מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותחלי09/11/2008
יש לי תינוקת בת 3.5 חודשים והיא לא מראה שום סימני התהפכות. רציתי לדעת אילו תרגילים עליי לעשות איתה על מנת שתזיז את עצמה. אני משכיבה אותה על הבטן ואחרי 5-7 דק' נמאס לה אז הי שוב על הגב משחקת .היא שוקלת 8 ק"ג לערך. אני מחזיקה לה יד ורגל נגדית ומרימה טיפה וגם מחזיקה ידיים ורגליים . מושיבה אותה על הבטן על כדור פיזיו והיא אוהבת את זה אבל שוב. לא להרבה זמן. האם זה בסדר ? לתת לה את הזמן שלה ? ככה היא ילדה חייכנית ודי רגועה. כמה זמן עליה לשכב בממוצע על הבטן ביום ? על מנת שתהא התפתחות מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי09/11/2008הי מיה,
נתחיל מכך שההתהפכויות לרוב מתרחשות בגיל 4-6 חודשים כך שיש לכן עוד זמן רב. מעבר לכך לכל תינוק יש את הקצב שלו והמטרה בתרגילים היא לא לזרז אלא להכין ולתרגל את המרכיבים המוטורים הנחוצים כך שכשהיא תהיה מוכנה יהיו לה הכילים ולא יהיה עיכוב על רקע זה. בגילה את יכולה להתחיל להכין את שלב ההתהפכויות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה וזחילהשירלי09/11/2008
שלום רב בני נולד בשבוע 34+5 היום בן תשעה חודשים ושבוע כרונולוגית ושמונה חודשים מתוקן. התחיל להתהפך דו-צדדי בגיל 6 חודשים והחלד לזחול על הגחון ולנוע קדימה אחורה לפני כשלושה שבועות. הוא עדיין אינו יושב ואינו זוחל על 6, האם אני אמורה להיות מודאגת? האם כדאי לי לפנות לפיזותרפיה. רופא הילדים כל הזמן אומר לי, שעליי להיות סובלנית היות והילד נולד לפני הזמן ולכן יש להסתכל על הגיל המתוקן ולא הכרונולוגי. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגוהנ לשירלי
דבי גרוס דולב09/11/2008הי שירלי
אנחנו אכן מתייחסים לגילו המתוקן של התינוק כשאנו בוחנים את התפתחותו המוטורית. בנך התחיל את הכל מעט מאוחר אבל אני לא מוצאת מקום לדאגה, תני לו עוד כחודש להיות על הגחון ולשכלל את הזחילה שם ואז יש לצפות שיעלה על 6 וייתישב, התיישבות יכולה להגיע רק אחרי עלייה על 6.
אם לא תראי התקדמות עד אז כדאי אולי לשקול אבחון, אני כמובן ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות אבל את כמובן תבחרי את סוג הטיפול. בכל מקרה, אני פה אם תרצי לפנות אלינו שוב,
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר ענבים וזרעוני פשטןשירלי08/11/2008
אני אמא לילדה בת 9 חודשים, היא התרגלה להרדם ולהרגע עם בקבוק מיץ (בהמלצת הרופאה). גם בטיפת חלב יודעים על כך. שכנה המליצה לי לעבור לסוכר ענבים, לטענתה הדבר לא יפגע בשיניים שעלולות לצמוח בעתיד. הבאתי לה פעם אחת מיים עם סוכר ענבים והיא הסכימה לשתות. שאלתי היא: אם היא תשתה 4 בקבוקים כ"א עם כפית סוכר ענבים ביום זה אכן לא יפגע בשיניים, או בדבר אחר? שאלתי השניה אני יודעת שזרעוני פישטן טחונים בריאים ומומלצים האם גם לילדה בת 9 חודשים בריא זרעוני פישטן, עד חצי כפית ליום? יש לציין שביתי היא ילדה בריאה שאוהבת לאכול ולשתות כל היום, אם אני אאפשר לה זאת, בעבר היה לה עודף משקל אך יחד עם הרופאה הגיענו למשקל תקין. בעקבות זאת אני מעדיפה להמתיק לה מיים ולא להאכיל אותה, ולהוסיף זרעוני פישטן כי יש בהם סיבים תזונתיים שגורמים לחילוף חומרים טוב והם מתנפחים בכיבה שגורמים לשובע לאורך זמן. תודה מראש שירלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירלי
דבי גרוס דולב08/11/2008הי שירלי
לצערי אינני יכולה לענות לך מפני שזהו איננו תחום התמחותינו, עלייך לפנות לתזונאית שמומחית בילדים. אני כן יכולה להגיד שלא נשמע לי כ"כ בריא להרגיל תינוק להירדם עם משהו מומתק גם אם מדובר בממתיק טבעי כמו סוכר ענבים, הדבר לא בריא לשיניים העתידיות ומרגיל את התינוק לצריכת סוכר שאיננה מתאימה לגיל זה ובכלל, בטח לא עבור ילדה שסבלה מעודף משקל בגיל כה צעיר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בעיןסמדר08/11/2008
שלום, בתי בת חצי שנה, שלשום היא שיפשפה את העינים ונהיה לה אודם בעין שמאל בצד הפנימי, שאלתי היא האם זו דלקת כי היא לא מפרישה דלקת איזה טיפול ראשוני לעשות שאפשר לעשות בבית. תודה רבה סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמדר
דבי גרוס דולב08/11/2008הי סמדר
זה סוג השאלות שכדאי להפנות לרופא ילדים מפני שאיננו מוסמכים לענות עליהן.
מנסיוני האישי, אפשר תמיד להרגיע את העין עם צמר גפן טבול בתה קמומיל פושר.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזחילת גחון לעמידהנטלי07/11/2008
היי! בני בן 9 חודשים וזוחל גחון בצורה מדהימה. מידי פעם הוא גם מתרומם לעמידת 6, מניע טוסיק קדמיה ואחורה אך טרם הצליח לזחול על 6 (כלומר עם טוסיק למעלה). בימים האחרונים הוא הצליח להתיישב בכוחות עצמו מספר פעמים והיום לראשונה נעמד במיטה תוך אחיזה בסורגים. זה מאוד מרשים וכיף אבל מטרידה אותי העובדה שהוא נעמד לפני זחילה על 6. האם וכיצד ניתן לגרום לו לעשות זאת? אשמח לתשובתכם. תודה, נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב08/11/2008הי נטלי
נשמע לי שבנך נמצא ממש קרוב לזחילת 6 אבל אכן חשוב שקודם יזחל ורק אז יעמד, נסי לעודד את הזחילה באמצעות התרגילים הבאים:
1. בזמן שהוא נמצא על 6, את רוכנת מאחוריו, מחזיקה משני צידי האגן ומניעה אותו קדימה ואחורה.
2. לתת לו לעבור מכשולים שונים- כריות, גלילים והגוף שלך כשאת שוכבת ושמה אותו על הבטן כדי שיחצה אותה וירד מהצד השני.
3.כשהוא יושב, לשכל לו את הרגליים כשרגל רודפת רגל ולעודד אותו לירידה על 6 עם צעצוע מקדימה ולהמשיך להחזיק לו את הרגליים עד שירד על 6.
4. מריצה- כשתינוק על הבטן לתמוך עם יד אחת בחזה שלו ויד שנייה באגן ואז להרים אותו באוויר, להוריד פלג גוף עליון כלפי הרצפה עד שיושטו הידיים לרצפה כך שיחזיק עצמו בעזרת הידיים.
תנסי את את התרגילים ותחזרי לספר אם עזר לכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לנסוע?יוליה07/11/2008
שלום לכן! אנו זכינו לנופש באילת, התינוק שלי בן חודש וחצי ואנו נוסעים באוטו, רציתי רק לקבל עצות איך להפוך נסיעה לנוחה בשביל הילד: כל כמה זמן לעצור בשביל להוריד אותו מסל-קל, איך רצוי להאכיל אותו בסל-קל או בחוץ- אשמח לקבל ממכן עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב08/11/2008הי יוליה
זה סוג השאלות שאין עליהן תשובה חד משמעית. חשוב להיות קשוב לתינוק, אם הוא ישן רצוף אז כדאי אולי לנצל את ההזדמנות ולעבור מרחק גדול ואם הוא ער אז לעשות הפסקות לפי הרגשתכם, חשוב לעשות הפסקות. בזמן ההפסקה אפשר כמובן להאכיל, לתת מעט זמן ולהמשיך לנסוע.
שתהיה נסיעה טובה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד הליכה לתינוקאסתר07/11/2008
כיצד ניתן לסייע לתינוק בן שנה ותשעה חודשים (אח תאום) המתקשה עדיין בהליכה להתחיל ללכת.אובחנה אצלו בשעתו בעיית גמישות יתר ברגליים.התינוק מסוגל לעמוד יציב ביוזמתו.אך כאשר מנסים להוליכו הוא מפסיק לאחר מספר צעדים.איך ניתן לסייע לו.האם יש מכשיר תרגול מומלץ למקרה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסתר
דבי גרוס דולב08/11/2008הי אסתר
מכיוון שמדובר באיחור התפתחותי די משמעותי, נראה לי לא לעניין לתת עצות דרך הפורום ללא אבחון מעמיק, לדעתי כדאי לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון ותרגילים אישיים.
מה שכן אוכל להגיד לך הוא שלא מומלץ להוליך תינוק בידיים מפני שאז אנו מעכבים את התפתחות שיווי המשקל העצמאי שלו, ואם לפעמים רוצים לעזור ולהוליך כדאי לעשות זאת כך שידיו של התינוק יפנו מטה ולא מעלה כדי שיאלץ להתמודד עם שיווי המשקל וללמוד מכך ולא רק להשען.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהצביה06/11/2008
שלום, הבן שלי בן 10 חודשים. עד לפני מספר שבועות היה נירדם לבד. הייתי מניחה אותו במיטה מלטפת נותנת לו בובה קטנה והוא היה נירדם לבד. הבעיה החלה כאשר החל לשבת לפני כחודש, ועכשיו הוא התחיל לעמוד, כל פעם שאני שמה אותו במיטה הוא נעמד אני מנסה להשכיב אותו אבל הוא מתחיל ממש ליצרוח ושוב קם ובעצם זה הופך למילחמה משכיבה נעמד.... הדבר היחיד שמרדים אותו זה בקבוק סימילאק. הפחד שלי זה בעצם שיתרגל להירדם רק עם בבקבוק ומעבר לזה זה גם פוגע בארוחות המוצקים כי הוא שבע. האם יש לך עצה מה כדאי לעשות? האם זה יחלוף או פשוט להילחם איתו ולא לתת בקבוק? לפעמים הוא מגיע למצבים שהוא לא הולך לישון צהריים ופשוט עצבני ונורא עייף וכך סוחב עד הערב תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
צביה06/11/2008מוצץ גם לא עוזר למרות שמיד היה נירדם עם מוצץ, וגם על הידיים הוא לא אוהב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירי קאשי09/11/2008הי צביה,
קשה מאוד להשכיב תינוק שלמד ואוהב לעמוד. אני ממליצה לנסות לתת לו עיסוי במיטה לפני השינה. טקס זה יכול לעזור להביאו לשכיבה ולהשאר במצב זה. דרך נוספת היא לחבק, לנשק, לומר לילה טוב ולצאת מהחדר. אם נעמד ובוכה לחזור לחדר ושוב להשכיב ולומר לילה טוב ולצאת. בדרך זו גם נמנעים מלהשאירו לבכות (אני לא מאמינה בלתת לבכות) וגם מלמדים אותו שזו שעת השינה ולא יעזור כמה יתעקש זו השעה לשכב ולישון. זה יכול להיות תהליך מאוד ארוך ומתיש אך אם מקפידים מספיק לבסוף הוא ילמד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעתיסמדר06/11/2008
גם מוצץ לא מוכנה, ניסינו להחליף סוגי פיות של בקבוקים ועדיין היא לא מוכנה להכניס לפה הי א עושה כאילו היא רוצה להקיא, השבוע התחלנו לתת ירקות טחונים התחלנו בבטטה תפו"א וגזר כמה כפיות היא מכניסה אבל זה לא מחליף ארוחה היא מיד מתחילה לבכות ולגעת בציצי. תודה סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמדר
דבי גרוס דולב06/11/2008הי סמדר
נתחיל במוצץ, תינוק בהחלט לא חייב לקחת מוצץ, ישנם תינוקות שאוהבים מוצץ וזה מרגיע אותם וישנם כאלה שלא. אני לא מאמינה שזה משהו שצריך להתעקש עליו במשך חצי שנה במיוחד לאור העובדה שאת החודשים הקשים עברתם ואם כבר מכירים אותה ומוצאים את הדרכים להרגיע אותה,
חבל על ההתעקשות.
לגבי בקבוק, אכן תינוקות רבים מתקשים לעשות את המעבר מיניקה לאכילה מבקבוק ואין עצה אחת נכונה כיצד לעשות זאת אבל כדאי לנסות את כל סוגי הבקבוקים שאפשר, חשוב מאוד לתת גם לאבא או לאנשים אחרים שאינם האם לנסות ולהאכילה, לתת לה את הבקבוק כשהיא ממש רעבה והכי הכי חשוב- להתמיד, ממש כמה פעמים ביום לשבת עם בקבוקים שונים ולהתעקש. בסוף כולם נגמלים. אוכל מוצק כמובן שאיננו מחליף ארוחה עדיין, צריך לתת לזה זמן של התרגלות שלוקח לפעמים כמה חודשים.
בהצלחה ובתאבון
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להגמל מציציסמדר06/11/2008
שלום, יש לי תינוקת בת חצי שנה, היא ניזונה רק מציצי, לא רוצה בכלל בקבוק. כשמנסים לתת בקבוק שבתוכו חלב שאוב לא מוכנה להכניס לפה. אני רוצה לחזור לעבודה ולא יודעת איך בתי תתקיים בלי אוכל. סמדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בהודעה השנייה
דבי גרוס דולב06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטיתרחל05/11/2008
הילד שלי בן שנתיים הוא ילד שעשה הכל לאט יותר אבל עשה. עד גיל 9 חודשיםלא זחל מגיל 9 חודשיםבאותו חודש נכנס לגן , התחיל לזחול ולשבת אחרי שבועיים, התחיל ללכת בגיל שנה וחצי , עדייןלא מדבר,הליכה מסורבלת, היה לו חשש לעקמת בגב, כרגע נמצא בבדיקות. ממש קשה לי הוא הילד הראשון שלי אני לא יודעת אך להתמודד עם כל הבדיקות והדאגות מבדיקה לבדיקה. נעשו לו בדיקות MRI, בדיקת מוח בשינה טבעית, הכל יצא תקין. כרגע חוששים שאין לו מחלה גנטית בגלל שהוא גדולמגילו ועיכובההתפתחות שלו רוצים לשלוח בדיקת גנים לחוולשהבדיקה עולה לי 5000 שח, אני כמובן יעשה לילד את הבדיקה, אבל נפשית אני אכולה מבפנים, הלב שלי בוכה ללא הפסק, למרות כל החום והאהבה שאני מקבלת מכל משפחתי.אך מתחזקים???יש מקרים שילשים מצליחים להדביק פערים???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם אמא שמוכנה להרגיע
הילה06/11/2008רחל חמודה אני לא מבינה מה הבהלה הרבה ילדים מתחילים לזחול ולהתיישב מגיל 9 חודשים והרבה ילדים גם מתחילים ללכת בגיל שנה וחצי אז למה כל כך מדאיגים אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטית
שירי קאשי06/11/2008הי רחל,
איני יודעת האם יש סיבות מיוחדות בגינן חוששים ממחלה גנטית או שזו בדיקה שעושים ליתר בטחון. מההיבט ההתפתחותי ישנם ילדים רבים עם עיכובים משמעותיים בהתפתחות אשר אינם סובלים ממחלה גנטית כלשהיא או שסובלים מקשיים מוטורים קשים יותר או קלים יותר אך בסופו של דבר משלימים את הפערים וגם אם בעיכוב גדול הרי שבסופו של דבר התפתחותם תקינה. בכל מקרה התייעצו עם הרופא לגבי חששותיו והסיבות לכך ואני מאחלת לכם כי הדיקה תראה תוצאות טובות ותאפשר לכם להרגע ולהתפנות לעבוד על הדבקת הפערים המוטורים בלב שקט יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת לא מוכנה על הבטןחני05/11/2008
היי, לפני שאשאל אני חייבת לציין שהיום רק נחשפתי לפורום זה וכבר גיליתי עצות מועילות ביותר כאן. אז כל הכבוד ותודה מראש. ועכשיו לשאלתי, בתי בת חודשיים (ילדה ראשונה) והיא לא מוכנה להיות על הבטן יותר מכמה דקות. האמת היא שלא ידעתי שהיא צריכה להיות על הבטן כל היום, אני אמא טרייה והייתי שמה אותה כמה דקות כל פעם למשך 3 פעמים ביום. עכשיו אני מבינה שזה מאוד חשוב אבל הבעיה היא שכשאני שמה אותה על הבטן אחרי דקה היא כבר מתחילה לבכות בכי היסטרי מה שגורם לי לוותר ולהפוך אותה שוב. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לה להישאר על הבטן? האם זה מאוחר מידי? בימים האחרונים כשהיא נרדמה אז הנחתי אותה על הבטן אבל מה שקורה זה שהיא מתעוררת, מבינה שהיא על הבטן ואז חוזרת לישון. כאילו היא לא מתאמצת ואומרת לעצמה שעדיף להמשיך לישון ולא להתאמץ ולהרים את הראש. אשמח לעזרה וסליחה על האורך. חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת לא מוכנה על הבטן
שירי קאשי06/11/2008הי חני,
ראשית זה בסדר שהיא לא כל היום על הבטן. תינוק שקשה לו לשכב על הבטן כדאי להתחיל במספר דקות כמה פעמים ביום ולכן פעלת כפי שצריך. כמובן שהשאיפה היא להאריך זמן זה ולהגיע למצב בו יהיה לה נוח על הבטן גם בערות.
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וארבעה חודשים שלא מדברנורית05/11/2008
שלום רב, האחיין שלי בן שנה וארבעה חודשים ואינו מדבר כלל, הוא מבין יפה ,מגיב אבל לא מגיב בדיבור,למשל בגמר ארוחת הצהריים אמו אומרת נגמר ,אין ועושה תנועת ידיים,התינוק מבין ופורש ידיים אבל לא אומר "אין" מילהב יחסית פשוטה, האם יש מקום לפנייה לבירור,?? האם זה נורמאלי? אשמח לתשובה, נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנורית
דבי גרוס דולב05/11/2008הי נורית
נראה שזהו גיל שקצת מוקדם לבחון דיבור אבל מכיוון שפורום זה אינו עוסק בנושא זה אני ממליצה להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עיןרחלי04/11/2008
יש לי תינוקת בת חודשים- שלא יוצרת קשר עין. לא ממקדת את הראיה לדבר מסוים. כאילו מסתכלת מעבר. מתי תינוקות רואים בבירור- מה עושים בנדון. תודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עין
שירי קאשי04/11/2008הי רחלי,
קשר העין עדיןן מתפתח בגיל זה ולא כל התינוקות יכולים למקד את המבט. מיקוד המבט בגיל זה הוא לפרקי זמן קצרים אך בהחלט ניתן לשפר ולעודד ליצירת קשר עין. דברי אליה מקרוב תוך שאת מודאת שהיא קלטה את פניך בעיניה. שירי לה בתנוחה זו. השתמשי בהרבה מימיקה בפנים בכדי ליצור עניין והשתמשי בגווני קול משתנים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי בהמשך למה שכתבתיאוראל03/11/2008
היי בהמשך למה שכתבתי לך על בני הייתי אצל רופאת ילדים והיא אמרה לי שלבן שלי אין בעיה של טונוס שרירים גבוה, הוא פשוט מפותח, איך אני יכולה לעזור לו לשבת???? אני מכירה תינוק בן 8 חודשים שהולך ללא תמיכה,.... אז אני מאמינה שהוא מתקדם טוב.....מה דעתך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאוראל
דבי גרוס דולב04/11/2008הי אוראל
לפעמים ההסתכלות שלנו על ההתפתחות מעט שונה מזו של רופאי הילדים ורופאי ההתפתחות שכן דרך ההסתכלות היא שונה והדרך ממנה אנו יוצאים (פלדנקרייז) שונה. לכן מה שיכול להחשב בעיננו טונוס גבוה לא בהכרח יראה כך בעיני רופא ילדים. ובכל זאת אני אומרת זאת בהסתיגות מפני שלא אבחנתי את בנך ואינני יודעת אם אכן יש לו טונוס מוגבר. אתן לך מספר תרגילים לעידוד התישבות:
1. להושיב את התינוק בישיבה משוכלת כשרגל רודפת רגל, להחזיק לו את הרגליים כך ולגרות אותו ע"י צעצוע לרדת ל6 ורק אז לעזוב לו את הרגליים. זהו תרגיל מצוין ללד את הגוף לרדת ולעלות מעמידת 6 לשיבה.
2. כשהוא על 6 לעמוד מאחוריו ולהטות את הטוסיק באלכסון לכיוון ישיבה, פעם ימינה ופעם שמאלה.
3. להושיב על כדור פזיו ולגלגל קדימה אחורה וימינה ושמאלה.
שיהיה בהצלחה ותחזרי לספר איך הולך
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)