פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שש וחצי חודשים - התפתחות
    לילי
    10/09/2008

שלוב רב בתי בת 6 וחצי חודשים ונראה כי מתפתחת מאוד לאט ומתעצלת להתפתח . היא שוכבת על הבטן בלי בעיה אך מרימה את הראש בדיוק ל10 שניות ומורידה וממשיכה לשכב כך אני מנסה למשוך את תשומת ליבה עם כל מיני צעצועים אך ללא הצלחה. היא לא זוחלת ולא יושבת עדיין רוב הזמן רוצה להיות בחצי שכיבה חצי ישיבה מתהפכת מהגב לבטן אבל לא עם כל הגוף מגיעה עד לשלב שהיד נתקעת לה מתחת לבטן ואז היא חוזרת שוב למצב שכיבה על הגב. מה עליי לעשות האם זה נורמלי לגיל שלה ? אני נורא מודאגת מהמצב תודה מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שש וחצי חודשים - התפתחות

שירי קאשי
    10/09/2008

הי לילי,
    אכן מדובר בעיכוב התפתחותי. קשה לדעת מה הגורם ללא אבחון אבל זה יכול להיות קשור לחגורת כתפיים חלשה, טונוס נמוך ועוד. בכל הדברים הללו יש מה לעשות על מנת לחזק ולקדם אותה. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לערוך אבחון ולהתאים תרגילים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים לא מדברת כלל
    ריקי
    10/09/2008

ביתי בת שנה וחודשיים, לא מדברת כלל. אינה אומרת אבא או אמא, שהיא רוצה משהו היא מתאמצת לאמר אהאהאהאה, אומרת לפעמים מה מה מה מה שהיא רוצה לאכול או לשתות. היא מבינה הכל, מוחאת כפיים שמבקשים ולפני יומיים עושה שלום עם הידיים שמבקשים ואח"כ מבקשת שנמחא כפיים תוך שהיא מוחאת כפיים לעצמה לאחר השלום שהיא עושה. מבינה שאני אומרת איפה הכדור, איפה המוצץ - מסתכלת ואף לוקחת אך לא מצביעה על חפצים. לא מצביעה על אור ששואלים אותה. מבחינה מוטורית היא מאוד תזזתית, אוהבת לטפס על הספות, המיטות, המגלשה בגינה, לגשת למגירות ותמיד מנסה להשתחרר מכל דבר ולא מרפה עד שמצליחה (עגלה, סלקל, כיסא אוכל...). היא הולכת באמצעות תמיכה ברהיטים, בקיר, ותוך שאוחזים ביד אחת שלה. אציין שהיא נראית מאוד קטנה לגיל שלה, פחות משנה אפילו. שאלתי האם אני צריכה להיות מודאגת, לתת עוד זמן מה, האם זה בסדר או יש בעיה. לאן עלי לפנות בכדי לאבחן אם יש בעיה????? תודה מראש, ריקי.

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים לא מדברת כלל

שירי קאשי
    10/09/2008

הי ריקי,
    אצל תינוקות רבים נראה עיכוב בשפה כתלות בהתפתחות המוטורית. יש סיכוי טוב שכאשר תתחיל ללכת המוח יהי פנוי יותר להתעסק בשפה במקום במוטוריקה הגסה. יחד עם זאת כיוון שציינת שהיא מאוד תזזיתית ופעילה זה יכול לרמז על קושי בקשב וריכוז דבר המקשה עליה גם בהתפתחות השפה. למשל אם אינה יוצר קשר עין מספיק ארוך כאשר מדברים אליה הרי שהיא אינה יכולה להתרכז התנועות הפה ולחקות אותן. אני ממליצה לכם לנסות לדבר אליה יותר כאשר היא מסתכלת על הפנים ולא דיבור כללי לחלל החדר. כמו כן לשאול שאלות המצריכות תשובה כמו למשל במקום לשאול "איפה הכדור"? ולחכות שתביא אותו לנסות לשאול "מה זה"? ולתת לה הזדמנות לנסות להגיד "כדור".(או צליל מהמילה).
    מעבר לכך אני ממליצה לקבל שיעור אצל מדריכת התפתחות על מנת לעבוד על האופן בו אתם יכולים להביא אותה ליותר מצבים של קשב וריכוז ובכך גם לשפר פרמטרים אלו וגם לשפר את היכולת השפתית שלה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה?
    חנית
    09/09/2008

בני בן 5.5 חודשים, הוא מתהפך מבטן לגב, הוא מאוד אוהב להיות על הבטן ומרים את הגחון כשהוא נתמך בידיו, הוא לא מתהפך מגב לבטן ולא נראה שרגליו מספיק חזקות, דהיינו הוא לא עומד גם עם תמיכה. האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תקינה?

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה?

שירי קאשי
    10/09/2008

הי חנית,
    על פי הגרפים המקובלים יש לבנך עדיין מספר שבועות בכדי ללמוד להתהפך גם מהגב (גם איחור קל הוא לא משמעותי). בינתיים את יכולה לתרגל התהפכות זו וכן לעבוד על חיזוק הרגליים. לדעתי כדאי גם לפגוש מדריכה על מנת לאבחן באמת ממה נובע הקושי ולהתאים את התרגילים בצורה טובה יותר.
    על מנת לעודד התהפכות מגב לבטן:
    1. לשכב על הגב. לאחוז שתי רגליים. רגל אחת ליישר , את השניה לכפל ותוך כדי לגלגל אל הצד וחזרה לגב. מגלגלים אל הצד של הרגל הישרה. לעשות את הגלגול לשני הצדדים. אחרי מס´ תרגולים לגלגל עד אל הבטן וחזרה לגב. לתרגל לשני הכוונים.
    2. על הגב - הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    3. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן. ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,התעגלות ותנועתיות בעמוד השדרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    4. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך לשהות על הצדדים.

לחיזוק שרירי הרגליים:
    1. כשהתינוק שוכב על הגב להצמיד את כפות הרגליים לישבן ולחקות לדחיפה שתביא להתקדמות על הגב.
    2. כשהתינוק על הידיים עם הגב לחזה שלך ורגליו כפופות, להניח את כפות רגליו על הקיר ולחכות לדחיפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על שש באמצע שינה
    Lora
    09/09/2008

שלום, הבת שלי בת חמישה חודשים התחילה לזחול גחון ולעמוד על שש (רק לעמוד ולהתנדנד) מלפני כשבועיים. מאז היא נעמדת על שש באמצע הלילה ולא מצליחה לחזור למצב שכיבה כך שהיא בוכה עם עיניים סגורות עד שאני או בעלי ניגשים אליה ושמים את ראשה על המזרון ע"י לחיצה עדינה עם היד. הבעיה היא שלפעמים זה קורה 4-8 פעמים בלילה וכל פעם אנחנו ניגשים אליה כי היא בוכה. (חשוב לציין שהרדמות שלה באופן קבוע הינה בשיטת לחישה - טפיחה. היא נרדמת במיטה שלה, בחדר שלה. אנחנו לוחשים וטופחים מרגע ששמים אותה במיטה ועד שתרדם (לוקח כ-10-15 דקות)). מה עלינו לעשות עם התעררויות האלו בלילה? האם זה הזמן ללמד אותה להרדם לבד? האם זה יעבור? שירי, רק תזכורות: זו תינוקת שנתת בישבילה יעוץ ברחוב פרישמן בת"א כאשר היתה בת שלושה חודשים (אנחנו גרים בב"ש). תודה, לורה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על שש באמצע שינה

הוספת תגובה

• עמידה על שש באמצע שינה

שירי קאשי
    10/09/2008

הי לורה,
    נעים לשמוע ממך שוב. צורת ההרדמות של בתך כפי שאת מתארת אותה כיום היא נהדרת. אני לא חושבת שחייבים להרגילה להרדם לגמרי לבד עדיין. גם מה שהיא כבר עושה זו הרדמות עצמאית הנובעת מבטחון שאתם נותנים לה על ידי כך שאתם לידה ועל ידי מגע. אם אתם בכל זאת רוצים להפחית את השהות שלכם בחדר אתם יכולים לקצר את זמן הליטופים ולצאת מעט לפני שהיא נרדמת כך שההרדמות הסופית תהיה בכוחות עצמה. בכל מקרה אתם כיום נמצאים במקום טוב מאוד מהבחינה הזו. לגבי ההעמדות על שש אני מניחה שזה קורה במחזורי השינה שהם של שינה קלה יותר ולא מתוך שינה עמוקה. אם היא מגיעה לבכי הרי שהיא זקוקה לכם ואין מנוס מלגשת להשכיב ולהרגיע שוב. במידה וכל התהליך הוא קצר והיא חוזרת מהר לשינה ללא צורך בהתערבות גדולה מידי הרי שזה מצב רגיל ואין הרבה מה לעשות. כיוון שבתכם באופן כללי מפותחת מאוד הרי שהיא כבר יודעת לדרוש את מה שהיא רוצה וזה הנוכחות שלכם. יחד עם זאת חשוב לזכור שהיא עדיין קטנה ורוב התינוקות בגיל זה עדיין מתעוררים מספר פעמים בלילה וכך גם היא. זה נורמלי וזה יעבור. כרגע נראה לי שהכי חשוב זה לתת לה את המקום של הבטחון שאתם נמצאים בסביבה ומגיעים אליה, מלטפים והיא חוזרת לישון. ככל שהיא תרגיש בטוחה יותר כך התופעה תפחת.
    בנוסף לכך אתם יכולים בשעת ערות לתרגל איתה מעבר משש לגחון כך שתנועה זו תהיה מוטמעת היטב ואולי היא תתחיל לבצע אותה גם באופן עצמאי בלילה.
    כשהיא על שש הגישו לה צעצוע או בועת סבון מרחוק על מנת שתצטרך לרדת לגחון ולהושיט יד רחוק בכדי להגיע.
    אשמח לשמוע כיצד מתקדם,
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

Lora
    17/09/2008

שלום שירי, קודם כל תודה על התגובה. דבר שני - המצב לא השתפר אלא להיפך. אנחנו קמים בערך כל שעה בלילה. נכון שלא צריך הרבה התערבות - מספיק לתת לה מוצץ ולטפוח כ 20 שניות על הגב והיא נרדמת. היום היא מתעוררת לא רק כשהיא על שיש אלא גם בשכיבה על גב - היא מסתובבת מצד לצד. גם ההרדמות שלה נעשתה קשה יותר. גם כשהיא מתה ללכת לישון היא כל הזמן מתגלגלת ומעירה את עצמה וכמובן זה מלווה בבכי. כתוצאה מזה אני מרדימה אותה כבר יומיים על הידיים - מה שלא קרה בעבר. כמובן אני חוששת להרגיל אותה לידיים אבל אני נשברת ומרימה אותה מהמיטה :(. בנוסף לכך, השינה שלה במהלך היום לא רגועה, כל השבוע הזה היא מסרבת לישון שינה קצרה של שעה 17:00, מה שמביא אותה סופר עייפה לשינת לילה. נראה לי שיש לה המון המון אמוציות כי היא כל הזמן זזה. היום היא נעמדה על הרגליים במיטה (טיפסה בעזרת מעקה של המיטה). אני התחלתי לעבוד לפני שבועיים כך שהתעררויות שלה קצת מקשות עלי במהלך היום. בכל מקרה אני מקווה שהמצב זמני. בכל מקרה אני אופטימית גם אני לא נשמעתי כך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    18/09/2008

הי לורה,
    ראשית המשיכי להיות אופטימית. אני מניחה שגם חזרתך לעבודה משפיעה על חוסר השקט שלה וככל שיעבור הזמן היא (וגם אתם) תתרגל לעניין. בכלמקרה גם קודם האבחנה היתה שיש חוסר שקט במערכת וכדאי להמשיך ולנסות גם במהלך היום (אם מתאפשר) וגם לקראת השינה להניס תהליך של יצירת שקט ורוגע במערכת. אלו בודאי דברים שכבר המלצתי לך אך אני אחזור בשביל הרענון:
    תיצרו אווירה של שקט בבית, להנמיך אורות, ללא צעצועים או גירויים אחרים מסביב, וכשהיא עלייך נסו להגיע יחדיו לשקט וקשב פנינמי על ידי מגע. רגיעה כזו תתרום לרגיעה כללית, להגברת הקשב וליותר נינוחות גם בשינה.
    כיום היא כבר גדולה יחסית ותנוחת הערסול, על אף שהיא עדיין מאוד מומלצת, היא ודאי כבר מאוד קשה ליישום ולכן אני ממליצה לך להחזיקה בתנוחה אנכית (על הכתף) כשהידיים שלה מעבר לכתף שלך כך שתוכל להרפות ו"להשפך", בתנוחה זו נועי מעלה ומטה על הכדור בתנועה מונוטונית בשילוב של קול מונוטוני וטפיחות באותו הקצב על השכמות.
    באופן כללי, במיוחד כיוון שהיא מאוד מוטורית ופעילה, אני ממליצה מידי פעם להפחית גירויים ולנסות להגיע לתהליכים של יותר שקט ושלווה. לרוב מגע הוא הגורם החיוני לאפשר מצבים כאלו וכן קשר עין.
    אני אשמח אם תעדכני אותי איך הולך.......

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים התהפכות מגב אל בטן
    לוין לי
    09/09/2008

בתי בת 5 חודשים ועדין אינה מתהפכת מהגב אל הבטן אלא רק עם עזרה היא קצת מטה את הגוף להתהפכות אך לא עושה זאת לבד האם זה נורמלי

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים התהפכות מגב אל בטן

שירי קאשי
    10/09/2008

הי,
    ההתהפכויות מתרחשות לרוב בין גיל 4-6 חודשים, כך שבתך עדיין במקום טוב בתוך העקומות המקובלות ויש לה עוד זמן רב. מה שחשוב שהיא כבר נמצאת בתוך תהליך הלמידה ובדרך הנכונה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין
    אמא מודאגת
    09/09/2008

היי, הבת שלי בת חודש ושבוע, מצוננת מזה יומיים.. אתמול במהלך היום טפטפתי בנחיריה מי מלח למורת רוחה.. כמובן שזה היה מלווה בבכי והתנגדויות. היום מהבוקר היא לא יוצרת איתי קשר עין להבדיל מימים קודמים בהם הייתה יוצרת עימי קשר עין כל הזמן ואף מחייכת ומגיבה בכל פעם שפניתי אליה.. בכל פעם שאני מנסה לגרום לה ליצור איתי קשר עין היא פשוט מסובבת את הראש לצד השני. האם זה אומר שהיא פיתחה אליי התנגדות כלשהיא או שמא זה משהו יותר התפתחותי.. חוץ מזה שהרגשתי מעין סכין שננעצת לי בלב כי הבת שלי דוחה איתי אני די מוטרדת מהעניין..

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עין

הוספת תגובה

• קשר עין

שירי קאשי
    10/09/2008

הי,
    הסירי דאגה מליבך. בתך לא פתחה התנגדות כלפיך בטח לא מטיפול אחד שעשית לה. היא עדיין קטנה מאוד ותלותית בך ומצב כזה לא קורה כל כך מהר. כאשר יש נזלת לעיתים יש גם יותר דמעות בעיניים ואולי גם מעט גירוי דבר שאולי מפריע לה כרגע להתמקד. המשיכי להיות אמא אוהבת, דואגת ומטפלת (גם אם לעיתים הטיפול לא כל כך נעים, את יודעת שזה לטובתה ולטובת בריאותה).
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה עקומה
    שרה כהן
    09/09/2008

שלום!! ביתי בת 10 חודשים עומדת מזה חודשיים. לפני יומיים שמנו לב כי היא עומדת כאשר כפות רגליה פונות החוצה? האם עלינו לדאוג? האם עלינו לפנות לאורטופד?

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה עקומה

הוספת תגובה

• עמידה עקומה

שירי קאשי
    10/09/2008

הי שרה,
    עמידה עם כפות רגליים פונות החוצה היא עמידה עם בסיס רחב יותר אשר נועד לפצות על חוסר שיווי משקל. בתחילת הדרך, גם בעמידה וגם בהליכה יש תינוקות שמתחילם כך על מנת להקל על היציבה. במידה והיו גם קודם סימנים לפיצוי מסוג זה כמו למשל ישיבת W, בהלה מתנועות במרחב או תנועות פתאומיות אז ייתכן שמדובר ביותר משלב התחלתי אלא קושי מסויים בשיווי המשקל ואז כדאי לתרגל. אם יש לך ספק אני ממליצה לערוך אבחון אצל מדריכת התפתחות.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליק
    שני
    08/09/2008

איך לפי דעתך להתמודד עם תופעת קוליק? תינוק בן שלושה שבועות.

לקביעת תור
    סגירה
    קוליק

הוספת תגובה

• גזים

שירי קאשי
    09/09/2008

הי שני,
    ניתן להקל על תופעת הגזים על ידי הרפיית שרירי הבטן וכן תנועתיות של מערכת העיכול התורמת לשחרור מהיר וטוב יותר. יש תינוקות אצלם זה עוזר יותר ואחרים אשר פחות אבל תמיד זה מקטין את עצמת התופעה.
    תרגילים:
    את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
    1. להחזיק בתנוחת ערסול.
    2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
    3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
    4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הבטן
    שני
    08/09/2008

נאמר לי שהתינוק צריך מידי פעם לשכב על הבטן. ניסיתי והוא לא יציב ומתחיל לבכות. איך בעצם לשים אותו על הבטן (איפה הידיים צריכות להיות), לכמה זמן ומה לעשות אם הוא בוכה? הוא בן 3 שבועות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    09/09/2008

הי שני,
    יש חשיבות רבה לשכיבה על הבטן כיוון שכך נוצרות עקומות עמוד השדרה הנכונות, רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת על הבטן ולא על הגב, חיזוק חגורת הכתפיים, הרמת הראש ובהמשך זחילה. בנך עדיין צעיר מאוד ושווה להשקיע עכשיו כיוון שככל שמחכים זה נהיה קשה יותר ליישום והוא מסגל דפוס גופני אשר מקשה עליו יותר ויותר לשכב בנוחיות על הבטן.
    בכדי לעזור לו לשכב על הבטן חשוב להכין את גופו לתהליך בכדי שיהיה לו נוח וקל יותר וכך ישאר זמן רב יותר על הבטן. בהדרגה משך הזמן אמור לעלות.
    אני ממליצה לך לתרגל על פי הסדר הבא:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה.חיזרי על התנועה מס' פעמים.
    יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה
    גלגלי את האגן לכוון הראש.כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,ותנועתיות בעמוד השדרה. חיזרי על
    התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4.קרבי שתי רגליים ושתי ידיים והניעי את בתך לצד אחד ולצד שני לסירוגין.
    בהמשך לגלגל כך מצד לצד.
    5. על הגב.ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה.
    הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חיזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים
    6. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך
    לשהות על הצדדים.
    7. לשהות על שני הצדדים.
    8. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. על הבטן יש לוודא שנמצא על המרפקים. טפיחות על השכמות,
    והכתפיים.הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.אפשר לעניין אותו על ידי צעצוע/ בועות סבון.
    בנוסף להחזיק בתנוחת ערסול (רצוי במנשא) בזמן יציאה מהבית או אפילו כתרגיל בבית.

במידה ואינך מגיעה לתוצאות בכוחות עצמך אני ממליצה לפנות למדריכה לשיעור פרטי על מנת להמנע מעיכובים התפתחותיים בעתיד.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    לי
    08/09/2008

שלום. בתי בת שנה וחודשיים. זוחלת גחון ומתיישבת לבד. היא איננה זוחלת על ארבע אך לפעמים נמצאת בתנוחה זו לכמה שניות, מטופלים בפיזיוטרפיה שם נאמר כי היא סובלת מהיפוטוניה וגמישות יתר. לעיתים נראית מעט חולמנית, אך מזיזה את 4 גפיה בחופשיות ובמהירות רבה. מבחינה קוגניטיבית היא מוחה כפיים, 10 אצבעות, קו-קו, צוחקת בקול, מכניסה חפצים לקופסא ומוציאה, תופסת חפצים עם האצבע והאגודל, מצביעה לעבר מה שרוצה, צועקת כשרוצה משהו(למשל לפתוח את הבקבוק, עושה הלו. מבחינה שפתית אינה אומרת אבא אמא. אומרת וה וה (אולי הכוונה אבא) אור, טטה (סבתא) שאלותיי הן: האם בתי תדביק את הפער,תתנהג ותיראה כמו כל הילדים? האם התבוננות בכפות הידיים בגילה מרמזת על עיכוב התפתחותי? האם זה מחייב שתסבול בבגרותה מקשיי וליקויי למידה? תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך אני פשוט נורא מפוחדת.

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי

שירי קאשי
    09/09/2008

הי שוש,
    כל מה שאת מתארת אופייני לילדים הסובלים מהיפוטוניה. ילד היפוטוני יכול להשלים את כל הפערים (הוא כנראה לא יהיה ספורטאי מצטיין אבל מעבר לכך יהיה רגיל לחלוטין). גם מבחינה קוגניטיבית תהיה הדבקה של הפערים. מה שחשוב הוא שלמרות העיכוב יש מעבר נכון בכל שלבי ההתפתחות כיוון שיש קשר בין דילוג על שלבים לבין עלייה בסטטיסטיקה של שכיחות הפרעות הלמידה (זה נכון לגבי כל הילדים ולאו דוקא היפוטונים). במידה ותעבור את כל השלבים ותתמיע אותם בצורה נכונה הרי שהסיכוי ללקויות למידה הוא כמו כל ילד אחר כמובן שיש גם נטיה גנטית לנושא.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלטפוס
    לי
    08/09/2008

בעלי אומר שלפעוטה שלנו יש פלטפוס היא בת שנה ו3 חודשים וצריך לעשות עם זה משהו עכשיו כי אחרת זה ישאר, יש דבר כזה פלטפוס בגיל מוקדם כזה? ומה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פלטפוס

הוספת תגובה

• תגובה ללי

דבי גרוס דולב
    08/09/2008

הי לי
    כדאי להפנות שאלה זו לרופא ילדים או לאורטופד ילדים, זה איננו מתחום הכשרתינו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב. מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלילה
    שני
    08/09/2008

יש לי תינוק בן שלושה שבועות. בלילות הוא עירני לא רוצה לישון ניכר שמשהו מטריד אותו כי הוא מזיז את הגפיים ללא הפסק. הוא רוצה להסתכל סביב וממאן לישון. הטיטול נקי, הוא אכל והתרחץ ובכל זאת לא רגוע. כשמתקרב לציצי הוא מתעצבן עליו וכועס. למה? האם תינוקות בגיל הזה לא מבחינים בין יום ולילה? מה לדעתך הסיבה שהוא עירני בלילה? (אני מתה מעייפות...)

לקביעת תור
    סגירה
    בלילה

הוספת תגובה

• לילה

שירי קאשי
    09/09/2008

הי שני,
    זה טבעי שתינוק בגיל זה עדיין לא מסודר מבחינת יום ולילה. בכדי לעזור לו להתרגל צריך להקטין למינימום את הגירויים במהלך הלילה (אור, רעש, פעילות, טלויזיה, דיבורים וכו'...) ולעומת זאת להגביר את הגירויים במהלך היום (שהבית יהיה מואר, רעשי רקע, להפעיל אותו וכו'...). בהדרגה גם נושא זה מסתדר.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלילה
    שני
    08/09/2008

יש לי תינוק בן שלושה שבועות. בלילות הוא עירני לא רוצה לישון ניכר שמשהו מטריד אותו כי הוא מזיז את הגפיים ללא הפסק. הוא רוצה להסתכל סביב וממאן לישון. הטיטול נקי, הוא אכל והתרחץ ובכל זאת לא רגוע. כשמתקרב לציצי הוא מתעצבן עליו וכועס. למה? האם תינוקות בגיל הזה לא מבחינים בין יום ולילה? מה לדעתך הסיבה שהוא עירני בלילה? (אני מתה מעייפות...)

לקביעת תור
    סגירה
    בלילה

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    08/09/2008

הי שני
    בוודאי שתינוק בן שלושה חודשים עדיין איננו מבחין בין יום ולילה ובוודאי שיש לצפות קשיים בשינה רציפה בגיל כה מוקדם. החודשים הראשונים אכן קשים מהבחינה הזאת ולתינוק עדיין אין שעות שינה קבועות והם מרבים להתעורר.
    כדי להרגיע מעט את גופו בשעות הקשות אפשר להשתמש במספר אמצעים-
    לערסל אותו חזק ולנוע איתו בחדר בתנועה מונונוטנית או בקפיצה על כדור פזיו, אפשר לעטוף את גופו (רק אם הוא מסכים) בשמיכה דקה על מנת להרגיע את הגפיים, אפשר להשתמש במנשא בד ארוך, לתת מגע עמוק וטפיחות לאורך כל הגוף, להרגיע בעזרת שימוש בקול מונטוני ומרגיע.
    צריך אכן הרבה סבלנות בגיל זה ולזכור שדברים משתנים עם גדיל התינוק.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים
    דנה
    08/09/2008

לבני ימלאו בעוד כמה ימים שלושה חודשים. הוא מחייך ודורש בשעות הערות גיוון של גירויים, אחרת הוא מקטר. במהלך היום, כאשר הוא עירני, אני משכיבה אותו על הבטן (ומנסה לגרות ולהעסיק אותו) אך לאחר כדקה הוא מתחיל לבכות מתסכול. במהלך היום אני משכיבה אותו לישון על הבטן ומשגיחה עליו, והוא נינוח וישן טוב. אני גם מגלגלת אותו להיפוך מבטן לגב ומגב לבטן מדי פעם ובבוקר מבצעת לו תרגילי התעמלות במשך כמה דקות. הוא החל לגלות את כפות ידיו ומכניס אותן לפה. הוא בועט ברגליו במרץ. אני מדברת אליו, שרה, רוקדת איתו במרחב כשהוא על ידי, מנענעת את גפיו לפי קצב מוזיקה, שמה בכף ידו רעשן או קושרת את הרעשן לרגלו (רעשן בד עם חור שניתן להשחיל על הרגל...), מניחה אותו באוניברסיטה, משמיעה לו קולות ורעשים שונים. רציתי לדעת אילו תרגילים ניתן לבצע איתו כבר עכשיו על מנת להבטיח התפתחות תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    08/09/2008

אני שמה לו במיטה מגבת מגולגלת וכשאני מניחה אותו במיטה לשינה אני מצמידה אותו אל המגבת, אחרת הוא כל הזמן מתעורר מתנועות גפיו ומתקשה לחזור לישון. כשאני בודקת אם הכל בסדר בזמן שהוא ישן, אז לפעמים החלק של הלחי והמצח אינם מונחים על המיטה, אלא נשען על המגבת המגולגלת כך שראשו מוגבה מעט מהמיטה. האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שירי קאשי
    08/09/2008

הי דנה,
    עדיפה שינה על משטח ישר. גם מבחינה בטיחותית כדאי לבדוק האם המגבת לא יכולה להביא למצב של חנק. תנועות הגפיים יפחתו עם הגיל וגם הרדמות מתוך רוגע ונינוחות עמוקה תתרום להפחתת התופעה (עיסוי, ערסול ומגע לפני השינה).
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים

שירי קאשי
    08/09/2008

הי דנה,
    כל מה שאת עושה הוא נפלא ונראה שאת מעשירה את זמנו בצורה טובה מאוד. בשלב זה הייתי משקיעה עוד ביכולת שלו לשכב בנינוחות על הבטן גם בשעת ערות וכן מתחילה ללמד את גופו את התנועתיות הדרושה להתהפכויות כהכנה לשלב זה ולא כמטרה שהוא יתחיל להתהפך עכשיו.
    תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
    בנוסף מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חדשים
    אביגיל
    07/09/2008

שלום, בני בן 5 חדשים. מתהפך מהבטן לגב, מחייך רוב הזמן ונינוח. יש לי 2 שאלות: 1. הוא אוכל סימילאק אדוונס ועושה קקה פעם בשבוע, לפעמים עם התאמצות ,האם זה תקין? 2. שמתי לב שפעם היה מלמל הברות ומקשקש הרבה ובזמן האחרון הפסיק, האם זה תקין? תודה מראש, אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חדשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חדשים

שירי קאשי
    08/09/2008

הי אביגיל,
    לגבי התזונה יש להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
    לגבי המילמול זה נורמלי. ניתן לעודד אותו ליותר התבטאות על ידי כך שיוצרים מצבים יזומים בהם הוא ירגיש צורך להתבטא. למשל כשמדברים אליו לעשות מידי פעם הפסקה ולתת לו להגיב או כשאת רוקדת איתו לעשות הפסקה ולתת לו הזדמנות לבקש עוד. צורת ההתבטאות שלו יכולה להיות במחוות ותנועות גופניות וגם במילמולים או חיקוי של הדיבור שלך. השתדלי לא להבין יותר מידי מהר מה הוא רוצה אלא ליצור עבורו את הצורך וההזדמנות להתבטא. התנסות זו תתרום גם בהמשך להתפתחות השפה שלו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה