פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי מתוך שינה
    אילנית
    29/12/2008

מזה כשלושה שבועות ביתי בת החצי שינה מתעוררת בבכי קורע לב משנתה זה החל תכחילה בבכי עדין שנמשך כדקה ואז נפסק, בשבועיים האחרונים,היא ממש מתעוררת בבכי קורע לב, מה הסיבה? האם זה נורמלי בגיל זה? האם יש קשר לכך שלפני כחודש ביותה בת 5 חודשים אני ובעלי נסענו ל12 יום לחו"ל (היא הושארה בבית שלה כל הסביבה נשארה אותו דבר, ומי שבעיקר ליווה אותה היא אחותי אותה היא מכירה מיום שנולדה (אחותי מתגוררת עימנו והיא גם מטפלת בה בזמן שהותי בעבודה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי מתוך שינה

הוספת תגובה

• תגובה לאילנית

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי אילנית
    לא נוכל לדעת בבטחון מהי סיבת הבכי בלילה כי לתינוק אין אפשרות לספר לנו אבל אפשר להניח.
    יתכן שביתך מגיבה על היעדרותכם הממושכת אף על פי שהיא מכירה את אחותך, היא לא מהווה תחליף להורים. יתכן גם שהיא חווה חרדת נטישה או חולמת חלומות חדשים.
    מה שאפשר לעשות זה רק להרגיע ולתת הרבה חום ואהבה כשזה קורה. זה יחלוף מעצמו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הידיים-פינוק?
    שירלי
    29/12/2008

שלום, אני יודעת שבחודשים הראשונים כשהתינוק על הידיים זה לא פינוק אלא צורך לחום ואהבה. השאלה היא מתי זה כבר הופך להרגל ופינוק? ועוד שאלה- התינוק שלי בן 4 ח' ומוכן לשחק לבד מבלי לראות אותי כ- 10 ד' בלבד. בדר"כ לא יותר ואז מתחיל ליבב ונרגע רק כשרואה אותי (אפילו לא על הידיים). זה תקין? כמה זמן בגילו כבר אמורים "לשחק" לבד? אודה לתשובתכם, ויישר כח על הפורום!

לקביעת תור
    סגירה
    על הידיים-פינוק?

הוספת תגובה

• תגובה לש ז

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

שלום לך
    אין נכון ולא נכון בעניין החזקה על הידיים ו"פינוק יתר". זה לגמרי עניין של השקפת עולם ותפיסת גידול הילדים. אני מאמינה בהרבה החזקה על הידיים ומענה על צרכים בגיל זה. כשהתינוק מתחיל להיות תנועתי יותר אפשר, בהדרגה, להרגיל להיות קצת פחות עליכם.
    זה בסדר שבנך צריך את נוכחותך לאחר כמה דקות לבדו אבל במקביל את יכולה לנסות להגדיל את פרקי הזמן האלה ע"י זה שתגשי אליו אבל לא מייד, שתתני לו קצת לקטר לבדו ואז לגשת אליו,
    נסי לגשת אליו, ללטף ומייד לחזור ולהתרחק,
    נסי להרגיע אותו מרחוק ע"י שימוש בקול רם ועוצמתי. לאט לאט הוא יתרגל להיות יותר לבדו.
    המשחק לבד הוא לא רק עניין של הרגל אלא גם אופי וטמפרמנט, ישנם תינוקות שנזקקים יותר לחברה ויש את אלו שפחות, תני לו את הזמן וגם זה יגיע.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות 4 חודשים!!!
    מיכל
    29/12/2008

ביתי בת 4 חודשים מתפתחת יפה, מרימה ראש יפה מאוד על המפרקים (אני שמה אותה על הבטן לפחות 5-10 פעם ביום ) היא על הבטן כמה דקות בנינוחות בכלפעם לאחר מספר דקות לפעמים 5 דקות -בוכה. היא עדין לא התהפכה ולא מראה סימנים של רצון לכך. האם יש סיבה לדאגה או שזה מוקדם מידי? בבקשה תרגיעו אותי מכיוון שעד עכשיו היא התפתחה יפה , (מה שטיפת חלב אומרת). עוד דבר - היא עדיין ישנה באותה התנוחה שאני שמה אותה כל הלילה ז"א היא לא משנה תנוחות יותר מידיי בעצמה למעט להזיז ראש לצד השני , האם זה נורמלי? תודה רבה - על התשובה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות 4 חודשים!!!

הוספת תגובה

• תגובה לנתי

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי נתי
    טווח הגילאים של התחלת התהפכויות נע בין 4-6 חודשים כך שאתם עדיין רחוקים מאוד ממקום לדאגה.
    לגבי השינה, אני מניחה שביתך ישנה חזק מאוד ולכן לא משנה תנוחות, זו לא נשמעת לי בעיה גם כן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה
    מאיה
    28/12/2008

שלום ביתי בת 4 שבועות, בדרך כלל אוכלת כל שלוש שעות עד שלוש שעות וחצי, אך אף פעם אני לא יכולה לדעת מה הכמות שהיא אוכלת לפעמים היא אוכלת 60CC לפעמים 120 ולפעמים 90CC , כמו כן, לפעמים יוצא לה לאכול כל שעתיים האם במקרה שהיא בוכה ממש אחרי שעתיים אפשר לתת לה לאכול או שחשוב להקפיד שהיא תאכל בזמנים שלה כל שלוש עד שלוש וחצי שעות ... ? אודה לתשובה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה

הוספת תגובה

• תגובה לנונה

דבי גרוס דולב
    28/12/2008

הי נונה
    חסר לי פרט מאוד חשוב, האם היא יונקת או אוכלת תמ"ל?
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס שכחתי לציין...

מאיה
    28/12/2008

היא אוכלת תמ"ל סימילאק בלבד ללא הנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נונה

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי נונה
    הכמויות של התמ"ל צריכות להיות מאוד מדויקות מפני שזהו אוכל כבד ומשביע לכן לא מומלץ לעבור על הכמות המומלצת לפי גיל ומשקל (כתוב על האריזה). אבל אם את רואה שבארוחה מסוימת ביתך לא הגיעה לכמות המומלצת וךאחר שעתיים בוכה מרעב אז כמובן שניתן להשלים לה את הארוחה החסרה.
    לסיכום- חשוב, עם תמ"ל, לאכול לפי זמנים מומלצים אבל אפשר לחרוג מזה במידה והארוחה האחרונה לא הייתה מלאה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב.אנא עזרתכם
    חנית
    28/12/2008

בני בן תשעה וחצי חודשים, הוא מסתובב ברחבי החדר באמצעות גלגולים, הוא עדיין אינו יושב ביציבות, הוא כן מנסה להתרומם ואף מצליח כשהוא בסל-קל/טרמפולינה ודומיהם. בתי הגדולה (היום בת 8) דילגה על שלב הזחילה או יותר נכון בשנה וחודש התחילה לזחול ובשנה וחודשיים החלה ללכת, האם יתכן ומדובר בדפוס שחוזר על עצמו? מה לעשות? האם המצב תקין? איך לעזור לו? האם זה נורמלי? האם זה מעיד על משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.אנא עזרתכם

הוספת תגובה

• הושטת ידיים

ירון
    28/12/2008

בני בן 7 חודשים. כאשר מציבים צעצוע לידו הוא משחק בו. אך כאשר מושיטין אליו ידיים כדי לקחת אותו הוא אינו מושיט את ידיו . באיזה גיל הוא צריך להגיב להושטת הידיים כלפיו. בברכה ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחנית

דבי גרוס דולב
    28/12/2008

הי חנית
    אכן מדובר בהתחלה של עיכוב בהתפתחותו המוטורית של בנך. יתכן ומדובר בדפוס שחוזר על עצמו רק שהפעם אני ממליצה בחום לטפל בעניין שכן לכל עיכוב התפתחותי משמעותי ישנה סיבה אשר תלווה באיזושהי דרך את המשך ההתפתחות של הילד או תצוץ בפנים אחרות בהמשך.
    בנך אינו יושב ביציבות מפני שאיננו יודע לשבת בעצמו, חסרות לו אבני דרך שיביאו אותו עד פה, התישבות מהסלקל דרך שרירי הבטן לא נחשבת התישבות בריאה ואיננה מומלצת, לכן כדאי להמעיט בשימוש בטרמפולינות למיניהן וכדאי מאוד לא לנסות להושיב אותו שכן הדבר עלול לעכב את הזחילה שלו יותר.
    על מה זה מעיד? הדבר מעיד על איזשהו שיבוש בהתפתחות המוטורית, קשה לי לדעת איזה אבל אני כן ממליצה לקבל אבחון מדויק ולעזור לבנך להתפתח נכון ולמצות את מלוא הפוטנציאל שלו, אפשר לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות או לגוף אחר.
    בברכה
    ינוקט, שיעורים פרטים לתינוקות עם קושי התפתחותי
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים
    גלי
    28/12/2008

שלום, בני בן 10 חודשים. מגיל 4 חודשים ישן לילה רצוף (11 שעות). הוא לרוב גם היה נרדם בעצמו ע"י מציצת אצבע. בשבוע האחרון מתעורר באמצע הלילה בצרחות , נרגע כאשר מרימים אותו אך לא מניח לנו להניח אותו חזרה במיטה, בוכה בהיסטריה וזה יכול להימשך גם שעה. במהלך היום גם הולך לישון ומתעורר אחרי 40 דקות (כאשר פעם היה ישן שעתיים בצהריים) בבכי ולא ניתן להוריד אותו מהידיים. בנוסף הוא התחיל להיות מאוד "עצבני" ובוכה מאוד בקלות- אם נעלמים לו מטווח הראיה או אם לוקחים לו צעצוע. רציתי לשאול כמה שאלות- 1. האם הצרחות בלילה יכולות לנבוע משיניים שיוצאות? יוצאת לו כרגע שן רביעית ואני לא זוכרת שכך היה עם הקודמים? 2. אני עומדת ליד המיטה שלו כשהוא מתחיל לבכות בלי שהוא יראה ואני רואה אותו מנסה להירדם וכשלא מצליח דופק את הראש שלו במזרון בעצבים, גם כשאני מרימה אותו הוא מעין "מגרד" את האף ביד שלי ואז מתחיל להטיח את הראש שלו בי. מה זה אומר זה מאוד מדאיג אותי. 3. זה בסדר שהוא בוכה כשנעלמים לו וצריך להרגיל אותו להיות לבד או שזה לא הזמן כרגע ועדיף לתת לו את הביטחון שיש תמיד מישהו איתו? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    28/12/2008

הי מאיה
    גיל 10 חודשים הוא הגיל הקלאסי בו מתחילות חרדות למיניהן, בעיקר חרדות נטישה וחרדות זרים, יכול היות שזה מה שבנך עובר כרגע ומשפיע על לילותיו. זה יכול להיות גם משיניים אבל לא נדע בבטחון ממה זה בדיוק.
    עליכם לגלות סבלנות רבה אבל יחד אם זאת לא לוותר על ההרגלים והעקרונות שלכם. להרים אותו מהמיטה ולהרגיע אותו אבל להחזיר אותו לשם כדי שלא יסגל הרגלים חדשים שאינם מקובלים עליכם.
    עליכם לזכור שהדבר כנראה נובע מקושי ולא מהתנהגות נרכשת חדשה.
    את ההתנהלות מולו יש לעשות בשילוב של המשך חשיפה לדברים שקשה לו איתם לבין הקשבה ורגישות לקושי שלו, אני יודעת שזה קשה אבל אין לי פתרון פלא אחר, זו תקופה וזה יעבור בסופו של דבר. אם שאר ההתנהגויות יחריפו (כי בנתיים גם הן נורמליות) או יפגעו בו שקלו התיעצות עם איש מקצוע מתאים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנומות קצרות מדי
    שירלי
    27/12/2008

שלום. התינוק שלי בן 4 ח'. בלילה נרדם ב 19 ומתעורר פעם או פעמיים. הבעיה היא במהלך היום- נורא קשה לו להרדם (בדר"כ מיבב לפני וחייבים להתחיל להרדימו בידיים) וכשנרדם מתעורר תמיד אחרי 35-40 ד'. אני יודעת שצריך להאריך (ואכן בדר"כ כשמעורר בוכה וברור שעוד עייף). מיד כשמתחיל לזוז אני מנסה לנדנדו וכו' אך מרגע שזז כבר אין מה לעשות. האם זה הגיוני שאתחיל לנדנדו כעבור 35 ד' לפני שמתחיל לזוז או שזה מפריע לשינה/ הרגל רע לעתיד כי לא ילמד להמשיך לישון לבד? ואם כבר- זה נחשב מאוד מעט שינה 2 תנומות שאלה (40 ד') במהלך היום לתינוק בן 4 ח'? שאדע כמה "להלחם" על העניין... תודה רבה מראש! ומצטערת על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    תנומות קצרות מדי

הוספת תגובה

• תגובה לשמרית

דבי גרוס דולב
    27/12/2008

הי שמרית
    מה שאת עושה נשמע לי נכון מאוד. זה נכון שתינוק זקוק להרבה שינה וחשוב שאנו, ההורים, ננסה ככל יכולתנו לתת להם את האפשרות הזאת. אבל ישנם תינוקות שאכן מתעוררים לפני הזמן,
    במקרה כזה כדאי לנסות ולהחזיר אותם לשינה ע"י תנועה וידיים, וזה מה שאת עושה. לא נראה לי נכון להתחיל לנדנד אותו לפני שהוא מתעורר גם כי זה יכול להפריע לשינה וגם כי נוצרת תלות בעייתית.
    המשיכי לנסות ולהרדים אותו לאחר שהוא מתעורר ולנסות במגביל להרגיל אותו לשנת יום נוספת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שירלי
    27/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בנסיעה ברכב
    כרמית
    27/12/2008

שלום, אנו הורים לתינוקת בת שלושה וחצי חודשים. מאז שנולדה היא בוכה בנסיעות. כרגע היא בסלקל. יש נסיעות שבהן הבכי סביר ואני מצליחה להרגיע אותה אבל יש כאלו שאנחנו נאלצים לעצור בצידי הכביש, להרגיע אותה על הידיים ולהמשיך בדרך. לפעמים עצירה אחת עוזרת ולפעמים יש צורך בסיבוב ארוך בחוץ עד להירדמות. אשמח לשמוע אם נתקלתם במקרה דומה ואם יש איזושהיא עצה... תודה כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בנסיעה ברכב

הוספת תגובה

• תגובה לכרמית

דבי גרוס דולב
    27/12/2008

הי כרמית
    בוודאי ששמעתי על תינוקות רבים שבוכים בנסיעות ושחווים קושי גדול שם. זו בעיה שעוברת בד"כ עם הגיל ואין לי הרבה פתרונות להציע לך,
    אולי לנסות שההורה שלא נוהג ישב לצד התינוק, להרבות בעצירות, להשתמש במוצץ, מוזיקה נעימה, לדבר עם התינוק בקול רם במהלך הנסיעה...
    מקווה שיעבור במהירות
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקו
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    נשר
    25/12/2008

שלום, בני בן 3 חודשים. בשכיבה על הבטן כאשר ידיו צמודות תחת בית החזה הוא מרים את הראש יפה ויציב, אך כשהידיים מצידי הראש יותר קשה לו. האם כדאי למקם את הידיים במקום מסוים, בעיקר כדי לעודד השענות עליהן בהמשך? או שאין חשיבות לכך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לדינה

דבי גרוס דולב
    27/12/2008

הי דינה
    חשוב שהידיים יהיו במיקום הנכון על מנת לבצע הרמת ראש נינוחה. לעיתים שם התינוק את ידיו לצידי הגוף, כמו אויירון ואז קשה מאוד להרים את הראש. אם תינוקך מניף את ידיו לצדדים רק מידי פעם ויודע להחזירן למקום זה בסדר גמור. אם קשה לו להחזיר אז אפשר לסדר לו את הידיים ברוחב הכתפיים. חשוב לראות שיש איזון ושלא נוצר מצב שידיו נמצאות כמעט תמיד בצדדים כי אז זה מצביע על קושי אחר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מתפרצת"

שירלי
    27/12/2008

מקווה שבסדר שאני מתפרצת... קראתי את השאלה והתשובה הזו ורציתי לשאול על איזה קושי זה יכול להצביע אם הידיים לצדדים תמיד בשכיבה על הבטן (רק אני שמה לו את הידיים מתחת לבית החזה ולא הוא לבד). יש דרך לעזור לו לקרב את הידיים לבית החזה? (לתינוק בן 4 ח') (לציין שהוא מביא את הידיים לקו האמצע בלי בעיה. אם זה קשור...) תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחדשיים
    מורן
    25/12/2008

בני בן שנה וחודשיים הולך מגיל שנה. רציתי לשאול מה השלב הבא בהתפתחות המוטורית?? ריצה??? או מה??

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחדשיים

הוספת תגובה

• תגובה למורן

דבי גרוס דולב
    27/12/2008

הי מורן
    עיקר ההתקדמות תהיה עכשיו בשכלול ההליכה, ריצה, קפיצה וטיפוס מדרגות והכל תוך דגש על שכלול המיומנויות הקודמות.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית שינה
    שירי
    25/12/2008

שלום , בני בן 4 וחצי חודשים בשבוע האחרון בקושי ישן,נראה כי לא נוח לו בשום תנוחה. אף פעם הוא לא ישן הרבה אבל הוא היה נרדם בבוקר ובצהריים כמעט שעה. יש לציין אחרי שהוא אוכל הוא נרדם עליי אבל כשאני מניחה אותו בעגלה או במיטה הוא מתעורר, מה עושים אני רוצה לעזור לו ,ישמצבים שהוא נלחם בשינה ואני ממש חסרת אונים.

לקביעת תור
    סגירה
    בעית שינה

הוספת תגובה

• בעית שינה

שירי קאשי
    25/12/2008

הי שירי,
    ראשית נתחיל מכך ששינוי של שבוע אינו אומר הרבה על ההרגלים כיוון שזה יכול להיות משהו זמני שקשור למחלה (גם סתם צינון), לקפיצת גדילה או כל שינוי אחר. בכל מקרה את יכולה לנסות לעזור לו להשאר בתוך השינה אם תנסי להעביר אותו ממך למיטה באופן מהיר יחסית ומיד להתחיל בתנועה כלשהיא על מנת להמשיך ולתת לו את אותה תחושת נינוחות שהוא חש עליך. במידה ושוכב על הגב את יכולה לשפשף את בית החזה או לתת תפיחות בתחתית הטוסיק לכיוון הראש כך שנוצרת תנועה לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש. במידה והמיטה שלו עם גלגלים את יכולה גם מעט לנענע אותה עד שהוא נהיה שוב נינוח וחוזר לשינה. דרך נוספת היא להעבירו לתוך פוף גדול שם הוא יכול לשכב על הגב בתנוחה מעורסלת העוזרת לשמור על הרפייה ונינוחות ולכן השינה יכולה להיות איכותית ועמוקה יותר.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי

שירי
    25/12/2008

אני אעקוב אחרי זה ואנסה את הדרכים שהמלצת לי עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן כמעט 3 חודשים
    משה
    24/12/2008

שלום! לתינוק שלי יש לפעמים תנועות מהירות ומלאות מרץ של כל חלקי הגוף פרצוף וידיים ורגליים זה קורה הרבה כשהוא נרדם על הידיים או אחרי הנקה ושמים אותו במיטה שלו ואז הוא מתעורר בבת אחת ומזיז במרץ ובחוסר שליטה את הידיים הרגליים העיניים הפה. האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן כמעט 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למשה

דבי גרוס דולב
    24/12/2008

הי משה
    אני ממש לא יכולה לענות לך על שאלתך מכיוון שאינני מכירה את התופעה וגם לא ממש מצליחה להבין את התיאור. אם זה ממשיך כדאי אולי להתיעץ עם רופא הילדים, לא כי זה מדאיג אלא כדי להיות שקטים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש תינוק
    רינת
    24/12/2008

שלום, בני בן 4 חודשים והוא ממש שונא לשכב על הבטן. אני שמה אותו על הבטן ודבר זה מלווה בצרחות. אני יודעת שהוא מסוגל להרים את ראשו ולתמוך בו כי אם זה קורה אז זה בשעות הבוקר. אבל לאחר מכן הוא לא מוכן להיות על הבטן ואני לא מוותרת, אבל הוא למד שיטה הוא רואה שלצרוח זה כבר לא ממש עוזר לו אז הוא פשוט לא מרים את הראש והולך לישון. ניסיתי המון תרגילים וצעצועים ושום דבר לא עוזר. עד שהוא כבר על הבטן אז הוא לא מרים את הראש ויישן. האם בגיל זה הוא אמור להיות יציב עם הראש כלומר לשכב על הבטן ולהרים את הראש מבלי להתעייף? האם עלי לקחת אותו לבעל מקצוע? אם כן למי? ועד איזה גיל זה נורמלי? ומה יכולה להיות הבעיה? תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש תינוק

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    24/12/2008

הי רינת
    תינוק בגיל 4 חודשים אכן כבר אמור לשכב בנינוחות על הבטן ולהרים את ראשו ביציבות מסוימת. תינוק שמסרב לעשות זאת הרי שיש לו קושי והוא נמנע מלעשות זאת בשל הקושי ולא כי איננו רוצה בכך. הקושי יכול לנבוע מטונוס שרירים נמוך, ממתח יתר בגב או מסיבה אחרת וחשוב לאבחן זאת.
    אני כמובן ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות אבל את יכולה להשתמש בכל דרך המקובלת עלייך, אשמח לעמוד לרשותך גם אני.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בלילה וביגוד
    שלומית
    24/12/2008

בוקר טוב בני בן 4 חודשים קם פעם אחת בלילה בכדי לאכול ברצוני לדעת, על מנת להרגיל את התינוק לשנת לילה רצופה ללא קימה האם ארוחת אמצע הלילה צריכה להיות בכמות רגילה או שעלי לתת לו כמויות קטנות יותר בכדי להרגילו לאכול פחות? כמו כן ברצוני לשאול מהו הביגוד המומלץ והנוח יותר לשם תזוזת הגפיים וההתפתחות? האם אובורול שלם אם תיקתקים לאורכו או שמא שני חלקים של אוברול קצר ומכנס? כל אחד מהם נראה מגביל באופן אחר. מה דעתכם? תודה שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה וביגוד

הוספת תגובה

• שינה בלילה וביגוד

שירי קאשי
    24/12/2008

הי שלומית,
    איני מומחית לתזונה ואני ממליצה בכל מקרה לפנות גם לגורם מוסמך בנושא. אני יכולה לשתף אותך בנסיוני בלבד. לא כל התינוקות ישנים לילה שלם בגיל זה. במידה והוא שייך לאלו שעדיין זקוקים לאוכל, זה לא יעזור להרגילו לכמות קטנה יותר כיוון שפשוט יקום פעם נוספת להשלים את החסר. יחד עם זאת ייתכן כי חלק מעניין הארוחה הוא קבלת יחס ופינוק ובמצב זה זה יכול לעבוד. את יכולה לנסות ולראות כיצד זה משפיע. שימי לב האם הקטנת כמות האוכל אינה משאירה אותו רעב ופעלי על פי האינטואיציות שלך ותוך רגישות לתגובותיו.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7.5 חודשים
    נטלי
    24/12/2008

בני בן השבעה חודשים זוחל על שש,זחל גחון מעט מאוד,מתיישב עצמאית,לעיתים תומך את עצמו עם היד,מתהפף מהגב לבטן משני הצדדים ללא קושי,הפוך,מהבטן לגב,כאליו אין לו עניין להתהפך, ראינו מס' פעמים שהוא התהפך אך לא דרך קבע.אוהב מאוד לזחול לחקור ולהגיע לכל מקום ופינה. מהלידה אהב מאוד לשכב על הבטן,מרים את הראש כמעט מהלידה. כמו כן,הוא נעמד עם תמיכה,מטפס על הכל,הרהיטים, עלינו,בלול,ואפילו בעזרת קיר.לאחרונה אף שחרר יד אחת,ופעם אופעמיים אף את שני הידיים. יחד עם זאת,הוא אוהב מאוד שאני מערסלת אותו ומסתובבת איתו בבית,הוא אוהב לשבת בנדנדה שלו שהיא בצורת ערסל,אינו יושב זקוף מדי אך גם לא שפוף. רופא ההתפתחות שלו אמר כי הוא פשוט מקדים מאוד ואין מה לדאוג,לעודד אותו לזחול יותר מלעמוד. רציתי מאוד גם לשמוע את דעתכם. תודה מראש וחג שמח נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות מוקדמת

שירי קאשי
    24/12/2008

הי נטלי,
    באופן עקרוני אין כל בעיה אם תינוק שמתפתח מהר, כל עוד התינוק עובר דרך כל השלבים ועושה אותם נכון. לפי מה שתארת אין שלב כלשהוא שהוא דילג עליו ממש. אך כמובן לא כדאי לעודד אותו לרוץ קדימה אלא להטמיע עד כמה שניתן כל שלב. חשוב לעודד אותו לזחול כמה שיותר ופחות לעמוד וכן לעשות התהפכויות באופן יזום כיוון שלא מרבה לעשות זאת לבד לאחד הכיוונים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה