מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילה על 6- תינוקת בת 10 חודשיםיעלי21/11/2008
הבת שלי התחילה לזחול על הגחון בגיל 7 חודשים. היא עדיין לא זוחלת על 6 (אבל כן מתרוממת ל-6 וכן משחקת על הברכיים) ולא מתיישבת, והתחילה בימים האחרונים להיעמד. באמבטיה היא נעה בצורה מאוד עצמאית- מחזיקה בצדדים כדי לשבת, מתרוממת על הברכיים ולעמידה וכד'. לפני כשבועיים הייתה התחלה קלה של זחילה על 6, אבל מיד אחר-כך היא חלתה אז לא עבדנו איתה והיא לא חזרה על כך מאז. אשמח להנחיות איך לעודד ישיבה וזחילה על 6. בנוסף, האם עלינו להפסיק לעודד אותה לעמוד? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
יעלי21/11/2008הזחילה על הגחון לא סימטרית: נשענת על המרפק והאמה השמאליים, ודוחפת בעזרת כף היד הימנית. נעזרת בשתי הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה על 6- תינוקת בת 10 חודשים
שירי קאשי23/11/2008הי יעלי,
הזחילה הלא סימטרית מעידה על קושי מוטורי מסויים וייתכן מאוד שזה בין השאר מקשה עליה במעבר לשש. עדיף לא לעודד אותה לעמידה אך כמובן שבגילה כבר אין צורך למנוע לחלוטין אלא רק להשתדל שהיא תהיה כמה שיותר על הרצפה ותוכל להתאמן על הזחילה. אני ממליצה כן לפנות למדריכה כיוון שבשל גילה כבר ייתכן מצב בו היא תדלג על הזחילה ותעבור להליכה וכן יש לטפל נקודתית בחוסר הסימטריה.
בינתיים תנסו את התרגילים הבאים:
1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשייםסיגל21/11/2008
ביתי יחסית מפותחת מבחינה מוטוריקה מבינה כמעט הכל יודעת בדיוק מה היא רוצה ועומדת על שלה אם בצעקות או בבכי אין לה בעיה לתת מכה לאחיה כולם אומרים לי שהיא אסרטיבית הפחד שלי שהיא לא היפראקיבית מטפסת על סולם חופשי אין לה פחד אפשר לדעת משהו בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודשיים
סיגל21/11/2008יש לציין שהיא יכולה להירדם בעצמה בלילה היא מתעוררתמקבלת מוצץ וחוזרת לישון אך מסתובבת הרבה משינה ובבית פעילה מאוד אך יש לה גם רגעים שמשחקת עם עצמה אני לא רגילה כי הילד הגדול שלי ילד שקט האם יש ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסיגל
דבי גרוס דולב21/11/2008הי סיגל
הגיל של ביתך הוא מאוד מאוד צעיר על מנת לבחון תופעות כמו היפראקטיביות. ישנם תינוקות פעילים יותר ופעילים פחות וביתך כנראה פעילה ומלאת מרץ, זה לא רע.
לא נראה לי שיש לך ממה לחשוש.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת שלושה חודשיםשמרית21/11/2008
שלום, ביתי בת שלושה חודשים ישנה במהלך היום כארבע פעמים וכל פעם כחצי שעה, אך בלילה היא ישנה משעה 20:00 עד 4:00 מתעוררת לאכול וחוזרת לישון עד 7:00, דבר ראשון רציתי לדעת אם זה תקין? דבר נוסף ביתי מתקשה להירדם בכוחות עצמה כאשר אני שמה אותה במיטה היא משתוללת, היא עדיין לא מחזיקה את המוצץ לבד לדעתי היא פשוט לא אוהבת אותו אך כאשר אני מחזיקה לה את המוצץ בפה למשך 10 דקות היא נרדמת, האם לוותר על המוצץ? ואיך מרגילים תינוק להירדם בכוחות עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
דבי גרוס דולב21/11/2008הי שמרית
שעות השינה של ביתך תקינות לחלוטין, ישנם תינוקות שישנים הרבה וישנם שפחות.
לגבי הירדמות עצמאית- אני מאמינה שגיל 3 חודשים הוא מעט מוקדם להקניית הרגלי הירדמות עצמאיים. תינוק בגיל זה עדיין זקוק לתנועה ,אותה איננו יכול עדיין לספק ךעצמו והוא עדיין בשלבי התרגלות לעולם החדש. אני חושבת שכדאי לשקול לתת לה עדיין עזרה בעניין.
גם כשתהיה מוכנה להתחיל ולהירדם לבד את תצטרכי להיות שם לידה, לטפוח, ללטף, לשיר לה ולהיות במגע עד שתתרגל לכך. כשהבכי יתגבר צריך להרים על הידיים ולהרגיע ואז להחזיר למיטה, יש להתמיד בתהליך כשהוא מתחיל ולהיות עכביים.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןנטלי20/11/2008
בני בן החצי שנה החל בגיל 4 חודשים להתהפך מהגב לבטן, לאחר מכן החל לדחוף עצמו אחורה מבלי להרים את הבטן. לפני כחודש החל לעמוד על שש ובמקביל להתהפך חזרה לגב, ברגע שהחל להעמד על שש הפסיק את הדחיפות אחורה ומשקיע את כל זמנו בהתנדנדות על שש, הרמת יד והזזת רגלים זו אחרי זו.הוא מאוד אוהב להיות על הבטן מבחינתו להיות כל היום על הבטן, שאלותי הם, האם המצב המתואר אומר כי הוא דלג על שלב הזחילה על בהגחון? ,האם אוכל לעזור לו לא לדלג על שלב זה?ומה חשיבתו? כמו כן, אשמח לדעת מה הם אבני ההתפתחות שאותם צפוי לראות אצל תינוק בגילו ? וכיצד אוכל לפתח אותם אצלו? יש לציין כי אני לא עובדת כרגע, ואת כל זמני אני משקיעה במתוק שלי,מטייל איתו כל יום בפארק, שמה אותו על הדשא ועל הרצפה בבית,יש לו מזרון די גדול שהוא המקום החביב עליו ,על המזרון צעצועים וכריות עלהם הוא זוחל לאט לאט ומדלג עלהם.בני לא אוהב להיות על הידיים ומבקש שיניחו אותו אחרי שניות מספר וישחקו איתו על הרפצה.האם הדבר תקין? מתנצלת על המלל הרב!!!!!! תודה תודה על הפורום המדהים שעוזר מאוד! שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת גחון
שירי קאשי20/11/2008הי נטלי,
בנך עדיין צעיר ויכול עדיין לפתח את זחילת הגחון במקביל להתנסות בעמידה על שש. שימי לו צעצוע אחד (כששאר השטח נקי) במרחק של הושטת יד ארוכה. בהדרגה הרחיקי מעט את הצעצוע בכדי לעודד אותו להתחיל ולהתקדם. כיוון שעדיין לא ממש זוחל על שש יש סיכוי טוב שההתמתחות תביא אותו לזחול מעט על הגחון.
הרצון שלו להיות על הרצפה ולהיות פעיל הוא טבעי ביותר. צריך רק לשמוח שהוא מרגיש כך בנוח ולא זקוק ליותר מידי ידיים.
באופן כללי מבחינת התפתחות בגילו אנו צופים לראות התהפכויות מפותחות לכל הכיוונים, התחלה של זחילת גחון והתחלה של התנסויות בעמידת שש. כך שהוא במקום מצויין. בנוסף קשר העין והתקשורת מתפתחים, הושטת הידיים ומשחק עם צעצועים וגם כאן לפי מה שאני מבינה מהכתוב מצבו טוב מאוד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילת גחון
נטלי20/11/2008תודה רבה על תשובתך המהירה. בקשר לזחילת גחון - אני כל הזמן מנסה לשם לו צעצועים כפי שאת מתארת, אך תמיד הוא מעדיף לעלות על שש להתקדם טיפה עם הידיים ואז כיאלו לזנק קדימה לצעצוע. כך שעל הבטן הוא לא מתקדם. אמשיך לנסות,שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי23/11/2008הי נטלי,
את יכולה לנסות לשחק איתו באופן כזה שכאשר הוא מתרומם על שש לקרב את הצעצוע קרוב יותר ואז כדי לשחק הוא ירדוב לגחון. באופן זה ניתן על ידי משחק של קרוב והרחקת הצעצוע להגיע להתקדמות על הגחון. למי שלא מיומן מאוד קשה ליישם (צריך ברגע הנכון לקרב ולהרחיק), אך את מוזמנת לנסות ולספר על התוצאות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא התפתחות אזור הפהנאוה19/11/2008
יש לי תאומים בני 10 חודשים.אחד מתפתח מאוד יפה לפי "הנורמות" ,והשני (כפיר) לא לפי "הכללים המקובלים". כפיר לא אוהב לשים דברים בפה בכלל.הו לא עושה את זה כמו רוב התינוקות שזו הדרך שלהם להכיר את הדברים.גם אם יהיה לו מוצץ ביד והוא יבכה,הוא לא יכניס אותו.אני צריכה להכניס לו אותו. חשוב לציין שהוא מאוד מפותח ורבלית,והמוטוריקה שלו עם הידיים טובה.הוא עדין לא זוחל אבל זה בדרך.על פניו הוא תינוק מאוד שמח ורגוע. האם התופעה מדאיגה?מה זה אומר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות אזור הפה
שירי קאשי20/11/2008הי נאוה,
נכון שזה שלב טבעי וחשוב להכניס כל דבר לפה אך לא כל התינוקות עושים זאת באותה מידה. גם אם אחיו הוא מאוד אוראלי זה לא מחייב שגם הוא יהיה כך. לעיתים חוסר הכנסת דברים לפה נובעת מקושי להביא ידיים לקו האמצע. הדבר יכול לנבוע למשל מזקיפות יתר בגב אשר הופכת את הבאת הידיים למרכז לקשה יותר מאשר אצל תינוק שגבו משוחרר יותר. בנוסף במידה והתאומים נולדו לפני הזמן (לא צויין בשאלה) הרי שבכל הקשור להתפתחות צריך לקחת גם זאת בחשבון (אפילו אם אחד מהם השלים את הפערים הרי שלשני מותר להתעכב בהתאם לגילו המתוקן). מסיבה זו המוטוריקה יכולה להיות פחות מפותחת וזה גם כן יכול להיות קשור בהבאת הידיים לקו האמצע. באופן כללי במידה והתפתחותו תואמת את גילו המתוקן, הוא תקשורתי וכפי שציינת גם מפותח ורבלית הרי שלא צריך לייחס יותר מידי חשיבות לצד האורלי, רק לשים לב אם אכן יש קושי בהבאת הידיים לקו האמצע.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8.5 חודשים לא יושב, זוחל רק גחוןמיכל19/11/2008
שלום רב, התינוק שלי בן 8.5 חודשים, זוחל על הגחון מזה כחודשיים, אך עדיין לא יושב ולא ממש עולה על 6. הוא כן מטפס על חפצים, כמו על הטרמפולינה, על שידות, עלינו.. ונשען על הבירכיים. אבל לא עולה לעמידת 6 כשהוא על הריצפה. אני רוצה לציין גם כי הזחילה שלו על הגחון לא לגמרי סימטרית, הוא דוחף את הריצפה בעזרת רגל ימין בלבד. רגל שמאל לפעמים מתקפלת, אך לא דוחפת את הריצפה. אשמח לקבל תרגילים לעבוד איתו על זחילה סימטרית, על התרוממות על 6 ועל עידוד הישיבה. תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי20/11/2008הי מיכל,
בכדי לעזור לבנך לשפר את צורת הזחילה שלו לגרום לה להיות מאוזנת יותר, ניתן לבצע את התרגילים הבאים:
1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים (סביר להניח שתראי אצלו קושי בצד אחד הנגזר מאותו קושי בזחילה עצמה).
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
לקידום העלייה על שש:
1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתבתי למטה תשובה לשאלתך אשמח לתשובlir f19/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המשך תשובה
דבי גרוס דולב19/11/2008שלום,
הגיל של בנך בהחלט מתאים לדברים שכתבתי. אני מדגישה את עניין שנת הצהריים, אותה כדאי לנסות להקדים ולקצר על מנת שיהיה עייף מספיק בלילה ובנוסף להקדים אתשעת ההתעוררות בבוקר, אם היא מאוחרת. לוקח זמן עד ששינויים כאלה תופסים ,וכמו שציינתי, יש להיות עקביים ומעט עקשנים.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות מוטורית
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בטלויזיהרמית19/11/2008
שלום יש לי תינוקת בת 8 חודשים נאמר לי בזמן האחרון גם בטיפת חלב שצפייה בטלוויזיה גורמת לפעוטות בעיות בקשב וריכוב וגורמת להם להיות היפראקטיבים ? רציתי לדעת עוד פרטים בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפייה בטלויזיה
שירי קאשי19/11/2008הי רמית,
אכן הצפייה בטלויזיה מלמדת את הילד להיות מרוכז רק כאשר יש הצפה חושית ועודף גירויים כפי שעושה הטלויזיה. ילד שמתרגל להיות חשוף להרבה גירויים בו זמנית יתקשה אח"כ להיות מרוכז בדבר אחד או להיות עסוק בדבר אחד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוסיקה קלאסית ממולצת לפעוט?רמי19/11/2008
שלום , יש לי תינוק בן חודש , רציתי לדעת האם אפשר להשמיע לו מוסיקה ? והאם מוסיקה קלאסית ממומלצת ומהי תרומתה להתפתחותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרומי
דבי גרוס דולב19/11/2008הי רומי
תינוק יכול לשמוע כל סוג של מוזיקה כל עוד היא ערבה לאוזנו ונראה שהוא רגוע איתה. בוודאי שאפשר להשמיע לתינוק מוזיקה אבל אינני יודעת אם למוזיקה קלאסית יש איכויות שתורמות להתפתחותו. אני מכירה ילדים שבינקותם שמעו את כל סוגי המוזיקה, גם טראנס...
פשוט נסי סוגים שונים של מוזיקה ותסתכלי על תינוקך, כך תוכלי להבחין מה נעים לו ומה פחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטן?דנה18/11/2008
היי, מאיזה גיל אמור תינוק להרגיש בנוח שהוא נמצא על הבטן ולא להתייאש אחריי כמה דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב19/11/2008הי דנה
תינוק שמונח מיומו הראשון על הבטן בזמן עירות, אמור להרגיש שם נוח כבר מההתחלה. ככל שההשכבה על הבטן מגיעה בשלב מאוחר יותר, כך יקשה עליו הדבר יותר.
קושי לשכב על הבטן בא בד"כ בשל השכבת יתר על הגב ולכן יש לעזור לתינוק בתרגילים ולא רק להשכיבו על הבטן עד שיבכה. בפורום זה תמצאי דיונים רבים בנושא וגם תרגילים.
אם יש לך שאלות נוספות או שלא מצאת את התרגילים אשמח לעזור לך
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקט מתמשךאודי חמודי18/11/2008
שלום וברכה, בני בן חצי שנה ומאז הלידה הוא סובל מחוסר שקט תמידי,בהתחלה היו לו המון גזים אז הרופאים ובטיפת חלב אמרו שזה יכול להימשך עד 3 חודשים,הוא ינק כחודש מהלידה ומגיל חודש הוא אוכל מטרנה. אנחנו לא זוכרים מתי הילד ישן יותר משעתיים רצוף,כולל בלילה,הוא כל הזמן בוכה ולא ברור לנו למה. לקחנו אותו לפיזיותרפיה לא יותר מטיפול אחד כי אמרו לנו שהוא לא זקוק לזה,פעם החלפנו לו בהמלצת רופא את האוכל לנוטרמיגן וזה היה גרוע אז חזרנו מיד למטרנה . לעיתים באמת הוא משלשל ושומעים שיש לו גזים,אבל לא נראה לי שבגיל חצי שנה ילד צריך לצרוח וממש לצרוח ולבכות מגזים. השבוע החלפנו לו את האוכל ממטרנה לסימילאק בתקווה רבה שזה יעזור,בינתיים ביומיים הראשונים אין שום סימן שזה מרגיע אותו. אנחנו ממש אובדי עצות ..עשינו לו צילומים למיניהם והכל יצא תקין בדיקות דם וכו'... אף אחד לא יודע מה להגיד לנו. כשהוא נולד והיה בן כחודש הרופאה אמרה שהוא ילד נודניק וזה לא כ"כ היה מקובל עלינו כי הוא היה ישן כשעתיים ביממה וידענו שמשהו מפריע אז קיבלנו את תרוץ הגזים,אבל היום בן חצי שנה כבר קשה לנו להאמין. הוא בוכה ממש הרבה ולא שקט בכלל. האם מישהו מכיר/נתקל בתופעה?? יש לכם אולי עצות ופתרונות? אני ממש אשמח לשמוע תבוא עליכם הברכה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה חאודי חמודי
דבי גרוס דולב19/11/2008שלום
מה שאת מתארת אכן נשמע קשה גם עבור התינוק וגם עבורכם. לא בטוח שחוסר השקט שלו תלוי רק במזון שהוא מקבל אבל קשה לי לדעת דרך פורום זה מה מעיק על בנך. איך היה ההריון שלך והלידה?
לעיתים יש להיריון וללידה השפעה רבה על תחילת חייו של תינוק. בנוסף יוכל להיות שיש בגופו של בנך מתח רב אשר מקשה עליו את ההתמודדות ומשרה בו חוסר שקט. בלי לאבחן ולהכיר מקרוב, המירב שאני יכולה להמליץ הוא על הרבה הרבה מגע עמוק, עיסויים, טפיחות ובכלל מגע על מנת להרפות את גופו, הרבה ידיים, שימוש במנשא והרבה קירבה וחום כי אני בטוחה שלא קל לו.
בנוסף כדאי אולי לשקול יעוץ ואבחון של מדריכה להתפתחות תינוקות שתוכל אולי לאבחן משהו מדויק יותר ותיתן לכם תרגילים ותרגול בבית.
מאחלת לכם ימים טובים יותר
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 שבועותנשר18/11/2008
שלום דבי, כתבתי לפני מספר ימים, ואני מחדדת את שאלתי לבקשתך - בני בן 7 שבועות, ואני שמה לב שלרוב הוא מטה את ראשו לשמאל - בעת שכיבה על הבטן ועל הגב. כמובן שכשאני שוכבת לימינו ומסבה את תשומת ליבו הוא מסתכל אליי, אבל באופן כללי הנטיה הטבעית היא לימין. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדידי
דבי גרוס דולב19/11/2008הי דידי וסליחה על העיכוב
אכן חשוב לתת את הדעת על נטייה של הראש לצד אחד ולטפל בה.
1. חשוב לשמור על סימטריה ולשאת את התינוק בשני הצדדים.
2. לגרות עם צעצעועים, עם שינוי כיוון המיטה וכו להפניית ראש לצד שני
3. להרבות להשכיב על צידי הגוף כדי ליישור את הצוואר בהמשך לעמוד השדרה. אם יש התנגדות לשכיבה על הצד צריך להחזיק את היד והרגל העליונות כך שלא ישמטו לאחור ולהוסיף שם מגע עמוק כדי לרכך אותם.
4. להניח את התינוק בתוך פוף רך על צדדיו כדי ללמדו להטות את הראש לשני הצדדים.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקי נושך ובולעאמא ל 317/11/2008
שלום בני בן 9 ח', אוראלי ביותר, נושך (ב6 שיניו) וכמובן "בודק" כל דבר דרך פיו ואף בולע לעתים דברים שאינם מזון. השבוע נכנס לפעוטון ובארגז החול אכל המון חול וללמרות טעמו (פניו העידו על כך שאין זה טעים לו) המשיך לשחק ותוך כדי משחק לקחת חול ולתחוב אל פיו. האם זה נורמטיבי? האם לאפשר זאת או לעצור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת דברים לפה
שירי קאשי19/11/2008הי,
אכן הכנסת כל דבר לפה הוא שלב התפתחותי. התינוק לומד את העולם סביב דרך איבר החישה המפותח ביותר שלו וזה הפה. יש לאפשר זאת כל עוד לא מדובר במשהו מסוכן שעלול לגרום חנק. גם מעט חול לא יגרום נזק אך כמובן יש להסביר שזה לא טוב ולעצור את התהליך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה..מתוסקלת17/11/2008
רציתי לדעת אני מטפלת בבת שלי בבית עם עוד תינוק רציתי לדעת עם זה פוגע בהתפתחות שלה שהיא איתי בבית?...ועוד משהו בזמן האחרון שמתי לב לזה שהיא נורא אגרסיבית היא נושכך ומרביצה...זה מחוסר קורדינציה או זה האופי שלה כייצד אני יכולה למנוע את זה ?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למתוסכלת
דבי גרוס דולב18/11/2008שלום לך
תינוקות זקוקים לחברה וצריכים לגדול כך שלא יהיו מרכז העניינים בבית לכן זה טוב עבור ביתך לגדול בחברה של ילד נוסף ובהמשך, חברת ילדים גדולה יותר. גיל שנה הוא גיל מצוין להתחיל לחשוב על מסגרת ובנתיים, את לא פוגעת בהתפתחות שלה אם את נותנת לה את הגירויים המוטוריים, החושיים והקוגניטביים להם היא זקוקה.
בעניין הנשיכות והמכות, הייתי ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים כמו פסיכולוגית התפתחותית כדי לדעת איך להתמודד עם זה. יש לציין שילדים רבים בגיל זה נושכים, צריך רק לדעת איך לעזור להם להתמודד עם זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים אפשרים לבן ארבעה חודשיםשרית17/11/2008
היי שמי שרית יש לכם אתר מעולה ואני מקפידה לקרוא כל יום שאלות ותשובות. יש לי בן בכור בן ארבעה חודשים מקסים מתחיל להתפכך מהגב לבטן עד הצד לא ממשיך עד ההיפוך לגמרי. קניתי לו כדור פיזיו על מנת להפעילו אותו ולכיף. אשמח אם תתנו לי תרגליים שאוכל לעשות איתו על הכדור. תודה בברכה שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לכדור
שירי קאשי17/11/2008הי שרית,
מספר תרגילים לכדור לגיל של בנך:
1. שיווי משקל - להשכיב על הבטן. לאחוז באגן ולהניע אותו באופן איטי לכל הכיוונים. בכל פעם לחכות שיגיב על מנת לאזן את עצמו על ידי כפיפה לכיוון הנגדי לכיוון התנועה (בתנועה צדדים) וזקיפה כאשר מטים קדימה.
2. העברות משקל - להשעינו על המרפקים כשאת רוכנת מעליו ותוכמת את המרפקים. להטות לאט לשני הצדדים.
3. רפלקס הבלימה - לחיזוק חגורת הכתפיים והידיים, בשכיבה על הבטן כשאת אוחזת באגנו להטות את הכדור קדימה מעט יותר מהר מהתרגיל הראשון ומעט בהפתעה (חשוב לשמור על יציבות ולא מהר מידי כדי שלא יפול). התגובה הצפויה היא שליחת הידיים קדימה לכיוון הרצפה.
4. ערסול בידיים שלך תוך כדי שאת יושבת על הכדור ונעה קלות מעלה ומטה.
כשיגדל מעט תתעדכני כאן שוב לגבי תרגילים לעלייה על שש וישיבה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)