פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מתהפכת מהבטן לגב
    סמדר
    17/11/2008

שלום, בתי בת שישה וחצי חודשים היא עושה את כל השלבים של ההתפתחות לפי טיפת חלב ולפי מה שאני בודקת כמו התהפכות מהגב לבטן, אבל לא מתהפכת מהבטן לגב קרה מקרה או שניים שהיא התהפכה מהבטן לגב אבל נראה שלא בכוונה, לפי טיפת חלב אומרים שלא צריך לעשות שום דבר(תירגולים)היא תעשה את זה, זה לא נקרא פיספוס. השאלה היא האם צריך לעשות משהוא? זאת בעית התפתחותית? אודה לכם על תשובתכם. סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מתהפכת מהבטן לגב

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר

דבי גרוס דולב
    17/11/2008

הי סמדר
    לפי הדרך בה אנו עובדים, אנו מאמינים שתינוק שמגיע לגיל חצי שנה ולא מתהפך לאחד הצדדים ,
    יש לו קושי מסוים שמונע ממנו את השלמת ההתהפכויות. פעמים רבות מדובר במתח יתר בגב אשר מונעים את התעגלות הגב להתהפכות ולפעמים בסיבות אחרות. לא מדובר בעיכוב או שיבוש רציני אבל אני כן מאמינה שאם לא תראי התהפכות בקרוב כדאי יהיה לעזור לה בתרגילים. לפעמים אותו קושי מתגלה גם בשלבים מאוחרים יותא של ההתפתחות אבל שוב, לא מדובר בבעיה ממש.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרת השינה - אשמח לעזרה
    lir f
    17/11/2008

שלום רב , בעוד חודש אני חוזרת לעבודה ורציתי לדעת אם ניתן להתחיל לשנות את הרגליי השינה אצל בני הוא לא ישן בין השעות 09:00 ל 03:30 בלילה , האם אםשר בכלל בגיל כזה לשנות או להרגיל לשעות שינה מסודרות יותר ??? תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרת השינה - אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• תיקון לשאלה

lir f
    17/11/2008

לא ישן מ 21:00 עד 03:30 בלילה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לליר

דבי גרוס דולב
    17/11/2008

הי
    לא כתבת את גילו של בנך אבל אין ספק שיש בעיה בשעות השינה שלו. לא כתבת גם באיזו שעה הוא קם בבוקר וכמה ישן בצהריים אבל אני מניחה שאם הוא הולך לישון כ"כ מאוחר אז הוא בטח גם קם מאוחר. בשלב ראשון הייתי ממליצה להקדים את שעות ההתעוררות בבוקר על מנת שיהיה עייף מאוחר יותר. שנת הצהריים רצוי שתתחיל מוקדם ולא תתארך מעבר לשעה וחצי.
    בנוסף, חשוב סדר היום ופעילותו קבועה בערב שתעזור בשינה- קצת תנועה במרחב, עיסוי עמוק, מקלחת, אוכל ולישון. גם אם לא מסכים, להתעקש שישאר במיטה, אם הוא בוכה להוציא מהמיטה, להרגיע ולהחזיר. את רוצה לתת לו להבין שאלה שעות השינה ועליו להתרגל אליהן.
    הרגלים חדשים משתרשים אם מתעקשים עליהם, מקווה שיצליח לכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דבי , בהמשך לשאלתך

lir f
    17/11/2008

בני בן חודשיים +8 ימים האם תקפה המלצתך עדיין ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך דבי , בהמשך לשאלתך

lir f
    17/11/2008

בני בן חודשיים +8 ימים הוא ישן במהלך היום לא מעט ... אחרי הצהריים ער לשעתיים שלוש בערב אנחנו עושים לא אמבט בסביבות השעה 19:00 או 20:00 עיסוי בגוף ואוכל ועדיין זה לא עוזר הוא לא ישן , בוכה וערני וזה יכול לקחת 4,5 שעות עד שהוא ירדם ..... עוד נתון אני לא יודעת אם הוא קשור - הוא יונק הנקה מלאה תודה שוב ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת הראש לצדדים
    שירלי
    16/11/2008

שלום, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי. הכל בסדר פרט להזזת הראש לצדדים (להרים-מצליח). כשהוא שוכב על הגב ואני מראה לו גירוי כלשהו הוא עוקב עם העיניים ממש יפה לצדדים עד שאינו מצליח לראות יותר אבל לא מזיז כלל את הראש לצד. יש לציין כי בשכיבה על הבטן דווקא הרבה יותר מזיז! זה ייתכן? אני כל הזמן מנסה לגרותו מהצדדים אך ללא הצלחה. באיזה גיל זה כבר לא תקין? האם עלי לקחתאותו לפיזיוטרפיסיט או בדיקה אחררת?? אשמח מאוד לתשובה, תודה רבה וייישר כח על הפורום!

לקביעת תור
    סגירה
    הזזת הראש לצדדים

הוספת תגובה

• הזזת הראש לצדדים

שירי קאשי
    17/11/2008

הי שירלי,
    בגילו זה תקין לחלוטין שעדיין לא עוקב עם כל הראש. בגילו זה אמור להתחיל להתפתח וסביר להניח שבחודש הקרוב כבר תראי מעקב עם כל הראש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מילולית
    עדי
    16/11/2008

שלום רב, בני עוד כיומיים בן 8 חודשים. עד לפני מספר ימים היה מפטפט ואף אומר אבבא...וביומיים האחרונים הוא פשוט הפסיק לפטפט...ממש מוזר. יצוין כי הוא קצת חולה יש לו שלשולים וגם צומחת לו בדיוק שן קדמית. הוא במצב רוח ירוד בכלל ואני ממש מודאגת. הרופא אוצר שזה וירוס, אבל אני תוהה האם אכן כשהילד חולה הוא גם אמור להפסיק לפטפט. אני חוששת שמא עשו לו משהו במעון..... מה דעתכם?\ תודה, עדי

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מילולית

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    16/11/2008

הי עדי
    בקיעת שיניים ומחלה הם בהחלט סיבה טובה לנסיגה בתקשורת המילולית. יציאת שן מלווה פעמים רבות בתופעות נוספות שנראות על פניו לא קשורות אבל מסתבר שהן כן.
    לפעמים גם יש נסיגה בהתפתחות של דבר אחד לטובת מוטיב אחר בהתפתחות והדבר נורמלי וטבעי לחלוטין.
    לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על גובתכם

עדי
    17/11/2008

אני חייבת לציין שכאמא צעירה ממש חיפשתי פורום שיוכל לתת לי תשובות שמעיקות עלי בקשר להתפתחות של הבן שלי,ואני שמחה לגלות שאתם פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשתה של הגב לאחור- חמישה חודשים
    לילי
    16/11/2008

שלום, שמתי לב שכשאני מחזיקה את בני בן החמישה חודשים בצורה מאונכת, ידיו שלוחות לצדדים ומעט לאחור ולא קדימה. גם כשהוא על הידיים שלי הוא מסרב לתנוחת הנקה מעוגלת ומקשית את הגב והראש אחורה כל כך חזק שלפעמים אין לי ברירה אלא להשכיב אותו. לעיתים הוא מסרב לאכול בצורה זו ומנסה להתיישב על מנת שיוכל לאכול בנוחות. באופן כללי אין לו בעיה לשכב על הבטן או על הגב (ולהרים ידיים על מנת לתפוס צעצוע). הוא מתהפך מהבטן לגב לשני הצדדים וכשהוא על הגב הוא ממש נהנה בכל הזדמנות להביא רגליים אל הפה (כבר מגיל שלושה חודשים) ושוכב על שני הצדדים בקלות (כרגע מתהפך מהגב לבטן רק דרך צד אחד). הוא מנסה להתיישב כשהוא עלי ודוחף ממש את עצמו קדימה עד לתשעים מעלות. כשהוא על הבטן הידיים יחסית חופשיות, נשלחות לעבר צעצוע ולפה. ההרמה של הראש כשהוא על הבטן היתה מוקדמת מאד, כמעט מיד לאחר הלידה. שאלותי הן: האם מדובר בכיוווץ מוגבר של הכתפיים (ואם כן, זה לא היה אמור להפריע לו להביא את הרגליים לפה בקלות יחסית)? אולי מדובר בחולשת חגורת הכתפיים? כיצד ניתן לעודד הבאת ידיים קדימה? האם יש בכלל צורך להתערב?

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    16/11/2008

הי דנה
    מעניין, הודעתך נושאת הרבה פרטים שחלקם באמת כמו סותרים אחד את השני..
    את אומרת שיש הקשתת גב והמשכות הידיים לאחור, בד"כ זה מצביע על קיצור שרירי הגב ומתיחות בבית החזה והגב ומצד שני הוא מרים רגליים בעת שכיבה על הגב. אבקש שתשימי לב, האם כשהוא מרים את רגליו לכיוון הפה כשהוא על הגב, הוא עושה זאת ע"י גמישות הירכיים ? האם הוא מרים או לא את הטוסיק? או רק "מתקפל" לשניים? אם הוא איננו מרים את הטוסיק הרי שהוא משתמש בגמישות יתר וזה לא סותר את הקשתת היתר בגב. ועוד כמה שאלות שיעזרו לי להבין,
    האם כשהוא שוכב על הצד שתי ידיו פונות לכיוון הרצפה או שהן "בורחות" לאחור?
    האם הוא יודע להניח את ראשו על הרצפה בעת שכיבה על הבטן?
    האם כשהוא שוכב על הבטן ידיו נמצאות ברוחב הכתפיים או שהן נמשכות לאחור?
    אשמח לקבל תשובות על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 שבועות
    נשר
    15/11/2008

שלום, בני בן 7 שבועות. אני עובדת איתו על חיזוק חגורת הכתפיים על ידי השכבה על הבטן, ושמתי לב שהוא מפנה את ראשו תמיד לצד שמאל. האם זה מהווה בעיה ואם כן אשמח אם תדריכו אותי בעניין...

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 שבועות

הוספת תגובה

• תגובה לדידי

דבי גרוס דולב
    16/11/2008

הי דידי
    האם לבנך יש נטייה של הראש רק בעת שכיבה על הבטן או גם כשהוא שוכב על גבו? האם זו רק נטייה או שיש רק צד אחד אליו הוא פונה? אשמח שתעני על שאלותי.
    ובנתיים, כדי לאזן את הצוואר בהמשך לעמוד השדרה צריך להשכיב את התינוק הרבה על צדדיו, שני הצדדים, גם זה שקל לו. השכבה על הצד גורמת לשרירי הצוואר להתאזן ולהתיישר לשני הצדדים ולהקל על הפניית הראש בסימטריה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נשר
    17/11/2008

שלום דבי, הפניית הראש לשמאל היא בעיקר בעת שכיבה על הבטן. בשכיבה על הגב הראש לרוב מופנה לשמאל, אך לא תמיד (אני מניחה שהרבה משום שהמיטה שלנו היא לשמאלו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים
    שחר
    15/11/2008

שלום שמי שחר, ביתי בת 10 חודשים ומס ימים. הדאגה שלי שהיא עדיין לא יודעת לזחול זחילה על 6 ובטח לא מנסה להעמד. היא הרימה את הראש מגיל 4 חודשים, החלה לזחול מגיל 8 חודשים ומהר מאוד כשהיא רוצה להגיע לדברים שמעניינים אותה. היא יושבת רק שאני משיבה אותה בצורה יציבה מאוד, היא מפחדת לצאת ממצב ישיבה לשכיבה אך החלה ללמוד זאת. הפחד שלי שהיא עדיין לא מתחילה לזחול על 6 ולא יודעת לשבת לבד. אנא חיזרו אליי עם תשובה מהירה, אני אמא מודאגת מאוד. תודה שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשחר

דבי גרוס דולב
    16/11/2008

הי שחר
    התינוקת שלך מעט התעכבה עד עכשיו בהתפתחותה המוטורית ויתכן כי גם זחילת ה6 מתעכבת., השאלה היא למה. קשה לאבחן ולדעת מרחוק מה הסיבה לעיכוב אבל אני כן יכולה להגיד שהושבת תינוק לפני שיודע לעשות זאת בעצמו איננה בריאה לגבו ואף עלולה בעצמה לגרום לעיכוב. הושבה טרם עת עלולה לפגוע במוטיבציה וכן יכולה לשבש את ההתפתחות המוטורית שכן ההתיישבות העצמאית מלמדת מיומנויות שנחסכות מביתך עכב הושבה. לשבת בעצמה בטח שאיננה יכולה מפני שזה קורה לאחר עלייה על 6 ומשם התישבות. לא הייתי דואגת אבל כן הייתי שוקלת פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לביתך להתגבר על הקושי ולדעת את המיומנויות החסרות לזחילת 6. אשמח גם אני לעמוד לרשותכם טלפונית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשתה של הגב לאחור
    לילי
    15/11/2008

שלום, שמתי לב שכשאני מחזיקה את בני בן החמישה חודשים בצורה מאונכת, ידיו שלוחות לצדדים ומעט לאחור ולא קדימה. גם כשהוא על הידיים שלי הוא מסרב לתנוחת הנקה מעוגלת ומקשית את הגב והראש אחורה כל כך חזק שלפעמים אין לי ברירה אלא להשכיב אותו. לעיתים הוא מסרב לאכול בצורה זו ומנסה להתיישב על מנת שיוכל לאכול בנוחות. באופן כללי אין לו בעיה לשכב על הבטן או על הגב (ולהרים ידיים על מנת לתפוס צעצוע). הוא מתהפך מהבטן לגב לשני הצדדים וכשהוא על הגב הוא ממש נהנה בכל הזדמנות להביא רגליים אל הפה (כבר מגיל שלושה חודשים) ושוכב על שני הצדדים בקלות (כרגע מתהפך מהגב לבטן רק דרך צד אחד). הוא מנסה להתיישב כשהוא עלי ודוחף ממש את עצמו קדימה עד לתשעים מעלות. כשהוא על הבטן הידיים יחסית חופשיות, נשלחות לעבר צעצוע ולפה. ההרמה של הראש כשהוא על הבטן היתה מוקדמת מאד, כמעט מיד לאחר הלידה. שאלותי הן: האם מדובר בכיוווץ מוגבר של הכתפיים (ואם כן, זה לא היה אמור להפריע לו להביא את הרגליים לפה בקלות יחסית)? אולי מדובר בחולשת חגורת הכתפיים? כיצד ניתן לעודד הבאת ידיים קדימה? האם יש בכלל צורך להתערב?

לקביעת תור
    סגירה
    הקשתה של הגב לאחור

הוספת תגובה

• הקשתה בגב

שירי קאשי
    16/11/2008

הי דנה,
    כמובן שללא אבחון קשה לדייק במשמעות התופעה או במידת השפעתה על התפתחותו, אך ההקשתה המוגברת והרמת הראש מגיל כה צעיר מעידה על מתח מוגבר בשרירי הגב. הבאת הרגליים למעלה בשכיבה על הגב יכולה להתאפשר גם על ידי תנועה במפרקי הירכיים גם ללא התעגלות ממש של הגב ואם כך המצב זו עדות נוספת לכך שאכן השרירים מקוצרים. כדאי לעבוד על התעגלות של הגב גם על מנת לשפר את התנועתיות של הגב (שלפי הנתונים שמסרת כנראה אינה מיטבית) וכן על מנת להפחית את התופעה של ההקשתה המוגברת בעת החזקתו בידיים.
    תרגילים:
    1. לערסל ממש בגיל זה יכול להיות קשה (אם תצליחי זה מעולה).
    2. בשכיבה על הגב הביאי את רגליו עד קרוב לפנים (במידה ומאפשר) ולשים לב שהתנועה מגיעה מהתעגלות של הגב לא ממפרקי הירכיים.
    3. בשכיבה על הגב הגביהי את אגנו על השוק שלך. טופפי בידייך על בית החזה או למעוך קלות עם צעצוע רך או פטיש פלסטיק של יום העצמאות. התנועה הזו מרככת את בית החזה ומאפשרת הבאת ידיים לקו האמצע ביתר קלות. בתנוחה זו גרי אותו לשלוח ידיים לצעצוע בקו האמצע ומעבר לו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    רונן
    14/11/2008

הילדה שלי בת שנה וחצי ועדיין מסרבת ללכת, בכל פעם שאני רוצה להעמיד אותה על הרצפה היא מקפלת את רגלייה ואומרת "לא רוצה"

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לרונן

דבי גרוס דולב
    15/11/2008

הי רונן
    גיל שנה וחצי הוא הטווח העליון בהתיחסות לעיכוב, ז"א שביתך נמצאת בסוג של עיכוב. יכול להיות שמדובר בקושי מינורי אבל זהו הגיל המומלץ לאבחון ולתרגול. כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולעזור לביתך להתגבר של הקושי כדי לתת לה בסיס טוב להליכה בטוחה ולהמשך התפתחות מוטורית טובה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון תסמונת דאון
    מיטל
    14/11/2008

שלום רב, בני בן שישה וחצי חודשים, נולד במשקל 3.335 ק"ג בשבוע 41, בלידה ספונטנית. בשקיפות העורפית התגלה הנוזל 3 מ"מ. ביצעתי מי שפיר + פיש ויצא תקין. הנני בת 32. ויש לי בת בת שנתיים וחצי בריאה ברוך השם. במעקב בטיפת חלב אין שום דבר מדאיג בהתפתחות . הוא מגיש את היד לחפצים ומתהפך לכל הכיוונים מגיל 4 חודשים. גם מהבטן לגב ולהיפך ולשני הצדדים. הוא עדיין לא זוחל אך ביתי זחלה רק בגיל 8 חודשים אז לא מדאיג אותי מה שכן מדאיג אותי הוא מראהו החיצוני. עיניו מלוכסנות, ויש לא קפל מתחת לשתי עיניו ועורף קטן. במראה ראשון אולי לא רואים אך אני קצת מודאגת. האם קיימת האפשרות שהתפסס משהו בבדיקת מי השפיר? איפה מאבחנים תינוק עם חשש לתסמונת דאון? ומאיזה גיל יש עיקוב בהתפתחות אם חלילה יש ת.ד? תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון תסמונת דאון

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    14/11/2008

הי מיטל
    אני מצטערת, אבל אנחנו לא מתמחים בנושאים כגון אלה, רופא ילדים הוא שצריך לעזור לך בנושא.
    בהצלחה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאין כלל בעיה

לילי
    15/11/2008

במיוחד לאור מי השפיר והפיש. גם הצוות הרפואי היה עולה על בעיה אם היתה קיימת. הרגעי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מבטן לגב
    דנה
    14/11/2008

בני בן 5 חודשים (נולד בשבוע 34). בגיל 4 חודשים החל להתהפך מגב לבטן לשני הכיוונים. אתמול החל להתהפך מהבטן לגב: כשהוא שוכב על הבטן הוא מרים את ראשו ונשען על מרפקיו ואז מטה את הראש לצד ימין תוך העברת משקל ליד ימין ויישור יד שמאל עד שראשו נוגע ברצפה ואז שאר הגוף מתהפך (מקווה שהסברתי טוב...). אציין שכשהוא שוכב על הבטן וראשו על הרצפה הוא מנסה להתהפך, אך לא מצליח, אלא אם הוא מרים את הראש כמו שתארתי. האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מבטן לגב

הוספת תגובה

• התהפכות מבטן לגב

שירי קאשי
    16/11/2008

הי דנה,
    מה שתארת היא התהפכות קלאסית ומאורגנת להפליא. זו הדרך הנכונה להתהפך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהב להיות על הרצפה
    שרה
    13/11/2008

בני בן 10 חודשים עדיין זוחל רק על הגחון, (אך במקביל הוא כבר נעמד במיטה/בכל דבר שניתן לתפוס ולעמוד בעזרתו) הוא כן נעמד על 6 כשהוא רוצה לקחת משחקים מקופסא וכדו' אך כשהוא רוצה לזחול הוא נשכב על הגחון וכך זוחל הדאגה העיקרית שלי היא מכך שהוא כמעט ולא זוחל הוא לא אוהב להיות על הרצפה! כשאני מניחה אותו על הרצפה (מלאת משחקים) הוא זוחל דקות מעטות ומיד רץ אלי ונעמד /בוכה עד צרחות שאני ארים אותו, ניסית לשבת לידו על הריצפה ולשחק איתו וזה עזר לעוד כמה דקות אך גם כך הוא מגיע אלי ומטפס עלי ולא מסכים לרדת לרצפה, מה לעשות? איך לגרום לו לאהוב ולרצות להיות על הרצפה? נ.ב. הוא מאוד אוהב לישון ישן במשך היום 2-3 פעמים כשעה וחצי-שעתיים כל פעם, וכן הוא מתעייף מאוד מהר משחק מעט ורוצה על הידיים ולישון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהב להיות על הרצפה

הוספת תגובה

• לא אוהב להיות על הרצפה

שירי קאשי
    16/11/2008

הי דנה,
    עודף הצעצועים יכולים בהחלט להביא לכך שישתעמם מהר. כאשר תינוק רואה הרבה צעצועים הוא עלול להתחיל לעבור מהר מאחד לשני מבלי ממש לשחק ולחקור את הצעצוע. במצב כזה של הצפה חושית התינוק אינו מפתח יכולות של ריכוז ממושך בצעצוע. בנוסף כאשר אינו צריך להתאמץ להגיע לצעצוע אין לו כל סיבה להתחיל לזחול, הוא פשוט יוותר על צעצוע רחוק ויעבור למשהו אחר שקל יותר להשגה. התחילי מכך שתנקי את השטח מצעצועים והגישי לו כל פעם צעצוע אחד או שניים. את יכולה גם לשים את הצעצוע במרחק זחילה על מנת לעודד את הזחילה אליו.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו מגע עמוק?
    ענבל
    13/11/2008

למה הכוונה במתן מגע עמוק לתינוק? האם אלו רק לחיצות או ממש עיסוי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מהו מגע עמוק?

הוספת תגובה

• תגובה לענבל

דבי גרוס דולב
    13/11/2008

הי ענבל
    קודם כמה מילים על חשיבותו של המגע העמוק- סוג של מגע שנותן לתינוק תחושה של עצמיות, מודעות וגבולות גוף. מעניק הרבה חיות בטחון של נוכחות. תינוק שחווה הרבהמגע עמוק מודע יוץר לגופו והדבר משפיע על התפתחותו המוטורית.
    בנוסף, מגע עמוק נותן מרפה את שרירי הגוף, עוזר בחוסר שקט ואף מחזק טונוס שרירים.
    כשאנו מדברים של מגע עמוק הכוונה היא לטפיחות קצביות על הגוף, שפשופים נמרצים עם היד או עם חיתול בד, לפיתה ועזיבה של האיברים השונים ולחיצות קלות. המגע אמור להיות מהנה כמובן והוא שונה מעיסוי תינוקות רגיל.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על 6 ללא זחילת גחון
    ענבל
    13/11/2008

שלום בתי בת 9 חודשים ומזה שלושה שבועות עומדת על 6 ומתיישבת (מתיישבת כשבוע). כשהיא על 6 היא זוחלת אחורה אני מנסה לשים לה גרויים כדי שתתקדם אבל היא מנסה, מתמתחת לכיוון החפץ ומתייאשת. עוברת למשהו אחר... ראיתי את הכתבה עם קטעי הוידאו וקראתי גם פה בפורום על כל התרגילים שאתם ממליצים. אבל השאלה שלי היא האם זה נחוץ או שהיא בסופו של דבר תתקדם קדימה מעצמה (כמו שהיא התיישבה מעצמה- לא עודדתי או הסברתי לה מה לעשות- היא הגיעה לזה לבד המתוקה)? תודה ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על 6 ללא זחילת גחון

הוספת תגובה

• תגובה לענבל

דבי גרוס דולב
    13/11/2008

הי ענבל
    מהכותרת שלך לא הבנתי האם את מדברת על עידוד לזחילת גחון או לזחילת 6.?
    אם ביתך כבר עומדת על 6 ומתישבת אז לא הייתי מנסה ללמד אותה כבר זחילת גחון אבל העובדה שהיא עומדת על 6 מעידה שהיא כנראה כן תתקדם על 6 ותזחל. אנחנו נותנים תרגילים לתינוקות כשיש סיכוי שהם הולכים לדלג על שלב בהתפתחות או כשהם מגלים קושי. דברים כמובן גם קורים מעצמם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחודש וחצי
    הילה
    13/11/2008

ביתי נולדה בשבוע 36 ברצוני לדעת אלו דברים היא אמורה לדעת לעשות בכדי שאני אדע שמבחינה שיכלית הכל בסדר (מוטורית וקוגנטיבית וכו')

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה וחודש וחצי

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    13/11/2008

הי הילה
    אנחנו פחות מתעסקים בנושא הקוגניטיבי אבל מבחינה מוטורית רצוי שתינוק בגיל זה יזחל באופן חופשי על 6, ידע לשבת בעצמו ויראה סימני היעמדות. ישנם תינוקות שהולכים סביב גיל זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה