פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת..
    רינת
    20/04/2009

קודם כל זאת הפעם הראשונה שאני שואלת שאלה בפורום הנפלא, מכיוון שאני למדה המון מהכותבים אליכם ואין לי צורך בכך עד כה.
    ועכשיו השאלה :
    ביתי בת 8 חודשים חייכנית קשקשנית, התחילה להתהפך 5.5 חודש אך לכל הכיוונים רק 6.5 חודש , סיבוב ציר ממש הגיע קצת יותר מאוחר 7-7.5 חודש.
    היא לא זוחלת בכלל, רק גלגולים אינסופיים.
    היא לא עולה לשש . וממה שהבנתי מאחת התשובות בפורום הזה שאולי יש חולשה בידיים מכיוון שהיא אפילו לא מנסה (עדיין) להרים עצמה לשש.
    רגליים היא מרימה לפה כל הזמן יש לציין שגם זה התחיל לא ממש מזמן ז"א כל הזמן הרימה רגליים אבל לפה לפני 4 שבועות לערך.
    נניח ויש לה חולשה בידיים זה עלול לעכב את ההתפתחות שלה ? היא מאוד פעילה בידיים כל הזמן מרימה צעצועים , היא מושכת לי בשיער דווקא חזק מאוד, דוחפת אותי חזק מאוד אני לא חושבת זאת הבעיה.
    אולי הבעיה שבגלל שהכול קורה אצלה לאט אז גם זחילה תבוא מאוחר?אני באמת מבקשת שננסה ביחד עד כמה שאפשר דרכםלאתר את הבעיה שלה!!!!!!! תודה לכם מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת..

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/04/2009

הי,
    עיכוב בהתפתחות מהסוג שציינת אכן יכול לנבוע מחולשה של חגורת הכתפיים, אך זו לא הסיבה היחידה. ייתכן גם קושי בשיווי משקל, זקיפות יתר, טונוס שרירים לא מאוזן, אסימטריה בתנועה ועוד... מכך את יכולה להבין שקשה מאוד רק על סמך תאור זה לתת אבחון ולדייק בתרגילים. לגבי הידיים, יכול להיות מצב בו יכולת המשיכה בידיים היא חזקה אך חגורת הכתפיים אשר צריכה לשאת את משקל הגוף בזחילה לא מספיק חזקה. יחד עם זאת לפי האמור לעיל, יכול להיות שהקושי נובע בכלל מסיבות אחרות. כל קושי מוטורי עלול להביא לעיכוב מסויים בהתפתחות. מידת העיכוב ואופיו תלויים בסוג הקושי ובדרגתו. כמו כן אופיו של הילד יכול להשפיע גם כן כיוון שאם תקחי שני תינוקות עם אותו קושי, כל אחד יפעל אחרת ויתפתח בקצב ובצורה שונה סביב אותו הקושי. אצלכם אכן נראה כי כל שלבי ההתפתחות קורים בקצה הטווח המקובל או אפילו מעט אחריו וסביר להניח שזה גם ימשיך כך בשלבים הבאים. יחד עם זאת, במידה ויש קושי מוטורי כלשהו (דבר שלא ניתן לדעת מהתכתבות), העיכוב יכול להפוך ליותר משמעותי בשלבים מתקדמים יותר. אני מקווה שהצלחתי לעשות לך מעט סדר בדברים וכמובן שאת יכולה לתרגל איתה את התרגילים השונים לעידוד הזחילה כפי שכבר קראת בפורום.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא תאמיני!!!!!!!!!!!!!!

רינת
    20/04/2009

אבל היום בפעם הראשונה...... היא זחלה אחורה !!!ז"א דחפה עצמה עם הידיים , זה קרה רק פעם אחת ומוקדם להתלהב אני יודעת !!!!!!!!!! אבל אולי זה אומר משהו?????
    איך לעודד אותה להמשיך לזחול אחורה .
    שירי תודה רבה על התשובה המהירה , את מקסימה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה טובה

שירי קאשי
    21/04/2009

הי,
    מזל טוב. זו אכן התחלה של התקדמות וכמובן שהתקדמות זו מבורכת. עדיין קשה לי להתייחס באופן יותר ספציפי. אני מקווה שמכאן היא תמשיך קדימה. במידה והקושי ממשיך כדאי בכל זאת לפנות לאבחון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת שלי יש כמעט אותה בעיה,

נדיה
    22/04/2009

שלום רב,
    בתינוקת שלי עוד יוציים בת 10 חודשים, וגם לא זוחלת עדיין ואפילו לא מנסה לעמוד על שש.
    אבל היא כן נדחפת אחורה עם הידיים כאשר היא מנסה לתפוס משהו שלפניה.
    היא התחילה להסתובב מצד אל צד רק בגיל 8.5 חודשים אבל עשתה את כל הכיוונים באותה תקופה.
    אני מניחה אותה על הרצפה מלאה צעצועים על הבטן כפי שממליצים בטיפת חלב, היא משחקת איתם ואז לאחר כמה דקות כבר מאבדת עניין ושוכבת עם אצבע בפה על הרצפה. אם אני מניחה משהו שהיא חדש לפניה וקצת רחוק, לפעמים היא נדחפת עם הידיים אחורה ולפעמים היא מאבדת עניין די מהר ולא ממשיכה לנסות לתפוס.
    אנא עזרה, האם יש צורך בתרגילים ממריצים זחילה ו/או לפנות לאבחון. לאן פונים?
    תודה
    נדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    23/04/2009

הי נדיה,
    העיכוב בהתפתחות של בתך מתחיל להיות משמעותי ולכן אני כן ממליצה לפנות לאבחון וטיפול אצל מדריכת התפתחות. בגיל של בתך מעבר לעיכוב יכול להתחיל מצב של תסכול מצידה שאינה מצליחה לעשות את מה שרוצה וגם מההיבט הזה לא כדאי להמתין. בינתיים אני ממליצה לא לשים לה הרבה צעצועים כיוון שזה מעודד את ההשארות שלה במקום. כשיש מגוון גדול היא לא תנסה להגיע אלא תתפשר על מה שהכי קרוב וקל. אני דווקא ממליצה לשים צעצוע אחד אטרקטיבי (זה יכול להיות בקבוק של בועות סבון, מפתחות או כל דבר אשר ימשוך את תשומת ליבה, וכמובן לשים לב לעניין הבטיחותי). את הצעצוע יש לשים תחילה במרחק שהוא בהישג ידה אך שיצריך ממנה מאמץ קל של מתיחת היד בכדי להשיגו. בהדרגה להרחיק מעט את הצעצוע אך לא לשים במרחק שבו היא מראש תתיאש ולא תנסה להתקדם לעברו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחדשה בפורום

דבי גרוס דולב
    20/04/2009

שלום לך
    עם כל הרצון הטוב קשה מאוד לנסות לאבחן קושי או עיכוב של תינוק בלי להכירו. עיכובים בהתפתחות יכולים להגיע מסיבות שונות- חולשה בחוגרת הכתפיים או בידיים (למרות שהיא מפעילה אותן יפה), טונוס גבוה או נמוך, חוסר תנועתיות בגב, זקיפת יתר ועוד. צריך לראות ולהרגיש את התינוק על מנת לזהות מה מעכב בעדו. יתכן גם, כמו שציינת, שהיא פשוט מתחילה הכל מאוחר מעט. כדאי אולי לעכוב אחר ההתפתחות שלה ולראות אם מתחילים נסיונות התקדמות ואם לא יהיה שינוי אז לשקול אבחון אישי יותר מאשר על גבי פורום.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון מצב...

רינת
    23/04/2009

אז ככה היא דחפה עצמה אחורנית רק פעם אחת לצערי.
    אבל היא היום הגביהה את בית החזה עם דחיפה על הידיים לא לאורך זמן רב לכמה שניות ועשתה זאת שלושה פעמים.
    אני עשיתי את התרגילים שהמלצתם בפורום וזה הניב תוצאות , זה נשמע כהתקדמות? כי קודם לכן היא ממש לא היתה עושה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות

שירי קאשי
    27/04/2009

הי,
    זו בהחלט התקדמות אך חשוב להמשיך ולתרגל על מנת להדביק את הקצב וכן להיות עם יד על הדופק שהשלב מתפתח כראוי וללא שיבושים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעודד זחילה על 6?
    מאיה
    19/04/2009

בתי בת 8 חודשים, זוחלת גחון , עולה לעמידת שש (לפעמים מתקדמת ממש קצת על שש אבל ממשיכה לזחול גחון) ומתישבת משם ובקלות עוברת לזחילה וישיבה. ניסיתי להכניס מתחתיה שמיה ובעודה זוחלת להתקדם איתה כשאני מגביה לה את הבטן .. ניסיתי גם להכניס לה כדור מתחת לבטן והיא לא אהבה. מה עוד אפשר?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעודד זחילה על 6?

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    20/04/2009

הי מאיה,
    בתך בכיוון הנכון. את יכולה לשים אותה על משטח פחות נעים כמו דשא. הגירוי לעיתים קרובות מביא להרמת הגחון ולעלייה על שש. בנסף את יכולה לתת לה לזחול מעל מכשול של כריות או מזרון מגולגל. כמו כן את יכולה להניח אותה בתוך ערימה של כריות ולקרוא לה לצאת. המאמץ להתקדם בתוך משטח לא יציב יעזור מאוד לשיפור התנועתיות וכן לחיזוק כל שרירי הגוף.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    21/04/2009

הי מאיה
    האמת היא שלא נראה לי שביתך זקוקה לעידוד ותרגול זחילת 6, היא כבר עולה על 6 ואף עושה שם כמה צעדים. תני לה לתרגל זאת, להרגיש שם בטוחה והיא תעבור בזמנה לזחילה זו. טבעי ונורמלי שתינוק נוטה לחזור לסוג ההתקדמות והזחילה בהם הוא טוב ומהיר לפני שהוא מתקבע על הזחילה החדשה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בת 9 חודשים
    דנה
    19/04/2009

שלום,

בתי בת 9 חודשים וחצי.
    רק לפני כמה ימים התחילה לזחול גחון.
    היא מנסה מזה זמן מה לשבת אבל עדיין לא מצליחה להתיישב בעצמה.
    עדיין לא מראה נסיונות לעמוד.
    אני קצת מודאגת.
    האם בצדק?

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    19/04/2009

הי דנה
    ביתך נמצאת בעיכוב קטן. זה שהיא זוחלת גחון זה טוב, בשלב הבא נרצה לראות עלייה על 6 וזחילת 6, אם זה לא יגיע בקרוב כדאי יהיה לשקול אבחון, אבל לא לדאוג! התישבות מגיעה דרך עלייה על 6 והטיית הטוסיק לאחור, אשמח לדעת איך מנסה ביתך להתישב אם היא איננה עולה על 6 כדי לשלול שיבוש התפתחותי. נסיונות עמידה עדיין אינם רלוונטיים מפני שהיא עדיין לא זוחלת על 6 ולא מתישבת עצמאית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דנה
    20/04/2009

תודה על תשובתך.
    לגבי ניסיונות להתיישב - היא מתהפכת על הצד כשהגוף נשען על היד ומנסה לדחוף את עצמה למעלה. לי זה נראה כמו ניסיונות להתיישב, אולי אני טועה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    20/04/2009

הי דנה
    זה אכן נשמע כמו נסיונות התישבות, זוהי דרך לא שכיחה להתישבות אבל בהחלט טובה ולא משובשת. המשיכי לעכוב אחר התפתחות הזחילה ואם לא תראי שיפור בשבועות הקורבים כדאי לשקול אבחון.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-3 חודשים
    שלומי
    19/04/2009

עדיין לא אמרה את המילה הראשונה.

מקשקשת הרבה כשחוזרת על אותה הברה : דהדהדהדה בהבהבהבה.

מבינה יחסית יפה, (שאומרים "תביאי חיבוק" : מחבקת, "תביאי לי את זה" - מביאה,יודעת "איפה בובה" , "איפה דובי", מצביעה בספר על תמונות ),

יודעת לחקות חיות כמו סוס, כלב , חיקוי של רכבת .

אבל להגיד מילה בעלת משמעות עדיין לא שמענו ממנה.

נראה שהיא כאילו "מרוצה" מהמצב הקיים ולא מנסה להתקדם בדיבור .

מבחינה מוטורית היא עומדת והולכת בין רהיטים וגם קצת על הברכים אבל עוד לא צועדת לבד..

השמיעה שלה לדעתי מצויינת כי היא מגיבה מיד לכל רחש אפילו קטן (למשל מהטלויזיה בתוכניות מוכרות)

האם העובדה שהיא עדיין לא ניסתה להגיד ולו מילה אחת בודדה צריכה להדאיג?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו-3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשלומי

דבי גרוס דולב
    19/04/2009

הי שלומי
    אמנם אינני עוסקת בדיבור אבל ככל הידוע לי בגיל זה עדיין לא נבחנות יכולות אלה אבל אם ברצונך ךקבך יותר מידע כדאי אולי להתיעץ עם קלינאית תקשורת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה לזחול על שש?
    שני
    19/04/2009

התינוק שלי בן 8 חודשים ולא זוחל בכלל. מה עושים? מה זה לזחול על שש?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה לזחול על שש?

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    19/04/2009

הי שני
    זחילה על 6 היא הזחילה הרגילה בה כל התינוקות זוחלים, כשידיים וברכיים נוגעות ברצפה.
    קשה לי להגיד לך מה עושים מפני שלא קיבלתי מימך מספיק פרטים, האם הוא מתהפך חופשי? כיצד הייתה התפתחותו עד כה? זוחל גחון? עושה סיבוב סביב ציר? אשמח לשמוע עוד פרטים על מנת לעזור לך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן ובכי מתוך שינה
    נעה
    19/04/2009

בני בן חודשיים ולא אוהב לשכב על הבטן אבל מחזיק את הראש יפה מיום היוולדו. מה לעשות בעניין?כמו כן הוא לפעמים בוכה מתוך שינה ונראה מאוד לא רגוע. במה מדובר ומה לעשות?

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    19/04/2009

הי נעה,
    ייתכן קשר בין הקושי בשכיבה על הבטן וחוסר השקט בשינה. במצב שבו הגוף נמצא במתח מסויים (בעיקר בשרירים האחוריים) זה יוצר דפוס המקשה על שכיבה על הבטן וכן תורם לחוסר היכולת להרפות לחלוטין ולהגיע לנינוחות גם בשינה ולעיתים גם במהלך היום. בכדי לשנות זאת יש צורך לשנות את הדפוס הגופני וללמד את התינוק להרפות את השרירים האחוריים, במטרה ליצור דפוס שיהיה יותר נוח לשכיבה על הבטן. אין צורך לתת לו להגיע לבכי היסטרי, המטרה היא ללמד אותו לארגן נכון את גופו כך שהשהיה על הבטן תהיה נוחה יותר ותמשך זמן רב יותר.
    תתרגלי על פי הסדר הבא:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה.חיזרי על התנועה מס' פעמים.
    יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשניה
    גלגלי את האגן לכוון הראש.כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,ותנועתיות בעמוד השדרה. חיזרי על
    התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4.קרבי שתי רגליים ושתי ידיים והניעי את בתך לצד אחד ולצד שני לסרוגין.
    בהמשך לגלגל כך מצד לצד.
    5. על הגב.ישרי רגל אחת וכופפי את השניה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה.
    הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חיזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים
    6. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך לשהות על הצדדים.
    7. לשהות על שני הצדדים. אם יש צד שבו הוא מנסה להרים את הראש אז לאחוז באגן, להרים מעט ותוך כדי ניעות קלות הוא ילמד להניח את הראש.
    8. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. על הבטן יש לוודא שנמצא על המרפקים. טפיחות על השכמות,
    והכתפיים.הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.אפשר לעניין אותו על ידי צעצוע/ בועות סבון.
    בנוסף להחזיק בתנוחת ערסול (רצוי במנשא) בזמן יציאה מהבית או אפילו כתרגיל בבית. גם בערסול חשוב לתת לו להיות כל פעם עם הראש לצד אחר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט חצי שנה
    שימרית
    19/04/2009

שלום רב,
    בתי בת 5 חודשים ושלושה שבועות היא מתהפכת מהבטן לגב ומהגב לצדדים עדיין לא השלימה את ההיפוך לדעתי יקרה בימים הקרובים,חוצמזה צוחקת בקול מחייכת פעילה סקרנית מנסה להגיע לחפצים רחוקים גם כאשר היא על הבטן וגם כאשר היא על הגב מגיל 5 חודשים דוחפת את עצמה אחרוה על הגחון עם 2 הידיים ביחד.
    לפני יומיים החלה לנסות לזחול קדימה היא מכניסה ברך אחת מתחת לגוף ודוחפת עם 2 הידיים מצליחה להגיע די רחוק ככה בערך 3 מטר ,רציתי לדעת האם ההתפתחות שלה תקינה לדעתכם?וכמו כן מתי מתחילה הזחילה הנכונה יד ורגל נגדית?

ושאלה נוספת האם תוכלו לתת לי טיפים איך לעזור לה להתהפך מהגב לבטן?יש לציין שהיא עדיין לא מכניסה רגליים לפה אבל מרימה אותם גבוה בצורה אנכית ותופסת את היירכים.

תודה רבה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט חצי שנה

הוספת תגובה

• חצי שנה

שירי קאשי
    19/04/2009

הי שושי,
    ההתפתחות של בתך היא טובה מאוד לגילה. שלב ההתהפכויות קרוב להשלמה והיא מתחילה להתנסות בזחילת גחון. הזחילה אכן מתחילה ללא הצלבות אך אני מניחה כי בקרוב וככל שהמיומנות שלה תעלה היא תתחיל גם לזחול עם יד ורגל נגדיים. בכדי להשלים את ההיפוך מהגב לבטן את יכולה לגרות עם צעצוע מהצד ומעט למעלה על מנת שתושיט את היד העליונה לתפוס את הצעצוע ותנועה זו תמשוך אותה להשלמת ההיפוך. כמו כן את יכולה לגלגלה מהגב לבטן דרך הרגליים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

שימרית
    20/04/2009

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה

רציתי לדעת עוד משהו לפעמים היא זוחלת עד לקצה המזרון מגיעה לריצפה ואז מנסה להתהפך -מה שמאוד מפחיד אותי שלא תקבל מכה..מתי הם יודעים לא להתהפך על הריצפה או שפשוט שהם מתחילים לזחול מסודר הם כבר לא מתהפכים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה על השאלה הנוספת

שימרית
    21/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    21/04/2009

הי שושי,
    ככל שהזחילה מתפתחת והילד נמצא יותר במצב זחילה הוא פחות בוחר להתהפך. בינתיים אין ברירה, אלא להשגיח.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 חודשים
    מורן
    18/04/2009

שלום,
    ביתי בת 8 חודשים. יושבת לבד כבר שבועיים והחלה לזחול על 6 באופן חלקי לפני חודש. היא לא זחלה על הגחון. היא החלה לנסות להיעמד לפני שבוע ומאז היא חדורת מטרה בניסיונות העמידה והיא מצליחה להיעמד כאשר נאחזת במשהו עוזבת יד אחת בחופשיות וכבר תפסתי אותה מצליחה לעזוב שתי ידיים לרגע. אני מוטרדת מכיוון שהזחילה שלה קצרה שתי תנועות בערך ואז היא נעצרת ומרימה את רגל ימין כשכף הרגל מונחת על הרצפה ויד ימין באוויר. הייתה לה גם נטייה לצד זה בניסיונות ההתיישבות. לפעמיים היא ממשיכה עוד שתי תנועות. מה שגם היא מתרכזת בחיפוש אחרי חפצים שיעזרו לה לעמוד. האם הזחילה שלה תשתפר? איך יודעים אם יש כאן קושי? או ניסיון לדלג על השלב?
    תודה,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    8 חודשים

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    19/04/2009

הי מורן,
    ממה שאת מתארת ולאור ההסטוריה ההתפתחותית של בתך, נראה כי אכן היא מנסה להגיע כמה שיותר מהר להזדקפות ועמידה וזאת על מנת לעקוף את הקשיים שיש לה. הנטייה שהיתה לה בגיל צעיר יותר מתבטאת עכשיו גם בנסיונות הזחילה. נכון שבעמידה והליכה זה פחות יבוא לידי ביטוי ובסופו של דבר היא תלך ללא מגבלה, אך חשוב שלא תדלג גם על זחילת השש וכן שההליכה שתתפתח תהיה נכונה ואיכותית יותר. אני ממליצה מאוד לערוך אבחון ושיעור פרטי בנושא.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות מפונקת
    סיון
    18/04/2009

שלום רב,
    יש לי ילדה בת 6 וחצי חודשים, היא נורא מפונקת לא מסוגלת לשחק לבד ורוצה רק ידיים ולעמוד איתה אי אפשר להרים אותה ולשבת או לתת לה לשחק לבד, בגלל שהיא אוהבת רק ידיים היא לא מתהפכת לאף צד.
    האם אני צריכה לשים אותה לבד ולתת לבכות? (היא בוכה ממש עד שהיא כמעט נחנקת) מה אני צריכה לעשות?
    תודה
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות מפונקת

הוספת תגובה

• תינוקות מפונקת

שירי קאשי
    19/04/2009

הי סיוון,
    אכן כשתינוק מבלה יותר מידי על הידיים הוא מפתח תלות בהורה ולא נמצא מספיק על המשטח. תינוק שלא שוכב על משטח ישר לא יוכל להתקדם בשלבי ההתפתחות כיוון שזה המקום שבו הם מתרחשים. תינוק שנמצא כל היום על הידיים לא יוכל להתנסות מספיק וההתפתחות המוטורית נפגעת. מעבר לכך יש את עניין הפינוק שכמובן מקשה עליך את התפקוד כאמא. תהליך הלימוד של שהיה על המשטח בגיל זה יכול להיות מאוד ארוך וכואב (רגשית) אך חייבים לעשותו. הדרך הטובה ביותר היא להעזר במדריכה שתלווה אותך בתהליך ותוכל להנחותך כיצד להגיב נכון בכל סיטואציה. בינתיים את יכולה לנסות ולשכב לצידה כשהיא על המשטח, ואל אף התנגדותה לשיר לה, ללטף אותה ולנסות לתת לה תחושת בטחון מבלי שתרימי אותה. כאמור זה תהליך קשה ואני ממליצה לעשותו עם עזרה מקצועית.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 חודשים הגיע....
    רינת
    18/04/2009

שלום
    ביתי בת 8 חודשים ועדיין לא זוחלת .
    היא מתהפכת לכל הכיוונים עושה סיבוב ציר מרימה רגליים לפה משחקת יפה פעילה קופצנית זולחת על הגב ממלמלת שטויות ואבא עוגה בקבוק אך לא עולה על 6 ואפילו זה לא יקרה בקרוב כי היא לא מנסה לעלות על 6.
    אני מוטרדת מכך יש סיבה ???????????
    אני עושה את התרגילים שלכם דחיפה עם הרגליים והיא מתקדמת כך יפה
    מורידה גרביים שמה על הרציפה היא עושה סיבוב ציר יפה אך להתקדם לא מצליחה , היא מרימה ישבן מנסה לדחוף עם הרגליים קדימה לא מצליחה מתייאשת ומתהפכת .

אני מבינה שצריך לתת לה זמן אבל מתי הזמן שנורמלי עוד להמתין ??????????
    אני מאוד מחכה לשלב שהיא תזחל או תלך או תעשה צעד בכיוון הזה
    אחיין שלי גדול ממנה בשבועיים והוא באותו המצב ....גיסתי אומרת שזה בגלל שהם ילדיי החורף.
    יש סיבה לדאגה???????????

לקביעת תור
    סגירה
    8 חודשים הגיע....

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    19/04/2009

הי רעות,
    אכן אצל ילדי חורף ייתכן עיכוב מסויים בהתפתחות בשל סרבול הבגדים וכן בשל העדר גירוי תחושתי בחלקי הגוף המכוסים. יחד עם זאת כיוון שגם עדיין אינה זוחלת גחון ולא מראה סימנים לעלייה על שש אני חושבת שבשלב זה כדאי לפנות למדריכה על מנת לאבחן מהו הגורם לקושי. סביר להניח כי במהלך שלבי ההתפתחו קיים מרכיב מוטורי אחד או יותר, שלא יישמה בצורה מספיק טוב ולכן יש לה קושי בהתקדמות. בינתיים השתדלי להוריד בגדים עד כמה שניתן בהתאם למזג האויר וכן להתחיל ולתרגל את העלייה על שש:
    1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים שונאת את העגלה
    לילית
    18/04/2009

שלום,
    בתי הראשונה בת 4 חודשים. מהיום הראשון היא בכתה ללא הפסקה בעגלה (אמבטיה)
    ולכן עשיתי שימוש במנשא לופי ומדי פעם הנחתי אותה בעגלה בטיולים היומיים שלנו.
    לפני שבועיים עברנו לטיולון - וראיתי כי טוב. או לפחות ככה חשבתי שאולי באמבטיה היא לא רואה "עולם" ולכן היא בוכה.
    אבל גם בטיולון היא בוכה ללא הפסקה (ריפדתי לה את הטיולון במזרון לעגלה).
    האם תוכלי ליצור עמי קשר במייל כדי שאני אמסור לך את שם העגלה (אני לא רוצה למסור את שם העגלה כי זה לא ראוי).
    אשמח מאוד מאוד להמלצתך להמשך
    אני כבר לא יודעת אם לקנות עגלה חדשה (טיולון) ולראות את הילדה שלי תאהב אותה יותר.
    האם באמת הבעיה בעגלה . אין לי חברות עם תינוקות כך שאין לי את האפשרות לבחון את התגובה שלה בעגלה אחרת
    תודה רבה

הוספת תגובה

• עגלה

שירי קאשי
    19/04/2009

הי לילית,
    בגיל קטן בודאי שהילדה לא חיפשה לראות עולם ולכן סביר כי משהו אחר הפריע לה בשהות בעגלה. קשה לי להאמין כי הגורם הוא בסוג העגלה אלא יותר סביר כי היא היתה זקוקה לתחושת החום שהרגישה עליך וכיום כשהיא כבר יותר גדולה היא כמובן יודעת לדרוש את מה שיותר נעים לה. כמובן שזו רק השערה וייתכן כי קיים גורם אחר. אני מציעה לך בשלב זה עדיין לא לותר על האמבטיה. תנסי להשכיבה על הבטן באמבטיה ולהתחיל ללכת. לא להשבר מיד אם מתחילה לבכות כששמים אותה אלא לתת לה קודם להתרגל לכך שמתחיל טיול. עצם התנועה תורמת ליכולת להרפות ולהרגיש נינוח. במידה וזה לא הולך תנסי שוב בטיולון, תני לה צעצוע להחזיק ביד או משהוא אחר להשיח את דעתה. יחד עם זאת חשוב לציין כי כבר נתקלתי בתינוקות שפשוט לא רצו עגלה ואכן טוב שישנם כיום מנשאים מעולים שיכולים להתאים לכל אחד.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה

מאיה
    21/04/2009

עצה מאמא-
    גם אני חושבת שאין קשר לסוג העגלה, יש הרבה תינוקות שאני מכירה שלא "מתים" על העגלות
    או כסאות הבטיחות ברכב, אבל הזמן עושה את שלו.
    בסוף היא תתרגל , אל תרגילי הרבה על המנשא כי אז היא תתרגל להרבה ידיים, היא תתרגל להיות בגובה העיינים שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות תינוק בן חודשיים
    נעה
    18/04/2009

הבן שלי בן חודשיים,ניזון מהנקה בלבד,נולד בשבוע 37+2 במשקל 3,285 ק"ג,שוקל היום למעלה מ 5 ק"ג.לא ניסיתי הרבה פעמים להשכיבו על הבטן מאחר ובכה,אולם מיום היוולדו הרים את הראש יפה ושכב הרבה על הבטן כשהוא על בטני. בגיל חודש ושלושה שבועות השכבתי אותו על הבטן מספר פעמים וביצע היפוכים. אתמול והיום כשאני משכיבה אותו על הבטן הוא בוכה ולא מנסה להתהפך.מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות תינוק בן חודשיים

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    19/04/2009

הי נעה,
    ייתכן קשר בין הקושי בשכיבה על הבטן וחוסר השקט בשינה. במצב שבו הגוף נמצא במתח מסויים (בעיקר בשרירים האחוריים) זה יוצר דפוס המקשה על שכיבה על הבטן וכן תורם לחוסר היכולת להרפות לחלוטין ולהגיע לנינוחות גם בשינה ולעיתים גם במהלך היום. בכדי לשנות זאת יש צורך לשנות את הדפוס הגופני וללמד את התינוק להרפות את השרירים האחוריים, במטרה ליצור דפוס שיהיה יותר נוח לשכיבה על הבטן. אין צורך לתת לו להגיע לבכי היסטרי, המטרה היא ללמד אותו לארגן נכון את גופו כך שהשהיה על הבטן תהיה נוחה יותר ותמשך זמן רב יותר.
    תתרגלי על פי הסדר הבא:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה.חיזרי על התנועה מס' פעמים.
    יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשניה
    גלגלי את האגן לכוון הראש.כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,ותנועתיות בעמוד השדרה. חיזרי על
    התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4.קרבי שתי רגליים ושתי ידיים והניעי את בתך לצד אחד ולצד שני לסרוגין.
    בהמשך לגלגל כך מצד לצד.
    5. על הגב.ישרי רגל אחת וכופפי את השניה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה.
    הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חיזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים
    6. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך לשהות על הצדדים.
    7. לשהות על שני הצדדים. אם יש צד שבו הוא מנסה להרים את הראש אז לאחוז באגן, להרים מעט ותוך כדי ניעות קלות הוא ילמד להניח את הראש.
    8. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. על הבטן יש לוודא שנמצא על המרפקים. טפיחות על השכמות,
    והכתפיים.הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.אפשר לעניין אותו על ידי צעצוע/ בועות סבון.
    בנוסף להחזיק בתנוחת ערסול (רצוי במנשא) בזמן יציאה מהבית או אפילו כתרגיל בבית. גם בערסול חשוב לתת לו להיות כל פעם עם הראש לצד אחר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמה פעמיים...אני מתוסכלת
    מאיה
    17/04/2009

שלום רב
    ביתי בת 7.5 חודשים, תמיד בין שמונה לשמונה וחצי בערב במיטה קבוע, אך היא באופן קבוע קמה לאכול ב12 בלילה ולאחר מכן בארבע וחצי בבוקר שוב , אוכלת וחוזרת לישון, ניסיתי לתת לה מים ומוצץ אך היא ממשיכה לבכות רוצה אוכל, מה אנחנו יכולים לעשות בכל זאת? שלא תקום פעמיים בלילה פעמיים.

לקביעת תור
    סגירה
    קמה פעמיים...אני מתוסכלת

הוספת תגובה

• סלחי לי אבל מצבך מצויין.

דנה
    17/04/2009

רק פעמיים וכל 4 שעות ,על מה את מתלוננת??הגיוני שתהיה צמאה או רעבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי?

מאיה
    17/04/2009

כן , אבל עד איזה גיל הם ממשיכים לקום, באיזה שלב אמורים להפסיק, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    17/04/2009

הי אתי
    אין חוקיות במספר הפעמי ם של ההתעוררות בלילה או הגיל בו זה מפסיק. זה בסדר שביתך עדיין מתעוררת פעמיים בגיל זה , עם הזמן זה יתאזן, רק תני לה זמן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקשרות לבובה
    מאיה
    16/04/2009

שלום בתי בת 8 חודשים. התפתחות תקינה (זחילה, ישיבה וחברותית מאוד לרוב האנשים, גם זרים).
    היינו עכשיו בחופשה ומישהי הרימה גבה כשראתה את בתי נרדמת עם דובי (התחיל לאחרונה) ואמרה שההקשרות שלה לדובי נובעת מתחליף לאמא? האם זה נכון?

ראשית, היא נעזרת בדובי רק לשינה אבל אם היא מחבקת אותו במשך היום זה אמור לאמר לי משהו??!
    אם יש לך כתבה בנושא גם אשמח.

לקביעת תור
    סגירה
    היקשרות לבובה

הוספת תגובה

• מי שאמר לך את זה....

עדי
    17/04/2009

תסלחי לי אבל ממש מטומטם!! זה דבר נורמלי ותקין לחלוטין!!!! אל תתני לאנשים מפגרים כאלה להכניס לך שטויות לראש. ברור שזה תחליף לאמא, אבל חלק מההתפתחות התקינה של תינוק הוא למצוא לעצמו תחליפים לסימביוזה שהיתה לו עם האם בחודשים הראשונים. המצב הפתולוגי הוא כאשר הסימביוזה נמשכת והילד לא מצליח למצוא תחליפים בעצמו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאני

דבי גרוס דולב
    17/04/2009

הי אני
    הנה סיבה ודוגמה טובה למה לא צריך להקשיב ולקחת לתשומת הלב דברים שנאמרים לנו ע"י הסובבים אותנו. תינוקות רבים מאוד וילדים אינספור נעזרים בבובה או בדובי על מנת להירדם ויש לזה אפילו שם מקצועי- חפץ מעבר. אל נא תקשיבי לכל ההערות סביבך, הכל טוב ותקין ובטח ובטח לא מהוו התחליף לשום דבר, שתיהנה מבובה!
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 8 חודשים
    מאיה
    16/04/2009

שלום בתי בת 8 חודשים. זוחלת גחון, לאחרונה התחילה לעלות על שש ולזחול קצת על שש ומשולב עם גחון. בשבוע האחרון היא מעמידת שש מביאה את עצמה לאחור ומתיישבת.
    מה השלב הבא? להיעמד? ומה עושים לעידוד התפתחות העמידה?

איזה צעצועים צריך לתת בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאני

דבי גרוס דולב
    18/04/2009

הי אני
    ביתך מבצעת יפה את כל שלבי ההתפתחות הרלוונטיים לגילה ואין שום צורך להאיץ לכיוון עמידה. עכשיו היא אמורה לשכלל יותר ויותר את הזחילה על 6 ולשהות שם אפילו כמה חודשים לפני שמתחילה לעמוד, זהו אחד השלבים החשובים בהתפתחות התינוק ואין טעם לקפוץ לשלב הבא.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה