פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להפעיל את הילד?
    שלומית
    22/12/2008

שלום, בני בן שלושה חודשים ושלושה שבועות, מתפתח יפה מתקשר משחק וצוחק בקול רם. בין ארוחה לארוחה הוא אוהב לתפוס תנומה. בבוקר הוא קם לאט במיטה, אוכל משחק ולאחר כשעה וחצי חוזר לתנומה בת כחצי שעה, שלאחריה הוא קם כאילו עייף ואין לו כח לשחק. הוא בוכה על הבטן, בוכה על הגב ומסכים להיות רק על הידיים. הדבר היחיד שפותר את הבעיה היא מתן ארוחה נוספת (שמזה אני נמנעת) או להרדים אותו שוב לאחר כ 20 דקות. ב - 20 דקות שהוא ער הוא מוכן לשבת עלי ולהסתכל בספר, אני משתדלת להימנע גם מטלוויזיה. האם אני נוהגת נכון כשאני מחזירה אותו לישון? כיצד ניתן להפעיל אותו בזמן זה? הדבר חוזר על עצמו גם בשעות הערב. אודה על עצתכם שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להפעיל את הילד?

הוספת תגובה

• שינה וערות

שירי קאשי
    22/12/2008

הי שלומית,
    בגיל של בנך את צריכה לראות שבאופן יחסי הוא יותר עירני ופעיל. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שעדיין ישנן שעות שינה רבות. גם שעות האוכל הן שעות ערות ולכן צריך להסתכל על סך השעות שהוא ער. תינוקות רבים בגיל זה עדיין לא ישנים שנת בוקר, צהריים וערב באופן ברור וזה עדיין אפשרי ונפוץ שישנן תנומות נוספות במהלך היממה. ציינת כי בבוקר הוא ערני לכשעה וחצי ולכן זה נראה לי סביר כי לאחר שנת הבוקר הוא יהיה ערני לזמן קצר ואז שוב יישן. ממה שכתבת אני מסיקה שיש לו עוד זמן ערות גם בצהריים ובשעות אחרות במהלך היום. בשעות הערות את יכולה לשכב לידו על המזרון, לשיר לו, להניע את גופו (ידיים, רגליים, לגלגל מצד לצד), לרקוד איתו, לתת לו עיסוי. כל פעילות כזו תמשוך את זמן הערות יותר כיוון שיש לו יותר עניין וכן פעילות כזו על המזרון תעזור לו להשאר שם יותר זמן ולבלות פחות זמן על הידיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגורת כתפיים חלשה
    ימית פורת
    21/12/2008

אני אמא לתינוקת בת ארבעה חודשים שנולה בלידת ואקום. היא לא אוהבת כלל וכלל לשכב על הבטן למרות תרגילים שאנחנו עושים, כרית מיוחדת ששמנו לה וכדור לתרגילים על הבטן. היא לא מצליחה להרים את בית החזה ושולחת את הידיים לצדדים במקום למרכז. מה עושים? האם זה ישפיע על השלב הבא - שלב הזחילה? האם יש קשר ללידת ואקום להתפתחות התינוקת? אני מוטרדת נורא .

לקביעת תור
    סגירה
    חגורת כתפיים חלשה

הוספת תגובה

• תגובה לימית

דבי גרוס דולב
    22/12/2008

הי ימית
    לידה טראומטית עלולה בהחלט להשפיע על התפתחותו המוטורית של התינוק, אבל זה ניתן לעבודה כמובן. את מתארת מצב שלדעתי דורש התיחסות קצת יותר מעמיקה מיעוץ בפורום,
    כדאי אולי לשקול מפגש אבחון ותרגילים עם מדריכה להתפתחות תינוקות אשר תעזור לביתכם לעבור חווית התפתחות חיובית.
    כל שלב בהתפתחות משפיע על השלב הבא ועליו בעצם הוא בנוי לכן כדאי להקדים ולעזור, כל זאת בלי לחץ ודאגה מפני שניתן לעזור בדרכים מועילות וידידותיות לתינוק.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעוררת מגרפסים....
    סקרנית
    21/12/2008

בתי בת 4 חודשים, ישנה כבר מגיל חודשיים וחצי לילה שלם. לאחרונה הינה מתעוררת לאחר 40 דקות עד שעתיים מהשינה בכדי לעשות גרפס (לשחרר גזים). דבר זה מונע ממנה לישון כראוי במהלך היום (תופעה זו אינה מופיעה רק בלילה)ובלילה היא מרדימה עצמה לבד, אך כשמתעוררת לגרפס אינה מצליחה להירדם שוב ונהיית עצבנית מעייפות!!! אני סמוכה שתופעה זו אינה נורמלית, מה ניתן לעשות בבקשה? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתעוררת מגרפסים....

הוספת תגובה

• תגובה לסקרנית

דבי גרוס דולב
    22/12/2008

הי סקרנית
    תחילה יש לוודא שאת עושה כמיטב יכולתך על מנת לעזור לה לשחרר את הגרפסים לאחר האכילה, לטפוח על גבה עד שיצא. אם את עושה ובכל זאת זה קורה הרי שצריך קצת סבלנות וזה יעבור מעצמו, כמו תופעות רבות אחרות בחיי התינוקות, אין בזה שום דבר לא נורמלי
    לאחר שהיא מתעוררת נסי לעזור לה להירדם ע"י טפיחות קצובות על גופה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לשבת
    שני
    21/12/2008

התינוק שלי בן 4 חודשים. כשהוא יושב על הברכיים או על הנדנדה הוא מרים את הראש ומתרומם כאילו רוצה לשבת. מה עושים? ובהמשך לכך - גם בעגלה הוא לא אוהב שטוח ובוכה ורוצה להתרומם. האם מותר להרים את הזווית? האם מותר שיש קצת על הברכיים שלנו?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לשבת

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    21/12/2008

הי שני
    חלק מהתשובה על שאלתך נמצאת בגוף השאלה- עצם ההושבה עליכם ובנדנדות למיניהן מעודדת את נסיונות ההתישבות דרך שרירי הבטן. התרוממות שכזו עלולה לגרום למתח יתר בשרירי הבטן ולחוסר איזון מול שרירי הגב. תינוק בגיל זה אמור לשהות בזווית של 180 מעלות וכל הרמה של העגלה ושימוש בהטיות למיניהן יעודדו את ההתרוממת המשובשת דרך שרירי הבטן.
    יכול היות שהקושי שלו לשכב על משטח שטוח מצביע על נוכחות של מתח בגופו, דבר שמוריד מהנינוחות ומקשה על הגוף לנוח בשכיבה על הבטן או על הגב. כדאי לבדוק את זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שפות
    לאה
    21/12/2008

נכדי בן שנה הוריו מדברים איתו אנגלית ,שומע שירים בעברית אני מדברת איתו עברית אין לי בעיה לדבר נאנגלית , האם זה לו עדיף שגם אני אדבר באנגלית כדי שיתפתח טוב בשפה הזאת עד שילך לפעוטון בגיל שנה וחצי

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שפות

הוספת תגובה

• תגובה ללאה

דבי גרוס דולב
    21/12/2008

הי לאה
    זה איננו מתחום התמחותי אבל מנסיוני אני יודעת שתינוקות יכולים לספוג שימוש בשתי שפות,
    לפעמים זה גורם לאיחור קל בדיבור אבל בסופו של דבר הוא מרוויח את ידיעת שתי השפות.
    נשמע לי חשוב שידע עברית עם הכנסו למסגרת חדשה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד תחושתי בן שנה ותשעה חודשים
    ליאת
    21/12/2008

שלום, יש לי חשש שהבייבי שלי (בן שנה ותשעה חודשים) הוא מה שמוגדר ילד תחושתי (במינון מאוד נמוך לדעתי) ואני אסביר... ראשית הכירה לי את המושג הזה, המורה שלו לחוג תנועה בגן, כאשר היא שמה לב שהוא לא אוהב לגעת בדברים חדשים שיש להם מגע שונה כגון: ספוג, כדור עם גבשושיות.... אני אתן דוגמאות למה שאני רואה אצלו כקצת חריג נידמה לי מילדים אחרים: דברים חדשים מפחידים אותו בפעמים הראשונות ואח"כ זה עובר למשל: לשים משהו על הראש (אפילו כובע לקח הרבה זמן והתנסויות עד שהסכים לחבוש, הוא בהתחלה תמיד נירתע עד ש"עובדים" על זה ואז זה עובר לו...הוא לא אוהב כ"כ לשחק בגן שעשועים (אוהב לתפס על מדרגות וגשרים אבל לא אוהב להתגלש/להתנדנד - אבל עם עזרה שלנו ההורים וניסיונות חוזרים הוא עולה למעלה ומתגלש. ...הקיצר זה לא משהו שמפריע לאורך החיים הרגיל אבל אני כן חושבת שיש בעיה מסוימת. אשמח לקבל עצות על מה ואיך לעבוד איתו כדי להקל עליו. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. תודה

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    21/12/2008

הי ליאת
    מה שאת מתארת הוא מסוג הדברים שצריך לבדוק באופן מקצועי ואישי ולא דרך פורום. ישנם אנשי מקצוע שיודעים לאבחן רגישות יתר, אני ממליצה לך לפנות אליהם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה של תינוק בן 7 שבועות
    נחמה
    21/12/2008

שלום רב, בני בן 7 שבועות - ישן הרבה מאוד. מגיל 0 ועד עכשיו נרדם בלילה במיטתו בלי בעיות. ברגע שנכנס ל"דמדומים" עבר למיטה, שכב שם מעט ונרדם. במהלך היום ובצהריים ישן לעיתים במיטתו ולעיתים במנשא על הגוף שלי, בהתאם לרצון שלו. בימים האחרונים השתנה משהו בשנת הלילה שלו, הוא מסרב להרדם בעצמו, נרדם רק על הידיים ואחר כך ישן טוב במיטה, אבל כאילו הפסיק להסכים לשכב מיטה ולהרגע. יש לי כמה שאלות ואשמח לקבל תשובה על כולן: 1. האם הוא צעיר מדי לסגל לו הרגלים? האם הניסיון שלנו, להרים אותו מהמיטה, להרגיע ולהחזיר למיטה כדי שלא יתרגל להרדם על הידיים הוא מטופש כי התינוק עוד צעיר מדי? 2. מה אפשר לעשות כדי שילמד / יחזור להרדם בעצמו? 3. האם יכול להיות שזה בגלל שהוא ישן במשך היום על הידיים? אם כן, למה הבעיה התחילה רק עכשיו? עד עכשיו הוא נרדם מצוין בלילה וביום ישן על הידיים. אשמח לקבל תשובות - אני מדילמה. תודה רבה

הוספת תגובה

• תגובה לנחמה

דבי גרוס דולב
    21/12/2008

הי נחמה
    הרגלי התינוק בגיל זה רחוקים מלהיות מקובעים, דברים משתנים עם הזמן שעובר ועם הגיל וההורים לא תמיד "אשמים" בדבר. אנחנו לא יכולים לדעת מדוע בנך פתאם מעדיף להירדם אחרת אבל זה בהחלט נורמלי ומקובל.
    לדעתי זהו גיל מוקדם מכדי מלנסות ולהקנות לו הרגלי שינה עצמאיים, הוא עדיין זקוק לכם מאוד, לחום שלכם, לתנועה שלכם ולמגע. כשהתינוק מתחיל להיות תנועתי יותר יש מקום להרגילו להירדם לבד. מה שאתם עושים לא מטופש אבל אולי מעט מוקדם. בכל מקרה כשתחליטו להתחיל, זו הדרך באמת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שרלות
    מלי וגילי
    20/12/2008

שלום רב, 1. שאלתי אתמול לגבי החלפת אוכל לתינוקות בת שבוע ימים, האם ייתכן כי החלפת האוכל גורמת לה לגזים וחוסר רוגע? אזכיר שוב, כי בבית החולים ניסיתי להניק ולא ממש הצלחתי לכן האכלתי אותה בסימילאק, בבית שאבתי חלב בנוסף למטרנה, לאחר מס' ימים עברתי לסימילאק וזה 4 ימים היא אוכלת את הסימילאק אך לדעתי האוכל גורם לה לגזים. האם ייתכן הדבר? מה עושים כדי לעזור לה, היא ממש מתפתלת מכאבים. 2. ביומיים האחרונים העברתי את גילי לישון בעגלה, שבה היא נרדמת טוב, לעומת העריסה שהיא דיי גדולה עליה... האם זה נכון שהיא תישן כל הלילה בתוך העגלה המשמשת לצורך העניין כעריסה? אודה מאד לתשובתכם. שבוע נפלא, מלי

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שרלות

הוספת תגובה

• בת שבועיים

שירי קאשי
    21/12/2008

הי מלי,
    כל תינוק מגיב לכל מזון באופן שונה. לרוב אין בעיות אך ייתכן כי סוג מסויים של מזון מתעכל אצלה פחות טוב ולכן סובלת. מעבר לכך היא בגל שבו תופעת הגזים יכולה להתחיל ללא כל קשר לסוג המזון. בכל מקרה התייעצי עם רופא הילדים. במידת הצורך הוא יכול להמליץ על מזון כזה או אחר (אולי ללא לקטוז).
    לגבי העגלה - אם זו עגלה עם עריסה שבה שוכבים על משטח ישר וקשיח הרי שזה ממש כמו העריסות בבית החולים. את יכולה להשתמש בעריסת העגלה לתקופה קצרה מאוד לשינה כיוון שהמקום נהיה צפוף מהר מאוד. עדיף להרגילה מראש לישון בעריסה המיועדת לכך ואם היא גדולה מידי ניתן לתחום חלק ממנה (כמובן יש להקפיד על בטיחות) ולהפכה לקטנה יותר. מהר מאוד תגלי שגם בכך אין צורך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 5 וחצי חודשים
    אמא
    20/12/2008

בני בן 5 וחצי חודשים עדיין לא מתהפך אני מניחה אותו בכל הזדמנות על הבטן באוניברסיטה והוא משחק יפה אך מתעייף מהר נורא , יש לציין כי ישן הרבה במהלך היום ועדיין לא ישן לילה שלם רצוף. האם זה תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    5 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    21/12/2008

הי לירון,
    נתחיל עם זה שההתהפכויות מתרחשות לרוב בגילאים 4-6 חודשים כך שעדיין לא מדובר בעיכוב. יחד עם זאת צריך לשים לב שהוא כבר בכיוון לכך. שהוא מרים ראש גבוה על הבטן, שהוא מעביר משקל מצד לצד, מרים רגליים על הגב, מתהפך עד לצד ועוד. במידה ועדיין לא בכיוון הרי שיש לבחון מה מעכב אותו. לגבי השינה זה בסדר גמור שעדיין לא ישן לילה שלם. יש את ברי המזל שכבר ישנים כל הלילה אך זה עדיין לא הכרח. גם לגבי שעות השינה, הוא עדיין יכול לישון שעות רבות במהלך היום אך הוא אמור באופן כללי להיות ערני יותר מבעבר ופעיל יותר. במידה והוא עדיין מאוד ישנונוי ומרגיש לך רפוי הרי שכדאי לבחון האם מדובר בטונוס שרירים נמוך.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סימטריה במציצת ידיים
    יעלי
    20/12/2008

שלום ותודה על התשובות בתי בת חודשיים וחצי. כשהיא מוצצת אגרוף (ולפעמים רק אצבע), היא מוצצת כמעט תמיד את יד ימין ולא את שמאל. ניסיתי 'לבדוק' לה את יד שמאל וגיליתי שהיא כן תופסת בה דברים (אצבע שלי/צעצוע קל מאוד). האם זה בעייתי? בנוסף, כששמים אותה על הבטן אז היא קודם כל מוציאה לשון ומלקקת את המשטח עליו היא נמצאת. (לאחרונה גם יש לה הרבה רוק אם זה קשור). זה מצב מוכר? נורמלי? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אי סימטריה במציצת ידיים

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    20/12/2008

הי טל
    כל מה שתיארת הוא נורמלי לחלוטין ואין שום מקום לדאגה. לתינוק ישנה העדפה במציצת הידיים ותינוק חש הכל דרך פיו אז הכל בסדר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים שלא יושב
    מיכל
    20/12/2008

בני בן 11 חודשים. זחל גחון די הרבה זמן,זוחל 6 עומד ואפילו הולך כאשר הוא נאחז בחפצים. חודש וחצי הוא היה חולה במחלת הנשיקה מה שגרם לו לישון די הרבה ולכן גם עיכב את ההתפתחות. נכון להיום הוא עדיין לא יושב. הוא עומד ואז יורד על הברכיים ויושב אחורה על ברכיו. הוא אינו מתישב מ-6 האם יש דרך לגרום לו לשבת ?כאשר אני מושיבה אותו הוא ישר דוחף עם הרגליים לעמידה אשמח להארות בנושא תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים שלא יושב

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    21/12/2008

הי מיכל,
    בכדי לטפל בנושא הישיבה יש צורך לאבחן מהם המרכיבים המוטורים החסרים לו לצורך כך. אם יש באפשרותכם אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות לאבחון ושיעור בנושא. בינתיים בבית את יכולה מעמידת שש להניע לו את הטוסיק אחורה והצידה לכיוון של ישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה). בנוסף ייתכן כי חסרה לו תנועתיות של עמוד השדרה והדבר פוגע ביכולת שיווי המשקל שלו ולכן אני ממליצה להרבות בתנועה במרחב (הנפות, נדנדה וכו'), להושיבו על כדור פיזיו ולהטות באופן איטי לכל הכיוונים בכדי לתרגל את שיווי המשקל בישיבה. ניתן גם להושיב אותו על הכתפיי ולהטות את הגוף לכל הכיוונים כך שהוא שוב יאלץ לאזן את עצמו (כמובן בזהירות ואם יש צורך עם משהו שמשגיח מאחור שלא יפול).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אנסה את מה שהמלצת לי לעשות

מיכל
    21/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה אצל תינוק בן 4.5 חודשיים
    רחל
    20/12/2008

שלום רב, יש לנו תינוק בן 4.5 חודשיים עד לפני שבוע הוא היה מתעור בילה לאוכל קצת בוכה ולאחר מכן חוזר לשינה. בשבועים האחרונים הוא גם אוכל כ 4 שעות וגם אני מאכילה אותו ב- 20:00 ואח"כ לקראת חצות עד הבוקר. בשבוע האחרון הוא מתעורר כל 1/2 שעה בלילה עם בכי היסטרי לא נרגע בשום דרך רק לאחר שמרימים אותו למשך 1-2 דקות לא יותר וחוזר לישון. כך חוזר חלילה כל הלילה עד לקראת חמש לפנות בוקר . מה עושים ? מבחינת הרגשה כללית הוא מצויין מתפתח יפה לגילו מתהפך מהבטן לגב . יש לציין כי כמות האוכל שלו ירדה ולקראת חצות הוא אוכל מטרנה לילה טוב. (אוכל בסביבות ה-120). מבקשת עזרה דחופה-- כבר כמה לילות ללא שינה מה עושים??? תודה מראש רחלי

הוספת תגובה

• שינה ואוכל

שירי קאשי
    21/12/2008

הי רחל,
    ראשית ציינת כי במהלך היום כמות האוכל שלו ירדה ולכן זה מאוד הגיוני כי הוא זקוק ליותר השלמות במהלך הלילה. צריך להתחיל את הברורן עם רופא הילדים לגבי מה הסיבה שאוכל פחות. כשכמות האוכל שלו תהיה מספקת במהלך היום אז ניתן יהיה להתייחס לגורמים המביאים להתעוררויות בלילה במידה ועדיין יהיו קיימים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי...
    חלי
    20/12/2008

תינוקת בת 4.5 חודשים בעת שכיבה על הבטן מרימה את הראש יפה מידי פעם למשך חצי דקה בערך ומורידה ברכות על המזרן את הלחי ונשארת שם כדי לנוח ואז מרימה שוב. אתמול הרימה רגליים והתגלגלה לצד שמאל ומיד בחזרה לגב - האם מכוון ? או שזה במקרה ? היא חזרה על זה פעמיים שלוש

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך להודעתי...

הוספת תגובה

• תגובה לאיה

דבי גרוס דולב
    20/12/2008

הי איה
    אין באפשרותי לדעת אם ביתך ביצעה את ההיפוך במקרה או לו בלי לראותה. אם תמשיך בכך הרי שזה לא במקרה.
    בד"כ זה קורה בדרך להתהפכות מגב לבטן.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון
    אפרת
    19/12/2008

שלום רב, שמעתי ששימוש בהליכונים לא ממש מומלץ. האם זה נכון, והאם תוכלו להסביר את הסיבות? קיבלנו הליכון במתנה והתינוק ממש מתלהב ממנו, נהנה לטפס עליו ולפעמים אנחנו נותנים לו "לנהוג" בו למשך כמה דק' בלבד (תינוק בן כ 10 חודשים). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכון

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    20/12/2008

הי אפרת
    נדמה לי שמבחינה בטיחותית ההמלצה לא להשתמש בהליכון היא עכב סכנות הנפילה וחוסר שליטה על ההליכון.
    מבחינתי ההמלצה לא להשתמש בהליכון היא מפני שהדבר מעכב את ההליכה העצמאית וגורם לתינוק להסתמך על ההליכון, דבר שמונע מהתינוק פיתוח שיווי משקל עצמאי, ההליכון משמש מעין קביים ולא מפתח מיומנויות שדרושות לתינוק להליכה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9.5 חודשים
    אפרת
    19/12/2008

שלום רב, בני בן 9.5 חודשים, זוחל על הגחון מזה כ 3 חודשים, רק לאחרונה התחיל לעלות על 6 ולהתנדנד, אך עוד לא זוחל על 6. הוא מטפס על חפצים וכך מתיישב (לא מתיישב מעמידת 6, רק תוך כדי טיפוס על טרמפולינה וכו,). הוא בדר"כ תומך עם יד 1 כשהוא יושב, לעיתים רחוקות 2 הידיים שלו חופשיות. אציין כי גם בזחילת הגחון - הוא דיי מושך את עצמו עם 2 הידיים בבת אחת ודוחף בעיקר עם רגל ימין (ולא יד-רגל נגדיות כל פעם..) הוא גם לפעמים נעמד (אך לא ממש יציב) כשהוא מטפס על רהיטים. האם זה בסדר להושיב אותו? איך אפשר לעודד אותו לעבור לישיבה מעמידת 6? ולעבור לזחילה מעמידת 6? תודה וערב טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    20/12/2008

הי אפרת
    ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שעושה זאת בעצמו מסיבות רבות ואחת מהן היא כדי לא להרוס את המוטיבציה להתישבות עצמאית. ציינת כמה שיבושים קטנים- השתהות ארוכה על זחילת גחון, התישבות בדרך משובשת, חוסר איזון בזחילת גחון ונסיון היעמדות לפני זחילת 6. כל הנ"ל לא מאפשרים לי לתת תרגילים ספציפים כי קשה לדעת מה מעכב את בנך ומה גורם לו לדלג כרגע על שלב. אני כן יכולה להגיד, לאור כל הנתונים, שפעמים רבות הסיבה לכל התופעות שציינת היא זקיפת יתר של הגב שמקשה על התישבות וגורמת להיעמדות מוקדמת.
    אני ממליצה לקבל אבחון מדויק יותר, אולי לשקול מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת תרגילים המתאימים בדיוק לבנך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה