מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצי סיבובשני03/11/2008
תינוקי בן עוד מעט שלושה חודשים. היום הבחנתי שכשהוא היה על הגב הוא עשה חצי סיבוב והסתובב אל צד ימין : התוצאה: שוכב על הצד. האם זה שלב לגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב03/11/2008הי שני
התחלת התהפכות מתחילה בסביבות גיל 4 חודשים אבל אפשר גם לפני..
התגלגלות ושכיבה על הצד הם שלב חשוב בהתפתחות ואם תינוקך גם נשאר שם אז מה טוב שכן שכיבה על הצד מלמדת את הידיים לבוא אל קו האמצע והיא מצביעה על נינוחות גופנית. מפה ועד התהפכות מגב לבטן הדרך קצרה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהאיה03/11/2008
שלום לך ותודה על הפורום המעניין, בתי בת 5 חודשים וכמה ימים, מזה כמה ימים אני מושיבה אותה על הספה כאשר היא נתמכת בכריות, האם זה הזמן להתחיל להרגיל אותה לשבת, האם זה לא מעמיס על עמוד השדרה שלה? שנית, אני התחלתי לתת לה בסקויטים של בייבי ביס ושל מטרנה, עוד לא צמחו לה שיניים אבל אני לא רואה שהיא מסתבכת עם זה... בתודה מראש, איה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיה
דבי גרוס דולב03/11/2008הי איה
הושבת תינוק לפני הזמן היא פעולה מאוד לא מומלצת שעלולה לגרור אחריה מספר בעיות כמו חוסר מוטיבציה לעמוד על 6 ולזחול, הרגל להתרוממות דרך שרירי הבטן והקניית תבניות תנועתיות משובשות לגיל זה. מעבר לזה גופה אכן לא מוכן להושבה, אם היה מוכן הייתה מתיישבת בעצמה.
התישבות עצמאית אצל תינוק מתרחשת לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור וישיבה. את מפעילה לחץ מיותר על חוליות עמוד השדרה שלה. כאמור, אין פה עניין של "להרגיל אותה לשבת", עליה לעבור דרך השלבים ההתפתחותיים שיובילו אותה לישיבה עמצאית ולא עלולים להגרם לה שיבושים לא רצויים בהתפתחות המוטורית, אני ממליצה לך מכל הלב להפסיק זאת לפני שההרגל ישתרש והיא לא תרצה להיות בשום תנוחה אחרת.
לגבי העוגיות, הן אכן מומלצות לתינוקות בלי שיניים מפני שהן נמסות אבל מאוד מומלץ, בתחילת המוצקים, להתחיל דווקא עם אוכל "אמיתי", פירות וירקות ופחות להרגיל לממתקים מפני שגם פה, התינוק מתרגל לטוב ואז עלול לסרב למה שבריא באמת- אוכל מרוסק. נסי להמעיט במתן עוגיות בגיל כה מוקדם ונסי קודם לשרש את המזון המזין.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהטלי03/11/2008
בני בן שנה. תינוק מאד שובב, פעיל מוטורית, חייכן וצחקן. עם זאת, עדיין לא מוחא כפיים, לא מנופף לשלום ולא מצביע על חפצים. יוצר קשר עין טוב וכשאני מלמדת אותו איך קוראים לחפץ מסוים ושואלת איפה הוא הוא מסתכל עליו. האם המשפט הראשון שכתבתי צריך לעורר דאגה, או שזה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב03/11/2008הי עינת
לאור העובדה שבנך פעיל, מגיב ועירני לא הייתי דואגת בגלל הנתונים האחרים. רק כשיש אוסף נתונים רחב שלא עונה על הקריטריונים יש מקום לדאגה. נסי לעודד אותו למחיאת כפיים ושאר הדברים ע"י חזרה עליהם תוך שימוש בקול רם, דרך סיפורים, שירים, דיקלומים וכל מה שעולה בדעתך.
יש דברים שבאים קודם ויש כאלה שאח"כ ובנתיים המשיכי את המעקב בטיפת חלב .
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשני03/11/2008
אנחנו אמורים לעבור בדיקת אבהות ובה בין השאר אמרו לי שצריך לקחת דם מהתינוק. המחשבה על כך שידקרו את התינוק גומרת אותי וגורמת לי לבכות. למה אי אפשר דרך דגימת רוק מהלחי.? רק רציתי לספר לך על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב03/11/2008הי שני
בדיקת דם ראשונה לתינוק היא אכן חוויה לא נעימה אבל בעיקר להורה.. עלייך להיות חזקה בשבילו ולזכור שדברים כאלה נשכחים מהר אצל התינוקות.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שישה וחצי חודשים-שאלה דחופהאוראל03/11/2008
הבן שלי מפותח מאוד הוא החל להחזיק את הראש מעולה כבר מגיל חודש,הוא מתהפך מגיל חודשים זוחל גחון מגיל 4 חודש זוחל על שש מגיל 4 וחצי חודשים,הוא לא יושב עצמאית. אתמול הנחתי אותו במיטה כשחזרתי שמתי לב שהוא נעמד עצמאית, תוך כדי תמיכה במיטה כמובן האם זה תקין? שהוא עומד לפני שהוא ישב ? מה זה טונוס שרירים גבוה? יכול להיות שהוא סובל מזה? מה שכן כשהוא עומד הוא מתחיל גם לקפוץ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאוראל
דבי גרוס דולב03/11/2008הי אוראל
מה שאת מתארת אכן יכול להשמע כמו טונוס גבוה. תינוקות שממהרים לעמוד אבל מתקשים להתישב סובלים פעמים רבות מטונוס גבוה או ממתח יתר בגב והדבר כמו "מושך " אותם לעמידה אך מקשה עליהם את ההתישבות. התישבות דורשת מידה של כפיפה בגב ואם היא חסרה הרי שלתינוק קשה לממש פעולות שדורשות התעגלות. זוהי כמובן רק הערכה בלי להכיר את בנך אבל כמעט תמיד זו הסיבה. יכולת הכפיפה חשובה לתינוק שכן היא משפיעה על יציבותו ועל יכולת השמירה על שיווי משקל בעמידה ובכלל.
אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון מדויק ותרגילים כדי לעזור לבנך להתגבר על הקושי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודשהילה03/11/2008
ביתי נולדה בשבוע 36. קצב ההתפתחות שלה הוא כזה: בגיל 5 וחצי חודשים התחילה להתהפך מבטן לגב כאשר בגיל חצי שנה עשתה זאת במהירות יותר. בגיל חצי שנה התחילה להתהפך מהגב לבטן אך בקושי ומגיל 7 חודשים עשתה זו בחופשיות. מגיל 7 חודשים התחילה גם להסתובב סביב צירה. בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון בגיל 9 חודשים התחילה לעמוד על 6 אך לא לזחול בגיל 9 חודשים וחצי התחילה להתיישב מעמידה על 6 בגיל 10 וחצי חודשים עזבה את הגחון ועברה לזחילה על 6 וגם להעמד בתמיכה וללכת לאורך רהיטים כיום היא בת שנה וחודש היא הולכת יותר מהר לאורך רהיטים ומסתובבת סביב רהיטים (ז"א היא יותר מהירה) היא גם מזמן נעמדת ותופסת ביד אחת אך לא מצליחה להחזיק את עצמה מבלי לאחוז וזה מאוד מטריד אותי מדוע היא לא יציבה בכדי לעמוד מבלי לתפוס בכלום? כמו כן היא התחילה לדחוף כיסא וללכת איתו אך רק מס' צעדים כי היא מפחדת כאשר הוא מתחיל לזוז. השאלות שלי הם : מה דעתכם לגבי זה שהיא עדיין עומדת רק בתמיכה ולא עומדת ועוזבת ידיים? ומה לגבי ההליכה? מגיל 11 חודשים היא הולכת לאורך רהיטים ועדיין לא הולכת לבד? האם יש כאן עצירה בהתפתחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחודש
שירי קאשי03/11/2008הי הילה,
בהתחשב בכך שביתך נולדה חודש לפני הזמן הרי שמגיעות לה מעט הנחות בקצב ההתפתחות המוטורית. סה"כ ההתפתחות שלה היתה תקינה. גם ההליכה נשמעת קרובה ואין מה לדאוג מכך שעדיין לא הולכת באופן עצמאי. כן חשוב לחזק אותה ולעבוד על שיפור שיווי המשקל על מנת שתוכל לפתח מיומנויות הליכה טובות יותר והליכתה תהיה יציבה יותר.
תרגילים:
1. כל תהליך של תנועה במרחב מפתח שיווי משקל - הנפות, שינויי תנוחות החזקה, נדנדה וכו'.
2. להושיבה על כתפי ההורים ולהטות את הגוף לאט ובעדינות כל פעם לכיוון אחר.
3. על כדור פיזיו להושיבה בישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה) ולהטות לאט לכל הכיוונים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תינוקת בת שנה וחודש
הילה04/11/2008תודה שירי על התשובה . אני משתפת אותך בכך שאני לא ישנה בלילה בגלל דאגה לקצב ההתפתחות.עד איזה גיל אני אמורה לצפות להליכה עצמאית בכדי שאני אדע אם יש בעיה וצריך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
שירי קאשי04/11/2008הי הילה,
כאמור בהתחשב בגילה המתוקן הרי שאינה בעיכוב ואת יכולה לישון בלילה. כן יש צורך לעבוד על שיווי המשקל ומיומנויות אחרות הקשורות בהליכה כבר מעכשיו. במידה ואינה מתחילה ללכת בחודשיים הקרובים אני ממליצה על קבלת עזרה ממדריכת התפתחות (אבל עדיין אין צורך לדאוג)
לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת ידייםיוליה02/11/2008
שלום עוד פעם! התינוק שלי כל בשבוע האחרון התחיל כל פעם למצוץ ידיים אפילו כשהוא אינו רעב, האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים בפה
שירי קאשי03/11/2008הי יוליה,
לא ציינת מה גיל התינוק אבל אני מניחה שהוא עדיין צעיר. הידיים בפה זהו שלב התפתחותי חשוב ביותר. הפה הוא איבר החישה המפותח ביותר של התינוק ודרכו הוא חווה את העולם. התינוק חוקר כל דבר דרך הפה. בתחילה את ידיו ולאחר מכם חפצים. התינוק רואה משהו, מושיט אליו את ידו ומביאו לפה. כך נוצר קשר עין-יד שהוא הכרחי ביותר להמשך התפתחות תקינה.
הידיים בפה זהו שלב טבעי וחשוב. תינוק שכבר רעב לא ימצוץ את ידיו להנאתו אלא ידאג להראות עוד סימנים כמו חוסר שקט ועד בכי היסטרי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?יוליה02/11/2008
שלום לכן! התינוק שלי חודש וחצי וכל הזמן הזה אנו נלחמים איתו בשעות הלילה- הוא לא יושן ולא נרדם אחרי האכלות!!! מה שקורה זה עד שהוא נרדם פתאום הוא מתחיל להזיז את הידיים ואז הוא מאיר את עצמו עם הידיים ומתחיל לבכות עד שאני מרגיעה אותו והוא סוף סוף נרדם עוברת חצי שעה והוא עוד פעם העיר את עצמו עם הידיים והתחיל לצרוח.... איך אפשר להילחם עם זה? מה עושים אני מאוד מתעייפת ולא ישנה בלילה... ביום הואיושן עליי על הבטן כאשר גם התינוק על הבטן ויושן רצוף 3 שעות אך כשאני רוצה להעביר אותו למיטה הוא מתעורר וצורח כך שהוא מגביל אותי בפעילות יומית כשיושן עליי אני גם מרותקת לספה... מה עושים??.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב02/11/2008הי יוליה
לתינוקות רבים קשה ההירדמות ויש חוסר שקט שמתלווה אליה. את יכולה לעזור לבנך ע"י עטיפתו בשמיכה הדוקה לגוף כדי שתנועות ידיו ורגליו לא יעירו אותו. ישנם תינוקות שעבורם זה פתרון נפלא ועובד טוב אבל יש כאלה שלא אוהבים זאת מפני שזה מגביל את התנועה שלהם, בכל מקרה שווה לנסות זאת. תינוקות רבים ישנים טוב יותר על הבטן ,כדאי בשעות עירות שלך לנסות להרדימו על הבטן, תחת השגחה שלך. את ההרדמה לעשות תןך טפיחות קצביות על הגוף.
יתכן גם שבנך זקוק לתנועה לפני השינה כדי להוריד מעט ממתח גופו, תנסי לערסל אותו או אפילו להשתמש במנשא ואז להוסיף קפיצות מונוטוניות על כדור פזיו וכך להרגיע את כל מערכות גופו לקראת שינה. דבר נוסף ששוה לנסות הוא לעסות את גופו עיסוי עמוק לפני ההרדמה.
חשוב לזכור שמדובר בתקופה ודברים משתנים ככל שהתינוק גדל.
מאחלת לכם לילות טובים
ינוקט
052-8240914
ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התינוק חייב לעשות גרעפס?ליבי02/11/2008
התינוק שלי בן חודש ולא תמיד הוא עושה גרעפס בסיום הארוכה. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליבי
דבי גרוס דולב02/11/2008הי ליבי
תינוק אמור בד"כ לעשות גרעפס אחרי הארוחה כדי להתרוקן מאוויר אותו שאף בעת האכילה, כדאי לנסות ולעזור לו לעשות זאת ע"י טפיחות, אם תינוקך לא תמיד עושה זאת אבל לא סובל מכאבי בטן הרי שזה בסדר גמור.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכניס דברים לפהשני01/11/2008
התינוק בן חודשיים וחצי. לא מוכן מוצץ. לאחרונה הוא מכניס את האגרוף שלו את היד לפה ומוצץ. וגם "טועם" את השרוול שלו. לפני יומיים התחיל להוציא ולהכניס את הלשון כאילו זה משעשע אותו. למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
שירי קאשי02/11/2008הי שני,
הכנסת הידיים לפה בגיל זה היא טבעית וחשובה ואין מקום להחליפה במוצץ. התינוק חוקר את עולמו דרך הפה שהוא איבר החישה המפותח ביותר שלו. בתחילה הוא חוקר את ידיו ואחר כך ממשיך עם צעצועים וחפצים (גם השרוול). החקירה הזו חשובה גם מבחינת טיפוח יצר החקרנות והסקרנות של התינוק וגם לצורך הבאת הידיים לקו האמצע. המוצץ בגיל הזה הוא לא תחליף להבאת הידיים לפה אלא צריך לשמש רק כאמצעי הרגעה וככזה אם אין לתינוק צורך בו והוא מרגיע עצמו לבד או שהוריו מצליחים לתת מענה לצרכיו ללא המוצץ הרי שאין בו שום צורך התפתחותי. גם המשחק עם הלשון הוא גילוי חדש של תנועה ולכן הוא מתנסה בה הרבה. גם הלשון היא שריר שמצריך אימון. הפעלת הלשון ושרירי הפה תורמים בהמשך להתפתחות המילמולים והשפה וכן לכישורי האכילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מתוסקלת01/11/2008
יש לי תינקות בקרוב מאוד יהיה לה שנה עכשיו תמיד היא הייתה הולכת לישון רגיל בשמונה בקבוק ולמיה בלי בעיה בזמן האחרון כל פעם שאני שמה אותו לישון והיא רואה שאני יוצאת מהחדר היא יושבת ובוכה היא רוצה להיות איתי בסלון..והיא התחילה להרדם בשעות נורא מאוחרות וגם היא התחילה לקום ב4 5 לפנות בוקר ולבכות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי02/11/2008הי,
קשה מאוד לדעת מה הגורם לחוסר השקט שלה. יכולות להיות סיבות רבות לכך שהיא כרגע זקוקה לך קצת יותר לידה. בגיל זה מאוד אופייני שתינוקות מפתחית חרדת נטישה ובמצב זה כדאי להשאר לידה כשהיא במיטה ונרדמת ולא להעלם מהחדר. גם כאבי שיניים יכולים להוות גורם לקושי להרדם לבד ולצורך שאמא תשאר. כמובן שיכולות להיות עוד סיבות רבות לכך אבל בכל מקרה מה שחשוב הוא להיות רגישים לצרכיה וכרגע לתת לה קצת יותר יחס חום ואהבה (גם אם במצב רגיל היא הולכת לישון לבד).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת 6ג'ני01/11/2008
שלום בתי עוד שובע בת 10 חודשים התחילה לזחול לראשונה זחילת גחון בגיל 9 חודשים מתהפכת מגיל 4 חודשים. מתפתחת יפה היא יושבת אך לא מתיישבת לפעמים מהצד היא מתיישבת זה קורה לעיתים רחוקות.... שאלה שלי איך אני יכולה לעודד אותה לזחול על 6 (היא עולה על 6 מתנדנדת וחוזרת לבטן) יש לי את הכדור פיוזו, איזה תרגילים אפשר לעשות איתו כדי לעודד זחילת 6? חשוב לי לצייין היא זוחלת יפה מאוד על גחון ממש מהר ונכון רגל ימין יש שמאל וכל להפך ממש כמו חייל קרבי. תודה ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת 6
שירי קאשי02/11/2008הי ג'ני,
בתך אמנם נמצאת בעיכוב קל אך בהתחשב בכך שרק לא מזמן החלה לזחול על הגחון הרי שזה בסדר שהיא רק מתחילה להתנסות בעמידת שש ומשם בוחרת לחזור למקום שהוא יותר מוכר ונוח לה. את יכולה לחזק אותה לכיוון של זחילת השש על ידי התרגילים הבאים:
1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 וחצי חודשיםעדי30/10/2008
בתי, בת 7 וחצי חודשים, מתהפכת מגיל 5 חודשים לשני הכיוונים, מסתובבת סיבוב ציר. עדיין אינה זוחלת. כאשר היא מנסה להגיע לצעצוע, היא מושיטה את היד, מרימה את הרגל הנגדית ומתהפכת לצד או לגב. האם יש המלצות כיצד לעודד זחילת גחון במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב30/10/2008הי עדי
נשמע שביתך כבר נמצאת בדרך לזחילת גחון שכן היא מסתובבת סביב צירה וזוהי התחלה,
להלן מספר תרגילים לעידוד זחילת גחון:
1. כשהיא מנסה להגיע לצעצוע ומושיטה יד תנסי ,במקביל, לקפל את הברך של הרגל הנגדית קרוב לרצפה ולתת "קונטרה" בכף הרגל לדחיפה, כך היא תלמד כיצד לקדם את עצמה ולא לברוח להתהפכות. בנוסף לתרגל את התרגיל המעודד שימוש ברגליים:
2.להשכיבה על הגב, לקפל ברכיים כשכפות רגליים כנגד הרצפה, ללחוץ הכפות לרצפה ולחכות לדחיפה לאחור, כך לומד התינוק להשתמש ברגליו לדחיפה.
3.כשהתינוק שוכב על הבטן, לעודד הרמה של יד אחת והשענות על היד השנייה ע"י גירוי עם צעצוע בגובה הכתף של היד המורמת
4. לשחק בתרגילי הצלבות של יד ורגל נגדית- על הגב להפגיש ולהצליב יד ורגל נגדית.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בביתנתי30/10/2008
שירי שלום, בתי בת 10.5 חודשים ולצערי גילינו לפני כחודשיים שהיא אפילפטית, בעקבות זה אינני יכולה להכניס אותה למעון השנה, עזבתי את מקום עבודתי בכדי להישאר איתה בבית ואני צריכה עצות איך לעבוד איתה כדי שתתפתח כמו שצריך, תרגילים, משחקים כל מה שבעצם עושים במעונות. אודה לתשובתך במהרה, נתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות בבית
שירי קאשי02/11/2008הי נתי,
לא ציינת מהו השלב ההתפתחותי בו בתך נמצאת והאם היא זקוקה לחיזוקים מיוחדים ולכן לא אוכל להיות מאוד ספציפית לגבי תרגילים. באופן כללי מה שהיא "מפסידה" במעון זה מפגש עם עוד ילדים. לכן חשוב לצאת איתה לגינה, ג'ימבורי, מרכז פעילות לתינוקות או חוג על מנת להשלים חוסר זה. המפגש עם ילדים נוספים חשוב מאוד להתפתחות החברתית. גם אם עדיין לא משחקים יחדיו הרי שהם צריכים להתמודד אחד עם השני, לחלוק או לריב על צעצוע, ללמוד אחד מהשני על ידי חיקוי ועוד. דבר נוסף שאת יכולה להוסיף הוא שירי משחק והפעלה של הידיים. כמו כן דרך ספרים את יכולה ללמדה מושגים כמו צבעים, גודל, העשרת אוצר המילים וכו'. מעבר לכך צריך לגרות אותה לפעילות מוטורית, לעודד אותה לזחול לעבר חפצים, לשים מכשולים בדרך על מנת ששהיא תתמודד איתם וכו'.
לתרגילים יותר ספציפים לשלב ההתפתחותי שבו היא נמצאת את מוזמנת ליצור אתי קשר טלפוני.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםשרית29/10/2008
בני בן 10 חודשים ולאחרונה בלילה שמתי לב שהוא חורק את שיניו.מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפנינה
דבי גרוס דולב29/10/2008הי פנינה
אני מצטערת אך אינני יכולה לעזור מכיוון שזהו אינו תחום התמחותנו , אני ממליצה לפנות עם שאלה זו לרופא שיניים שמתמחה בילדים.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)