פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוביוטיקה
    טלי
    07/12/2008

האם זה נכון שפרוביוטיקה מונעת מחלת מעיים אצל תינוקות?? מה חשיבות הרכיב? האם זה מסוכן אם הרכיב הזה חסר בפורמולה?..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    07/12/2008

הי טלי
    פורום זה איננו עוסק בנושאי תזונה, כדאי אולי לפנות לפורום תזונת תינוקות ולקבל תשובות מקצועיות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לטעום דברים חדשים
    גרציאלה
    07/12/2008

היי, בני בן 8 חודשים בדיוק. יינק עד שישה חודשים ומאז התחלנו פרות ומרק ירקות עם עוף . לציין כי הוא אוכל יפה מאוד ונהנה מהתוספות הללו. אך בנוסף הוא מאוד מאוד מאוד רוצה שנכבד אותו בכל מה שאנחנו המבוגרים אוכלים. תחילה דאגתי בכל ארוחה משפחתית להושיבו לידינו על מנת שייהנה מהאוירה אך זה נהיה בלתי אפשרי מכיוון שהוא מושיט ידיים לכל מה שיש בשולחן ומעוניין לטעום גם. אם לא נותנים לו הוא בוכה וזה ממש כואב לראות את זה בידיעה כי לא ניתן לתת לו. ניסיתי לקנות עוגיות שמתאימות לגיל ולתת לו בזמן זה אך אחרי יומיים כבר סירב לקבלם ומתעקש להושיט את ידו לעבר הצלחות שלנו המבוגרים. זה קורה גם באם מסתובבים בבית עם עוגיה/פרי או כל דבר אחר. שאלתי היא מה כן אפשר לתת לו מעבר לתוספות הברורות?? מתי יוכל להנות מקציצה, אורז או אפילו מעדן חלב? מה לגבי במבה של אסם מתאים לגיל זה? סליחה על שאלה ארוכה ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לטעום דברים חדשים

הוספת תגובה

• תגובה לגרציאלה

דבי גרוס דולב
    07/12/2008

הי גרציאלה
    תינוקך נוהג בצורה נורמלית ואכן נמצא בגיל שבו הוא מודע לנעשה סביבו ורוצה גם.
    ישנו תהליך נכון להכנסות מזונות חדשים אבל ישנה גם תפיסת עולם, ישנן אמהות שמחליטות לתת מזונות חדשים למרות ההמלצות הרגילות. ישנם עכשיו בשוק כשניים שלושה ספרים מומלצים המלמדים על הקצב הנכון , מסבירים מה, מתי ולמה ואפילו נותנים מתכונים, כדאי אולי להיעזר באחד כזה או בתזונאית ילדים.
    לגבי במבה, אני מאוד לא ממליצה להתחיל עם ממתקים בגיל כה צעיר ,אבל גם פה מדובר בתפיסת עולם שכדאי שתבדקי מה נכון לגבייך. מעבר לכך ידוע שבוטנים הוא אלרגן בולט שמומלץ לדחות את הכנסתו לתפריט הילד.
    שיהיה בהצלחה ובתאבון
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה וחצי חודשים
    יעל
    07/12/2008

בני בן 5.5 חודשים, לפני שבועיים החל להתהפך מהגב לבטן (לכיוון אחד בלבד) כמו כן בעודו על הבטן מנסה להגיע לחפצים ומעין זוחל במקום (תנועות רגליים בלי התקדמות), מאז אינו מתהפך עוד מהבטן לגב (מיומנות שרכש בגיל שלושה חודשים לערך ועשה חופשי דו"צ ע"י הטיית הראש והגו לצד מסויים), האם זה תקין?, יתכן שמעניין לו יותר על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    07/12/2008

הי יעל
    פעמים רבות אנו רואים תינוקות שכמו שוכחים מיומנות שרכשו לטובת מיומנות חדשה. יתכן ובנך נלהב מהאפשרות לנסות ולהתקדם על הבטן וכרגע נוטש זמנית את ההתהפכות מהבטן לגב.
    התופעה נורמלית לגמרי.
    במקביל כדאי לשים לב לכך שההתהפכויות מהגב לבטן יהיו בעתיד דרך שני הצדדים, כרגע זו רק ההתחלה אבל אם תראי שבשבועות הקרובים הוא עדיין מתהפך דרך צד אחד אתן לך תרגילים לעידוד הצד השני.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 שבועות
    נשר
    06/12/2008

שלום, אני אם לבן 9 שבועות וחצי. אני שמה לב שבשכיבה על הבטן מטה לרוב את הראש לימין, ובשכיבה על הגב מטה לשמאל. רופאה שבאתי אליה לביקורת תקופתית שמה לב לדבר אך לא נתנה לי הנחיות מלבד להשכיב על הצד. מעיון בפורום אני מבינה שזה עלול להיות טרטוקוליס ושאורתופד צריך לאבחן דרגת חומרה. האם כדאי להתעקש בעניין האבחון וטיפול בבעיה, או לחכות למפגש הבא עם הרופאה (בעוד כמה שבועות)? בברכה, עידית.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 שבועות

הוספת תגובה

• תגובה לדידי

דבי גרוס דולב
    06/12/2008

הי דידי
    אני מאמינה שכל בעיה בהתפתחות כדאי לאבחן בשלב מוקדם ואז יהיה קל יותר לסייע לתינוק.
    טורטיקוליס היא בעיה נפוצה אצל תינוקות ופתירה כמובן אבל בכל זאת אני כן ממליצה על אבחון רציני יותר במיוחד אם מדובר בנטייה חד משמעית ולא רק בהעדפה.
    מדריכה להתפתחות תינוקות תוכל גם היא לתת לך אבחון על דרגת החומרה וכמובן תוכל לסייע לך בתרגילים מועילים. בכל אופן, מה שלא תבחרי, כדאי להקדים לפני המפגש הבא עם הרופאה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיית ראש

שירי קאשי
    07/12/2008

הי דידי,
    התופעה שאת מתארת אכן יכולה להיות טורטיקוליס מדרגה מסויימת, ומטבטאת בהטיה של הראש ולמעשה גם כל הגוף, לצד מסוים. בד"כ זה נובע ממנח העובר ברחם (לפעמים בשל בעיית עקמת של האמא) ולעיתים זו גם תופעה נרכשת בשל החזקה לא סימטרית של התינוק. הכוונה שתמיד מאכילים, אוחזים, משכיבים במיטה באותו כיוון ואז התינוק מסגל לעצמו הטיה של כל הגוף לכיוון מסוים.
    הבעיה נגרמת ע"י כיווץ של השרירים בצד אחד של הגוף, אשר מושכים את הראש לכיוון זה. הטיפול ע"פ שיטת "צעד ראשון" מתייחס לכיווץ לכל אורך הגוף ולא רק בצוואר.
    בכל מצב לכל תינוק מומלץ לשנות תנוחות כל הזמן, בעיקר לתינוקות האוכלים מבקבוק, פעם בימין ופעם בשמאל וגם להשכיב במיטה בכיוונים שונים.
    ניתן לטפל בבעיה בעזרת תרגילים אשר תוכלי ליישם על תינוקך. אני ממליצה לטפל בנושא בהקדם מכיוון שאסימטריה זו יוצרת מצב שבו קשה לתינוק להתהפך לצד המקוצר ולפעמים אפילו לשכב על הבטן ולהרים את הראש ולהטות אותו לכיוון המקוצר ובכך נגרם עיכוב התפתחותי. התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגיל של בנך עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת בשלבים מאוחרים יותר.
    מבחינת תרגילים קצת קשה לי לתאר אותם במילים, כי מאד חשוב שתראי את הדקויות בתרגיל, הייתי ממליצה על שיעור פרטי בנושא.
    בינתיים את יכולה לנסות את הדברים הבאים:
    לשים לב שמחזיקים את התינוק על שתי הכתפיים ולא על אחת (כל כתף מביאה את הראש להיות מוטה לצד אחר), להחזיק את התינוק בתנוחת ערסול כך ששתי ידיו יהיו פנימה (ולא יד אחת מחבקת את ההורה) כמובן שגם כאן חשוב להקפיד שראש התינוק יהי כל פעם לצד אחר. תנוחת הערסול הזאת מביאה את הידיים לקו האמצע וכן גורמת להתעגלות בית החזה דבר שיקל גם על השהייה על הבטן.
    חשוב מאוד להשכיב את התינוק גם על הצדדים. להתחיל מהשכבתו על הגב להחזיק ברגליים ותוך כדי כיפוף הרגל העליונה לגלגלו לצד. תינוק שמתקשה יש להשאירו מספר שניות על הצד ובכל פעם מעט יותר. אם התינוק מושיט את ידו העליונה אחורה ולא רוצה להשאר על הצד אפשר לטפוח לו קלות על השכם (או הקשות קלות עם פטיש צעצוע) עד שיביא גם את היד הזו לקו האמצע. לא לשכוח לבצע בצורה מאוזנת בשני הצדדים.
    כשהתינוק כבר ידע להשאר מעט על הצד אפשר לשפר את תנועתיות עמוד השדרה לכל צד. להשכיב על הצד על מזרון או על פוף (קל יותר כי יש לו יותר תמיכה במיוחד בצד שקשה לו). להרים מעט את האגן (לא להגיע למצב שכואב לו אלא רק כמה שהוא מאפשר) לחזור מספר פעמים. להניח יד אחת על האגן ויד שניה על השכמה ופעם להעריך את הצד ופעם לקצר (להרחיק ולקרב את הידיים).
    חשוב מאוד לעבוד בצורה סימטרית על שני הצדדים ולא להתמקד בצד הבעייתי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרים לתינוקת בת חצי שנה!
    קרן
    06/12/2008

שלום רב, בתי בת חצי שנה ינקה הנקה מלאה עד עכשיו.. ניסיתי לתת לה תחליף והיא סירבה בכל תוקף .. אני מנסה כבר כמעט חודש.. ולאחרונה הוספתי סוכר בדייסה שלה והיא אכלה בכיף!!! שאלתי היא האם מותר להוסיף כל פעם סוכר ..? מס' פעמים ביום? זה לא יכול לגרום לנזקים כלשהם? ( בלי סוכר היא לא אוכלתת...) בנוסף בלילות היא קמה הרבה ומתקשה לישון.. קשה לי נורא... יש איזשהי דרך לפתור זאת...?

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    06/12/2008

הי קרן
    אני לא מתמחה בתזונה אבל מנסיוני ומהידע שלי מאוד לא מומלץ לתת סוכרים לתינוקת בת חצי שנה ובטח שלא כעידוד לאכילה, זה יוצר התנייה מאוד לא בריאה. מעבר לכך שדייסה לא מהווה תחליף לתמ"ל ובטח לא לחלב אם. אתם חייבים למצוא את הדרך הנכונה להעביר אותה לבקבוק-
    בקבוקים מסוגים שונים, חל בשאוב, אדם אחר שיאכיל אותה ולא את והרבה סבלנות והתמדה.
    כדי להיות בטוחה בעניין הסוכר, כדאי להתייעץ עם תזונאית ולהבין לעומק את העניין.

אינני יודעת מה גורם לביתך להתעורר הרבה בלילה, לא נתת לי מספיק פרטים, האם זה בשביל לינוק? האם זה היה תמיד או שזה הרגל חדש? האם יוצאות לה שיניים? מהם הרגלי השינה שלה ביום?
    אשמח לקבל עוד פרטים כדי לנסות להבין יחד.

בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר להעמיד תינוק בן 4 חודשים
    נאוה
    06/12/2008

והאם מותר לאפשר לתינוק בן 4 חודשים לשבת?

הוספת תגובה

• תגובה לנאוה

דבי גרוס דולב
    06/12/2008

הי נאוה
    אני מאוד לא ממליצה להעמיד ולהושיב תינוק בגיל 4 חודשים. גופו הרך איננו מוכן לשלבים כה מתקדמים והדבר עלול לשבש את התפתחותו המוטורית ובנוסף מהווה סוג של לחץ מיותר על עמוד השדרה. יכולת התינוק להתנגד לרצפה ו"להיעמד" הוא סוג של רפלקס אשר לא כדאי לממש.
    בכלל, כל מקום התפתחותי שאנו מנסים להקדים את זמנו לא מתאים, לא הושבה ולא העמדה.
    כשהתינוק יהיה מוכן לכך, לאחר שיעמד על 6, הוא יתחיל להתישב בעצמו. והרבה יותר מאוחר, לקראת גיל 10 חודשים הוא יתחיל להיעמד בעצמו.
    בנתיים כדאי לתת להתפתחות הטבעית להוביל את התינוק, בגיל זה הוא אמור להתחיל את ההתהפכויות הראשונות שלו. מה שהכי נכון בשבילו לזה להרבות ולהשכיב אותו על מזרון פעילות בזווית של 180 מעלות ולתת לזמן ולטבע לעשות את שלהם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמדה

שירי קאשי
    07/12/2008

הי נאוה,
    העמדת התינוק בשלב כה מוקדם מפעילה עומס רב על עמוד השדרה אשר עדיין אינו בנוי לעומס זה, כנ"ל בישיבה. מעבר לעומס המיותר הרי שחשוב לתת לתינוק להגיע בעצמו לישיבה ועמידה כיוון שדרך תהליך זה הוא לומד מיומנויות מוטוריות רבות וכן הוא מפתח את תפיסת המרחב שלו על ידי התנסות. תינוק שמזרזים אותו לקראת ישיבה ועמידה עלול גם לותר על שלב הזחילה וגם התפיסה המרחבים שלו יכולה להיות לא מפותחת מספיק ולהתבטא בהמשך בהרבה נפילות או התקלויות בדברים בדרך בשלב ההליכה והריצה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לשתייה שחוממו במיקרוגל
    michal
    06/12/2008

שלום רציתי לשאול האם חימום מים מינרליים בכוס זכוכית במיקרוגל עלול לפגום במים, (כדוגמת שחרור כימיקלים) ולהזיק באיזו מידה לתינוק ששותה אותם? תודה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    06/12/2008

הי מיכל
    שאלה זו כדאי להפנות לרופא הילדים שכן שהו לא נושא בו אני מוסמכת.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודשיים
    דנה
    06/12/2008

שלום, בני בן שנה וחודשיים. הוא התחיל לאחרונה ממש ללכת בלי תמיכה (כ-10 צעדים כל פעם וחוזר לזחילה), מקשקש די הרבה ואומר מילים בודדות. מה שמטריד אותי הוא שהוא מנפנף לביי ביי רק לסבא וסבתא או לאבא שלו, לא מוחא כפיים, לא עושה "ידיים למעלה על הראש" למרות שניסינו ללמד אותו, לא מצביע בכלל על כלום. חשוב לי לציין שהוא לא הולך לגן והוא מוצץ אצבע. מעבר לכך הוא משחק יפה עם הצעצועים והוא יודע לעלות ולרדת גם מרהיטים גבוהים מאוד כבר מלפני שהיה בן שנה. האם יש לי סיבה לדאגה בגלל שהוא ממעט במחוות ידיים?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    06/12/2008

הי דנה
    מבחינת ההתפתחות המוטורית לא נשמע לי שיש לבנך איזושהי בעיה, נמצא בגיל הממוצע של הליכה.
    לגבי שאר הפרמטרים- ישנם מספר פרמטרים שמודדים התפתחות קוגניטיבית ורק אם רבים מהם חסרים בודקים אם יש בעיה. לי לא נשמע שיש בעיה אבל אם את לא רגועה כדאי אולי לשאול את אחות טיפת חלב מהם הפרמטרים הקוגניטיביים שנמדדים בגיל זה ולשלול את דאגותייך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות
    ענת.א
    05/12/2008

הי, לבני בן השנ וחצי הפתחה לצערי פיסורה, ה גורם לו לכאבים עזים בשעת היציאה למרות כל הטיפולים וההמלצות הרפואיות,השבוע מצאנו את עצמנו כל המשפחה ערב ערב משתתפת "בטקס עשיית הצרכים", הילד נראה באי שקט, רוקע ברגליו, לדעתי מנסה להתאפק מפאת פחד מכאב. חברה טוענת שאנו עשויים להזיק לו כשתשומת הלב של כולנו מופנת לעשית הצרכים,מה עלי לעשות, מה שברור ל זה שאסור ל להתעלם ממצוקתו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    05/12/2008

הי ענת
    אני מצטערת אבל פורום זה איננו מתאים לשאלה זו שצריכה להיות מופנת לרופא ידלים או פרוקטולוג, מאחלת לכם רפואה שלמה.
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהוא הזמן סביר לתינוק בעגלה?
    עמי וולינר
    04/12/2008

סבא של התינוק לוקח את התינוק להליכה בוקר של כ3 שעות עד 8 שעות התינוק נישאר בעגלה להוציא אוכל התינוק בן 12 חודש וכך הדבר נימשך כ 4 חודשים .ניראה לי שהדבר פוגע בהתפתחות התינוק בצורה קשה וכן הסבא מיתנהג לתינוק כמו חייל בטירונות בניגוד לדעתה של בת זוגתי החושבת שבריא לתינוק להיות בחוץ מ7 בבוקר עד 11 ולפעמים עד 3 אחר הצהרים האם זה טוב לתינוק וצריך להיתנהג לתינוק ביד קשוחה אני כועס על כך היכן ניתן לקבל יעוץ או הדרכה ?

הוספת תגובה

• זמן סביר לתינוק בעגלה

שירי קאשי
    07/12/2008

הי עמי,
    תינוק בגיל שנה ממש לא צריך להיות כל יום כל כך הרבה שעות בעגלה. תינוק בגיל זה צריך מרחב על מנת שיוכל לפתח את המוטוריקה שלו ולהתנועע. תינוק בגיל זה צריך להיות אקטיבי ולא פאסיבי. כעקרון אין בעיה עם שהיה בחוץ למשך שעות רבות אך אני תוהה אם הדבר נעשה על בסיס יומי, כיצד מקנים לתינוק איזו מסגרת של סדר יום, ארוחות מסודרות ושינה נוחה. מעבר לכך בשעות בחוץ כדאי מאוד להוסיף פעילות מוטורית (גן שעשועים, משחק על הדשא בגינה וכו') ובואדי שלא לשכב בעגלה במשך כל היום.
    לגבי אופי הטיפול הקשוח עם התינוק - אז כמובן שיש מידה מסויימת של "קשיחות" או עמידה על גבולות שחשובים לתינוק אך לא פחות חשובה מידת הרכות, החום וההבנה שצריך להפגין כלפיו. איני יודעת מה בדיוק היחס שהוא מקבל, לדעתי כדאי להתייעץ על כך עם פסיכולוג ילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זחילה ולא ישיבה
    כרמית
    04/12/2008

בתי בת 9 חודשים ועדיין לא זוחלת ולא יושבת אני מנסה להניח אןתה על הבטן כל יום אך היא מסרבת ומתהפכת מיד לגב . איזה תרגילים צריך לתרגל איתה על מנת לעודד זחילה ? והאם משקלה תקין היא שוקלת 7330אודה לך אם תעני לשאלתי תודה מראש : כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    לא זחילה ולא ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לכרמית

דבי גרוס דולב
    04/12/2008

הי כרמית
    לגבי המשקל לא אוכל לענות לך מפני שזה לא מתחום התמחותי.
    לגבי המקום ההתפתחותי של ביתך- ביתך נמצאת בעיכוב מסוים ונראה שקיים קושי מוקדם יותר, השכיבה על הבטן. לא יהיה זה ראוי לתת לך תרגילים לזחילה בלי להבין את מקור הבעיה עצמה- מדוע קשה לה עדיין לשכב על הבטן בגיל מתקדם. לדעתי כדאי לכם לשקול אבחון מדויק יותר מאשר על דפי הפורום ולקבל הנחיות לתרגול עם ביתך בבית. לגבי ישיבה- ישיבה לא תוכל להתרחש לפני שתהיה עלייה על 6, מעמידת 6 יש תהיה הטייה של הטוסיק לאחור ואז התישבות עצמאית.
    בברכה ובהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות.
    ענת.א
    04/12/2008

בוקר טוב, רציתי לדעת מהיא הדרך הטובה .."להעניש" באופן אידיאלי ילד בן שנה ו ארבעה חודשים, כשהוא לא נשמע לבקשות, כמו כשהוא נוגע במקומו ת מסוכנים או לוקח דברים שעלולים להוות לו סכנה וכו... הרי גם ככה כל הביית מתחיל ממטר אחד גבוה יותר ממנו,את הכל העלנו והסתרנו אךצריך מתישהו להתחיל ולהרות אי אילו גבולות, מה עושים כשהוא לא משתף פעולה למרות הסברים ברורים בטון ברור וסמכותי וכו... תודה ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות.

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    04/12/2008

הי ענת
    לגבי ענישה- אין תשובה חד משמעית לכך וזה מאוד תלוי באידאולוגיה החינוכית שלכם. כדי לקבל יעוץ מקצועי בעניין כדאי אולי להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית שזהו מקצועה ותוכל לייעץ לכם בעניין.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פחד מזרים
    עמיר
    03/12/2008

שלום רב : בתי בת 3 חודשים בזמן האחרון החלה לבכות בכי היסטרי כאשר אנשים שאינם אני או אשתי מרימים אותה או משחקים איתה . אני רוצה לציין כי זאת תופעה שהחלה בשבועות האחרונים עם זאת עד היום היא הייתה תינוקת חייכנית וחברמנית לכל אחד . .. כשאני אומר זרים אני מתכוון גם לסבא/תה דודים/ות ..ברוב שעות היום היא נמצאת בבית עם אשתי למעט בטיולים היומיים אך פגישות עם אנשים אחרים יחד עם התינוקת לא קורים הרבה בזמן האחרון . אני מכיר תופעות של ילדים לא חברמנים וידידותיים או כאלו שמתקשים ליצור קשר עם אנשים אחרים ואני מפחד שזה סימפטום התחלתי .. בנוסף אני רוצה לציין כי התינוקת נורא רגישה לכל רעש פתאומי (סגירת דלת וכדומה) גם במהלך השינה היא קופצת מספר פעמים לכל רעש קטן בקיצור עושה רושם שהיא נורא רגישה ! האם זאת בעיה ? איך מתמודדים איתה ? איך מונעים ומטפלים בפחד מזרים ? האם העובדה שרוב היום היא עם אשתי יש לה השלכות או קשר ? האם זוהי בעיה התפתחותית ? אני יודע שהתופעה של פחד מזרים לעיתים מגיע בגיל קצת יותר מאוחר האם אני צודק ? אשמח לתשובה להסבר ולדרכים להתמודדות עם המצב . בתודה מראש עמיר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פחד מזרים

הוספת תגובה

• פחד מזרים

שירי קאשי
    04/12/2008

הי עמיר,
    אני לא יכולה לאבכן בדיוק מרחוק אך מכלול הדברים שציינת יכולים לרמז על תופעת הבהלה שקיימת אצל תינוקות רבים. כל התינוקות נולדים עם רפלקס הבהלה (מורו) שמאופיין בקפיצות פתאומיות ושליחה של הידיים במצב של בהלה. אצל רוב התינוקות רפלקס זה בהדרגה נעלם עד גיל 3 חודשים ואילו אצל אחרים הוא מוגבר ולא ממש יוצא מהמערכת. תינוקות אלו סובלים מרגישות יתר לשינויים וגירויים חדשים או עצמתיים. למשל יכול להיות פחד מאנשים אחרים ממי שהם רגילים שמטפל בהם, פחד מרעש פתאומי או חזק, בהלה ממגע פתאומי או שונה וכו'. הטיפול במצב זה הוא על ידי חשיפה הדרגתית ומבוקרת למצבים שונים (מגעים שונים, מרקמים שונים, קולות, אנשים ועוד) עד שמערכת העצבים למעשה לומדת להכיל גירויים שונים והתינוק לא נכנס למצב של בהלה עם כל שינוי. אפשר לנסות בבית להרגיל למגע של מרקמים שונים בעור, עיסויי בעצמות שונות, להרגיל באיטיות לתנועה במרחב וכדומה. חשוב לשים לב שהגירויים מתחילים בעצמות נמוכות ושאינן מעוררות יותר בהלה ובהדרגה עצמות הגירוי צריכות לעלות והחשיפה ליותר ויותר גירויים צריכה לעלות גם היא. לעיתים קשה לעשות תהליך זה לבד ובמידת הצורך מומלץ לעבור שלב זאת ביחד עם מדריכת התפתחות שתוכל לשים לב לשינויים הקטנים ולתגובות הילד ותוכל להתאים את אופן הביצוע והקצב לפי יכולת ההכלה של הילד שלכם.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עמיר

חלי
    05/12/2008

אני לא מטפלת ולא מוסמכת.... אבל אמא לתינוקת בת חצי שנה, שעברנו איתה בדיוק את אותן תופעות שאתה תיארת. כשהיתה בת שלושה חודשים באמת נבהלה מכל רעש פתאומי וכך גם עד היום, אם כי במידה מעט פחותה. בקיצור, זה עובר בהדרגה. ובכלל, אני מאמינה שלכל אדם יש סף רגישויות שונה... (גם אותי לא קשה להבהיל...).. ובאשר לפחד מזרים- בתי, בגיל שלוש חודשים החלה לבכות בכי היסטרי בכל פעם שהגענו להוריי או כשכל אדם "זר" היה מרים אותה. גם לי זה היה קצת מוזר.... (כשלפני כן לא היתה לה "חרדת זרים" כזו). אולם גם זה עובר בהדרגה (אם כי גם היום יש אנשים שהיא בוכה מהם, ולדעתי זה די טבעי ואף טוב לדעת שהיא יודעת לזהות אותנו, ההורים שלה... ) אגב, נסו לבדוק איך היא מגיבה לילד או ילדה שמדברים אליה... בתי עדיין לא הכי חייכנית לאנשים מבוגרים, אבל שמתי לב שלילדות (לא תינוקות, אבל ילדות צעירות) היא מרבה לחייך וממש שמחה בקרבתן... ורק בחודש האחרון הפסיקה לבכות מסבא וסבתא ואפילו מחייכת אליהם... :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור
    קארין
    03/12/2008

שלום, בני בן 8 וחצי חודשים מפותח מוטורית למדיי: זוחל, נעמד, מדפדף בספר וכו', אבל כמעט ולא משמיע קולות ( כשהוא כועס משמיע משהו דומה למו של פרה), לא ממלמל, צוחק בקול רם לעיתים רחוקות. הוא מחייך הרבה, יוצר קשר עין, פונה עם הראש כשקוראים בשמו. האם יש סיבה לדאגה מבחינת התפתחות הדיבור שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הדיבור

הוספת תגובה

• תגובה לקארין

דבי גרוס דולב
    03/12/2008

הי קארין
    נראה לי שזה גיל מוקדם מידי מכדי לדאוג לגבי התפתחות הדיבור. אם את בכל זאת מודאגת עלייך לפנות לקלינאית תקשורת מכיוון שזהו לא מתחום התמחותנו.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים אצל תינוק
    ענת.א
    02/12/2008

תינוקי בן שנה ו4 חודשים עם מ"ס שינים. לפעמם בשעת משחק או כשהוא סתם נינוח הוא חורק בשיניו, מה שמטריד אותי מאוד אך אני לא מתיחסת . האם אני נוהגת נכון,...אב בשינה וא לא חורק שיניים. תודה ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים אצל תינוק

הוספת תגובה

• שיניים

שירי קאשי
    03/12/2008

הי ענת,
    שאלה זו יש להפנות לרופא שיניים או רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה