מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת ראש ורגלייםטלי23/10/2008
הבן שלי בן חודשיים וחצי וישן רק על הבטן, הוא ישן המון וכמעט שאין "זמן" לשחק ולחזק את השרירים. כשהוא ער בכל זאת הוא מרים יפה מאוד את הראש ואפילו התהפך פעמיים באופן לא מודע-רצוני הוא משמיע קולות של מאמץ רב, אך עד שהוא לא בוכה אני לא עוזרת לו. הוא מרים את הרגלים מאוד מאוד גבוה ואני חושבת שזה מה שגורם לו למאמץ, השאלה היא אם לעשות משהו או לא כי בסך הכל הוא מרים גם את הרגליים וגם את הראש מאוד יפה... תודה רבה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב23/10/2008הי טלי
אם בנך מרים את רגליו בעת שכיבה על הבטן הרי שמדובר בקושי אמיתי ובסוג של שיבוש. הרמת רגליים וראש יחד עלולים להצביע על קיצור של שרירי הגב ולעיתים גם להתהפכות בלתי נשלטת מבטן לגב שכן הראש מוביל להתהפכות. תינוק איננו אמור להרים את רגליו בעת שכיבה על הבטן.
התרגילים שאתן לך אמורים לעשות את ההיפך, התארכות שרירי הגב והגברת היכולת להתעגל ולהרפות:
1. בשכיבה על הגב הרימי את רגליו של התינוק לכיוון הראש כשהיד שלך תומכת ומרימה את הטוסיק, אנו רוצים לראות את הגב מתארך ואת הבטן מרפה- ההיפך מהתבנית התנועתית זה נמצא בנך.
2. להרבות בתנוחת ערסול מעוגלת+ תוספת של תנועה או קפיצות על כדור פזיו כדי להקל עליו את ההתעגלות.
3. על כדור פזיו להשכיב על הבטן ולגלגל קדימה ואחורה.
4. בעת שכיבה על הבטן תני לחיצות כנגד הרצפה על השוקיים, ירכיים והטוסיק, השאיר שם כמה שניות.
אשמח לשמוע איך הולך ואם אתם רואים שיפור
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת לילהמיטל23/10/2008
שלום, ביתי הגדולה בת שנתיים ו-11 חודשים נגמלה מחיתול במשך היום..דאגתי לגמול אותה לפני שילדתי את ביתי השניה (כיום בת 3 חודשים) העניין הוא שמגמילת הלילה עדיין לא נגמלה..היא ישנה עם חיתול בלילה והיא כמה עם חיתול מלא פיפי..היא גם ככה רצה הרבה לשירותים וגם שותה בקבוק מים לפני השינה..גם שוטף לה את הפה וגם היא התרגלה לאחרונה. העניין הוא שהגננת שלה אומרת לי שהיא מוכנה לגמילת לילה ושאני סתם מבלבלת אותה. אך שאלתי אותה בעניין והיא לא רוצה. גם לדעתי זה סתם יפריע לה לקום בלילה לפיפי וסתם ישבור לה את השינה מה גם שיש לה אחות טריה. חשבתי שנחכה עםגמילת הלילה לאביב הקרוב.למרות שמגמילת יום היא נגמרה טוטאלית . אשמח לשמוע מה דעתך בעניין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב23/10/2008הי מיטל
אחד הסימנים למוכנות לגמילת לילה היא באמת התעוררות עם חיתול נקי ובקשה של הילד. נשמע לי שאת צודקת לחלוטין לגבי מה שכתבת, למרות טיעונה של הגננת. האביב הוא באמת זמן טוב לגמילה ואם עד אז הילדה תראה מוכנות אז על אחת כמה וכמה.
זה מזכיר לי שכ"כ חשוב לדעת להקשיב לעצמנו, על אף מה שנאמר מסביבנו..
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעמיטל23/10/2008
שלום, ביתי בת 3 חודשים יונקת בלבד וגם לוקחת מוצץ..כשהיא ללא מוצץ היא ממש מוצצת אצבע (אגודל) היא יכולה לישון עם האצבע בפה..היא אמנם מאוד מתוקה ככה אבל האם זה עלול לגרום לה "להתמכר" למציצת אצבע? מה כדאי לי לעשות או לא לעשות בעניין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב23/10/2008הי מיטל
אני עוד לא נתקלתי בתינוק אשר הפסיק למצוץ אצבע כי הוריו הצילחו להניעו מכך. יש משהו מאוד יפה בתינוק שמצא את הדרך להרגיע את עצמו כשהוא מחליט ולא כשהוריו מחליטים- עם מוצץ.
ישנו סיכוי שזה יהפוך להרגל אבל תנסי לראות את היתרונות שציינתי ולקבל את זה כי, כמו שאמרתי, הסיכוי למנוע זאת הוא ממש קטן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה בגיל חצי שנהסבטלנה22/10/2008
שלום רב! התינוק שלי בן חצי שנה, מתיישב לבד תוך אחיזה בדפנות מיטתו, יושב מספר דקות ונופל הצידה. מאד רוצה לעמוד ונעמד על הברכיים ואחר כך מיישר את הרגליים ועומד כך עד רבע שעה רצוף, תוך אחיזה בדפנות המיטה. כיצד עליי לנהוג בהתחשב בגילו "הצעיר" לעמידה? בתודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגי
דבי גרוס דולב22/10/2008הי סיגי
ראשית עלינו לבחון האם התינוק עבר דרך כל השלבים ההתפתחותיים שמובילים לעמידה, האם הוא עומד על 6? זוחל על 6? כבר בתיאור שלך אני רואה שיש דילוג על שלב הכרחי- התיישבות. התיישבות מאורגנת ונכונה מתרחשת דרך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור וישיבה.
לאור כל הנתונים הנ"ל ,לאור הדרך זה בנך מתיישב ולאור העובדה שהוא עומד בגיל כה צעיר יש סיכוי סביר שיש מתח רב בגופו וזקיפת יתר של הגב. גב זקוף מידי גורם להיעמדות מוקדמת ומקשה על התישבות נכונה שכן היא דורשת כפיפה של הגב, מה שחסר בזקיפת יתר. מאותה הסיבה הוא נופל הצידה בעת ישיבה- חסרה לו תנועתיות העמוד השדרה שמאפשרת ישיבה נינוחה, רפויה אבל יציבה.
זוהי כמובן רק הערכה בלי לראות את תינוקך, אשמח לשמוע האם את מבחינה בזקיפת יתר בגב והאם התיאור אותי נתתי מתאים לבנך. במקרים כאלה אני ממליצה פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק וכדי ללמוד תרגילים לתרגול ביתי. תנועתיות בעמוד השדרה ויכולת כפיפה של הגב חשובים להמשך ההתפתחות המוטורית ועלולים להשפיע על היציבה.
אשמח לעמוד לרשותכם לגבי יעוץ טלפוני או פגישה אישית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן מוגבר בלילה-תינוק בן שמונה חודשמאיה22/10/2008
בני בן שמונה חודשים.כבר כחודש וחצי אוכל במשך היום פירות,מרק ובשבוע האחרון יוגורט בערב.הארוחה לפני השינה ובבוקר הינה תחליף חלב בכמות של 180 cc.בחודש וחצי האחרונים כמעט כל לילה הוא מתעורר כשהוא רטוב מפיפי שמרטיב גם את הסדין והשמיכה.הארוחה האחרונה שלו היא בסביבות 23:00 ובמקביל מלווה בהחלפת חיתול.בסביבות השעה 02:00 -03:00 בלילה הוא כבר רטוב לגמרי ! ניסינו לשים לו חיתול במידה אחת גדולה יותר בלילה(מידה 4 במקום 3 ) אבל גם זה לא עוזר כל לילה. המצב גורם לי תסכול רב,גם כי השינה שלו נקטעת,גם כי אינני מעוניינת שיהיה רטוב ולו לזמן קצר ובמיוחד בתקופה זו. אשמח לפתרונות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן מוגבר בלילה-תינוק בן שמונה חודש
שירי קאשי23/10/2008הי מאיה,
איני מכירה תופעה כזו ולצערי גם לא פתרונות. את יכולה אולי לנסות חיתול של חברה אחרת. לעיתים גזרה שונה של חיתול יכולה להיות מתאימה יותר לתינוקות שונים וכן כושר הספיגה משתנה מחיתול לחיתול.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הברותאמא דואגת22/10/2008
שלום בני בן 8 חודשים טרם התחיל למלמל ולהגיד הברות ז"א אומר רק אאא.. וזהו בקושי שומעים אותו שהוא משחק האם זה תקין? בלי שום קשר ההתפתחות שלו ממש זריזה הוא כבר התחיל ללכת סביב השולחן זחל מגיל 4.5 חודשים גחון והיום ממש זוחל על 6 ויושב ישיבה יציבה אשמח לתשובתך מה לעשות בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאורה
דבי גרוס דולב22/10/2008הי ליאורה
גיל 8 חודשים הוא קצת מוקדם לבחינה של השפה אבל מכיוון שזה לא תחום התמחותינו את יכולה לפנות לקלינאית תקשורת על מנת להיות שקטה.
התפתחותו המוטורית של בנך היא אכן מהירה אבל מה שחשוב באמת זה העובדה שהוא לא מדלג על אף שלב וכך זה נשמע מהתיאור שלך. חשוב שהוא יתישב באופן עמצאי ולא יושב על ידיכם וחשוב גם אורך הזמן בו הוא זוחל על 6, תנסי להשאיר אותו כמה שיותר זמן בזחילת 6 על מנת שיממש אותה היטב.
את יכולה להשיג זאת ע"י זה שתתרחקי ממנו ותקראי לו שיזחל אלייך, שוב ושוב לפני שיבסס הליכה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאורה22/10/2008תודה רבה על תשובתכם המהירה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי היונקתאסתר22/10/2008
שלום רב!!!!!! ביתי כיום בת שנה, ויונקת עד היום אבל פחות מתמיד ,נראה כי בגיל מוקדם יותר הפכה את הציצי למוצץ ואני הקדשתי מחשבה למוצץ לפרקים ,כיום אני ממש מבחינה שהמוצץ חסר להרגעה שלה כאשר היא בוכה ולא מוצאת את עצמה ואין לי איך ועם מה להרגיע אותה ,היא עדיין יונקת ויש לציין שכל ערב אחרי שהיא יונקת אני ממש דוחפת לה את המוצץ אבל זה כשהיא מתוך שינה ולכן נראה כלא יעיל ,במשך היום בגן נרדמת בלעדיו וגם בלילה שחוזרים כעבור כמה דקות למיטה המוצץ כבר מחוץ לפה. שאלתי: האם אם אפסיק את ההנקה לגמרי יש סיכוי למוצץ? והאם אפשר להתעקש בעניין המוצץ גם בגיל זה?? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציצי במקום מוצץ
שירי קאשי22/10/2008הי שולה,
אני לא רואה שום סיבה להתחיל עם מוצץ בגיל זה. עדיף להמנע ולחסוך את הקושי בגמילה ממנו מאוחר יותר. הגמילה עכשיו צריכה להיות מהציצי (יש סיכוי קטן מאוד שבגיל זה תצליחי להמיר ציצי במוצץ). כיוון שבמהלך היום כשהיא לא לידך היא מסתדרת נפלא ללא מוצץ וללא ציצי הרי שזה נובע מפינוק בלבד. כדאי שאת ההרדמה בערב יעשה משהוא אחר ולא את. בתחילה זה יהיה קשה לבתך לקבל זאת אך קיים צורך להוציא אותך (ואת הציצי) מהמשוואה של טקס ההרדמה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרגילים למוצץשני22/10/2008
בני בן חודשיים וחצי בערך. לא מוכן למוצץ. מה עושים. לאחרונה התחיל להכניס את היד שלו לפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירי קאשי22/10/2008הי שני,
ראשית נתחיל מכך שאין סיבה התפתחותית להשתמש במוצץ. המוצץ משמש יותר ככלי עזר להורים על מנת להרגיע את הילד ומבחינה התפתחותית עדיפות דרכים אחרות. הרגיעה באמצעות מוצץ אינה רגיעה מלאה כיוון ששרירי הפה והלסת ממשיכים לעבוד בחוזקה וזה משפיע על כל הגוף כך שאין רגיעה מוחלטת. יחד עם זאת את חשה שיש צורך במוצץ השתמשי בו במינון. מציצת הידיים היא רגילה ואפילו חיונית. הבאת הידיים לפה חשובה להתפתחות כיוון שכך התינוק לומד לחקור את סביבתו, תחילה את גופו ואח"כ חפצים שיביא לפיו. הבאת הידיים לפה גם חשובה לצורך לימוד של הבאת הידיים לקו האמצע, שזהו מרכיב חשוב מאוד בהתפתחות. מסיבה זו חשוב לא להשתמש במוצץ כתחליף ליד אלא רק לצורכי הרגעה. בכדי להרגיל למוצץ את יכולה לגרות את השפתיים ואת פנים הפה עם המוצץ בתנועות מעגליות ולגרות למציצה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשורד22/10/2008
שלום, בתי בת 5 חודשים, פגית. 3 חודשים מתוקן. היא מרימה ראש בשכיבה על הבטן יפה מאוד, אך ראשה שמוט לאחור בעת הרמתה משכיבה על הגב. האם יש תרגילים מומלצים לחזק אותה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי22/10/2008הי ורד,
צריך לעבוד על חיזוק כללי וחיזוק חגורת הכתפיים, וכן על שיפור שיווי המשקל.
תתחילי עם התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליו) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.
בהמשך ובעדינות רבה לבצע את התרגילים הבאים לחיזוק טונוס השרירים ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
o אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
o אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוץ ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
o "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
o על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
ורד22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינה בני ישן בשעות מאוחרות!!עירית לוי21/10/2008
שלום רב!!! בני בן שישה חודשים+12 יום ויש לי בעיה הוא לא ישן בלילות בשעות המוקדמת של הערב אלא ממש בשעות המאוחרות ואני לא יודעת למה למשל אתמול הוא עד 5 לפנות בוקר לא ישן ורק התחיל לבכות ולצרוח בהתחלה חשבתי שאולי זה מהחניכים אז שמתי לו משחה זה עזר לאותו רגע ואז שוב התחיל לבכות ולצרוח ואני ממש לא יודעת ממה רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות שישן בשעות המוקדמות בערב? עוד שאלה בני מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן ובנוסף הוא עומד על ארבע מתרומם ומרים ראש ודוחף את עצמו רציתי לדעת מתי הוא אמור לזחול? ומתי הוא אמור להתיישב? מקווה שתוכלי לעזור לי תודה וערב טוב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה בני ישן בשעות מאוחרות!!
שירי קאשי22/10/2008הי עירית,
תינוק בגיל זה לא חייב עדיין ללכת לישון בשעות הערב המוקדמות ולרוב שנת הלילה מתחילה בשעות המאוחרות יותר. כמובן שאם זה מגיע כבר לשעות הבוקר המוקדמות זה כבר יוצר בעיה. אני ממליצה לנסות במהלך שעות היום לחשוף אותו ליותר אור (האור והחושך משפיעים מבחינה הורמונלית על העייפות והשינה), לחשוף אותו ליותר גירויים, לעורר אותו יותר וכמובן לשים לב לכמה הוא ישן במהלך היום ומתי. כמובן שתנומת ערב עלולה להפריע יותר מאוחר לשנת הלילה. באופן זה את צריכה בהדרגה לשנות את סדר יומו כך שיגיע יותר עייף לשנת הלילה. ובמקביל בלילה צריך להפחית גירויים, שיהיה אור מינימלי (לצורך הטיפול בו), אם מתעורר לשמור על שקט בחדר וכו' על מנת לא לעורר אותו יותר מידי ולאפשר לו לחזור לשנתו מהר ככל האפשר.
לגבי הזחילה - הוא בהחלט מתחיל להראות סימנים לכך. הוא קודם אמור לזחול גחון, אח"כ על שש ומעמידת שש להתיישב. אם הוא זריז הוא יכול כבר להתחיל בשלבים אלו בזמן הקרוב אך עדיין יש לו זמן רב בו הוא יכול להשלים שלבים אלו. זחילת הגחון לרוב תקרה בין 6-7 חודשים, הזחילה על שש ובמקביל לה הישיבה לרוב תקרה בין 7-8 חודשים (כמובן שייתכנו סטיות מכלל זה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 6 וחצי חודשיםרמית21/10/2008
שלום , בתי בת 6 וחצי חודשים היא מהתפכת בקלות רבה מהבטן לגב ומהגב לבטן , מרימה ראש יפה מאד , ומשחקת עם משחקים אותם היא מעבירה מיד ליד. כמה שאלות : .1 מתי היא צריכה להתחיל להתיישב? 2. מתי בד"כ מתחילים לזחול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרמית
דבי גרוס דולב21/10/2008הי רמית
התישבות עצמאית מתחילה רק לאחר עמידת 6, אז יש הטייה של הטוסיק לאחור והתישבות.
זחילה מתחילה בטווח הגילאים שבין 7-9 חודשים בממוצע.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 שבועות - מס' שאלותלירון20/10/2008
שלום רב , בני בן 6 שבועות וברצוני לשאול מס' שאלות ... בני התרגל לישון על הבתן ולהרגע על הבתן עד כדי כך שברגע שמעבירים אותו על הגב הוא בוכה , הוא יכול לישון שעות על הבתן בניגוד לשינה על הגב ( קצרה יותר ) הבעיה שצריך להשגיח שהוא על הבתן - מה שמונע ממני לישון כשהוא ישן .. שאלתי היא אך אני מרגילה אותו אם בכלל לישון באותה צורה על הגב ולהרגע על הגב 2 . האם בגיל זה ניתן להקנות הרגלים לילד ? 3. אנחנו התחלנו לזהות אם מדובר בבכי של גזים או רעב האם בגיל כזה יש בכי של פינוק ?? קצת קשה לי לתת לו לבכות ו"להגיד " שיבכה קצת וירגע לבד ... כמה זה קצת ??? ישנם פעמים שהתינוק לאחר אכילה טובה והחלפה וללא גזים פשוט בוכה ורואים שזה לא מרעב או מקקי או מגזים אבל עדיין בוכה ופה הדילמה אם לתת לו לבכות או לעשות דברים אחרים .. אשמח לתשובתכם !!! תודה , לירון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב20/10/2008הי לירון
לתינוקות רבים נוח יותר לישון על הבטן מפני ששם הם מרגישים מוגנים ומעורסלים יותר. אם את רוצה להרגיל אותו לשינה על הגב נסי להוסיף להרדמה על הגב הרבה מגע עמוק, טפיחות מונוטוניות ושימוש בקול שלך. אפשר אולי לנסות להעביר אותו לשכיבה על הגב לאחר שהוא כבר ישן מספיק חזק ואפשר גם להסתמך על המכשירים המתריאים מפני בעיה בעת שינה על הבטן.
זה ממש לא גיל בו אפשר או כדאי להקנות הרגלים, זהו גיל שבו צריך לענות על צרכים- החזקה על הידיים, תנועה להרגעה, אוכל כשצריך והרבה מגע וחום אנושי. אין בגיל זה בכי של פינוק וצריך לזכור שזוהי דרך ההבעה היחידה שיש לתינוקות ומומלץ להיענות לה. אני לא מאמינה שצריך לתת לתינוק לבכות על מנת לחנכו, אין לזה מקום בחודשים הקרובים ואם יש לו צורך בהרגעה ע"י ההורים הרי שצריך לתת לו את מבוקשו.
כשתינוק בוכה וזה לא מרעב או מגורם מפריע אחר צריך לזכור שהוא עדיין נמצא בשלבי הסתגלות לעולמנו והצורך שלו בנו הוא מוחלט. כדאי לקחת לידיים, לערסל, לתת תנועה, לשיר לו, לתת לו סוגים שונים של מגע, אפשר ומומלץ להשתמש במנשא.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה ,זה בהחלט עזר מה שכתבת ..
לירון21/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןשני20/10/2008
הבן שלי בן 7 וחצי חודשים מתהפך לשני הכיוונים ומסתובב סביב ציר אבל לא זוחל.. הרופאה בטיפת חלב אמרה לי שהידים שלו קצת חלשות והוא מפצה על זה עם הגב הכוונה שהוא על הבטן ורוצה להגיע לצעצוע הוא שולח יד ומקמר את הגב היא אמרה לי לשים אותו על הבטן ולהחזיק לו את הגב ישר ולגרות אותו עם צעצועים להרים את היידים.. התרגיל הזה קשה בעיקר לי רציתי לדעת עם יש עוד תרגילים שאני יכולה לעשות איתו? אני אשמח מאוד לעזרה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב20/10/2008הי שני
קצת קשה לתת תרגילים כשאינני יודעת מה האבחון שלי היה לו ראיתי את בנך. האם החולשה היא רק בידיים? האם קימור הגב אכן קורה בגלל חולשה בידיים?
בכל מקרה אתן לך מספר תרגילים בהתאם למה שכתבת, נסי אותם וחזרי לספר לי אם הם עוזרים לכם:
1. בשכיבה על הבטן אנחנו מנסים לגרות את התינוק להושטת יד אחת ולהשענות על יד שנייה ע"י צעצוע אהוב המושט ליד בגובה ורוחב הכתף.
2. מריצה- מתוך שכיבה על הבטן תומכים בבית החזה ובאגן ואז מרימים את גוף התינוק מהרצפה, מטים את פלג הגוף העליון טה כדי שתהיה הושטת ידיים לרצפה והשענות עליהם. אם מרגישים השענות, מרפים מעט מהיד התומכת בבית החזה.
3. לגרות את התינוק לסיבוב סביב ציר יזום, הלוך ושוב לשני הצדדים.
4. להניח את התינוק על כרית גבוה עם פלג גוף עליון לכיוון הרצפה כך שתיווצר השענות על הידיים ואז לנסות לעודד את התינוק לעבור את הכרית תוך השענות על הידיים ובעזרת צעצעוע מעבר לכרית.
5. על כדור פזיו ,בשכיבה על הבטן, לנדנד קדימה ואחורה ולשים צעצעוע על הרצפה לעידוד הושטת ידיים מטה בזמן הגלגול קדימה.
שיהיה בהצלחה ומחכה לשמוע איך הולך
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה על התשובה
שני21/10/2008אני אנסה לעשות איתו את התרגילים.. לגבי תרגיל 4 אני אמורה לשים אותו שישען על כפות הידיים או על האמות? בדרך כלל כשאנחנו עושים ככה אם אני שמה אותו על כפות הידיים הוא נופל ואם אני שמה אותו על האמות הוא פשוט מקמר את הגב ומסתובב... ועוד דבר ששמתי לב אליו זה שהוא נשען הרבה על יד שמאל וכשאני מנסה לגרות אותו אם צעצוע שישען על יד ימין וישחק אם יד שמאל אז לוקח לו זמן להושיט את יד שמאל והרבה פעמים כשמושיט אותה אז יד ימין עולה אוטומטית למעלה אבל מכופפת כמו מטוס רק היד לא מתוחה.. יצא לי קצת ארוך ואני מקווה שהבנת מה ניסיתי להגיד כאן, תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה גיל זה כן הקניית הרגלים?
שני22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של תינוק בן שלושה חודשיםשרית20/10/2008
היי שמי שרית אימא לאיתמר בן כמעט שלושה חודשים. היית קרוצה לדעת מה הוא אמור לעשות עד שלב זה בתחומי ההתפתחות השונים. כמו כן, הייתי שמחה לקבל דוגמאות לתרגילים שאוכל לעשות איתו על מנת לעזור לו כהכנה לזחילה, התפכות וכדומה. מקווה שהשאלה שלי ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב20/10/2008הי שרית
מבחינת נתפתחות מוטורית בנך אמור בשלב זה ךשכב בנינוחות על הבטן, להרים את הראש, רצוי גם לשכב מעט על הצדדים וכמובן על הגב. הוא אמור להתחיל ולעקוב אחרי חפצים וקולות ולפעמים לחייך את חיוכיו הראשונים.
טווח הגילאים בו מתחילות ההתהפכויות נע בין 4-6 חודשים לכן אין עדיין צורך לתרגל זאת איתו, מה שיותר חשוב הוא לראות שהבסיס להמשך ההתפתחות יתקיים- שכיבה נינוחה על הבטן תוך השענות על המרפקים כשהם הולכים ומתקרבים לרוחב הכתפיים ולקו האמצע. הזחילה רחוקה עדיין מאוד לכן אינני מתייחסת אליה כלל בשלב זה.
שיהיה המשך התפתחות נעים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחוק בקול
דיאנה12/11/2008שלום רב תינוק שלי נולד בשבוע 35 ועכשיו הוא בין 5 חודשים בידיוק _(מתוקן 4 חודשים), שוכב על הבטן , על הצד , מאוד רגוע , מחיך ומזהה אותנו וגם לאנשים אחרים , מפתפת המון, אלא לא צוחק בקול אם זאת סיבה לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדיאנה
דבי גרוס דולב12/11/2008הי דיאנה
נשמע שבנך מתפתח מצוין ואין שום סיבה לדאגה על שאינו תוחק בקול רם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד זחילה, תינוק בן 7.5 חודשיםעינב19/10/2008
שלום, בני בן 7.5 חודשים, מזה כחודש (ואולי אף יותר) הוא זוחל על הגחון. כשהוא זוחל - הוא משתמש רק ברגל ימין כדי לדחוף (אנחנו מנסים לתת לו קונטרה ברגל שמאל - על מנת שישתמש גם בה - אבל זה לא כ"כ עוזר). והוא לא מתרומם על 6 (נשאר תמיד על הגחון). כששמים לו כרית בתור מכשול - הוא ינסה לעקוף אותה, ואם אין ברירה הוא עולה עליה - במאמץ דיי רב, אבל לא מתרומם על 6.. 1. איך אפשר לעודד אותו להתרומם על 6 ולזחול על 6? (איזה תרגילים?) 2. מהו טווח הגילאים בו מתחילים לזחול על 6? 3. מה ניתן לעשות לגבי אי-השימוש ברגל שמאל בזחילת הגחון? בטיפת חלב אמרו לי שבגלל שאני לא מושיבה אותו - אז הוא לא עולה על 6.... (היינו בחוג ליווי התפתחותי של דבי ולמדתי ממנה שאסור להושיב תינוק שעוד לא יושב בעצמו). תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינב
דבי גרוס דולב19/10/2008הי עינב
אני שמחה שהיית בסדנא שלי ושאת זוכרת את המלצתי, לא להושיב. אין קשר בין היכולת לעלות על 6 לבין הושבה. התיישבות עצמאית מגיעה לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור ואז ישיבה. לכן כדאי לתת לתינוק להתיישב בעצמו, שיעבור את השלבים שמובילים לשם.
כדי לעודד שימוש בשתי הרגליים השכיבי את התינוק על הגב, קפלי את הברכיים שלו כך שכפות רגליו יגעו ברצפה, ברכיים קרובות והצמידי את הכפות כנגד הרצפה עד שידחוף עצמו לאחור.
טווח הגילאים לתחילת זחילת 6 הוא בין 7-9 חודשים כך שבנך ממש לא נמצא בעיכוב, את יכולה אפילו לתת לו עוד קצת זמן לבלות על הגחון, אם יעבור עוד חודש ועדיין לא יעלה על 6 חזרי אלי ואתן לך תרגילים לזחילת 6. זחילת גחון היא זחילה נהדרת ונותנת יכולות רבות של קואורדינציה והצלבות, נסי רק לעבוד על הרגל הפאסיבית כדי לשכלל את הזחילה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דבי, תודה על התגובה המהירה!
עינב19/10/2008אני מכירה את התרגיל שהמלצת עליו מהחוג, וכשאני עושה איתו את התרגיל - הוא לא ממש דוחף את עצמו אחורה.. הוא תמיד מסתובב לצד (מנסה להתהפך, אך הרגליים שלו תפוסות) ואז דוחף אחורה והצידה.. (וזה לוקח דיי הרבה זמן עד שהוא מזיז את עצמו, בהתחלה הוא שוכב הרבה זמן על הגב..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)