פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מום לב בעובר.
    חמי
    31/08/2008

שלום , אישתי בחודש ה 8 להריונה. ביום חמישי האחרון היא עברהבדיקת אולטרסאוד נוספת . בבדיקה זו אובחנה ,ע"י האחות , נקודה במרכז לב העובר. האחות אמרה שאין סיבה לדאגה ושנמתין לרופא ,שחוזר ב אמצע ספטמבר מחופש. אני לא מאמין שהיא הייתה ממתינה כשבועיים לפחות לתשובה ולכן אני פונה לפורום זה לעצה. האם מישהי נתקלה בתופעה זו והאם היא יכולה להמליץ על ממוחה מסוים, עצה,טיפ וכו'.. בתודה מראש , חמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום לב בעובר.

הוספת תגובה

• תגובה לחמי

דבי גרוס דולב
    31/08/2008

הי חמי
    הפורום שלנו אמנם איננו עוסק בנושאים אלה אבל מנסיון רב של היכרות עם תינוקות רבים למדתי שמקדם ההגנה בארץ בכל סימן קטן הוא מאוד מאוד גבוה וכל דבר מעט יוצא דופן נבדק לעומק.
    לכן אני ממליצה בשלב ראשון לשמור על רוגע ואופטימיות ובמקביל לבדוק מי הם הרופאים שמטפלים, דרך הקופה שלך במיקרים כאלה- בד"כ נעשה אקו לב, ולהזמין תור .
    מאחלת לכם הצלחה ובריאות
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב

מאיה
    01/09/2008

שלום אם הכוונה לפי שפת הרופאים "נקודה אקוגנית בלב", אז אפשר להירגע, רוב התינוקות נמצאות נקודות כאלו גם לבני מצאו וכשהוא נולד עשו לו אקו לב והכל היה תקין ולמען הסר ספק נקבע לו תור לגיל חצי שנה- מעקב. אפשר להיות רגועים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פופאי קטן
    מיכל
    31/08/2008

בני, בן החודשיים הוא תינוק חזק מאוד, מהימים הראשונים בבית החולים מחזיק את ראשו ומרים אותו בשכיבה על הבטן,הוא מאד עירני ונמצא כמעט תמיד בתזוזה. הוא מצליח לישון רק על הבטן, (יש לו מורו חזק מאד). בשעות הערות כשאני משכיבה אותו על הבטן הוא מתחיל מיד לדחוף עם הידים והרגליים ולהתקדם (מעין זחילה), ולא שוכב בשקט- דבר שמונע ממנו להרים את הראש גבוה. שאלתי היא האם זה נורמלי והאם יש טעם להחזיק אותו ולמנוע ממנו לזוז בכדי לחזק את שרירי השכמות והגב? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פופאי קטן

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    31/08/2008

הי מיכל
    מה שאת מתארת יכול להיות טונוס שרירים מעט גבוה, דבר שמאיץ מאוד את הרצון להתקדם אבל לא ממש נותן מנוחה לגוף התינוק. הדבר מתבטא בעודף מתח בשרירים , לעיתים בחוסר שקט, קושי בהרדמות ומזג מעט נירגן לפעמים.
    ההמלצה במקרה כזה הוא לתת לתינוק הרבה מגע עמוק, עיסוי עמוק, טפיחות להורדת המתח, לערסל אותו הרבה על מנת לתת לו מקום לנוח בו ולהשתמש במנשא בד שיצמיד את התינוק לגופכם וילמד אותו להרפות. בנוסף, אפשר להניח אותו בפוף רך, להשקיע אותו שם ,להרים משני הצדדים ולנדנד אותו כך. בעצם, כל דבר שיעזור לשריריו להרפות יכול להועיל.
    אשמח לעמוד לרשותכם לשאלות נוספות,
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    נילי
    31/08/2008

שלום! יש לי ילדה בת 6.5 חודשים. נולדה בזמן (שבוע 39) בלידה רגילה במשקל 2.935 ג"ר. עד כה מתפתחת תקין (מתהפכת מהבטן לגב, לא מתהפכת הפוך), בשכיבה על הגב מסתובבת סביב צירה וכ"ד. הבעיה היא שיהלדה מסרבת לשכב על הבטן - אם אני מונעת ממנה להתפך- היא פורצת בבכי מר, אם אני נותנת לה לעשות כרצונה - מתהפכת תוך שניה. ניסיתי לעניין אותה בכל מיני צעצועים, רעשנים וכ"ד - לא עובד לאורך זמן. הבעיה היא שעד עכשיו היא לא מגלה שום עניין בזחילה - אפילו לא מנסה לדחוף עם הרגלים (היא דווקא כן זוחלת לפעמים על הגב) ולא מנסה להגיע לצעצוע גם אם הוא מונח סנטימטר מעבר לאצבעות שלה. מה עושים והאם העדר זחילה בגיל זה נחשב לאיחור התפתחותי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לנילי

דבי גרוס דולב
    31/08/2008

הי נילי
    אי זחילה בגיל זה ממש לא מהווה עיכוב, מה עוד שחסר עוד שלב בהתפתחות לפני הזחילה והוא ההתהפכות מגב לבטן. סביר להניח שכל הנתונים שהעלית מובילים לאיזשהי תבנית תנועתית מעט משובשת שאלה תוצאותיה.
    סיבוב סביב ציר לא אמור להתבצע על הגב אלא על הבטן, בגיל זה אמורה להיות שכיבה נינוחה וחופשית על הבטן ואנו רוצים לראות סימנים ליכולת התהפכות מגב לבטן, לאחר מכן רק תגיע זחילה מאורגנת. אני לא יכולה להגיד לבטח אבל בד"כ הנתונים מצביעים על אפשרות לסוג של זקיפת יתר בגב שמקשה על השכיבה על הבטן , מעודדת דחיפה בשכיבה על הגב ומעכבת התהפכות גב בטן.
    האם את יכולה להבחין שביתך מעט זקופה בגב או שאת יכולה לראות קשת קטנה בגב?
    לא אוכל לדעת בבטחון שבכך מדובר אבל אולי כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפחות תינוקות על מנת לאבחן ולקבל תרגילים שכן קושי שמתגלה בגיל זה עלול ללות את המשך התפתחותה של ביתך. אשמח לעמוד לרשטתכם להתייצות טלפונית או לשיעור פרטי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    יעל
    31/08/2008

בוקר טוב, בני בן חצי שנה והוא ישן רק על הבטן. עד גיל 4 חודשים בערך היה מחזיק את עצמו מאוד יפה ומרים את הראש, מיישר מרפקים ויושב הרבה זמן על הבטן. אני לא יודעת בדיוק מתי אבל הוא פתאום הפסיק לאהוב להיות על הבטן וכשהוא על הרצפה כל החזה שלו נוגע ברצפה ורק הראש מורם- דבר שהוא מתעייף ממנו מאוד מהר ומתחיל לבכות. לקראת 3 חודשים הוא כבר למד להתהפך מהבטן לגב אבל לא הגיע למצב שהיה עושה זאת חופשי- אלא רק מדי פעם כנפילות- אבל כרגע הוא בכלל לא יודע ונראה גם שהוא לא נותן לעצמו אפילו ליפול- הוא פשוט נשען כולו על הבטן ומרים את הראש. הוא יודע להתהפך מהגב לבטן חופשי ועדיין אוהב לישון רק על הבטן. מה אוכל לעשות על מנת לעזור לו והאם יש סיבה לנסיגה כזו? ניסיתי את התרגילים לשיפור השכיבה על הבטן אבל הבעיה שלו היא לא שהוא לא אוהב להיות במצב הזה אלא שהוא לא מרים את עצמו. אם אני מאחוריו מרימה לו את בית החזה ומיישרת לו מרפקים הוא מיד עולה על 6- מכניס את הברכיים ומתנדנד עד שהוא נופל- אני לא רוצה לזרז אותו כדי שלא יוותר על שלבים קודמים. אשמח לעזרתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    02/09/2008

הי יעל,
    לפי מה שאת מתארת הקושי שלו הוא אכן לא השכיבה עצמה. ייתכן כי בשל חוויה שלילית של נפילה בעת ההתהפכויות הוא אינו מרים את ראשו וכלן השהייה על הבטן נהייתה קשה יותר. חשוב לעבוד עם בנך על התהפכויות מאורגנות ונכונות ולתת לו כילים וחוויות חיוביות של התהליך:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים ולא זוחל
    חיים
    30/08/2008

שלום בני בן כמעט 11 חודשים ולא זוחל, הוא יושב, מתהפך, משנה כיוונים על הבטן אך טרם התחיל לזחול כלל. מבחינות אחרות הוא מתקדם בסדר, עושה כפיים, מנפנף לשלום,ידיים למעלה וכו' האם זה תקין?מה אפשר לעשות? האם צריך לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים ולא זוחל

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים ולא זוחל

שירי קאשי
    30/08/2008

הי חיים,
    חוסר זחילה בגיל זה כבר נחשבת לעיכוב משמעותי. כדאי מאוד לפנות לאבחון אצל מדריכת התפתחות תינוקות ולקבל תרגילים מתאימים. זה לא יהיה נכון לתת תרגילים דרך התכתבות כיוון שהעיכוב הוא משמעותי ולא ניתן דרך התכתבות לאבחן את הגורמים לעיכוב זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במנשא
    רונה
    30/08/2008

שלום, מאיזה גיל ניתן להשתמש במנשא ילקוט (יאמו)? בתי בת חודשיים ואנחנו מסתובבים איתה הרבה במנשא בד ארוך בתנוחת בטן לבטן, כאשר הראש שלה בחוץ (היא לא אוהבת להיות סגורה בפנים), מוחזק על ידינו. האם אפשר כבר להעביר אותה למנשא ילקוט, בהנחה שנמשיך להחזיק את ראשה, עד שתתחיל להחזיק אותו לבד? הסיבה היא החום הרב שגורם לה ולנושא אותה להזעה רבה.. קראתי שאפשר רק מגיל 3 חודשים, מדוע? תודה, רונה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במנשא

הוספת תגובה

• מנשא

שירי קאשי
    30/08/2008

הי רונה,
    ההמלצה לגבי הגיל היא בגלל נושא החזקת הראש וכן הבשלות של עמוד השדרה והשרירים להחזיק את הגוף. נכון שבקיץ שלנו מנשאי הבד הארוך מהווים לבוש מחמם ביותר אך עדיין הם המומלצים ביותר לגיל זה. נתקלתי כבר גם במנשא שהאחורה שלו הוא גופיה ואילו הקדימה הוא ממש כמו מנשאי הקשירה כך שניתן להנות משני העולמות. לא הייתי ממליצה להתחיל מוקדם מידי ובניגוד להמלצות היצרן (שגם הן מקילות יחסית) את השימוש במנשא שאינו תומך מספיק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן בזמן שינה
    דנה
    30/08/2008

האם החשיבות שבשכיבה על הבטן לשם התפתחות התינוק הינה רק בזמן ערות או שיש לה חשיבות גם בזמן שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן בזמן שינה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן בזמן שינה

שירי קאשי
    30/08/2008

הי דנה,
    השאיפה היא כמובן שהתינוק ירגיש בנוח על הבטן בזמן ערות על מנת שיוכל להיות פעיל על הבטן ולהתקדם. אצל תינוק שלא מסכים לשכב על הבטן הרי ששינה על הבטן תורמת לשיפר הדפוס הגופני ולהתהוות עקומות עמוד השדרה הנכונות כך שבעקבות כך יהיה לו גם נוח יותר על הבטן בזמן ערות. בנוסף שינה על הבטן לעיתים היא נינוחה יותר ועמוקה יותר. אין חובה לכך שהוא יוכל לישון על הבטן אבל זה בהחלט יכול לתרום.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה בגיל שמונה חודשיםו חצי
    רונית
    30/08/2008

שלום רב, בני בן שמונה חודשים וחצי, ילד מקסים פעלתן ושובב. שוכב על הבטן בהנאה, מתהפך לשני הכיוונים בקלות מגיל ארבעה חודשים (בטן גב) וחצי שנה (גב- בטן) החל לזחול זחילת גחון בגיל שמונה חודשים, אם כי אינה סימטרית (רגל שמאל מעט חלשה יותר) - עם הידיים עובד מצוין. בעקבות תרגילים שאני עושה לו - טיפוס על מכשולים, סיבוב על ציר, מעט תרגילים על כדור, המצב השתפר, אך עדיין לא דוחף מספיק עם רגל שמאל. (אגב, בתרגיל שהוא שוכב על הגב עם רגליים בשיכול, כפות רגליים צמודות לרצפה הוא אינו משתף פעולה ולא דוחף אחורה), האם יש תרגילים נוספים שאתם יכולים לתת לי? בנוסף, מנסה להתיישב בעגלה ובסל קל אך אני דוחפת אותו לאחור כי אני מבינה שזו התיישבות לא תקינה (אינו מסוגל לשבת בכוחות עצמו, כך שאינו חזק מספיק) ואני רוצה שישתייב בעתיד מעמידת שש. האם אני נוהגת נכון או שצריך לתת לו להתיישב כרצונו? האם זו בעיה של זוקפי הגב? אם כן, אילו תרגילים נוספים קיימים לחיזוק?כיצד אני מעודדת אותו לעבור לעמידת שש? בעיה נוספת היא שהתחלנו להעביר אותו למוצקים לקראת גיל שישה חודשים, אך הוא אינו משתף פעולה ומסרב לאכול כמעט הכל (מסכים לאכול ביסקויטים של מטרנה, לחם)- ממש מזועזע מהטעם של כל דבר ואנחנו מנסים הכל, לרבות גרבר, המלחות, המתקות ושום דבר לא עוזר. כמובן שאיני מכריחה אותו כדי לא ליצור אנטגוניזם כלפי אוכל אך אני מודאגת משום שתזונתו ממשיכה להתבסס על תחליף חלב בלבד. הוא מאוד גבוה, אך תינוק רזה יחסית (לא חריג) וקראתי באיזשהו מקום שהשומן חשוב להתפתחות. האם ידוע לכם על הסיבות לקיומה של בעיה כזו ועל פתרונות? בתודה מראש על התשובות

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/08/2008

הי רונית,
    קודם כל כל הכבוד על המודעות וההתמדה בעניין הישיבה והזחילה. את אכן נוהגת נכון. כמובן כל דבר צריך להיות ברגישות ולא בכפייה אך אני מניחה שכך את נוהגת. במקום התרגיל של שכיבה על הגב לצורך דחיפה עם הרגליים את יכולה לנסות להחזיקו עליך עם הפנים כלפי חוץ כשאת אוחזת בשתי ירכיו ורגליו כפופות. בתנוחה זו העמדי מול קיר והצמידי את כפות רגליו לקיר כך שיוכל לדחוף. ברגע שאת מרגישה אפילו דחיפה קלה רוצי איתו אחורה תוך כדי קריאת "וווווויייייייי" כך שאת למעשה מעצימה את התוצאה של הדחיפה והופכת את זה למשחק מהנה עבורו. תינוקות רבים מגיבים יותר לתרגיל זה (אני מקווה שכך גם אצלכם).
    לגבי האוכל המשיכי לנסות ולהציע. יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להתרגל וזה בסדר. מעבר לכך אני ממליצה להתייעץ עם גורם מוסמך כמו אחות טיפת חלב או רופא הילדים כיוון שאין זה מתחום התמחותי.

ולקינוח מספר תרגילים נוספים לעידוד העלייה על שש:
    1. להניח אותו על משטח שלא כל כך נעים לו. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילד יהיה יציב על הכדור ולא יפול. כשהוא יציב על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדו להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותו על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם הוא יצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    שירי
    29/08/2008

בתי בת 4.5 חודשים ולפני 10 ימים בערך למדה להתהפך מהגב לבטן ומאז היא לא מפסיקה כלומר דקות ספורות אחרי שמניחים אותה על הבטן היא מיד מתהפכת לגב. בנוסף לאחרונה שמתי לב שהיא ישנה על הצד ללא תמיכה וכן מזיזה את כולה מצד לצד כאילו עושה חצי דרך להתהפכות לבטן אבל עדיין לא מתהפכת לבטן. אני כל הזמן עושה איתה תרגילים של התהפכויות אבל היא עדיין לא אוהבת לשכב על הבטן ואחרי מספר דקות מתהפכת לגב או מקטרת, וכשהיא ישנה זה רק על הגב או הצד. האם זה תקין ומה אפשר לעשות כדי לעודד אותה לשכב על הבטן? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    30/08/2008

הי שירי,
    בתך אכן בגיל בו לרוב מתחילות ההתהפכויות וזה טבעי שהיא מתחילה עם כיוון אחד שהוא גם זה שנוח לה יותר. אני מניחה שאת מתרגלת כבר על פי התרגילים הרבים שניתנו בפורום לגבי נושא ההתהפכויות וזה נכון להמשיך בכך. יחד עם זאת יש לה עדיין טווח זמן של כחודש וחצי שבו זה הזמן המקובל להשלים את התהליך. בנוסף לתרגול הזה הוסיפי אלמנטים של התעגלות הגב ושקיעת בית החזה על מנת להכין את גופה בצורה טובה יותר לשהיה על הבטן. למשל כשהיא שוכבת על הגב הרימי רגליה לכיוון בית החזה. שימי לב שהיא מעגלת את הגב והתנועה אינה רק ממפרקי הירכיים. התעגלות זו מביאה להתארכות שרירי הגב וכן לשקיעה ושיפור התנועתיות של בית החזה. אלמנטים אלו דרושים לכך שאזור בית החזה יהיה רך יותר ויאפשר שכיבה נוחה על הבטן. בנוסף את יכולה לנקות את ל השטח מצעצועים ולשים מולה בשכיבה על הבטן צעצוע יחסית גדול וכבד, כזה שלא תוכל להרים ולקחת אותו איתה לגב. כך בשביל לשחק איתו היא תאלץ להשאר על הבטן. את יכולה גם לשכב מולה ולעניין אותה בכדי להאריך את זמנה על הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש
    הילה
    28/08/2008

שלום יש לי תינוקת בת חודש ורציתי לדעת איזה גירויים מומלצים לגיל זה? שאלה נוספת האם בגיל זה ההעדפה שלהם היא יותר לדיבור מתנגן/שירה או דיבור רגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש

שירי קאשי
    30/08/2008

הי הילה,
    מזל טוב. תינוקת בגיל זה זקוקה לך כדי שתהיה הגורם המתווך בין הסביבה החמה והמגינה של הרחם לבין העולם בחוץ.
    היא זקוקה להרבה ערסול. תנוחה זו מאפשרת לה להיות מעוגלת וסגורה ובכך להיות מוגנת מעודף הגירויים בעולמה החדש. כמו כן תנוחה זו תורמת רבות להתפתחות.
    היא זקוקה לתנועה. ברחם יכלה להתנועע בקלות יחסית ללא תחושה של כח הכובד. מרגע היציאה לאויר העולם כח הכובד מקשה על התנועה וכל הזזה קטנה של היד פתאום מצריכה מאמץ רב. התנועה חשוב לצורך הרפיית הגוף (שבמהלך כל היום כח הכבידה פועל עליו) ומאפשרת להגיע לנינוחות. כמו כן יש חשיבות להמשך ההתפתחות התקינה ולהתפתחות מערכת שיווי המשקל.
    היא זקוקה להמון מגע. המגע תורם להבשלת המערכת העצבית אשר לא מתפתחת בשלמות עד הלידה וממשיכה להתפתח גם לאחריה. יש חשיבות לסוגי מגע שונים כמו מגע רך ומלטף הנותן חום ובטחון וכן מגע עמוק יותר כמו בעיסוי אשר תורם לתחושת הגוף, ללימוד גבולות הגוף ותורם להרפייה ורגיעה.
    חשיבות נוספת יש לקול. הקול של אמא לרוב הוא המרגיע ביותר. את יכולה לשיר או לדבר, מה שיותר נוח לך. יש חשיבות לאינטונציה שונה (לרוב זה יותר קל ומתאפשר דרך שירה).
    חוש הראיה פחות משמעותי בגיל זה אבל אפשר לשים תמונות עם קונטרסט גדול בצבעים (שחור אדום לבן).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענבל
    31/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת תשעה חודשים ושלושה שבועות
    אודליה
    28/08/2008

שלום! ביתי בת תשעה חודשים + , פניתי אליכם בנושא זחילה על 6 היא עומדת על שש ומנדנדת את עצמה קדימה ואחורה ואפילו מטה את הטוסיק שלה לכיוון של ישיבה. אך לא זוחלת על שש אלא אחרי עמידה של 6 אם היא רוצה להתקדם היא יורדת לזחילה על בטן.. (גחון)... התחלתי לשים לה כריות וכו' לפי ההנחיות שקיבלתי מהאתר שלכם (עצות מעולות דרך אגב...) היא מטפסת עליהם וכן עושה את התנועות של זחילה על 6 אבל היא עדיין לא יודעת לזחול על 6 .. ועכשיו היא מתחילה לאחוז בדברים מטפסת ונעמדת ורוצה להתקדם... היא מטפסת לבד עד שהיא נעמדת על הכיסא, השולחן, משקוף של הדלת ואז נתקעת... אפילו עושה צעד או שניים (קטנטנים) .. היא לא יודעת מה לעשות כשהיא מתעייפת .. (לא יודעת לחזור חזרה למצב - זחילה או ישיבה) האם לעצור אותה עד שהיא תדע לזחול על 6 ? מה כדאי לעשות? איך ללמד אותה מה לעשות אחרי שהיא נעמדת? תודה רבה.. אודליה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/08/2008

הי אודליה,
    ראשית אני נגד לעצור תינוק ממה שהוא כבר עושה לבד אלא לפעול להקטין את האפשרות שלו לעשות זאת. הכוונה היא להשתדל ליצור סביבה בה יהיה לה פחות על מה לטפס לעמידה ובכך היא תאלץ יותר להתמודד עם הזחילה. עד כמה שניתן, הזיזו מקרבתה כסאות, בימבות וכל דבר אחר שניתן לטפס עליו. גם במידה והיא מנסה לטפס עליכם לעמידה ניתן כל פעם להתרחק מעט אחורה ובכך לגרות להמשך זחילה ורק לאחר מספר צעדים לתת לה להעמד. התרגול שאת עושה הוא טוב ויחזק אותה לקראת שיפור הזחילה וכן המשיכי גם בתרגילים לשיווי משקל שגם הוא מאוד חשוב לצורך ההתקדמות על שש.
    לגבי הירידה מעמידה צריך ללמד אותה להתכופף מעמידה. את זה ניתן לעשות על ידי הגשת צעצוע או בועת סבון כשהיא עומדת לכיוון יד אחת מגובה נמוך כך שתצטרך לעשות רוטציה, לכופף ברכיים ולנתק יד אחת על מנת להגיע. לאחר שהיא מגיעה להרים למעלה על מנת שתיישר את הברכיים. כך ניתן לתרגל אותה בכפיפה ויישור של הברכיים ממצב עמידה (כמובן לבצע לשני הצדדים).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גיל התינוק ליציאת שינים ראשונות
    אבי
    27/08/2008

שאלת תיקון לשאלה קודמת שלי האם תינוק בן 10 חודשים שעוד לא יצאה לו שן ראשונה מצביע על בעיה או שמה זה סביר ומתי מנסיון שלך מתי לצפות לשן ראשונה או לפחות איזה טווח גיל אמורה לצאת שן ראשונה תודה אבי

הוספת תגובה

• שיניים

שירי קאשי
    30/08/2008

הי אבי,
    חוסר שיניים מנסיוני בגיל זה אינו דבר חריג ולרוב עד גיל שנה כבר מתחילות השיניים לצמוח. בכל מקרה על נושא זה כדאי להתייעץ עם רופא שיניים, זה לא מתחום התמחותינו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת לילה בן שנה
    סאשה
    27/08/2008

שלום, בני בן שנה (נולד פג בשבוע 35 והיה פחות מ- 2 ק"ג), במהלך הלילה מתעורר בשעה 12 לאכול בקבוק, לאחר מכן בשעב 2.5 ובין 4 ל5 לפנות בוקר וכל זה לאכול בקבוק. כשנתתי לו מיים הוא נרגע לכמה דקות ואז שוב פעם התחיל לבכות. אני עייפה מהיקיצות הללו ואשמח לשמוע איך אפשר לגמול אותו מאכילת לילה לפחות משתי האכלות שאחרי שעה 12 בלילה. חשוב לציין שהוא עדיין מתחת לעקומות ושוקל 8 ק"ג. תודה על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת לילה בן שנה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

סאשה
    30/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת לילה בן שנה

שירי קאשי
    30/08/2008

הי סאשה,
    זה נכון שרוב התינוקות בגיל זה כבר לא זקוקים לארוחות לילה. אני לא מוסמכת בעניין האכלה ועקומות גדילה ולכן במקרה שלכם אני ממליצה לפנות לרופא הילדים או אחות טיפת חלב על מנת להעריך האם ארוחות הלילה הן עדיין צורך שלו בטרם תנסי לגמול אותו מכך.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה להתיאש
    yuli
    27/08/2008

בני בן 11 חודש מתוקן וקצת מעל שנה כרונולוגי. זוחל גחון , מתישב, יושב זקוף, נעמד בעזרת חפצים והולך איתם (לאורך מעקה של מיטה או ספה). אבל.... מסרב לזחול על 6 . מדי פעם עולה על 6 כשצריך לעבור משכולים וגם נעמד דרך עמידת 6 אבל לזחול על 6 הוא לא זוחל. ישנה היפוטוניה קלה (לא כל אנשי מקצוע מסכימים עליה בכלל) ואנחנו הולכים גם לפיזיוטרפיה וגם לליווי התפתחותי פרטי אחד על אחד עם מטפלת בשיטת צעד ראשון. אני יודעת שזחילה על 6 חשובה ולכן אני מאוד חוששת שהוא עומד לדלג עליה. עד כמה זה נורא? אני כבר ממש מיואשת. מה יהיה אם הוא לא יזחול על 6? האם זה אומר שיהיו לו בעיות קשב או ליקויי למידה?

לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה להתיאש

הוספת תגובה

• לא להתיאש

שירי קאשי
    30/08/2008

הי יולי,
    נכון שנמצא קשר בין לקויות למידה לבין דילוג על הזחילה אבל הקשר אינו אחד לאחד אלא הגברת השכיחות של התופעה אצל ילדים שלא זחלו. מקור הבעיה היא חוסר יישום או יישום לקוי של שלב ההצלבות הכרוך גם ביצירת קשרי הצלבה בין אונות המוח השמאלית לימנית. יש גישות טיפול מקלות יותר אשר בשלב זה מוותרות על הזחילה וכבר מתמקדות בהליכה. אם את מטפלת אצל מדריכת התפתחות אני מניחה שהיא עדיין עובדת איתכם גם על שיפור הזחילה. בכל מקרה קשה בשלב שהילד כבר עומד ומתהלך עם חפצים להחזירו לזחילה ומה שעושים במקרה ואין שיתוף פעולה מצידו הוא לעבוד על המרכיבים המוטורים שהוא אמור לרכוש בשלב זה כך שגם אם יש דילוג הרי שעדיין יש יישום של מרבית או כל המרכיבים ובכך משפרים את מצבו וגם את הסטטיסקה של התפתחות לקויות הלמידה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הגיל המקסימלי ליציאת שינים
    אבי
    26/08/2008

האם תינוק בן 10 חוד שעדיין לא יצאו לו שיניים ראשונות צריך לבדוק או לעקוב או פשוט לחכות בסבלנות ומתי כן צריך להתחיל לדאוג

הוספת תגובה

• תגובה לאבי

דבי גרוס דולב
    27/08/2008

הי אבי
    פורום זה איננו עוסק בנושאים אלה ואינני יודעת לענות לך, אני ממליצה להתייעץ עם רופא שיניים של ילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחתו תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה