מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילת גחוןחנית06/08/2008
בתי בת 10.5 חודשים זוחלת כבר 3.5 חודשים על הגחון ומתקדמת כך בזריזות רבה. לעתים עומדת על 6 מתקדמת מעט אך כאשר רואה שזה איטי מדיי עוברת לגחון. היא יושבת זקוף באופן עצמאי כבר חודש וחצי, ובשבועיים האחרונים מטפסת על שולחנות ומגירות ונעמדת ואף מתקדמת כאשר נתמכת ע"י חפץ כמו שולחן. כמה ס"מ לפני שהיא מגיעה למקום שעליו רוצה לטפס ולעמוד היא עוברת ל-6. יש לציין שאנו מנסים לעשות לה תרגילים כדי שתתרגל לזחול רק על 6, אך ללא הועיל היא מעדיפה להיות על הגחון. כמו כן, עדיין לא מוחאת כפיים אך עושה "שלום" ומחקה קולות וצלילים. שאלתי היא האם תישאר לזחול על הגחון ומשם תעבור להליכה? (ככה זה נראה עכשיו) האם להתעקש איתה על זחילה על 6? האם זה תקין לדלג על שלב זה, ומה ניתן לעשות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת גחון
שירי קאשי06/08/2008הי חנית,
לפי מה שאת מתארת אכן בתך מראה סימנים לכך שהיא עלולה לדלג על זחילת השש. תינוקות רבים מדלגים על שלבים אך אין זה המצב המומלץ. כל עיכוב או דילוג על שלב מעיד על קושי מוטורי שהקשה על השלב להתפתח וכיוון שלא נפטר הרי אותו קושי ממשיך גם לשלבים הבאים (גם אם זה לא כל כך נראה לעין). קשה לי למקד אותך למה בדיוק לעשות ללא אבחון מהוא המרכיב המוטורי שמקשה עליה כרגע ואין לי מידע לגבי אופי התרגול שלכם. במידה ולקחת תרגילים מומלצים מהפורום ולא הגעת להישגים אני ממליצה לך להפגש עם מדריכה לאבחון ושיעור פרטי על מנת לערוך אבחון ולהתאים תרגילים באופן יותר מדוייק, וכן לכוון אותך כיצד לתרגל נכון (לא תמיד קל ליישם בצורה נכונה מהכתוב בלבד). אם את מעוניינת את יכולה ליצור איתי קשר טלפוני על מנת לנסות ולקבל הבהרות והכוונה נוספת לגבי אופי התרגול אותו אתם מיישמים בבית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה תינוקגלית05/08/2008
בני בן 9 חודשים שוקל 9.100 ק"ג . במהלך 3 חודשים בביקורים בטיפת חלב הוא לא גבה וגובהו נשאר 69 ס"מ. במשקל הוא עולה יפה (כ-600 ג"ר בממוצע לחודש) אבל אני מודאגת מעניין הגובה. מעבר לכך הוא מתפתח יפה מוטורית ואים שום בעיות. האם צריך לבדןק את עניין הגובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
דבי גרוס דולב05/08/2008שלום גלית
בפורום זה איננו עוסקים בנושאים כגון אלה, כדאי לפנות לרופא ילדים מוסמך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינהענת05/08/2008
רציתי לדעת האם יש בעיה שתינוק (בן חודשיים) ישן במשך היום בטרמפוליה בזווית של 180 מעלות? - הוא נרדם על הטרמפולינה אחרי האוכל ואם מעבירים אותו לעריסה הוא מתעורר ולא נרדם שוב. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב05/08/2008הי ענת
דיונים רבים כב היו בפורום זה לגבי שימוש בטרמפולינה. בקצרה, ההמלצה היא להמעיט ככל האפשר את השימוש בטרמפולינה שכן היא מעודדת את התינוק להתרומם דרך שרירי הבטן- מצב לא רצוי והפעלת יתר של שרירים אלה.
אני עוד לא ראיתי טרמפולינה שהיא לגמרי 180 מעלות ובכל מקרה תינוקך עדיין מספיק צעיר כדי להרגילו להירדם ובטח לישון על משטח אחר- מיטה.
נסי לאחר האוכל להרדימו על ידייך תוך כדי תנועה ואז להעבירו למיטה ולהמשיך ולתת לו מגע גם בעת השכיבה על המיטה ואז לאט לאט להרפות.
לסיכום אני אינני ממליצה לשהות יותר מידי בטרמפולינה וגם לא לישון בה.
שיהיה בהצלחה ואשמח לענות אם יש לך עוד שאלות
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש עם חגורת פאבליקענת05/08/2008
שלום, הילדה שלי בת חודשיים וחצי, עקב בעיה (קלה יחסית) בפרקי ירכיים היא צריכה להיות עם חגורת פאבליק 24 שעות ביממה (למעט מקלחת) למשך חודש עד 4 חודשים. בעקרון אין בעיה לשים אותה על הבטן, אבל היא מאוד לא אוהבת את זה, ונראה כי גם יותר קשה לה להרים את הראש מאשר בלי החגורות. (החגורות נועדו ע"מ שהיא תהיה בפיסוק כל הזמן). אשמח לעצה איך לעודד אותה להיות על הבטן, ואיך אפשר לא לעכב את ההתפתחות שלה למרות השימוש בחגורות. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש עם חגורת פאבליק
שירי קאשי06/08/2008הי ענת,
השהיה עם החגורה אכן מקשה מאוד על השכיבה על הבטן וכן מונעת מחלק ניכר מהתנועתיות הנורמלית להתרחש. החגורה כמובן נועדה לפתור בעיה קיימת ולכן היא חשובה ביותר אך גם חשוב לדעת שהיא יוצרת בעיות אחרות שחשוב לשים אליהן את הדעת גם בתקופה שבה משתמשים בחגורה וגם לאחריה. לרוע המזל השימוש בחגורה הוא בדרך כלל בגיל בו התינוק מתחיל לפתח תנועות מוטוריות רצוניות ומורכבות יותר והחגורה עוצרת את ההתפתחות וכן משפיעה על האופן בו התינוק לומד לארגן את גופו. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות של הורדת החגורה לפרק זמן של כשעה ביום לצורך תרגול על מנת להשלים כמה שיותר פערים מוטורים. הטיפול חייב להיות משולב ובעיצה אחת עם הרופא. כמו כן חשוב לעבוד ביחד עם מדריכה ולא על סמך עיצות כתובות, על מנת לשים לב לכך שהתרגול מתבצע נכון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענת07/08/2008תודה על התשובה. הרופא כמובן ממליץ להיות עם החגורה כל הזמן, למעט מקלחת (ויש רופאים שממליצים 24 שעות כולל מקלחת)... האם יש מדריכים שמתמחים במצב כזה ויכולים לתת הכוונה לתינוקות עם רצועות פאבליק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לענת
דבי גרוס דולב07/08/2008הי ענת
אנחנו נשמח לעמוד לרשותך
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי07/08/2008הי ענת,
תוכלי לקבל המלצה על מדריכה דרך "צעד ראשון" או ליצור איתי קשר טלפוני.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל צומחות שיניים -עידית05/08/2008
האם בגיל שנתיים אמורה לצאת איזו שן??????? יש לו 4 ניבים ו 4 טוחנות..............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה גיל צומחות שיניים
שירי קאשי06/08/2008הי עידית,
יש ילדים שבגיל שנה וחצי כבר הוציאו את כל השיניים ואילו אחרים רק מתחילים בגיל זה. למידע מפורט יותר יש לפנות לאחות טיפת חלב, רופא הילדים או רופא שיניים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידהמורן05/08/2008
כבר כתבתי שבני בן תשעה חודשים ועדיין אינו זוחל על ארבע ולא עולה לישיבה לבדו שבשבוע האחרון הוא נעמד כשהוא נאחז במשהו דבי כתבה לי שזהו דילוג על שלב ושיש חאפשר לו כמה שפחות לעמוד אני לא מצליחה הוא נעמד בכל הזדמנות ונעזר בכל דבר שהוא רק רוצה הוא כבר לא רוצה להיות על הרצפה ולשחק אלא רק לעמוד אני חוששת שזה יפגי בהתפתחות שלו מה אתם אומרים מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב05/08/2008הי מורן
מה שהכי חשוב בשלב הנוכחי הוא לבדוק מדוע מעדיף בנך להיעמד ולא לזחול, בד"כ יש לזה תשובה חד משמעית וקושי שעומד שם.
הנושא נראה לי רחב ודורש התייחסות רצינית מזו של ההתכתבות על גבי הפורום. אני ממליצה על פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן אבחון מדויק ובו הסיבה לדילוג על הזחילה ובהתאם לכך- תרגילים לתרגול יומיומי בבית כדי להקל על בנך את העלליה על 6, התיישבות וזחילה.
אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלותשאלה על תרופה03/08/2008
האם זה סביר שתינוק בן שנה וארבעה חודשים יהיה חולה כל שבועים? פעם בשבועיםהוא טופס התקררות הוא הולך לגן.האם אפשר לקבל המלצה על רופא ילדים טוב באזור ראשון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאושר
דבי גרוס דולב04/08/2008הי אושר
זה אינו ץחום התמחותינו אבל אנחנו מאחלים לכם רפואה שלמה
דבי גרוס דולב, מדריכת התפתחתו תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות
שירי קאשי04/08/2008הי אושר,
ישנם ילדים רבים אשר שנתם הראשונה בגן רצופה במחלות הבאות אחת אחר השניה. לוקח למערכת החיסונית שלהם יותר זמן להסתגל לחשיפה הגדולה לחיידקים. במקרה כזה כדאי ביחד עם רופא הילדים לחשוב מה לעשות כדי לחזק את הילד וכן אולי לשלב משהו מהרפואה הטבעית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותטלי03/08/2008
עד עכשיו היו לביתי 6-8 יציאות ביום (צואה) וכעת זה הצטמצם לפעם ביום. איזו כמות של צואה נחשבת תקינה כאשר מאכילים בפורמולה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
שירי קאשי03/08/2008הפורום לא עוסק בנושא זה, אבל מנסיוני זה בסדר כל עוד התינוקת לא סובלת מעצירות או כאבי בטן. בכל מקרה שאלות מסוג זה כדאי להפנות לרופא הילדים או אחות טיפת חלב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותרמית02/08/2008
הייי... יש לי תינוקת בת 4 חודשים . לפני כשבועיים היא התהפכה מהגב לבטן פעמיים ומאז הפסיקה לחלוטין. רציתי לדעת האם יש תרגילים כלשהם לעידוד ההתהפכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרמית
דבי גרוס דולב02/08/2008הי רמית
לדעתי אין מקום לתרגל בגיל זה התהפכויות מכיוון שזהו הגיל שבו הן רק מתחילות.
פעמים רבות, תינוק מתחיל להתהפך ואז זה נעצר לזמן מה וחוזר כמובן, אין מקום להאיץ את התהליך
אלא לתת לתהליך להתרחש מעצמו. אם תראי שעוברים חודש או חודשיים ואין התפתחות אז כדאי לתרגל. ביתך כבר התהפכה כמה פעמים וזה בוודאי יקרה שוב וברצף בעתיד הקרוב.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןדנה31/07/2008
שלום, יש לי כמה שאלות: 1.בני בן 7 שבועות, נולד בשבוע 34 (אני מציינת זאת, כי הוא נחשב לפג ואני יודעת שיש לכך משמעות מבחינת התפתחות). רוב הזמן הוא ישן. בפעמים הבודדות שהוא ער ונינוח (יש פעמים שהוא ער ובוכה בגלל גזים...), אני משכיבה אותו על הבטן והוא מצליח להרים את הראש ולהשתהות לכמה שניות ואף מצליח להחליף צדדים של הראש. גם כשאני אוחזת בו ב"תנוחת גרעפס" הוא מרים את הראש למשך זמן ומתבונן לצדדים. הבעיה היא שבשכיבה הוא לא מוכן להיות בתנוחה זו למשך יותר מדקות ספורות - הוא מתחיל לבכות ונראה לי מתוסכל מהמאמץ. אני שמה לו תמונות שחור-לבן אותן הוא אוהב, שרה לו, משקשקת ברעשן, אבל הוא בוכה. אני יודעת שחשוב שהוא יהיה בתנוחה זו לשם התפתחות טובה, ויש לו שעות ערות בודדות. מה אפשר לעשות על מנת שישאר בתנוחה? כמה זמן רצוי שיהיה בתנוחה זו? 2. לפעמים (במשך שעה-שעתיים ביום בממוצע) בני ישן עלי בטן לבטן - האם זה יכול לגרום לנזק התפתחותי בגלל שלא מדובר על משטח ישר? האם זה מסוכן מבחינת "מוות בעריסה"? 3. בני עדיין לא מחייך "חיוך חברותי" (אולי עשה זאת פעם אחת...), למרות שאני מישירה את מבטו אלי, מחייכת, שרה ומדברת אליו. מה הדבר אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב31/07/2008הי דנה
לגבי כל הדברים שכתבת, רולוונטי להתייחס לגיל המתוקן, ז"א שבנך קטן מגילו, 7 שבועות וזה עדיין בסדר להרים את הראש לדקות בודדות וזה עדיין בסדר שאיננו מחייך עדיין חיוך רצוני.
לגבי שכיבה עלייך, גם זה בסדר ולא גורם לשום נזק.
באתר זה תמצאי מאמרים של "ינוקט" וביניהם מאמר על שיפור השכיבה על הבטן ותרגילים למימושה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה03/08/2008קראתי מאמר של ינוקט שאין כזה דבר "להרגיל" תינוק להיות על הידיים. האם יש כזה דבר להרגיל תינוק לנדנודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי03/08/2008הי דנה,
בכל הקשור לנענוע ונדנוד של התינוק הרי שהתנועה עוזרת מאוד להרפות מתחים ולשחרר את הגוף וכתוצאה ישירה להגיע ליותר נינוחות. בכדי להמנע מלהגיע למצב שהתינוק מתרגל להרגע רק מתוך התנועה הגדולה ולא מתוך רגיעה פנימית, הכלל הוא שככל שהתינוק פחות רגוע כך עצמת התנועה שלך צריכה להיות גדולה יותר על מנת לעזור לו (כיוון שהוא עדיין לא יכול לייצר את התנועה הדרושה לו) וככל שהוא רגוע יותר כך עצמת התנועה שלך צריכה להיות קטנה ואף כמעט ולא מורגשת. באופן זה ההרגעות הסופית או אךילו הרדמות על הידיים תגיע כשכמעט ואין תנועה ובעצם התינוק נרדם בכוחות עצמו.
לגבי תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן את יכולה לנסות את התרגילים הבאים:
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה04/08/2008תודה רבה. לגבי הרדמות על הידיים עם נענוע - למה כוונה "תנועה גדולה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
דנה06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי06/08/2008הי דנה,
בתנועה גדולה הכוונה שכשאת יושבת על הכדור את נעה מעלה ומטה בתנועה שהיא ברורה אך לא מביאה לטלטול. כשהתינוק מוחזק בערסול קרוב לגוף של אמא גופו נתמך היטב והתנועה צריכה להיות רציפה ועם הכדור (לא להגיע למצב של קפיצה). כמובן להפעיל שיקול דעת (קשה לתאר במדוייק דרך התכתבות), ואם אין צורך התנועה צריכה להיות יותר רגועה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
מיטל06/08/2008היי מורן רציתי להגיד לך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לפמפומיםצביקי30/07/2008
הכוונה בפמפומים היא פתיחת כף היד וסגירתה (דומה לאיגרופים) ומותחת את רגליה וכפות רגליה בטונוס נוקשה. מבחינת שאר הדברים, היא תקשורתית מאד. קשר עין, מבקשת דברים, מחקה קולות של חיות (כלב, ברווז, דג, אריה) מביטה לכיוון מנורה ואומרת אור. מוחאת כפיים ושמה ידיים על הראש, ביי ביי ושמה את ראשה עלי לחיבוק. בקיצור, מתקשרת, צוחקת, החלה זחילה על 6 לפני מס' שבועות וחוקרת את הבית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמפומים
שירי קאשי31/07/2008הי צביקי,
מה שאתה מתאר נשמע תגובה סבירה לילדה בגיל זה. כמי שעבד עם אוטיסטים, המודעות לתופעות היא גדולה אבל חשוב לזכור שבעצם חלק מהתופעות הן תופעות מאוד דומות למה שקורה אצל תינוק (באופן תקין) רק שהתינוק מתפתח ומשתחרר מאותן תכונות "אוטיסטיות". למשל אופייני לתינוקות בתחילת הדרך לא ליצור קשר עין, לא להגיב לסביבה ולא להיות תקשורתיים. כל התופעות הללו נעלמות ככל שהתינוק מתפתח ובהתאם לגילו ואילו אצל האוטיסט הן עלולות להשאר. סכ"ה ההתנהגות שלה כפי שאתה מתאר אותה היא מתאימה לגילה, הילדה תקשורתית ומתפתחת ולא נראה לי כי יש סיבה לדאגה. בכל מקרה של חשד או חוסר בטחון בנושא אני ממליצה לפנות לרופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה אצל בת חודשייםתמר30/07/2008
שלום, בתי בת חודשיים ושבוע, ושמתי לב שהיא פוזלת מעט בעין שמאל. האם יש צורך לטפל מייד? האם בשלב זה התפתחות העין הושלמה או שהפזילה יכולה לעבור מעצמה? אודה לעצתכם אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה אצל בת חודשיים
שירי קאשי31/07/2008הי תמר,
ראשית פזילה אצל תינוקות היא דבר שכיח. בכל מקרה כדאי לעקוב אצל רופא הילדים בכדי לראות שזוהי אכן פזילה אופיינית שחולפת ולא פזילה המצריכה טיפול. בבית את יכולה לתרגל ולחזק את שרירי העיניים על ידי גירוי למעקב אחר צעצוע, יצירת קשר עין איתה והגברת מיקוד הראיה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידהמורן30/07/2008
בני בן 9 חודשים והוא זוחל על גחון כבר חודש וחצי הוא אינו יושב ואינו זוחל על 4 אך בימים האחרונים הוא נעמד על כפות רגליו כשהוא נאחז בלול או במיטה רציתי לשאול האם אין פה דילוג על שלבים בהתפתחות או שזה יכול לבוא יחד והאם לאפשר לו להעמד או להשכיב אותו חזרה (למרות שהוא מתעקש לעמוד). אני חוששת שמא זה יפגע בשרירי רגליו בגיל כזה צעיר תודה על התשובות המהירות ועל ההסברים המעולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב30/07/2008הי מורן
את צודקת, להיעמד לפני זחילה על 6 זה לא ממש רצוי ועדיף כמובן לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות בלי לדלג על אף שלב, במיוחד חשובה זחילת 6.
קשה מאוד לנסות למנוע מתינוק שנעמד להמשיך ולהיעמד אבל אפשר למצוא את המקומות בהם ניתן מעט לשלוט על כך, לדוגמא- אם הוא נעמד בעזרת גופך כששניכם משחקים ברצפה אז את יכולה ,תוך משחק, להוריד אותו חזרה לרצפה וכו. היעמדות הלול היא כמעט בלתי נמנעת.
במקביל אני ממליצה לתרגל איתו עלייה על 6, להלן מספר תרגילים:
1. כשהוא שוכב על בטנו, הצמידי את ברכיו זו לזו ע"י הברכיים שלך והרימי אותו דרך בית החזה לעמידת 6, נסי להשאיר אותו שם ולהניע את האגן קדינה ואחורה.
2. תני לו לעבור מכשולים, כריות, הגוף שלך וכו.
חזרי אלי אם יש לך שאלות נוספות
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה
מורן31/07/2008דבי היי, תודה על התשובה המהירה בני כבר עומד לבדו על שש ומזיז את עצמו לבד קדימה ואחורה אך אינו זוחל על שש שהוא מתחיל לזחול הוא חוזר לגחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמפומיםצביקי30/07/2008
שלום רב, בתי בת 10 חודשים. לפני כשבוע החלה לפמפם בכפות ידיה כאשר היא יושבת. כאשר היא עושה זאת זה בד"כ מלווה במתיחה של כפות רגליה. היא עושה זאת כאשר היא מתרגשת, כועסת או מביעה את עצמה בקול רם. בעברי עבדתי עם אוטיסטים ונתקלתי בתופעה זאת אצלם. האם מוכרת התופעה? האם יש לי מה לדאוג? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצביקי
דבי גרוס דולב30/07/2008הי צביקי
לא לגמרי הבנתי למה כוונתך ב"פימפומים", אשמח לקבל פירוט
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון לשבתLora29/07/2008
שלום, הבת שלי בת שלושה וחצי חודשים. לפני כשבועיים כתבתי לכם שאלה לגבי מה לעשות עם ניסיון התרוממות שלה למצב ישיבה. בהמשך להמלצתכם הפסקתי שימוש בטרמפולינה (לגמרי). במהלך השבועיים התינוקת התחילה להתהפך מהגב לבטן (עושה את זה בקלילות). לגבי התרוממות - היא עדיין מנסה להתרומם כל הזמן שהיא על הידיים - לא מוכנה להיות מצב ארסול או כל מצב אחר פרט לישיבה. האם עלי עדיין למנוע את ההתרוממות שלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללורה
דבי גרוס דולב30/07/2008הי לורה
ראשית, כל הכבוד על כך שהפסקת את השימוש בטרמפולינה, זה מייד הביא להתקדמות בהתפתחות.
את ההתרוממות שלה עדיין חשוב מאוד למנוע כדי לא לגרום לשרירי הבטן שלה להיות חזקים ומוחזקים מידי. הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא ע"י המנעות ממצבים שיעזרו לה להתרומם כך- אחיזות מסוימות, הושבה עליכם וכו.
את הישיבה צריך וכדאי לדחות עד שתגלה סימני ישיבה עמצאיים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון לשבת
שירי קאשי31/07/2008הי לורה,
נסיונות ההתרוממות דרך שרירי הבטן אינם מומלצים ללא קשר לשאר הדברים שהיא עושה. התרוממות כזו יוצרת לחץ מוגבר על עמוד השדרה ושרירי הבטן, יוצרת דיאלוג לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון ומביאה להרגל תנועתי לקוי. כמובן שקשה מאוד למנוע את ההתרוממות לחלוטין אבל כן כדאי להמעיט עד כמה שניתן את המצבים בהם היא מנסה לעשות זאת. לגבי הערסול, תנסי לערסל כשאת יושבת על כדור פיזיו ונעה מעלה ומטה. התנועה תעזור לה להרפות את השרירים ולהשאר יותר בתנוחת הערסול ללא התנגדות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)