מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה נכונהקרן19/12/2008
בני בן 11 חודשים ולאחרונה הבחנתי כי הישיבה שלו לא זקופה!! האם זה בסדר? או שיש דרך להושיב אותו אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב19/12/2008הי קרן
תינוק איננו אמור לשבת זקוף מאוד וגם לא רפוי מאוד אלא בטונוס שרירים מאוזן. שימי לב האם גבו ממש שפוף או רק מעט משוחרר? האם הוא יושב בישיבה משוכלת? האם הושבתם אותו לפני שידע לשבת? כיצד הייתה התפתחותו עד כה? אשמח להמשיך בדיון לאחר תשובותייך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה משונהלילוש19/12/2008
היי, לאחר שבועיים של זחילה על ציר נועם, בני בן ה-7 חודשים החל לזחול קדימה. הוא זוחל משונה- הוא דוחף את עצמו בעיקר עם הידיים על הבטן ונעזר טיפה ברגליים (כשהרגליים עובדות כמקשה אחת ולא רגל אחת אחרי השניה). לפעמים הוא עולה על שש, מנסה להתקדם כך ונופל. גם כשהוא מנסה להתקדם על שש אז הרגליים לא פועלות האחת אחרי השניה אלא ביחד. איזה תרגיל יכול לסייע לו להתחיל לזחול נכון? תודה ויום מקסים, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילוש
דבי גרוס דולב19/12/2008הי לילוש
חשוב כרגע לעבוד על פיתוח זחילת הגחון ולא זחילת 6. נראה שבנך עדיין לא מודע מספיק לפונקציונליות של רגליו ולכן כדאי לעבוד על זה ועל הפרדות בין הרגליים, להלן מספר תרגילים:
1. כשהוא על הבטן, לקפל לו את הברך של כל רגל לסירוגין ולתת "קונטרה" לכף הרגל כדי לעודד דחיפה , אז לקפל ברך שנייה ולעשות את אותו הדבר, אפשר לשים צעצוע מלפנים כדי לעודד את הדחיפה.
2. בשכיבה על הגב לקפל כל רגל בנפרד ולעשות תנועת אופניים ע"י דחיפה קלה בכף הרגל של התינוק ולא אחיזה בכל כף הרגל.
3. בשכיבה על הגב, לקפל את שתי רגליו, ברכיים ברוחב האגן וכפות רגליים כנגד הרצפה קרובות לטוסיק, להקיש מספר פעמים עם הרגליים כנגד הרצפה ואז לאחוז אותן חזק כנגד הרצפה ולחכות לדחיפת התינוק את עצמו לאחור. התרגיל מלמד שימוש ברגליים ודחיפה.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהשירי18/12/2008
שלום, עד עכשיו התינוק שלי- בן 3 וחצי חודשים נרדם רק על הידיים תוך קפיצות. אני מנסה להתחיל להפחית את זמן הנדנודים (לא קל :-( ) - בעבר יעצתם לי בנושא ואני ממשיכה. שאלתי היא לגבי הלילה- בלילה הוא נרדם לשנת הלילה ע"י הנקה. אין לי שום בעיה עם זה (לפחות לא כרגע) וגם לא רצון מיוחד לשנות זאת. וגם כשנרדם מההנקה אני מחכה 10 ד' שיכנס לשינה חזקה ואז משכיבה אותו. שאלתי היא האם בכך שבלילה אני מחכה וביום אני משתדלת פחות ופחות לחכות אני קוטעת את התהליך או שאין קשר בין היום ללילה במיוחד כשביום נרדם בידיים ובלילה בהנקה? אשמח לתשובה. מצטערת על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
דבי גרוס דולב19/12/2008הי שירי
התשובה הנכונה ביותר טמונה בתוצאות שאת רואה. אין חוקים ברורים לדברים אלה, כל תינוק והרגליו, אם את רואה שההרגלים השונים ביום ובלילה אינם משפיעים עליו הרי שאת יכולה להמשיך בכך. בד"כ ישנם הרגלים שונים אצל תינוק בין יום ולילה וזה בסדר וחשובה מאוד ההתמדה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"לניצן18/12/2008
אני ובעלי רוצים לנסוע לחו"ל ל-10 ימים ולהשאיר את בננו בן ה-4 חודשים בבית עם סבא וסבתא שלו. הם יעברו לגור אצלנו בבית למשך עשרת הימים, כך שלא יהיה לו שינוי בסביבה. אני לא מניקה, והוא אוכל מטרנה. האם נסיעתנו תיצור אצלו בעיה או נזק נפשי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לניצן
דבי גרוס דולב18/12/2008הי ניצן
אף אחד לא הוכיח שנסיעה של ההורים בגיל כזה יכולה לגרום לנזק נפשי אבל אין ספק שהתינוק ירגיש בחסרונכם, במיוחד בשלך והוא עלול לחוות קושי עם הנסיעה שלכם. אתם גם יכולים להרגיש בקושי הזה כשתחזרו, אז יתכן שתרגישו שינוי זמני במצב רוחו. על אף גילו הצעיר ועל אף העובדה שישהה בביתו הוא יכול להרגיש קושי, יחד עם זאת יכול גם להיות שלא... באמת שאי אפשר לדעת בבטחון מה תהיה ההשפעה של נסיעתכם עליו, לשיקולכם האישי מאוד.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות חדשהמלי וגילי18/12/2008
שלום רב, בתי בת שבוע ויומיים, יש לי מספר שאלות: 1. ביקרנו כבר בטיפת חלב ואצל רופא תינוקות. בבית החולים גילי לא נבדקה על ידי אורטופד. האם עליי לקבוע תור לאורטופד? מתי? האם יש צורך לבצע צילום אולטרסאונד לתינוקות? 2. בבית החולים ניסיתי להניק, אך ללא הצלחה, לכן גילי אכלה סימילאק. בבית המשכתי לנסות , אך לשווא, גילי עקשנית. התחלתי לתת לה מטרנה, ולאחר ארבעה ימים, עברתי לסימילאק, לאחר התייעצות עם מספר חברות, בנוסף לשאיבת חלב אם. 3. האם יש צורך לעשות בדיקת שמיעה? תודה רבה, מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למלי
דבי גרוס דולב18/12/2008הי מלי
ומזל טוב!
1. בד"כ בגיל 6 שבועות מקבלים הפנייה לאולטרסאונד של מפרקי הירך של התינוק ע"י רופא הילדים או אחות טיפת חלב, זה מספיק.
2. לא הבנתי אם יש שאלה בקשר לההאכלה..
3. כדאי לשאול את רופא הילדים מתי מתבצעת בדיקת השמיעה אצל תינוקות.
מאחלת לכם ימים טובים ורגועים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה...
מלי וגילי19/12/2008תודה רבה על התשובה המהירה. לגבי התזונה של גילי, האם זה בסדר לעשות לה את השינויים הללו? נכון להיום היא אוכלת סימילאק ולא נראה לי שאני אשנה לה את זה. כמו כן, מה אתם ממליצים מטרנה או סימילאק? האם יש צורך לעשות לתינוקות בת שבוע ימים בדיקת עיניים? תודה שוב, מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מלי
דבי גרוס דולב19/12/2008הי מלי
לגבי השאלות הרפואיות כגון סוגי בדיקות, יש להתייעץ עם רופא הילדים מפני שזה לא מתחום התמחותנו. אני גם לא יכולה להמליץ על איזה סוג תמ"ל טוב יותר, מה שנהוג לעשות זה להמשיך עם אותו הסוג אלא אם כן התעוררו בעיות או אלרגיות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב על צירדנה18/12/2008
בני בן חצי שנה ושבוע. החל אתמול לזחול גחון (יודע להתהפך לשני כיוונים). לפני כשבוע כששכב על הבטן עשה סיבוב על הציר באיטיות (כלומר בשלבים) רק כשעודדתי אותו לכך עם צעצוע. כך עשה פעמיים שלוש בימים שונים. האם סיבוב על ציר הינו שלב הכרחי בהתפתחות? ושאלה נוספת: איך אוכל לתרגל איתו זחילת גחון תקינה (לפעמים הוא מרים קצת את הטוסיק ומכופף מעט ברכיים - כמעט עמידה על שש)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
דנה18/12/2008בשכיבה על הבטן הוא לפעמים נשען עם האגן על צד אחד כך שהברך של הרגל הנגדית מתרוממת מהרצפה והידיים ישרות - האם תקין (הוא עושה זאת כשרוצה להושיט יד לצעצוע גבוה או כשהוא שומע קול מהצד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דנה
דבי גרוס דולב18/12/2008הי דנה
מה שאת מתארת הוא שמירה על שיווי משקל למען התעסקות בדברים אחרים וזה אחלה.
בברכה
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב18/12/2008הי דנה
סיבוב סביב ציר או שלב בדרך לזחילת גחון, הוא מהווה שיתוף פעולה בין פלג גוף עליון ותחתון ונתון תחושת תנועה על הקרקע, לכן הוא חשוב. כדי לעודד זחילת גחון המשיכי לגרות לסיבוב סביב ציר לשני הצדדים. בנוסף את יכולה לתת לכפות רגליו התנגדות כשהוא מנסה להתקדם לצעצוע על הבטן, את ההתנגויות (קונטרה) כדאי לתת כשהברך כפופה ובכל רגל לסירוגין.
כשהוא שוכב על הבטן גרי אותו להעביר משקל מיד ליד ע"י צעצעוע המוחזק בגובה וברוחב הכתף.
עשי איתו משחקי הצלבות של יד ורגל נגדית כדי לעודד את את האלכסונים הפועלים בעת זחילת גחון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלבות
דנה18/12/2008האם הכוונה לקרב כף רגל לכתף נגדית וקירוב כף היד לאגן הנגדי ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
דבי גרוס דולב18/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיאות כפייםסימה18/12/2008
שלום, יש לי תינוקת בת 10.5 חודשים. היא מאוד פעילה, נעמדת בעצמה, הולכת כמה צעדים מסביב לרהיט, רוקדת, מנופפת לשלום בכל הזדמנות (לאו דווקא כשבאים או הולכים אלא סתם כך), מקישה חפץ לחפץ 0למשל 2 קוביות), אבל היא עדיין לא מוחאת כפיים. אני דווקא לא ייחסתי לזה חשיבות וחשבתי שפשוט לא מתחשק לה למחוא כפיים, אבל האחות בטיפת חלב נשמעה מאוד מוטרדת ואמרה שאני חייבת לעבוד איתה על זה. אני רוצה לציין שאני מוחאת לה כפיים בהזדמנויות רבות וגם שרה לה שירי משחק שמערבים מחיאות כפיים. ברצוני לשאול האם יכול להיות שזה מעיד על בעיה עמוקה יותר שכדאי לבדוק, והאם אכן כדאי לעבוד איתה על זה או שעדיף לו להאיץ בה. אם לעבוד איתה על זה, באיזו דרך? דבר נוסף שמטריד אותי הוא שהיא לא לוקחת בקבוק בעצמה (לא תמ"ל ולא מים). היא אוחזת בבקבוק בשתי ידיים (בבקבוק המים יש לה גם ידיות) אבל לא ממש מצליחה לשתות ממנו. פעמים רבות היא פשוט הופכת אותו. על שתיה מכוס כמובן שאין מה לדבר. האם זה נורמלי? איך אפשר לגרום לה לשתות מבקבוק/כוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסימה
דבי גרוס דולב18/12/2008הי סימה
ההתפתחות הכללית של ביתך נשמעת לי טובה ואני לא הייתי דואגת בגלל שני ציוני דרך שעדיין לא מתממשים. האם היא זוחלת זחילת 6 טובה? אוחזת צעצועים ומשחקת איתם?
בד"כ אם כל השאר טוב וישנם שני פרמטרים חסרים כדאי פשוט לעבוד עליהם.
המשיכי לעודד אותה להחזקת הבקבוק ולמחיאות כפיים ולהיות במעקב.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהעדנה17/12/2008
בני בן חודשיים מסרב לישון לילה שלם, הוא מתפתח בצורה תקינה, חייכן ופעיל ורציתי לדעת האם יש שיטה שהקטן ישן לילה שלם ולא יתעורר? אני לא מניקה ונותנת לו אופטימיל ואחרי 5 שעות הוא כבר מתעורר ומוכן לאכול שוב, מתי הוא אמור להתחיל לישון לילה שלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדנה
דבי גרוס דולב17/12/2008הי עדנה
בגיל חודשיים קצת מוקדם לצפות מתינוק שישן לילה שלם. תינוקות רבים בגיל זה עדיין מרבים להתעורר הן לאוכל והן לקבלת חום ומגע אנושי. לדעתי עלינו לתת לילדינו בגיל זה את מבוקשם ולחכות עוד קצת עד לשנת לילה רציפה יותר. אין גיל קבוע בו זה קורה, לפעמין זה מתחיל להתאזן בגיל 3 חודשים ולפעמים גם אחרי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעמידה להליכה-בת 8 חודשיםשני17/12/2008
ביתי זוחלת מגיל 4 וחצי חודשים על הגחון ועל 6 כ-3שבועות מעמידה עצמה על רהיטים וזזה קדימה גם בין שני צדדים. כלומר בין שולחן לספה ...מעדיפה להיות בעמידה אפילו כשהיא על הידיים מתנגדת וכבר לא רוצה להיות על 6, עומדת כשהיא רק באחיזת יד אחת וביד השניה משחקת כשחצי יד באחיזה . למרות שיורדת מעמידה לישיבה מיד נופלת או זזה הצידה (רגילה לשכב על הצד ממש מגיל קטנטן ,יכול להיות שזה הרגל לתנוחה שנוחה ונעימה לה?!) היא עומדת רק מ עמידה על 6 , לא אוהבת להיות בישיבה או שיש קושי , אין לי מושג. האם זה חשוב? כי היא ממש לא יושבת אלא לשניות בלבד..היא ממש לא אוהבת להיות בתנוחה הזו ככה הראה מיד מתנגד ת ובורחת ...או לעמידה או ל-6 וזוחלת. מה עושים? איך אפשר לעזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יושבת
שירי קאשי17/12/2008הי קובי,
קשה לי ללא אבחון לדעת מה הגורם לכל מה שתארת. לרוב מצב כזה מעיד על קושי מסויים כמו למשל קושי בשיווי משקל או תנועתיות של בית החזה וכדומה, המקשים על השארות במצב ישיבה בו היא צריכה לייצב את עצמה. אני ממליצה על אבחון ומתן תרגילים באופן מדוייק יותר. בינתיים אפשר להושיבה על כדור פיזיו ולהטות את הכדור באופן איטי לכל הכיוונים. בהתחלה להושיבה עם שתי רגליים קדימה וכשהיא עושה זאת בצורה טוה ניתן לעבור לישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה). יש להחליף בין הרגליים ולתרגל את שני הכיוונים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5.5 חודשיםמור17/12/2008
איני יודעת אם זהו הפורום המתאים אך בכל זאת: בתי ממלמלת פה ושם, לא יותר מדי: היא ממלמלת בעיקר כשהיא רוצה משהו (מעין מלמול של תלונה), ממלמלת בעת טיול בעגלה ולפעמים כתגובה לדיבור שלנו. מדאיג אותי שהיא לא מרבה למלמל, רוב היום היא די שקטה. חוץ מזה היא מתפתחת יפה מוטורית והינה ילדה סקרנית וחייכנית. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5.5 חודשים
שירי קאשי17/12/2008הי מור,
בגיל של בתך זה בסדר שעדיין אינה מרבה להתבטא על ידי מילמולים. מה שחשוב זה שהיא כן עושה זאת מידי פעם. אתם יכולים גם לעודד אותה לכך על ידי זה שתתברו אליה תוך כדי יצירת קשר עין ותמתינו לתגובה. רוב התינוקות אוהבים לחקות את המבוגרים והיא תנסה לענות חזרה. בנוסף שימו לב לכך שעניין המילמול מתפתח עם הזמן ובמידה ויש לכם ספקות התייעצו עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים שרואים אותה ויכולים לחוות דעתם על כלל ההתפתחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשיםשירי17/12/2008
בוקר טוב, בתי בת 8 חודשים, מסתובבת ציר בחופשיות , מעלה מעט את הטוסיק ( כמו התחלה של עמידת 6) מתנוענעת קדימה ואחורה אך זזה מעט לאחור. כשהיא רוצה להגיע למשהו היא מתגלגלת חופשי (בכלל היא לא מפסיקה להתגלגל). בנוסף היא נשענת על הצד בסיקול רגלים ומרימה את בית החזה כאילו היא מנסה להגיע לישיבה. כשהיא מתהפכת מהגב לבטן הרבה פעמים היד "נתקעת " לה מתחת לבית החזה ולוקח זמן עד שהיא מוציאה אותה. מבחינת מוטוריקה עדינה היא כבר תופסת "צבט" ומכניסה בעצמה אוכל לפה ועושה תנועות של שלום. בנוסף היא ממלמלת המון עם הברות ברורות. שאלותי הן: 1. האם זה תקין ומה הטווח הנורמאלי להתחלת זחילה? 2. איך ניתן לעודד אותה לזחול? איזה תרגילים ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8 חודשים
שירי קאשי17/12/2008הי שירי,
זחילת הגחון לרוב כבר מתפתחת עד גיל 7 חודשים. חוסר עמידה בלוח הזמנים הינו פחות בעייתי במידה ורואים שיש התקדמות לכיוון של השלמת השלב. במקרה שלכם היא כבר מתחילה להעמד מעט על שש וכן מתקדמת תוך כדי גילגולים דבר המרמז על כך שהיא בכיוון של לדלג על שלב זחילת הגחון. צורת ההתקדמות שלה מעידה על כך שיש קושי מוטורי מסויים אותו היא עוקפת בכדי לא להתמודד עם הקושי. אני מאוד ממליצה בשלב זה לפנות לאבחון על מנת לאתר את הקושי ולאפשר לה להשלים את המרכיבים החסרים בכדי למנוע עיכוב או שיבוש נוסף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-7 - עדין לא הולך עצמאיתאורית16/12/2008
היי בני בן שנה ושבעה חודשים ועדיין לא הולך עצמאית. הוא עומד סביב הרהיטים והולך גם עם כסאות אבל מסרב ללכת לבד. הוא התחיל לזחול על 6 כבר בגיל 7 חודשים וגם נעמד מאוד מהר. בגיל שנה נשען על שולחן פעילות והחליק ומאז היתה נסיגה בהתקדמות. לאחר חודש הוא חזר לעמוד ולהסתובב אך עדיין לא הלך לבד. הוא גם לא נעמד לבד ואם אנחנו מנסים להקים אותו הוא לא רוצה ומתחיל לבכות. לפני כשבועיים התחלנו פיזיוטרפיה ויש שיפור קל אבל כאשר מעמידים את הילד הוא ישר מקפל רגליים ולא נעמד. האם תופעה זו היא שכיחה? אשמח לקבל טיפים איך להתמודד עם המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-7 - עדין לא הולך עצמאית
שירי קאשי17/12/2008הי אורית,
רוב הילדים בגיל זה כבר הולכים עצמאית. חשוב מאוד לטפל ולקדם את הילד גם מההיבט המוטורי בו צריך לאבחן מה מקור הקושי ולאפשר לו לרכוש את המיומנויות החסרות אך לא פחות חשוב מההיבט החברתי שם הילד כבר מתחיל להרגיש את הפער בינו לבין אחרים ועלול לחוש תסכול רב שאינו יכול לעשות מה שבני גילו כבר עושים מזמן. קשה מאוד לכוון אותך לתרגילים ללא אבחון וכן העבודה עם ילד בגיל זה היא יותר מושפעת מהאופן בו הוא מגיב לכל דבר כך שהתרגיל כפשוטו לא תמיד יעבוד וצריך לדעת להתאימו לילד. איני יודעת כיצג עובדים איתו בפיזיוטרפיה, אך הרעיון הכללי הוא להביאו לתנועתיות הנחוצה מתוך משחק ושעשוע כך שהוא פחות ירגיש שזה תרגול ויהיה יותר שיתוף פעולה מצידו. מבלי לאבחן אני יכולה רק לשער שקיים קושי בשיווי משקל (שיכול לנבוע מסיבות שונות) וקושי זה גם משפיע על הבטחון העצמי שלו. ככל שיתחזק וירגיש יותר בשליטה בתנועתו כך בטחונו יעלה.אני ממליצה על שיעורים פרטיים בכדי לקדמו עוד (או בהמשך הפיזיוטרפיה במידה והוא משתף יפה פעולה). בינתיים:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4.תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות ראשונהדנה16/12/2008
היי.בני בן 3 וחצי חודשים היום לראשונה התהפך מספר פעמים מהבטן לגב ,השאלה אם לא אמור היה שההתהפכות הראשונה תהיה מהגב לבטן?מה שעוד עושה כשנמצא על הגב מתגלגל ושוכב על הצד האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב16/12/2008הי מאיה
אין חוקיות לכיוון אליו מתהפכים בפעם הראשונה ואין נכון או לא נכון בנושא זה.
זה שבנך מתהפך על צידו זה מצוין וזו תחנה בהתהפכות מגב לבטן, אז הכל בסדר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 וחצי חודשיים..דנה15/12/2008
שלום רב, בני בן שלושה וחצי חודשים ,תינוק חייכן,סקרן,פעיל ,בבקרים אני מוצאת אותו עם הראש בצד השני של המיטה אבל הוא אינו מתהפך עדיין אלא רק עם עזרה מצידי ע'י כך שאני משכיבה אותו על הצד ומטה את רגלו העליונה לכיון המיטה\ריצפה ואז הוא מתהפך ..איך עוד ניתן לעזור לו להתהפך?ודבר נוסף כשהוא נמצא על הבטן זה רק לזמן קצר בין 5 ל-10 דקות לא יותר אומנם מרים ראש יפה אבל העניין שהוא לא מניח את ראשו על המיטה לנוחיותו המקסימום זה על אגרופיו אותם מכניס לפה אבל לא מעבר ,איך ניתן לעזור לו או לגרום לו להניח ראשו על הבטן ואפילו לנוח כך בהשגחה? תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב16/12/2008הי מאיה
בגיל 3.5 חודשים אנחנו עדיין לא מצפים להתהפכות לכן אין צורך לדאוג ואין צורך לתרגל. מה שאת עושה כבר מלמד את התינוק התהפכות מגב לבטן וזה מספיק לעת עתה.
בעניין השכיבה על הבטן, חשוב שהתינוק ידע להניח את ראשו וידע לנוח גם על הבטן,
תנסי להשכיב אותו על הבטן, לחכות שיניח את ראשו ואז להתחיל ולטפוח על השכמות ועל הגב טפיחות משמעותיות ומונוטוניות כדי להרפות אותו וללמד אותו לנוח שם. בנוסף תקרבי את הפה שלך לשכמות שלו ושם הדהדי עם הקול שלך, הוציאי אוויר חם ונשקי, פעולה זו עוזרת רבות בהרפיית גוף התינוק.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות רגלייםמיטל15/12/2008
בתי בת ה 8 חודשים סובלת לאחרונה מרעידות ברגל ימין האם התופעה נורמלית מכיוון שבהריון היתה לי סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב15/12/2008הי מיטל
כבר פגשתי תינוקות עם רעד ברגליים אשר אובחנו כבריאים לחלוטין. יחד עם זאת, מכיוון שלא מדובר בתופעה מאוד שכיחה, אני ממליצה לפנות לרופא הילדים על מנת לוודא שהכל כשורה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי לבדוק מייד מה הסיבה
סילביה28/02/2009יש מספר מחלות (בעיקר נוירולוגיות כמו אפילפסיה) שיכולות לגרום לתופעות כמו שראית אצל בנך. הנושא ידוע לי מניסיון אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)