מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רחלי15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
.
חלי15/12/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
חלי15/12/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5 חודשיםחלי15/12/2008
מה אמורה לעשות כשהיא שוכבת על הבטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיה
דבי גרוס דולב15/12/2008הי איה
תינוק בן 4.5 חודשים אמור לשכבת על הבטן בנינוחות, להשען על מרפקיו ולעשות נסיונות ראשונים לעזוב יד אחת ולהושיטה לעבר צעצוע קרוב.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תימנוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוקת שלי
חלי15/12/2008שוכבת לה בנינוחות על הבטן ולעיתים בשעות היום נרדמת כך. היא אינה נשענת על מרפקיה אלא על כפות ידיה וכשהיא מתעייפת היא מניחה לחי על המזרן ונחה לה...ומידי פעם מרימה את היד בצורה כזו לצעצוע קרוב היא בת 4.5 חודשים האם נשמע תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך איה
דבי גרוס דולב15/12/2008הי איה
חשוב מאוד שתינוק ידע להשען גם על המרפקים. זקיפה מתמדת של הגב והשענות ארוכה על המרפקים מעייפת מאוד ולעיתים מצביעה על זקיפת יתר של הגב. האם היא איננה יודעת כלל להיות על המרפקים? האם היא מניחה בקלות את ראשה בעת שכיבה על הבטן או שזה קורה לעיתים רחוקות? אשמח לשמוע
בברכה
דבי גרוס דולב, מדרריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חלי16/12/2008היא מניחה בקלות את ראשה היכן ? לא כ"כ הבנתי. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב16/12/2008שאלתי היא האם בעת שכיבה על הבטן היא מניחה בקלות את ראשה על המשטח עליו היא שוכבת או מחזיקה עצמה הרבה על הידיים, האם יש בה את הרכות להניח את ראשה או שיש שם מתח.
בברכה
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא הרגיעועדי חן14/12/2008
רומי היא תינוקת בת 11 חודשים היא זוחלת פעילה וחייכנית. העיניין הוא בקצרה ..שאינה עומדת. גם עם תמיכה ותמרונים .. האם ביחס לגילה העיניין הגיוני..(בבדיקה שעשיתי הכפלים שויים ברגליים ובכלל) אשמח לעזרה/טיפים/עצות..כל דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה
שירי קאשי15/12/2008הי עדי,
בגיל של בתך לרוב התינוקות כבר נעמדים עם תמיכה. לא צריך להלחץ שמה קיימת פגיעה אורטופדית, סביר להניח שמדובר בקושי מוטורי מסויים שעם מעט עבודה יפתר. אני ממליצה על אבחון על מנת לקבוע מהוא הקושי ולמקד את התרגול במקור לעיכוב. זו יכולה להיות בעיה של מערכת שיווי משקל שעדיין לא התפתחה מספיק, זה יכול להיות מרכיב מוטורי כמו כפיפה וזקיפה שלא נרכשו בצורה נכונה ועוד.
בינתיים את יכולה לנסות בבית את התרגילים הבאים:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. להעמיד את הילדה בעמידת כריעה כשאת עומדת מאחוריה לתמיכה ואוחזת קרוב לכפות הרגליים בכדי לייצבן. השעני מעט קדימה כך שאת גורמת להטיית גוף התינוקת קדימה. הרצון לשמור על שיווי משקל יגרום לה לנסות ולהתרומם.
3. לתת לה לטפס על שיפוע תלול (כזה כמו בג'ימבורי). על שיפוע כזה יותר קשה להיות על שש ולכן היא עשויה לעבור לעמידת 4 וללמוד את צורת ההזדקפות השניה.
4. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
4. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
5. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
6. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותה על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותה לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה רק הידייםקארין14/12/2008
שלום בני בן כמעט 4 חודשים בערב נרדם בסביבות 8 אחרי האוכל , אנחנו מעבירים אותו למיטה שלו שנמצאת בחדר שלנו והוא ישן עד 5 בבוקר במיטה, כאשר הוא מתעורר הוא נרדם רק על הידיים וברגע ששמים אותו במיטה הוא ישר מתעורר ולא מוכן לשכב שם, אבל על הידיים הוא יכול לישון עוד 3 שעות, חשוב לציין שבמשך היום הוא לא מוכן לישון במיטה בכלל, רק על הידיים, זה מאוד מתיש אותנו, איך להרגיל אותו לישום במיטה שלו? ועוד שאלה..... הוא לא אוהב לשכב על הבטן יותר מכמה דקות אנחנו מגרים אותו עם מוזיקה ,צעצועים, ופרצופים, הוא מרים את הראש אבל לא בצורה מספקת לפי דעתה של האחות בטיפת חלב, כשהוא על הבטן הוא צורח עד כדי היסטריה, ניסיתי לעשות איתו תרגילים על הגב ועל הצדדים ובהדרגתיות להפוך אותו על הבטן, אבל זה לא הולך. מה עוד ניתן לעשות? תודה קארין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה רק הידיים
שירי קאשי15/12/2008הי קארין,
לגבי השכיבה על הבטן, קשה לי לתת לך המלצות נוספות מעבר למה שכבר קראת וניסית מהפורום. במידה ואינך מגיעה לתוצאות אני ממליצה לפנות למדריכה ולבצע את התרגילים בהנחייתה. לעיתים ישנן דקויות שלא ניתן להעביר בהתכתבות וצריך לראות בעיניים. הרבה פעמים משהו קטן כמו קצב, עצמה, צורת החזקה וכו' עושים את ההבדל בהצלחה או אי הצלחה של התרגיל.
לגבי השינה, קודם כל אתם צריכים להיות החלטיים וברורים לגבי השינה במיטה. ברגע שאתם משדרים לתינוק חוסר בטחון כך יהיה לו קשה יותר לעשות את השינוי. במידה והחלטתם שאתם מתעקשים על כך הרי שכל פעם שנרגע על הידיים תשובו להניחו במיטה גם אם זה לוקח בהתחלה הרבה זמן ואולי תרימו ותורידו אפילו 10 פעמים בכל הרדמה. ברגע שהוא במיטה להמשיך מייד בטפיחות על הטוסיק או החזה בכדי להביאו שוב לרגיעה וחזרה לשינה. זה יכול להיות תהליך מאוד ארוך ומייגע אך בסוף זה מסתדר. אני אישית מעדיפה את השיטה הזו מאשר שיטת 5 הדקות בה נותנים לתינוק לבכות. זה אולי לוקח יותר זמן להגיע לתוצאות אך איני מאמינה שתינוק בגיל זה צריך להגיע למצב של הרגשת חוסר בטחון על מנת ללמוד משהו חדש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה...מורן14/12/2008
היי, בני בן שנה . לפני כחודשיים החל לזחול ומאז זוחל זחילת גחון בלבד. בשבועיים האחרונים מידי פעם זוחל לכמה שניות זחילה על 6 אבל אז שוב חוזר לזחילת הגחון. כבר חודש הוא נעמד לבד (במיטה, ליד השולחן/הספות..). שאלתי היא - האם הזחילה על שש הכרחית להתפתחות? האם ייתכן ודילג עליה? אני קצת חוששת שמא אולי יותר קל לו לזחול גחון כי אולי פלג גופו העליון חזק מהתחתון... במידה והזחילה על שש הכרחית - מה ניתן לעשות?אני מניחה לו "מכשולים" אך הוא עובר אותם ונראה כאילו זה לא הכי עוזר. אשמח לקבל תשובה. המון תודה (-: מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי14/12/2008הי מורן,
הזחילה על שש חשובה להתפתחות התינוק. בזחילה זו הוא מתרגל מיומנויות מוטוריות, הוא לומד לעשות הצלבות, מפתח שיווי משקל ועוד. ידוע גם קשר (סטטיסטי בלבד) בין דילוג על זחילה לבין דיסלקציה (בגלל שנושא ההצלבות לא נרכש כראוי). כמובן שלא כל מי שלא זוחל יסבול מדיסלקציה אך הסיכוי עולה. מעבר לזחילה שהיא חשובה גם חשוב להתייחס לגיל של בנך. איני יודעת האם העיכוב המוטורי נובע מטונוס נמוך או קושי אחר. איני יודעת אם עברתם אבחון כלשהוא אך בגיל זה כבר כדאי להתערב ולחזק אותו היכן שצריך על מנת להדביק את הפער בהתפתחות המוטורית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה,שאלה נוספת
מורן15/12/2008היי שירי, המון תודה על התשובה. במי אני יכולה להעזר ? תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירי קאשי15/12/2008הי מורן,
את מוזמנת לפנות למכללת "צעד ראשון" או להתקשר אלי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץליאת13/12/2008
שלום, ביתי בת 7 חודשים, בחודשיים הראשונים לקחה מוצף לסירוגין ומאז איננה מוכנה לכך. הוציאה כבר 4 שיניים (למטה ולמעלה) בימים האחרונים מראה סימנים וצורך למציצה לפני שינה למשל מכניסה חיתול לפה ואצבעות, האם מומלץ לחזור שוב להרגל המוצץ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירי קאשי14/12/2008הי ליאת,
פעולת המציצה היא פעולה שמאוד עוזרת להרגעה של התינוקות. יחד עם זאת המוצץ הוא אובייקט חיצוני וכפי שאת נוכחת לראות אצל בתך אין כל בעיה ללא המוצץ והיא מוצאת דרכים אחרות להרגיע את עצמה. לטעמי האישי אם אין לה צורך בכך אז עדיף לתת לה להרגיע את עצמה, זה גם יחסוף קשיי גמילה בהמשך וכן יעזור לה ברכישת יכולת ההרגעה העצמית. מצד שני אם את חשה שיש לה צורך עז שאינה מצליחה לספק או שאינכם מצליחים בדרכים אחרות להביא לרגיעה אז כמובן שגם המוצץ הוא פיתרון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוטורית 9 חודשיםאמא לשניים13/12/2008
בני בן 9 חודשים ושבוע, עדיין לא זוחל, הוא עולה על 6 מזה כחודש וחצי ומתנדנד קדימה ואחורה. כשהוא רוצה להגיע לחפץ מסוים (בטווח של 2 מ"ר בערך) הוא מצליח להגיע על ידי כך: הוא יורד מעמידת 6 על הבטן, מושיט ידיים קדימה ואז מתרומם שוב ל-6 וגורר קדימה את 2 הרגליים ביחד. הוא מתהפך מהגב לבטן ומהבטן לגב. ומסתובב על ציר. הוא גם מאוד חזק ברגליים, כל פעם שהוא יושב עליי הוא דוחף עם הרגליים לעמידה ולא רוצה לשבת. דבר נוסף, הוא עדיין לא עושה כפיים. קצת מביא את הידיים ולפעמים נראה כאילו עושה כפיים אבל לא לפי דרישה. האם לדעתך יש כבר צורך לפנות לבדיקה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוטורית 9 חודשים
שירי קאשי14/12/2008הי,
מה שאת מתארת הם נסיונות ראשונים להתקדם על שש וזהו מעין שילוב של מיומנויות של זחילת גחון שהן עדיין יותר מוכרות ונוחות לו בשילוב עם העלייה על שש. בכדי לחזק את יכולת ההתקדמות על שש יש ללמדו לנתק כל פעם יד אחרת ולהעביר משקל מצד לצד. את יכולה לגרותו לכך על ידי הגשת בועת סבון כל פעם ליד אחרת. בנוסף ניתן לשפר את מערכת שיווי המשקל באופן כללי על ידי תנועה שלו במרחב (הנפות, נדנדה, שינויי תנוחה וכדומה). את יכולה לנסות ולתרגל איתו בבית לבד אך תמיד עין מקצועית יכולה לשים לב למרכיבים מוטורים נוספים שאולי חסרים ומהווים קושי בהתפתחות התנועה ולכן תוכל גם להתאים תרגילים נוספים באופן מדוייק יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות בפהחלי13/12/2008
תינוקת של בת 4.5 חודשים שמה המון שתי אצבעות בפה ומוצצת אותם (ככה היא גם נרדמת גב). אצבע ואמה של יד ימין. האצבעות "מתבשלות" והופכות לאדומות מה ניתן לעשות ? האם זה גם שלב התפתחותי ? היא הייתה מוצצת אגודל ועברה לשתי אצבעות עתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
דבי גרוס דולב13/12/2008הי רוני
מציצת אצבע יכולה להיות שלב בהתפתחות אבל יכולה גם להיות התחלתו של הרגל חדש, בשני המקרים זה בסדר, גם הבחירה לשנות את האצבעות. חשוב כמובן לשים לב שהיא איננה מכאיבה לעצמה, אבל זה בד"כ לא קורה. מה שקורה זה היכולת הנפלאה של התינוק להרגיע את עצמו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעסוקת התינוקחלי12/12/2008
לפי הודעות שאני קוראת בפורום זה יש להעסיק את התינוקות בשעות הערות שלהם כל הזמן על מנת שיתהפכו שיכבו על הבטן שיזחלו שילכו וכו'. האם אין זה מוגזם ? הם לא יעשו זאת מרצונם בלי שנתרגל איתם ? זה נשמע כאילו כל הזמן יש צוך להעסיק אותם ולהתעסק איתם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למישהי
דבי גרוס דולב12/12/2008שלום לך,
אין ביעוץ שלנו שום המלצה על העסקה בלתי פוסקת של התינוק. מכיוון שמדובר בפורום התפתחותי, מין הסתם פניות רבות עוסקות בקושי או עיכוב התפתחותי, במקרה כזה אנחנו ממליצים על תרגילים כדי להתמודד עם הקושי. במקרה שלאמא רק נדמה שקיים עיכוב אבל אנחנו מוצאים שלא, אנו דואגים להרגיע וליידע את האם שהכל בסדר ולא נותנים שום תרגיל.
אני מאוד מאמינה שצריך לתת לתינוק גם זמן לבד ואין שום צורך להעסיקו כל הזמן. כמובן שאם תינוק עובר דרך כל שלבי ההתפתחות לבדו ומממש אותם טוב אין צורך בתרגול מתמיד ואז גם דברים קורים בעצמם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חלי13/12/2008אני לרגע לא התכוונתי לכתוב שמשהו בפורום הזה לא בסדר. להפך ! אתם נהדרים ועוזרים המון אני בטוחה .אבל זה קצת מלחיץ השאלות של ההורים ואז התשובות שניתנות כי אין מינונים מדוייקים של התרגילים שניתנים ז"א לא ניתן לדעת מן ההודעות כמה פעמים ביום לעשות כל כמה זמן וכו'.... וזה היות ו מדובר על טיפולים אני מבינה (תרגילים=טיפולים). שלתי היא אם לתינוק יש קושי האם יש צורך להעסיקו בתרגילים כל היום כשהוא מתעורר או שמספיק פעם ביום. לדוגמא: כדור פיזיו, ג'ודו, וכו'.... כמה פעמים ביום צריך על מנת שילמד לשכב על הבטן ומשם יתהפך...?זחילה - כל תירגול כמה פעמים ...?אם עושים פעם פעמיים ביום זה מספיק ? לכמה זמן ? אני לחוצה כי יש לי הרושם שההורים כל הזמן עושים תרגילים על ילדיהם ואני בפאזה אחרת שהתינוק ילמד לבד וכל מה שצריך זה סביבה מתאימה כלומר : אוהבת מחייכת מחבקת עם גירויים מתאימים ובלי " תרגילים". אני טועה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
דבי גרוס דולב13/12/2008הי רוני
לתינוקות שיש בעיה בהתפתחות אני כן ממליצה לתרגל מספר פעמים ביום כי אני מאוד מאמינה שבעיה שלא מטופלת תמשיך ללות את התינוק בהמשך התפתחותו ועלולה לצוץ בצורות אחרות בעתיד. תינוק שהכל אצלו בסדר, תרגול הוא זכות ולא חובה, אפשר בלי אבל טוב ומועיל גם עם.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהצביה12/12/2008
שלום, הבן שלי ליטם בעוד שבועיים בן שנה. במשך החודשיים האחרונים הוא עומד ומחזיק ברהיטים לפעמים עושה כמה צעדים לצד כדי לתפוס משהו מהספה/שולחן. שאלתי היא האם יש צורך לעודד הליכה וכיצד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצביה
דבי גרוס דולב12/12/2008הי צביה
בנך נמצא במקום טוב להיות בו בגיל שנה. חשוב לא להרבות בהולכה בעזרת הידיים שלכם כי הדבר עלול דווקא לעכב את ההליכה וכן לא להשתמש בהליכונים למיניהם.
מה שאפשר לעשות הוא לעבוד מעט על עניין שיווי המשקל וזאת על מבעזרת גירויים שונים של תנועה במרחב, הנפות, הפיכות עדינות ותנועה על כדור פזיו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה שינהרוני12/12/2008
בתי נולדה פגית בשבוע 29. היום היא בת כמעט 7 חודשים כרונולוגים ו 4 חודשים מתוקן. מבחינה התפתחותית היא בסדר גמור, עושה את כל מה שהיא אמורה לעשות לפי גילה המתוקן. במהלך היום והלילה היא ישנה הרבה יחסית: הולכת לישון בשעה 20-21:00 מתעוררת ב 1:00 לאכול ושוב בשעה 6:00 ומיד חוזרת לישון. מתעוררת "להתחיל" את היום בשעה 9:00 בבקר. במהלך היום היא תופסת 2-3 תנומות כשלפחות אחת מהן אורכת מעל לשעה בחישוב שעות התחושה שלי היא שהיא ישנה יותר מדי מצד שני - כשהיא ערה היא פעילה, חייכנית, דברנית... האם זה תקין? האם צריך לבדוק משהו? הרבה תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
דבי גרוס דולב12/12/2008הי רוני
ישנם תינוקות שישנים יותר מאחרים, ביתך אכן ישנה שעות רבות אבל זה לא בהכרח אינדיקציה לבעיה.
כדי להיות שקטה כדאי אולי להתייעץ עם רופא הילדים שלכם, לעשות בדיקות דם שיגרתיות ולשלול בעיות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני14/12/2008בגלל הפגות אנחנו במעקב ועושים כמעט כל חודש בדיקת דם לפני כ 3 חודשים היה מחסור מאוד משמעותי בסידן וזרחן אבל זה "תוקן" וכרגע הכל נראה בסדר בבדיקות הדם האם עודף שינה יכול להאיט התפתחות מוטורית? בכל מקרה, הרבה תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןרומי11/12/2008
שלום! יש לי בת בגיל 3 חודשים בשם ליאב מגיל 0 אני משכיבה אותה על הבטן והיא פשוט לא משתפת פעולה היא צורחת ולא מפסיקה לבכות ההתפתחות שלה מאוד מהירה בגלל זה היא התהפכה כבר בגיל חודשים וחצי גם להרים את הראש היא מרימה מאוד יפה ויציב. מיותר לציין שקניתי את האוניברסיטה הכי יקרה וצעצועים וספרים בשביל לגרות את הראיה שלה בשביל שתסכים לשכב על הבטן לצערי שום דבר לא עוזר וכעבור 5 דקות מקסימום נשמעות צרחות והיא מתהפכת..... יש לכם איזשהו טיפ נוסף לתת לי בשביל שכן תשתף פעולה ותסכים לשכב על הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרומי
דבי גרוס דולב11/12/2008הי רומי
נשמע לי שיש סיבה לסירובה של ביתך לשכב על הבטן. וישנם כמה רמזים על כך בהודעתך: העובדה שהישכבת אותה על הבט מההתחלה, העובדה שהתחילה להתהפך מבטן לגב בגיל צעיר והעובדה שקל לה מאוד להרים את הראש. כל הנ"ל יכולים להוות אינדיקציה לכך שלביתך יש חזה מאוד מתוח ושרירי גב מקוצרים, מצב שמקשה מאוד לשכב על הבטן גם אם מתמידים, אתם צריכים לתרגל תרגילים שירפו את שריריה של ביתך ויאריכו את שרירי הגב:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש הלוך ושוב כשיש אחת שלכם תומכת בטוסיק וזאת על מנת להאריך את שרירי הגב ולהרפות את שרירי הבטן.
2. להחזיק בירכיים ולעשות סיבובים גדולים של האגן
3. להקפיץ את האגן כנגד הרצפה.
4. להגביה את האגן של התינוקת על הרגל שלכם ולהוסיף טפיחות בבית החזה כדי "להרוויח" זמן התעגלות
5.להרבות בתנוחת ערסול ואם קשה להישאר שם, להוסיף תנועה מונוטונית על כדור פזיו ומגע עמוק בטוסיק.
6. בעת שכיבה על הבטן לתת הרבה מגע עמוק, שפשופים וטפיחות כדי להרפות אותה שם.
7. להשקיע אותה על הגב בתוך פוף רך כדי לתת לגופה את התבנית התנועתית הרצויה.
מאמר בנושא וטיפים נוספים תוכלי למצוא במאמר של "ינוקט" באתר זה.
נסי את התרגילים וחזרי לספר לנו איך הולך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש גיל 3 חושיםרינת10/12/2008
שלום, בני בן 3 חודשים ושבועיים ועדיין לא מרים לגמרי את הראש. הוא רגיל לישון על הגב ואני שמה אותו 4-3 פעמים ביום על הבטן ממש לדקות ספורות על מנת לחזק את שריריו אבל הוא צורח ומתעצבן בדרגה כזו שאי אפשר לשמוע ולכן אני מרימה אותו.לפעמים הוא כלל לא מרים את הראש ולפעמין כן אבל לא מספיק. אני דיי מייואשת וחוששת מהתפתחותו המוטורית בעתיד. כבר חשבתי לפנות לגורם מקצועי שיבדוק אותו. האם זה תקין? עד איזה גיל ניתן לא להרים את הראש? אשמח לעצות או לתרגילים מתאימים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי11/12/2008הי רינת,
בגיל של בנך הוא כבר אמור להרים את הראש אך כמובן שהרמת הראש לא יכולה להתפתח ללא שכיבה על הבטן. אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת להתאים עבורו תרגילים ולהגיע לתוצאות מהירות כיוון שהוא כבר אמור בקרוב להתחיל ולהתנסות בשלבי התפתחות מפותחים יותר וחשוב שיהיה לו את הבסיס על מנת שהמשך ההתפתחות תהיה נכונה ותתרחש בזמן.
תחילה יש לעבוד על שיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
תעשי את התהליך בתחילה פעמים עד שלוש ביום ולאט לאט תאריכי את זמן השהות על הבטן.
תרגילים להרמת הראש על הבטן:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן ללחוץ את אזור האגן מעט לתוך הרצפה. הקונטרה בפלג גוף תחתון תעורר הרמת פלג גוף עליון.
3. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהניע את הכדור קדימה. ירידת המשטח עליו נשען התינוק גורמת לו להגיב בהרמת פלג גוף עליון לצורך איזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוכים אצל תינוק בן חודשיים וחציאריאלה10/12/2008
הנכד שלי בן חודשיים וחצי וממעט מאוד בחיוכים. צריך לעשות מאמצים רבים כדי לזכות בחיוך ממנו. כמו כן קשה מאוד לגרום לו להסתכל באופן ממוקד אל האדם שמולו הוא מסתכל לכל הכיוונים חוץ מאל האדם שמולו שזה כולל גם את אמא שלו ואותי שנמצאות איתו רוב היום. ברגע שהצלחנו למקד אותו אלינו יש סיכוי שנוציא ממנו חיוך קטן. הדבר מאוד מדאיג ומטריד אותנו . האם יש סיבה לדאגה ? תודה אריאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאריאלה
דבי גרוס דולב10/12/2008הי אריאלה
זה בסדר ונורמלי שתינוק בן חודשיים וחצי לא מחייך הרבה ועדיין לא ממקד את מבטו היטב, יש מקום לתת לזמן לעשות את שלו. תוך חודש מיקוד המבט בטח יתבסס והחיוכים יגיעו.
אי מקום לדאגה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה בפוף - יוגיפוף של מילגהחלי10/12/2008
בת 4 חודשים. לכמה זמן ניתן להשכיב שם ? לשינה הכוונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיה
דבי גרוס דולב10/12/2008הי מיה
השכבה על הפוף המדובר במשך היום, על הגב או על הצד טובה, נעימה ונכונה לתינוק. חשוב להשקיע את הגוף פנימה כדי למנוע נפילה וכדי להרפות את הגוף. אם מדובר בזמנים קצרים לשנת יום הרי שזה בסדר. לשנת לילה אני ממליצה להניח במיטה על מנת שהתינוק יחווה גם מתיחה של הגוף וגם כדי שיהיה לו חופש תנועה.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)