פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידה בגיל 11 חודשים
    שלי גל
    06/01/2009

האם זה תקין שילדתי אינה עומדת בגיל 11 חודשים(אני רגועה אבל החמה שלי לא...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמידה בגיל 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשלי

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי שלי
    יהיה לי קל יותר לענות לך אם אדע פרטים נוספים על התפתחותה של ביתך. האם היא זוחלת? ממתי? מתיישבת? אשמח לשמוע על כך ולהמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה חודשים
    קרן
    06/01/2009

בני בן 5 חודשים ושבוע. כאשר הוא נולד רופא המשפחה אמר לי לאחר בדיקה ראשונה שיש לו גמישות יתר. נכון להיום,הוא משחק הרבה כאשר הוא שוכב על הבטן וראשו יציב אך הוא אינו מתהפך במודע. לעיתים הוא מתהפך מהבטן לגב ,בגלל איבוד שליטה כאשר הוא רוצה להגיע לצעצוע מרוחק ממנו. האם יש מקום לאבחון נוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי קרן
    אני מאוד מאמינה שבגמישות יתר יש לטפל שכן ברוב המקרים היא"הולכת" יחד עם טונוס שרירים מעט נמוך ושתי התופעות יחד עלולות לגרום לעיכוב או קושי בהתפתחות. יתכן שבגלל זה בנך עדיין לא מתהפך. לאור כל הנ"ל אני כן ממליצה על אבחון נוסף ואולי תשקלי דרך טיפול אחרת.. אשמח לעמוד לרשותכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי הורים
    נשר
    06/01/2009

בני בן 3 חודשים. אני שמה לב שכשאבא בא הביתה הוא לא "יוצא מגידרו" ומבסוט בצורה יוצאת דופן. כמובן שכשהם כבר משחקים הוא מחוייך כולו... יכול להיות שהוא עדיין לא מזהה אותנו? לאילו תגובות אני אמורה לצפות כשהתינוק מזהה?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי הורים

הוספת תגובה

• תגובה לדינה

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי דינה
    תינוק ,באופן טבעי, יקדים ויזהה את אימו שנמצאת איתו ברוב שעות היום בבית, יותר מאשר את אביו שנעדר רוב היום וזה בסדר גמור בגיל זה. ישנו סיכוי גדול שבנך כן מזהה את אביו אבל עדיין איננו מביע את זה. עם הזמן הוא יזהה אותו יותר ויותר ותוכלו בקלות לזהות את זה לפי תגובות של חיוך ושמחה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת מוצקים
    רותה
    06/01/2009

היי, בתי בת חמישה חודשים בעוד שלושה ימים. היא אוכלת סימילק מיום שנולדה, כיום אוכלת כ-180 בכל ארוחה,היא שוקלת 6 קילו (נולדה 2.800 ) אני רוצה להתחיל עם אוכל מוצק וחשבתי אולי להתחיל קודם עם הוספה של דיסות אורז/קונפלור לסימילק לפני השינה (לארוחה מזינה יותר) ולאחר זמן מה לנסות במהלך היום לתת לה את הדייסה עם כפית , ולאט לאט להתחיל עם ירקות ופירות. האם זהו תהליך נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת מוצקים

הוספת תגובה

• תגובה לרונה

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי רונה
    אני אומנם לא יועצת בענייני אוכל אבל מנסיוני האישי אוכל להגיד לך שאני, באופן אישי, פחות אוהבת את הדייסות מפני שהערך הקלורי שלהם גבוה מהערך התזונתי. הדייסה משביעה מאוד אבל אין לה הרבה מקום בהרגלת התינוק לאוכל מוצק.
    הדרך הנכונה והמומלצת, בד"כ, להתחלת המוצקים היא בירק אחד לכמה ימים ואז ירק חדש, לאחר מכן פירות. אין שום נזק בהתחלה עם דייסה אבל היא בד"כ ניתנת בלילה על מנת להשביע את התינוק ולעזור לו לישון לילה שלם וזוהי לא מטרתך.
    בהצלחה ובתאבון
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפכות רק לצד אחד
    שרית
    06/01/2009

בני בן חמישה חודשים ושבוע הוא מתהפכך יפה מהבגב לבטן כבר חודשים אך תמיד רק לצד שמאל. כמו כן לא מתהפך מהבטן לגב האם יש עיכוב בנושא וכיצד לתרגל איתו על מנת לעזור לו

לקביעת תור
    סגירה
    התפכות רק לצד אחד

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי שרית
    בנך עדיין לא נמצא בעיכוב התפתחותי, לא עד גיל 6 חודשים. כדי לעודד אותו להתהפך דרך הצד הקשה יותר נסי את זה:
    1. לחבר יחד פרקי ידיים וקרסולי רגליים לכדי התכדררות ולגלגל את התינוק מצד לצד עד הרצפה, לסיים בהיפוך מלא לצד הקשה יותר
    2. להביא את הרגל שלו, עם ברך כפופה לצד הנגדי עד הרצפה, לכיוון הקשה ונסי לגרות אותו באמצעות צעצוע לסיים את ההיפוך לבדו.
    3. להרבות בהשכבה על הצד שקשה לו בו ולהרפות אותו שם ע"י נענועים ומגע עמוק.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על ישיבה
    שני
    06/01/2009

התינוק בן 4.5 חודשים ומנסה להרים עצמו, להתרומם משכיבה. האם מותר כבר להרים את הזווית השטוחה שבעגלה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת על ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי שני
    הגיל של בנך הוא מוקדם מכדי להרים את העגלה לזווית שכן הדבר יעודד אותו עוד יותר לנסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן. התישבות נכונה של תינוק מתרחשת דרך עלייה על 6 והתישבות, הדרך בה משתמש בנך משובשת וכדאי למנוע אותה. ישיבה שכזו יוצרת מתח בשרירי הבטן וחוסר איזון מול שרירי הגב. אני ממליצה שימוש רב ככל הניתן בזווית של 180 מעלות וכדי להרפות מעט מהנסיונות של בנך, השכיבי אותו על הגב והרימי את רגליו, עם הטוסיק לכיוון הראש הלוך ושוב. תרגיל זה יוצר את התבנית התנועתית ההפוכה מזו שהוא מסגל לעצמו ומרפה את שריריו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מבטן לגב
    שני
    06/01/2009

תינוקי בן 4.5 חודשים. מתהפך רק מהגב לבטן ולא מהבטן לגב בכלל. מה לעשות? (יש לציין שמושיט ידיים לחפצים, מחזיק חפץ, שם חפצים בפה)

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מבטן לגב

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי שני
    תינוק בגילו של בנך נמצא בתחילת ההתהפכויות שלו ואין שום צורך להאיץ התהפכות לצד השני.
    טווח גילאי ההתהפכויות נע בין 4 ל6 חודשים ,כך שבנך ממש לא נמצא בעיכוב ואת יכולה לתת לו את הזמן לגלות את הדרך בעצמו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשן
    מורן
    06/01/2009

בני בן שנה וחודשיים והוא ברוך השם ילד שמח וטוב לב. אך שמגיע מצב שהוא רוצה משהו ואנחנו לא מרשים לו לדוגמא לגעת בחוטי חשמל או דברים מסוכנים אחרים הוא צורח ומתמתח מעצבים ואז מתחיל לבכות כאילו סוף העולפם הגיע רציתי לדעת אם זה בכלל הגיוני שהוא לוקח כ"כ קשה את העניין שאנו לא מרשים לו דברים מסויימים ובנוסף רציתי לשאול כיצד להתמודד עם זה?? אני לא רוצה שהוא יכעס אבל מצד שני אני לא רוצה שהוא יסתכן וגם שידע שיש דברים שאסור לעשות איך מלמדים??? בהרבה הסברים??? עם הרמת טון קלה כדיי שידע שכועסים ??? איך???? אני לא רוצה לגרום למשהו לא טוב כי הןא ממש כועס מתעצבן וצורח תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עקשן

הוספת תגובה

• תגובה למורן

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי מורן
    אין ספק שלגבי דברים ועקרונות מסוימים עלינו להיות נחושים והחלטיים מול ילדנו, ישנם דברים ,כמו נגיעה בחוטי חשמל שלא באים בחשבון. זה שבנך לוקח את תגובותייך קשה קשורות לטמפרמנט שלו וגם לגיל, זה משתנה. זה עדיין לא צריך לשנות את התגובה שלך ואת עוצמתה ואת נוהגת נכון.
    זה לא נורא כ"כ שילד כועס, אפשר גם לחבק בעת הכעס ועדיין להיות בעמדה שלכם, ילד בגיל זה בודק גבולות וגם צריך אותם אז אל תוותרי על גבולות.
    מלמדים גם בהסברים ואם לא הולך אפשר גם להרים מעט את הקול או להרחיק את הילד ממוקד הבעיה. אם את עדיין מרגישה לא בטוחה את יכולה לפנות לפסיכולוג התפתחותי על מנת לקבל תשובה מקצועית.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוכים נדירים מאד
    מור
    06/01/2009

האם יש הסבר לכך שתינוקת בת 8 חודשים בקושי מחייכת ובכלל לא צוחקת. היא בריאה לגמרי, מתחילה לזחול, לא בוכה סתם, מאד חיונית ומתפתחת יפה. הכל תקין פרט לחיוך. זה מאד מוזר ומענין אותי אם יש לכך סיבה ואיזה מין תופעה זאת.היא היתה כך תמיד.

לקביעת תור
    סגירה
    חיוכים נדירים מאד

הוספת תגובה

• תגובה לכינרת

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי כינרת
    אם התפתחותה המוטורית והקוגניטיבית של ביתך הינה טובה והיא מתקשרת טוב עם סביבתה,
    הרי שמדובר בטמפרמנט, אופי. כרגע היא לא מרבה לחייך אבל זה נתון לגמרי לשינוי.
    אני פגשתי תינוקות רציניים רבים..
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    מאיה
    05/01/2009

היי הקטנה שלי בת 5 שבועות וניזונה מתמ"ל, ביומיים האחרונים שמתי לב שהצואה שלה יוצאת קצת קשה וגם ממש מעט לדעתי יש לה עצירות, כיצד אפשר להקל עליה ? האם הטיפות גרפווטר אמורות להקל במעט על היציאות שלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי מאיה
    אם העצירות לא עוברת וביתך סובלת ממנה אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים שלכם. ישנם בשוק תרופות רבות לעצירות אבל אינני יכולה להמליץ לך עליהן מפני שזסה איננו מתחום התמחותי.
    מקווה שיעבור בקלות
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    סבטה
    05/01/2009

שלום רב בן שלי בן 5 וחצי חודשים כאשר היה בגיל חודשים היה מתהפך מבטן לגב ואז הפסיק וגם עכשיו לפני כמה שבועות התחיל להתהפך מבטן לגב והפוך ועוד פעם הפסיק.הוא כן שוכב על הצדדים ושוכב יפה מאוד על הבטן.אתמול הוא התחיל פתאום לזחול אחורה.האם זה אומר שהוא דילג על שלב ההתהפכות והמשיך ישר לזחילה או שהוא עוד יחזור להתהפכות? תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לסבטה

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי סבטה
    התופעה שאת מתארת מוכרת ונורמלית תינוק לפעמים מפסיק את הישג התפתחותי שהוא כבר רכש וחוזר לזה מאוחר יותר. יש הטוענים שהסיבה לכך היא התרכזותו של התינוק בדבר אחר בהתפתחותו הכללית. אבל אם תראי שבכל זאת, בשבועות הקרובים זה לא חוזר בכלל את מוזמנת לפנות אלי שנית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת תינוק למיטה
    לירון
    05/01/2009

שלון, בני בן חודש וחצי וישן בלילה עלינו(על הבטן) , ברגע שמעבירים אותו למיטה הוא מתעורר...האם יש פתרון להרגיל אותו לישון במיטה? כמו כן, איך מרגילים בהדרגה (לקראת החזרה לעבודה) לבקבוק ולמוצץ? אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    העברת תינוק למיטה

הוספת תגובה

• תגובה ללירון

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי לירון
    תינוקות רביל בגיל זה עדיין מתקשים לישון לבדם או בריחוק מגוף הוריהם ויש לעשות מעבר הדרגתי עד להרגילו. כשאתם שמים אותו במיטה שלו המשיכו לגעת בו, ללטף ולתת טפיחות קצביות ומונוטוניות כדי להרגיעו. כשהוא בוכה קחו אותו בידיים, הרגיעו והחזירו למיטתו. המעבר למיטה שלו היא עניין של הרגל וצריך להיות עכביים בתהליך.
    יחד עם זאת, אני מאמינה שלא צריך לתת לתינוק בגיל זה לחוות בכי ממושך מידי או תחושת תסכול ואם אתם רואים שאינכם מצליחים לעשות את השינוי, כדאי לשקול לחכות עם זה עוד מעט.
    לגבי בקבוק- הדרך היחידה להרגיל לבקבוק היא פשוט לתת בקבוק כל כמה ארוחות... אם ישנה התנגדות (ופעמים רבות ישנה) צריך לנסות סוגים שונים של בקבוקים, לנסות שאדם אחר שאיננו אמא יתן לתינוק את הבקבוק ולא להתייאש, לפעמים זה קשה אבל גם פה חשוב להתמיד.
    מוצץ הוא לא חובה ואם ישנה התנגדות מאסיבית למוצץ אני לא מאמינה שצריך להתעקש על כך.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת תינוק למיטה

שירי קאשי
    06/01/2009

הי לירון,
    במקרה שלכם דעתי מעט שונה ולטעמי אני חושבת שיהיה לכם יותר קל ללמדו לישון במיטתו בגיל זה מאשר לחכות שהוא יגדל ואז יהיה קשה יותר להפטר מההרגל. כמובן שהוא עדיין קטן ובהחלט כדאי להמשיך ולהרדימו על הידיים בשלב זה אך כן להעבירו למיטתו, גם מההיבט הבטיחותי (לא מומלץ שלילה שלם ישן על הבטן שלכם). לאחר שנרדם בידיים או על הבטן (כיצד שנוח לכם ולו) העבירו אותו בתנועה בטוחה (לא איטית ומהססת) למיטתו בשכיבה על הבטן (כיוון שכך הוא רגיל כבר לישון עליכם). מיד להתחיל בטפיחות בתחתית הטוסיק לכיוון הראש על מנת לייצר תנועה לאורך עמוד השדרה ועד לראש. ניתן גם לשלב טפיחות על אזור השכמות. המשיכו בכך עד שהוא חוזר לשינה עמוקה. לאחר שנרדם היטב ניתן להפוך אותו לגב במידה ואתם רוצים שיישן על הגב.
    לגבי הבקבוק, כדאי להתחיל לפחות שבועיים (אפילו יותר) לפני החזרה לעבודה להרגילו לבקבוק. ניתן להתחיל עם חלב שאוב על מנת שהוא יזהה את הטעם ובהמשך לעבור לתחליף חלב (במידה וזה מה שהוא הולך לקבל). יש תינוקות שלא מראים כל קושי במעבר לבקבוק או לתחילף כלשהו ואילו אחרים צריכים יותר זמן ואולי יאהבו יותר בקבוק מסויים או תחליף מסויים. כמובן שלא צריך להתיאש לאחר הנסיון הראשון ולרוץ לקנות בקבוק נוסף או להחליף את התחליף אלא לתת לכך זמן מה כיוון שהתינוק צריך להתרגל. באכילה מבקבוק בחלב יוצא יותר בקלות והתינוק צריך פחות להתאמץ מה שיכול להביא בנסיונות הראשונים לאכילה מאוד מהירה שהתינוק בהתחלה לא ממש יודע להתמודד איתה. צריך להאכיל עם הרבה הפסקות עד שילמד לווסת את עוצמת היניקה השונה בבקבוק מאשר מהפטמה.
    המוצץ הוא בהחלט לא הכרח ולא כל התינוקות רוצים. במידה והחלטם להתעקש על כך פשוט צריך להמשיך ולהציע, אם הוא זקוק לכך סביר להניח שבסוף הוא יקח, אך כאמור לא כולם רוצים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפת שיניים
    דנה
    05/01/2009

שלום בתי,בת 11 חודשים הוציאה כבר שתי שיניים תחתונות ו-3 עליונות. לאחרונה יש לה מן התקפים מפחידים כאלה, היא נושכת משחק בכל הכוח עד שממש רועדת ומתחילה לצעוק... האם הדבר מוכר? האם בגיוני שקשור לשיניים? האם בצב כזה כדאי להקל עם אקמולי?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפת שיניים

הוספת תגובה

• תגובה לניראל

דבי גרוס דולב
    05/01/2009

הי ניראל
    יכול מאוד להיות שהתנהגותה של ביתך קשורה להוצאת שיניים וגירוי שנוצר בחניכיים עכב כך. אם התינוקת לא פוגעת בעצמה ולא מכאיבה לעצמה אז זה בסדר. ההחלטה לגבי מתן משכחי כאבים תלויה ברמת הכאב שלדעתכם היא חווה. במקביל לאקמולי יש בשוק משחות למיניהן להרגעת החניכיים הכואבים. עליכם להביט בביתכם ולזהות אם היא כאובה וסובלת או אם היא פשוט חשה צורך עז לגעת בחניכיים, יש הבדל בין השניים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושמונה חודשים
    ריקי
    05/01/2009

שלום בני בן שנה ושמונה חודשים הוא שוקל 11 קילו וגובהו 78 סנטימטרים. (האומדנים נלקחו בחודש 11) טפת חלב אמרה שזה מתחת לנורמה. הייתי רוצה לדעת מה הנורמה? מה צריך לעשות? כל מי שרואה אותו אומר שהוא רזה וקטן והיו מצפים לראות אותו כבר גדול יותר... תודה רבה! ריקי

הוספת תגובה

• תגובה לריקי

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי ריקי
    לצערי לא אוכל לענות לך מפני שזה לא תחום התמחותי. בטיפת חלב קיימים המדדים המדויקים שהוכתבו ע"י משרד הבריאות וזו הכתובת לשאלותייך, או רופא הילדים שלכם.
    בריאות,
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפיסת חפצים
    אורית
    05/01/2009

הקטנה שלי בת כמעט 5 חודשים. עד כה הרביתי להשכיב אותה באוניברסיטה וחשבתי שהיא תופסת יפה חפצים. היא כנראה נתקלת בהם עם דחיפה ואז מצליחה לתפוס כרפלקס? כיוון שלאחרונה אני מרשרשת לה עם חפץ ומחכה שהיא תתפוס אותו אבל אני רואה שהיא רוצה ולא ממש מצליחה לשלוח את היד בקלות לחפץ.. משהו תקוע שם בתהליך. מלבד לשכיבה על הבטן, מה עוד ניתן לעשות כדי לעודד תפיסת חפצים בקלות? שאלה נוספת, התהפכויות קרו אצלה בשלב מוקדם, אבל פסקו לחלוטין. כנראה שקרה מכובד ראש וכו', כי עכשיו היא אינה מתהפכת בכלל. התחלנו בסדנה לליווי התפתחותי ואני מנסה עכשיו לעשות לה תרגילים לעידוד ההתפתחות. האם יש לה עיכוב בהתפתחות? אמורים כבר להתהפך חופשי לשני הכיוונים?

לקביעת תור
    סגירה
    תפיסת חפצים

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי מיטל
    יש לבדוק האם הקושי לתפוס חפצים קשור לזקיפת יתר של הגב ועכב כך קושי להביא ידיים אל קו האמצע או סיבה אחרת.
    לגבי ההתהפכויות- בגיל 6 חודשים אנחנו מתחילים להתיחס אל אי התהפכות כאיחור.
    אני מקצרת בתשובתי מכיוון שאת נמצאת בסדנא לליווי התפתחותי אשר עוסקת באותה תפיסה ובאותן שאלות בהן אנו עוסקות פה. אני ממליצה לפנות אל המדריכה שלכם בסדנא ולבקש התיחסות אישית ואבחון של ביתך ובמקביל לקבל ממנה תרגילים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה