מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודש וחצימירי11/02/2009
שלום רב אני אמא לתינוק בן חודש וחצי. בשבוע האחרון הוא בוכה מדמויות פנים של אנשים שאותם לא מכיר וממש מבוהל, יש דבר כזה בגיל הזה? יש לציין שמרימים אותו למעלה וזה מאוד מפחיד אותו והוא בוכה. כמו כן קולות גסים ועמוקים של דמויות גבריות לא עושות לו טוב. מדוע? אשמח להכוונה. שאלה נוספת: שאני נוסעת להוריי לישון שם הוא מאוד רגוע ושקט ויושן טוב וכשאני חוזרת הביתה שלי הוא נתקף התקפי בכי למראה החדר שבו הוא יושן, איך מעבר ממקום למקום יוצר כזה פחד ובכי לתינוק כה קטן? אשמח לשתי התשובות. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב11/02/2009הי מירי
נשמע לי שלבנך יש רגישות מאוד גבוה לשינויים ולאלמנטים נוספים וזה בסדר. כל שעלייך לעשות בגיל כה צעיר הוא לסייע לו בהתמודדויות הקשות שלו, לקחת הרבה לידיים, אולי להשתמש במנשא קרוב לגוף, לתת לו הרבה מגע עמוק ומרגיע ולהכיל את הקשיים שלו. יחד עם זאת, אינני ממליצה להמנע מהדברים שמבהילים אותו אלא להיות שם איתו ולחשוף אותו בהדרגתיות לעולם החדש.
לא להמנע מרעשים אבל לדאוג שבכל זאת לא יעברו את הסף הנורמלי, לפגוש אנשים חדשים וקולות גסים אבל לחבק אותו שם וכו.
רגישות זו בד"כ נרגעת עם הזמן.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותמאיה11/02/2009
שלום הבייבי שלי בת חודשיים וחצי, רציתי לדעת כיצד אם אני פועלת נכון מבחינת ההתפתחות שלה. היא רוב היום בעריסה או בידיים. כשעה ביום אני שמה אותה על מזרן פעילות עם אוניברסיטה ו- 2-3 צעצועים צבעוניים. אני מקפידה גם להניח אותה לפחות 10 דקות ביום על הגב ועל הצדדים (היא לא אוהבת להיות על הבטן). האם יש צורך להניח אותה יותר על מזרן הפעילות, כמו כן מה עוד אפשר לעשות עם הבייבי ? חשוב לציין היא מקשקשת המון ומגיבה לאנשים מושיטה ידיים וכו'... תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי 10 דקות על הבטן לא על הגב
מאיה11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מאיה11/02/2009רציתי לדעת איזה תרגילים אפשר לעשות עם הבייבי שיכולים לתרום להתפתחות ? תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מושיטה ידים
יפעת צברי11/02/2009בתי אינה מתהפכת לשני הצדדים היא שוכבת על הבטן מרימה את ראשה יפה מאוד למשך 5-10 דקות ואז מניחה את ראשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
דבי גרוס דולב11/02/2009הי מאיה
חשוב מאוד להשכיב את התינוק על הבטן מפני שמשם מתחילה בעצם כל ההתפתחות המוטורית, דחיפת הרצפה, הרמת הראש וכו. אין הגבלה לגבי הזמן שאפשר להשכיב על מזרון הפעילות כל לתינוק נעים שם. מומלץ לפעמים להניח ללא האוניברסיטה בעלת ההצפה החושית הגדולה.
תינוק בגיל זה צריך לשכב על הרצפה, להיות על הידיים, לחוש הרבה מגע עמוק, להיות בתנועה ובכלל להניע אותו בעת שכיבה על המזרון זה מצוין. ישנם חוגים רבים בימינו הנותנים מענה על השאלה כיצד להניע, לגעת ולעסות את התינוק.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת חצי שנה ואינה מושיטה ידים?יפעת צברי11/02/2009
בתי בת חצי שנה ואינה מושיטה ידים לצעצועים נולדה פג וסובלת מריפלוקס היא מאוד קטנה שוקלת כיום 5300 כמו כן חולה כבר חודשים בשפעת 'טיפת חלב היפנו אותנו לרופא משפחה לגבי הגדילה ושהיא לא מושיטה ידים הרופא אמר שזה נובע מכוון שהיא חולה וקטנה אז אין לה כוחות לעשות זאת יש לציין שיא מאווד אנרגתית מבחינת רגלים וישבן היא אפילו מנסה לזחול מרימה את הטוסיק השאלה שלי האם זה נכון לגבי מחלה וגדילה או שצריך לטפל בזה בפיזיותרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי אינה מושיטה ידים
יפעת11/02/2009כמו כן יש לציין שבתי מושיטה ידים לצדדים ושהיא נמצאת האוניברסיטה היא מושיטה ידים רק שמגישים לה צעצוע נראה שהיא רוצה להגיע אבל לא מצליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליפעת
דבי גרוס דולב11/02/2009הי יפעת
אין ספק שהריפלוקס, הפגות והשפעת, יש להם מקום בקושי של ביתך. אבל חסרים לי פרטים,
האם ביתך מתהפכת לשני הצדדים? האם שוכבת בנינוחות על הבטן?
אשמח לשמוע פרטים אלה ולהמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מושיטה ידים
יפעת צברי11/02/2009בתי אינה מתהפכת וכן שוכבת על הבטן ומרימה ראש יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ו 3 שמתעוררת כל שעתיישני10/02/2009
יש לנו תינוקת בת שנה ו 3 שמאז שהיא נולדה היא כל הלילה מתעוררת כל שעתיים בערך בצרחות איימים ,נעמדת ובוכה.היא ישנה במיטה שלה לידנו בחדר וגם ילד נוסף בן שנתיים ו 5 ישן בחדר שלנו גם.היא לא מפריעה לילד וכמובן גם לא לבעלי שלא שומע דבר,אני פשוט מזנקת עליה נותנת לה מים(עד היום זה היה בקבוק אוכל-שיערתי שהיא לא אוכלת מספיק במשך היום אז היא משלימה תזונה בלילה. היום היא שותה מים בלילה או מוצץ וחוזרת לישון ,עד הפעם הבאה)זה בדיוק דקה שתיים אבל כל שעה שעתיים בבכי כיאילו היא סובלת ממשהו . חייבת לציין שבמשך היום היא מדהימה ונוחה מאוד,עצמאית מפותחת מאוד לגילה ולא בכיינית בכלל,ישנה שעתיים בצהריים ולעיתים גם בצהריים מתעוררת באמצע לרגע של צרחות וחוזרת לישון.כרגע אין עוד חדר שהיא תעבור אליו,בקרוב יהיה אבל אני חוששת שאצטרך לטייל כל הלילה כי היא לא נירגעת לבד. מה קורה לה בלילה? ומה עושים? אמא שלא זוכרת איך ישנים לילה שלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב10/02/2009הי שני
עצם העובדה שביתך מתעוררת של שעתיים מאז שנולדה מצביעה על כך שאיננה סובלת ממשהו מסוים, הרי לא הגיוני שהיא סובלת ממשהו כבר שנה ושלושה והמשהו הזה עדיין לא נחשף. לדעתי זהו עניין של הרגל והרגלים, קשה לשנותם.
יכול מאוד להיות שביתך התרגלה להתעורר על מנת לקבל משהו- פעם זה היה אוכל והיום זה מים,
הפתרון לדעתי הוא לנסות להניע אותה מהרגל זה, לתת לה להבין שבלילה רק ישנים, בלי אוכל, בלי מים ובלי להוציא אותה מהמיטה,. זה עלול להיות קשה בהתחלה ומלווה בהרבה בכי אבל שווה את הנסיון. במקביל, אפשר להניח לידה באופן קבוע בקבוק עם מים ונסות ללמדה לקחת אותו לבד כשהיא מתעוררת.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנהגלי10/02/2009
שלום, בני ב שנה עוד שבועיים ויש 2 דברים שרציתי לברר לגבי ההתפתחות שלו. הוא זוחל נעמד עצמאית על רהיטים והולך בעזרת הידיים שלנו, הוא מאוד אוהב לשבת ושחק עם צעצועים בהשחלות ומדבקות הבעיה היא שהוא לא אוהב לשבת על כל דבר שגור לו לפשק רגליים למשל בימבה נדנדה ואפילו כתפיים של אבא הוא ישר מקשית את הגב לאחר וזורק את עצמו.אם זו נדנדה שהוא יושב בה ואנו מנדנדים אותו הוא מסכים אך אם זו נדנדה שהוא יושב בצד אחד ובצד השני ילד אחר הוא לא מוכן- הדבר העקבי היחיד ששמתי לב למתי הוא לא מוכן זה כאשר יש לו פישוק ברגליים. האם זו בעיה התפתחותית ואיך אפשר לעזור לו? דבר שני הוא לא מוחא כפיים עדיין. הוא כן עושה שלום עם היד ומושיט את היד לחפץ שרוצה, הוא עושה לא עם הראש נותן נשיקה ושם ידיים על הראש אך לא מוחא כפיים. כשאני מראה לו איך עושים הוא מניף את הידיים למעלה ולמטה אך לא מחבר אותם. איך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב10/02/2009הי גלי
חשוב לדעת ולבין האם ההתנגדות לפיסוק מגיעה רק כשהוא פוגש משחקים ונדנדות למיניהן או שבכלל אין לו יכולת לפסק רגליים? אם תנסי לפסק את רגליו מעט תוך משחק, האם הוא יסרב? אם אין באפשרותו בכלל לפסק רגליים הרי שזה משהו שיש לבדוק ולשלול בעיה במפרקי הירך.
אם ההתנגדות קשורה לאביזרים הרי שיש לכבד את רצונו ולדעת שזה יכול גם להשתנות.
מחיאת כפיים- הדרך היחידה ללמד היא לתת דוגמא, להמשיך למחוא כפיים בחברתו ולחכות בסבלנות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בטיולון - עם/בלי פגושאפי10/02/2009
בוקר טוב, התינוק שלנו בן כשנה ואנחנו רוצים לקנות לו טיולון ומתלבטים בין טיולון עם פגוש קדמי או בלי. הבנתי שאם יש פגוש -התינוק לא נשען לאחור ולכן זה פחות בריא לו לגב.. האם זה נכון? יותר בריא לו להישען? (ללא פגוש?). אשמח לתשובה מהירה :-) תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפי
דבי גרוס דולב10/02/2009הי אפי
לתינוק חשוב להיות גם שעון בעת ישיבה וגם לא שעון לעיתים. אינני מבינה לעומק בסוגי עגלות וגם לא שמעתי את הטיעון שכשיש פגוש התינוק איננו נשען. נראה לי שזה יותר קשור לתבנית התנועתית של התינוק. לצערי לא אוכל לעזור לכם יותר, מאחלת לכם בהצלחה בבחירה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש השנים הראשונותענבר09/02/2009
הבנתי מחברות ששלוש השנים הראשונות הכי חשובות להתפתחות של התינוק. רציתי להבין מדוע? למה הם אלו דווקא השנים החשובות? ומה אפשר לעשות כדי לעזור לקטנציק להתפתח עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבר
דבי גרוס דולב10/02/2009הי ענבר
שאלתך גדולה, רחבה ולא קל לתת עליה תשובה בפורמט זה. מבחינת ההתפתחות המוטורית, השנתיים, שלוש הראשונות הן אכן חשובות ועליהן מתבססות היכולות המוטוריות העתידיות. יכולות פיזיות, יכולות למידה נשענות על שלבי ההתפתחות המטורית הראשונים. לדוגמא- תינוק שלא למד לזחול עלול להיות בעל חגורת כתפיים חלשה שעלולה להשפיע על היכולות של מוטוריקה עדינה, אשר בשלב מאוחר יותר עלולה ליצור בעיות קשב וריכוז. זוהי דוגמא כוללנית ומעט גסה אבל קשה יהיה לפרט מעבר לכך.
כדי שתינוקך ותינוקות בכלל יתפתחו טוב יש לתת את הדעת לכך שיעברו דרך כל שלבי ההתפתחות ויעברו אותם טוב, בלי לדלג על שלבים.
אני בטוחה שתוכלי למצוא חומר רב בספרות המקצועית כדי להעשיר את ידיעותייך עוד יותר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדבי - מה מבחינת תזונה יכול
שלומית10/02/2009לחזק את ההתפתחות? אני מתכוונת לפי מה בוחרים תמל? על אילו רכיבים חשוב לשים עין עליהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה לענות:
כוכי11/02/2009רוב התמלים דומים מאוד אחד לשני. לדעתי יש רכיבים שמאוד חשובים כמו ניקולאידים ואומגה 3 ו 6 שחשובים מאוד להתפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקותנעמי09/02/2009
שלום רב נולדה לי תינוקות והיא בת חודשים בני בן שנה ו10 חודשים שנמצא איתנו בבית עדין החל לצרוח ולצעוק רוב היום מה עליי לעות אשמח לקבל תשובה כיצד להתמודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמי
דבי גרוס דולב09/02/2009הי נעמי
חסרה לי הרבה אינפורמציה, האם הוא צועק כדי לקבל תשומת לב? האם הוא "מדבר " בצעקות? אם לדעתך מדובר בעניין התנהגותי שמבטא את הקושי שלו מול האחות החדשה, אני ממליצה לפנות לפסיכולוג או יועץ התפתחותי, התנהגותי ולקבל כלים להתמודדות עם הבעיה.
בפורום זה אנו עוסקים בעיקר בהתפתחות מוטורית.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא מצביעאנה09/02/2009
ילד שלי בן שנה ושלושה שבועות חייכן, אוהב ילדים ואנשים מסביבו , משחק יפה עם צעצועיו , יודע להכניס כדורים ומשולשים למקומות הנכונים , זוחל ,נעמד ללא עזרה ,עדיין לא הולך באופן עצמאי - נעזר בריהוט או יד . אך עדיין לא אומר שום מילה ולא מצביע. האם זה תקין?או שצריך לבדוק דברים נוספים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאנה
דבי גרוס דולב09/02/2009הי אנה
כשילד מתפתח טוב ונכון אבל חסר אלמנט או שניים, בד"כ אין מקום לדאגה. דיבור יכול הגיע בגיל הרבה יותר מאוחר ועל ההצבעה אפשר לעבוד. לי נשמע שהכל בסדר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לעידוד זחילהאביטל09/02/2009
שירי שלום, ביתי בת שישה חודשים ושבוע משחקת על מזרון פעילות על הבטן, מתהפכת מהגב לצד ימין ומהבטן לשני הצדדים, מושיטה ידיים לחפצים כאשר נמצאת על הגב וגם על הבטן וכן מצליחה להזיז את עצמה לכיוונים שונים בעזרת דחיפת הגוף עם הידיים והרגליים. לאחרונה ראינו כי היא מרימה את הישבן והרגליים כאשר היא נתמכת על קצות האצבעות (צורת משולש). שאלתי היא האם זהו מעין ניסיון לעמידת שש? אילו תרגילים קיימים לעודד אותה לעמידת שש? וכיצד ניתן לעודד אותה להתהפך מהגב לבטן גם לצד שמאל? תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב09/02/2009הי אביטל
לדעתי אין מקום לתרגל עידוד זחילה מפני שביתך לא נמצאת בעיכוב ואף נראה שנמצאת בדרך לגלות זאת בעצמה. כל הסימנים מראים שהיא קרובה מאוד לזחילה. עמידת הדוב שתיארת גם היא נסיון למצוא את הדרך להתקדם .
כדי לעודד התהפכות גב בטן לצד שמאל:
1. חברי כפות ידיים לקרסולי רגליים לכדי כדרור וגלגלי אותה מצד לצד עד הרצפה, סיימי את התרגיל בהיפוך מלא לשמאל.
2. הביאי את הרגל שלה בברך כפופה לרצפה הנגדית, כך שתיגע ברצפה וגרי אותה בעזרת צעצוע לסיים את ההיפוך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהקרן09/02/2009
שלום לכולן ביתי בת חצי שנה ובמהלך הסופ"ש האחרון התחילה לייבב (משמיעה קולות שמשהו מפריע לה) מכיוון שזה לא מתאים לביתי לקחתי אותה לרופא והוא אמר שהיא לא חשה בטוב (כאבי גרון וכו') מיום חמישי ביתי לא מוכנה לשחק עם הצעצועים או להיות על המזרון היא רוצה להיות רק על הידיים ברגע שאני מניחה אותה על המזרון היא פשוט מתחילה להשמיע קולות של בכי ואם לא מרימים אותה זה ממשיך בבכי היסטרי של דמעות בשנייה שמרימים אותה היא נרגעת כאילו לא קרה כלום... גם בעגלה שאני מטייל איתה והיא רואה את הפנים שלי היא מתחילה לבכות שאני ארים אותה ואז היא נרגעת...הרופא אמר שילד שחולה תמיד מחפש את החום של אמא. כמה שאלות: 1.האם זה נורמלי ביתי מ8 בבוקר עד 20.00 בערב רוצה רק על הידיים? 2.ואם זה בגלל שהיא חולה זה עלול להימשך כפינוק לאחר שהיא תבריא? 3.האם כל זה יכול להיות משיניים שצומחות מכיוון שבימים האחרונים יש לה הרבה רוק והיא מכניסה כל הזמן את האצבעות לפה. האם זאת תקופה שתעבור???מקווה שכן... תודה רבה אשמח לתשובתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב09/02/2009הי קרן
1. בהחלט יתכן שתינוק שאינו חש בטוב יזדקק להחזקה על הידיים ולחום ואהבה במשך כל היום, זה נורמלי לחלוטין ועלינו לענות על צרכים אלה.
2. אינני יכולה לחזות מה יהיה לאחר שתבריא אבל בד"כ זה לא קורה ואם כן, תידרש חזרה הדרגתית לשגרה.
3. יתכן שזה יכול לנבוע גם משיניים, את זה תדעי בשבועות הקרובים, אם תראי שן חדשה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גריית יתר??חיה לאה09/02/2009
התינוקת שלי בת 8 שבועות. קיבלתי לפני שבוע אוניברסיטה בשבילה ושמתיאותה שם. היא היתה מאוד מוצה ומתעניינת אבל אחרי חמש דקות החלה לבכות בכי הסטרי שלא שמעתי לפני כן. לאחר שהבכי חזר שוב הפסקתי להשתמש באוניברסיטה מתוך מחשבה שזה יותר מידי מתקדם עבורה אבך עכשיו אני שמה לב שהבכי מפיע יותר ויותר פעמים בזמני הערות שלה - ואז קשה מאוד להרגיע אותה.איני יודעת מה לעשות. הפסקתי לשים לידה בובות, ה"גרויים" היחידים שהיא מקבלת זה הפנים שלי או של בעלי, סיבובים בבית ודיבורים אבל הבכי עדיין חוזר אחרי כמה זמן שהיא ערה.ואפילו כשאני מאוד "שומרת" ומנסה להשכיב אותה לישון כבר אחרי מעט דקות של ערות - היא לא רוצה - היא באמת עירנית - אך בסוף זה נגמר בבכי ההיסטרי . מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחיה לאה
דבי גרוס דולב09/02/2009שלום חיה לאה
אני מתקשה להגיד ממה בוכה ביתך מפני שאינני מכירה אותה או נמצאת בקירבתה. רק את יכולה להצביע האם מדובר בגריית יתר, האם את שמה לב שזה קורה רק כשיש הרבה המולה וצעצועים סביבה? נסי לשים לב באיזה מצבים זה קורה. אולי גזים? עייפות? אולי היא פשוט צעירה כ"כ וזקוקה להרבה ידיים, חום ומגע?
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשים - תודה!אני09/02/2009
בני בן 3 חודשים, "מדבר" הרבה, הברות שונות ומגוונות. מדבר גם כשפונים אליו וגם ביוזמתו הן אל אנשים והן אל חפצים. מחייך חיוך חברתי, רצוני. מביא את 2 ידיו אל קו האמצע ואף מכניס את ידיו אל פיו. רוב הזמן נמצא או בעריסה או בסלקל - האם תקין מצידי או שעלי לשים אותו בלול או על שטיח, על מנת לאפשר לו ללמוד להתהפך? מציינת שכשהוא ישן - גם בלילה - ישן רוב הזמן על הבטן (בדר"כ לא נרדם כשמניחים אותו על הגב, אלא לעיתים רחוקות). היכן עלי להניח את בני במהלך היום כשהוא ער, על מנת לעודד את התפתחותו המוטורית ובכלל? אילו צעצועים ואילו פעולות עלי לנקוט על מנת לגרום לו להתפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב09/02/2009הי אמא
הכל טוב חוץ מהשימוש בסלקל, אכן הסלקל לא מהווה מקום ממנו אפשר להתפתח והוא אפילו קצת לא בריא בשימוש אינטנסיבי. מגיל חודשיים ואפילו לפני מומלץ להניח את התינוק על מזרון פעילות.
רק מזווית של 180 מעלות מתחילה דחיפת הרצפה, הרמת הראש והתהפכויות. הסלקל מיועד לנסיעות בלבד. חשוב שתינוק ישהה גם על הבטן, גם על הגב וגם על צדדיו, אפשר להשתמש באוניברסיטה מידי פעם וכל צעצוע התפתחותי הקיים בשוק ומתאים לגיל זה מומלץ, כל עוד לא מניחים לפני התינוק כמות גדולה מידי של צעצועים הגורמת להצפה חושית מיותרת, שניים שלושה זה מספיק.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-5.5 חודשים משמיע צעקותטובי כהן08/02/2009
שלום רב, לאחרונה בני התחיל להשמיע צעקות מאוד חזקות כאשר הוא רוצה משהו(במיוחד כאשר הוא רוצה שירימו אותו). הבעיה העיקרית היא בלילה,עד עכשיו הוא היה קם פעם אחת בלילה אוכל וחזר לישון ,אבל בימים האחרונים הוא התחיל לקום פעמים בלילה לאכול ואח"כ לא רוצה לישון ומתחיל לצעוק שירימו אותו וישחקו איתו.ואני רואה שהוא מנסה גם להרים את הראש.(מה שמפריע הם הצעקות שמעירות את הילדים האחרים בבית)בעבר לפעמים הוא לא היה חוזר לישון מהר אבל היה ממשיך לשכב במיטה עד שהיה נרדם לבד(מאחר והוא לא היה מרעיש) אבל עכשיו הצעקות הם ממש חזקות ואני מנסה להחזיר אותו לישון עם המוצץ הוא מוציא אני מחזירה. כך יכול להיות שעה וחצי בלילה עד שהוא נרדם.) האם זה נורמלי?יש לציין שהוא עכשיו התחיל להתהפך וכל הזמן הוא מנסה להתרומם ולזוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטובי
דבי גרוס דולב08/02/2009הי טובי
לכל תינוק וילד יש התנהגות שונה ודרך אחרת להביע את רצונותיו. כמובן שאנו, כהורים, צריכים לתת גבולות בהתאם לגיל. עליכם להתעקש עם בנכם על שעות השינה שלו ,גם אם בהתחלה זה יהיה קשה, כשהוא מתעורר, להרגיע אותו אבל להחזיר אל המיטה, עליו להבין שאלה שעות שינה. במקביל לנסות ללמדו לא לצעוק, ניתן להגיד לו שלא יצעק, לדבר אליו בלחש על מנת שיבין את כוונתכם. תינוקות מבינים הרבה בגיל זה.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוייםמירי08/02/2009
שלום רב התינוק שלי בן חודש וחצי. אינני עושה איתו כלום מאחר והוא יושן ואוכל. בטיפת חלב אמרו לי שכן אפשר לעשות משהו עם תינוקות כה קטנים למרות גילם. לצערי בלילות הוא בוכה מכאבי גזים וכאבי בטן ומאוד עירני, נראה לי שאין לו מספיק גירויים ביום יום ובגלל זה הוא לא ישן טוב בלילה כי בעצם כל היום הוא ישן. האם יש בכלל משהו שמשחקים עם הגיל הרך הזה. יש לי מובייל אבל הוא בוכה פחות מדקה שאני שמה אותו ויש גם את הספרי בד האלו שחור לבן ואדום וגם איתם פחות מדקה הוא מחזיק על הבטן. אני התחלתי להוציא אותו בחוץ עם עגלה ממש בשבוע האחרון אבל הוא ישן כל הזמן שאני עם העגלה, האם הוא מרגיש בכלל שאני מוציאה אותו? זה נחשב לגירוי עבורו הנסיעה בעגלה למרות היותו ישן בה? איך מעייפים תינוק בגיל הזה לקראת שינה שקטה? סליחה על אורך השאלות, פשוט אין לי מי שינחה אותי עליהם. תודה מראש מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב08/02/2009הי מירי
תינוקות רבים בגיל זה הופכים בין היום לבין הלילה, כך שאין קשר בין חוסר גידויים לבין אי שינה בלילה. פער זה הולך ומצטמצם עם הזמן. אני חושבת שבגיל זה תינוק צריך בעיקר גירויים חושיים- הרבה מגע, הרבה תנועה, ידיים, לשמוע את קולך, לצאת לטיול גם אם הוא ישן ( החוויה נרשמת), לשהות על הבטן ,על הגב ועל הצדדים. יש להתחשב בעובדה שהוא סובל מגזים לכן כדאי להשכיבו על הבטן בזמן שאיננו סובל מכאבים. אפשר מידי פעם להניח מתחת לאוניברסיטה אבל הכי חשוב לזכור שזוהי תקופה שבה תינוק נהנה הכי הרבה מקירבה לאמא והרגשת בטחון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)