פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה מספר שאלות
    צביה
    31/12/2008

שלום רב, הבן שלי הגיע לגיל שנה ויש לי מספר שאלות: בגיל שמונה חודשים התחיל לעמוד ע"י החזקה ברהיטים, מעקה של לול מיטה וכו... בחודשיים האחרונים עושה מספר צעדים הצידה כאשר מחזיק ברהיטים וממש מפחד לעזוב . האם יש צורך לעודד הליכה וכיצד עושים זאת? (האמת גם נימאס לי מהלחץ של המישפחה שמיתעקשת להוליך אותו בידיים בכח כדי "ללמד" ואני מיתנגדת) שאלתי השנייה יותר קשורה אלי מאשר אליו. הוא עדיין בגיל שנה יישן איתנו בחדר אני כל יום מבטיחה לעצמי שזהו אבל לא מסוגלת להעביר אותו אפילו לא ניסיתי, עצם המחשבה שיהייה לבד בחדר לא עושה לי טוב, הוא לא מפריע לנו בכלל יישן כל הלילה כמעט רצוף ואני מפחדת להרוס את זה... אבל מצד שני אני יודעת שאני יוצרת ממש בעיה לעתיד אפילו הקרוב כיוון שאני רואה שהוא ממש מבין והיתרגל לכך... מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה מספר שאלות

הוספת תגובה

• תגובה לצביה

דבי גרוס דולב
    31/12/2008

הי צביה
    המקום ההתפתחותי של בנך הוא מקום טוב ונכון, הוא סולל לו את הדרך להליכה עצמאית ואין שום מקום להאיץ בו. ההולכה בידיים של בני המשפחה איננה תורמת להליכתו העצמאית ואף מעכבת אותה שכן היא איננה מלמדת את הילד לסמוך על שיווי המשקל שלו אלא מלמדת אותו להשען על גורם שלישי, לכן מומלץ לא להרבות בהולכה.
    לגבי שאלתך השנייה- אני חושבת שקודם כל עלייך ועל בן זוגך להחליט מה ברצונכם לעשות ולעשות זאת בשלמות. אם את מאמינה באמונה שלמה שלינה משותפת נכונה לכל המשפחה ותורמת לילד הרי שעלייך ללכת עם ליבך. אבל אם הנטייה היא לעשות את ההפרדה עלייך להבין שאין בכך שום רע ושכמעט כל הילדים עוברים את התהליך הזה ועוברים אותו בשלום. פרידות והפרדויות אין חלק בלתי נמנע מההתפתחות ומהגדילה של הילד. יתכן ויקח לו כמה ימים להתרגל לרעיון החדש אבל את יכולה להיות בטוחה שלא יגרם לו נזק ולא תרשם טראומה.
    אז כמו שאת מבינה אינני יכולה להמליץ לך מה הדבר הנכון לעשות חוץ מההמלצה לעשות החלטה אחת ולעמוד בה.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת יד לחפצים
    דנה
    31/12/2008

שלום בני בן 4 חודשים ועדין לא מושיט יד לחפצים...איך אוכל לגרום לו לכך?והאם זה נחשב לאיחור התפתחותי?<

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת יד לחפצים

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    31/12/2008

הי מאיה
    בהודעה אחת לפנייך עלתה אותה השאלה, את מוזמנת להכנס ולקרוא את התשובה של שירי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    אורית
    30/12/2008

הבן שלי בן שנתיים, לפני כשנה ידע לדבר כ20 מילים ועכשיו נשארו רק 3 מילים. הייתי בהתפתחות הילד איתו ואמרו שיש מה לעבוד איתו על דיבור. כי בהבנה הוא מעולה. הוא הפסיק לדבר עקב הולדת אחיו הקטן ומעבר דירה רציתי לשאול האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לסייע לו להתחיל להביע את עצמו בדיבור.? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    31/12/2008

הי אורית
    דיבור איננו מתחום התמתחותינו. אני ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת ולהתיעץ איתה.
    בהצלחה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת חפצים
    שרה
    30/12/2008

בתי בת 4 חודשים ו 6 ימים כשאני שמה חפץ מולה היא מגיבה בהתלהבות בתנועות ידיים ורגליים ומחייכת אבל אינה מנסה לאחוז או לתפוס את החפץ ידיים נשארות לצדדים. יש לציין כי היא מתחילה להסתכל על הידיים שלה שמה את האצבעות בפה שאלתי היא האם היא נמצאת באיחור התפתחותי קוגניגטיבי או מוטורי לגבי הניסיון לאחוז חפצים ? מה צריך לעשות כדי לעודד אותה לנסות לאחוז חפצים ?

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת חפצים

הוספת תגובה

• מצב זהה לשלך

דנה
    31/12/2008

מצטרפת לשאלה ,מצב זהה לחלוטין גם אצלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת חפצים

שירי קאשי
    31/12/2008

הי שרה,
    אין מדובר עדיין בעיכוב התפתחותי מבחינת אחיזת החפצים אך יש להסתכל על התמונה הכוללת. במידה וידיה נשארות משוכות אחורה כשהיא בשכיבה על הבטן הרי שבמצב זה קשה יותר לנתק יד ולשלוח לצעצוע, אך בהחלט בגילה היא אמורה לשכב תוך כדי השענות על הידיים ולא בתנוחת אוירון. במידה וידיה לצדדים גם כשאת מחזיקה אותה או כשהיא על הגב, הרי שהיינו מצפים כבר להושטה של הידיים. לגבי האחיזה ממש היא אינה חייבת עדיין להיות מאוד מפותחת ובמידה והיא תופסת זה יכול להיות לפרק זמן קצר. בכדי לגרות הושטה של הידיים את יכולה להגיש לה בועות סבון (שמהוות אצל רוב הילדים גירוי למוטיבציה להושטת הידיים). את יכולה גם לגרות את פנים כף היד עם צעצוע וכן את צידי הפה על מנת לעורר את הרפלקס האחראי על תפיסה והבאה לפה. באופן זה היא תתחיל לנסות ולתפוס את הצעצוע.
    במידה והקושי מלווה גם בהקשתה או זקיפות בגב הרי שיש לתרגל התעגלות של הגב וזה גם יקל על הבאת הידיים לקו האמצע ותפיסת הצעצועים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ו4 - הליכה
    יולי
    30/12/2008

שלום בני בן שנה ו4 כרונולוגי (נולד חודש וחצי לפני הזמן). כבר כתבתי לך לפני כמה חודשים לגבי התנגדותו לזחילת 6 . הוא אובחן כבעל טונוס שרירים מעט נמוך. לפני כחודשיים , הוא סוף סוף התחיל לזחול על 6 אחרי שזחל כמעט חצי שנה על גחון. הוא זוחל יפה מאוד וסימטרי על 6 במהירות מסחררת, נעמד עם תמיכה,מטפס במדרגות והולך עם גרירת רהיטים. לא עומד ללא תמיכה ולא נותן שיוליכו אותו ביד- ממש מתנגד ומתפתל כשמנסים להוליך אותו- הילד שלי מאוד עקשן ודעתן וכשהוא מתנגד אין דרך לשכנעו. שוחררנו מטיפול פיזיוטרפי ברגע שהוא התחיל לזחול על 6 . מה דעתך? האם להניח לו ?

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ו4 - הליכה

הוספת תגובה

• מקפיצה לעצמי

יולי
    31/12/2008

מקפיצה לעצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליולי

דבי גרוס דולב
    31/12/2008

הי יולי
    בנך התקדם יפה, הוא כבר נעמד וזה טוב. סירובו להיות מולך אינני נובע מעקשנות אלא מחוסר מוכנות.
    בשל גילו המתוקן הוא עדיין לא נמצא בעיכוב מבחינת ההליכה אבל היה בעיכוב התפתחותי עד כה.
    אני מציעה לעכוב אחרי התקדמותו בהליכה, לתת לו עוד כחודשיים (הטווח העליון של עיכוב בהליכה הוא גיל שנה וחצי) ואם אץ לא רואה התקדמות עד אז כדאי אולי להמשיך לעזור לו.
    דרך אגב, הולכה איננה מומלצת מפני שהיא לא מאיצה את ההליכה ואף עלולה לעכב אותה. התינוק, במקרה של הולכה, סומך על ההורה או החפץ המוליך ופיתוח שיווי המשקל העצמאי מתעכב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתוך שינה
    שרון
    30/12/2008

שלום רב, ביתי בת חודשיים, תינוקת רגועה, מרבה לחייך ומתפתחת יפה. בשלושת הימים באחרונים התנהגותה השתנתה והיא מתעוררת בבכי במהלך השינה ביום ובלילה. בעקבות כך שינתה מקוטעת ולעיתים היא אף בוכה מתוך שינה. במהלך שעות העירות היא חייכנית ויוצרת קשר עין כרגיל. אשמח לשמוע את דעתכן תודה, והמשך יום טוב, שרון

לקביעת תור
    סגירה
    בכי מתוך שינה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    30/12/2008

הי שרון
    ישנם דברים רבים שעוברים על התינוק שאת סיבתם לא נוכל לדעת בבטחון. אם את אומרת שבמשך היון הכל מתנהל כשורה וביתך איננה סובלת מהתקפי בכי לא מוסברים או מפחדים לא ברורים ,הרי שכל מה שניתן לעשות הוא להרגיע אותה על הידיים כשהדבר קורה ולזכור שזו תקופה וזה יעבור.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חד' - עומד והולך אבל לא יושב
    לירז
    30/12/2008

שלום בני בן 8 חודשים שבוע הבא, בעל קצב התפתחות מהיר ביותר (טפו טפו) בגיל 5 חודשים החל לזחול, בגיל 6.5 חודשים נעמד ובגיל 7 חודשים התחיל ללכת באופן חופשי בעזרת חפצים (לאורך הספה וכו'). יחד עם זאת - אינו מתיישב עצמאית , למעט ב"תנוחת הדוגמנית" (תמיכה של יד אחת) האם זה טבעי? האם יש דרכים לעודד אותו להתיישב? [ תודה לירז

הוספת תגובה

• תגובה ללירז

דבי גרוס דולב
    30/12/2008

הי לירז
    תינוקות אשר ממהרים להתקדם ולעמוד אבל מאחרים להתישב הם בד"כ בעלי זקיפת יתר בעמוד השדרה. זקיפה זו עוזרת בעמידה אבל מקשה על התישבות אשר דורשת הרבה כפיפה של הגב.
    חשוב לטפל בדבר כדי שלא ילווה את התינוק בהמשך התפתחותו, נסי את התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הגב להרים את הרגליים לכיוון הראש תוך הרמה ותמיכה בטוסיק, כדי ללמד התעגלות של הגב.
    2. בעת עמידת 6, לרכון מאחורי התינוק ולהניע את האגן קדימה ואחורה באלכסונים כשבכל פעם הטוסיק מתקרב יותר לרצפה.
    3. להושיב את התינוק בישיבה משוכלת, להחזיק את רגליו בשיכול ולעודד אותו לרדת ל6, לעזוב את הרגליים רק לאחר שיורד ל6. תרגיל חשוב וטוב מאוד המלמד את הגוף להתעגל במידה שמלמדת יציאה מישיבה ומתוך גם התישבות.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    הילה
    30/12/2008

שלום רב, ביתי בת חצי שנה מתפתחת נהדר (טפו טפו טפו) אוכלת מוצקים והנקה:) יש לה לוח זמנים מסודר ורציף להלן: ישנה בבוקר שעה אחרי פירות, ועוד שעה בצהריים אחרי ירקות ,משחקים פעילויות, טקס שינה וכו'... כאשר מגיע השעה 18:00 (לפעמים גם ב 17:00)היא פשוט רוצה לישון ואז היא נרדמת כ 7 שעות רצוף (נהדר!!!) רק שזה ממש מוקדם... כי אח"כ בשעות הלילה היא מתעוררת המון כמעט כל שעתיים ואין לה כבר שינה רציפה.מה שמאוד מתיש אותי בלילות!!! אני בטוחה שלא מציק לה דבר, כי עשינו בדיקות אצל הרופא ילדים. שאלתי: איך להאריך את השעה של טקס השינה... וכך היא תוכל לשתף פעולה כי אם לא היא פשוט בוכה ולא נהנת מאמבטיה או רגועה אח"כ...גם אם אני מאכילה אותה לפני...היא פשוט רוצה לישון... כמו כן, מה לעשות בשעות הקטנות של הלילה שהיא פשוט מתעוררת הרבה יותר... מקווה שמספיק מובן, אודה לתשובתך...

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    30/12/2008

הי הילה
    מה שצריך לעשות במקרה כזה הוא לשנות בהדרגה ובאיטיות את שעות השינה. להתחיל בזה שבימים הראשונים תנסי למשוך אותה להירדמות בשעה שש וחצי, בכל האמצעים שרק אפשר ובמקביל לקצר בחצי שעה את שנת הבוקר. ואז בהדרגה לעלות את שעת השינה עד שתגיעי לשעת השינה הרצויה (בערך שמונה וחצי). כשהדבר נעשה בהדרגתיות קל יותר לתינוק לשאת זאת ואז גם שנת הלילה תהיה רציפה יותר ובשעות סבירות. מקווה שתצליחו בכך ולא תצטרכו להתמודד עם שעות הלילה הקטנות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה-אודה לעזרה
    נינה
    30/12/2008

בתי בת השנה וחצי ועדיין לא הולכת. בבדיקה אצל רופאת טיפת חלב נאמר לי שהכל בסדר, אך תשובה זו אינה מרגיעה אותי שכן בתי נראית חסרת ביטחון לגמריי ברגע צריכה לעזוב את היד ולעשות צעד אחד. עליי לציין שהיא מהלכת סביב הרהיטים, נעמדת לבד ל כמה שניות, הולכת עם "בינבה" ועם כסא בביטחון. מה לעשות האם זה מראה על התפתחות לקויה שכן היא כבר בגיל 18 חודשים. ניסיתי כל מיני תרגילים והיא משתפת פעולה אך ברגע שהיא צריכה לעזוב ידיים היא חסרת ביטחון לחלוטין!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה-אודה לעזרה

הוספת תגובה

• תגובה לנינה

דבי גרוס דולב
    30/12/2008

הי נינה
    גיל שנה וחצי הוא אכן הגבול הליון של איחור בהליכה. פעמים רבות הסיבה לעיכוב היא חוסר בשלות של מערכת שיווי המשקל . מכיוון שמדובר כבר בעיכוב אינני יכולה ליעץ בלי לאבחן את ביתך.
    אני חייבת לציין שדרך ההסתכלות שלנו שונה מעט מזו של טיפת חלב והתפתחות הילד ולכן גם דרכי הטיפול שונות. אני ממליצה פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות כדי לקבל עזרה ותרגילים ומוסיפה גם שאין מקום לדאגה אלא רק לעזרה קטנה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנינה

אורית
    30/12/2008

שלום נינה, הבן שלי גם התחיל ללכת מאוחר בגיל 1.10 חודשים ממש לא מזמן הוא בן שנתיים כעט הוא אובחן בהתפתחות הילד בתה"ש ולא היה שום דבר חריג, מלבד חוסר ביטחון. אני עשיתי לו תרגילי הליכה. שאת עומד עם משחק שהוא אוהב של השחלה לא רחוק ממנו והוא מנסה להגיע בפעמים הראשונות יהיה תסכול אח"כ הוא מנסה ומצליח ותוך שבוע שבועיים של נסיונות כאלה הוא התחיל לעשות צעדים ועכשיו כבר רץ. תנסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהנקה לביתי בת השבועיים
    ענת
    29/12/2008

ביתי בת שבועיים יונקת ממני , אחרי שהיה לי קשה עם ההנקה כי לא היה לי מספיק חלב אבל עכשיו יש לי די חלב אבל בכל זאת היא אינה שובעת מהיניקה תמיד לאחר היניקה שיכולה להימשך חצי שעה ויותר אני צריכה לתת לה בקבוק עם תוסף תזונה והיא שותה עוד 20, 30 cc מה דעתכך? יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת להגיע להנקה מלאה? תודה רבה ענת

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי ענת
    אני ממליצה בחום לפנות ליועצת הנקה ולהתיעץ איתה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנה הפסיק לאכול מוצקים
    ליאת
    29/12/2008

שלום רב! אני מודאגת- בני בן השנה הפסיק לשתף פעולה באכילת מוצקים בארוחת הצהריים. מסכים לאכול- פירות מרוסקים בבקר, פעמיים ביום בקר וערב- סימילאק ומקסימום יוגורט במהלך היום. לפני כן אכל קציצות ירקות לעיתים רחוקות מעט פסטה, לחם טחינה... בשבועיים האחרונים- פשוט שובת!! מה עושים כיצד מתנהגים??. אשמח למענה בהקדם. ליאת

הוספת תגובה

• אכילת מוצקים

שירי קאשי
    30/12/2008

הי ליאת,
    אכילת מוצקים הוא מבע ארוך ורצוף בקשיים ושינויים רבים במהלך הדרך. ילדים יכולים לשנות טעמם מספר פעמים. מה שחשוב הוא לא להתיאש ופשוט להמשיך ולהגיש לו מגוון של מזונות לפי מה שמקובל אצלכם בבית. סביר להניח שהוא יחזור לאכולדברים שהפסיק וכן ילמד לאכול גם דברים נוספים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי הרדמות שינה - גיל חודשיים
    חגית
    29/12/2008

שלום, בתי בת חודשיים ושבוע, עד לא מזמן סבלה מגזים וכיום פולטת היום, כך שבד"כ היא אינה נרדמת מייד אחרי הארוחה. היא יונקת כשעה ואז לוקח כשעה- שעתיים להרדים אותה. בד"כ היא נרדמת קודם על הידיים כששרים לה ומנענעים אותה, אם שמים אותה במיטה או בעגלה היא בוכה ולא נרדמת. אני חוששת שזה הרגל שהיא תתמיד בו.... האם יש המלצות לשיטת הרדמות אחרת? תודה מראש חגית

הוספת תגובה

• הרגלים

שירי קאשי
    30/12/2008

הי חגית,
    בגיל חודשיים זה עדיין בסדר שהיא נרדמת על הידיים. זה יכול עדיין להיות צורך שלה להרגיש את הבטחון לפני שהיא עוברת לפאזה של שינה. בכדי למנוע מהשגרה הזו להפוך להרגל את צריכה להפחית עוצמות של שירה וניענוע ככל שהיא רגועה יותר ומתקרבת להרדמות. ההרדמות הסופית צריכה להיות עם כמה שפחות עשייה מצידך וכמה שפחות גירויים. החשיכי את החדר, לאחר שיר אחד נתקי קשר עין (בכדי לא ליצור אצלה עניין אלא לעבור לשלב שהוא יותר משעמם). התמקדי רק בתנועה וככל שהיא נרגעת לנוע כמה שפחות. התנועה יכולה להיות על הידיים תוך כדי תנועה שלך דרך הברכיים בכדי לשמור על גבך, או תוך כדי ישיבה על כדור פיזיו שיכול לעזור לתנועה וגם להפחית ממך את העומס. לאחר שנרדמה להעבירה למיטה בתנועה מהירה ובטוחה ולהמשיך במגע (עיסוי, ליטוף). ככל שהיא תלמד להרדם מעצמה ועם כמה שפחות גירויים מצדך, תוכלי להתקדם ולהתחיל להניח אותה במיטה בשלב מוקדם יותר כשהיא רגועה אך עדיןן לא רדומה לחלוטין. כמובן להמשיך במגע. אם מתעוררת ובוכה, להרימה להרגיע שוב ולהחזיר למיטה. תהליך זה לוקח יותר זמן משיטות אחרות בהן נותנים לילד לבכות, אך אני מאמינה שילד צריך לרכוש בטחון וללמוד להרדם לבד מתוך אותו בטחון ולא מתוך בכי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

חגית
    30/12/2008

תודה רבה שירי. אני שמחה שיש שיטה אחרת שאני מרגישה איתה יותר בנוח, שכן כולם מסביבי (אמא, חברות ועוד) טוענים שאנחנו מפנקים את הקטנה יותר מדי ושצריך להרגיל אותה לישון לבד ולא רק על הידיים. מקווה שהשיטה תעזור , תודה שוב חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה - גיל חודשיים
    חגית
    29/12/2008

שלום, בתי בת חודשיים ושבוע, מתעוררת בלילה כ- 3- פעמים. לוקח לה המון זמן להרדם בערב, לפעמים נשארת ערה עד כ- 01:00 בלילה. אני רוצה להרגיל אותה להכנס לשנת לילה משעות הערב המוקדמות ושבהדרגה תישן יותר שעות בלילה. איך עושים זאת? שמעתי על שיטת הבכי (לץץ לילד לבכות) אבל אני לא רואנ עצמי עושה משהו כזה... אשמח להכוונה/ייעוץ בנושא והמלצות, תודה רבה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה - גיל חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לחגית

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי חגית
    בגיל חודשיים קצת קשה לצפות מתינוק לישון לילה שלם אבל אפשר לנסות ולהרדים מוקדם יותר.
    אני לא מאמינה בשיטת הבכי, בטח לא בגיל הזה. חשוב לתת לתינוק הרגלים קבועים לפני השינה:
    1. תקלחו אותה מקלחת חמה בערך בשבע בערב
    2. עיסוי עמוק ונעים עם אור מעומעם.
    3. האכלה
    4. הערך ב21.00 להתחיל להרדים, אפשר תוך כדי תנועה מונוטונית על כדור פזיו או בכל דרך בה היא רגילה.
    5. להניח במיטה, להמשיך לגעת בה שם מגע מונוטוני ולעזוב לאט לאט ,אם מתעוררת או מסרבת להשאר שם, לקחת לידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה, חשוב מאוד להתעקש ולהיות עכביים. אם תעשו את כל הטקס יום כן ויום לא, התינוק יהיה מבולבל.
    תינוקות מתרגלים די מהר לשגרה חדשה.
    6. לדאוג ששנת אחר הצהריים לא תהיה מאוחרת מידי, מקסימום עד 16.30 כדי שתהיה מספיק עייפה בלילה.
    ושוב, חשובה העכביות.
    בהצלחה רבה ואני פה אם יש עוד שאלות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה גיל חודשיים

חגית
    30/12/2008

דבי, קודם כל רציתי לומר המון תודה, על התשובה המהירה והעיצות, אני כל כך שמחה שקיים כזה פורום !, יישר כוח. ננסה את שיטת ההרדמות, מקווה שנעמוד בזה (כיום רק אחרי שהיא ממש נרדמת אנחנו מניחים אותה בערישה שלה לישון). שתי שאלות חשובות- באיזה שלב לשים אותה במיטה? כשהיא ממש לפני הרדמות? ואחרי כמה פעמים שהיא בוכה "מותר" לנו להרדים אותה כדי שבכל זאת תישן מעט... תודה שוב חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חגית

דבי גרוס דולב
    30/12/2008

הי חגית
    בהתחלה כדאי לשים אותה במיטה לאחר שכבר נרדמה אבל עם הזמן לתפוס את הרגע שלפני ההרדמות ואז להניח במיטה ,לאט לאט להגדיל טווח זמן זה.
    להרים מהמיטה קצת אחרי שמתחילה לבכות, לא לתת להגיע לתסכול ולענות על צרכיה בגיל זה.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חגית
    31/12/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים
    ירון
    29/12/2008

בני בן 7 חודשים. כאשר מציבים צעצוע לידו הוא משחק בו. אך כאשר מושיטין אליו ידיים כדי לקחת אותו הוא אינו מושיט את ידיו . באיזה גיל הוא צריך להגיב להושטת הידיים כלפיו. בברכה ירון

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים

הוספת תגובה

• תגובה לירון

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי ירון
    אם כל ההתפתחות המוטורית של בנך טובה ומאורגנת הרי שאין מה לדאוג לגבי הושטת ידיים לאנשים מסביב. זה בוודאי יגיע בקרוב היות והוא כבר מושיט ידיים לחפצים.
    בברכה
    דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    ליאת
    29/12/2008

שלום, בתי בת 3.5 חודשים עדיין לא מרימה את הראש באופן יציב- מרימה כל פעם למספר שניות בלבד. אני משתדלת לשים אותה מספר פעמים ביום על הבטן למספר דקות כל פעם (היא לא כל כך אוהבת). האם עלי לפנות לרופא בשלב זה? תודה, ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

הי ליאת
    בגיל זה אנו כבר רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן והרמת ראש טובה. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לחיזוק עניין זה אבל במקרים רבים צריך לזהות את מקור הקושי ולטפל בו.
    הסיבות יכולות להיות שונות כשאחת מהן עלולה להיות טונוס שרירים נמוך שחשוב לאבחן בזמן.
    אני ממליצה לך לנסות מעט את התרגילים מהפורום וממאמרי "ינוקט" המופיעים באתר זה.
    אם אינך רואה שיפור כדאי לשקול פנייה לעזרה, אני כמובן ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות, נשמח לעמוד לרשותכם.
    בברכה ובהצלחה
    ינוקט- שיעורים פרטים לתינוקות
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה