווקא שכיבה נינוחה על הבטן והרמת ראש. לפני שזה קורה אין טעם לצפות להתהפכויות ( שקורות סביב גיל 4 חודשים) מפני שכל ההתפתחות המוטורית מתחילה משכיבה על הבטן.
בפורום זה תמצאי אינספור דיונים ותרגילים לשיפור השכיבה על הבטן ואני ממליצה בחום לתרגל אותם ולעכוב ולראות שהדבר משתפר.
בנוסף, אפשר בהחלט בגיל זה להשאיר את התינוק מידי פעם לבד על מזרון הפעילות על הרצפה ואפילו רצוי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונטרא לרגלייםרינת28/03/2009
ביתי בת 7. חודשים והיא איננה זוחלת עדיין אני עוזרת לה עם קונטרא לרגליים ואני רואה שיפור .
כאשר אני נותנת לה קונטרא לרגליים היא דוחפת חזק וזוחלת מהר (בעזרתי בלבד)
מה נותן התרגיל הזה?
מתי להפסיק איתו?
מה התרגיל הבא שעליי לתרגל איתה?
נ.ב
היא מתהפכת גב בטן ובטן גב מגיל 5.5-6 חודשים.
סיבוב ציר עושה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא קצת דואגת
דבי גרוס דולב28/03/2009שלום לך,
לדאגתך אין סיבה מוצדקת מפני שביתך איננה נמצאת בעיכוב התפתחותי בכלל. היא עושה סיבוב סביב ציר וזו כבר התחלה של זחילה.
קונטרה בכפות הרגליים מלמדות את הגוף כיצד להשתמש ברגליים כדי להתקדם ולא לדחוף רק לאחור. בנוסף את יכולה לשים מולה מכשולים שונים כגון כריות, הרגליים שלך וכו.
את התרגיל של הקונרטה אפשר להפסיק כשהיא תדחוף בעצמה קדימה.
והכי חשוב, לא לדאוג כי באמת שאין על מה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינת29/03/2009תודה על תגובתייך
אבל היא עדיין לא זוחלת... איפה להניח את הכריות? לא הבנתי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב29/03/2009הי
להניח את הכריות לפניה, להניח אותה על הכרית ולאתגר אותה בנסיונות מעבר. גם אם איננה זוחלת הדבר מעודד דחיפה והתקדמות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשאפי28/03/2009
שלום,
בני בן שנה וחודש, הוא הולך תוך השענות על רהיטים, או עם אחיזה בידיים שלנו.
שאלתי היא - האם זה בסדר לעודד אותו ללכת עם הידיים שלנו?
האם זה בסדר לעודד אותו ללכת לבד? (ע"י כך שקוראים לו לבוא אלינו ומתרחקים קצת..)
איזה תרגילים אפשר לעשות איתו (לשיפור שיווי משקל וכו - לקראת הליכה)?
תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפי
דבי גרוס דולב28/03/2009הי אפי
הליכה על רהיטים היא בסדר. הליכה תוך הולכה על ידיכם קצת פחות משום שהיא דוחה את פיתוח שיווי המשקל העצמאי של התינוק כל עוד הוא נשען עליכם. אם בכל זאת מתעקשים אז מומלץ להוליך רק כשידיו של התינוק מטה ולא מעלה לכיוון המבוגר, כך הוא חייב להיעזר בשיווי המשקל שלו ולא שלכם. זה בסדר לעודד אותו ללכת לבד אבל חשוב לא להלחיץ מפני שאולי עדיין איננו מוכן לכך לגמרי.
כדי לשפר את שיווי המשקל ניתן לתרגל עם התינוק הרבה חוויות של תנועה במרחב כשהראש נמצא במקומות שונים במרחב (למטה, לצדדים וכו,) ובנוסף, על כדור פזיו, להושיב אותו ולהניע קדימה ,אחורה ולצדדים.
לסיכום, בנך לא נמצא כלל בעיכוב התפתחותי ויש מקום גם לתת לו זמן להליכה עצמאית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהבטן לגבמיכלי27/03/2009
שלום!
בני בן ארבעה חודשים. הוא שוכב על הבטן לזמן ארוך (10 דקות ברציפות ואף יותר), מניח את הראש כשהוא על הבטן, ומרים גבוה את הראש ואת החזה. בנוסף, מביא רגליים לראש בשכיבה על הגב, מושיט יד לצעצוע, מכניס צעצועים לפה ומביא את הידיים לקו האמצע.
בימים האחרונים הוא החל לנסות להתהפך מהטן לגב על ידי כיפוף רגל שמאל כלפי הבטן, ודחיפה עם יד שמאל. הנסיונות האלו צלחו במשך שלוש פעמים.
הבעיה שלי היא שהוא לא שוכב על המרפקים באופן קבוע. אחרי מספר דקות על המרפקים הוא פושט את הידיים קדימה (לא הצידה) ואז לא מחזיר אותן להיות בצמוד לגוף. בשל הסיבה הזו הוא לא מצליח להתהפך במרבית הפעמים (היד הפשוטה מפריעה לו). הוא הצליח להתהפך רק כשהניסיו הזה נעשה כאר היד היתה צמודה לגוף.
מה לעשות כדי לשפר ולהאירך את זמן השכיבה שלו על המרפקים? מה כדאי לעשות על מנת לאפשר לו להתהפך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכלי
דבי גרוס דולב28/03/2009הי מיכלי
קודם אצחיל ואומר שבנך עדיין צעיר ורק מגלה עכשיו את הדרך להתהפכויות, כך שזה בסדר שאיננו מתהפך עדיין ושהוא מחפש את הדרך לממש זאת.
כדי לעודד השענות על מרפקים, נסו את התרגיל הבא:
בשכיבה על הבטן, את רוכנת מאחוריו, מצמידה לו מרפקים ברוחב כתפיים כשהן מקופלות הצורה הנכונה ובאותו זמן, עם הפה שלך את מהדהדת ומוציאה אוויר חם בין השכמות שלו, כדי להשאיר אותו שם.
במקביל כדאי לשים לב האם פשיטת הידיים קדימה מתרחשת עכב קושי להשאר הרבה זמן על המרפקים, האם זה נובע מחולשה או שזה מקרי.
בכל אופן, כדאי לתת לו זמן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)