פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה
    שירה
    17/08/2008

היי הבן שלי בן חצי שנה ומגיל חודש הוא ישן על הבטן, כך שתמיד שכב על הבטן בנינוחות גם בזמן שהיה ער. לאחרונה (אני לא יודעת מתי בדיוק- לפני כחודש בערך) התחיל להיות מאוד מתוסכל כשהוא על הבטן, הוא מרים את הידיים והרגליים ונשאר רק על הבטן ומתעצבן. שמתי לב שלרוב זה קורה כשהוא רואה משהו מולו והוא לא מצליח להגיע אליו על מנת לגעת. הוא מנסה להושיט יד וכשהוא לא מצליח הוא פשוט מתעצבן. אם מקרבים לו חפץ לידו הוא מושיט יד ומרים את היד אפילו כדי לקחת, אבל ברגע שהמשחק משעמם אותו והוא מסתכל מסביב הוא רואה שוב דברים שהוא לא מגיע אליהם הוא שוב מתעצבן. אני מנסה לשים לו חפצים קרוב לידיים בצדדים כדי שיתחיל להסתובב סביב צירו-הבנתי שתנועה זו באה לפני נסיונות זחילה וזה רק מתסכל אותו שהוא לא מגיע. לישון הוא עדיין מעדיף על הבטן כך שאני יודעת שזו עדיין כן תנוחה מועדפת (כשאני מניחה אותו לישון הוא מסתובב בהתחלה עד שהוא עובר לבטן ונרדם). אף פעם לא היתה לי איתו בעיה של שכיבה על הבטן ועכשיו נראה שהסקרנות באה לפני היכולת לזוז וזה מתסכל אותו.. איך אפשר לעזור לו??אני גם לא רוצה לזרז דברים שלא אמורים לקרות עדיין אז אני לא יודעת אם להמשיך להניח בקרבתו צעצועים.. אשמח לעזרה תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    17/08/2008

הי, לא ציינת האם הוא כבר מתהפך באופן חופשי מבטן לגב ולהפך. במידה ועדיין יש לו קושי בכך הרי שאכן חוסר היכולת התנועתית יכולה להוות גורם לתסכול במקרה שכבר נמאס לו לשהות באותה תנוחה. במקרה זה אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות בהקדם על מנת לערוך אבחון ולהתאים תרגילים. במידה והוא כבר כן מתהפך בחופשיות, אזי קשה לי לקבוע מהו הגורם לקושי שלו כיוון שאת מציינת שאוהב לשהות בדרך כלל על הבטן. גם כאן יכול להיות גורם נוסף אשר מפריע לו מעבר לתסכול מחוסר יכולתו להתקדם בזחילה ולא ניתן לקבוע מהוא דרך התכתבות. בכבוד רב, שירי קאשי מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון" 054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקיצות רבות במהלך הלילה
    עדי
    16/08/2008

שלום רב, יש לי תאומים בני חצי שנה (לא מתוקן - נולדו בשבוע 33).עד לפני כחודש וחצי ישנו רצוף עד 3 -4 בלילה ואז ביקשו לאכול.אכלו והמשיכו לישון. לפני כחודש וחצי החלו להתהפך מהגב לבטן ומאז ישנים על הבטן במהלך הלילה. הם עדין לא מתהפכים מהבטן לגב.גם כאשר אני משכיבה אותם בלילה על הגב מיד מתהפכים לבטן. מאז שישנים על הבטן מתעוררים בהמהלך הלילה פעמים רבות מחוסר נוחות ועדין כאשר הופכים אותם על הגב ישר מסתובבים לבטן. האם התופעה מוכרת?? מה לדעתך מקור האי נוחות? איך לאמן אותם והאם כדאי להתהפך חזרה מהבטן לגב.. חשוב לציין כי ההתעוררויות הינם גם לאחר האכלה כך שאינם מתעוררים כי רעבים... אודה על יעוצך..

לקביעת תור
    סגירה
    יקיצות רבות במהלך הלילה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    17/08/2008

הי עדי
    זו תופעה מוכרת- תינוק מתחיל להתהפך לכיוון אחד והדבר גורם לו לתסכול בשינה מפני שבעצם איננו רוצה לישון על הצד אליו התהפך..
    זה כמובן עניין של הזמן עד שידעו להתהפתך בחזרה ואז תהיה להם שליטה מלאה על גופם וכן בשינה.
    כדי לעודד התהפכות מבטן לגב נסי את התרגילים הבאים:
    1. הפכי אותם מבטן לגב ע"י כפיפה של הברך והכנסת היד הנגדית אל פנים הגוף, הלוך וחזור כדי שהתנועתיות של ההתהפכות תכנס למערכת שלהם.
    2. בעת שכיבה על הבטן העבירי משקל ממרפק למרפק שלהם במין נידנוד שיהפוך בסוף להיפוך מלא.

כדאי גם לבדוק שהם נמצאים במצב שמאפשר התהפכות קלה מבטן לגב:
    האם הם שוכבים בנינוחות על הבטן? האם המרפקים שלהם בקו האמצע? האם הם נמצאים בתנוחת "אווירון?
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים
    מיטל
    16/08/2008

שלום, בני יהל בן 3.5 חודשים, לפני כשבועיים הוא התחיל להושיט ידיים לצעצועים שהיו מול עיניו אולם הוא הפסיק להושיט ידיים די מהר ולרוב מפנה את עיניו לצד אחר כאשר מראים לו צעצוע. הוא גם פחות משחק עם שתי ידיו כאשר הוא שכוב על גבו. כאשר שמים לו צעצוע על הבון הוא לרוב תופס אותו ומכניס לפה, אולם לא תמיד. ניסיתי שלל צעצועים בגדלים שונים אבל הוא כמעט תמיד מפנה את עיניו מהצעצוע או מרים את הראש למעלה. אני רוצה לציין שיהל ישן על הבטן, הצד והגב, כאשר הוא על הבטן הוא מרים את ראשו ואת בית החזה יפה ומפחק עם שתי ידיו בקו האמצע (משלב ידיו), הוא מתהפך מהבטן לגב ומהגב הוא מתהפך לצד אחד בלבד למצב של שכיבה על הצד. בנוסף כאשר הוא שוכב על גבו ידיו נמצאות פרוסות לצדדים או למעלה. ליהל יש סבוריאה קשה כך שידיו היו הרבה על הראש בתנועות גירוד ותפיסת שיער (עד עכשיו הוא נוהג לתפוס את שיערו ולמשוך). האם יש תרגישים שאפשר לעשות כדי לגרות אותו לתפוס חפצים ולהושיט ידיו ? מה אפשר לעשות נגד תפיסת השיער ? תודה! מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים

הוספת תגובה

• הושטת ידיים

שירי קאשי
    17/08/2008

הי מיטל, את הושטת הידיים לשיער אפשר להמעיט על ידי הגברת הושטת הידיים לחפצים ושימוש בידיים לאחיזה. את זה את יכולה לעשות על ידי גירוי פנים כף היד אותה את רוצה שיושיט (כל פעם יד אחרת) וכן גירוי של צידי הפה על מנת לגרות את הרצון לתפוס ולהכניס לפה. כמו כן על מנת להקל עליו אפשר לעשות זאת כשהוא מעורסל בתוך פוף גדול או כשהוא על הגב ואגנו מוגבהה על השוק שלך. שתי תנוחות אלו מביאות להתעגלות הגב, שקיעת בית החזה ולכן קרוב הידיים נעשה פשוט יותר. בכבוד רב, שירי קאשי מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון" 054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    קרין
    16/08/2008

ילדי בן חודשיים ומרים את הראש ממש יפה. רציתי לשאול כמה פעמים ביום יש לשים אותו על הבטן כדי לחזק את חגורת הכתפיים וההתפתחות המוטורית וכמה זמן כל פעם כי לפעמים אחרי דקה הוא מתחיל להתלונן...

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לקרין

דבי גרוס דולב
    17/08/2008

הי קרין
    אין זמן מסוים שצריך להיות בו על הבטן אבל כדאי שזמן השהות על הבטן ילך ויגדל ושהשהייה שם תהיה יותר ויותר נינוחה. נסי שבכל יום הזמן יתארך יותר. בגיל 3 חודשים כדאי כבר לראות שכיבה נינוחה על הבטן לכמה דקות טובות.
    בפורום זה תוכלי למצוא דיונים רבים ותרגילים רבים לשכיבה על הבטן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    17/08/2008

הי, השהיה על הבטן צריכה להתארך באופן הדרגתי. השתדלי להשכיב על הבטן כ-3 פעמים ביום עם תהליך הכנה כמפורט בתרגילים הבאים. תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן: 1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש. 2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן. 3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר. כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה. בכבוד רב, שירי קאשי מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון" 054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת

קרין
    18/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ברגליים בזחילה
    ר.ו.
    16/08/2008

שלום, הילדה שלי זוחלת רק באמצעות הידיים. היא לפעמים עולה על 6 קצת מתחילה ומתייאשת. היא זוחלת רק על הבטן כשהיא מרימה את הגוף עם שתי הידיים והרגליים נשרכות מאחור. זה די מדאיג אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ברגליים בזחילה

הוספת תגובה

• תגובה לר.ו

דבי גרוס דולב
    17/08/2008

שלום
    לא כתבת לי בת כמה ביתך וכמה זמן היא כבר זוחלת בצורה כזו. אם מדובר בתחילתה של הזחילה הרי שזה תקין אבל היא כבר זמן מה זוחלת כך כדאי אולי לעזור לה בהעלאת המודעות של הרגליים.
    נסי לתת לה הרבה מגע עמוק ברגליים ובכפות הרגליים, תגרמי לה לדחוף את עצמה דרך הרגליים ע"י זה שתעמידי את כפות רגליה כנגד הרצפה בעת שכיבה על הגב ותחכי לדחיפה.
    אם אינך מצליחה לעורר את השימוש ברגליים את מוזמנת לחזור אליי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    רויטל
    14/08/2008

שלום בני עוד מעט בן 4.5 חודשים (גיל מתוקן) ועדיין מתקשה לשכב יותר מ-10 דקות רצופות על הבטן (לעיתים מצליח לשכב כך כ-20ד' עד שמתחיל לבכות). בזמן שהיה על הבטן, שולח ידיים לצעצועים הקרובים אליו בלבד, מרים את הראש והצוואר כך שבית החזה מעט מתרומם ושמתי לב שלפעמים אפילו מנתק שתי ידיו מהרצפה אבל ממש לשניה-שתיים. כמו כן, נראה שלפעמים פלג הגוף התחתון מעט מתרומם מהרצפה ביחס לחלק העליון. הבעיה היא שהזמן לא מטיב עם השכיבה על הבטן. איך אפשר לעזור לו? האם על פי התיאור עליי לפנות לייעוץ התפתחותי? איך מגיעים לגורמים טיפוליים בתחום? (דרך קופ"ח/פרטי, האם רופא המשפחה צריך לאבחן קודם אם יש איחור התפתחותי) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    17/08/2008

הי רויטל
    בנך אכן בגיל בו אנו רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן, על אף גילו המתוקן. בפורום זה תמצאי דיונים ותרגילים רבים לשיפור הקושי. אם זאת יכול להיות שלבנך יש סיבה ספציפיצת שמקשה עליו ,
    אם כך הדבר מומלץ לטפל בהקדם על מנת שלא יגרר להמשך ההתפתחות.
    אינני יכולה לייעץ לגבי פנייה לגורמי קופות החולים מכיוון שאני אינני מטפלת דרך מסגרת זו אלא בשיטה אחרת ופרטית בעלת תוצאות מופלאות המבוססת על פלדנקרייז.
    אשמח לעמוד לרשותכם בעניין אבחון ושיעור פרטי אם תבחרו בכך
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק
    שרונית74
    14/08/2008

כמה זמן לוקח לתינוק להדביק את הפער במידה ועבר ניתוח כפתורים? בני בן שנה ו- 9 חודשים ולפני 3 חודשים עבר ניתוח כפתורים. מאז הניתוח הוא החל ללכת בעזרת חפצים (שולחן כיסא וכו') והחל לטפס על הספה בסלון. כמו כן הוא גם התחיל לדבר יותר, לקשקש יותר. אין ספק שיש שיפור גדול ומשמעותי מאז הניתוח. הבעיה שלנו היא שבני כבר כמעט שנה מטופל במכון להתפתחות הילד - ונאמר לי לפני מספר ימים שהוא לא מדבר כמו שצריך כלומר צריך להגיד 30 מילים והוא אומר בקושי 15. וכנ"ל לגבי ההליכה שלו שהיא לא נראית טוב ושייקח לו לפחות עוד 3 חודשים עד שהוא יתחיל ללכת. אני מלאת סבלנות ועובדת מאוד קשה איתו על התרגילים באופן יום יומי - אבל גם לי יש חולשות... עד מתי עוד נצטרך את כל זה? מתי הוא כבר יראה תוצאות? מתי סוף כל סוף הרופאים, האחיות ושאר הצוות המטפל בו יהיו מרוצים ממנו.....

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק

הוספת תגובה

• תגובה לשרונית

דבי גרוס דולב
    17/08/2008

הי שרונית
    שאלת פה מספר שאלות, על חלקן אוכל לענות לך ועל חלקן לא. כמה זמן לוקח להדביק פער אחרי ניתוח אינני יודעת מפני שזה מאוד אינדיווידואלי אבל אני מבינה שהעיכוב ההתפתחותי המוטורי התחיל כבר לפני הניתוח.
    אין ספק שבנך נמצא בגיל בו אנו כבר רוצים לראות הליכה, אני לא יודעת איזה סוג של טיפול אתם מקבלים אבל אני בטוחה שאת כבר רוצה לראות תוצאות. אולי כדאי לשקול גם פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל סוג נוסף של אבחון ותרגילים.
    מכיוון שמדובר בבעיה ועיכוב התפתחותי משמעותי אני ממליצה לשים דגש על עניין ההליכה.
    אשמח לעמוד לרשותכם
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד
    יפית
    14/08/2008

אחייני בן החודשיים וחצי אינו מביט בנו כאשר אנו פונים אליו ומנסים ללכוד את מבטו, וכן כאשר אנו מנסים להסב את תשומת ליבו לחפצים שונים. הוא לרוב מסיט את מבטו לצדדים , לא הצלחתי להבין האם הוא מתמקד במתרחש סביבו. האם זה נורמלי שאיננו מצליחים ליצור קשר עין איתו בשלב זה? בנוסף הוא התחיל להתהפך (בתדירות שנראת יחסית גבוהה לגילו) האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    מיקוד

הוספת תגובה

• תגובה ליפית

דבי גרוס דולב
    17/08/2008

הי יפית
    גיל חודשיים וחצי הוא אכן גיל בו אנו רוצים לראות כבר מיקוד של מבט במידה מסוימת. אינני יכולה להגיד לך מדוע הדבר אינו קורה אצל אחיינך ואם זה תקין דרך פורמט זה אבל כדאי אולי לבדוק את העניין כדי להיות שקטים.
    לגבי התהפכות- בגיל חודשיים וחצי התהפכויות מתרחשות בד"כ או במקריות או מפני שישנו מתח מסוים בגוף שגורם להקשתה והתהפכות. לעיתים רחוקות מדובר בהתהפכות רצונית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    איריס ברלב
    13/08/2008

בני בן 6.5 חודשים. הוא מתהפך מגב לבטן אבל עדיין לא יודע להתהפך מבטן לגב. הנושא מטריד אותי כיוון שהתינוקות שאני מכירה כבר מתהפכים לשני הצדדים ללא כל בעיה. האם אני אמורה לפנות למכון להתפחות הילד ? תודה, איריס

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    17/08/2008

הי, התהפכויות מתרחשות לרוב בין 4-6 חודשים. בנך נמצא בתוך התהליך ולא צריך עדיין להיות מודאגים אך יש לודא שקיימת התקדמות. כמובן גם להתייעץ עם רופא הילדים בכדי לראות את כלל ההתפתחות ורק לפי זה קובעים האם יש עיכוב. בכל מקרה חשוב כבר להתחיל ולקדמו על ידי התרגילים הבאים: 1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו. 2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו. 3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול. 4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות. 5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה. 6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים). 7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה. במידה ואין התקדמות בשבועיים הקרובים אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות תינוקות. בכבוד רב, שירי קאשי מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון" 054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים
    דנה
    12/08/2008

כיצד מעבירים את שעות הערות ביום עם תינוק בן חודשיים? מה אפשר לעשות כשכל כך חם בחוץ שאפילו לטייל אי אפשר? על מה מדברים איתו וכמה זמן? איזה משחקים יעניינו אותו (כאלה שלא עולים כסף...)?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודשיים

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

דנה
    12/08/2008

כשאנו מרימים את בני מהעריסה, למשל, או כשמעבירים אותו מבעלי אלי ולהפך אנו אוחזים בו כך שיד אחת שלנו מתחת לעורף שלו ויד שניה מתחת לישבן שלו - האם זו אחיזה נכונה? האם זה יכול לפגוע בעמוד השדרה שלו, שמתעגל מעט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים

שירי קאשי
    13/08/2008

הי דנה,
    ראשית צורת ההחזקה היא בסדר. אין בעיה עם התעגלות הגב. כדאי לגוון בצורות ההחזקה וזאת על מנת שיכיר מנחים שונים וכן על מנת לחוות תנועה. בגיל זה התינוק עדיין לא ממש זקוק לצעצועים שעולים כסף וניתן לענות על כל צרכיו גם בבית. התינוק זקוק למגע, תנועה וקול. חשוב לחשוף בהדרגה את המערכת החושית שלו לגירויים שונים על מנת לעזור לו להתפתח נכון.
    מספר המלצות:
    1. לעשות מעברים מהירים (מבלי לטלטל את התינוק) בין תנוחות ההחזקה - השינויים המהירים מביאים לשינוי מיקום הראש במרחב ותורמים להתפתחות מערכת שיווי המשקל. חשוב לראות שהוא מגיב טוב ולא מראה מצוקה. אם התגובה פחות משוררת אז לעשות לאט.
    2. מגעים בעצמות ומרקמים שונים על חלקי גוף חשופים - מגע עדין ומגע עמוק יותר, מגע של בד רך ושל בד קשה יותר, כדור חלק וכדור קוצים, עיסוי בכל הגוף כולל אצבעות וכפות ידיים ורגליים וכו'.
    3. לרקוד בבית לצלילי מוזיקה מגוונת - תינוקות לא זקוקים רק לבייבי מוצרט אלא ניתן גם מוזיקה קצבית יותר או פחות.
    4. להניע את גפיו.
    5. לגלגלו מצד לצד.
    6. להשכיבו על כל צידי גופו (גב, בטן וצדדים).
    7. לגרות לעקיבה של העיניים (על ידי צעצוע, פנים של אמא).
    וכו'.......
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

הילה
    13/08/2008

מה לגבי המשך שאלתי ? כמה זמן לאחר שנעמדים מתחילים להלך סביב דבר שתופסים בו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, בהחלט אנסה

דנה
    14/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10.5 חודשים
    הילה
    12/08/2008

ביתי היקרה נולדה בשבוע 36 (גיל מתוקן 9.5 חודשים) התחילה להתהפך מבטן לגב מגיל 5 וחצי חודשים קצת בקושי אך מגיל 6 חודשים עשתה זאת במיומנות . מגיל 6 חודשים התחילה להתהפך מגב לבטן גם בקושי רב אך מגיל 7 חודשים עשתה זאת במהירות כולל להתסובב סביב צירה התחילה בגיל 6 וחצי חודשים ומגיל 7 וחצי חודשים עשתה זאת במהירות . מגיל 8 חודשים ושבוע התחילה לזחול גחון בהתחלה לאט ולא מאורגן אבל לאחר מספר ימים עשתה זאת מהר ובצורה מאורגנת . מגיל 9 חודשים התחילה להעמד על 6 ומגיל 9 חודשים ו-3 שבועות בערך התחילה מעמידת 6 להתיישב. מגיל 10 חודשים התחילה להעמד בלול ובכל דבר אפשרי שהיא צריכה לטפס עליו. הבעיה היא שהיא לא זוחלת הכל היא עושה בזחילת גחון (כבר חודשיים) .נראה לי שהיא פשוט תוותר על הזחילה (מכוון שהיא כבר עומדת) מה דעתכם על כך? ובנוספ יש לציין שהיא לפעמים עושה מס צעדים בזחילת 6 אך מוותרת מהר וחוזרת לגחון.היא מטיילת בכל הבית בזחילת גחון. במידה והיא תוותר על זחילת 6 זה מעיד על משהו? האם זה כל כך חשוב?אני מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

הילה
    13/08/2008

אחרי כמה זמן מתחילים ללכת לאחר שנעמדים (הכוונה ללכת סביב רהיטים וכו) האם איך שנעמדים מתחילים גם ללכת (כמובן כאשר תופסים עדיין עים הידיים)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10.5 חודשים

שירי קאשי
    13/08/2008

הי הילה,
    אכן יש עיכוב קל בהתפתחות המוטורית של בתך אך היא נמצאת בתוך התהליך וזה מה שחשוב. זה טבעי שבתחילת התפתחות זחילת השש עדיין היא חוזרת לזחילת גחון כשהיא רוצה להגיע רחוק יותר או כשפחות בא לה להתאמץ. ככל שתתחזק ותשפר את המיומנות על שש כך היא יותר תזחל על שש ופחות על הגחון. מה שחשוב כרגע הוא להמעיט (עד כמה שניתן) בגירויים לעמידה. רוב הסיכויים שכשהיא יכולה היא תבחר להעמד וזה יבוא על חשבון התפתחות הזחילה. השתדלי שהיא תהיה כמה שיותר על הרצפה ולא בלול. רצוי שלא יהיו בקרבתה בימבות והליכונים למינהם. ככל שהשטח יהיה פנוי יותר מדברים שניתן להעמד עליהם כך היא תתמודד יותר עם הזחילה. שלב הזחילה חשוב כיוון שהוא מכיל בתוכו מרכיבים מוטורים רבים כמו שיווי משקל, העברות משקל, כפיפה צידית, התעגלות והקשתה של הגב, הצלבות ועוד. בכל מקרה שיש דילוג ניתן לעבוד בדיעבד על המרכיבים החסרים או אלו שלא הוטמעו מספיק אך תמיד עדיף לעבור את השלב עצמו ולא להגיע לדילוג. אץ יכולה גם לחזק את הזחילה על שש על ידי התרגילים הבאים:
    1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
    2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
    3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
    4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
    5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
    6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה ממצב עמידה
    טראויס נייט
    11/08/2008

התינוקת שלי נאחזת בדפנות הלול/המיטה ובכל דבר שהיא יכולה להאחז בו ונעמדת על שתי רגליים. הבעיה היא שהיא לא יודעת איך לרדת ואז היא מתחילה ליבב או שהיא פשוט נופלת לאחור. השאלה שלי: האם לעזור לה לרדת? ואם כן, איך? תודה! היא בת 8 וחצי חודשים, אגב. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה ממצב עמידה

הוספת תגובה

• ירידה ממצב עמידה

שירי קאשי
    11/08/2008

הי,
    תינוקות רבים הנמצאים הרבה בלול לומדים מהר מאוד להעמד ואינם יודעים כיצד לרדת ממצב זה. כמובן שלא ניתן להמנע לחלוטין מסביבה שבה ניתן להאחז ולהעמד אבל רצוי במהלך היום בשעות הערות כמה שיותר להיות על הרצפה ולאו דוקא בלול. מעבר לכך חשוב ללמד את התינוקת גם להתיישב חזרה. זאת ניתן לעשות למשל על ידי ריקוד "עוגה עוגה", בשלב של הלשבת אוחזים בשתי ידיה כלפי מטה ועם הראש של ההורה דוחפים מעט אחורה את בית החזה שלה. תנועה זו גורמת לה להתכופף תוך כדי כיפוף הברכיים והנעת הטוסיק אחורה כפי שהיא בעצם אמורה לעשות לבד בכדי להתיישב בצורה יציבה ללא נפילה. בנוסף כשהיא עומדת ליד משהו, ניתן להגיש לה צעצוע או בועת סבון מהצד למטה כך שתושיט יד ותכופף ברכיים על מנת להגיע.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה גיל 9 חודשים
    מורן
    11/08/2008

בני בן תשעה חודשים עד מגיל שלושה חודשים עד לפני חודש וחצי בערך ישן בלילה שינה רצופה ללא קושי (למעט כאבי שיניים וכד') בחודש וחציי האחרונים הוא קם בלילה 10 פעמים בערך אם הוא רואה אותנו ליד מיטתו הוא מניח את הראש ושוב נרדם ואם הוא לא מוצא אותנו מולו הוא מתחיל לבכות אנחנו כמובן קמים אליו כל פעם שבוכה מלטפים אותו עד שנרדם שוב השאלה היא אם הוא לא מפתח מין חרדת נטישה או שזה נורמלי וואם אפשר לעשות משהו או שזה יעבור עם הגיל ועם זה שהוא יתחיל להרגיש שהוא בטוח ושלא עוזבים אותו

לקביעת תור
    סגירה
    שינה גיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• שינה גיל 9 חודשים

שירי קאשי
    11/08/2008

הי מורן,
    חרדת נטישה אכן יכולה להיות הסיבה במיוחד שאת מציינת שאינכם צריכים להרימו אלא רק להיות לידו וללטף. כל עוד המצב נפתר בדרך זו הרי שזה נראה תקין וסביר שבטחונו בנוכחותכם תחזור אליו והוא ילמד לחזור לישון לבד כפי שעשה בעבר. במידה ויש החרפה בתגובות אפשר להתחיל ברור הנושא.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיונות למשחקים לשיפור יכולות...
    לימור
    10/08/2008

ביתי בת 8 חודשים, מתהפכת לשני הכיוונים ונראה כאילו היא מתחילה בזחילת גחון כל הזמן "מנסה" לשבת כאשר היא שוכבת על כרית וגם בכלל אבל עדיין לא יושבת יציב כמה שאלות: 1.האם מותר לנסות להושיב אותה? זה לא יזיק לגב שלה? 2. אשמח לקבל רעיונות למשחקי יחד כדי לפתח לה את החשיבה ואת המוטוריקה תודה רבה לימור

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    10/08/2008

הי לימור
    הושבת תינוק לפני ישיבה עצמאית איננה מומלצת מכמה סיבות, אחת מהן היא אי מוכנות של הגוף ושל עמוד השדרה לכך. אינני יודעת כיצד מתיישבת ביתך אבל הדרך הנוכונה להתיישב היא דרך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור עד להתיישבות, או דרך שכיבה על הצד.
    אם ביתך מתיישבת דרך התרוממות דרך שרירי הבטן הרי שזה משובש וכדאי להמנע מכך ומהושבה בכלל.
    כל המשחקים המוצעים בשוק מומלצים- השחולות למיניהן, טקסטורות שונות, גדלים שונים, צעצועים אינראקטיבים, וכו- פשוט כדאי לגוון.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    א
    10/08/2008

ביתי נולדה במשקל 4 ק"ג. היום בגיל 3 חודשים שוקלת 7.7 ק"ג. היא בעיקר יונקת. מקבלת פורמולה בבקבוק רק לעיתים רחוקות , פעם 1 או פעמיים בשבוע. האם העליה לא גבוהה מידי?

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל

שירי קאשי
    10/08/2008

לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה