מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא בפעם הראשונה, עצה דחופה.....אירנה10/08/2008
שלום, יש לי תינוקת מקסימה בת 4 חודשים, ההתפתחות שלה מאוד מהירה ולפי כל הדעות היא מפותחת יותר לגילה. התינוקת מאוד מאוד ערנית, וישנה במהלך היום והלילה כ10 שעות. האם זה תקין? תינוקות אמורים לישון הרבה יותר.... וישנה בעיה נוספת... היא לא "יורדת" מהידים וברגע שמנחים אותה בתוך לול או שטיח פעילות או עגלה היא מתחילה לצרוח.... האם זה פינוק?.? מה ניתן לעשות שתישן יותר? ואיך אפשר להרגיל אותה ליותר עצמאות?? אשמח לעצה ... תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא בפעם הראשונה, עצה דחופה.....
שירי קאשי10/08/2008הי אירנה,
אכן שעות השינה שאת מתארת הן נחשבות למועטות לגילה. גם ילד בגיל 3-5 שנים צריך לישון לפחות 10-12 שעות. ייתכן שחוסר היכולת שלה להרגע לבד ולהיות נינוחה הוא גם זה שמונע ממנה לישון. לא ציינת האם ישנה רצוף בלילה וכמה שעות וכן מה אופי השינה שלה במשך היום אך לאור מספר השעות הקטן אני מניחה שיש בעיות סביב נושא השינה באופן כללי. לרוב קושי כזה בהרדמות ושינה נובע ממתחים הצבורים בגוף התינוק (פיזיים ורגשיים) שמקשים עליו להרפות ולהרדם וכן מהווים גורם לשינה לא עמוקה ועם הרבה יקיצות. צריך לראות את התינוקת על מנת לתת אבחון מדוייק מה מקור המתח אבל את יכולה להתחיל בתרגילים הבאים על מנת לנסות לעזור לה להגיע לנינוחות (שגם תאפשר לה להרדם טוב יותר וגם לצורך שהיה עם עצמה לא על הידיים):
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתו בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תזונת תינוקותניראל09/08/2008
מקווה שקשור ותוכלי לעזור לי שלום רב ליאל בת 5 חודשים ו-3 שבועות בשקילה האחרונה שקלה 7 ק"ג היום בטח קצת יותר.. בשבועיים וחצי האחרונים לא מראה נכונות לאכול בכללללל. גם מה שאוכלת זה רק שמסיחים את דעתה והרוב שהיא עייפה מאוד או ישנה. השבוע למשל אכלה: יום שלישי- 800 CC סימלאק יום ד- 520 יום ה- 650 יום ו' 840 שבת(היום)400 +7 כפיות מרק. תתווסף לזה ארוחה או שתיים של הלילה ,ז"א במקרה הטוב עוד 250 קלוריות. חוסר החשק לאכול קרה כבר פעמיים לפני התקופה הזאת.חשבנו אולי וירוס ובאמת גם בפעם הקודמת וגם עכשיו זה התחיל כאילו מוירוס- הקיאה פעמיים, בכתה הרבה ונראה בכל כאבי בטן, לא ישנה טוב בלילה. הבעיה שוירוס לא ממשיך כל כך הרבה זמן. חשבנו שאולי האוכל משעמם אותה, ובהתייעצות עם רופא ואחות טיפת חלב עברנו למוצקים-רק ירקות ועוף. אכלה בתאווה כשבוע ימים. ואז שוב... הפסיקה לאכול כמו שצריך מזה שבועיים וחצי כמו שכתבתי. ביום חמישי היינו אצל הרופא שנתן לנו תוסף מזון הנקרא פוליקוס אבקה. השאלות שלי : 1. מה הכמות הרצויה פחות או יותר לתינוק במשקל/גיל של ליאל?(הרופא אמר לנו 1200 האם זה נכון?) 2. האם התוסף חיוני וכדאי? 3. מה יכולה להיות הסיבה לתקופות כאלו של חוסר תאבון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תזונת תינוקות
שירי קאשי10/08/2008לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשדנה09/08/2008
ביתי בת 3.5 חודשים ומאוד מתקשה להרים את הראש. כאשר אני מניחה אותה על הבטן, היא מניחה את הראש על לחיה, ניסיתי להניח אותה על הרגליים שלי עם הראש לכיוון הנגדי- היא דוחפת את האגרופים שלה מתחת לסנטר לתמיכה. לישון, לעומת זאת- היא מאוד אוהבת על הבטן והיא כן הופכת את ראשה מצד לצד. אודה על חוות דעתך ועצתך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב10/08/2008הי דנה
זה שביתך ישנה על הבטן זה כבר טוב. לגבי הרמת ראש, אתן לך מספר תרגילים:
1. בשכיבה על הבטן קרבי את ידיה של ביתך לאמצע כך שהמרפקים יהיו ברוחב הכתפיים ונסי להשאיר אותה שם ע"י זה שתתני לה מגע עמוק ורך של הפה שלך בין השכמות שלה.
2. בשכיבה על הבטן לחצי כנגד הרצפה על הקרסוליים, ירכיים וטוסיק.
3. בשכיבה על הבטן עיברי במגע עמוק עם אצבעותייך לצידי חוליות עמוד השדרה מלמעלה עד למטה.
בכל מקרה כדאי לשים לב אם אין שיפור כי קושי בהרמת הראש עלול להצביע על קשיים אחרים כגון טונוס שרירים וכו, אז במקרה כזה כדאי להתייעץ עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון ולתרגילים מפורטים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בנסיעהמאמא אמא09/08/2008
שלום רב אני פשוט מיואשת בתי בת 3 חודשים וזה פשוט טירוף ליסוע איתה באוטו איך שהיא נכנסת לאוטו עם הסלקל מתחילים צרחות אימים שלא נפסקים עד שהנסיעה לא נגמרת מה עושים עם זה יש לי עוד בן בן 5 שהוא לא היה ככה וזה גם מתחיל להלחיץ אותו לדוגמא אתמול נסענו לארנה בהרצליה נסיעה של 20 דקות מפתח - תקוה אז בדרך לשם היא צרחה ונרגעה אבל בחזור פשוט קסטרופה צרחה וצרחה בלי הפסקה אז עצרנו את האוטו בצד הרמנו והרגענו אותה ויש לציין איך שהיא יוצאת מן הסלקל היא ישר נרגעת כאילו כלום איך שמכניסים הכל מתחיל מהתחלה פשוט נסענו עם צרחות הביתה מה עושים עם זה ואיך מסבירים לילד בן 5 שזה שום דבר והיא תירגע. יש לציין שאם היא יושבת ככה בסל קל אז אין בעיה רק כשמתחילים ליסוע אבל אנחנו לא יכולים לעצור את החיים סגרנו נופש בטבריה וביטלנו אותו עקב זה ממש אןדה לתשובות יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאמא אמא
דבי גרוס דולב09/08/2008שלום לך
ישנם תינוקות רכים אשר שינויים ותנועה מבהילים אותם בחודשים הראשונים. איך היא בעגלה? לפעמים ישנה גם התנגדות לשימוש בעגלה.
אין הרבה לעשות חוץ מליהעזר בסבלנות, כשתגדל קצת יהיה לה קשה פחות.
במקביל דברי איתה בקול רם תוך כדי נסיעה, השמיעי מוזיקה מרגיעה ונסי לתת לה הרבה חוויות של תנועה במרחב כשאתם בבית כדי שתתרגל.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעאורית08/08/2008
שלום, בני בן 4 חודשים (נולד כחודש לפני הזמן, בסוף שבוע 35). לפני כחודש הוא התחיל להכניס לפה את האגודל ולמצוץ אותה, אך לא בצורה דחופה אלא מידי פעם לרוב כשהוא עייף. לאחרונה הוא החל למצוץ את אגודלו בצורה יותר אינטנסיבית, לרוב כשהוא עייף או בלילה לאחר כשהוא מסיים לאכול מבקבוק הוא מוצץ את אגודלו ומנסה לחזור לישון. כשאני מציעה לו מוצץ הוא מוצץ מס' מציצות, פולט אותו החוצה ומכניס במקום את האגודל לפה... מה עושים ? אני יודעת שמציצת אצבע עוצרת את התפתחות השיניים והלסתות... אך מצד שני האם זה בסדר להוציא את אצבעו מהפה ולתת לו מוצץ במקום ? האם יש מוצצים מיוחדים למניעת מציצת אבצע ?? אולי יותר מחוספסים ? או שעדיף לא להתערב ולתת לו למצוץ אצבע ?? תודה, אורית - אמא של איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב09/08/2008הי אורית
אני עוד לא שמעתי על אמא שהצליחה למנוע מתינוקה למצוץ אצבע...
כמו לכל דבר, יש לזה יתרונות ויש חסרונות. ישנם הרבה ילדים שזקוקים לטיפול שיניים שלא מצצו אצבע ולהיפך. הדבר לא עוצר את התפתחות השיניים אלא לבעיות אחרות, לפעמים.
אחד היתרונות של מציצת אצבע הוא שהתינוק מחליט בעצמו מתי להרגיע עצמו ואיך ובכלל משמח לדעת שהתינוק מצא בעצמו את הדרך להרגע.
לסיכום- אינני חושבת שיש טעם למנוע זאת ממנו כי בסופו של יום יחליט הוא איך ומתי להכניס את אצבעו.
מקווה שעזרתי קצת
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הרגעת אותי מאוד... פשוט חששתי
אורית10/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק היפראביגיל07/08/2008
שלום, בני בן 4 חדשים. תינוק ברוך ד' ממש טוב, כמעט לא בוכה ובד"כ רגוע מאוד. בזמן האחרון הוא נהיה היפר מאוד, כל הזמן משתולל, בועט ברגליים, משתולל כל הזמן, מנסה להסתובב.... האם זה בסדר? האם הוא לא יותר מידי היפר לגיל כזה?? תודה, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק היפר
שירי קאשי07/08/2008הי לילך,
תינוקות בגיל זה נהיים פעילים יותר ויכול להיות שזה מה שקורה איתו. אם הוא עדיין רגוע ולא בוכה רק נהיה יותר פעיל מוטורית זה לא נראה כמו בעיה. כמובן שצריך לשים לב למינון ולראות איך החלוקה בין שעות פעילות לשעות שינה ונינוחות במהלך היום כמו כן לשים לב האם הוא יודע גם להתרכז מידי פעם בצעצוע אחד ולא שהוא כל היום רק מניע את עצמו. כל עוד הוא עושה את מגוון הדברים שהזכרתי הרי שעלייה בפעילות בגיל זה היא בסדר. קשה לי לכוון אותך יותר מזה דרך התכתבות, אני מקווה שמה שהסברתי מספיק ברור. אם יש צורך את יכולה ליצור איתי קשר טלפוני ואנסה להסביר יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה וישיבה תינוקת בת 7 חודשיםג'ני07/08/2008
שלום ביתי היקרה ביוםפ שבת בת 7 חודשים. מתהפכת לשני הכיוונים מהבטן לגב ומהגב לבן... אני מאכילה אותה על הכרית אבל בזמן האחרון לא נוח לה כל כך היא עדיין לא יושבת מראה סימנים רוצה להתרומם משרירי הבטן (אני יודעת שזה לא תקין) אבל אני מנסה לעצור את זה היא כל הזמן על הרצפה כי אני מנסה ללמד אותה לזחול. אפשרי להושיב אותה בכיסא אוכל היא יציבה היא מחזיקה את עצמה עם אני מושיבה אותה ורוצה לשב. אפשרי להוסיב רק בזמן אכלת מוצקים כי לא נוח לה אחרת.? ושאלה נוספת ביתי אוהבת לשכב על הבטן נוח לה אני מסה לגרום לה לזחול גחון אך היא מרימה את עצמה על אצבעות ומושיטה את הידיים לצעצעה שבסוף היא מתהפכת. או משהו אחר נראה כאילו היא שוחה כשהי נמסה להתקדם... אני כשהייתי תינוקת נעמדתי בגיל 8 חודשים וב- 10 חודשים כבר הלכתי רק אחר כך התחלתי לזחול יכול להיות שאצלה יהיה גם ככה? או שהיא מראה סימני זחילה.? תודה ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה וישיבה תינוקת בת 7 חודשים
שירי קאשי07/08/2008הי ג'ני,
את יכולה להושיב אותה לצורך הארוחה. אם אינה מסכימה להיות בחצי שכיבה הרי שאין טעם להתעקש על כך ולשעת האוכל זה בסדר גמור. לגבי התפתחות הזחילה, יכול להיות שההמתחות שלה היא צעד ראשון לקראת זחילה אך לא ניתן לדעת זאת בברור ללא אבחון. פעמים רבות נראה תינוקות שמדלגים על שלבים כמו הוריהם ולרוב זה נובע מאותו קושי מוטורי שניתן לטפל בו ולמנוע את הדילוג. אני ממליצה לך בחום לערוך אבחון ולקבל תרגילים על מנת לודא שאינה מדלגת על הזחילה ומקדימה את ההליכה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני08/08/2008תודה על התשובה... מתי בעצם הגיל שבו מתחילים לזחול לשבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגני
דבי גרוס דולב09/08/2008הי
זחילה מתחילה סביב גיל 7-9 חודשים והתיישבות עצמאית מתרחשת לאחר שיש עמידת 6.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני11/08/2008שלום... בהמשך לכל מה ששאלתי ביתי אתמול התחילה להזיז את הטוסיק שלה אחרוה ונעמדה ממש לכמה רגעים על עמידה 6 וזחלה אחורה בל זה בדיוןק קרה כמה פעמים ויותר היא לא רצתה. זה יכול להיות שהיא מתחילה כך לזחול לחברה שלי תינוק שלה באותו הגיל גם זוחל אחורה ולא קדימה. כמו כן סמתי לב שאחת הרגלים שלה מכווצת לכיוון הגוף כמו צברדיע והשניה בפיסוק וככה היא זזה... מה נראה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי11/08/2008הי ג'ני,
מה שאת מתארת זה בהחלט שלב התחלתי של זחילה. חשוב לשים לב שככל שהזחילה מתפתחת היא כן נהיית סימטרית. כרגע בשלב שבו רק החלה להתרומם חוסר הסימטריה בשימוש ברגלייים הוא עדיין בסדר אבל התנועה לא צריכה להתפתח בצורה זו. התחילי לתרגל איתה משלל התרגילים שישנם בפורום לעידוד העלייה על שש והזחילה ובמידה ואינה מתחילה בקרוב להשתמש בשתי הרגליים אז צריך לבדוק מה הגורם לכך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני11/08/2008תודה על התשובה... את יכולה להמליחץ לי על תרגילים לעמידת 6 ולעידוד זחילה... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי13/08/2008הי ג'ני,
תרגילים:
1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 חודשים ולא זוחלתnataliew07/08/2008
ביתי בת 13 חודשים מתהפכת בקלות מצד לצד ויושבת יציב (אפילו מתישבת לבת משכיבה) אבל לא עושה סימני של זחילה או ניסיון לעמוד היא חזקה מעוד בידיים וברגלים ומזיזה אותם ביחד וחוד . כאשר אני מניחה אותה על הבטן היא צורחת אחרי דקה ואז מתהפכת לגב. אשמח להצעות פעיליות לקדם אותה. השאלה העיקרית האם אני צריכה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב07/08/2008הי
צר לי להישמע כה חד משמעית אבל מדובר בעיכוב התפתחותי לא קטן שבהחלט מצריך טיפול.
תינוק בן שנה שעדיין לא זוחל, אין ספק בכלל שסובל מאיזשהו קושי או שיבוש התפתחותי ובטח ובטח כש מדובר בקושי נוסף של לשכב על הבטן.
הצעתי היא אחת- לקבל אבחון מקצועי ממדריכה להתפתחות תינוקות, ללמוד תרגילים אישיים ולתרגל בבית באופן יומיומי, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם באבחון.
אין טעם לדאוג אבל יש בהחלט טעם לעזור לביתך שעלולה לגרור איתה את אותן הבעיות בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות.
מקווה שעזרתי
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה13 חודשים ולא זוחלת
שירי קאשי07/08/2008הי נטלי,
העיכוב שאת מתארת היא כבר עיכוב משמעותי המצריך התערבות. ייתכן שהקושי של בתך נגרר איתה עוד משלבי ההתפתחות המוקדמים והקושי שעדיין יש לה בשכיבה על הבטן בגיל כה מתקדם הוא המעכב אותה בהתפתחות השלבים הבאים. זחילה לא תוכל להתפתח ללא שהות מספקת על הבטן. בנוסף לכך יכולים להיות מרכיבים מוטורים נוספים המעכבים אותה ולא נין לכוון אותך לתרגילים ללא אבחון. אני ממליצה לקבוע אבחון בהקדם על מנת לאפשר לה להדביק את הפערים ועל מנת שלא תמשיך לגרור איתה את הקשיים גם לשלבי ההתפתחות הבאים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5.5 חודשיםנוי07/08/2008
שלום רב, בני בן 5.5 חודשים ומתהפך חופשי מהגב לבטן. הוא שוכב על הבטן בנינוחות ואפילו ישן כך. נראה כי לאחרונה הוא מנסה להתקדם אבל אני לא בטוחה שהוא מבצע את התנועות כראוי- ז"א הוא שוכב על הבטן ומרים את הטוסיק כשהוא עומד על האצבעות של הרגליים (מעין עמידת ארבע) אבל בכל פעם שהוא מרים את חלק הגוף האחורי הוא מוריד את הראש למזרוןואז הוא דוחף את עצמו חזק עם הרגלים ומצליח לנוע קדימה- אך לפעמים מהתנופה החזקה הוא מטה עצמו הצידה וכך בעצם עושה התהפכות לגב. הוא נורא מתלהב מלהרים את עצמו- אך לא מובן לי למה בכל פעם כשהוא מרים את הטוסיק הוא מוריד את הראש למזרון ולא להיפך, להתפהפך ולהתקדם באמצעות הידיים. מצד שני כשיש מולו צעצועים הוא מושיט ידיים ומנתק אותן מהמזרון כדי להגיע לצעצוע, הוא גם מניף את עצמו לאחרונה מאוד גבוה בעזרת הידיים- ממש מרים את כל בית החזה. זה נראה לכם כמו התפתחות נורמלית או שדרוש אבחון יותר פרטני? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנוי
דבי גרוס דולב07/08/2008הי נוי
נראה לי שההתפתחות של בנך תקינה לחלוטין חוץ מהעובדה שהוא מנסה להתקדם ולזחול לפני התהפכות לבטן. אלה אכן נסיונות התקדמות וזחילה והוא מבצע אותם כך כי זו ההתחלה וזו הדרך שנוח לו לעשות זאת, אין בכך משהו יוצא דופן. אני ממליצ ה לעקוב ולראות שבקרוב הוא מתחיל להתהפך מהבטן לגב ושלא יווצר דילוג על שלב בהתפתחות אם יתחיל ממש לזחול.
את מוזמנת לחזור אלי ולספר איך הולך ואז נשקול איך להמשיך
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נוי07/08/2008ווא... תודה רבה על התשובה ועל המהירות!! הוא כן מתהפך מהבטן לגב על ידי הרמת הטוסיק ואז הוא נופל לצד, לפעמים גם עושה את זה דרך זה שמושיט יד לצעצוע ומאבד שיווי משקל. יש חשיבות לדרך בה הוא מבצע התהפכות? מה שכן בהתהפכות מהגב לבטן נראה לי שהוא שולט ב 100% כי הוא עושה את זה בכל שניה שהוא נמצא על הגב, לגבי התהפכות מהבטן לגב לפעמים הוא רוצה להסתובב ורואים שהוא לא יודע איך, נראה לי שכל הנפילות שלו על ידי הרמת הטוסיק או הושטת היד מתבצעות כאילו בטעות. אני יכולה לעזור לו בדרך כלשהי? עצם זה שהוא מעדיף את ההתקדמות דרך הרגליים ולא הידיים זה יכול להצביע על ידיים חלשות? אני חייבת לציין שבכל הבדיקות עד עכשיו לא ציינו משהו לגבי ידיים חלשות או חולשה בשרירים אבל מדאיג אותי שלא ילמד לעשות דברים בצורה עקומה ושגויה שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נוי07/08/2008עוד שאלה קטנה- הוא למד להתהפך מהגב לבטן לפני שבועיים ועושה זאת כרגע רק דרך צד אחד- הוא מנסה גם את הצד השני וכשלא מצליח עובר לצד שכבר מכיר. ישנה דרך שאוכל לעזור לו בזה או שזה יבוא לבד עם הזמן? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוי
דבי גרוס דולב07/08/2008הי
חשוב שהתהפכות תתבצע בשליטה ושתקרה ב"דרך הנכונה" והדרך הנכונה להתהפכות מבגן לגב היא ע"י התעגלות של הגב, הכנסת יד פנימה והעברת משקל על התהפכות. חשוב לעשות זאת נכון מפני שכל שיבוש עלול להצביע על קושי. אחד הקשיים הנפוצים אצל תינוקות שקשה להם התהפכות זו ושמזדרזים להיעמד הוא זקיפת יתר של הגב שמקשה על התעגלותו ו"מושכת" את התינוק מעלה לעמידה טרם עת. קשה לי לדעת דרך התכתבות זו אם בזה מדובר במקרה שלכם אבל אולי כדאי לבדוק. חייבת לציין שהראייה שלנו את הדברים היא לפעמים שונה מזו של טיפת חלב ואורטופדים ולכן אולי לא אובחן קושי.
לגבי ההתקדמות דרך הרגליים- שוב, יש דברים שצריך לראות בעניים כדי לראות מאין הם נובעים.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיישבתרוזה06/08/2008
בתי בת חמישה חודשים התחילה להתישב בעצמה. וגם תופשת בסורגי הלול ומישרת ברכיים (נעמדת) (אבל לא מזיזה את הרגלים , אז נעמדת כמו חצי גשר) רציתי לדעת מתי בעצם מתישבים, אם זה לא מדי מוקדם? תודה רבה רוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוזה
דבי גרוס דולב07/08/2008הי רוזה
לא הבנתי כיצד ביתך מגיעה למצב ישיבה, בכל מקרה הדרך הנכונה להתיישב היא דרך עמידת 6, הפניית הטוסיק הצידה והתיישבות או דרך שכיבה על הצד ודחיפה עם הידיים עד ישיבה. כל דרך אחרת עלולה להצביע על קושי מסוים שמפוצה בישיבה משובשת.
חשוב מאוד לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות המוטורית ולכן היעמדות בגיל כה מוקדם יכולה להיות מעט בעייתית אם לא קדמו לכך התהפכויות, זחילה וכו. חסרים לי המון פרטים בהודעתך, אשמח אם תעני לי על מספר שאלו וכך אוכל להמשיך בהתייחסותי:
1. כיצד מתיישבת ביתך?
2. האם היא מתהפכת באופן חופשי?
3. האם היא ממש עומדת בלול?
4. האם היא מרגישה לך "שרירית"? חזקה?
מחכה לתשובותייך
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוזה08/08/2008אכן היא מתיישבת כמו שכתבת . נעמדת על שש'/ דחיפה קלה באלכסון והופ ..יושבת היא מתהפכת גב-בטן ולהפיך חופשי. וזחלת קצת עד ל"מטרה" לפעמים יש לה את הקטע להקשות את השרירים או להקשות את הגב אחורנית כמו דולפין , לילה טוב רוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת השלושה חודשיםמאמא אמא06/08/2008
שלום רב ביתי בת שלושה חודשים מרימה את הראש יפה אבל לא אוהבת להיות על הבטן כמה שאני שמה אותה היא שונאת את זה. דבר שני אני שמה אותה על מזרן פעילות ויש לה אונבריסטה שהיא נוגעת עם הרגלייים ומפעילה את חלק מהדברים היא מחייכת אל המשחקים ומדברת אליהם. אם אני נותנת לה צעצוע ביד היא אוחזת אותו אבל לאחר כמה שניות מפילה אותו היא גם לפעמים לוקחת מהמזרן פעילות. היא יושנת מ 2100 עד 04:00 מתעוררת אוכלת וחוזרת לישון עד 08:30 מ 08:30 עד 11 או לפעמים 12 ערה ואני מתפעלת אותה אחכ"כ בסביבות 1400 1500 ישנה שוב במשך שעה מתעוררת ואז ערה עד 1800 ישנה שוב ואז ב 1900 קמה וערה עד 2100 וזהו האם זה בסדר. יש לציין שהיא לפעמים נשכבת מעצמה על הצד. היא מחייכת אבל עדיין לא עם קול אבל מגיבה לסביבה ולחפצים ועוקבת אחריהם. והיא גם מדברת עליהם . כמו כן היא מאוד מעדיפה את צד שמאל אבל גם לצד ימין היא מסובבת את הראש אבל לא באותה מידה היית בבדיקה אצל אורטפד והוא אמר שאין כל בעיה עם זה אודה לכם על תשובתכם למה שכתבתי אם הכל נראה תקין יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלושה חודשים
שירי קאשי06/08/2008הי אמא,
ראשית שעות השינה והערות שלו נשמעות תקינות. גם ההתפתחות המוטורית סבירה פרט לחוסר הרצון לשכב על הבטן. בגילה היא כבר צריכה לשהות יותר בנינוחות על הבטן בכדי שההתפתחות המוטורית (שרובה מתרחשת על הבטן) תוכל להתרחש כסדרה. גם בהעדפת הראש לצד אחד נשמע כי עדיין אין העדפה ברורה אבל ייתכן שהיא מפחת כזו. בכדי להמנע מכך חשובה גם השכיבה על הבטן, כיוון שאז כוח הכובד מושך את הראש למרכז (מה שלא קורה על הגב) וגם חשוב שתשכב על שני הצדדים, שתחזיקו אותה על שתי הכתפיים באופן סימטרי, שתאכילו אותה עם הראש כל פעם לצד אחר וכו'.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בזמן החתלהציפי06/08/2008
שלוום, התינוק שלי(התשיעי במספר) בן כמעט חודש, ועד עכשיו הוא מאד לא רגוע בזמן החתלה. בכל פעם שמחליפים לו טיטול, אם זה לפני ארוחה - הוא צורח ובוכה מרות, ואם זה לאחר ארוחה - משמיע קולות מבוהלים, מניף ידיו ורגליו בבהלה בכל פעם שמורידים לו הגרביים או מחליפים גופיה. וכך הדרך היחידה להרגיעו היא לקחתו על הידים כמה פעמים בזמן ההחתלה, כך שאני משתדלת לסיים את החלפת הטיטול במהירות , וזהו זמן לא נעים לשנינו. לציין, שהוא (חוץ מזמני החלפת טיטולים) תינוק רגוע, יושן הרבה, יונק מלא ועולה היטב במשקל. מה יכולה להיות הסיבה לאי שקט כזה בכל פעם (אבל ממש בכל פעם) שמחליפים לו? יש לי כמה השערות: 1. שבר בטבור - שכואב כשמזיזים אותו 2. רגישות להבדלי טמפרטורות, חום וקור 2.רגישות למגע כיצד ניתן לאשר או לשלול השערות אלו? אולי הסיבה אחרת לחלוטין? מה עלי לעשות כדי למנוע ממנו אי נעימות? אודה על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אלונה06/08/2008שכחתי לציין כי לא תהיה לי האופציה לשאוב חלב כדי שיתנו לו במעון, הדרך היחידה היא תמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי בזמן החתלה
שירי קאשי06/08/2008הי ציפי,
את בהחלט אמא מנוסה וכל ההשערות שהעלית יכולות להוות הסיבה לבכי.
בקע בתבור צריך לאבחן אצל רופא הילדים. מעבר לכך כל נושא הרגישות סביב החלפת בגדים או חיתול מאוד אופייני לתינוקות רכים. עצם השינוי או התחושה שאינם עטופים ומוגנים עלולים ליצור תחושת בהלה וחוסר נעימות. כיוון שהוא עדיין צעיר מאוד הרי שתגובה זו היא עדיין בגדר הנורמה. חשוב כמובן לעשות את התהליך כמה שיותר מהר ועם תנועות בטוחות על מנת לשדר לו בטחון (מה שאני בטוחה שאת כבר עושה), לדאוג שהחדר יהיה נעים, אולי לפרוס מעליו חיתול בת או שמיכה בעת החלפת החיתול וכן לדבר אליו ולגעת בו תוך כדי הפעולה בכדי להסיח את דעתו ולהנעים יותר את זמנו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לאכול תמ"לאלונה06/08/2008
שלום רב, בני בן הארבעה חודשים עתיד ללכת למעון יום בעוד כשלושה שבועות. עד עכשיו הנקתי אותו הנקה מלאה, אך כעת אני מעוניינת לגמול אותו חלקית (להניק רק בלילה) ולהעבירו לתמ"ל. רופאים המליצו לי לעשות מעבר הדרגתי: לתת במשך כמה ימים 10cc לפני ההנקה , אחרי כן 20 וכך הלאה. הצרה היא שהוא מסרב לשתות את התמ"ל (ניסיתי שני סוגים), מעווה את הפרצוף ויורק. הבעיה בטוח בתמ"ל כי כשניסיתי לתת לו חלב שאוב מבקבוק הוא לקח. אוסיף רק שזוהי הפעם השניה שאני מנסה לגמול אותו: בפעם הראשונה לא הנקתי אלא התעקשתי על הבקבוק עד שהוא היה רעב מספיק, נשבר ולקח בקבוק (וכך המשכתי במשך יומיים ורק ביום השלישי חזרתי להניק חלקית). שיטה זו עבדה, אך הילד חלה (מסיבות אחרות כמובן) והרופאים אמרו לי לחזור להנקה מלאה ורק כשיבריא להתחיל שוב בהדרגה. הבעיה עם ההדרגה היא שכשהילד יודע שיקבל בכל מקרה הנקה אין לו שום רצון לקחת בקבוק. מה עושים? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לאכול תמ"ל
שירי קאשי06/08/2008הי אלונה,
אינני יועצת הנקה ואיני מתמחה בתחום זה. קטונתי לעומת המומחים. אך אולי את יכולה לנסות ולערבב חלב שאוב עם תמ"ל ובהדרגה להעלות את ריכוז התמ"ל.....
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה וזחילהמיטל06/08/2008
שלום לכם בני בן 8 חודשים הוא זוחל על הגחון הוא עדין לא יושב גם שמנסים להושיב אותו הוא לא מחזיק את עצמו הרבה זמן אך הוא עומד לבדו במיטה האם זה בסדר שהוא עומד אך עדין לא יושב? האם שלבי ההתפתחות שלו טובים ? או שהוא קצת איטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל היי
מורן06/08/2008מיטל היי, תסתכלי מה דבי כתבה לי כמה שורות מתחת זאת בדיוק השאלה ששאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה וזחילה
שירי קאשי06/08/2008הי מיטל,
בגיל של בנך לרוב היינו מצפים כבר לראות התיישבות וזחילה על שש או לפחות סימנים לכך שהוא בתוך תהליך של לימוד לגבי שני שלבים אלו. לגבי העמידה הוא עדיין לא חייב לעמוד אך כיוון שעושה זאת יתתכן מצב שהוא יקדים את העמידה העצמאית וההליכה וידלג על השלבים המקדימים בהם הוא מתקשה. אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לאבחן מהם המרכיבים המוטורים שכרגע חסרים לו ומעכבים את ההתפתחות על מנת לתת לו כילים כדי לרכוש את כל אבני הדרך המוטורים אותם אמור לרכוש בשנת חייו הראשונה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינה תינוקת בת 3 חודשיםדינה06/08/2008
שלום, אשמח לעזרתכן בנושא שעות השינה של ביתי, ביתי בת 3 חודשים ישנה בלילה מ- 22:00 לערך עד 06:30 בבוקר לרוב אוכלת כל 3-4 שעות לאחרונה היא אוכלת פחות כ- 60-80CC והיא יותר עירנית בין אכלה להאכלה לפעמים ערה כשעתיים הכוללות את האכילה- האם זה נורמלי? כמה זמן התינוק ער בין האכלה להאכלה בגיל זה? האם לנסות להרדים אותה או לתת לה לשכב על הגב ולהרדם בעצמה? אשמח לתשובה תודה מראש דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה תינוקת בת 3 חודשים
שירי קאשי06/08/2008הי דינה,
בגיל של בתך הטווח המקובל של שעות ערות ושינה הוא גדול מאוד ומשתנה בין תינוק לתינוק. מה שאת מתארת בהחלט נחשב תקין. במידה והיא נינוחה ורגועה וההתפתחות שלה תקינה הרי שסביר להניח שגם השעות שאת מציינת הן המתאימות לה. לגבי השינויים גם באוכל וגם בשעות הערות ייתכנו גם שינויים כאלו בהתאם לזמנים של קפיצות גדילה (קצב הגדילה אינו קבוע ולעיתים רואים פתאום שתינוק אוכל יותר ולאחר מכן יש ירידה בכמות, כנ"ל עם שעות שינה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)