פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי בת שנה ולא נעמדת
    רחלי
    27/03/2009

ביתי בת שנה לא מעונינת לזחול בוכה מתהפכת על הצד , אבל זוחלת אחורה, לא מתישבת לבד, רק כשמושיבים אותה .
    בטיפת חלב האחות טוענת שהידה בסדר ולא צריך לפנות לרופא למוסמך, לפני כחצי שנה פניתי לאורטופד ואמר לי לשוב כשהילדה תתחיל ללכת לשו בבחזרה , רצתי לשאול האם צריך או נחוץ ללכת שוב למרות שתגובת הרופא ואחות טיפת חלב טוענים שהכל בסדר.
    אודה לך על תשומת הלב ,
    רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת שנה ולא נעמדת

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

דבי גרוס דולב
    27/03/2009

הי רחלי
    צר לי ,אבל בניגוד לטיפת חלב, אני חושבת שביתך נמצאת בעיכוב לא קטן. העובדה שהיא לא נעמדת פחות מטרידה אותי, יותר חשוב שהיא לא זוחלת. בגיל שנה אני כבר מצפה מתינוק לזחול במיומנות ואם איננו עושה זאת הרי שיש משהו ספציפי שמעכב בעדו. את אותו הדבר יש לאבחן ולתרגל על מנת ליישר קו בהתפתחות ועל מנת שהקושי לא יופיע בהמשך.
    בעיה נוספת היא ההושבה- הושבה לפני שתינוק מתיישב בעצמו איננה מומלצת מסיבות רבות, אחת הסיבות היא הסיכוי שזה יגרום לאי רצון לזחול או לדילוג על שלב זה.
    אני יודעת שאני מביעה דיעה לחלוטין שונה מזו ששמעתם עד כה אבל זו ראיייתי המקצועית על התפתחות תינוקות ואני חושבת שחשוב מאוד לטפל בעניין. אם אינך מוצאת תשובה בטיפת חלב או אצל רופא הילדים שלכם, אני מזמינה אותך להשתמש בליווי התפתחותי אשר נותן מענה טוב ומקצועי לבעיות מסוג זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן תשעה חודשים
    לבנה
    26/03/2009

בני בן תשעה חודשים מתהפך מהגב לבטן, מהבטן לגב לא ועדיין לא זוחל שאני מחזיקה לו את שני הידיים ישנה הרגשה שצד אחד חלש יותר מהשני. שאלתי מה לעשות אני כבר ממש מודאגת צריך להתחיל פיזיותרפיה???

לקביעת תור
    סגירה
    בן תשעה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ללבנה

דבי גרוס דולב
    26/03/2009

הי לבנה
    תינוק מתהפך בד"כ עד גיל 9 חודשים כך שבנך כבר נמצא בסוג שך עיכוב. אין הדבר אומר במדובר שמשהו רציני אבל בהחלט משהו שראוי לתת עליו את הדעת, לזהות ולעזור.
    זה שצד אחד חלש מהשני זה נורמלי ולא בהכרח קשור לקושי להתהפכות ולעיכוב בזחילה.
    אותו האלמנט שמעכב את זחילת ו ואת ההתהפכות מבטן לגב יכול להיות קטן אבל יכול גם להשפיע על המשך ההתפתחות לכן אני ממליצה על אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות וקבלת תרגילים לתרגול ביתי. אפשר כמובן לפנות לפזיותרפיה אבל אני מאמינה יותר בדרך של ליווי התפתחותי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת החמישה חודשים-התפתחות.
    דנה
    26/03/2009

שלום,
    בתי בת החמישה חודשים,וכמה דברים מטרידים אותי,אשמח לעצתכם.
    דבר ראשון בתי תינוקת חייכנית,מגיבה אבל נבהלת מכל רעש או דיבור ולאחר כמה פעמים שהיא שומעת את הרעש היא כבר נרגעת ולא נבהלת ואף לפעמים צוחקת לעיתיםן רחוקות היא בוכה מבהלה ובשאר הפעמים רק נבהלת מעין קפיצה ומתיחת ידיים ורגלים,שאלתי היא האם זה טבעי?כי ששאלתי את הרופא ילדים הרגשתי שהוא לא לוקח ברצינות את שאלתי ורק ענה שזה טבעי כי תינוקות רגישים לקולות.אני חייבת לציין שהיא אוהבת חיבוקים ולפעמים אנחנו עושים קולות שונים ומשונים והיא מגיבה בצחוק,השאלה היא מה רמה נורמלית של הבהלות ולא שאנחנו מבהילים בכוונה :).
    דבר נוסף זה ההתהפכויות בגיל חודש וחצי היא התפכה שלוש פעמים מהבטן לגב והרופא אמר שזה רפלקס,עכשיו ראיתי אולי פעמיים שלוש התהפכות מהבטן לגב ולא בזמן אמת חזרתי וראיתי שהיא על הגב אבל לא יותר מזה,אני עובדת איתה על ההתהפויות מהגב לבטן ולהפך אני לא יודעת אם זה עוזר מה שאני עושה כמו עוזרת לה להתהפך ומעודדת אותה,אבל אני לא רואה שהיא מתהפכת ושזה בא בקלות או מספר פעמים אשמח לדעת איה תרגילים לעשות והאם זה נורמלי?מה שכן שהיא על הבטן היא מרימה את הראש מאוד יפה אבל לפעמים מתייפת ועושה תנוחת אווירון האם זה בדר?
    שאלה נוספתבתי אוהבת לישון על הבטן קשה לה לישון יותר מעתיים על הגב אבל מהה שכן היא כל הזמן מנסה להתרומם שהיא על הגב כלומר מנסה להתיישב ממש מתאמצת ומוציאה קולות מאמץ ואם היא עלי ממש לקראת ישיבה במיוחד שנותנים לה ידיים האם זה נורמלי?
    אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות אשמח לתשובה כי דברים אלו מדאיגים אותי.
    המון תודה מאמא דואגת ואוהבת :).

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    26/03/2009

הי דנה
    בהלה מרעשים היא אכן דבר טבעי שתינוקות מסוימים סובלים ממנו. קשה לי להגיד לך מה הרמה הנורמלית של בהלה, בטח שלא בלי להכיר את ביתך. את מתצרכי לשים לב בעתיד האם זה חורג מהנורמה והאם הרגישות באה לידי ביטוי גם בדברים אחרים. לי, בכל אופן, זה נשמע נורמלי.

טווחח הגיל של ההתהפכויות הוא עד גיל חצי שנה. הרופא שלך צדק ובאמת בגיל חודש וחצי זה קורה בטעות והראייה לכך היא שהיא הפסיקה. אם כך ביתך עדיין לא נמצאת בעיכוב ,יש עוד חודש עד שזה ייחשב לעיכוב. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לעידוד ההתהפכויות.
    לגבי האווירון, אם היא עושה אווירון אבל יודעת לחזור לתנוחה נוחה ואם רוב הזמן היא כן נשענת על המרפקים הרי שהכל בסדר.

התרוממות דרך שרירי הבטן איננה מומלצת ובטח שלא הושטת ידיים שלנו על מנת לעזור. זוהי ישיבה שגורמת למאמץ יתר בשרירים הלא נכונים ואף עלולה לשבש את ההתפתחות.
    כדי להפסיקה חשוב לא לשים את התינוק במקומות שיעודדו זאת כגון טרמפולינות למיניהן והושבה עליכם וכן לעשות הרבה תרגילי התעגלות שנותנים את התנוחה ההפוכה: בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש יחד עם הטוסיק, הלוך ושוב מספר פעמים ביום.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חודשים שעדיין לא עומדת
    גלעד
    25/03/2009

שלום,

יש לנו תינוקת בת 11 חודשים שעדיין זוחלת על הגחון ולא על 6 ולא מראה סימנים לקראת עמידה.
    יש סיבה לדאגה?

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    25/03/2009

הי גלעד,
    אכן מדובר בעיכוב שהוא כבר משמעותי. אני ממליצה להפגש עם מדריכה לאבחון וטיפול.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על שש וזחילת זחון
    קרן
    25/03/2009

בני בן 5.5 חודשים עומד על שש ומתנדנד קדימה ואחורה.
    האם הוא דילג על זחילת גחון?

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על שש וזחילת זחון

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    25/03/2009

הי קרן,
    ייתכן שהוא בדרך לדלג על זחילת הגחון אך לא בהכרח. במידה ורמת התנועתיות שלו טובה הוא עוד יכול לפתח זחילה זו, מצד שני ייתכן שקיים קושי מוטורי מסויים שמביא אותו לדלג על זחילת הגחון שהיא יחסית מורכבת. כמובן שלא ניתן בהתכתבות לומר כמה הוא קרוב לזחילת גחון או לזחילה על שש. כדאי להפגש עם מדריכה לאבחון ולנסות להקנות לו את התנועתיות הדרושה לשלב זה במידה ויש צורך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעורות בלילה בבכי
    ניצן
    25/03/2009

שלום,
    ילדי בן חצי שנה ישן בכל יום בשעה שמונה הוא נרדם לבד ולפעמים הוא מדלג על ארוחת הערב ולאחרונה הוא מתעורר בלילה בסביבות שתיים ארבע בבכי הסטרי ולאחר שמקבל את האוכל שלו ואוכל אז נרגע, עכשיו בכללי הוא בבקרים מתעורר ומשחק במיטה חצי שעה עד שאבו אליו קם עם חיוך ומאוד רגוע מה לעשות ניסיתי להוסיף יותר דייסה
    אשמח לקבל עיצה

תודה רבה ניצן

לקביעת תור
    סגירה
    התעורות בלילה בבכי

הוספת תגובה

• שינה ואוכל

שירי קאשי
    25/03/2009

הי ניצן,
    ההרגלים של בנך נשמעים תואמים לגילו. אמהות רבות היו מתחלפות איתך בנושא זה של השינה. כמובן שאותך מטריד עצם השינוי, אך שינוי כזה בהחלט יכול לקרות במיוחד כאשר התינוק גדל ולא מצליח עדיין למלא את כל הדרישה לאוכל במהלך היום. שינוי בהרגלים קורה פעמים רבות סביב גיל זה וזה עוד עשוי להשתנות. ניתן לנסות להוסיף דייסה אך לא לצפות לניסים. יותר סביר שככל שילמד לאכול יותר מוצקים וילמד להשביע עצמו טוב יותר במהלך היום כך תקטן הדרישה לאוכל בלילה. מעבר לכך ניתן להתיעץ עם תזונאית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ניצן
    01/04/2009

תודה רבה
    רציתי לדעת רק שזה בסדר ונורמאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ניצן יש לי שאלה...

רוזה
    25/03/2009

יש לי תינוקת בת עוד מעט בתחצי שנה אבל היא אף פעם לא נרדמת לבד רק על הידיים רציתי לדעת אם יש לך טיפ בשבילי וגם בדרך כלל היא הולכת לישון ב10 יש לך רעיון איך לגרום לה לישון יותר מוקדם?מבלי להירדם לבד?
    ניסיתי מובייל אבל היא אוהבת לישון על הבטן כך שזה לא עזר.

מצטערת שנכנסתי ככה להתיעצות שלך ואני מקווה שזה לא חוצפה מצידי אבל אשמח לעצה

תודה.

דרך אגב,מניסיון אני כן יכולה לומר לך שתנסי לתת לו ארוחה טוב עם דייסה לפני המקלחת וכך הוא לא יירדם כי בד"כ אחרי המקלחת הם ממש ממש עייפים ולא מצליחים לאכול הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ניצן
    01/04/2009

היי
    אז זהו שאני נותנת לו ארוחה טובה עם דייסה אך לא תמיד הוא אוכל לפעמים הוא פשוט נרדם ללא אוכל.

לגבי שאלתך גם אושרי היה ככה נרדם לי בכל לילה על הידים עד שפשוט החלטתי שאני מכניסה אותו לחדר מעומעם אורות ארחי מקלחת שמה מנגינה לא משנה מה שמה לו 2 -3 משחקים במיטה שירגיש כיף להיות במיטה והוא משחק עד שנרדם מדי פעם באה לראות אותו ללטף ולתת נשיקה ואני אומרת לו לשים ראש אז הוא שם והולך לישון זו השיטה שאצלי עבדה מקווה שעזרתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ניצן

רוזה
    02/04/2009

קודם כל תודה על העצה שמחה שהתייחסת מקווה שזה יעבוד גם אצלי.

לגבי בנך את יכולה לנסות להגדיל לו את כמות המוצקים כי בגיל שלו הגוף שלהם דורש הרבה במשך היום ואם הוא מסופק במשך היום אז הוא לא יתעורר בלילה,
    ודבר נוסף אני ניסיתי גם את לילה טוב אורז של מטרנה אם את משתמשת במטרנה אני נותנת את זה ארוחה אחת לפני הארוחה האחרונה כביכול שלפני השינה ואז תהיי בטוחה שהוא אכל טוב לפני שהלך לישון(חוצמזה יש עוד מלא דייסות מגיל 6 חודשים שאת יכולה להוסיף לתמ"ל אולי תנסי לגוון לו).

ואם הוא לוקח מוצץ אז ברגע שהוא קם בבכי תנסי לתת לו מוצץ בד"כ זה מרגיע אותם והם חוזרים לישון.

דרך אגב את הארוחה את נותנת לו לפני המקלחת והוא עדיין לא רוצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה ועוד דבר...

רוזה
    02/04/2009

אחרי שאת מרדימה אותו קורה שהוא קם?ואם כן איך את מחזירה אותו לישון כי לי זה קורה הרבה וכבר נמאס לי מידיים השאלה אם את גם מנדנדת אותו עד שנרדם שוב ומחזירה אותו לישון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוזה

talushika
    04/04/2009

ממליצה לך בחווווום לנסות את שיטת ה5 דקות. החיים שלי הפכו מגהנום לגן עדן...

מילד שהתעורר 8-10 פעמים בלילה הוא הפך לילד שנרדם לבד וישן רצוף 11 שעות.

3 ימים קשים אבל זה כל כךךךך משתלם!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה שיטת ה-5 דקות????

שני
    06/04/2009

לא כתבת איך עושים את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעשי חיפוש בגוגל,זו שיטה מאוד ידועה

talushika
    07/04/2009

גמני חיפשתי בגוגל ועשיתי מישמש מכמה שיטות.
    בגדול אמורים לשים את הילד בערב במיטה (אחרי אמבטיה עיסוי וכו) לומר לילה טוב ולצאת.
    סביר להניח שהוא יבכה, עומדים מחוץ לחדר, נותנים לו לבכות 5 דקות (מודדים עפ סטופר) ונכנסים לדקה, לא מרימים אותו אלא רק מראים לו שאת שם ושהוא לא לבד.
    אחרי דקה יוצאים ושוב ממשיכים 5 דקות בחוץ עד שבסוף הוא ירדם...
    הלילה הראשון קשה, השני פחות ותוך מספר ימים הוא ידע להרדם לבד.
    זה אמור לעבוד גם ביום אבל אצלנו זה לא הלך ביום,רק בלילה.

יש את המרפאה לשינה של יוליה טמיר בבי"ח תל השומר,היא מקסימה ואומרת בדיוק מה לעשות ואיך.
    אני לא חיכיתי לתור אצלה כי התור היה רחוק לי מדי אז התחלתי לבד,לפי מה שקראתי באינטרנט, וכשהגעתי אליה היא עזרה לי לגבי ההרדמה ביום.
    אשמח לענות על שאלות אם תרצי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך היא עזרה לך ביום...?

רוזה
    07/04/2009

היי,

תוכלי לתת טיפים איך היא עזרה לך ביום לגרום להם להירדם לבד ולא על הידיים?

קצת קשה לי עם שיטת החמש דקות ניסיתי לילה אחד 4 פעמיים עד שהתחילו צרחות ואז נשברתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוזה

ניצן
    08/04/2009

היי רוזה
    ראשית הוא מקבל את הארוחה אחרי מקלחת כמובן ממש לפני השינה אז זהו שרק בלילה הוא קם בבכי היסטרי ואחרי אוכל הוא נרגע ונרדם או שאני מחזירה אותו למיטה והוא מעסיק את עצמו עד שנרדם יש לציין כי בבוקר הוא מתעורר ויכול להיות לבד חצי שעה עד שאני אבו ואתן לו לאכול זה ממש מוזר אבל אני מוסיפה לו דייסה לארוחה מרק במהלך היום לא תמיד הוא אוכל מה עוד אפשר לתת חוץ ממרק ופירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ניצן,

רוזה
    09/04/2009

תראי קודם כל הוא צריך לאכול מנה טובה של ירקות ושל פירות ואז בהמשך אפשר להוסיף בשר למרק ,ולפירות אפשר להוסיף שקדים תמרים ביסקוויטים חלווה וכל מיני דברים אחרים בכדי שזה יהיה יותר מזין ומשביע,אצלי היא אוכלת בבוקר בערך בשש מטרנה בעשר פירות ובערך ב13 ירקות ב16 מטרנה עם דייסה יש כל מיני אני מגוונת אורז,רימונים וכו' ואז לפני השינה או לילה טוב אורז או דייסת דגנים במטרנה.
    אבל שתדעי שאם הוא יאכל טוב את הפירות והירקות אז זה הבסיס הוא יהיה שבע לאורך זמן,
    ניסית לטחון לו הכל ולשים בבקבוק בהתחלה גם אני עשיתי ככה עד שהיא התרגלה לטעמים ואח"כ העברתי אותה לכפית זה מאוד חשוב שתתמידי עכשיו כי הגוף שלהם זקוק ליותר מתמ"ל וחוץ מזה שאם הוא קם בלילה פעם אחת לאכול זה בסדר גמור שלי לפעמים קמה גם פעמיים.

את האמת שלקטנה שלי כבר מגיל 4 חודשים נתתי פירות וירקות ועכשיו היא ממש אוהבת אוכלת בערך 250 בכל ארוחה.

אני מקווה שיצליח לך תנסי לשנות ירקות כל פעם שילוב אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    ענבל
    24/03/2009

שלום,
    בתי בת 10 חודשים, סיגלנו הרגלי שינה כבר מגיל 4 חודשים ועד לא מזמן היא ישנה לילה שלם כמעט בלי התעוררויות באמצע. לאחרונה היא החלה לצמח שיניים ובמקביל להיות חולה ושבוע שעבר "נעלמתי" לה ל 3 ימים בעקבות אישפוז בבי"ח. היא החלה להתעורר מס' פעמים בלילה, בעיקר מאז שחזרתי מביה"ח. כיצד עלי לנהוג? אם אני לא לוקחת אותה בשלב מסוים למיטה איתי לא היא ולא אני ישנות בלילה ...

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• תגובה לענבל

דבי גרוס דולב
    25/03/2009

הי ענבל
    סביר ונורמלי שביתך תעבור תהליך כשלהו עכב ההתרחשויות האחרונות, בנוסף קורה פעמים רבות בגיל זה שתינוק עובר שינויים בהרגלי השינה שלו.
    לשאלה כיצד לנהוג אין תשובה חד משמעית ויש דברים שצריך להחליט לפי רחשי ליבך ואמונתך.
    את יכולה להחליט שבכל מחיר את מחזירה אותה להרגלי השינה הקודמים שלה, או להחליט שאת מתחשבת במה שהיא עברה ונותנת לה את כל מבוקשה בשעות הלילה, או להחליט שלזמן מה תעני על צרכיה הרגשיים ובהמשך תשיבי אותה להרגלי שינה... החלטה משפחתית ואישית..
    בכל מקרה, בהצלחה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוגי התפתחות
    לירון
    24/03/2009

שירי שלום רציתי לדעת אם יש חוגי ליווי התפתחותי באיזור נתניה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוגי התפתחות

הוספת תגובה

• חוג

שירי קאשי
    25/03/2009

הי לירון,
    לקבלת פרטים ניתן ליצור קשר עם מרכז "צעד ראשון" או ליצור אתי קשר טלפוני.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן עשרה חודשים
    ענבר
    24/03/2009

צהריים טובים, בני בן 10 חודשים (8 חודשים מתוקן).עד לפני מס' ימים נהג למלמל ולקשקש המון. היה אומר אבבבבא, אממממא וכו'... מזה מס' ימים הוא כמעט לא מוציא הגה מהפה. עברנו דירה למקום חדש לגמרי לפני כשבוע ובעיקבות כך התרחק מכל המשפחה הקרובה שהיה נמצא איתם המון. האם יכול להיות קשר בין הדברים? ואם לא, מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש צורך לפנות לגורם רפואי? תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    בן עשרה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לענבר

דבי גרוס דולב
    24/03/2009

הי ענבר
    שינויים ונסיגות בהתפתחות הן נורמליות. יתכן מאוד שבנך מביע כך את הקושי שבשינוי אותו הוא עבר. רק במקרה שהדבר ימשך זמן רב ויהיו נסיגות בתחומים נוספים, כדאי יהיה לפנות לגורם רפואי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מאוחרת?
    רונן וסיגל
    24/03/2009

הבן שלנו בגיל שנה. מחייך, צוחק, הולך תוך כדי תמיכה, סקרן. אולם אינו מוחא כפיים, אינו מפנה מבט כאשר שואלים אותו היכן נמצאים חפצים שונים ואינו מצביע. חשוב לציין כי אנו מקדישים זמן לשהיה עם ילדנו בניסיון ללמדו למחוא כפיים, לזהות עצמים שונים וכד'. אין בעיה בשמיעה. זה פשוט נראה כאילו זה לא מעניין אותו. אנחנו מודאגים מאד וחוששים שאולי מדובר בפיגור כלשהו או באוטיזם. נשמח לתגובות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מאוחרת?

הוספת תגובה

• תגובה לרונן וסיגל

דבי גרוס דולב
    24/03/2009

הי רונן וסיגל
    בהתפתחות הילד אנו מסתכלים על המכלול השלם, אם הילד מתפתח מוטורית וקוגניטיבית בצורה נכונה הרי שבד"כ אין מקום לדאגה.
    יחד עם זאת, יחשב זה אולי חוסר אחריות לקבוע זאת באופן חד משמעי, במיוחד לאור דאגתכם הרבה, לכן אפשר פשוט לפנות לרופא הילדים על מנת שישלול את דאגותיכם.
    דרך אגב, אחד הסימפטומים של אוטיזם הוא ניתוק מהסביבה וילדכם סקרן וחברותי אז פה בטח אין מקום לדאגה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תרגולים לבת בת 8 חודשים
    אורלי
    24/03/2009

שלום, אחרי חודש של תרגולים, בתי בשבועיים האחרונים התחילה להתהפך מגב לבטןמספר רב פעמים ביום ואף התחילה לזחול אחורה (זחילת גחון). היא מאוד פעילה על הבטן מושכת צעצועים ומשחקת איתם. הייתי רוצה לדעת אלו תרגילים עכשיו אני צריכה לעבוד איתה? (היא בת 8 חודשים) בתודה מראש, אורלי

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    24/03/2009

הי אורלי
    חשוב מאוד שביתך תתהפך גם מהבטן לגב, לא הבנתי מהודעתך האם היא עושה זאת או לא.
    אם היא כבר מתהפכת לשני הצדדים אז נרצה לראות סימנים לזחילה. דחיפה לאחור היא מהסימנים הראשונים לזחילה. כדי לעודד התקדמות קדימה את יכולה לתת לה "קונטרה" בכפות הרגליים וכך ללמד אותה להתקדם. אפשר להניח לפניה מכשולים שונים שתעבור- כריות, שמיכות, הרגליים שלכם וכו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תרגולים לתינוקת בת 8 חודשים

אורלי
    24/03/2009

צהריים טובים, בתי התחילה להתהפך מבטן לגב בגיל 3 חודשים ורק בשבועים האחרונים (תודות לתרגילים שהצעתם לי) היא התחילה להתהפך מגב לבטן בריבוי פעמים ביום . היא משחקת לה על הגב או על הבטן כמה שחפץ לה !!! וכמו שאמרתי התחילה לזחול אחורה בצורה גחון. מתי היא אמורה להגיע לעמידת 6? ואילו תרגילים כדאי לבצע איתה בשלב זה? בתודה, אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאורלי

דבי גרוס דולב
    25/03/2009

הי אורלי
    כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, נשמע שביתך נמצאת בדרך לזחילה אם היא כבר דוחפת לאחור.
    אני חוזרת, בנתיים אפשר לתת לה "קונטרה" בכפות הרגליים כדי לעודד התקדמות קדימה ולהעמיד בפניה מכשולים שונים כדי לאתגר את הזחילה.
    תחילה אמורה ביתך לזחול זחילת גחון אבל הדבר לא תמיד קורה ולאחר מכן תבוא עלייה על 6 וזחילה, בגילאי 7-9 חודשים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    צביה
    23/03/2009

שלום רב, הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים. התפתח כמעט ע"פ הספר, הולך מגיל שנה, ילד חכם, מאוד פעיל וסקרן, משחק מאוד יפה, בונה מגדלים וכו... אבל לא אומר אפילו אמא. הוא מוציא המון צלילים וגם מחקה אותי בצלילים אבל לא במילים ואין לו צלילים עם משמעות כמו "דור" לכדור, "אמ אמ" לאוכל וכו... האם בגיל כזה זה סימן לבעיה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור

שירי קאשי
    24/03/2009

הי צביה,
    נתחיל מכך שאינני מתמחה בתחום התפתחות השפה, אך אוכל לומר שלרוב בגיל זה אנו מצפים כבר ליכולת מסויימת של התבטאות. במקרים רבים הקושי השפתי נובע מבעיות אזניים למיניהן ולכן אני ממליצה להתחיל את הברור אצל רופא הילדים. במידת הצורך הוא גם יפנה אותך לקלינאית תקשורת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים- מתח יתר בידיים
    אורלי
    23/03/2009

שלום רב, בני בן 4 חודשים. עקב מתח יתר בידיים ובאזור הכתפיים הוא אינו מושיט יד לחפצים שנמצאים מולו (בקו האמצע שלו). לעומת זאת, חפצים ששמים בצד ימין או שמאל שלו הוא תופס בצורה טובה. בעיה זו גם משפיעה על השכיבה על הבטן- הוא אינו מוכן להשען על הידיים, אלא מניף אותן לצדדים "כמו אוירון". בעצם, אורך התנועה שלו עם הידיים קצר מאוד ומכאן הקושי. אילו תרגילים אוכל לעשות איתו על מנת לפתור זאת?

הוספת תגובה

• מתח בידיים

שירי קאשי
    24/03/2009

הי אורלי,
    מה שאת מתארת היא התנהגות אופיינית לתינוקות הסובלים מזקיפות יתר בגב. במצב זה השרירים האחוריים מקוצרים מה שמביא גם לקושי להביא את הידיים קדימה ומקטין משמעותית את טווח התנועה שלהן. בנוסף לכך מתלווה גם קושי וחוסר נוחות בשכיבה על הבטן ונטייה להיות רוב הזמן בתנוחת אוירון. כמובן שיש צורך באבחון אמיתי בכדי לקבוע שזו באמת הבעיה ולקבוע כיצד להתמודד. כמו כן כיוון שבגילו כבר רצוי שישכב בנוחות על הבטן אני ממליצה לפנות לאבחון בהקדם. בינתיים את יכולה ללמד אותו לשהות בתנוחה ההפוכה. להרבות בערסול (על הידיים, בפוף ובמנשא). תנוחת הערסול תורמת להורדת המתח בגוף וכן להתארכות השרירים האחוריים וקרוב הידיים לקו האמצע.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודשיים מתרוממת
    יפעת
    23/03/2009

לפני מספר ימים החלה בתי בת החודשיים להתרומם כל פעם שהיא על הגב , לדוגמא: שוכבת עליי עם הגב שלה על הבטן שלי - מנסה להתרומם, שוכבת על ברכיי ואוחזת בידיי - מנסה להתרומם , טרמפולינה (שמה אותה למספר דקותיים) - מנסה להתרומם. מדוע ולמה ? האם נורמלי ? האם משהו מציק לה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת חודשיים מתרוממת

הוספת תגובה

• התרוממות מהגב

שירי קאשי
    24/03/2009

הי יפעת,
    התופעה שאת מתארת היא תופעה מאוד נפוצה היום בשל ריבוי השכיבה על הגב. בשכיבה זו מצטבר מתח רב בשרירי הגב והשכמות וכן בגוף בכלל. אצל כל תינוק זה בא לידי ביטוי ברמה אחרת ואצלכם כנראה חוסר השקט הוא כנראה גדול יותר יחסית. כיוון שזהו תהליך מאוד קשה לעבור לבד אני ממליצה לפנות לעזרתה של מדריכה. בינתיים השתדלו להניחה על הבטן בערות כמה שיותר, להחזיק בתנוחת ערסול או לערסל בפוף או מנשא. להרבות בעיסוי בעיקר בגב ובשכמות על מנת להוריד מתח משרירים אלו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מגב לבטן
    קארין
    23/03/2009

צהריים טובים, הבן המקסים שלי בן 7 חודשים . הוא מתהפך מבן לגב מגיל 5 חודשים. מסתובב סביב ציר,עולה על 6 ומנדנדנד,בימים האחרונים מתקדם קדימה בקפיצות (על 6) מעביר חפצים מיד ליד מחייך ,שמתי לבשהוא מנסה להתיישב מעמידת 6 ,אם אני מושיבה אותו על המזרן הוא יציב מאוד ואף מסוגל לשחק כך בצעצועים . הבעיה היחידה היא שהוא לא יודע/יכול להתהפך בהגב לבטן הוא כן מנסה להגיע לצעצוע אם הוא נמצא מאחוריו או בצדדים אך לא להתהפך. הוא מנסה מאוד ואנחנו עובדים על זה אך נראהשלא מתקדם. לפעמים שהוא מנסה ולא מצליח הוא מרים את גבו ו"זוחל" על הגב אחורה. האם להמתין או שיש סיבה לדאגה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מגב לבטן

הוספת תגובה

• התהפכות מגב לבטן

שירי קאשי
    24/03/2009

הי קארין,
    לרוב שלב ההתהפכויות אמור להסתיים עד גיל 6 חודשים. מבחינת שאר השלבים נשמע שהוא במקום מצויין, אך יש לבחון מדוע מתקשה בהתהפכות מגב לבטן. אני ממליצה לפנות למדריכה לאבחון בנושא זה ובינתיים:
    1. בשכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון הפנים כך שיגלה בהן עניין. אפילו לשים פעמונים על הרגליים בכדי שינסה לתפוס אותם.
    2. בשכיבה על הגב להביא צעצוע מול עיניו. כשיש קשר עין עם הצעצוע להזיז אותו הצידה ובאלכסון (מעל הראש) כך שכדי להגיע אליו יצטרך להתהפך.
    3. גילגול דרך הרגליים. לאחוז בשתי רגליו. לכופף רגל אחת ואיתה להוביל את ההתהפכות לצד השני.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה