מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחצי בעיית שינהדיקלה05/01/2009
לבני בן השנה וחצי אין שום בעייה להירדם לבד ,שמים אותו במיטה מיילל מספר דקות ובסופו של דבר נרדם . הבעייה היא בלילה קם כל איזה שעתיים שלוש ומבקש מים שותה מספר שלוקים וחוזר לישון . אני לא יכולה לשים לו בקבוק במיטה כי הכל יישפך (הוא לא שותה מכוס פטנט)וגם אני לא רוצה שהבקבוק מים יהיה צמוד אליו כי זה יגרום לו לשתות מים סתם ואז הוא מתעורר בגלל חיתול רטוב. העניין הוא שבעתיד כשארצה לגמול אותו מחיתול אצטרך קודם להתמודד בגמילה ממים . בקיצור מה עושים?! הוא לא שותה כמויות אלא כאילו שותה כמה שלוקים וחוזר לישון .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים ושינה
שירי קאשי05/01/2009הי דיקלה,
תחום זה אינו מתחום התמחותי. אני יכולה רק להציע דרך אפשרית במידה והיא נראית לך. לדעתי במידה ואת חשה שאינו באמת זקוק למים וכיוון שהוא יחסית נרדם בקלות, את יכולה בפעם השניה שהוא קם לומר לו שהוא כבר שתה ושעכשיו ישנים. ולעבור לנוהל הרדמה. אם זה יעבוד אז בהדרגה הוא גם פחות ופחות יקום לבקש את המים כיוון שיתרגל לא לשתות. אפשר גם להציע לו לפני השינה מים בכדי שלא יצטרך לשתות בלילה ובלילה להזכיר לו שכבר שתה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה... ועוד שאלהמיכל04/01/2009
תודה על התשובה המהירה.... עד היום די הקפדתי על עניין הסימטריה- כל פעם יד אחרת וכו' ולגבי הזקיפות- היא המון בתנוחת ערסול וגם מאוד אוהבת את התנוחה הזו (לא מראה כלל התנגדות או נסיונות להימתח). בעבר ממש שנאה לשכב על הבטן והייתה בוכה וגם לא ידעה לנוח על הבטן, אך בעקבות תרגילים שהמלצת פה לאחרים היום היא מסכימה להניח את הראש ולנוח על הבטן (אמנם לא להמון זמן). בקיצור, האם גם עכשיו זה נשמע כמו בעיה של זקיפות? האם אני לא אמורה לעשות תרגילים לחיזוק השרירים בצוואר ימין? האם להמשיך לטפל בה באופן סימטרי או להתמקד בצד הבעייתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירי קאשי05/01/2009הי,
אני כמובן מסייגת את דברי כיוון שלא ראיתי את הילדה. זה יכול להיות שאריות של זקיפות שטופלה יפה על ידך. צריך להמשיך ולתרגל כפי שעשית עד היום. להמשיך וללמדה גם להיות במנוחה על הבטן.
באופן כללי כל תרגול שעושים אנו ממליצים לבצע לשני הצדדים באותה מידה כיוון שטיפול בצד אחד והזנחה של השני עלולים להביא לכך שהקושי פשוט יחליף צד. על ידי תרגול זהה בסופו של דבר מגיעים לטווח תנועה טוב בשני הצדדים והגוף בהדרגה מגיע לאיזון. לגבי חיזוק השרירים, לרוב לא מדובר בצד שבו השרירים חלשים אלא בצד שבו השרירים מוחזקים יותר או מקוצרים ולכן התנועה של אותו צד מוגבלת לעומת הצד השני. כאמור יש לעבוד על שיפור טווחי התנועה באופן סימטרי. השכבה על הצדדים יכולה לתרום רבות להתארכות של הצד (כל פעם צד אחר). את יכולה להוסיף בזמן השכיבה על הצד תנועת אקורדיון בה את מניחה יד אחת על אזור הצלעות והשניה על האגן, מקרבת ומרחיקה לסרוגין.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
מיכל05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות....מיכל04/01/2009
שלום לכן ותודה על הפורום המקסים הזה! בתי בת 4 וחצי חודשים (חודשיים וחצי מתוקן- נולדה בשבוע 32). תינוקת מקסימה חייכנית וסקרנית. יוצרת קשר עין, עוקבת יפה, מחייכת ואף התחילה קצת לקשקש ולצחוק..... יש לי שלוש שאלות: 1. מרימה ראש יפה אך שמתי לב שבתנוחה שהיא מרימה את הראש מהבטן הוא בדרך כלל נוטה לכיווון ימין שלה... היא מסובבת אותו גם לצד השני אך לרוב חוזרת לצד ימין. יש לציין שעל הגב אין לה העדפה והיא מזיזה לשני הכיוונים. אני הסקתי מזה ששרירי הצוואר שלה בצד ימין חלשים יותר. האם אני צודקת? וכיצד אפשר לשפר זאת? 2. לפני כשלושה שבועות התפכה מבטן לגב 3 פעמים ברצף (למרות שזה היה נראה די בטעות הצליחה לחזור על זה...). לא חזרה על זה שוב עד לפני שבוע ששוב התהפכה פעמיים ברצף. ושוב הפסיקה.... האם אני אמורה לעשות לה תרגילים כלשהם? ובהמשך לשאלה הקודמת כל ההתהפכויות שלה היו לכיוון ימין בלבד. 3. היא אוחזת יפה ולזמן ממושך בחפצים ששמים לה ביד. כמו כן, מרבה למצוץ את ידיה (לרוב את יד שמאל) ולאחרונה החלה לעקוב בעיניים אחרי היד עד שהיא מגיעה לפה. אבל היא לא מנסה להושיט יד לחפצים- לא על הגב ולא על הבטן. האם תקין? מצטערת על האורך ושוב המום תודה לשתיכן. אתן מקסימות ועוזרות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
שירי קאשי04/01/2009הי,
ראשית נתחיל מכך שלבתך מגיעות כל ההנחות על פי הגיל המתוקן שלה. למרות זאת קצב התקדמותה נשמע טוב. באופן כללי לרוב התינוקות יש צד אחד שהוא מעט יותר מועדף ולרוב כל תחילת שלב חדש הם יתחילו מצד זה אך במהרה הם אמורים לדעת לבצע לשני הצדדים וההעדפה לא אמורה להיות כלכך ברורה. כשמתחילים לראות העדפה ברורה לצד אחד זה מתחיל לעורר שאלות לגבי אסימטריה ויש לעבוד על מנת ליצור איזון בין הצדדים. לפי מה שאת מתארת אצל בתך מתחילה להיווצר אסימטריה כזו וחשוב מאוד כבר מעכשיו להתחיל ולעבוד על איזון. חשוב להשכיבה על שני הצדדים, בשכיבה על הבטן שהראש יהיה מונח כל פעם לכיוון אחר, כל התנהלות איתה צריכה להיות סימטרית (להחזיק כל פעם על כתף אחרת, להאכיל עם הראש כל פעם לכיוון אחר וכו'). באופן ספציפי יותר כשהיא מרימה ראש על הבטן יש לגרותה להפנות את הראש לשני הכיוונים (על ידי צעצוע, קול או הפנים שלך). ניתן להגביר את הגירוי על ידי מגע בצידי הפה בצד אליו את רוצה שתפנה את הראש. באותו אופן גם לגרות לשימוש בשתי הידיים על ידי מגע עם צעצוע בפנים כף היד ובצד הפה על מנת לעורר את הרפלקס האחראי על תפיסה והבאה של חפץ לפה.
לגבי ההתהפכויות - ממה שאת מתארת, ההתהפכויות הרציפות יכולות לנבוע מזקיפות יתר של הגב שמאפשרת הרמת ראש גבוהה והראש הוא שמושך לכיוון ההתהפכות. התהפכויות כאלו אינן בשליטה כל כך ולכן יש הפסקה של התהליך.
אני כמובן ללא אבחון יכולה רק לשער שמדובר בזקיפות עם מעט הטייה של צד אחד. להפחתה של הזקיפות צריך לעשות את הפעולה ההפוכה של התעגלות הגב. ניתן לעשות זאת על ידי ערסול, בשכיבה על הגב הרמת הרגליים לחזה תוך התעגלות הגב, הרבה מגע עמוק וטפיחות באזור הגב והשכמות.
במידה ואינך רואה שיפור בזקיפות (אם ישנה) או באיזון שני צידי הגוף אני ממליצה לפנות למדריכה על מנת לשפר את המוטוריקה בשלב מוקדם זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה וישיבהשחרול04/01/2009
בתי תהיה בת 9 חודשים שבוע הבא. היא לא מתישבת ולא זוחלת (לא גחון , לא 4 ולא 6), היא מתהפכת מהגב ובטן ולהפך (גם ההתהפכות להגב לבטן הושגה שבועיים לאחר הגיל המקסימלי), בקופ"ח אמרו לי לחכות לגיל 9 חודשים לפני הפניה לפזיותרפיה , וכן לנסות להושיב אותה עם כריות מסביב, למרות שקראתי שמקומות רבים שעדיף לא להושיב תינוק לפני שהוא מתיישב לבד. 1. האם לנסות להושיב בכל זאת למרות שעדיין לא מתיישבת - לפי המלצת הרופא (היא מחזיקה עצמה כמה שניות וזהו) 2. האם יש משהו שניתן לעשות כדי לעודד זחילה (כרגע פשוט נראה שזה ממש לא מעניין אותה) היא תינוקת חמודה וסקרנית, ומתקשרת יפה ומלמלת, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשחרול
דבי גרוס דולב04/01/2009שלום לך
לפי תפיסתי ,הושבה של תינוק לפני שיודע לשבת בעצמו איננה מומלצת כלל וכלל. הדבר עלול לשבש את ההתפתחות המאוחרת וכמו כן עלול לדחות עוד יותר את הזחילה. גופו של התינוק איננו מוכן לישיבה שכן הוא לא עבר את השלבים שמובילים לכך.
ביתך נמצאת באיחור התפתחותי ובוודאי יש לך סיבה. כדי להמליץ על תרגילים יש לדעת את סיבת העיכוב, הסיבות יכולות להיות שונות ולכן אין תרגיל אחד שמתאים לכל.
אני ממליצה בחום התיעצות עם מדריכה להתפתחות תינוקות או כל אמצעי בו את מאמינה כדי לעזור לביתך להתגבר על הקושי ולתמוך בהתפתחותה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלים של תינוקתמאיה03/01/2009
שלום, הבת שלי בת 5 שבועות, אוכלת תמ"ל 120CC כמעט בכל ארוחה, העניין הוא שלפעמים היא אוכלת כל שלוש שעות ולפעמים כל 4.5 שעות זה משתנה כל פעם, האם זה בסדר שהמרווחים בין הארוחות משתנים מפעם לפעם? כמו כן, רציתי לדעת ממתי אפשר להתחיל להרגיל תינוק לסדר יום כלומר, למקלחת בשעה מסוימת אוכל ושינה בלילה ? ודבר אחרון האם כאשר התינוקת מגהקת זה בעייתי שהיא שוכבת או שכדאי שמתי שהיא מגהקת שהיא תהיה על הידיים על מנת שלא תקיא / תפלוט ? אודה לתשובתך מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלים של תינוקת
שירי קאשי04/01/2009הי מאיה,
תינוקות כמו מבוגרים יכולים לאכול בכל ארוחה כמות שונה. לרוב כשמאכילים מבקבוק הם בהדרגה עוברים לאכול כמות דומה אך זה קורה באופן מלאכותי כיוון שזו הכמות שמכינים להם. כמו כן הפערים בין הארוחות יכולים להשתנות גם הם, בודאי בשלב כה מוקדם כפי שקורה אצלכם. סדר יום אצל כל תינוק קורה בשלב אחר וזה גם מאוד תלוי באמא ובנסיון שלה להנחיל סדר שכזה. יש תינוקות שכבר בגיל חודש יש להם פחות או יותר סדר קבוע ואילו אחרים גם בגיל חצי שנה עדיין לא מאורגנים לגמרי. את יכולה להתחיל בכך שתקבעי לך שעה קבועה של מקלחת ושעה קבועה שבה את משכיבה לשנת לילה. בהדרגה זה יתחיל להסתדר. שנת הלילה תהפוך לארוכה יותר ויותר ובמקביל גם ההתנהלות במהלך היום תקבל מסגרת מסויימת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות לשנת לילהיעלי03/01/2009
שלום ותודה על העזרה בתי בת 3 חודשים, בסה"כ משחקת יפה ביום וישנה מצוין בלילה, אך יש לנו בעיה במעבר בין השניים. היא מתעוררת בסביבות 07:00 - 08:00, נרדמת עד פעמיים במשך היום לתנומה קצרה של בין 10 דקות לחצי שעה. עד שמגיע הערב נראה לי שהיא מאוד עייפה אבל לא 'רוצה' לישון או לא מצליחה להירדם. בסביבות 18:00-19:30, אני נותנת לה לאכול, מקלחת אותה ומרגיעה אותה בחדר חשוך ושקט. כשנראה שהיא על סף הירדמות אני מניחה אותה במיטה וממשיכה לטפוח עליה או ללטף. אחרי כמה דקות היא עדיין רדומה ואני יוצאת מהחדר. בין 5 ל-15 דקות אח"כ היא מתחילה בצווחות אימה שנפסקות יחסית מהר, כשמרימים אותה. ואז שוב - אני מרגיעה אותה ומנסה לשים במיטה - וחוזר חלילה שוב ושוב ושוב. יש לציין שאני בינתיים מאוד מקפידה לא להשתמש במנשא/נדנוד בעגלה/לשים אותה במיטה שלנו וכל מיני טריקים למיניהם, ואני מרגיעה אותה בידיים בלבד או ע"י כך שהיא עלי ואני מתנדנדת בכסא נדנדה. התהליך כולו נמשך לפחות שעה ובד"כ מסתיים בכך שכבר עובר מספיק זמן מההאכלה הקודמת שלה ואז היא יונקת שוב ונרדמת על הציצי, מה שדווקא אני מנסה למנוע... אשמח לקבל עצות כיצד לשפר את תהליך ההרדמה באופן כללי, ובפרט- איך אדע אם זו שעה שבה 'נוח' לה ללכת לישון, האם אפשר לגרום לה לישון בצהריים, והאם באמת שימוש במנשא וכו' ייצור אצלה תלות או שבכל זאת ניתן להיעזר בהם. שוב - תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות לשנת לילה
שירי קאשי04/01/2009הי טל,
ההרדמות לשנת לילה אצל כל תינוק יכולה להיות בשעה אחרת. ייתכן ששעה זו בשבילה היא עדיין מוקדמת ועדיף למשוך איתה עוד זמן מה בפעילות ולהרדימה לשנת הלילה רק לאחר הארוחה הבאה. זה הכל עניין של אינטואיציה שלך ונסיון ותהייה. רק את יכולה לנסות לחוש האם היא באמת עייפה כבר או שעדיין לא. בכל מקרה בגילה את יכולה עדיין להעזר באמצעים שונים על מנת לעזור לה להרדם. מה שחשוב הוא להקפיד על כך שככל שהיא רגועה יותר להפחית את עוצמות התנועה בכדי שלא תתרגל להרדם מתוך תנועה גדולה אלא מתוך משהוא עדין ומינורי וכך בהדרגה גם תלמד להרדם בכוחות עצמה. אם נוח לך להרדימה עליך בכסא בעיני זו דרך נפלאה למתן תחושת בטחון ואין צורך בדרכים אחרות אלא אם כן זה כבר לא מתאים לך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מיטת תינוקטלי01/01/2009
היי שוב, אני מחפשת בימים אלו לקנות לבני מיטת תינוק + ארון + שידה אני גרה באזור קרית השרון, סמוך לרמת פולג הייתי שמחה לקבל המלצות על חנות/יות בה אני יכולה לרכוש ריהוט איכותי ויפה לילה טוב, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציוד
שירי קאשי02/01/2009הי טלי,
הפורום הזה הוא פורום מקצועי ולכן לא נוכל לתת המלצות כאלו. במידה ויש בנות מהאזור שיכולות להמליץ, הן מוזמנות, אך נראה לי כי יש סיכוי טוב יותר לקבל תשובות בפורום של הורים ולא בפורום מקצועי.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנדאות לתינוק באזור קרית השרוןטלי01/01/2009
ערב טוב בנות, אני עברתי לא מזמן לגור באזור קרית השרון (ליד רמת פולג ) הייתי שמחה לקבל המלצות על מקומות בהן מתקיימות סדנאות לתינוק בן שלושה וחצי חודשים תודה על שיתוף הפעולה והמשך לילה טוב טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי02/01/2009הי טלי,
את מוזמנת לפנות למרכז "צעד ראשון" ולקבל פרטים על מדריכות שעובדות באזור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בסלקלעירית01/01/2009
בתי בת 5 שבועות ומהרגע שחזרנו מביה"ח לא מוכנה לישון בעריסה אלא רק על הידיים. ניסינו הכל: לעטוף אותה בשמיכה, להכניס אותה ישנה למיטה, ללטף כשבוכה, להרגיע ולהחזיר למיטה. כלום לא עבד הילדה לא מוכנה להיות במיטה שלה. חשוב לי לציין שכל לילה לקח לי כמעט שעתיים להרדים אותה במיטה ואז מתעוררת אחרי שעה ושוב חוזר חלילה כמעט שעתיים להרדים לשינה של שעה עד שהתייאשנו ואחרי שהיא מתעוררת בפעם הראשונה היא עוברת לישון על הבטן של אבא שלה..... אתמול ניסינו לשים אותה בסלקל ולהפתעתנו היא ישנה 5 שעות ברציפות. האם זה תקין לתת לה לישון בסלקל? מצד אחד אני מפחדת שהיא לא תרצה לחזור לישון יותר במיטה, מצד שני זה לא קצת מוקדם "לחנך" ילדה בת 5 שבועות להיות במיטה שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירית
דבי גרוס דולב01/01/2009הי עירית
אני מבינה מאוד את הקושי שאתם עוברים עם השינה של ביתכם הקטנה אבל בכל זאת ממליצה לא לתת לה לישון ולשהות שעות כה רבות בסלקל. הדבר איננו בריא מסיבות שונות ואפילו בהוראות השימוש מומלץ לא להרבות בשימוש שלא לצורך נסיעה.
יתכן כי ביתך מתקשה מעט בעולמה החדש וזה טבעי ומוכר. האם שללתם דברים אחרים כגון כאבי גזים? רעב?
ואולי פשוט מדובר ברצון עז להיות על הידיים, קרןבה אליכם ואל החום שלכם.
אתן לכם מספר הצעות:
1. לחקות את תנוחת הסלקל ע"י הגבהת רגליה של התינוקת בעזרת כרית קטנה. הדבר יתן את תחושת הערסול שיש בסלקל.
2. לאחר שנרדמת ומונחת במיטה, לתת טפיחות קצביות ומונוטניות ( לא מאוד חלשות...) כדי להרפות את גופה.
3. בשעות היום, תחת השגחה, להניח אותה לישון על הבטן. עושה פלאים לפעמים.
4. להרדים אותה תוך קפיצה מונוטונית על כדור פזיו, בערסול ואז להניח בתנוחה שהמלצתי בסעיף מספר 1.
זה באמת מוקדם אולי לצפות מביתכם לישון לבדה במיטתה אבל סלקל הוא עדיין לא הפתרון האולטימטיבי..
והכי הכי חשוב לזכור שמדובר בתקופה שעוברת, שאתם עושים כמיטב יכולתכם לעזור לה ושכנראה מה שהיא הכי זקוקה לו כרגע זה אתם...
בברכה ובהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה01/01/2009
הרבה פעמים בתשובתכם לשאלה עבור ילדים שלא הולכים עד גיל שנה וחצי אתם עונים בכך שעד גיל שנה וחצי אתם לא מודאגים ומעבר לכך מתחילים לדאוג ואני אישית ששאלתי שאלה כזאת עד היום אני לא מבינה למה הכוונה שצריך "לדאוג" . ממה לדאוג? מה הסיבה שבגללה ילד לא הולך בגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב01/01/2009הי הילה
גיל שנה וחצי הוא רף כללי שנקבע על מנת לבחון מתי תינוק זקוק לאבחון ועזרה ומתי אפשר לחכות שהדבר יקרה מעצמו. אין זה אומר שתינוק שהגיע לגיל זה ואיננו הולך, לא ילך בכוחות עצמו או סובל מבעיה פתולוגית. אבל כן ישנו סיכוי שאם איננו הולך בגיל זה הרי שישנו גורם התפתחותי שמעכב בעדו מללכת וכדאי לעזור לו בכך.
אינני חושבת שהשתמשנו במושג דאגה בעניין זה ובכל מקרה הכוונו לתמיכה.
הסיבות שגללן ילד איננו הולך בגיל זה יכולות להיות שונות, הרווחות שבהן הן- חוסר בשלות של מערכת שיווי המשקל וטונוס שרירים נמוך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת השינה הרצויהשירלי31/12/2008
שלום, בעקבות קריאה של כמה מהודעותכם רציתי לשאול מה שעת השינה הרצויה לתינוק בן 4 ח'? (לציין שתנומותיו במשך היום קצרות ולכן עייף בשעה מוקדמת, כבר סביב 18 ומשהו). מה השעה הרצויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
דבי גרוס דולב01/01/2009הי שירי
אין שעה אחת נכונה וספציפית לכל התינוקות. מה שהכי נכון הוא להשכיב את התינוק בשעה שתקנה לו מספיק שעות שינה והתעוררות בוקר סופית בשעה סבירה ולא באמצע הלילהאם תינוק הולך לישון בשש אבל מתעורר בארבע או חמש בבוקר אז כמובן שכדאי לנסות לאחר מעט את שעת השינה אבל אם הדבר לא פוגע בשעת התעוררות סבירה וזה מתאים לבית הרי שזה בסדר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנהיעל31/12/2008
שלום, בתי בת חצי שנה. מתהפכת בטן גב לשני הכיוונים (מזה חודשיים), לעומת זאת מהגב לבטן (מזה חודש) רק לצד שמאל. אני מנסה לעודד אותה להתהפך לצד ימין אך בסוף היא מקשיתה את הגב וחוזרת לגב בתיסכול. מספר שאלות: 1.מה ניתן לעשות? 2. היא לא מבצעת את הפעולות באופן חופשי ועדיין ניכר כי היא מתאמצת לבצען, האם זה בסדר בשלב הז? 3. היא מרבה לשכב על הגב עם רגליים ישרות למעלה (כך היא גם מתחילה בהיפוך מהגב), האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגו עלי...
מור01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליעל
דבי גרוס דולב01/01/2009הי יעל
1. כדי לעודד התהפכות דרך הצד הקשה- לאחוז את רגלי התינוקת יחד עם הידיים בתנוחה מכודררת ואז לגלגל מצד לצד על הרצפה הלוך ושוב, לסיים בהיפוך מלא לצד הקשה.
להחזיק את הברך מקופלת עד הרצפה לכיוון הצד בו היא מתקשה ובעזרת צעצוע לנסות לגרות אותה לסיים את ההיפוך, לא לעזוב את הרגל עד ההתהפכות.
2. בנתיים זה עדיין בסדר שהיא עוד קצת מתקשה אבל בקרוב נרצה לראות שהפעולות נעשות בקלות. אם לא כדאי לבדוק אם יש משהו שמעכב או מפריע לתנועה חופשית.
3. היפוך מתחיל בהנפת רגליים, העברת משקל והתהפכות. האם הרגליים נוקשות כשהן מורמות מעלה? האם הן יורדות מטה ברכות או בנוקשות? האם באופן כללי את מרגישה שביתך נוקשה?
אשמח לשמוע תשובות ואלי יהיה זה גם קשור לקושי בהתהפכות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
יעל02/01/2009תודה על התשובה, אני לא יודעת מה כוונתך בנוקשה. היא מרימה את הרגליים באקסטנציהבירך ובברך אך כשהיא מסיטה אותם לאחד הצדדים היא עושה זאת בעדינות ולא במטח רגליים. בנוסף, גם כשאני אוחזת בה על מנת ש"תעמוד" היא עושה אקסטנציה ולא bouncing עם הרגליים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי02/01/2009הי יעל,
יישור הרגליים אינו בעייתי כל עוד היא אינה נמצאת בתנוחה זו כל הזמן ויודעת לעשות גם כפיפה. את ההתהפכות ניתן לעשות עם רגליים ישרות אך במידה ואין הרבה כפיפה של הרגליים באופן כללי כדאי לתרגל זאת. את יכולה כשהיא שוכבת על הגב לשחק איתה ולכופף ולישר את הרגליים לסרוגין. שתי רגליים יחדיו וגם לחוד. בהתהפכות מהגב לבטן את יכולה להוביל את ההתהפכות על ידי הרגליים. כופפי רגל אחת ויישרי את השנייה. הובילי את הגילגול על ידי הרגל הכפופה. במידה ואינה מכופפת את יכולה על ידי טפיחות על הרגל לשחרר את הנעילה שלה של הרגל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירי קאשי02/01/2009הי יעל,
אני רוצה רק להוסיף דגש על כך שאין צורך להתחיל ולתרגל רק את הצד עם הקושי כיוון שעקב תרגול קבוע של צד אחד והזנחה של הצד השני הקושי עלול פשוט להחליף צד. צריך לתרגל באופן שווה לשני הכיוונים ובהדרגה יווצר איזון בין הצדדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי04/01/2009הי יעל,
מקובל ששלב ההתהפכויות מתרחש עד גיל 6 חודשים. אנו מצפים בגיל זה לפחות לראות שהתינוק נמצא עמוק בתוך התהליך. אצלכם יש כבר התהפכויות ולכן לא מדובר פה בעיכוב אך כן ישנו שיבוש של השלב כיוון שלא מתבצע באופן חופשי לכל הכיוונים. השימוש ברגליים כמשקולת להתחלת ההתהפכות הוא נכון. לרוב זה קורה עם רגליים כפופות אך אם אין בעיה של נעילת הברכיים באופן כללי הרי שאין בעיה עם זה שההתהפכות היא עם רגליים ישרות. חשוב לתרגל את ההתהפכויות לכל הכיוונים על מנת ליצור איזון בתנועה. במידה ואינך מצליחה לתרגל צד אחד אני ממליצה לפנות למדריכה על מנת לקבל הדרכה יותר מפורטת כיצד לפעול.
תרגילים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
במידה ויש קושי בתרגול עשי התהפכות רק עד לצד וחזרה מספר פעמים לפני שאת עושה היפוך מלא. זאת על מנת להכין את התינוקת לתנועה וכן על מנת שהיא תהיה רפויה ונינוחה יותר לפני שממשיכים היכן שקשה לה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להעיר לאוכל ?מאיה31/12/2008
הבת שלי בת 4 שבועות וחצי, לפעמים אוכלת כל 3 שעות ולפעמים כל ארבע שעות, היום אכלה בשעה 12:00 ועד עכשיו היא ישנה האם להעיר אחרי 5 שעות או ארבע שעות שינה או לחכות שתקום לבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להעיר לאוכל ?
שירי קאשי31/12/2008הי נונה,
בגיל של בתך אם אין בעיית תזונה אין צורך להעיר לאוכל. במידה ואת רוצה לשלוט על הזמנים של הארוחות או השינה את יכולה להעיר אך במידה והתזונה שלה טובה ואין הנחייה כזו מהרופא הרי שאין צורך להעיר והיא תשלים את החסר כשתקום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמאיה31/12/2008
שלום, בתי בת 4 שבועות ויש לי כמה שאלות: 1. האם זה נכון שעדיף שלא יהיה שטיח בחדר בו היא ישנה כי זה צובר אבק, אני כל יום מאווררת את החדר כמעט כל היום ובכלל את הבית אך הבנתי ששטיחים צוברים חיידקים שיכולים לפגוע בתינוק ? 2. האם בגיל 4 שבועות אפשר להרגיל תינוק לסדר יום, ראיתי המלצות למקלחת בשבע עיסוי האכלה והשכבה לישון אך עם תינוקת בת 4 שבועות זה נראה לי קצת בלתי אפשרי כי היא עדיין אוכלת וישנה כל שלוש שעות ואין לי שליטה על שנת הצהריים שלה או הלילה ? 3. באיזה גיל התינוק מתחיל כבר לראות ולזהות פרצופים ? מצטערת שזה ארוך אך אודה לתשובתך תודה נונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנונה
דבי גרוס דולב31/12/2008הי נונה
1. אני באמת לא יודעת לגבי שטיח. אני מכירה הרבה חדרי ילדים (כולל שלי) עם שטיחים ואין עם זה שום בעיה. אבל אם את רוצה תשובה מדויקת כדאי אולי להתיעץ עם רופא הילדים.
2. גיל 4 שבועות הוא אכן מוקדם מכדי להקנות סדר יום קבוע. אפשר לשאוף לזה ע"י הרגלים קבועים אבל אין טעם לצפות לזה עדיין.
3. תינוק מתחיל לזהות פרצופים בין גיל חודש לשלושה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה צריך לעשותתמה31/12/2008
פעוט בן שנה וחצי, לא מתיישב לבד, עובר פיזיותרפיה אך ללא התקדמות, זוחל על הגחון, כשמעמידים אותו בוכה. הפנים שלו נראות מעט מוזרות, אך אף רופא לא אמר על כך כלום. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמה
דבי גרוס דולב31/12/2008הי תמה
את בוודאי מתארת לעצמך שעל שאלה כזו לא ניתן לענות בפורום. את מתארת עיכוב התפתחותי רציני מאוד שדורש התיחסות מעמיקה ואבחון אישי. יתכן ואצל מדריכה להתפתחות תינוקות תלמדי דברים שונים מהפזיותרפיה שכן דרך ההסתכלות שלנו היא מעט שונה, האבחון שונה והתרגילים יחודיים. לגבי מבנה הפנים, אין לי הכלים לעזור לך וכדאי אולי לבטוח ברופאים אול לשמוע חוות דעת נוספת.
ממליצה בחום לשקול אבחון ופגישה אישית עם מדריכה.
בברכה
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים לא מוכנים להיות מודעים
תמה31/12/2008ההורים חיים בהכחשה מוחלטת. הם חושבים שהפעוט " עצלן".. וצוחקים.. אני עובדת בתחום אך עם ילדים גדולים יותר. מה עלי לעשות. לטפטף להם? לנער אותם? אני דואגת מאוד, אך מהצד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב31/12/2008הי
ידי קצרה מלהושיע בתחום זה. את יכולה להפנות אותם להודעה זו או למאמרים בעניין באתר "ינוקט".
אין ספק שמדובר בדבר שחייבים לטפל בו ולא בסתם עצלות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)