מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכותנטלי29/10/2008
שלום רב בני בן ה5.5 חודשים תינוק פעיל מאוד,סקרן,חייכן,מעדיף הרוב לשכב על הבטן,כבר מגיל 3 חודשים מרים את הראש ומיישר ידיים.לפני שבוע נעמד על שש,וכעת כבר מתנדנד קדימה אחורה ואף מנסה להטות את הישבן לכיוון ישיבה,בימים האחרונים הוא אף מזיז את הידים שלו קדימה ומצליח לזחול טיפה,עד כה רק דחף ת עצמו אחורה(מבלי להרים את הישבן). הוא התחיל להתפך מהגב לבטן בגיל 4 חודשים וכעת עושה זאת בשני הצדדים באופן חופשים. אך מהבטן לגב לא מתהפך,הוא התהפך כמה פעמיים והפסיק. האמת,גם כאשר אני הופכת אותו לגב הוא ממהר לחזור ולשכב חזרה על הבטן. שאלתי מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו להתחיל התפח גם מהבטן לגב?וכן,האם ההתפתחות שלו עד כה תקינה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב29/10/2008הי נטלי
בנך אמנם מתפתח מהר אבל כרגע מדלג על שלב. החשיבות של מעבר דרך כל שלבי בבתפתחות היא גדולה ומהווה את הבסיס להתפתחות המאוחרת יותר לכן חסרה אצל בנך אבן דרך חשובה והיא ההתהפכות מבטן לגב. כתבת שמגיל מוקדם הוא מיישר את הידיים בשכיבה על הבטן וזה יכול להיות רמז לקושי להתהפך מבטן לגב, יתכן כי הגב שלו זקוף יתר על המידה והתהפכות מבטן לגב דורשת מידה של כפיפה והתעגלות הגב ומשם בא הקושי. לכן אולי הוא חוזר מהר לשכב על הבטן, כי שם נוח לו ולתנוחה זו הוא רגיל. כדאי לנסות לתרגל את התרגילים הבאים:
1. על הגב להרים את הרגליים לכיוון הראש כש הטוסיק מוחזק ומורם גם הוא וזאת כדי לעודד התעגלות ולהאריך את שרירי הגב המקוצרים.
2. להשכיב הרבה על הצד תוך הקפדה על יד ורגל עליונה לכיוון הרצפה, להוסיף טפיחות ומגע עמוק על הצד העליון כדי לעבוד על התעגלות הכתפיים.
3. בשכיבה על הבטן לנסות ע"י מגע עמוק, לגרום להשענות על המרפקים ואז לעשות העברות משקל ממרפק למרפק בתנועות הולכות וגדלות עד היפוך יזום
4.גלגול ג'ודו- להפוך את התינוק מבטן לגב כך שיד אחת תכנס מתחת לבית החזה, כתף תתעגל, ברך של רגל נגדית מתקפלת ופוגשת את היד המושטת. למעשה זהו תרגיל שמלמד התהפכות ע"י התעגלות הגב ונגמר במפגש של היד והרגל הנגדית.
5. על כדור פזיו, להשכיב על הבטן ולגלגל קדימה ואחורה כמעט עד הרצפה על מנת לעודד התעגלות הגב, שמיטה של הידיים.
כאמור, חשוב להתייחס לכל דילוג על שלב בהתפתחות מכיוון שזה תמיד מצביע על קושי שכדאי לטפל בו. אשמח לשמוע איך מתקדם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אכילהימית29/10/2008
לשירי שלום בני בן שנה וחצי ואינו מוכן לאכול שום דבר מוצק הוא ניזון רק מפירות ומרק כמובן טחונים הוא אוהב גם במבה ומעדנים כאשר אני מנסה לתת לו לטעום דברים חדשים כמו לחם שוקולד פרי או ירק שלא נדבר על ביצה שהוא אפילו לא מוכן לפתוח את הפה. כאשר אני מושיבה אותו לידי בכסא אוכל ונותנת לו לטעום הוא צורח ומעיף ואינו מוכן לפתוח את הפה. אני קצת מודאגת כי בספירת דם וביקת דם של ויטמינים ו a2 יצא שחסר לו ברזל מה אני אמורה לעשות עם זה ואיך לתת לו לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אכילה
שירי קאשי30/10/2008הי ימית,
הפורום אינו עוסק בבעיות אכילה ואיני מומחית לכך. מנסיון צריך פשוט להמשיך ולהציע את המאכלים, לא בכוח וללא התעקשות מיוחדת כיוון שזה מגביר את ההתנגדות שלו. כמו כן לאכול יחד איתו ולתת לו דוגמא. עם הזמן רוב הילדים משנים את טעמם ומוכנים לטעום עוד דברים ופתאום אוהבים מאכלים שקודם סרבו להתקרב אליהם. בינתיים אם יש בעיית ברזל, התייעצי עם רופא הילדים לגבי מתן תוספת ברזל. מעבר לכך אני ממליצה לפנות לתזונאית על מנת להעזר בה להרכבת תפריט שכן יכלול את כל מה שהוא צריך ויכיל מזונות חדשים שאולי הוא יסכים לטעום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפהשני29/10/2008
אני ישראלית בן זוגי דובר אנגלית. התינוק שלנו בן 3 חודשים. רוצים להקנות לו את שתי השפות. בינתיים עברית היא הדומיננטית כי האבא בחו"ל עד להעתקת מגורים. מאידך גם לא רוצה לבלבל את התינוק עם שתי שפות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
שירי קאשי29/10/2008הי שני,
איני מומחית בהתפתחות השפה ולכן אני ממליצה לפנות לייעוץ נוסף גם אצל מומחה בנושא. באופן כללי שימוש בשתי שפות מהווה גורם מעכב בהתפתחות השפה. כלומר יש סיכוי שהילד יתחיל לדבר מעט מאוחר יותר. יחד עם זאת הוא קולט במקביל את שתי השפות ורוכש מיומנויות רחבות יותר ללימוד שפות כך שיש גם יתרונות וגם חסרונות. עדיין לא נתקלתי בילד שהשימוש בשתי שפות גרם לו לקושי מיוחד גם אם הדיבור השוטף הגיע מעט מאוחר יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדיםשני29/10/2008
פעם חם פעם קר. מה להלביש לתינוק בן 3 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדים
שירי קאשי29/10/2008הי שני,
אכן פעם כך ופעם כך ובהתאם הבגדים. ניתן עדיין להלביש שתי שכבות של בגד דק ולקחת בתיק עליונית נוחה ונעימה כדי להוסיף במידה ומתקרר פתאום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליזר פרידמן 13 פתח תקוהאמא מודאגת29/10/2008
שירי שלום רב. אני אמא לתאומים בני 9 שבועות. נולדו בשבוע 37 אחד במשקל 2800 השני במישקל 2300. התאום הקטן יותר מתקשה ליצור קשר עין סקרן מאוד מהסביבה ובעיקר בשעות הערב כשערני מחייך ויוצר קשר עין (כשהסבתות מגיעות). כמו כן אין עיקביות במעקב אחר חפצים או פרצופים. פעם כן פעם לא. לעומת התאום השני שעושה את כל הדברים הללו בעיקביות רבה ותדירות גבוהה. הרופא התפתחותי בטיפת חלב לא שם לב לפרט זה אך ביקש להגיע עימו עוד כחודש עקב חולשה קלה בשרירי הצוואר ונטייתו לצד מסוים. שמתי לב שהוא מתאמץ ליצור קשר עין ומצליח בעיקר שאני משמיע לו צלילים. אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
שירי קאשי29/10/2008הי,
ראשית אני בטוחה שאת יודעת אבל לא מזיק לתת חיזוק - לא להשוות בין התאומים. דבר חשוב נוסף הוא שיש להתייחס לגיל המתוקן שלהם וזה אומר להפחית 3 שבועות. גם אם תאום אחד לא מראה סימנים של פערים בהתפתחות הרי צריך להתייחס לשני כאילו נולד לבד ומגיע לו לקבל את כל ההנחות הקשורות בגיל ובמשקל בו הוא נולד. מעבר לכך גם על פי הגיל המתוקן וגם על פי הגיל הכרונולוגי זה עדיין בגדר הסביר שקשר העין שלו והמעכב אחר חפצים עדיין לא עקבי לחלוטין. חשוב לגרותו הרבה לכך על מנת לחזק את שרירי העיניים ולפתח מיומנות זו. כמו כן ייתכן והנטייה של הראש לצד אחד וחולשת השרירים משפיעים גם על יכול המיקוד שלו ועל משך הזמן בו הוא עושה זאת. בשלב זה המשיכו לתרגל את המיומנויות הללו והמשיכו במעכב. אם יש באפשרותכם אני ממליצה גם על אבחון ושיעור פרטי בנושא חולשת השרירים ונטיית הראש כיוון שאלו יכולים להיות גורמים מעכבים התפתחותית וכדאי לטפל כמה שיותר מוקדם.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- היכן מתקיים שיעור פרטי?
אמא מודאגת29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
שירי קאשי30/10/2008את יכולה ליצור איתי קשר טלפוני או לפנות למרכז "צעד ראשון".
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום תינוקדנה28/10/2008
1. אנו מתגוררים בדירה מאוד מאוד ישנה של סבא וסבתא ז"ל של בעלי, מפאת חוסר באמצעים. בני בן ארבעה חודשים, ואני חוששת שכשיגיע הרגע שהוא יתיישב נצטרך לרחוץ אותו באמבטיה שלנו בגלל שהאמבטיה מאוד ישנה ויש בה כמה נקודות קטנות של חלודה שאינן ניתנות לניקוי. האם זה יכול להוות סכנה לעשות אמבטיה? 2. הלילות מתחילים להיות קרים ואני מלבישה את בני היטב, אבל חוששת לכסות אותו בשמיכה מפחד שאם הוא יתהפך במהלך הלילה והשמיכה תכסה את פניו אולי הוא לא ידע להסיר את השמיכה (הוא מתהפך בלילה רצונית מגב לבטן, אבל לא יודע עדיין להתהפך מבטן לגב). מתי אפשר יהיה לכסות אותו בשמיכה? 3. האם רדיאטור מומלץ לחימום החדר שלו גם במהלך הלילה? כלומר האם מותר להשאיר בחדרו את הרדיאטור דולק כל הלילה? והאם בכלל רדיאטור הוא המכשיר המתאים לחימום החדר שלו או תנור חימום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לענות...
שירי קאשי29/10/2008הי דנה,
השאלות שאת שואלת אינן קשורות להתפתחות מוטורית וחושית ולכן הפורום הנ"ל אינו המקום הכי נכון לשאול אותן אך אנסה לעזור לך מנסיוני.
1. לגבי האמבטיה צריך להתייעץ עם רופא לגבי השפעת החלודה. בכל מקרה את יכולה להכניס לתוך האמבטיה הגדולה אמבטית תינוק או כל גיגית פלסטיק גדולה בה הוא יכול לשבת. זה גם יותר נוח, יותר נקי ומצריך שימוש בהרבה פחות מים, כך גם בחורף ניתן למלא מים חמים לגובה גבוה יותר תוך שימוש מועט במים.
2. חשוב שלתינוק יהיה חם ונעים בזמן השינה. תינוק בגיל זה גם יכול להסיר מעצמו את השמיכה לחלוטין ולכן חשוב שיהיה לבוש מספיק וכן שהחדר יהיה מחומם (אך לא יותר מידי כיוון שגם חימום יתר מהווה סכנה). את השמיכה את יכולה להניח עליו כשהיא לא מכסה עד קרוב מידי לראש. שוב לגבי הבטיחות של שימוש בשמיכה יש להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
3. הרדיטור הוא אמצעי החימום הטוב והבטוח ביותר לחדר ילדים. מומלץ להניח עליו כלי עם מים על מנת להוסיף לחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שלושה חודשיםשרית28/10/2008
היי אני אימא לאיתמר בן שלושה חודשים. הוא רגיל לשכב על הבטן אך לאחרונה אני שמה לב שהוא מרים גם את הרגליים שמרים את הראש.(לא תמיד). האם זה תקין? האם זה קורה בגלל שהוא יושב בטרמפולינה כמה שעות ביום(לא רצוף). כמו כן הוא החל להסתובב מהגב אל הצד (לפני יומיים).הוא מגיע לחצי היפוך כלומר אל הצד ונשאר שם באופן יציב? האם זה תקין? איך אני יכולה לקדם אותו ולחזק את שרירי גופו? האם כדאי לקנות כדור ולעשות איתו תרגליים שונים כדי לחזק את גופו? תודה על העזרה העצות שלכם מאוד יעילות ושימושיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שלושה חודשים
שירי קאשי29/10/2008הי שרית,
הרמת הרגליים, הידיים והראש יחדיו בשכיבה על הבטן (תנוחת אוירון) היא תנוחה שחשובה להתפתחות ומחזקת את שרירי הגוף. הבעיה בתנוחה זו היא כאשר התינוק מסוגל לשהות על הבטן רק או בעיקר כך ואינו מסוגל להניח את עצמו בנוחיות על הרצפה ולנוח. תינוקות ששוכבים הרבה על הגב או נמצאים במשטחים מוטים כמו טרמפולינה או טיולון יהיו בעלי נטיה גדולה יותר לפתח זקיפות בגב ולכן יהיו בעלי נטיה לתנוחת אוירון. במידה והוא עושה את שני הדברים וגם יודע לנוח באותה מידה שהוא מצוי באוירון הרי שהמצב תקין לחלוטין. גם השכיבה היציבה על הצד היא טובה ורצויה. הכרת הצדדים ושכיבה נוחה עליהם תורמת להתפתחות ההתהפכויות שצפויות להתפתח במהלך החודשים הקרובים. אני באופן אישי מאוד ממליצה לרכוש כדור כיוון שהוא פותח אפשרויות למגוון גדול של תרגילים לאורך כל שלבי ההתפתחות (וגם מהנה מאוד עבור ילדים גדולים יותר וטוב גם לתרגול של מבוגרים). בשלב זה את יכולה לתרגל על הכדור את מערכת שיווי המשקל והעברות משקל על ידי השכבתו על הבטן והטיית הכדור באופן איטי לכל הכיוונים על מנת לקבל תגובות של איזון הגוף. תגובות אלו תורמות גם לחיזוק השרירים באופן כללי. מגוון גדול נוסף של תרגילים את יכולה למצוא בפורום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שלושה חודשיםשרית28/10/2008
היי אני אימא לאיתמר בן שלושה חודשים. הוא רגיל לשכב על הבטן אך לאחרונה אני שמה לב שהוא מרים גם את הרגליים שמרים את הראש.(לא תמיד). האם זה תקין? האם זה קורה בגלל שהוא יושב בטרמפולינה כמה שעות ביום(לא רצוף). כמו כן הוא החל להסתובב מהגב אל הצד (לפני יומיים).הוא מגיע לחצי היפוך כלומר אל הצד ונשאר שם באופן יציב? האם זה תקין? איך אני יכולה לקדם אותו ולחזק את שרירי גופו? האם כדאי לקנות כדור ולעשות איתו תרגליים שונים כדי לחזק את גופו? תודה על העזרה העצות שלכם מאוד יעילות ושימושיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב28/10/2008הי שרית
שכיבה על הבטן עם הרמת רגליים היא די קשה עבור התינוק וכדאי לנסות לעזור לו,
בזמן שכיבה על הבטן לחצי כנגד הרצפה את השוקיים, ירכיים וטוסיק והשארי כמה שניות בכל נקודה,
בנוסף בשכיבה על הגב הרימי את רגליו לכיוון הראש כשהטוסיק מורם גם הוא, הלוך ושוב וזאת כדי לתת לו התעגלות ולשבור את התבנית התנועתית ההפוכה שיש לו.
ההתהפכות עד הצד היא בדרך להתהפכות מגב לבטן, זה בסדר גמור ואם את רוצהל לעודד אותו לסיים את הסיבוב תחזיקי את הברך שלו כנגד הרצפה כשהוא על הצד ותגרי אותו לסיום ההיפוך עם צעצוע מעט מרוחק.
אם לא ידועה אף בעיה בטונוס השרירים הרי שאין צורך בתרגילים ספציפיים על הכדור ובכלל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בגיל חודשייםירדנה כהן28/10/2008
רציתי לדעת מהם הפעילות שאמור לעשות תינוק בסביבות החודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לירדנה
דבי גרוס דולב28/10/2008הי ירדנה
תינוק בן חודשיים מתחיל לשכב בנינוחות על הבטן לזמנים הולכים וגדלים והוא מתחיל להרים את ראשו, התחילה רק בעזרת שרירי הצוואר ובהמשך כשחוליות עמוד השדרה משתתפות גם כן.
רצוי להרגיל תינוק לשכב גם על הצד כדי לפתח תנועה צידית וכמובן על הגב.
התינוק מתחיל לגלות עניין הולך וגובר בגירויים חיצוניים ופה גם יתחילו החיוכים הראשונים.
פעילויות ממשיות עוד אין, אולי קצת הנפות ידיים ורגליים, מה שחשוב לראות זה את השלבים ההתפתחותיים אותם ציינתי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדהשני28/10/2008
מה דעתך על נדנדה לתינוק בן שלושה חודשים. כזו שהוא יושב בה ומתנדנד? (יש בשילב) כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב28/10/2008הי שני
אני לא יודעת מה זווית הישיבה בנדנדה זו אבל, באופן כללי, כל המשטחים המוטים אינם מומלצים בגיל זה שכן הם מעודדים התרוממות דרך שרירי הבטן. רוב הנדנדות נמצאות בזווית מעט בעייתית ולכן אינני ממליצה עליהן. הכי טוב עבור התינוק הוא להיות במשטח של 180 מעלות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפול רגליים בזמן הרמהבר27/10/2008
שלום, בתי בת 8 חודשים. לאחרונה החלה להקפל את רגליה כלפי הבטן בזמן שמרימים אותה, כלומר תופסים אותה מתחת לבית השחי, מרימים והיא מקרבת ברכיים לבטן. האם זה נורמלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבר
דבי גרוס דולב28/10/2008הי בר
אם אינך רואה שום דבר אחר יוצא דופן מעבר לקיפול הרגליים אז לא נראה לי שיש בעיה עם זה,
האם שאר ההתפתחות המוטורית שלה תקינה? אם כן אז הכל בסדר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיהדנה27/10/2008
בני בן 4.5 חודשים. חמותי כל הזמן מציעה לי לשים לו בטלוויזיה בייבי מוצארט (עד היום הוא לא ראה טלויזיה, ומרגע שהוא נולד גם אנחנו לא רואים - מבחירה). מה דעתכם? האם הדבר כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב28/10/2008הי דנה
מחקרים רבים מראים כי מאוד לא מומלץ לחשוף תינוק בן פחות משנה לטלוויזיה בשל השפעות שונות ,
תוכלי למצוא מאמרים בנושא באניטרנט.
מעבר לזה ,טלוויזיה איננה תורמת דבר להתפתחות התינוק אלא יכולה רק לתת כמה רגעי שקט לאמא ועבור זה הייתי ממליצה לנסות דרכים אחרות. הטלוויזיה גורמת לתינוק לבהות, להיות חסר תנועה ותגובה ומהווה גורם לפאסיביות וחוסר תנועתיות. הרגלי טלוויזיה מושרשים בגיל צעיר מאוד ואם עכשיו יחשף התינוק להרבה טלוויזיה הרי שהוא ידרוש זאת גם בגיל מאוחר יותר בצורה רחבה יותר. בסיכום, הייתי מחכה עם זה קצת וגם אז, חושפת במידה מבוקרת ביותר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיהדנה27/10/2008
בני בן 4.5 חודשים. חמותי כל הזמן מציעה לי לשים לו בטלוויזיה בייבי מוצארט (עד היום הוא לא ראה טלויזיה, ומרגע שהוא נולד גם אנחנו לא רואים - מבחירה). מה דעתכם? האם הדבר כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלויזיה
שירי קאשי28/10/2008הי דנה,
הטלויזיה מעבר לעובדה שהיא מעודדת פאסיביות של התינוק, זה הוא מדיום שיוצר הצפה חושית, תמונה וקול שמשתנים ללא הרף. החשש עם טלויזיה הוא שתינוק מתרגל להרגע ולהתרכז רק כשיש עצמת גירוי גבוהה וחיצונית לו, ואז הוא מאבד את היכולת להרגע מעצמו על ידי הגעה לשקט פנימי. עדיף שהגירוי יהיה הפנים שלך, יצירת קשר עין , שירה, מימיקה מוגברת בפנים וכו'.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה28/10/2008תודה רבה ויש לי שאלה נוספת: בני מרים את הראש יפה בשכיבה על הבטן ומתהפך מגב לבטן בשני הכיוונים. לפעמים כשאני יושבת על הספה והוא "יושב" עלי עם הפנים כלפי חוץ (לא ישיבה בזוית של 90 מעלות אלא יותר שכיבה על גבו בזוית על הבטן שלי) הוא מנסה להרים את הראש ואף מצליח. האם הדבר תקין? (מקווה שהבהרתי את עצמי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי29/10/2008הי דנה,
הישיבה/שכיבה עליך היא בסדר. רצוי שהוא יהיה רפוי ובאמת יכב עליך ולא ינסה להתרומם. כשהוא מתרומם זה כמו כל משטח מוטה אחר. ההתרוממות הזו מפעילה לחצים לא נכונים על השלד והשרירים ועדיף להמעיט בה בגיל זה. כשהוא מנסה להתרומם את יכולה לטפוח על בית החזה או לתת עיסוי בשכמות על מנת להביא לרגיעה והרפייה ולהשיבו למצב של שכיבה רפויה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-9 חודשים אינו זוחלעופרה27/10/2008
שלום רב, אני אמא לתאומים בני 9 חודשים {בת ובן}. בתי כבר זוחלת קדימה ומתיישבת באופן יוצא מן הכלל. בני, מעדיף עדיין לשכב על הגב ולהתגלגל מצד לצד. שמתי לב שהוא שוכב על הבטן הוא מרים את הישבן, מקפל חצי רגל אבל במקום לזחול אחורה הוא נשכב על הצד. הרופאה בטיפת חלב המליצה לי לקחת אותו להתפתחות הילד ואני קצת מעדיפה לחכות עם זה. האם אני טועה במחשבה שלי או שיש סיכוי שהוא יתחיל לזחול לבד. אציין כי בזמן שהם יושבים בעגלה הוא מתרומם לישיבה מלאה ללא עזרה. דרך אגב, מה זה אומר שהם מכניסים את כפות רגליהם לתוך הפה? אודה לתשובתכם, עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעופרה
דבי גרוס דולב27/10/2008הי עופרה
בין זוגות רבים של תאומים ישנם הבדלים בהתפתחות. בנך אכן מאחר מעט בהתפתחותו המוטורית ואני בד"כ לא ממליצה לחכות עם זה. פעמים רבות, איחור בהתפתחות מצביע על קושי כשלהו במערכת שדכאי ורצוי לעזור לו. יש כמובן סיכוי שהוא יתחיל לזחול לבד אבל קשה לי לדעת מתי וכיצד, האם זה יבוא עם פיצוי תנועתי כשלהו או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברח לי.. המשך.
דבי גרוס דולב27/10/2008התישבות דרך שרירי הבטן איננה התישבות מאורגנת. שתישבות נכונה ומאורגנת היא כזאת שקורת דרך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור וישיבה.
מכיוון שאנני יודעת מה הסיבה לקושי של בנך לא אוכל לתת לך תרגילים. אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק ותרגילים לתרגות יומיומי בבית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על היחס ומתן התשובה
עופרה28/10/2008אחרי התלבטות החלטתי לפנות להתפתחות הילד ולקבל עזרה. אני מקווה שאין בעיה רצינית והכל יפתר במהרה. שוב, הרבה תודה על היחס. המשך יום נפלא - עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על היחס ומתן התשובה
עופרה28/10/2008אחרי התלבטות החלטתי לפנות להתפתחות הילד ולקבל עזרה. אני מקווה שאין בעיה רצינית והכל יפתר במהרה. שוב, הרבה תודה על היחס. המשך יום נפלא - עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פיזיושני27/10/2008
כדור פיזיו מופיע בו רבות. מה זה? מאיפה ניתן לרכוש? כמה העלות? לכמה זמן זה טוב (גיל התינוק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב27/10/2008הי שני
כדור פזיו הוא הכדור איתו מתאמנים בחדרי כושר, משתמשים בחדר לידה ובשיעורי הכנה ללידה.
כדור גומי גדול עליו אפשר לשבת ,לקפוץ ולהרגיע את התינוק וכן לבצע תרגילים שונים עד גיל מאוחר של התינוק. קונים בחנויות ספורט למיניהן, עלות תבררי בחנויות, ישנם סוגים שונים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טלי27/10/2008היי שני אני קניתי כדור פיזיו ללידה וכעת הוא משמש אותי גם לבייבי הכדור הוא מתאים לכל גיל אני רכשתי את הכדור בכפר השעשועים , רשת שקיימת כמעט בכל עיר שיהיה בהצלחה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)