מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה וחודשיים וחציהילה10/12/2008
ביתי היקרה נולדה בשבוע 36.קצב ההתפתחות שלה הוא כזה: בגיל 5חודשים וחצי התחילה להתהפך מבטן לגב בקושי רב אך עשתה זאת ובגיל 6 חודשים עשתה זאת חופשי.בגיל 6 חודשים וחצי התחילה מגב לבטן גם בקושי ובגיל 7 חודשים עשתה זאת חופשי ובקלות כולל להסתובב סביב צירה.בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון ובגיל9.5 חודשים עלתה על 4 ולמדה להתיישב ,אומנם לא מיד יציב אך לקראת גיל 10 חודשים ישבה יציב ובגיל 10.5 חודשים עזבה סוף סוף את זחילת הגחון ועברה לזחילה על 6. מגיל 10 חודשים גם התחילה להעמד בלול וליד כל דבר אפשרי (כמובן עם אחיזה) התחילה ללכת גם לאורך רהיטים ורק לקראת גיל שנה התחילה ממש לעבור במהירות גם את הפינות ועד היום שיפרה מאוד יפה את ההליכה שלה לאורך הרהיטים וכמובן שעוברת פינות בקלות וגם לדחוף כיסא (דבר שפחדה לעשות )היא כבר עושה.היא יודעת להכניס ולהציא מקופסא, היא יודעת לעשות כפיים ושלום וידיים למעלה. יודעת איך עושה אריה ודג (כלב וחתול היא לא יודעת) היא מבינה כמעט הכל , אוהבת מאוד לעיין בספרים (יכולה במשך הרבה זמן לשבת ושנספר לה סיפורים) יודעת לומר : אבא אמה (אמא) תתה (סבתא) את דה ( את זה) ולהצביע לכיוון מה שהיא רוצה.היא מאוד סקרנית ופעלתנית מבינה הרבה דברים כמו : כוס שלט פרח אוטו כדור ראש אף אוזן שרשרת רגל כפית בובה כובע כסא עגלול תינוק ועוד ועוד ועוד. היא מחבקת ומנשקת וחייכנית. הבעיה היא שהיא לא מוכנה לעמוד לבד אין לה בכלל שיווי משקל בכדי לעשות זאת כאשר היא עומדת אני מנסה לתת לה לאחוז משהו בשתי ידיים בכדי שתעמוד לבד והיא לאחר מס שניות (אם לא מיד) היא מתיישבת ולפעמים ממש קורסת לכיווני. יש לציין שכאשר אני מאחוריה ותופסת לה את הידיים כלפי מעלה היא יודעת ללכת וגם כאשר אני לפניה ותופסת לה ידיים היא הולכת. מדוע אין לה שיווי משקל? אני מאוד מאוד מפחדת ובקושי מתפקדת בגלל זה כל הזמן עסוקה במחשבות על כך שאולי ביתי מפגרת/ שיתוק מוחין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי10/12/2008הי הילה,
ראשית הסירי דאגה מלבך. העיכוב המוטורי של בתך הוא עיכוב מוכר ומקובל ואין קשר בינו לבין שיתוק מוחין או פיגור. בתך לאורך כל הדרך לא היתה מהממהרים בקצב ההתפתחות ולכן זה אך טבעי שגם בהליכה יא מעט מתעכבת.
לצורך פיתוח הליכה עצמאית חשובה מערכת שיווי משקל מפותחת אך לא פחות חשובה היכולת לשלוט בהתיישבות מעמידה וכמובן לא פחות חשוב גם בטחון שבלעדיו הילדה לא תשחרר גם אם מבחינה מוטורית היא מוכנה לכך.
לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה14/01/2009כיום ביתי בת שנה ושלושה חודשים וחצי. קנינו לה עגלה (של בובות)והיא מרוצה והולכת איתה בבית ואפילו בחוץ על המדרכה. הבנתי שלדחוף כיסא זה יותר טוב מעגלה ולא הבנתי מדוע? העגלה מאוד קלה ואני מרגישה שבכדי ללכת איתה היא חייבת לייצב את עצמה וזה אולי יעזור לה לשיווי משקל. כמו כן היא התחילה לעשות מספר צעדים לבד וזאת כאשר אני מעמידה אותה במרכז החדר ומולה עומד בעלי או אחותה והיא הולכת אליהם , אך המוזר הוא שלבד היא לא יכולה לעמוד , רק למספר שניות. נראה לי שהיא לא מצליחה להתגבר על בעיית שיווי המשקל. מה לעשות ? האם זה כבר איחור רציני ויש לידאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי14/01/2009הי הילה,
לא מדובר עדיין באיחור של ממש. היא אינה מצליחה לעמוד אך מצליחה מעט ללכת כיוון שיותר קל לה לייצב את עצמה כשהיא בתנועה מאשר בעמידה ללא תנועה. העגלה הקלה נעה קדימה בקלות יחסית ולכן יוצרת מצב בו היא נשענת קדימה ו"רודפת" אחרי העגלה. רהיט שהוא כבד יותר לא נע בקלות ולכן היא יכולה לעמוד זקוף יותר ונכון יותר מבלי ללמוד ללכת תוך כדי השענות קדימה. באופן עקרוני עדיף בכלל לא ללכת תוך כדי השענות אלא ללמדה לייצב עצמה לבד על ידי התרגילים שכבר נתתי לך וכן כפי שציינת שהיא הולכת לכיוון בעלך שזה נפלא. אני מאמינה שבדרך זו היא בקרוב תוכל ללכת מרחקים גדולים גאופן עצמאי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עעיכ30/01/2009בהמשך להתכתבות שלנו ביתי היקרה כבר בת שנה ו- 4 חודשים בידיוק וסוף סוף היא מצליחה לעמוד לבד ( למרות שכל דבר קטן שמסיח את דעתה אז היא נופלת) כמו כן התחילה ללכת לבד כ- 15 צעדים . הבעיה היא שההליכה שלה עדיין לא מושלמת היא הולכת כאשר הידיים לא כלפי מטה היא כמו מרימה אותם בכדי שיהיה לה שיווי משקל .וגם היא ממש ממהרת בהליכה , היא לא הולכת לאט מה שגורם לה ליפול, כיצד אני יכולה ללמד אותה שלא תמהר? דבר נוסף היא לא יודעת להעמד באמצע החדר היא נעמדת רק כאשר היא תומכת במשהו ורק אז עומדת לבד (האם גם זה קשור לשיוי משקל} נזכיר ונומר שרק בשבוע וחצי האחרונים היא התחילה לעמוד לבד וללכת אך כיצד אני עוזרת לה להעמד ללא תמיכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה להתייחס לשאלתי?
הילה01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי01/02/2009הי,
בתחילת ההליכה זה סביר ביותר שהתינוק הולך עם ידיים מורמות וכן הולך מהר יחסית. שתי תופעות אלו קשורות בשדיווי המשקל ועוזרות לו לייצב את עצמו. את יכולה להמשיך ולתרגל כל מה שקשור בשיפור שיווי המשקל וככל ששליטתה תהיה טובה יותר כך תוכל ללכת לאט יותר וכן לא תזדקק להרמת הידיים לשם ייצוב. לצורך עמידה מאמצע החדר את יכולה לגרות אותה מלמעלה עם צעצוע או בועות סבון כאשר אין בסביבה משהוא שהיא יכולה להעמד עליו. תרגיל נוסף להחזיק אותה עם הגב אליך ורגליה כפופות. בתנוחה זו להעמיד כפות רגליים על הרצפה ולתת לה לדחוף ולהעמד בזמן שאת נשענת מעט מאחור כדי למנוע הזדקפות אחורה לפני שנעמדת (התחלת ההעמדות היא עם גב כפוף).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורי בן 4 חודשיםשירי10/12/2008
ילד חייכן, סקרן, פטפטן ומתפתח יפה, אך י שלי מס' שאלות: * בזמן האחרון הוא מתעייף משכיבה על הבטן ולאחר מס' דקות מראה סימני עייפות גם אחרי שמתעורר משינה, נראה כי קשה לו להשאר באותה תנוחה הרבה זמן, יש לציין כי הוא שוקל 7 קילו ונראה כי קצת קשה לו, מה עושים? *כל פעם שהוא יושב עליי הוא עושה תנועה עם הראש והצוואר שהוא רוצה להתרומם, מה זה אומר והאם יש מקום לדאגה? * חשוב לי לציין כי הוא תינוק אנרגתי שכל פעם שמשחקים איתו הוא מתלהב ומשתולל עם הידיים והרגליים, אך הוא לא מתהפך בשני המצבים לא מסתובב על הבטן 360 מעלות רק מטה את הראש שמאלה וימינה. * דבר אחרון וסליחה על השאלות הרבות , נראה כי אורי מתעצבן על משחקים מסויימים כמו אוניברסיטה או מובייל בזמן שהוא לא מצליח לתפוס את המשחק בידיים(חיות לדוגמא), איך אפשר ללמד אותו שלא ייתעצבן? בבקשה תעזרו לי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי בן 4 חודשים
שירי קאשי10/12/2008הי שירי,
הקושי לשכב על הבטן, בשילוב עם התופעה של נסיון להתיישב כשהוא נשען עליך וכן המזג שלו שהוא פעיל מאוד, לא מרוכז זמן רב ולעיתים מתעצבן על הצעצועים מרמזים כולם על מצב של מתח שרירי באזור הגב והשרירים האחוריים ואולי אפילו טונוס גבוה. אני לא יכולה לאבחן בדיוק דרך התכתבות אך תינוקות שיש מתח מיותר בגופם נוטים להיות פחות רגועים באופן כללי ויותר תזזיתיים. המתח בשרירי הגב מקשה על השכיבה על הבטן (לא נוח לו) אך לגבי התהפכויות וסיבוב סביב ציר זה בסדר שהוא עדיין לא עושה זאת.
כדי שיהיה קל יותר לתינוק לשכב על הבטן צריך לעזור לו ולהגיע לנינוחות והרפייה אחרת הוא יתנגד וזה יביא למתח מיותר נוסף.
הרפייה -
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
התנוחה המעורסלת תורמת להתארכות שרירי הגב, שקיעת בית החזה וכל אלו חשובים לאחר מכן ליכולת לשכב על הבטן.
אם הוא נרדם מעורסל בתוך הפוף זה מצויין ומהווה תחליף טוב לשכיבה על הבטן.
2. במנשא בד ארוך המאפשר ערסול - להתחיל בתנוחה אנכית. בתנוחה הזו לרקוד ולנוע או לחילופין לצאת לטיול. כשיש הרפייה מוחלטת או אפילו הרדמות להעביר לתנוחה מעורסלת שעל חשיבותה דיברתי בסעיף הקודם או לחילופין להוציא במהירות ובבטחון, להשכיב על הבטן ולהתחיל לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שנוצרת תנועה שעוברת לאוך כל עמוד השדרה. התנועה הזו היא המשך ישיר לתנועה שהוא חש במנשא ולכן היא תעזור לו לישמור על נינוחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד התהפכותציפי09/12/2008
שלום רב, בני בן 5 חד', עדיין אינו מתהפך - לא מהבטן ולא מהגב. האם זה מדאיג? האם התהפכות היא שלב הכרחי בהתפתחות התינוק? אציין שהוא הרבה על הבטן, מסתובב 360 מעלות במיטה, ומתקדם אחורה עד שרגליו יוצאות מחרכי המיטה. הוא משחק במשחקים, וקופץ כשעומד על הרגליים. בקצור די אקטיבי אך להתהפך אינו מנסה אפילו. כמו כן הוא די שמן - שוקל כעת 10.5 ק"ג (בלידה 4 ק"ג), הנקה מלאה. אולי המשקל מפריע לו להזיז את עצמו? מה אני יכולה לעשות כדי לעודד התהפכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי09/12/2008הי ציפי,
ההתהפכויות לרוב מתרחשות גיל 4-6 חודשים כך שעדיין יש לבנך זמן להגיע לשם. יחד עם זאת בשלב זה היינו מצפים לפחות רלאות שהוא בכיוון לשם ולכן יש צורך להתחיל לעבוד. המשקל הגדול יכול להוות גורם לקצב התפתחות איטי יותר אך עדיין הוא אמור להיות בתוך התווך, בקצה הרחוק יותר שלו.
תרגילים להתהפכויות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרגיל לשינה...שירי09/12/2008
שלום, התינוק שלי בן שלושה וחצי חודשים, כרגע נרדם רק על הידיים. אני רוצה להתחיל להרגיל אותי להרדם (בעצת המטפלת האמת...). כיצד רצוי לעשות זאת? האם כל פעם כשנרדם על הידיים לחכות פחות פחות זמן ואז לשכיב או הפוך להשכיב בעגלה ולנדנד שיתעייף יותר ורק בסוף להרים לרגע (זו עצת המטפלת)? אשמח לכל עצה!! ושאלה נוספת- על הגב הוא ישן בדר"כ 40 ד' ולא יותר (על הבטן הרבה יותר..) איך אני יכולה לייעץ למטפלת להאריך את שנתו (שם הוא ישן על הגב)? הבנתי שרצוי בגיל הזה לישון יותר, לא? או שלא להאבק בזה? המון תודה מראש! טוב שיש את מי לשאול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
דבי גרוס דולב09/12/2008הי שמרית
לדעתי גיל 3 חודשים הוא גיל מוקדם להקניית הרגלי שינה עצמאיים, זהו גיל שהתינוק עדיין זקוק להרבה מגע, תנועה וחום כדי להירגע וכדי להירדם. רק לפני 3 חודשים יצא מהרחם ותנועתיות עדיין חסרה לו. אם בכל זאת תחליטו להתחיל בזה חשוב להיות עכביים והחלטיים ואז לאחר האכלה, להשכיב במיטה (ממש לא בעגלה), להמשיך ולתת מגע עמוק ונעים, לשיר לתינוק ולהרגיעו, כשיתחיל לבכות יש להרים אותו מהמיטה, להרגיע ולהחזיר למיטה וכך, חוזר חלילה עד שיתרגל.
בקשר לשינה- אכן חשוב שלתינוק יהיו מספיק שעות שינה ביום ובלילה, מדוע שלא ישן גם אצל המטפלת על הבטן? בהשגחה? אולי להפוך אותו לאחר שמתעורר? אם היא איננה מסכימה שישן אצלה על הבטן אז שווה לנסות להרדימו שוב ,לאחר שמתעורר אחרי 40 דקות,בעזרת תנועה על הידיים, טפיחות מונוטוניות והשכבה מחודשת.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
שירי קאשי09/12/2008הי שמרית,
את כבר יכולה בגיל זה להתחיל ולהרגילו לפחות ידיים אך תוך כדי שאת קשובה לצרכיו. התחילי את ההרדמות על הידיים ובהדרגה העבירי אותו לשינה במיטה בשלב מוקדם יותר. אם לא נרדם ובוכה, להרימו ושוב להביא להרדמות או כמעט הרדמות בידיים וחוזר חלילה. היי רגישה לצרכיו ואם הוא עדיין זקוק ליותר זמן ידיים אז תני לו ועשי את התהליך באופן מאוד איטי והדרגתי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם ושאלה
שירי10/12/2008תודה רבה לתשובות של שניכם! מאוד עזרתם לי! מה שכן- 2 שאלות קטנות- 1. למה לא להרדים בעגלה? (במשך היום נרדם לי בעגלה ובלילה בעריסה.שמעתי שדווקא טוב ההפרדה. יש סיבה שדבי כתבה לי לא להרדים בעגלה?) 2. כמו שראיתי שכתבתם על הבטן אפשר לטפוח על הטוסיק תוך מקצב מונוטוני (ניסיתי אתמול וממש עוזר! ) האם בשינה על הגב גם יש איזו תנועה או טפיחה במקום מסויים שאמורה לעזור להרדם? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשמרית
דבי גרוס דולב10/12/2008הי שמרית
אני לא ממליצה להרדים העגלה מפני שזה לא נראה לי המקום הבריא לישון בו, זה איננו משטח של 180 מעלות ותנועת התינוק שם מאוד מוגבלת . מעבר לכך, זה נראה לי הרגל בעייתי להתקע בו.
2. אני שמחה שהטפיחות עזרו לכם. על הגב זה אחרת כי אין את הטוסיק הרך לטפוח בו, אפשר לנענע את גוף התינוק ניעות קלות ורכות וכן לתת טפיחות לאורך כל הגוף בצורה מונוטונית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי11/12/2008הי שמרית,
במידה והעגלה כוללת עריסה (שהיא משטח ישר וקשיח) הרי שהיא יכולה בתחית חייו של התינוק להוות מעין עריסה גם לשינה אך ככל שהוא גדל המקום נהיה צר מידי ואינו מתאים לשינה נוחה.
בשכיבה על הגב ניתן להכניס יד מתחת לרגליים וכך להניחה על הטוסיק ולתת את אותו כיוון תנועה ממש כמו שעושים בשכיבה על הגב. כמו כן ניתן לשפשף מהר את בית החזה (אם התינוק לא רגוע) ואם רגוע ניתן פשוט ללטף את הגוף בעדינות או אפילו לתת עוסוי עמוק להורדת המתח מהגפיים. למרות כל זאת, וגם ממה שראית מנסיונך, השינה על הבטן היא נינוחוה יותר אך בהחלט ניתן להגיע לתוצאות גם על הגב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לשניכם על העצות הטובות!!
שמרית11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושלושה חודשיםסיגל09/12/2008
ביתי מלאת מרץ מטפסת על כל מה שניתן לטפס נכנסת לשירותים זורקת לתוך האסלה דברים, שאני מחזיקה אותה בידי לדוגמה ומכינה לה לאכול היא יכולה לתפוס את קופסת הסימילאק ולהכניס ידיים והכל בשניות , שדונת קטנה מתרוממת מהעגלה ,לפעמים יושבת גם שעתים בעגלה בגדול כל הזמן צריך לשים לב אליה אם היא לא רוצה מוצץ היא פשוט זורקת,היא מחטיפה גם כפות לפעמים, שבא לה גם נותנת נשיקות ילדה פעלתנית אך גם נשמה טובה תוציא מהפה שלה לתת לך , יש לציין שהיא מפותחת מאוד בנוגע למוטוריקה עדינה וגסה בלילה היא מתעוררת בערך 3 פעמים בבכי אני נותנת לה מוצץ והיא חוזרת לישון מיד אך במיטתי היא מתחילה עם כולם וצוחקת אין מי שלא נדלק עליה היא באמת כובשת היא חכמה ילדה דעתנית ונלחמת על דברים שרוצה כולם אומרים לי שהיא תהייה אישיות מנהיגה אסרטיבית אך הפחד שלי היפרקטביות יש לי סיבה לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
דבי גרוס דולב09/12/2008הי סיגל
פעלתנות ומרץ אינם סימנים להיפראקטיביות. ישנם ילדים רבים פעילים ושובבים ועדיין אינם נחשבים היפראקטיבים. בכל מקרה את התופעה הזו בוחנים ומאבחנים בגיל הרבה הרבה יותר מאוחר ולא לפני גיל 5-6. בנתיים תהנו מהחיוניות שלה!
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצפה קרהמניקה09/12/2008
שלום בני בן תשעה חודשים ואוהב לזחול. אבל הבעיה שהרצפה מאוד קרה. מה עושים? שמתי מזרן פעילות אחד וזה כמובן לא מספיק כי הוא יוצא מגבולותיו ומסתובב בבית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובנ למניקה
דבי גרוס דולב09/12/2008שלום לך,
ובכן, אין הרבה מה לעשות. תינוקות שמתחילים לזחול בחורף זוחלים על רצפה קרה, הלבישי אותו היטב , מחחי את הבית ותני לו להתפתח ולהתבטא גם אם קר...
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אמא לחוצה09/12/2008
שלום, בתי בת 4 חודשים עוד שבוע. נולדה בשבוע 31 (גיל מתוקן חודשיים). ילדה מקסימה, יוצרת קשר עין, עוקבת בעיניים, מרימה ראש די גבוה, מביאה ידיים לפה ומוצצת אותן.... הדאגה שלי היא לגבי החיוך. לפני שבועיים בערך בעלי ואני התלהבנו מאוד שסוף סוף החלה לחייך אלינו באופן מכוון חיוך מקסים בפה פתוח! אבל מה, מאז שמתי לב שיש לה את אותו חיוך כל פעם שמתאמצת לגזים או לקקי.... ושזה גם בעיקר הזמנים שהיא מחייכת אלינו. יש לציין שהיא מחייכת בבוקר די הרבה ואז במהלך היום מעט מאוד... אני פתאום חוששת שאולי היא בכלל לא מחייכת אלי אלא רק מתאמצת...למרות שלא היה לה את החיוכים האלה עד לפני שבועיים וגזים היה לה גם לפני... יש פעמים שאני מחייכת ומדברת אליה והיא לא מגיבה. מה לעשות? אני מאוד בלחץ. בעיקר לאחר כל חוית הפגות שהשאירה לי חרדות רבות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא לחוצה
דבי גרוס דולב09/12/2008שלום לך
מה שחשוב הוא שביתך מחייכת. אם זה בבוקר, אם זה מידי פעם ,זה עדיין בסדר. ומכיוון שגילה המתוכן הוא רק חודשיים יש להתחשב גם בכך.
לא נשמע לי שיש לכם ממה לדאוג.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
אמא לחוצה09/12/2008כמו שציינתי אני פתאום בחרדות שאולי זה בכלל לא חיוך רצוני אלא רק עווית של גזים... כמו שאמרתי, זה מופיע הרבה פעמים גם כשהיא מתאמצת לגזים... איך אני אמורה להבדיל? אם זה הופיע בגזים רק בגיל 6 שבועות מתוקן אז ניתן להניח שזה חיוך חברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב09/12/2008ציינת שבבוקר היא כן מחייכת, אז היא מחייכת..
כמו שאמרתי, צריך להתחשב בגיל המתוקן. חיוך רצוני יכול להתחיל גם בסביבות גיל 3 חודשים, כדאי לחכות עוד קצת ולא לדאוג, עם הזמן תדעי להבדיל מתי זה מכאב ומתי מרצון.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוך
שירי קאשי09/12/2008הי,
אצל תינוקות רבים אנו רואים את החיוכים הראשונים בעיקר בשעות הבוקר. הם רגועים יותר, לא עייפים ופחות סובלים מגזים. בהתחלה כמות החיוכים היא קטנה ומצריכה לעיתים הרבה מאמץ מצד ההורים בכדי שהתינוק ישחרר חיוך אך בהדרגה כמותם תגבר ואת תתחיל לראות חיוכים גם בשעות היום המאוחרות יותר. כל מה שאת מתארת הוא אופייני ומוכר ולא נראה כי יש ממה לחשוש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא לחוצה10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותמיטל @09/12/2008
הי, ביתי בת 3 וחצי חודשים. החלה להתהפך מהגב אל הבטן בגיל מאוד מאוד מוקדם- מעט לפני גיל חודשיים... אולם ההתפהפכות איננה מושלמת-כאשר היא מתהפכת היא לא מצליחה להוציא את היד מתחת לבטן. בטיפת חלב האחות הפנתה אותי לבדיקת רופא על מנת לבדוק את השרירים, ובבדיקה של 2 רופאים נמצא שהכל תקין. כיום, לאחר חודש וחצי עדיין לרוב לא מצליחה להוציא את היעד ו"נתקעת" עם היד תחת הבטן (פעם או פעמיים כן הצליחה להוציא את היד). מהבטן אל הגב התהפכה רק פעם אחת. שאלתי היא מה דעתך על ההתהפכות המוקדמת ועל כך שאין התקדמות ממשית מבחינת הוצאת היד? מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה לשחרר את היד? תודה רבה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב09/12/2008הי מיטל
אתחיל ואומר שאבחון טונוס שרירים נמוך הוא עניין של השקפה וגישה. פעמים רבות תינוקות שלא אובחנו בעלי טונוס נמוך התגלו ,על פי דרך האבחון שלנו, דווקא כבעלי טונוס נמוך במידה מסוימת.
התקעות היד עלולה להצביע על ה טונוס נמוך אבל כמובן שחייבות להיות אינדיקציות נוספות, אותן קשה לאבחן דרך פורמט זה. ההתהפכות אכן הייתה מוקדמת וקשה לי לדעת מדוע, אבל יחד עם זאת אין סיבה לדאגה על כך שעדיין אין התהפכות לצד השני, כי היא קטנה עדיין
אתן לך תרגיל לעזרה להוצאת היד אבל אני מסייגת ואומרת שאם תראי בהמשך עיכוב בהתפתחות או קושי אחר כדאי לשקול אבחון מדויק יותר:
כשהיא כבר התהפכה וידה נתקעה, תפסי בשני צידי הטוסיק והתחילי לניע אותו מצד לצד, לאט לאט,
וזאת כדי ללמד אותה שאם מרימים את הטוסיק, היד משתחררת.
אבל... אם זה לא יגרום לשחרור היד, כאמור כדאי לשקול פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות כדי לשלול טונוס נמוך ולקבל תרגילים מדויקים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחרור יד
שירי קאשי09/12/2008הי מיטל,
את יכולה לעזור לה להוציא את היד גם על ידי החזקת האגן והשוקיים ודחיפתם לכיוון המזרון. הורדת פלג גוף תחתון תורמת להרמת פלג הגוף העליון, תנועה הנחוצה לשחרור היד. אם גם זה לא עוזר את יכולה למשוך את האגן מעט כלפי מטה (אחורה) ואז היד תשתחרר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בשכיבה על הבטןמיכל09/12/2008
שלום רב, ביתי התינוקת היום בת 6 חודשים נולדה בשבוע 33 וגילה המתוקן 4 חודשים, היא היתה מאושפזת זמן רב בגלל מום לבבי שתוקן על ידי ניתוח לב והיום ב"ה הכל תקין והיא בריאה לחלוטין, מאחר ורוב הזמן באשפוזים שכבה על הגב יש לה קושי לשכב על הבטן יותר מכמה דקות בכל פעם. היא מתהפכת כבר מהגב לבטן באופן חופשי אבל אז בוכה כדי שאעזור לה להתהפך חזרה, וזוקפת את הראש יפה מאד ולאחרונה התחילה לזחול על הגב, הכוונה להתקדם עם קפיצות כשהיא על הגב, איך אני יכולה לדעת האם אני צריכה התערבות או האם העובדה שאני עובדת איתה כל הזמן על הבטן תעזור לה לבסוף. מה אני אמורה לצפות ממנה כרגע בתור ילידת 33 שבועות, ומתי צריך לפנות להתערבות חיצונית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב09/12/2008הי מיכל
תחילה, אין ספק שיש להתחשב בגילה המתוקן של ביתך ובדברים הקשים שעברה בתחילת חייה.
באתר זה תמצאי מאמרים של "ינוקט" ובהם מאמר על חשיבות השכיבה על הבטן ותרגילים למימושה.
אני ממליצה לך לתרגל עם ביתך כמה פעמים ביום. אם לא תראי שיפור בשבועות הקרובים כדאי לשקול פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק יותר ותרגילים תומכים,
אשמח לעמוד לרשותך בנושא זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיאות כפייםקרן08/12/2008
שלום! יש לי ילד בן 13 חודשיים. הוא זוחל, עומד, הולך עם חפציים, מדבר מספר מילים, מבין את מה שאנחנו אומרים לו. בגיל 11 חודשיים הוא מחא כפיים בפעם הראשונה. לאחר מכן הוא הפסיק למחא כפיים ולפני שבועיים הוא שוב מחא כפיים למשך מספר ימים. אני מאוד מודאגת שההתפתחות שלו לא תקינה כי אני נוטה להיות כזאת "לחוצה" ורציתי לדעת עם זה בסדר? דבר נוסף הוא כאשר אני מבקשת ממנו למחא כפיים הוא אינו מגיב לי ופשוט ממשיך לעשות את מה שהוא עושה כאילו זה לא מעניין אותו בכלל. אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיאת כפיים
שירי קאשי09/12/2008הי קרן,
ציינת שהוא כן מחא כפיים ולאחר הפסקה חזר לעשות זאת וזה נשמע תקין. בנך כבר ילד גדול בעל רצונות והעדפות משלו ולכן זה בסדר גמור שאינו מוחא כפיים כשמבקשים ממנו. את יכולה להביאו למחיאות כפיים בצורה יותר מתוחכמת וזאת על ידי שיר משחק בהם הוא צריך להפעיל את הידיים ואף למחוא כף. יש יותר סיכוי שתקבלי תגובה בדרך זו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחמישה חודשיםנינה08/12/2008
שלום רב, בתי בת השנה וחמישה חודשיים עדיין לא הולכת , היא הולכת סביב השולחן כמובן עם תמיכה אך כאשר היא צריכה לעבור ממקום למקום היא עוברת לזחילה, לעיתים רחוקות היא נעמדת לכמה שניות ללא תמיכה אך ישר נופלת. מצב זה קיים כבר כמה חודשים ועושה רושם שזה עומד להישאר לנצח. איני מבחינה בשום בעיה על פניו הכל נראה תקין אך ברצוני לעודד אותה שתלך. אודה לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב08/12/2008הי רוית
פעמים רבות הקושי בהתחלת ההליכה קשור לשיווי משקל, מערכת שיווי משקל שאיננה בשלה לגמרי.
תחילה, אני ממליצה להפסיק להוליך את ביתך, בהולכה היא בעצם נשענת עליכם ומסתמכת על תמיכתכם ובכך נידחה פיתוח שחווי המשקל העצמאי. באותה מידה כדאי להמנע מהליכונים למיניהם.
במקביל, תרגלו איתה תרגילים לפיתוח שיווי המשקל:
1. להושיב על כדור פזיו ולהניע קדימה ואחורה ולצדדים כך שתיאלץ לאזן את עצמה על הכדור
2. חוויות של תנועה במרחב- ריקודים, הנפות והנעות לצדדים תוך הקפדה שהראש ישהה בכיוונים שונים במרחב.
3. לגלגל אותה בעדינות קדימה ואחורה
4. להרחיק לאט לאט את הרהיטים שביניהם היא עוברת.
מקווה שתרגילים אלו יעזרו לה לעבור את המחסום הקטן שנותר לה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות ועמידת ששדנה08/12/2008
יש לי תינוקת בת 4 חודשים. היא החלה להתהפך מאוד מוקדם מהבטן לגב ומהגב לבטן. בהתחלה היא התהפכה מהגב לבטן רק מצד ימין. לאחר מספר שבועות תרגלנו איתה התהפכות מצד שמאל ועכשיו היא מתהפכת רק מצד שמאל וכאילו "שכחה" את הימין. מה ניתן לעשות? בנוסף, לפני מספר שבועות היא התחילה לעמוד עמידת שש ולהתנועע קדימה ואחורה. האם זה בסדר? הם זה לא מוקדם מדי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות ועמידת שש
שירי קאשי08/12/2008הי דנה,
אחת הבעיות כשיש צד אחד שהוא חלש יותר היא שעובדים ביתר על הצד הנגדי ואז מתקבלת בעיה הפוכה. חשוב מאוד לזכור בכל התרגולים שאתם עושים (גם בשלבים הבאים) לישמור על סימטריה בתרגול ללא תשומת לב מיוחדת לצד אחד שבו קשה יותר. באופן זה הגוף בסופו של דבר מגיע לאיזון. העלייה על שש יכולה להתרחש במקביל לשלב לימוד זחילת הגחון. אך, במיוחד אם יש קושי באחד הצדדים, יכול להיות דילוג על שלב הגחון. לא ניתן לעצור את ההתקדמות אך חשוב להשקיע באיזון שני הצדדים (בין היתר על ידי תרגול סימטרי של התהפכויות) וכן לגרות לזחילת גחון:
1. לגרות לסיבוב סביב ציר על ידי משיכת צעצוע עם כיוון הסיבוב - לשני הכיוונים.
2. בשכיבה על הבטן לגרות להושטת יד ארוכה המלווה במתיחה של הצד - שתי ידיים.
3. כשהיא עולה על שש לקרב צעצוע על הרצפה כמעט מתחת לבית החזה על מנת שתרד לגחון בכדי לשחק איתו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשים נודניקיתרונית שפיגל07/12/2008
התינוקת שלי בת 4 חודשים באופן כללי בעלת מזג טוב, ילדה שמחה וחייכנית. בשבועיים האחרונים היא לא רגועה וכל הזמן נודניקית, בוכה וצריכה תשומת לב כל הזמן!!!! בנוסף היא לא מסכימה לינוק, אני צריכה לדחוף לה את הציצי לפה ולהשפריץ לה חלב ורק אז היא אוכלת וגם זה לא להרבה זמן. האם זה נורמלי לגיל הזה? האם אני צריכה לבדוק אותה אצל הרופא? אשמח להמלצה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
רונית שפיגל07/12/2008שכחתי לציין שהיא מאוד דברנית, משמיעה המון קולות וזה משהו שגם ניפסק פתאום (רק בבוקר היא שמחה ודברנית יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי08/12/2008הי רונית,
ראשית זה טבעי מאוד שיש עצירות או רגרסיות קלות במהלך ההתפתחות. הסיבות יכולות להיות רבות. גם היניקה יכולה להיות מושפעת מתהליכים שונים. בעונה זו במיוחד שלתינוקות רבים יש אף מעט סתום, זה עלול להשפיע על היניקה כיוון שאז הפה סגור והנשימה צריכה להיות מהאף בלבד. ישנם גם וירוסים שונים אשר יכולים להשפיע על הרגשתה מבלי שזה ילווה בחום או סממן ברור אחר. כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא הילדים על מנת לשלול מחלה ומעבר לכך להמתין וסביר שהמצב יחזור לקדמותו במהרה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך וקשר עיןענבל07/12/2008
בני נולד בשבוע 35 להריון והיום הוא בן 8 שבועות. שמתי לב כי לעומת תינוקות אחרים בני גילו הוא מחייך מעט מאוד ולעיתים רחוקות כך למשל בהאכלת בוקר הוא נוטה לחייך מס' חיוכים ובמהלך היום אינו מחייך כלל. הוא יכול לחייך מבלי שאחייך אליו ודווקא חיוך שלי יכול שלא לזכות לתגובה. מבחינת מבט הוא ממקד מבט אליי ואף לזמן ארוך ולבני משפחה אחרים כמעט ולא. מבחינה מוטורית הוא דווקא מחזיק ראש גבוה , מרים את בית החזה ומתהפך מבטן לגב וישן לא מעט שעות לרבות בלילה מ 20-5 מתנצלת על אורך השאלה אך האם כל זה תקין ומתי ניתן לצפות לחיוך משמעותי ותדיר. תודה ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב07/12/2008הי ענבל
תחילה ,יש להתחשב בגילו המתוקן של בנך ולתת לו "הנחה" קטנה בציפיות..
מעבר לכך, בגיל 8 שבועות אנחנו עדיין לא מודאגים אם תינוק איננו מרבה לחייך, תינוקך מחייך רק בבוקר וזה בסדר, עד גיל4 -3 חודשים אין טעם לדאוג.
לגבי ההתהפכות- פעמים רבות התהפכות בגיל כה מוקדם נובעת מהסיבות הלא נכונות. לעיתים נעשה שינוש בהקשתה של הגב כדי להתהפך ומחוסר נוחות לשכב על הבטן. אני ממליצה לבחון את דרך ההתהפכות של בנך, האם היא קורת תוך התעגלות הכתפיים והנחת הראש? או ע"י הקשתה של הגב והזרקות? אם האפשרות השנייה נכונה ,חזרי אליי ואתן לך מספר תרגילים.
שעות השינה שלו גם הן נשמעות לי נורמליות לגמרי.
שיהיה בהצלחה בהכל
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשיםחלי07/12/2008
תינוקת מקסימה וחייכנית הבעיה היחידה...היא שונאת לשכב על הבטן היא מתחילה ממש להלתלונן אחרי 5-10 דק' של שכיבה כל פעם ני משכיבה אותה קצת (יוצא כחצי שעה של ערנות על הבטן ביחד ועוד כחצי שעה של שינה על הבטן). אני מרגישה שני ממש נאבקת איתה וצריכה לשעשע אותה כל הזמן כדי שתסכים לשכב על הבטן שאלתי היא האם חייבים להמשיך ולהעסיקה כדי שתשב על הבטן או שניתן לוותר לה אם היא כ"כ סובלת ושתשכב על הגב היכן שכיף לה.? אולי כשהיא תרצה היא תתהפך לבטן ותשחק בכוחות עצמה ללא התערבות שלי.? היא שוקלת 8 ק"ג...האם משפיע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
חלי07/12/2008היא לא מתהפכת...לשום צד. וכשהיא על הבטן אני שמה לה ידיים לכיוון המרכז מלפנים על האמות אבל היא משום מה מביאה אותם למצב של פתיחה לצדדים ואינה מוכנה שהם יהיו צמודות מקדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן וידיים לצדדים
שירי קאשי08/12/2008הי מיה,
הקושי לשכב על הבטן שמלווה בשליחת הידיים לצדדים נובע מזקיפות יתר של הגב. זקיפות זו גורמת לכך שבית החזה זקור (מכאן הקושי או חוסר הנוחות לשכב על הבטן) והידיים נמשכות אחורה ומתרחקות מקו האמצע (משפיע גם כן על היכולת להשאר זמן רב על הבטן כיוון שזה מעייף להרים ראש ללא תמיכה של הידיים). חשוב מאוד להקפיד על שכיבה על הבטן כיוון שרוב ההתפתחות המוטורית קורית על הבטן ובתך לא תבחר להגיע לשם לבד כיוון שזה לא נוח לה. חשוב בשלב זה לעזור לה לשנות את הדפוס הגופני שנוצר (הזקיפות) ובכך לעזור לה לשהות יותר בנוחות על הבטן, לאפשר להתפתחות המוטורית לקרות כסדרה ולהמנע מעיכובים, שיבושים ודילוגים על שלבים.
השכיבי אותה הרבה על הצדדים. תנוחה זו תעזור לה להאריך את שרירי הגב ולקרב את הידיים לקו האמצע.
בנוסף תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שתשכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהיא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותה מספיק כך שהיא תהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חמיה
דבי גרוס דולב07/12/2008הי מיה
כשתינוק מתנגד לשכב על הבטן זה נובע בד"כ מקושי ולא מחוסר רצון. הסיבה העיקרית לקושי זה היא השכבת יתר על הגב בתחילת חייו של התינוק, דבר שמביא לזקיפת יתר של הגב, קיצור שרירי הגב ובעקבות כך הבאת ידיים רחוק מקו האמצע ומכאן קושי להרפות ולשכב על הבטן.
לפיכך לא מספיקה ההתעקשות להשכיב על הבטן אלא צריך לתרגל עם התינוק תרגילים שירפו את הגב והבטן ויאפשרו שכיבה נינוחה על הבטן.
שכיבה על הבטן חשובה והכרחית להמשך ההתפתחות המוטורית, להרמת הראש, להתהפכויות ולדחיפת הרצפה ולכן חשוב לתרגל ולהתמיד בכך.
אני ממליצה לתרגל את התרגילים של שיפור שכיבה על הבטן המפורסמים בפורום זה , במקביל תוכלי גם למצוא את המאמרים של ינוקט באתר זה אשר מרחיבים את ההסברים והתרגילים בנושא. את תמצאי שהתרגילים לא עוזרים לכם אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים אישיים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)