מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה, מתן אופטימילטלי27/11/2008
בתי נולדה ב15/11 , הייתי איתה בטיפת חלב וסיפרתי לה שהיא אוכלת 60 מ"ל ומרוקנת לי את הבקבוק אופטימיל אז היא אמרה לי להעלות לה ל70.. העניין הוא שגם את זה היא מרוקנת ואז היא בוכה אחריי שעתיים וחצי וברור לי שהיא רעבה... מותר להאכיל בגיל כזה אחרי שעתיים וחצי כי אמרו לי אחריי 3 שעות???? והאם להעלות לה את הכמות של האוכל????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שירי קאשי30/11/2008הי טלי,
איני מומחית בתזונת תינוקות אך מנסיוני ומידע כללי אני יכולה לומר שלכל תינוק יש את קצב האכילה שלו, לכל תינוק יש דרישות אחרות ולכן איני מאמינה בלו"ח זמנים קבוע של כל 3 שעות בדיוק. כמו מבוגרים גם לתינוקות יש ארוחות גדולות יותר וארוחות קטנות יותר כך שגם לא ניתן ממש לצפות שיאכלו בכל ארוחה את אותה כמות. גם אצל תינוקות שאינם יונקים יש להתחשב בצורך המשתנה בין תינוק לתינוק וכן בצורך המשתנה במהלך היום. אני מציעה לך להתיעץ עם גורם מוסמך בנושא ולקבל הבהרה לגבי אופן מתן האוכל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבוראמא27/11/2008
הבן שלי בן שנתים אך מאז גיל 4 חודשים אנחנו גרים בקנדה אך חוזרים לארץ בחודש הקרוב....הוא היה בגן בגיל צעיר מאוד והפסקתי מטעמים אישיים....בני ממלמל המון מוחא כפים מצביע על דברים מושך אותי באצבע להבאת דברים שהוא רוצה אומר אור והיי אבל אינו מדבר אינו אומר אבא אמא בקבוק את זה וכל מיני דברים שאני רואה שילדים בגילו אכן אומרים האם יש סיבה לדאגה או שכל ילד בהתפתחות שלו והאם זה בגלל שהוא אינו בגן? אודה לך מאוד אם תעני לי במהרה כי אני מודאגת...תודה אמא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב27/11/2008שלום לך אמא
אינני יודעת אם אתם משתמשים בשתי שפות בביתכם אבל לפעמים שימוש בשתי שפות מעכב מעט את התפתחות השפה. בכל מקרה זה איננו תחום בו אנו עוסקים בפורום זה, עלייך לפנות לקלינאית תקשורת כדי לקבל תשובה מקצועית יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לדבי-תינוקת בת 6.5 חודשים שלאלימור27/11/2008
היי דבי היא לא מתהפכת בכלל לשום צד, לפעמים ככה יוצא לה במקרה, אבל פעמים רחוקות בלבד. היא מסתובבת 360 מעלות וזוחלת אחורה ע"י דחיפת הגוף כשהראש על המזרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב27/11/2008הי לימור
מכיוון שביתך לא מתהפכת בכלל אבל כבר מראה סימנים ראשונים של זחילה הרי שיש סיכוי סביר שישנו שיבוש כלשהו במערכת שגורם לה לדלג על שלב הכרחי כרגע ולקפוץ לשלב הבא. זו גם הסיבה שלא ניתן לתת תרגילים כלליים, בלי לדעת את סיבת השיבוש.
אני ממליצה לשקול פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון אישי ומדויק וללמוד תרגילים שיביאו את ביתך לידי התהפכויות לפני שהזחילה תתממש.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מילמולחוה26/11/2008
שלום רב,
התינוקת שלי בת 5 חודשים ואינה מוציאה מילמולים מפיה. אומנם היא מחייכת ואף צוחקת בקול,
יוצרת קשר עין עם אנשים ואף מגיבה לקולות.
האם חוסר מילמול הוא סיבה לדאגה ? האם זהו סימן לבעיה בהתפתחות.
תודה חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מילמול
שירי קאשי27/11/2008הי חוה,
בגיל זה זו עדיין לא סיבה לדאגה אך כן חשוב לראות כי המילמול והתקשורת בכלל מתפתחים. הרבי לדבר אליה מקרוב, בהברות ברורות, עם מימיקה מוגברת בפנים, ולא פחות חשוב גם לעצור ולתת לה הזדמנות להגיב חזרה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שבועות ועוד לא ממש מחייכתאמא לחוצה26/11/2008
הי! ביתי בת 7 שבועות ועדיין לא ממש מחייכת ,היא יוצרת קשר עין ,מתחילה קצת לפטפט,ומתעניינת בצעצועים אני מנסה להצחיק אותה אבל היא לא ממש מחייכת .. לפעמים היא פוערת פה ומסתכלת עלי....האם זה אמור בשלב זה להדאיג אותי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוכים
שירי קאשי26/11/2008הי,
לא להלחץ. זה הגיל שבו זה לרוב מתחיל. אני בטוחה שבשבוע/שבועיים הקרובים תראי כבר תגובה יותר משמעותית אך זו רק ההתחלה. הרבי בדיבור אליה, השתמשי באינטונציה משתנה ומימיקה מוגזמת בפנים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיאות כפייםמעין26/11/2008
שלום בתי בת 11 חודשים, היא אינה מוחאת כפיים, היא עושה משהו שנראה כמו ניסיון למחוא כפיים - יד על יד. מבחינת שאר ההתפתחות - היא הולכת לבד כ-10 צעדים, מטיחה שתי קוביות זו בזו, אוכלת לבד באצבעות, עושה אור ושלום...מבחינת השפה היא ממלמלת הברות אך לא מילים, רק משהו שנשמע כמו "את זה" מלווה בהצבעה לפעמים על מה שהיא רוצה. רציתי לדעת האם זה תקין שהיא אינה מוחאת כפיים? תודה מעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למעין
דבי גרוס דולב26/11/2008הי מעין
מחיאת כפיים היא רק אחד הפרמטרים לבדיקת ההתפתחות המוטורית ומכיוון שביתך מתפתחת טוב בכל שאר התחומים לא הייתי מדאיגה את עצמי בשל מחיאות הכפיים.
תמשיכו לשחק ולשלב מחיאות כפיים ואני מאמינה שבמהרה היא תתחיל לחקות אתכם גם בזה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 6.5 חודשים לא מתהפכתלימור25/11/2008
שלום הבת שלי בת 6 חודשים וחצי, כעקרון משהיא נולדה היא כבר הצליחה להרים את הראש ולסובב מצד לצד, וכעת שאני שמה אותה על הבטן יהא מרימה את החלק העליון יפה וגבוה וכן אוחזת במשחקים, אך אני מאוד מודאגת מכך שהיא אינה מתהפכת, היא מסתובבת 360 מעלות וזוחלת 2 צעדים אחורה ומפסיקה. אני מודאגת מאוד האם זה נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב25/11/2008הי לימור
האם ביתך איננה מתהפכת לשום כיוון? לא בטן לגב ולא גב לבטן? חשוב לי לדעת מפני שאם איננה מתהפכת בכלל אז יש סיכוי שישנו קושי מסוים וספציפי שמקשה עליה. תינוק אמור להתחיל את ההתהפכויות בטווח שבין 4-6 חודשים ורצוי מאוד ששלב זה יגיע לפני התחלת הזחילה.
אשמח לשמוע את תשובתך לגבי ההתהפכויות וכך אמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאמורן25/11/2008
עד איזה גיל ניתן להשתמש במנשא בד? או שכל אחד והנוחות שלו? תינוק בן שנה וחודש - ניתן לטייל איתו במנשא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב25/11/2008הי מורן
בהוראות המנשא מצוין עד איזה גיל או עד איזה משקל ניתן להשתמש, נדמה לי שזה בסביבות גיל שנתיים. בגיל שנה וחודש בהחלט ניתן להשתמש.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיחדנה24/11/2008
בני בן 5.5 חודשים (נולד בשבוע 34). ילד חייכן וסקרן מאוד. בגיל 4 חודשים התהפך מגב לבטן ובגיל 5 חודשים התהפך מבטן לגב. בשכיבה על הבטן הוא נשען על יד אחת ומושיט את השניה לצעצוע. מעביר צעצוע מיד ליד. כרגע אני שמה אותו במהלך היום על מזרן קצת עבה על הרצפה או בלול. האם אני יכולה לשים אותו על השטיח שברצפה? (אני רוצה שירגיש את המרקם של השטיח ושירגיש בגופו את ההתנגדות עם הרצפה, אבל אני חוששת שכשהוא מתהפך מבטן לגב הוא מניח את ראשו על המזרון ואני מפחדת שיקבל מכה אם יהיה על השטיח)... בנוסף רציתי לשאול מה השלב ההתפתחותי הבא מבחינת מוטוריקה גסה ועדינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה : דנה
דבי גרוס דולב24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה :דנה
דבי גרוס דולב24/11/2008גגגגגגג
0123-23232
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: דנה
דבי גרוס דולב24/11/2008וחמ
ללמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה
דנה24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב24/11/2008הי דנה
לדעתי אין טעם ולהזדרז להניח תינוק על הרצפה אם עדיין איננו שולט לגמרי בתנועות ראשו. המזרון מהווה משטח קשיח מספיק כדי לתמוך בהתפתחות המוטורית. אם ברצונך לנסות בכל זאת, תנסי ותראי שראשו אינו נחבט.
השלב הבא בהתפתחו הוא זחילת גחון שסימניה הראשונים הם סיבוב סביב ציר על המזרון או במיטה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר נסיונות רבים נשלחה הודעת תשובה
דבי גרוס דולב24/11/2008לשאלתך בהודעה הקודמת, לפני האחרונה
תודה וסליחה על העיכוב הטכני
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה אצל תינוק בן חודשיים וחצישירי23/11/2008
שלום, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי. בלילה ישן סביר לדעתי (נרדם סביב 8 ומשהו ע"י הנקה ומתעורר פעמיים ולעיתים רחוקות שלוש). הבעיה היא שבמשך היום הוא עייף ובקושי ישן. הוא נרדם רק על הידיים ואז כשאני משכיבה אותו ישן איזה 10-20 דקות ומתעורר בבכי כשברור שרוצה לישון עוד (אבל הוא כבר עם עיניים פקוחות) ורק כשאני מרימה אותו נרדם שוב - וכשמשכיבה שוב נרדם מעט מאוד זמן למרות שעייף- וכך חוזר המעגל.... איך אני יכולה להאריך את שנתו? האם זה תקין??? אשמח לעצות. הוא עייף וגם אני :-) תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי25/11/2008הי שימרית,
תינוקות מתעוררים לעיתים קרובות או ישנים שינהקלה מאוד כאשר משהו מפריע להם. בגיל של בנך זה יכול להיות גזים, מתח שרירי ודברים נוספים. בכל מקרה על מנת להעמיק את שנתו ולאפשר לו שינה איכותית וארוכה יותר צריך לעזור לו להגיע לנינוחות פיזית.
תנסי את הדרכים הבאות על מנת לעזור לו להגיע לנינוחות:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה. תנוחת הערסול תורמת גם להפחתת לחצים ממערכת העיכול ושחרור הגזים.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתו בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואו, תודה רבה!
שירי25/11/2008ואו, תודה רבה על התשובה המפורטת! שאלה קטנה- האם לשים את התינוק מכורבל בתוך שמיכת פוך משתווה לפוף? (פשוט אין לי פוף, לכן השאלה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוף
שירי קאשי26/11/2008הי שימרית,
הפוף יוצר משטח שבו ניתן להשקיע עמוק את התינוק ולהביאו לתנוחת ערסול בה גופו מעוגל וסגור. בשמיכה עבה לא ניתן להגיע לאותה תוצאה אך אולי בתוספת כריות ניתן ליצור מעין משטח מערסל. איני יודעת איזו שמיכה יש לך אך חשוב מאוד לשים לב לנושא הבטיחות כיוון שבפוף הבד כולו מתוח ולא יכול לכסות את התינוק או להמשך בטעות על ידו ואילו בשמיכה זה אפשרי ועלול להיות מסוכן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטן והטיית הראששירי23/11/2008
שלום, יש לי תינוק בן קרוב לשלושה חודשים. 1. האם מותר להשכיב אותו על הבטן מיד אחרי האוכל? (ואם לא כמה לחכות...)? 2. יש לו נטיה להזיז את הראש לצד ימין ומעט לשמאל. האם עליי ליישר לו את הראש ואפילו להפנות מידי פעם את ראשו (ממש בידיים) לשמאל? או לתת לזמן לעשות את שלו? תודה רבה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
דבי גרוס דולב23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה ריקה :-(
שירי24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הודעה
דבי גרוס דולב24/11/2008בדיקת הודעה - נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון
דבי גרוס דולב24/11/2008נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון שני
דבי גרוס דולב24/11/2008נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני יון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון שלישי
דבי גרוס דולב24/11/2008נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני יון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שנינסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני נסיון שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזעטו
דבי גרוס דולב24/11/2008חילחךילחיךיליחל
ינקואדב/'קכ/ק/'קכקכ'כה
דגכשדגכ
1032523* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיי חברהמורן23/11/2008
שלום, בני בן שנה וחודש. בזמן האחרון אני שמה לב שהיכן שהוא רואה ילדים הוא מתלהב ורוצה בחברתם. הוא לא בגן הוא אצל מטפלת ואני מפחדת שאני גורמת לו נזק בכך שהוא צריך חיי חברה של ילדים ואין לו. לעומת זאת תמיד יש מסביבו אנשים דודים דודות סבים סבתות אבל לא ילדים. מה אתם אומרים האם אני גורמת לו נזק?? העניין הוא שבקיץ היינו מגיעים מהעבודה בשעות האור והיינו יוצאים איתו לגן שעשועים ועכשיו חורף שאנחנו מגיעים כבר חושך תענו לי בבקשה זה מטריד אותי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיי חברה
שירי קאשי23/11/2008הי מורן,
בגיל של בנך הוא נהנה מאוד מחברת ילדים ויש גם חשיבות התפתחותית לאינטראקציה שלו עם ילדים. ילדים מהווים גורם לחיקוי ולימוד (גם מבוגרים אך באופן שונה) ובנוסף בחברת ילדים הוא צריך להפעיל כישורים חברתיים כמו ללמוד להתחלק בצעצוע, לותר או להתעקש על משחק, להתמודד עם דחיפה או מעידה של ילד אחר והכי חשוב ללמוד המון מצורת המשחק וללמוד לתקשר עם ילדים. חשוב לנסות וכן להיות מידי פעם בחברת ילדים נוספים. בחורף אפשר לעשות זאת בג'ימבורי או כל מקום סגור אחר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוליה22/11/2008
אני שואבת חלב ונותנת בבקבוק. התינוק בן חודשיים ניזון רק מחלב אם. הוא עד לפני כמה ימים אכל 90-100 מ"ל בכל ארוחה אך בימים אחרונים הוא בקושי מסיים 60. יש לציין שהוא מרגיש טוב ללא חום ועולה במשקל (שוקל 5260) אני מודאגת שהוא יתחיל לרדת במשקל בגלל שהוא אוכל קצת. ממה זה יכול להיות? ומה יש לעשות כדי לעודד אותו לאכול רגיל כמו שהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שירי קאשי23/11/2008הי יוליה,
הפורום אינו עוסק בתזונה. בכל מקרה חשוב לדעת שישנם וירוסים שרק גורמים לבחילות או כאבי בטן ואז גם ללא חום או סימנים אחרים הילד למעשה חולה ותאבונו נפגע. כמובן שיכולות להיות גם סיבות נוספות ואני ממליצה לפנות בנושא לאחות טיפת חלב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמישה חודשיםדנה22/11/2008
שלום, תינוק בן חמישה חודשים ושבוע. התינוק שלי עדיין לא מתהפך, אני יודעת שזה עדיין לא נחשב איחור התפתחותי אך...... כשהוא שוכב על הבטן הוא מרים יפה את הראש ואת בית החזה, טונוס השרירים שלו גם כן נראה תקין אך כשהוא על הבטן הוא נשען על האגרופים כשידיו מושטות קדימה (לעיתים גם לצדדים) ולא על המרפקים. נראה שהדבר מפריע לו להעביר משקל מצד לצד מה שמוביל בסופו של דבר לקושי בהתהפכות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חמישה חודשים
שירי קאשי23/11/2008הי דנה,
חשוב שאת יודעת שעדיין לא מדובר בעיכוב אך כמו כל דבר גם חשוב לראות היכן בתוך התהליך נמצא התינוק. בכדי להתהפך מהבטן לגב צריך להשען על הידיים ולהרים את הראש גבוה. לרוב זה לא יעשה מהשענות על המרפקים אך כמובן שיכולת זו חשובה בפני עצמה. ממה שאני מבינה מהכתוב ידיו מושטות קדימה ולא קרוב למרכז הגוף, ולכאן את צריכה לכוון.
השכיבי אותו על הבטן על כדור פיזיו כך שהוא נשען על מרפקיו ואת רוכנת מעליו מאחור ותוכמת את המרפקים. בתנוחה זו הניעי את הכדור מצד לצד כך שהוא בעצם לומד להעביר משקל על המרפקים וכן לומד להחזיק את הידיים קרוב יותר למרכז הגוף.
תרגילים רבים נוספים להתהפכויות באופן כללי את יכולה למצוא בפורום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינשאשני21/11/2008
אני נורא רוצה מינשא לתינוקי בן 3.5 חודשים. קניתי משילב מינשא שהוא לא מבד. הסתבכתי כהוגן בלהכניס אותו. אני אם חד הורית ואין לי עזרה בלהכניס את התינוק. הוא גם בכה. מה עושים? איזה מינשא מומלץ? יש לציין שהוא לא תינוק קטן אלא ארוך וגדול ושוקל 6.5 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא
שירי קאשי23/11/2008הי שני,
אני הכי ממליצה על מנשאי הבד. הם נותנים תמיכה מלאה לתינוק, מאפשרים ערסול, מתאימים לכל השלבים ומאפשרים תנוחות רבות. כיוון שבנך כבר יחסית גדול ניתן לבחור גם במנשאים אחרים בהתאם לנוחות שלך. כל המנשאים שאני מכירהמיועדים להכנסת התינוק לבד ללא עזרה פרט למנשאי גב או תנוחות גב. בכל מקרה זה רק עניין של מיומנות שצריך לרכוש ואז השימוש בכל מנשא הופך לפשוט. אני ממליצה לך לפני שאת רוכשת מנשא נוסף, לגשת לחנות בה קנית את המנשא ולבקש הדרכה כיצד להשתמש בו. לגבי הבכי לרוב לאחר שמתחילים בתנועה התינוק נרגע במנשא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)