פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    אביגיל
    24/07/2008

שלום, יש לי תינוק בן 3 חדשים וחצי. התחיל להתהפך כך הזמן מהגב לבטן. אני מפחדת שבלילה אני שמה אותו לישון על הגב כמו שאומרים שצריך והוא לבד מתהפך לבטן. מה עלי לעשות? אומרים שזה ממש מסוכן שישן על הבטן. כמו כן הוא עדיין נמצא בעריסה שלו, האם זה מסוכן? האם בגיל זה צריך להחליף למיטה? אני מפחדת שאם אחליף למיטה הוא כל הזמן יתהפך עך הבטן... בתודה, לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    24/07/2008

הי לילך
    כשתינוק מתחיל להתהפך לבטן אין לנו כ"כ שליטה על זה, אנו לא יכולים למנוע זאת ממנו.
    הדברים היחידים שאפשר לעשות הם לקום מידי פעם בלילה ולהפוך חזרה ולהשתמש בכל אותם אמצעים כגון ביבי סנס ודומיו. בקרוב יתהפך בנך גם לגב והדברים יסתדרו.
    הסיכון עליו מדברים, יש לזכור, הוא סטטיסטי- גילו שסטטיסטית רוב המיקרים של מוות בעריסה קרו בעת שכיבה על הבטן, אבל שוב, זה סטטיסטי.
    אם לתינוקך נוח בעריסה את יכולה להשאיר אותו שם לעת עתה. כשתרגישי שצפוף לו שם תצטרכי להעבירו למיטה.
    בברכה ועם קצת פחות פחד...
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלוויזיה לתינוקת בת ארבעה חודשים
    ליאת
    23/07/2008

שלום רב, אני מושיבה מעת לעת את ביתי בת ה4 חודשים מול הטלוויזיה בטרמפולינה. היא מאוד נהנית מהמוסיקה והמראה . שאלתי היא עד כמה זה נכון להושיב בגיל זה ואם כן כמה הזמן מקסימלי? יש לציין שאני משתדלת שרוב הזמן היא תהיה פעילה על הבטן או הגב על מזרון. תודה מראש, ליאת

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    23/07/2008

הי ליאת
    צפייה בטלוויזיה מהווה דיון רציני. מחקרים הראו שלא מומלץ בכלל לתת לתינוקות עד גיל שנה לצפות בטלוייזיה. כמובן שהבחירה היא אישית אבל גם אני ממליצה על שימוש מינימלי בטלוויזיה ובשאלתך הייתה גם התשובה- התינוקת מאוד ניהנת לצפות בטלוייזיה על אף שאיננה מבינה את התוכן, טלוויזיה היא סוג של היפנוט, גורמת לפסיביות וישנן עוד סיבות רבות למה להמעיט בצפייה בטלוויזיה, בלי קשר לתכנים שבה.
    הצירוף של טלוויזיה וטרמפולינה גורם לתינוק להיות פאסיבי לחלוטין, מעבר לזה גם בטרמפולינה אני ממליצה להמעיט בשימוש מפני שהיא מעודדת נסיונות התרוממות של התינוק דרך שרירי הבטן ולחץ מיותר על שרירים אלה.
    בפורום זה תמצאי דיונים רבים סביב השימוש בטרמפולינה, את מוזמנת להציץ.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים
    ולאדה
    23/07/2008

שלום, בתי בת חודשיים ושבועה. שוכבת על הבטן ומרימה ראש, לפעמים זה יוצא לה יפה ולפעמים ברגע שהיא מרימה ראש היא מתנדנדת מצד לצד ונופלת לאיזשהו צד. איך אפשר לשפר את הרמת ראש? ויש לי עוד שאלה: יש לי מנשא מבד שמסרו לית אבל אני לא יודעת איך קושרים אותה נכון. אולי יש אתר שמלמד על זה? אשמח עם תמליצי על משהו. תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• הרמת ראש

שירי קאשי
    24/07/2008

הי,
    תתחילי עם התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי החוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
    2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליה) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.

מעבר לכך ככל שתשכב יותר על הבטן היא תתנסה בעצמה בהרמת הראש וחגורת הכתפיים תתחזק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עטיפת תינוקות
    Lora
    23/07/2008

שלום, הבת שלי בת שלושה וחצי חודשים מעירה את העצמה ע"י ידיים והרגליים. כמו כן היא למדה להסתובב מהגב לצד ומתגלגלת במיטה תוך שינה וגם זה מעיר אותה. ישנם לילות וימים בהן היא מאוד לא נינוחה ואני עוטפת אותה בשמחה על מנת שתרגע ותישן. לי נראה כי מאוד אוהבת את זה וכהוכחה לכך היא ישנה ממש טוב - שינה מלאה בלי התעררויות. השאלה שלי האם העיטוף אינו פוגע בהתפתחות של הילדה. עד איזה גיל מומלץ לעטוף תינוקות? היום, בדרך כלל, אני עוטפת אותה בשינת יום ובלילה בין שעות 5 ל - 7 בבוקר. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עטיפת תינוקות

הוספת תגובה

• עטיפת תינוקות

שירי קאשי
    24/07/2008

הי לורה,
    שיטת העיטוף עוזרת לתינוקות רבים להגיע לרגיעה. איני מכירה לעומק מחקרים לגבי השפעתה אבל מנקודת ראות של מומחית להתפתחות איני רואה בכך כל פסול כל עוד זה לא נעשה ליותר מידי שעות. התינוק זקוק כמובן גם להיות חופשי ובעל יכולת להזיז את הרגליים והידיים וזה קורה גם מתוך שינה. כמובן שככל שעולה הגיל התינוק זקוק ליותר הרגשת חופש. מספר השעות שאת משתמשת בעיטוף נראה לי סביר ביותר. כל עוד זה תורם לשקט של הילדה הרי שזה מבורך. לטעמי ברגע שהילדה תתחיל להתהפך צריך לאפשר לה לעשות זאת גם מתוך שינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרצאה מרתקת בנושא "תרופות סבתא"
    גלית בר-יוסף
    22/07/2008

הרצאה על תזונת פעוטות ו"תרופות סבתא" לקטנטנים מאת דבורה לייבוביץ דבורה לייבוביץ מגיעה ל"נעים לגדול" בכדי לחלוק עימנו את הידע הרב שצברה לאחר שנים של עבודה עם תינוקות ופעוטות ולהציג בפנינו עולם בריא יותר. היא תספר לנו על טיפים מתוך ספרה "תרופות סבתא", העשויים ממרכיבים טבעיים בלבד שניתן למצוא בכל בית ולהכין מיידית. ותייעץ לגבי תזונת תינוקות ופעוטות. ההרצאה תתקיים ביום רביעי ה-23/07 בשעה 17:00 מיקום: מרכז "נעים לגדול" במושב בורגתא עלות: 40 ₪ כולל קפה ועוגה ניתן להגיע עם תינוקות ופעוטות עד גיל שנה על המרצה: דבורה לייבוביץ - אחות מיילדת, רפלקסולוגית , ומטפלת בתרופות סבתא, התפרסמה בעיקר בזכות סיפרה "תרופות סבתא" והשתתפות בתוכניות בטלויזיה כגון: "אודטה" , "חיים טוב" ועוד... להרשמה ופרטים נוספים 050-2345347

הוספת תגובה

• מתקיימת בבורגתא ליד כפר-יונה ונתניה

גלית בר-יוסף
    22/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    123
    22/07/2008

ראשית תודה על התשובות המהירות והמקצועיות. רציתי לדעת באיזה שלב אמורים לעשות דברים כמו: כפיים, ביי בי, עשר אצבעות, לחקות חיות וכד'? ביתי בת 10 חודשים (8 מתוקן) זוחלת על 6 כבר יותר מחודש, נעמדת אבל את כל הדברים הנ"ל היא אינה עושה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    22/07/2008

הי,
    טווח הגילאים לכל הדברים שציינת הוא גדול מאוד. מחוות ידיים כמו ביי ביי יכולות להתחיל גם בגיל חצי שנה אצל המקדימים מאוד ויכולות להתפתח גם עד לגיל קרוב לשנה. שאר המוחחת הן מעט יותר מאוחרות אבל שוב הטווח הוא גדול מאוד. גם חיקוי חיות (אני מניחה שאת מתכוונת לקולות) יכול לקרות בטווח גדול מאוד. בכל מקרה לגבי בתך מתייחסים לגיל המתוקן בכל הקשור בהתפתחות וגם בדברים אלו כך שהיא לא נמצאת בעיכוב כלל. סביר להניח שבחודשיים הקרובים תראי התחלה של התפתחות תחומים אלו אבל חשוב לא לצפות למחוות ספציפיות להתפתח. יש ילדים שעושים דבר אחד ולא עושים אחר. כל עוד ישנה באופן כללי התקדמות ורואים שהמוטוריקה העדינה וההבנה מתפתחים הרי שלא ממש משנה מה המחווה שהילד עושה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשירי המקסימה:)
    טלי
    21/07/2008

רציתי לדעת, האם זה נכון ששמן דקלים בתמ"ל זה רכיב לא מומלץ?? ואם כן מדוע? למה זה יכול לגרום?..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשירי המקסימה:)

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    22/07/2008

הי שיר,
    לצערי שוב לא אוכל לעזור כיוון שאינני מתמחה בתזונה. שאלה זו יש להפנות לתזונאית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן דקלים

טלי
    22/07/2008

יש פה פורום עם תזונאית שתוכל לייעץ לי??.. אולי בכל זאת אוכל לקבל מידע כללי בנושא<?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

שירי קאשי
    23/07/2008

הי שיר,
    לצערי אני לא יודעת על פורום כזה אבל בטוח ניתן למצוא

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים מכווצים בשכמות?
    הילה
    20/07/2008

הקטנה שלי בת 4 חודשים, לפני כשבועיים החלה להתהפך מהגב לבטן (מהבטן לגב היא עוד לא מתהפכת). הבעיה היא שמאז שהיא למדה להתהפך היא לא מוכנה לשכב על הגב, ישר מתהפכת לבטן ואם אני מחזירה אותה לגב היא בוכה. כשהיא על הבטן היא מיד מתרוממת (לא יודעת לנוח על הבטן) וגם הידיים פרושות לצדדים כ'אוירון'. ניסיתי לעבוד איתה על תנוחת עירסול, היא בשום אופן לא מוכנה להתערסל. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירים מכווצים בשכמות?

הוספת תגובה

• מתח בשרירי הגב

שירי קאשי
    21/07/2008

הי הילה,
    ראשית זה טבעי שתינוק שלמד להתהפך ירצה לשהות יותר על הבטן כיוון ששם הוא אמור להיות חופשי יותר עם ראשו וכן הוא יכול לתפעל את ידיו. במקרה של בתך מה שאת מתארת יכול בהחלט לנבוע ממתח בשרירי הגב, דבר המביא לחוסר נינוחות על הבטן וכן לתנוחת האוירון. את יכולה לנסות בעת השכיבה על הבטן לטפוח על אזור הגב והשכמות על מנת להרפות את השרירים המוחזקים ולעודד את הנחת הידיים התנוחה זו. מעבר לכך חשוב ללמד את בתך לעגל את הגב ולהאריך את השרירים האחוריים. אני יודעת שבגיל זה קשה מאוד לבד להביא את הילדה לערסול אבל את יכולה לנסות לעשות זאת יותר בהדרגה. למשל להשכיבה על הגב ולהרים רגליים לכיוון בית החזה תוך התעגלות של הגב. ניתן לשלב את זה עם משחק "קוקו" שאת מסתתרת מאחורי כפות רגליה ובכך להפוך את זה למשחק מהנה עבורה במקום שזה יהיה תרגיל שלא כל כך נוח לה. את גם יכולה להחזיקה בחצי ערסול - זה כמו ערסול אבל מעט על הצד ושראשה יהיה מוגבה יותר. בצורה זו עדיין מקבלים התעגלות מסויימת של הגב אבל זה פחות מקשה עליה. בכל מקרה אם את מתקשה להגיע לבד לתוצאות אני ממליצה להפגש עם מדריכה על מנת שתוכל להדריך אותך בדיוק כיצד לפעול ולתת לך תרגילים נוספים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלילה
    123
    20/07/2008

שלום לאחרונה ביתי מרבה לבכות בלילה, היא בת 10 חודשים עדיין לא יצאו לה שיניים היא קמה כמעט כל שעה בבכי אני מתעוררת שמה לה את המוצץ והיא נרדמת שוב ישנם לילות בהם היא מתעוררת כל חצי שעה, בעבר לא היתה מתעוררת בכלל, היא כבר בחדר משלה ויוצא שכל הלילה אני מטיילת בין חדרה לחדרי, ממה הדבר יכול לנבוע? מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בלילה

הוספת תגובה

• בכי בלילה

שירי קאשי
    20/07/2008

הי,
    בכי והתעוררויות בלילה לרוב נובעים ממתחים או מכאבים שונים. כיוון שעד לא מזמן בתך ישנה היטב הרי שיותר סביר שהיא החלה לסבול משיניים או אולי מחרדת נטישה האופיינית לגיל זה. לא אוכל דרך התכתבות להיות בטוחה בסיבה ולכן אני ממליצה לעקוב ולבדוק האם מתחילים סימנים ראשונים של שיניים ואם המצב לא משתפר והסימנים לא מופיעים את מוזמנת לכתוב שוב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות
    הדס
    20/07/2008

שלום רב בני בן ה- חודשיים וחצי החל לאחרונה לפלוט בארוחות בהמלך היום. הוא יונק מלא בעל משקל של 6.3 והוא פולט ממש אחרי הארוחה במהלך היום מה שלא קרה עד עכשיו. כמו כן יש מקרים בהם הוא פולט תוך כדי יניקה - נותן גרפס ופולט על השד. אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא מתנתק ומתחבר לשד מס' פעמים במהלך הארוחה ואני מחברת אותו חזרה כי הוא מראה שה וא רוצה על אף שלדעתי סיים לאכול. כמו כן משך ארוחה שלו היא בין 10-20 דק' בממצוע. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות

הוספת תגובה

• פליטות

שירי קאשי
    20/07/2008

הי הדס,
    כיוון שמדובר בשינוי בהרגלים שלו אני ממליצה קודם כל לפנות לרופא הילדים על מנת לשלול בעיה כלשהיא. בכל מקרה מה שאת מתארת כהתנתקויות מרובות מהשד יכול בהחלט לרמז על כך שהוא סיים את ארוחתו אבל ממשיך לינוק ולמעשה סובל מהאכלת יתר. בכל מקרה התייעצי עם רופא הילדים בנושא.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים
    רמית
    20/07/2008

שלום, יש לי כמה שאלות (לא כולן קשורות) ואשמח אם עני לי עליהם : 1. יש לי תינוקת בת 4 חודשים שניזונה מהנקה ומטרנה ויש לה בעיה בחודש האחרון שהיא לא עושה לי כל יום קקי... האם זה תקין ומה צריך לעשות? 2. רציתי לדעת האם כדאי להתחיל ירקות בגיל זה? 3. אם יש לפעמים לתינוק פזילונת קטנה ממש כמעט ולא מורגשת רק אם ממש מתמקדים צריך לטפל או שזה עובר? תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים

שירי קאשי
    20/07/2008

הי רמית,
    בכל הקשור לתזונה הרי שלא זה הפורום המתאים ואני ממליצה להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
    לגבי הפזילה צריך ביקורת של רופא. לעיתים זה עובר, לפעמים ניתן לעזור על ידי תרגול של יכולת מיקוד הראיה ולפעמים צריך התערבות נוספת. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא הילדים האם מדובר בפזילה רגילה המאפיינת תינוקות רבים בתחילת הדרך והאם יש צורך במעקב נוסף.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

רמית
    20/07/2008

ומה לגבי זה שבתי עושה קקי מידי יומיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות

שירי קאשי
    21/07/2008

הי רמית,
    לרוב אם לא מדובר בעצירות המלווה בכאבים וחוסר נוחות הרי שזה בגדר הסביר אצל תינוקות. בכל מקרה גם כאן אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים שהם הגורמים המוסמכים לענות בעניין.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    ניקול
    20/07/2008

התינוקת שלי עוד מעט בת 3 חדשים ומאוד לא אוהבת לשהות על הבטן (אפילו מתעוררת משינה אם אני שמה אותה על הבטן). כרגע מרימה ראש ל90 מעלות אבל לזמן קצר מאוד (בדרך כלל לכחמש דקות ) כשהיא מתעייפת היא עושה "אוירון" . כרגע אני מסדרת לה את הידיים מתחת לכתפיים למיקום הזה היא לא מגיעה לבד, חוץ מבמקרים שאני הופכת אותה לתנוחה מגילגול דרך הצד. האם זה מצב תקין לגיל זה? איך אפשר לשכנע אותה לישון על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    20/07/2008

הי ניקול,
    ככל שתינוק שוכב זמן ממושך יותר על הגב הוא מאבד את היכולת לשכב על הבטן. השכיבה על הגב יוצרת תבנית גופנית של בית חזה גבוה ונוקשה ושרירי גב מקוצרים. תבנית גופנית זו מתקבעת והופכת את השכיבה על הבטן לפחות ופחות נוחה. מהסיבה הזו ככל שעובר זמן וככל שמתרגלים פחות המצב מחמיר. חשוב להרבות בשכיבה על הבטן על מנת למנוע את היווצרות התבנית הגופנית הנ"ל ועל מנת לאפשר המשך התפתחות תקינה. בגלל שבגיל של בתך כבר היינו מצפים לשכיבה ממושכת יותר על הבטן אני ממליצה כן לקבל שיעור בנושא על מנת לעשות שינוי כמה שיותר מהר.
    בינתיים תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין את התינוק בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפתחים את 2 הצדדים?
    הילה
    20/07/2008

שחר בת חודשיים והיא כל הזמן על צד ימין, גם כשהיא על הבטן היא מרימה את הראש בנטייה לצד ימין- מה אפשר לעשות כדי לפתח לה גם את צד שמאל?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מפתחים את 2 הצדדים?

הוספת תגובה

• אסימטריה

שירי קאשי
    20/07/2008

הי הילה,
    ראשית אני ממליצה לפנות בהקדם למדריכת התפתחות תינוקות וזאת מכיוון שאסימטריה זו יוצרת מצב שבו קשה לתינוק להתהפך לצד המקוצר ולפעמים אפילו לשכב על הבטן ולהרים את הראש ולהטות אותו לכיוון המקוצר ובכך נגרם עיכוב התפתחותי. התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגיל של בתך עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת שלבים מאוחרים יותר.
    הבעיה נגרמת ע"י כיווץ של השרירים בצד אחד של הגוף, אשר מושכים את הראש לכיוון זה. הטיפול ע"פ שיטת "צעד ראשון" מתייחס לכיווץ לכל אורך הגוף ולא רק בצוואר.
    עד שתגיעי למדריכה אני ממליצה לך לפעול על פי ההוראות הבאות:
    1. להחזיק את התינוק כל פעם לצד אחר: בהאכלה, כשמירמים על הכתף להחליף כתפיים, בערסול הראש כל פעם לצד אחר.
    2. להרבות בתנוחת ערסול. בתנוחה זו יש הרפייה של כל הגוף עם תמיכה מלאה. הרפייה זו משפיעה גם על השרירים המוחזקים. כמובן שוב לזכור כל פעם הראש לכיוון אחר.
    3. להשכיב על הבטן. בעת השכיבה על הבטן והרמת הראש, כח הכובד עוזר לראש להגיע למרכז.
    4. להשכיב על שני הצדדים. בשכיבה על הצד כל פעם צד אחד מתארך והשני מתקצר. השכבה על שני הצדדים תתרום לשיפור הסימטריה בין הצדדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת יד והושטת יד לצעצוע
    רויטל
    20/07/2008

בוקר טוב, ביתי בת 3 חודשים (תהיה בסוף השבוע). לפני כשבועיים שלושה היא גילתה את הידיים שלה והיא מקרבת אותן לפה שלה ומוצצת אותן. האם לנסות למנוע זאת ע"י מוצץ (היא לוקחת מוצץ בדר"כ בשינה או כאשר אינה רגועה)? החשש שלי הוא הרגל של מציצת אצבע או היד. שאלה נוספת - היא כיום שולחת את ידיה לצעצועים באוניברסיטה ומזיזה אותם אך כאשר מקרבים אליה צעצוע אינה מושיטה את ידיה. האם תקין? באיזה גיל אמורה כבר להושיט את ידיה לעבר חפצים? ומתי לתפוס אותם? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת יד והושטת יד לצעצוע

הוספת תגובה

• מציצת יד והושטת יד לצעצוע

שירי קאשי
    20/07/2008

הי רויטל,
    הכנסת היד לפה בגיל זה עדיין רחוקה מאוד מההרגל של למצוץ אצבע. התינוק חוקר את ידיו דרך פיו, לומד להביאן לקו האמצע ולאחר מכן מביא צעצועים לפה לחקירה. זהו שלב התפתחותי חשוב ביותר וחשוב מאוד לתת לה להתנסות בכך ולא לעצור זאת.
    הושטת הידיים מתפתחת בגיל זה. את יכולה לגרות את הושטת היד על ידי יצירת קשר עין עם הצעצוע, לאחר מכן לגרות את פנים כף היד עם הצעצוע בכדי לעורר את רפלקס האחיזה וכן ניתן לגרות ליד הפה. הגירוי ליד הפה עובד על הרפלקס של תפיסה והבאה לפה (רפלקס זה לא יתפתח אם לא ניתן לה להתנסות בהכנסת הידיים לפה כפי שהסברתי קודם).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה למזון?
    אילי
    19/07/2008

שלום, בני בן חצי שנה , התחלנו עם מזונות שונים, היום קם עם פריחה באיזור הבטן בלבד. אתמול אכל אגס. האם יתכן כי זוהי תגובה אלרגנית? תוך כמה זמן מופיעה פריחה על הגוף לאחר אכילת מזון אליו אלרגיים?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה למזון?

הוספת תגובה

• תגובה לאילי

דבי גרוס דולב
    19/07/2008

הי אילי
    אני ממליצה להפנות שאלה זו לרופא ילדים
    תהיו בריאים
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה