מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10.5 חודשיםגלי11/01/2009
שלום לכן, בני בן 10 וחצי חודשים ומזה כשבועיים שלושה הוא היה בחופשת חנוכה בבית ואח"כ היה חולה שבוע שלם והיה בבית (הוא מגיל 7 חודשים בגן ומאוד מבסוט שם) ומאז כאילו משהו השתבש לו לגמרי בהתנהגות- הוא בוכה כל הזמן כדי שנרים אותו מוכן להירדם רק על הידיים ואי אפשר לנתק אותו ולהניח במיטה. עד לפני החופשה והמחלה הוא היה נרדם לבד ע"י מציצת אצבע, רק היה צריך להניח אותו במיטה. הוא גם היה מתעורר ומשחק עם הצעצועים שעל המיטה והיום הוא בוכה באופן תאומי מתוך שינה, ממש מתחיל היסטריה והוא עדיין עם עיניים עצומות מחכה עומד במיטה עד שניקח אותו ונרדם מיד איך שמרימים אותו. ניסינו לתת לו לבכות, אך זה נמשך כ 20 דקות רצוף והוא רק נכנס ליותר ויותר היטריה ובכי ושיעול. גבר שני שהחמיר מאוד בזמן האחרון שהוא מעדיף רק את אבא שלו. כל עוד הוא בסביבה הוא לא מוכן להתייחס אליי. הוא מתחיל ישר בבכי היסטרי אם אבא שלו עובר לידו ולא מרים אותו אם אם הוא יוצא מהחדר, שום דבר לא מרגיע אותו עד שאבא שלו לוקח אותו. הוא היה איתי בבית 7 חודשים - זה לא הגיוני שהמצב יהיה הפוך?? תודה לכם על ההקשבה וההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב11/01/2009הי גלי
ישנן מספר סיבות שיכלו לגרום לשינוי ההתנהגותי של בנך- חופשת החנוכה, המחלה ודבר נוסף, זהו גיל בו מתחילות חרדות שונות כגון חרדת נטישה. תינוקות רבים בגיל זה מתחילים לבכות מתוך שינה ולפחד מדברים חדשים. מה שאפשר לעשות זה רק להכיל את הפחד ובמקביל להמשיך ולנסות להקנות את ההרגלים הרצויים כגון שינה במיטה והירדמות עצמאית, רק שעכשיו זה צריך להיעשות תוך התחשבות במצבו הריגשי. כוונתי היא לא לוותר במקומות שחשובים לכם, להמשיך לנסות ללמד הירדמות עצמאית אבל כשמתחיל הבכי הקשה כן להרים ולהרגיע, לתת את הבטחון הדרוש ולהחזיר למיטה. למצוא את השילוב העדין שבין הקושי לבין העקרונות שלכם.
לגבי העדפה של אבא- אין לי לזה הסבר אבל זה לא נשמע לי בעייתי או מופרך, גם אני עברתי את זה עם אחד מילדי, קצת נעלבתי... אבל זה התאזן אחרי זמן מה.
מאחלת לכם ימים קלים יותר
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמישה חודשיםחלי11/01/2009
עדיין לא מתהפכת. יודעת לשכב יפה על הבטן ולהרים ראש ולדעתי כבר רוצה להתפך רק של יודעת איך. כשהיא על הבטן ורוצה לחזור לגב היא דוחפת את רגליה לכיוון הרצפה ומרימה את הטוסיק תוך די שהיא מכופפת רגל אחת (כל פעם רגל אחרת)אבל כלל לא מזיזה ידיים אז איך תתהפך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיה
דבי גרוס דולב11/01/2009הי איה
תחילה, טווח גילאי ההתהפכות נע בין 4-6 חודשים. ובכל זאת חשוב לראות שיש לתינוק את כל התנאים הגופניים שיובילו להתהפכות. שימי לב אם בעת שכיבה על הבטן הידיים כבר נמצאות ברוחב הכתפיים? האם הגב מעוגל ולא מתוח מידי ויודעת להתעגל? האם בעת שכיבה על הגב הרגליים מונפות למעלה? יודעת להביא עצמה עד הצד? יודעת לשהות מעט על הצד?
אני שואלת את כל השאלות האלו כדי להבין האם יש קושי מסוים שמונע ממנה את ההתהפכויות כמו מתח יותר או טונוס לא מאוזן. כדי להתהפך צרחכה ההתפתחות עד כה להיות טובה ונכונה.
אשמח לשמוע את תשובותייך ולהמשיך בדיון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
חלי11/01/2009את הידיים היא כן מביאה לרוחב הכתפיים לפעמים פותחת לצדדים. בשכיבה על הגב כל הזמן מרימה רגליים ואף תופסת עם הידיים את כפות הרגליים לפעמים את הנגדיות.יודעת להביא את עצמה לצד אבל לא שוהה בצדדים. היא מרימה רגליים ומתגלגלת לצד ובחזרה לגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך איה
דבי גרוס דולב11/01/2009הי איה
אם כך ביתך נמצאת בדרך להתהפכות שכן כל התנאים הגופניים קיימים, לא הייתי דואגת.
בכל מקרה אם תרצי, תוכלי למצוא באתר זה מאמרים של "ינוקט" ובהם מאמר על התהפכות ועידודה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב לשכב על הבטןtalushika10/01/2009
שלום רב, בני בן 4 חודשים וממש שונא לשכב על הבטן.הוא מחזיק ראש ומרים חזה אבל מתעצבן מהר מאוד ומסרב להמשיך אחרי כדקה. מה אפשר לעשות? בימים האחרונים הוא דווקא הוא מנסה כל הזמן לשבת... אשמח לתשובה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה טלושיקה
דבי גרוס דולב11/01/2009שלום לך
בגיל 4 חודשים אנו כבר רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן ואני מאמינה שאם לא קיימת הרי שישנו קושי מסוים. במקרה שלך נשמע לי שהקושי הוא מתח יתר בפלג הגוף העליון. הנחה זו באה מתיאור השכיבה על הבטן של בנך- הרמת בית החזה, הקושי להשאר שם ונסיונות ההתרוממות בטרמפולינה.
המלצתי החא לעשות כ-3 פעמים ביום את סדרת התרגילים לשיפור שכיבה על הבטן שמטרתה היא להרפות את שרירי הבטן ולהאריך את שרירי הגב, ללמד התעגלות ולהכין את התינוק לשכיבה נינוחה על הבטן. אץ התרגילים תמצאי האתר זה במאמרים של "ינוקט" או באתר ינוקט . נסי את התרגילים באינטנסיביות וחזרי לספר לי איך הולך ואם יש התקדמות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםרינת10/01/2009
שלום, בני בן 10 חודשים כבר חודשיים בערך שהוא זוחל אחורה על הבטן. לאחרונה התחיל להתרומם על 4 ולהתנדנד קדימה ואחורה, אך עדין הוא דוחף את עצמו אחורה ולא קדימה האם נורמלי? איך אפשר לעודד זחילה קדימה?? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרינת
דבי גרוס דולב11/01/2009הי רינת
תינוקות רבים מתחילים את הזחילה בדחיפה לאחור מפני שהידיים דומיננטיות יותר מהרגליים. כדאי לתרגל איתו מעברי מכשולים על מנת ללמדו להשתמש בכל גופו כדי להתקדם- לשים כריות על הרצפה ולהניח אותו עליהן ולתת לו לסיים את המעבר, לשים אותו על הבטן שלך כשאת שוכבת על הגב ולתת לו לעבור.
בנוסף- כדי לעורר את רגליו לתנועה- השכיבי אותו על הגב, קפלי את רגליו כך שכפות רגליו יהיו מונחות על הרצפה, קרוב לטוסיק והצמידי את הרגליים לרצפה, חכי לדחיפה לאחור. עשי זאת שוב ושוב עד שילמד לדחוף ולהשתמש ברגליו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ניתן למצוא תרגילים לתינוקות?רונית10/01/2009
איזה תרגילים מומלץ לעשות לתינוק שרק נולד והאם ישנו מקום שניתן לראות תרגילים מומלצים לפי גיל התינוק או באיזה מסגרת מקבלים הדרכה? (מדובר בתינוק ראשון במשפחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרונית
דבי גרוס דולב10/01/2009הי רונית ומזל טוב,
באתור "ינוקט" תוכלי למצוא תרגילים לכל נושא עם תינוק. אם כי אני חייבת לציין שתינוק שאך זה נולד לא זקוק ליותר מידי תרגילים, הוא זקוק להרבה מגע, תנועה, שינה, שהייה על הידיים ומבחינה מוטורית הוא זקוק לשהות על הבטן, על הגב וגם על הצדדים. הדרכה אישית בבית את יכולה לקבל גם ממני בביתך, המפגש כולל "כלים להורות ראשונית" כגון התמודדות עם בכי, תרגילים לשכיבה על הבטן, שימוש במנשאים ועוד. את מוזמנת בשמחה לפנות אלי בכל שאלה נוספת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידית10/01/2009
בני בן השבועיים מסיים בקבוק של 60 ונראה שהוא עדיין רעב ומחפש עוד האם ניתן לתת לו בשלב כזה כמות גדולה יותר כל ארוחה? רצוי לציין שהינו שוקל 2.600 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגילה
דבי גרוס דולב10/01/2009הי גילה
מכיוון שתחליפי הלחב משביעים מאוד, מומלץ לתת לתינוק את הכמות המומלצת באריזה לפי גיל ומשקל ולא לעבור אותה.
אם תינוקך עדיין לא רגוע אחרי הארוחה יכולות להיות לכך סיבות רבות חוץ מרעב- גזים, עייפות, צורך בתנועה או חוסר שקט. נסי דרכים אחרות להרגיעו בחוסר שקט כמו ערסול ותנועה מונוטונית על כדור פזיו, שימוש במנשא או מגע עמוק.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותדנה09/01/2009
בני בן 4 חודשים עדיין לא מתהפך,מה שכן בגיל 3וחצי שבועות התהפך פעמיים מהבטן לגב ומאז הפסיק אני מאמינה שאותה התהפכות כנראה היתה מחוסר שיווי משקל וזו לא התהפכות סדירה,הוא מחזיק כיום את ראשו יפה כשהו על הבטן אבל לא ממש אוהב לשהות על הבטן ומתקשה להניח ראשו בנינוחות אלא רק למספר דקות בודדות...איך אוכל לגרום לו לשכב בנינוחות על הבטן?והאם זה שעדיין לא מתהפך זה בעייתי.?ודבר נוסף הבנתי שלא מומלץ להשתמש בטרמפולינה {כנראה שהבנתי זאת מאוחר מידיי} והעניין ששרירי הבטן שלו נראה לי מפותחים מידיי לגילו כעת אני מרבה לשים אותו על משטח פעילות השאלה אם לא גרמתי לו נזק?ואם אתמיד אם אפשרי להרפות את שרירי הבטן ולגרום לו להתפתחות תקינה נכונה וסדירה ?כלומר אם לא מאוחר מידיי? תודה רבה על המענה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב09/01/2009הי דנה
בנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי, טווח הגילאים בהתהפכויות נע בין 4-6 חודשים. אבל בכל זאת ישנה עבודה שמומלץ לעשות עם בנך וזה בעניין מתח היתר שקיים בגופו. הקושי להניח את הראש מצביע על קיצור שרירים בגב ומתח יתר בבית החזה, לכן קשה לו לשכב על הבטן ויש סיכוי שהדבר יעכב את ההתהפכויות. השימוש ברמפולינה לא בריא בדיוק בשל הסיבות האלה אבל לא בטוח שאת גרמת לקושי שלו, יכול מאוד להיות שהוא נולד עם זה, אז לא כדאי להיות עסוקים ברגשי אשם.
התרגילים המומלצים הם תרגילי התעגלות על מנת להאריך את שרירי הגב ולהרפות את גופו:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש כשהטוסיק מתרומם גם הוא
2. לעשות סיבובים גדולים ואיטיים של האגן.
3. להקפיץ את האגן כנגד הרצפה בשכיבה על הגב
4. להרבות בתנוחת ערסול, מומלץ להוסיף לזה תנועה מונוטונית על כדור פזיו כדי להקל על ההרפיה.
כל התרגילים מטרתם זהה, להרפות את הבטן ולהאריך את הגב.
אבל יתכן שזה לא יספיק ותצטרכו אבחון עמוק יותר ותרגילים ספציפיים יותר, את מוזמנת לחזור אלי לכאן או טלפונית להמשך יעוץ.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותענבל09/01/2009
שלום התינוקת שלי בת 5 חודשים ויודעת להתהפך מהגב אל הבטן, כשהיא עושה זאת מצד ימין שלה היא עושה זאת בקלות ומצד שמאל קצת יותר מתאמצת,מה כדאי לעשות בקשר לזה?והאם כדאי לעשות משהו על מנת שתתחיל להתהפך גם בכיוון ההפוך? תרגילים מסויימים? במשך היום היא משחקת כשהיא על הבטן. תודה מראש ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב09/01/2009הי ענבל
טווח הגילאים הנורמלי בהתהפכות נע בין 4-6 חודשים , כך שביתך לא נמצאת בעיכוב התפתחותי.
מה שכן, חשוב לראות שיש את כל התנאים המובילים להתהפכות מבטן לגב- שכיבה נינוחה על הבטן, ידיים נמצאות ברוחב כתפיים בעת שכיבה על הבטן, גב רפוי ועגול. אם הכל מתקיים הרי שהתהפכות תגיעה בקרוב.
לגבי התהפכות מגב לבטן דרך הצד השני, את מציינת שהיא עושה זאת, עם קצת יותר מאמץ, אבל מצליחה, אז אין מקום לדאגה ועם הזמן מיומנות זו לבטח תתפתח.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק ידייםעדי08/01/2009
שלום, בני בן 5 חודשים, מאז שנולד מראה העדפה ברורה לנשיאה על הידיים או במנשא בלבד. במשך היום הוא אף מוכן לישון רק על הידיים ולא בשום מקום אחר אך בלילה אין לו שום בעיה לישון במיטתו. ניסיתי להעביר אותו במשך היום למיטתו או ללול אחרי שנרדם ואם מראה סימני התעוררות לטפוח על ישבנו ולהשמיע קולות מונוטוניים. לעיתים זה עוזר אבל גם אם הוא נרדם הוא מתעורר כעבור חצי שעה מקסימום ולא מוכן להירגע בשום צורה עד שאני מרימה אותו והוא נרדם שוב על הידיים. בנוסף, כאשר הוא ער הוא לא מוכן להיות בשום מקום אחר חוץ מהידיים. הוא יכול להחזיק דקות ספורות בלבד בלול/ אוניברסיטה/ טרמפולינה/ מזרן פעילות, הוא מנסה להתרומם מהם לישיבה או עמידה, למרות שהוא כמובן לא עושה אף אחד מהם עדיין, על ידי הרמת פלג גופו העליון קדימה עם שרירי הבטן, וכשהוא לא מצליח הוא צורח ודורש שארים אותו. הוא מסרב גם לשבת יותר ממספר דקות בכסא הבטיחות באוטו או בטיול בחוץ בעגלה. נראה שכל מה שהוא רוצה הוא להיות מוחזק בצורה אנכית ועל הידיים או במנשא, גם כשמטיילים בחוץ.. הוא מאושר כאשר אני תומכת בו לישיבה ואז נותנת לו ידיים. הוא משתמש בכוחו בלבד כדי להתרומם על רגליו, מחזיק את כל משקל גופו על הרגליים ורק אז הוא נראה מבסוט! מיותר לציין שזה מתסכל מאוד, חשבתי שזאת תקופה שתעבור לו אך בנתיים המצב לא משתפר, ואני גם מודאגת שהוא ידלג על שלב הזחילה ויעבור ישר לעמידה (כי נראה שזה מה שהוא רוצה לעשות כל הזמן), למרות שאני מקפידה להשכיב אותו כל יום על הבטן כשברכיו וכפות רגליו חשופות. בנוסף הוא גם משתתף בחוג שחייה שכמעט כל מהלכו הוא נדרש להיות על הבטן. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לפתור את הבעיה? אודה מאוד על תשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב08/01/2009הי עדי
נשמע לי שאת מנסה לא מעט דברים על מנת לשפר את המצב ובכל זאת קשה לבנך. קשה לי לדעת, דרך פורמט זה, אם מדובר בבעיה פיזית או ריגשית אבל אני יכולה לתת הערכה לפי תאורך.
את כותבת שבנך מרבה בנסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן, לא נינוח ורוצה להיעמד רוב הזמן.
כל הנ"ל בתוספת הרצון להיות על הידיים מעלה את ההשערה שיתכן שבנך סובל ממתח שרירים גבוה או טונוס שרירים גבוה. מתח גבוה בשרירים ובגוף בכלל מקשים מאוד על הרפייה ברוב התנוחות ומעודדים נסיונות התישבות והיעמדות, בנוסף מקשים מאוד על נינוחות כללית.
זוהי כמובן רק הערכה מרחוק, אבל בלי אבחון אישי לא אוכל לדעת בביטחה. כדאי אולי לשקול אבחון ולמידת תרגילים לתרגול ביתי על מנת לאפשר לבנך להיות בנינוחות ולהתפתח נכון, אשמח לתת פרטים נוספים גם בקשר טלפוני או במייל.
בברכה
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאמיכל07/01/2009
שלום, יש לי תינוקת בת 4 חודשים. אני שמה אותה במנשא של שרון דרור בתנוחת ערסול או בתנוחת בטן לבטן. לאחרונה אני מרגישה שהיא מאוד מאוד סקרנית ורוצה לראות עולם. האם ניתן לשים אותה עם הפנים כלפי חוץ? כמו כן, מאיזה שלב ניתן להעביר מהאמבטיה של 180 מעלות בעגלה לטיולון שטיפה מוטה (לא ממש ישיבה אך עם קצת הטייה שתוכל להסתכל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב07/01/2009הי מיכל
אם ביתך כבר מחזיקה את ראשה היטב וללא מאמץ את כבר יכולה להעביר אותה לתנוחת גב אל בטן, בדקי שהיא איננה מתאמצת שם יתר על המידה.
כדאי לחכות כמה שיותר עם הזוויות המוטות שכן הדבר מעודד נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן וזה לא בריא לתינוק. אם מדובר בזווית של 170 מעלות אז זה לא נורא אבל ישיבה ממש איננה מומלצת.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לי...מיכל07/01/2009
יש לי תינוקי חמוד בן 4 חודשים. מתפתח יפה לדעתי (מחייך, צוחק, מרים ראש, מוצץ יד, מסתכל ומתעניין).... אבל שני דברים שלא עושה עדיין: 1. לרוב לא מפנה את הראש לקולות כשהוא על הבטן (על הגב לעיתים כן מסתובב). אני יודעת בוודאות שהוא שומע כי קופץ מכל דלת נטרקת או משהו נופל וכו'- מאוד רגיש לרעשים. 2. חובט עם ידיו בצעצועים באוניברסיטה שנמצאים מעליו ומביא ידיים לפה ולעיניים אך לא מושיט יד לחפצים באופן מכוון. האם תקין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב07/01/2009הי מיכל
1. צריך לבדוק האם הסיבה לאי הפניית הראש היא קושי של השרירים או חוסר רצון. נסי פעמים חוזרות וע"י צלילים שונים לגרות אותו להפניית ראש ושימי לב האם אי הפניית הראש היא חד משמעית או מקרית. אם היא חד משמעית חזרי אלי .
2. החבטות בצעצועים הם נסיונות ראשונים לתפוס אותם וזה שמביא ידיים לפה זה טוב. נסו לגרות אותו ע"י הכנסת צעצועים שונים בגדלים ובטקסטורות שונות לידיו על מנת לעודד את האחיזה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ועמידה באמצעות לולדנה07/01/2009
בני בן שישה וחצי חודשין מתהפך לשני כיוונים, זוחל גחון נעמד מעט על 6 וחוזר לגחון ולפעמים מתנועע מעט קדימה ואחורה על 6 וחוזר לגחון. יש לי לול עץ ובו יש מגן ראש כמעט סביב כל הלול. אימי טוענת שכדאי להסיר את מגן הראש על מנת לאפשר לבני לאחוז במוטות הלול בטענה שזה יאפשר לו להרים את עצמו לישיבה ו/או לעמידה. אין לי בעיה להסיר את מגן הראש (הוא שם כי כשבני היה מתהפך לא כ"כ בשליטה הוא היה מקבל לפעמים מכה בראש, אבל היום הוא שולט היטב בהתהפכויות), אך השאלה היא אם עמידה/ישיבה תוך העזרות במוטות הלול היא תקינה או שיכולה להזיק? ושאלה נוספת: כשבני זוחל על גחון הוא לפעמים נעצר, מטה צד אחד של האגן על הרצפה ומיישר את היד והרגל הנגדית כדי, למשל, להתבונן למעלה. לפעמים הוא אפילו מנתק את הרגל הנגדית מהרצפה ומצליח להחזיק כך כמה שניות - האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה ועמידה באמצעות לול
שירי קאשי07/01/2009הי דנה,
ראשית לגבי ישיבה, התינוק לא אמור ללמוד לשבת מתוך כך שהוא מושך עצמו למעלה בכוח הידיים, אלא מעמידה על שש או שכיבה על הצד. עדיף שילמד לשבת בצורה הנכונה ולא ילמד לעשות זאת באמצעות הלול. לגבי עמידה נתחיל מכך שזה עדיין מוקדם לגילו. בהמשך הוא אמור גם ללמוד להעמד לבד אך הוא גם יכול להעזר ברהיטים או בסורגי הלול אך אין כל צורך בכך. ככל שישהה מחוץ ללול, על מזרון בשטח פתוח כך יוכל להתפתח מוטורית טוב יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב07/01/2009הי דנה
נשמע שבנך מתפתח יפה ומהר. אין שום נזק בשימוש בלול להתרוממות אבל אני הייתי דווקא מחכה עם זה כדי לא לעודד עמידה בגיל כה מוקדם ולממש את זחילת ה-6 , ללמוד להתישב קודם לגב ולחזק את הישגיו עד כה. אני מאמינה שבקצב שלו הוא ימצא במהרה כיצד ואיפה להיעמד ואין צורך להאיץ בכך.
התנוחה שאת מתארת בריאה ונורמלית ומראה על יכולת שמירה טובה על שיווי משקל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה11/01/2009תודה רבה לכן על התשובה. יש לי שאלה נוספת: כשהוא שוכב על הבטן לרוב ידייו קפוצות לאגרופים. כך גם כשהוא זוחל גחון ונעמד על 6. אין לו שום בעיה בפתיחת הידיים לצורך תפיסת חפצים או מישוש משטחים. הוא אף מכה בכף ידו מספר פעמים על משטחים שונים (רצפה, שולחן וכד'). האם צריך לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי12/01/2009הי דנה,
באזור גיל 3-4 חודשים אנו מצפים להתחיל לראות את ידי התינוק פחות קפוצות ויותר פתוחות. זה קורה בהדרגה וכמובן שעדיין מותר לו להיות עם יידיים קפוצות. תנסי לראות האם כשהו רגוע ונינוח הידיים משוחררות, האם מרבה לנסות ולתפוס צעצועים או שהנטייה היא יותר למצב הסגור. במקרה שרוב הזמן ידיו סגורות צריך לשלול מצב של טונוס מוגבר (יתבטא גם בכך שגופו נוטה להיות נוקשה) או בהלה (יתבטא גם בתגובות של בכי או קשיון הגוף במצבים של שינויים או במפגש עם אנשים שונים). במידה ואינו סובל מתופעות הללו הרי שיש לעבוד איתו על פתיחה של היד. לגרות לפתיחה ואחיזה על ידי צעצוע בכף היד, לגלגל לו בתוך כף כדור (בגודל של כדור של כדור טניס) ולפתוח את כף היד, לתת לו עיסוי בכף היד ובכל האצבעות כשאת לאט פותחת אותן. חשוב לא לעבוד בכוח אלא רק כמה שהוא מאפשר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינהאתי07/01/2009
שלום, קראתי תגובה שלכם לגביי טרפולינה שהיא לא מומלצת בתדירות גבוהה, בתי בת 4 חודשים והיא יושבת הרבה בטרמפולינה , למה זה לא מומלץ? ובאיזה תדירות אני כן יכולה להניח אותה? בנוסף יש לי דילמה לגביי טלוויזיה ,היא מאוד אוהבת , אם אני מניחה אותה ל20 דקות ביום, זה גם לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב07/01/2009הי אתי
שימוש רב בטרמפולינה איננו מומלץ שכן הוא מעודד נסיונות התישבות דרך שרירי הבטן שהיא התישבות משובשת. אפשר לראות הרבה "תינוקות טרמפולינה" עושים מאמצים גדולים להרים עצמם לישיבה וזו לא הדרך הבריאה עבור תינוק להתישב. אינני יכולה להגיד לך כמה דקות ביום להשתמש בטרמפולינה כי זה לא ממש מדע מדויק אבל אני ממליצה להמעיט את השימוש ככל הניתן.
גם טלוויזיה איננה מומלצת לתינוקות בגיל פחות משנה, הטלוויזיה גורמת לפאסיביות, חוסר תנועתיות, הצפה חושית מוגזמת ועוד ועוד.
עבור תינוק הכי בריא להיות על מזרון בזווית של 180 מעלות, לחקור את סביבתו, לשחק ולהתפתח.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמפולינה
שירי קאשי07/01/2009הי אתי,
השכיבה במשטח מוטה (עגלה עם שיפוע,סלקל, טרמפולינה, לא מתאימה מבחינה התפתחותית לתינוק בשל מספר סיבות:
1.שיבוש ההתפתחות המוטורית של התינוק - שהיה ממושכת במשטח מוטה משבשת את התיאום השרירי בין החלק הקדמי והאחורי בגוף, וגורמת לשרירי הבטן לתפקד בעודף ,ביחס לשרירי הגב, שכלל לא מתפקדים בתנוחה זו. שרירי הגב אמורים לפעול בשכיבה על הבטן בכדי להרים את הראש ואת חגורת הכתפיים.
2. שהיה במשטח המוטה משבשת את פעולת חוליות עמוד השדרה וגורמת למתחים באזור הגב התחתון.
3. משטח מוטה מאפשר לילד להתיישב מוקדם מדי ובצורה לא נכונה היינו קדימה ולא דרך הצד ואחורה מעמידה על שש. ישיבה מוקדמת מפעילה לחצים בלתי סבירים על השלד וגורמת להרגלי יציבה משובשים.
הושבת התינוק במשטחים מוטים או עידודו להתיישבות קדימה אינה מומלצת. ניתן להשכיב מדי פעם את הילד על הבטן בעגלה, ובכך לאפשר לו תרגול וחיזוק השרירים של חגורת הכתפיים והגב.
ניתן כן להשתמש בטרמפולינה למשל לאחר ארוחה במידה ולבתך לא נוח או שהיא פולטת לאחר האוכל אבל זה להשאיר במשטח מוטה למשך זמן או ללא סיבה במהלך היום.
לגבי טלויזיה - הטלויזיה יוצרת מצב של הצפה חושית. התינוק לומד להרגע מעודףך גירויים ומאבד את היכולת להתעמק בדבר אחד. בנוסף הטלויזיה מביאה לשכיבה פאסיבית (לרוב במשטח מוטה) ובכך מפחיתה את המוטיבציה לתנועה. בנוסף הצפיה בטלויזיה בשל היותה רק דו מימדית בניגוד לסביבה שהיא תלת מימדית, יכולה לפגוע בהתפתחות התפיסה המרחבית של התינוק. בדרך כלל התינוק רואה משהו, רוצה להגיע אליו, לומד מרחקים, לומד לאן הוא יכול להגיע וכן מתעוררת אצלו המוטיבציה לנסות ולהתקדם. כל זה אינו קיים בטלויזיה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על טרמפולינה...
אתי07/01/2009קיבלתי את תגובתכן המהירה, תודה , אני שמחה שיש לי עם מי להתייעץ, אני אכן מניחה את בתי באונבירסיטה שהיא 180 מעלות, אך זה נמאס לה אחרי כמה דקות והיא מתחילה לקטר , כי זה מתלחיל לשעמם אותה באיזשהו שלב, איך אני בכל זאת יכולה להעסיק אותה במשך היום ?? אם לא טלוויזיה ולא טרמפולינה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאתי
דבי גרוס דולב07/01/2009הי אתי,
אפשר לשכב לידה ,לשחק יחד, לשיר לעשות תרגילים או עיסוי, אפשר לקחת בידיים, לצאת לטיול, לשים את המזרון איפה שאת נמצאת, במטבח או בכל מקום אחר. אפשר במקביל לנסות להרגילה להיות זמן ממושך יותר לבד ע"י התקרבות, הרגעה והתרחקות מהמזרון.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 וחצי ח' הולכת בין רהיטיםשני07/01/2009
נאחזת ברהיטים , יורדת וקמה עם יד אחת מביאה צעצוע לוקחת צעצוע וכו... טיפוס מאוד נמרץ עשתה הכול מוקדם הבעיה: לא אוהבת לשבת , או שאולי משהו מקשה עליה או שגילתה את העמידה וההליכה וכל השאר לא בא בחשבון. זוחלת כמובן על 6 נמרצות אבל לא מגיעה לישיבה מלאה אלא על הצד טיפלה יותר גבוה משכיבה על הצד. מעמידה יורדת לישיבה אבל מיד מטפסת חזרה או זוחלת. פשוט לא נישאר מה זה??? מה עושים? האם יפגום בעמידה או הליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב07/01/2009הי שני
המקרה שאת מתארת מצביע פעמים רבות של זקיפת יתר של עמוד השדרה. זקיפת יתר מקשה על ההתישבות מפני שהתישבות דורשת מידה של כפיפה אבל מקלה מאוד על עמידה שדורשת זקיפה..
אני מאמינה שאכן חשוב לאבחן מקרים כאלה כי הם עלולים להשפיע על היציבה בעמידה ובהליכה.
לא אוכל לתת לך תרגילים מפני שזוהי הערכה בלי להכיר את התינוק, אם תרצי יעוץ טלפוני או אבחון, אשמח לעמוד לרשותך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יושבת
שירי קאשי07/01/2009הי שני,
הרבה פעמים אצל תינוקות שהם מאוד זריזים נראה גם תופעה של מעט חוסר שקט, נמרצות ונטייה להיות תזזיתיים ועם קושי להגיע למנוחה ולשקט פנימי. הנטייה הזו מביאה אותה כל הזמן להיות בתנועה ולהעמד מתי שרק אפשר והיא אינה משקיעה זמן ומאמץ בלשבת. הנטייה הזו לא תפגע בהליכתה אך היא בהחלט יכולה להשפיע על כושר הריכוז שלה ועל היכולת שלה להרגיע את עצמה ולכן כדי ללמדה להגיע לפעמים גם למצבים רגועים ופעילות שקטה ולא כל הזמן להתרוצץ. אני ממליצה לך לנסות פעם ביום (אם את מצליחה) להביא אותה מעט לשבת עליך, ובהדרגה להביא אותה להרפות ולשכב בנינוחות. את יכולה לעשות זאת על ידי החשכת החדר, הפחתה עד מינימום של הגירויים מסביב (בלי צעצועים מפוזרים סביב פרט אולי לצעצוע ביד שלה על מנת שתתעסק איתו וכך תסכים לשבת רגע בשקט) ועל ידי מגע ועיסוי על כל הגוף להביא לרגיעה ולריכוז עצמי. המגע צריך להיות מגע עמוק וברור (לחיצות, שיפשופים). סוג כזה של מגע מביא אותה להתרכז בעצמה ובגופה ולהגיע לנינוחות והרפייה.
דבר נוסף שהוא חשוב הוא משחק בישיבה כיוון שכך היא תוכל לפתח את המוטוריקה העדינה שלה. שוב תנסי להפחית את הגירויים מסביב גם של צעצועים וגם עד כמה שניתן שתהיה רחוקה מרהיטים שניתן להעמד על ידם ולתת לה לשחק עם צעצוע, משחק השחלה, להגיש בועות סבון וכדומה. כל דבר שיהיה לה מספיק מעניין בכדי שתשאר לשבת. בהמשך חשוב לתת משחקים שמפתחם את המוטוריקה העדינה כמו השחלות, אחיזה של דברים קטנים וכדומה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילהמאיה06/01/2009
שלום, ראשית רציתי להגיד תודה רבה על הפורום הנפלא הזה, אני אמא טריה לתינוקת בת 5 שבועות ואני מתייעצת כאן הרבה וחייבת לציין שהתשובות מאוד עוזרות וכיף להיכנס לפורום ולקרוא. אז קודם כל תודה רבה על העזרה :-) ועכשיו לענייננו: הקטנה שלי בת 5 שבועות שוקלת 4.700 בדרך כלל אוכלת 120 CC תמ"ל (למרות שבטיפת חלב נאמר לי שהיא צריכה לאכול 135 CC), ביומיים האחרונים יוצא לה לאכול כל שעתיים. היא אוכלת 80 CC ואז נרדמת ואין שום אפשרות להעיר אותה כדי שתמשיך אני מחליפה לה טיטול באמצע על מנת שתתעורר/ מגרה לה את היד או הרגל אך זה לא עוזר היא לא רוצה להמשיך לאכול. ואז אחרי שעתיים בערך היא שוב רעבה ובדרך כלל אוכלת בין 40-60 CC. אני חוששת שהיא תתרגל לאכול כל שעתיים או שבמקביל שאני נותנת לה יותר מידי. כיצד אפשר לסדר לה את זה. עד לפני יומיים היא הייתה אוכלת כל 3.5-4 שעות 120 CC . אודה לעזרתכם. מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה
שירי קאשי07/01/2009הי מאיה,
אני אתחיל בכך שתזונה אינה שייכת לתחום התמחותי אך אני יכולה לחלוק עמך מנסיוני. בכל מקרה מומלץ להתיעץ גם עם גורם מוסמך בנושא.
בגיל של בתך הגזים מתחילים יותר להפריע וזה יכול בהחלט להשפיע על אופן ההאכלה. את יכולה לנסות לעשות הפסקות בתוך זמן הארוחה על מנת להוציא גרעפס ואולי זה יקל עליה לסיים את הבקבוק. מעבר לכך אני לא מאמינה בכמות מדוייקת כפי שאמרו לך בטיפת חלב כיוון שלכל תינוק יש את אופי האכילה שלו ואין כמות אחת שנכונה לכל התינוקות בגיל או במשקל שדומים לבתך. הכמות שאמרו לך מצביע על מגמה שאת אמורה להיות קרובה אליה ואת אכן שם וזה נראה לי בסדר גמור. מעבר לכך חשוב גם לדעת שבכל ארוחה התינוק יכול לאכול כמות שונה (ממש כמו מבוגר - יש ארוחות גדולות יותר ואחרות קטנות יותר). זה יותר בולט אצל תינוקות יונקים, שהאמא לא ממש יודעת כמה אכלו והתינוק מווסת לעצמו את הכמות וכן את הזמנים בין הארוחות בהתאם. כשתינוק אוכל מבקבוק אז יש נטייה לנסות ולהאכיל בכל ארוחה את אותה הכמות ולבסוף גם התינוק מתרגל לכך. אין עם זה בעיה אך חשוב לדעת שאין זו הנטייה הטבעית של התינוק ולכן אין צורך להתרגש מכך שחלק מהארוחות הן קטנות יותר ואז גם הזמן בין הארוחות קטן כיוון שכך היה אמור להיות באופן טבעי.
אני מאמינה שעם הזמן התינוקת תתרגל ליותר סדר בארוחות וגם תופעת הגזים תקטן או תחלוף, אז הכמות והזמן בין הארוחות יקבלו מסגרת ברורה יותר. בתך עדיין קטנה מאוד ואני ממליצה בשלב זה לזרום איתה ולנסות לענות על הצרכים שלה ופחות לנסות להתאים אותה למסגרת. בהדרגה זה יסתדר מעצמו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)