פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת- חמישה חודשים
    אלונה
    02/12/2008

שלום 1. בתי עדיין לא מהתפכת לאף צד. יודעת לשכב על הבטן ולהרים את הראש. בשכיבה על הגב מניעה המון רגליים אך עדיין לא עושה נסיונות להתהפך. האם תקין? 2. היא יודעת לשלוח יד לחפצים אך בעיקר עושה זאת על הגב. אז היא תופסת חפצים בשתי ידיים כשהם באזור מרכז גופה ומיד מנסה להכניס אותם לפה. היא פחות שולחת כל יד בנפרד אלא שוב, שתי ידיים לכיוון חפץ במרכז. בהיותה בבטן, ממעטת לשלוח יד לחפצים. רק אם יש בובה מאוד קרובה אליה היא תגרוף אותה מתחת לראשה ותנסה לאכות אותה תוך כדי שהיא תופסת אותה עם ידיה. האם זה תקין? או שהיא צריכה בגילה להיות כבר הרבה יותר פעילה עם הידיים? 3. כשהיא על הגב או בסלקל או בטרמפולינה היא נוהגת המון לעקוב אחרינו במבט ולמקד מבט ולחייך ולקשקש ולהפנות מבט וראש כשקוראים לה או משמיעים רעש. אבל כשהיא נמצאת על הידיים היא הרבה פחות ממקדת מבט פנים לפנים . כשהיא על הידיים היא הרבה יותר עסוקה בלהסתכל על חפצים במרחב וכאילו אינה רוצה במבטנו. אם היא מסתכלת אז זה לשניות מעטות לעיתים מלווה בחיוך ואז חוזרת לשוטט עם מבטה. מדוע זה כך? מדוע ההבדל בריכוז ובמיקוד בין היותה בשכיבה או חצי ישיבה לבין היותה על הידיים? סליחה על אורך השאלות . אשמח מאוד לקצת הכוונה. נתונים כלליים על בתי בת החמישה חודשים : אחוזון 97 בגובה ומשקל . ערנית. נורא אוהבת מובייל ויכולה להסתכל ולעקוב כשעה רצוף. אוהבת להכניס לפה כל דבר שביד שלה. כשאינה עם גרוי אחר מועדף היא מפנה מבט וראש לכיוון צליל כמו רעשן ואף מפנה מבט למישהו הקורא בשמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת- חמישה חודשים

שירי קאשי
    03/12/2008

הי אלונה,
    שלב ההתהפכויות אמור לקרות עד גיל 6 חודשים. יחד עם זאת צריך עוד קודם לראות שישנה התקדמות במוטוריקה לכיוון זה. ממה שאת מתארת בתך עדיין לא ממש בכיוון ולכן אנו כן מתייחסים לכך כעיכוב או כמצב שבו כדאי לעשות ברור ולעזור לה להתקדם. בגיל זה צריכה להיות יכולת של הפעלת שתי הידיים (כל אחת בנפרד). הילדה צריכה להיות יותר תנועתית ולהתאמץ על מנת להגיע לדברים ופחות לשכב ולהסתכל באופן פאסיבי. דבר ראשון שאני ממליצה לעשות הוא להפחית את זמן המובייל. ילדה בגיל זה צריכה להיות כמה שיותר על הבטן על מנת שתוכל להפעיל ולחזק את גופה, להתקדם לקראת התהפכויות וזחילת גחון. בשכיבה על הגב שלבים אלו לא יכולים להתפתח. מעבר לכך אני ממליצה להעזר במדריכה על מנת לאבחן ולהתאים תרגילים ושיטות עבודה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בהתפתחות
    שרית
    02/12/2008

ביתי בת השנה ידעה לנפנף לשלום כשאומרים לה "ביי- ביי" בימים האחרונים יש נסיגה ביכולת הזאת. אנחנו מנפנפים לה לשלום זמן רב יחסית והיא אינה מגיבה בתנועה חזרה. האם הנסיגה הזאת קשורה לכך שהיא מנסה להתחיל ללכת בכוחות עצמה? מעבר לכך, היא אינה מצביעה למרות שאני משתדלת להדגים לה הצבעה בכל מצב אפשרי(מצביעה עבורה - "הנה אור" , "הנה חתול" וכד'). כשאני מצביעה על אור היא מרימה את הראש למעלה. האם זה בתחום הנורמלי בגילה? דברים שהיא עושה: מוחאת כפיים, ידיים למעלה (עם השיר), מסובבת כפות ידיים (עם השיר 10 אצבעות). מעבר לכך היא חייכנית, חברותית ומבחינה היטב בין אנשים מוכרים לאנשים זרים. יוצרת קשר עין היטב ובאופן כללי מביעה חוסר שביעות רצון/שמחה.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה בהתפתחות

הוספת תגובה

• נסיגה בהתפתחות

שירי קאשי
    02/12/2008

הי שרית,
    מה שבתך עושה זה בתחום הסביר. צריך להסתכל על המכלול ולא על פרמטר אחד. לפי מה שאת מתארת היא עושה הרבה מחוות ידיים ומראה הבנה. לגבי הנסיגה, סביר להניח שזו נסיגה זמנית, וזה יכול לקרות מפעם לפעם. המשיכי לעקוב ולתת לה את הגירוי לתנועות ולהגיב אליכם בכלל ואני בטוחה שבקרוב הכל ישוב אל מקומו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחודש
    מתוסקלת
    01/12/2008

היי יש לי תינוקת בת שנה ובזמן האחרון ההתנהגות שלה השתנתה לרעה היא התחילה לצעוק עליי אם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה למתוסכלת

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

שלום לך,
    לא ציינת שאלה ספציפית בשאלתך. בכל מקרה, תינוקות והתנהגותם משתנים כל הזמן ועם הגיל. אנו, ההורים צריכים להחליט איך ומתי עלינו להציב גבולות ולתת לתינוקות להבין מה מותר ומה אסור בהתנהגותם. לפעמים באמת תינוק מראה את מורת רוחו דרך צעקות ,זה עדיין לא אומר שאת צריכה לספק את כל מבוקשה. במקביל את יכולה להתיעץ עם אנשי מקצוע שזהו תחום התמחותם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות..
    רותה
    01/12/2008

היי בתי בת 3 וחצי חודשים , היא לא מתהפכת בנתיים לשום צד..לפעמים היא נשכבת על צד שמאל ומיד חוזרת לגב.. היא אוכלת סימילאק ושוקלת כרגע קצת יותר מחמש קילו (נולדה 2.800 ) יש לנו "טקס השכבה" כל יום בשמונה בערב- מקלחת , בקבוק ולמיטה - היא מתעוררת כל 4 שעות בערך לאכול עוד בקבוק (120 ) כחלק מ"טקס ההשכבה" אני מרימה אותה בידים עד שהיא נרגעת ועוצמת את עינייה ואז מניחה אותה במיטה במידה והיא לא נכנסה עדיין לשינה עמוקה אני מלטפת אותה עד שהיא נרדמת , או מרימה אותה שוב על הידיים (במידה והיא בוכה) בעלי חושב שכבר בגיל הזה היא צריכה "ללמוד" לישון לבד וכשהוא מרדים אותה הוא מניח אותה במיטה ונותן לה לבכות עד שהיא נרדמת.. ואלו השאלות שלי... 1. מה כדאי לעשות כדי לעודד אותה להתהפך ? והאם זה אומר שההתפתחות שלה איטית מידיי לגילה? 2. האם אפשר כבר להוסיף לתחליף דייסה שתתן לה אורחה מזינה יותר וכך היא תישן יותר שעות? 3. האם כבר בגיל כזה יש "ללמד" אותה להירדם לבד? האם זה יכול להזיק לה כאשר נותנים לה לבכות עד שהיא נרדמת? האם זהו גיל שכבר אפשר להתחיל "לחנך" אותה לישון לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות..

הוספת תגובה

• תגובה לרותה

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי רותה
    1. טווח הגילאים שבו מתחילה התהפכות נע בין 4-6 חודשים כך שביתך עדיין לא הגיעה לגיל שבו מתחילים להתהפך והיא בוודאי לא נמצאת בעיכוב התפתחותי.
    2. לדעתי האישית והמקצועית, גיל 3.5 חודשים הוא גיל מוקדם מידי כדי לסגל הרגלי שינה עצמאיים לתינוק. הדרך שבה את מרדימה את ביתך נשמעת לי נכונה ורגישה לגילה. בכי רב לא גורם לנזק ברור אבל איננו מתאים במקרה שציינת ולא מוצדק בגיל כה צעיר. ישנן אפילו אסכולות שטוענות שבכי רב בגיל זה מעורר אצל התינוק חוסר אמון מפני שאף אחד לא ניגש אליו כשהוא זקוק לתמיכה ולידיים אוהבות. לשיקולכם.
    3. הגיוני ונורמלי שתינוק בגיל זה יתעורר כל 4 שעות לאכול ולא נשמע לי נכון להכביד בדייסה רק על מנת למשוך שעות שינה.
    עצתי היא לכם להיעזר בסבלנות ולזכור שביתכם נמצאת בגיל שבו היא זקוקה להרבה מגע, תשומת לב ותמיכה ואין טעם להאיץ תהליכים שיגיעו במוקדם או במאוחר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של תינוק ?
    סיון
    01/12/2008

בני בן 10 חודשים יושב, עומד ממלמל מילים , מוחא כפיים (מתפתח בסדר גמור) השאלה שלי היא האם זה נורמלי שהוא בוכה ממש בכי עם דמעות ובקול ממש חזק כאילו רק עכשיו יצא לאויר העולם כאשר הוא רעב או שהוא מתלבש, דברים פשוטים האם בכי זה נורמלי, אני רואה ילדים בגילו שאמנם מביעים בכי כלשהו יותר נכון יללה אבל הוא ממש בוכה האם זה תקין ? אשמח לקבל תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בכי של תינוק ?

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי סיוון
    נשמע לי טבעי ונורמלי עבור תינוק לבכות עם דמעות כשהוא רעב או חווה מצוקה. ישנם תינוקות שבוכים יותר ויש כאלה שפחות. בכי קשור גם לטמפרמנט ויש תינוקות שסף התסכול שלהם נמוך יותר ויותר דברים גורמים להם לבכי.
    רוב התינוקות שאני מכירה ממש בוכים!
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה לבן 8 חודשים
    גיא
    01/12/2008

שלום בני בן 8 חודשים אך טרם זוחל, הוא מתרומם לעמידת 6, יודע להניע את משקל גופו קדימה ואחורה וכן לצדדים. כמו כן הוא מתגלגל חופשי והרבה על השטיחים ויודע לזחול אחורנית. האם זה תקין כי הוא טרם זוחל קדימה ? וכיצד אוכל לעזור לו בכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה לבן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לגיא

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי גיא
    נשמע לי שבנך נמצא ממש על סף הזחילה, ישנם כל הסימנים לכך. להלן מספר תרגילים לעידוד הזחילה:
    1. לשים בבית מכשולים שונים שיאתגרו את עניין הזחילה- הגוף שלכם, כריות וכו.
    2. לעידוד מערכת שיווי המשקל- לתת לו הרבה גירויים של תנועה במרחב- הנפות, הפיכות והטיות לצדדים.
    3. על כדור פזיו- להעמידו על 6 ואז להניע קדימה ,אחורה ולצדדים.
    4. מריצה- להחזיק אותו החזה ובאגן, להרים מעט מהרצפה, לתת לידיו להשען על הרצפה ואז להוריד מעט מהתמיכה בבית החזה ולתת לחלק ממשקל גופו להשען על הידיים
    5. כנ"ל עם צעצוע מלפנים על מנת לעודד התקדמות על הידיים.

בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל
    דנה
    01/12/2008

חברה שלי הדגימה בפני "תרגיל" שהמליצו לה לעשות בטיפת חלב והיא עשתה אותו עם ביתה בת ה-7 חודשים: כשהבת שכבה על הגב, האם אחזה את יד ורגל ימין של הילדה ביד אחת, ואת יד ורגל שמאל ביד השניה, הרימה אותה מעט באויר ונידנדה אותה מימין לשמאל וחוזר חלילה. רציתי לדעת האם התרגיל יכול להזיק ואם לא, מאיזה גיל אפשר לבצע אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי דנה
    לא ציינת מהי מטרת התרגיל אבל אני באופן אישי לא מתרגלת אותו עם תינוקות ואינני רואה מה תועלתו מבחינת ההתפתחות המוטורית של התינוק. יתכן ובאסכולות מסוימות הוא מוכר ומקובל אבל לא בדרך התרגול והלימוד שלי ולכן אינני יכולה להמליץ או לשלול אותו.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי צעד ראשון
    מורן
    01/12/2008

בני בשעה טובה הולך באופן יציב כבר שבועיים מתי הזמן לקנות לו נעלי צעד ראשון? האם קונים ברגע שהוא הולך יציב או שאין לזה קשר??? בבקשה הכוונה כדי שאדע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי צעד ראשון

הוספת תגובה

• תגובה למורן

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי מורן ומזל טוב,
    את קניית נעלי צעד ראשון כדאי לדחות כמה שיותר על מנת לתת לרגל ולקרסול תנועה חופשית ולחוש את מלוא התנועתיות בעת ההליכה. אני מסייגת תשובה זו רק בשל הסכנה לפציעה מחוץ לבית בעת הליכה ולצורך כך ממליצה על נעליים בעלי סוליה רכה מבד או מעור כדי לא לפגוע בחווית התנועה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות התינוק להשמעת קולות
    סארא
    30/11/2008

שלום לכולם יש לי תיאומים , בן ובת הם בני שלושה חודשים. לא מרגישה שיש להם תגובות להשמעת קולות, תמיד משמיעה להם קולות דרך משחקים בשני הצדדים , אבל לא מרגישה בתגובה מהם, למרות ששמעתי פעם מרופא שבגיל שלושה צריך להגיב לקולות דרך עיניים. לכן אני מפחדת. אם מי שהיא עברה במצב כזה ויש לה ניסיון, בבקשה לכתוב לי תגובה. ועד איזו גיל זה כבר לא תקין. תודה מראש לכולם. תאלא

הוספת תגובה

• תגובה לסארא

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

שלום לך
    אני לא לגמרי מבינה את שאלתך , האם הכוונה היא לכך שהם אינם מפנים את ראשם כשאת משמיעה קולות? האם בעיניים הם כן מגיבים? צריך לוודא שאין להם הגבלה בתנועת הצוואר, פעמים רבות חוסר תגובה מגיע בשל חוסר תנועתיות בצוואר. בכל מקרה, בפעם הבאה שאת נמצאת בטיפת חלב בקשי מהאחות להתייחס לשאלתך ולשלול את מה שהעלתי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים
    נטלי לחמיש
    30/11/2008

בתי בת 7 חודשים משקל גובה תקינים התחילה להתהפך בגיל חודשיים לזחול בגיל 5 חודשים וגם לשבת זקוף ללא תמיכה כמו שצריך מעמידת שש לישיבה לפני כשלושה שבועות החלה לעמוד על חפצים ובימים האחרונים אף החלה ללכת מסביב לשולחן ובעזרת כסא לבד ובהשגחה ללא כל התערבות מצידנו שאלתי אם היא לא עושה דברים מהר מדי ואם היא לא קטנה להליכון מבחינת חוזק של הגב והרגליים כי פעם אחת ניסיתי הליכון והיא טיילה בכל הבית ללא בעיה ובלי הרבה מאמץ אודה לך על תשובתך נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי נטלי
    ישנה התפתחות שנחשבת מהירה מידי והסיבה לכך היא חוסר ביסוס והשתהות מספקת בכל שלב ושלב, מצד שני לא ניתן לעצור את ההתפתחות של תינוק, במיוחד אם היא הושגה ללא עזרה וזירוז חיצוני. מה שאני ממליצה לך הוא לנסות להשהות את ביתך כמה שניתן במצב זחילה, ממש לנסות ו"להרוויח" זמן זחילה. נסי לבלות איתה על הרצפה, לקרוא לה ממקום למקום על מנת שתזחל אלייך, לבלות לג'ימבוריות עם מתקני זחילה ולנסות לשהות במקומות בלי אמצעי היעמדות , כשהיא נעמדת בעזרת גופך הפכי זאת למשחק שבו שתיכן נופלות חזרה לרצפה וכו.
    הזחילה חשובה מאוד בהתפתחות התינוק ויש לממש אותה זמן מספיק ובמיומנות גבוהה.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שעות שינה - בן חודשיים וחצי
    שרית
    30/11/2008

שלום לך, רציתי לשאול כמה שעות בממוצע אמור תינוק בן חודשיים וחצי לישון, והאם הוא אמור להתעורר לאוכל באמצע הלילה..או שאמור כבר להחזיק לילה שלם בלי לאכול. תודה על תשובתך שרית

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי שרית
    תינוק בן חודשיים וחצי אמור לישון הרבה אבל יחד עם זאת אינני יכולה להגיד לך כמה כי זה מאוד אינדיווידואלי ומשתנה מתינוק לתינוק ובנוסף, ישנו הטמפרמנט שמשפיע על שעות השינה והקושי בהרדמות. תינוק בגיל זה לא אמור לישון לילה שלם ובטח איננו אומר להחזיק לילה שלם בלי אוכל.
    התעוררויות התינוק בגיל זה אינן קשורות תמיד לאוכל, התינוק זקוק בגיל זה להרבה מגע וחום ולפעמים הוא מתעורר על מנת לקבל אותם.
    שיהיה לילה טוב
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוק בן שנה
    אמא
    30/11/2008

שלום, האם מקובל לעשות את כל החיסונים לגיל שנה ביום אחד. (כמובן עדיף ,לסיים עם זה ולא לטרוח שוב לבוא לאחיות בטיפת חלב ) . התינוק אוכל סימלא ק טופ פרי על האריזה כתוב עד גיל שנה . האם להמשיך בכל זאת או לקנות משהו אחר מתאים ,האם בגיל הזה מקובל לקנות מטרנה "לילה טוב". התינוק אוכל קצת מגוון במעון אומרים שהוא אוכל יפה הכל אבל בבית הוא עדיין לא מסיים רבע צלחת או חצי פרוסה כדי שאוכל למדוד כמות אוכל. ואז כשהוא לא אוכל שוב נעזרים בסימלאק למען יהיה שבע. מתי נפרדם מהחלב ומתחילים לראות שהילד כמו גדול ליד שולחן ואוכל ממש ושבע. תודה לכם,

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתינוק בן שנה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוק בן שנה

שירי קאשי
    02/12/2008

הי דור,
    לגבי החיסונים יש צורך להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים. ככל הידוע לי את מה שניתן לעשות יחד הם מעדיפים לעשות יחד מלחתחילה. לגבי המזון, ככל שעולה גיל התינוק דרישות גופו משתנות ולכן תחליפי החלב מותאמים לפי הגיל. כמובן שאם יש בבית קופסא של גיל שנה שלא השסתיימה לא חייבים ביום ההולדת בדיוק להחליף אך כדאי מיד לאחר מכן לעבור לשלב הבא בהתאם להוראות היצרן. מעבר לכך יש להתייעץ עם רופא הילדים על אופן התזונה ובמקרים מסויימים הרופא יכול לתת הנחיה אחרת.
    ההפרדות מבקבוק החלב יכולה עוד לקחת זמן מה. ראשית צריך לראות שאין צורך בהשלמת חלב לאחר ארוחה של מוצקים (לראות האם אוכל מספיק, האם רעב לאחר הארוחה ואם לא, אז מתי הוא רעב שוב).
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנה- הפסיק לאכול מוצקים

ליאת
    29/12/2008

שלום רב! אני מודאגת- בני בן השנה הפסיק לשתף פעולה באכילת מוצקים בארוחת הצהריים. מסכים לאכול- פירות מרוסקים בבקר, פעמיים ביום בקר וערב- סימילאק ומקסימום יוגורט במהלך היום. לפני כן אכל קציצות ירקות לעיתים רחוקות מעט פסטה, לחם טחינה... בשבועיים האחרונים- פשוט שובת!! מה עושים כיצד מתנהגים??. אשמח למענה בהקדם. ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית
    שרית
    30/11/2008

שלום שחר ביתי בת 10 חודשים ושבוע היא לא מתהפכת מהבטן לגב רק מהגב לבטן (פעמים בודדות מתוך שינה היא כן מתהפכת) היא יושבת זקוף ויציב במידה ואני מושיבה אותה היא לא עוברת לבד משכיבה על הבטן לישיבה וההיפך , היא לא יודעת לעבור מישיבה לשכיבה ואם צעצוע אינו בהישג ידה היא תיוותר ולא תנסה להגיע אליו כי היא מפחדת ליפול או פשוט עצלנית בנוסף לאחרונה התחילה לזחול אך רק על הבטן אני מרגישה שאני צריכה להדריך אותה לעשות זאת ואני עוזרת לה לעבור ממצב למצב אך אולי לא בדרך הנכונה. כל הילדים איתה בגן גם היותר קטנים עושים הכל, ולכן אני מודאגת מהפיגור בהתפתחות אשמח לייעוץ תודה-שרית

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מוטורית

הוספת תגובה

• הןספה

שרית
    30/11/2008

כשהיא על הרצפה היא מעלה את הגוף יפה על 6 ואפילו מתנדנדת קדימה אחורה אך ברגע שרוצה להתקדם היא יורדת על הגחון, דבר נוסף ששמתי לב זה שיותר קל לה לדחוף עם ימין ואז לגרור את רגל שמאל, היא זוחלת כך בכל הבית. מה שבעיקר מציק לי זה שהיא לא יושבת לבד ולא יורדת לשכיבה לבד. היא ניסתה פעם אחת מישיבה לעבור לזחילה ונפלה והתחילה לבכות, מאז היא לא מנסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה וישיבה

שירי קאשי
    02/12/2008

הי שרית,
    כדאי ומומלץ לעבוד עם בתך על שיפור המיומנויות המוטוריות שלה. את יכולה ליישם בבית תרגילים כללים לגבי זחילה וישיבה מהפורום אך יש צורך באבחון על מנת לתת לך תרגילים ספציפיים ולהדריך אותך כיצד לעבוד. אני ממליצה בחום לקבוע שיעור כזה עם מדריכה להתפתחות תינוקות.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים
    יעל
    30/11/2008

בתי בת חמישה חודשים, מחייכת וצוחקת בקול, יוצרת קשר עין ואינטראקציה עם הסובבים. מושיטה ידיים לצעצועים ומביאה לפה. מחזיקה עצמה יפה בשכיבה על הבטן ומיישרת ידיים. החלה להתהפך מבטן לגב בגיל שלושה וחצי חודשים וחזרה על כך פעמים רבות לשני הצדדים, מהגב לבטן התהפכה פעמים ספורות בשבועיים האחרונים. שאלתי היא: בשבועיים האחרונים היא יותא פאסיבית- לא מנסה להתהפך מהבטן לגב ומעדיפה להיות על הבטן או לשים ראש ולנוח על המזרן כמו כן למרות שכבר התהפכה מהגב לבטן בימים האחרונים היא אינה מנסה לעשות זאת- האם זה נורמאלי לרכוש מיומנות ואז לא לבצעה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמישה חודשים

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים

שירי קאשי
    30/11/2008

הי מורן,
    מה שאת מתארת זה טבעי מאוד. לעיתים התינוק מגלה אפשרות תנועה חדשה ומרבה לתרגל אותה ולאחר זמן מה התדירות יורדת. באותו אופן גילוי של תנועה חדשה גם יכול לעורר מעט בהלה (כמו התהפכות מקרית ולא מבוקרת המסתיימת בתחושת נפילה) ולכן לאחר מספר פעמים התינוק מפסיק להתנסות בתנועה זו לזמן מה ורק לאחר מכן חוזר לתרגלה. את יכולה לעודד את ההתהפכויות ואת החוויה החיובית על ידי תרגול מבוקר של ההתהפכויות והמיומנויות הדרושות לכך:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוליה
    29/11/2008

תינוק בן חודשיים ושבוע, אוכל חלב אם. האם הגדלת כמות האוכל בארוחה (התינוק דורש הרבה יותר כל פעם) מגדיל גם את הרווח בין הארוחות? אצלי למרות שכמות המנה שהוא מקבל גדלה כל הזמן אך הרווח ביו הארוחות נשאר אותו דבר 2.5-3 שעות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תזונה

שירי קאשי
    30/11/2008

הי יוליה,
    כמות האוכל שלו גדלה ביחד עם צמיחתו ודרישתו הגדלה לאוכל. זה לא בהכרח אמור להדגדיל גם את הפער בין הארוחות כיוון שהוא פשוט צורך יותר אוכל.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה