פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירי תעזרי לי
    דורין
    29/07/2008

יש לי ילדה מקסימה בת שנה אין לה שום בעיות ברוך השםמפותחת מאוד.. בשבוע האחרון התחילה ללכת לבד בלי להיאחז בכלום 5-6 צעדים ונופלת על הברכיים.. היא לא עומדת לבד ממצב זחילה או ישיבה למצב עמידה. אם מעמידים אותה היא יכולה לעמוד רצוף בלי לנגוע בכלום גם כמה דקות בלי בעייה - או שמתחילה ללכת אם אומרים לה "בואי בואי" ... ועכשיו השאלה : שמעתי הרבה דיעות על נושא מסויים ואני לא יודעת מה לעשות האם כדאי לקנות נעלי "צעד ראשון" או לא ???? חלק אומרים שאם שמים נעליים זה יכול לפתח פלטפוס או לא יודעת מה.. וחלק אומרים שאם לא שמים נעליים אז זה מרחיב את כפות הרגליים אין לי מושג מה כדאי לעשות... מה את ממליצה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שירי תעזרי לי

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    31/07/2008

הי דורין,
    התפתחות ההליכה זהו תהליך שאינו מסתיים ברגע שהילש עושה מספר צעדים. ההליכה ממשיכה להתפתח ולהתבסס לפחות חודש לאחר התחלתה. בהליכה נכונה ויציבה יש שיתוף של כל כף הרגל והאצבעות. ברגע שאנו מכניסים את כף הרגל לנעל הרי שתחושת הרצפה נעלמת, אחיזת הרגל ברצפה נפגעת וההליכה פחות יציבה. כהמלצה כללית אני ממליצה לא לשים נעליים בכלל לפחות במשך חודש ועדיף אפילו יותר. במידה ויוצאים החוצה למקומות שחשוב לכם שכף הרגל תהיה מכוסה הרי שיש לשים נעל עם סוליה דקה וגמישה כמה שיותר. נעלי צעד ראשון אשר נמכרות בחנויות אינן כאלו והן מומלצות יותר לאחר שההךיכה התבססה כבר. ניתן למצוא בחנויות למוצרי תינוקות נעליים עם סוליה דקה מאוד ועם משטח נגד החלקה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיית הראש לצד אצל תינוקת בת 4 חד'
    נגר סיגל
    29/07/2008

שלום לבת שלי יש נטיית ראש על הצד , לכיוון הכתף. היא יכולה ליישר ו/או להפנות אותו גם לצד השני - כמו למשל השינה או במעקב אחרי דברים. אבל , באופן אוטומטי , הראש נוטה מעט על הצד. הייתי אצל רופאת הילדים - היא בדקה ואמרה כי במישוש אין כל גוש + כל מה שכתבתי +הפנייה למרכז להתפתחות הילד לפיזיוטרפיה. האם עלי לדאוג? האם זו בעייה שיכולה להיות מעבר לשירי? תשובה דחופה בקשה.... אם אפשר גם למייל?.. תודה- סיגל

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    30/07/2008

הי סיגל
    לדאוג לא כדאי אף פעם אבל לקבל אבחון מדויק וטיפול הולם מומלץ.
    זה שביתך מצליחה ,במצבים מסוימים ,להטות את ראשה מצביע על כך שהבעיה לא קשה במיוחד אבל חשוב לטפל. אתן לך מספר תרגילים שתוכלי לתרגל בבית:
    1. השכיבי את ביתך על הצד כך שידה ורגלה העליונות יפנו לכיוון הרצפה, אחזי אותן שם והוסיפי מגע עמוק לאורך קו הגוף העליון- תרגיל זה גורם לצוואר להתיישר בהמשך לעמוד השדרה.
    2. הרימי את ביתך דרך הצד תישהי שם כמה שניות, כך לכל צד כדי לעודד את הצוואר להתיישר בהמשך לגוף.
    3. השכיבי אותה בתוך פוף רך על שני צידיה.
    4. תני לה הרבה מגע עמוק באזור הצוואר והשכמות
    5. הקפידי להחזיק אותה באופן סימטרי לשני הצדדים.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם בתי הגדולה סבלה מבעיה דומה

תמר
    30/07/2008

היי, בגיל 3 חודשים שמתי לב שבתי לא מפנה ראשה לצד שמאל, וראשה נוטה הצידה. בבדיקה אצל נוירולוג מצאו שבעת הלידה נקרעו מעט משרירי הצוואר. הדרכת פיזיוטרפיסטית ופעילות יומיומית שעשיתי לה פתרה את הבעיה לחלוטין ודי מהר. ממליצה שתיגשי לאבחון ותטפלי מייד. הטיפול פשוט יחסית (דורש השקעה שלך בעיקר / של המטפלת) ולא כדאי להזניח. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    מורן
    29/07/2008

בני בן 9 חודשים זוחל על גחון ומנסה להתרומם על 6 עדיין לא יושב בצורה שצריך מהצד לישיבה הוא מתרומם דרך שרירי הבטן אני יודעת שזה לא ממש טוב אבל הוא קם ככה גם משכיבה אני לא מושיבה אותו על טרמפולינה הוא מתרומם לישיבה אפילו משכיבה אני לא יודעת אם כדאי להילחם איתו ולהשכיב אותו כל פעם מחדש מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    29/07/2008

הי מורן,
    ראשית הישיבה לא חייבת להתפתח דרך התרוממות מהצד היא יכולה גם לקרות מעמידת שש על ידי הטיית הטוסיק אחורה והצידה עד לישיבה. כך שמהבחינה הזו ייתכן והוא יתחיל לשבת נכון לאחר שיתייצב בעמידת השש. כרגע כשהוא מנסה להתרוממם משכיבה על הגב ניתן להגביה את אגנו על השוק שלך או על כרית וכך להביא אותו חזרה להנחת הראש. במידה ואינו מניח את הראש ניתן בעת הרמת האגן להוסיף מעט ניעות אשר יתרמו לשחרור השרירים ויביאו להנחת הראש. בכל מקרה נסו למשוך כמה שיותר את משך השהות על הבטן, גם כדי להמעיט את הגירוי להרמת הראש וגם על מנת שיוכל להמשיך ולהתאמן על עלייה על שש וזחילה כיוון שזהו השלב בו הוא אמור להיות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון
    בטי
    28/07/2008

בן שבעה חודשים, זוחל גחון די מהר, אבל תמיד הרגל ש"עובדת" היא רגל שמאל, וימין נמשכת אחריה. כלומר כשהוא זוחל הוא מקפל את רגל שמאל ודוחף בעזרתה (נעזר גם בידיים) ורגל ימין ישרה ונמשכת אחריה. האם זה תקין? האם יש תרגילים שאפשר לעשות כדי לאזן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• זחילת גחון

שירי קאשי
    29/07/2008

הי בטי,
    הזחילה שאת מתארת היא זחילה לא מאורגנת ונובעת מחוסר סימטריה ואיזון בין צידי הגוף. את יכולה להשכיבו על כדור פיזיו על הבטן ולהטות את הכדור באיטיות לכל צד. התגובה הצפויה היא כפיפה של הצד והרגל הנגדיים לכיוון הטיית הכדור. בנוסף ניתן להשכיבו על הצד, יד אחת שלך על הצלעות והשנייה על האגן ולבצע קרוב והרחקה של שתי הידיים על מנת לשפר את הכפיפה הצידית (כמובן לבצע בשני הצדדים). במידה ולא משתפר אני ממליצה לפנות למדירכה לקבל שיעור ותרגילים יותר ספציפיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטלת הגוף אחורה
    סנדי
    28/07/2008

בני בן שנה וחצי , עדיין לא הולך אלא זוחל ועומד אוחז בשולחן, כסא וכיו"ב. הבעיה שאני מנסה לפתור היא שכשהוא כועס או לא מרוצה הוא מטיל את עצמו אחורה כך שהוא חוטף מכות בראש מהרצפה ומן הסתם גם מעקם את הגב. אציין כי יש לו גמישות יתר והוא יושב ב- W . איך אני פותרת את הבעיה? איך להפסיק את הטלת הגוף לאחור?

לקביעת תור
    סגירה
    הטלת הגוף אחורה

הוספת תגובה

• הטלת הגוף אחורה

שירי קאשי
    29/07/2008

הי סנדי,
    התגובה הפתאומית של זריקת הגוף מתוך הבעת כעס היא אופיינית לתינוקות רבים. מה שכן הוא כנראה אינו מתכוון להטיח את ראשו ברצפה אלא זו רק התוצאה המתקבלת כתוצאה מהכעס. בשל הועדה שיש לו גמישות יתר וגם בשל ישיבת ה-W, סביר להניח שמערכת שיווי המשקל שלו לא מספיק מפותחת ולכן הנפילה אחורה היא תוצאה מיידית. חשוב לחזק את שרירי הגב שלו ולפתח את תגובות שיווי המשקל. הרימי אותו לאוירון, התגובה הצפויה היא זקיפת הגב והרמת הרגליים והידיים. בנוסף הניעי אותו הרבה במרחב, בנדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים וכו', על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב כפוף
    דלית
    28/07/2008

שלום, בני בן שנה ונראה לי כי ישיבתו כפופה ביחס לילדים אחרים בני גילו. הוא אינו מרבה לשבת כשרגליו פרושות לפנים, ויש לו העדפה ברורה לישיבה על ברכיו (יחד עם זאת הוא אינו יושב בישיבת W). כשאני מניפה אותו מעלה, הוא אינו פורש ידיים ורגליים (כמו אוירון), אלא נשאר שפוף. הרופאה בטיפת חלב אמרה שזה יסתדר, אבל יש לי תחושה, אעפ"י שאינני רופאה, שהתופעה כביכול תיעלם ברגע שהוא יתחיל ללכת ולא בגלל שזה יסתדר, אלא משום שהבעיה תהיה פחות גלויה לעין. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, ולדעת אם יש תרגילים שאוכל לבצע על מנת לשפר את המצב. אגב, אם זה רלוונטי, הוא התחיל לזחול בגיל 9 חד' והתיישב בגיל 9.5 חד'. זחילתו יציבה ונראית סימטרית. היום הוא נעמד תוך הישענות על חפצים והולך סביב שולחן או צעדים ספורים ע"י דחיפת כסא. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גב כפוף

הוספת תגובה

• גב כפוף

שירי קאשי
    29/07/2008

הי דלית,
    מה שאת מתארת יכול להיות תוצאה של טונוס שרירים נמוך אך לא ניתן לערוך אבחון מדוייק דרך התכתבות. את צודקת בכך שזה מרמז על קושי מסויים ובאמת זה לא נכון להמתין שזה יעלם מהעין כיוון שכל ההתפתחות מושפעת מכך ואיכות התנועה המתפתחת אינה אופטימלית. כיוון שאיני יכולה לדעת בברור מה מקור הבעיה ללא אבחון, קשה לי להמליץ לך על תרגילים. אני ממליצה בחום לקבוע אבחון ושיעור פרטי על מנת לגלות את מקור הקושי ולחזק אותו בכל הפרמטרים הרלוונטים עבורו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדלית

דבי גרוס דולב
    30/07/2008

הי דלית
    על פי תיאורך, ישנו סיכוי שלבנך יש טונוס שרירים מעט נמוך- הכפיפה של הגב, אי התגובה לאווירון והתחלת הזחילה המעט מאוחרת יכולים לרמוז על כך. יש סיכוי שהדבר לא אובחן בטיפת חל ב מפני שסף הבדיקה שלהם לגבי טונוס שרירים נמוך, שונה משלנו.
    אני ממציצה על פנייה ל מדריכה להתפחות תינוקות לקבלת איבחון ותרגילים, אשמח לעמוד לרשותך בעניין.
    חשוב לזכור כי שיבושים קטנים לא נעלמים, הם מופיעים בהמשך ההתפתחות בצורות שונות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי
    לי
    28/07/2008

שלום אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי איכשהו. בני בן 5.5 חודשים, ומזה כחודשיים ישן כ 10 שעות בלילה רצוף. השינה שלו מאוד נינוחה - למד להתהפך חופשי וישן רק על הבטן, הבעיה היא השינה בצהריים. כל פעם כשהוא ישן במשך היום (פעמיים/שלוש) הוא מתעורר בצרחות איימים - הוא לרוב עדיין עם עיניים עצומות. כשהוא קם בבוקר אחרי הלילה הוא גם בוכה כדי לקרוא לנו אבל זה בכי אחר יותר רגוע. אני לא יודעת מה לעשות לו- ניסיתי לעשות לו חושך כמו בלילה, להניח אותו מלכתחילה על הבטן אבל כלום לא עוזר. אם הוא נרדם במשך היום בעגלה אז הוא מתעורר ללא בכי. מה עוד אפשר לנסות לשנות? ניסיתי להשכיב אותו לישון בכל מקום אפשרי בבית כי חשבתי שאולי הוא נבהל כשהוא מתעורר ולא עזר- גם כשהייתי לידו במיטה שלי הוא קם בבכי היסטרי אשמח לכל עצה או דיעה... תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי

הוספת תגובה

• בכי היסטרי

שירי קאשי
    29/07/2008

הי לי,
    לא ברור מהו הגורם לבכי. כיוון שהוא ישן היטב (גם בלילה) הרי שהוא יודע להגיע לנינוחות וזה לא נובע מחוסר שקט. אני יכולה להעלות השערה ששלאחר שינה קצרה שבה מגיעים לפחות נינוחות ופחות טוענים מצברים כמו בשנת הלילה הארוכה וייתכן שגם ההתעוררות היא יותר מהירה או פתאומית מאשר לאחר שנת הלילה, ואז יש לתינוק צורך יותר מיידי להיות קרוב לאמא ויותר קשה לו לחזור לשגרת היום הרגילה. את צריכה פשוט להיות שם לידו ולתת לו את החום והבטחון להם הוא זקוק לאחר התעוררות כזו. אני בטוחה שתקופה זו בסופו של דבר תחלוף.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת תינוקת בת חודשיים וחצי
    ולאדה
    27/07/2008

שלום, תודה רבה לך על התשובה המהירה על הרמת ראש ומתן תרגילים. יש לי עוד שאלה שמדאיגה אותי. הייתה תקופה שהיא הייתה נרדמת לשינת לילה מ23.30 ועד 4.30-5 בבוקר ישנה. אני מניקה אותה הנקה מלאה. וכבר איזה 4-5- ימים היא נרדמת רק מ2 בלילה ומתעוררת כל שעתיים. ועד 2 בלילה היא בוכה-נרדמת, מוכנה להיות רק על הידים. היא נרדמת על הידיים ואם אני שמה אותה במיטה שלה היא מתעוררת ומתחילה לבקות. אני לא יכולה להגיד שכואבת לה הבטן והיא לא רעבה, היא פשוט לא נרדמת, רק על הידיים היא רגועה וכאשר שמים אותה על הכתף ולא בתנוחת ערסול. הייתי עושה לה אמבטיה בסביביות 22.30 ואז מניקה והיא הייתה נרדמת. עכשיו לא. היא גם נרדמת עם מוצץ והוא נופל לה כל 2 דקות והיא מתעוררת ובוכה. וביום היא רגועה, ישנה והכל. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להרגיל אותה לשינת לילה. אולי היא עדיין קטנה ואני רוצה ממנה יותר מדי? קניטי לה גם טיפות הרגעה לשינה טובה של ד"ר ינשוף וזה לא עוזר לה. ניסיתי יומיים לתת לה לפני שינה. דווקא טיפות גלי-קול לגזים של ד"ר ינשוף מאוד עוזרים לנו. אני אודה לך מאוד עם תמליצי על משהו כי אני כבר התחלתי לדאוג כי אולי עשו לה עין...

הוספת תגובה

• תגובה לולאדה

דבי גרוס דולב
    28/07/2008

שלום ולאדה
    גיל חודשיים וחצי הוא עדיין גיל רך מאוד שקשה לצפות בו להרגלי שינה קבועים .
    כדאי לנסות טקסים קבועים לפני שינה- עיסוי, מקלחת, הנקה ונסיון הרדמה. אם יש צורך אז עדיין יש מקום להרדים על הידיים ולשים במיטה. כדאי לעשות את כל שניתן על מנת לעזור לתינוקת להירדם, גם אם מדובר בתקופה קשה ולזכור כי הרגלי השינה משתנים בגיל זה.
    בכל פעם שהיא מתעוררת לחזור ולעשות עבורה את הדברים שעוזרים לה להירדם.
    מצטערת אבל בעין רעה אינני מאמינה...
    שיהיו לילות טובים
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6.5 חודשים, זחילה בקפיצות
    מרי
    27/07/2008

שלום, בתי התחילה לזחול אחורה בגיל 5.5, מזה כשבועיים היא מנסה לזחול קדימה. היא מתרוממת על שש ואפילו על 4 (רק כפות ידיים ורגליים על הרצפה) ומנסה לדחוף את עצמה קדימה עם הרגליים אך לא מעבירה ידיים. כתוצאה היא נוחתת על בטן ומושכת את עצמה קדימה בעזרת שתי הידיים ולא יד רודפת יד. זה נראה כמו צפרדע: דחיפה ברגליים ומשיכה עם הידיים על הבטן. השאלה היא האם ככה תינוקות מתחילים לזחול קדימה או שאני צריכה לעשות איתה תרגילים כדי לעודד אותה להעביר יד עם רגל נגדית? אלו תרגילים מומלצים? תודה

הוספת תגובה

• תגובה למרי

דבי גרוס דולב
    28/07/2008

הי מרי
    שונות ומשונות הן צורות הזחילה הראשונות שתינוקות מנסים. נראה לי שביתך עדיין בודקת ומנסה למצוא את הדרך להתקדם וכן, זה נשמע לי נורמלי.
    את יכולה בכל זאת לנסות ולעזו רלה ע"י מספר תרגילים:
    1. כשהיא עומדת על 6 גרי אותה ע"י צעצוע אהוב להושיט יד לצידי הגוף, בגובה הכתף וכך לעודד העברות משקל מיד ליד.
    2. על כדור פזיו כשהיא עליו על הבטן, הטי אותו הצידה והושיטי לה צעצוע (צריך עוד אדם בשביל זה) ליד הנגדית לכיוון ההטייה.
    3. עשי לה תרגילים של הצלבות, בשכיבה על הגב- חברי והצליבי יד ורגל נגדית.
    4. תני לה לעבור מכשולים שונים- כריות, שמיכות והגוף שלך.

בכל מקרה נשמע לי שביתך בדרך הנכונה
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6.5
    יסמין
    27/07/2008

בתי בת ה 6.5 חודשים לא רוצה לאכול לא בקבוק ולא מוצק . וכשאני נותנת לה לאכול היא מקיאה ???? היא רק יונקת מה אני יכולה לעשות?? יסמין

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6.5

הוספת תגובה

• תגובה ליסמין

דבי גרוס דולב
    28/07/2008

שלום יסמין
    זה סוג השאלות שכדאי להפנות לרופא ילדים, בשל ההקאות.
    הפורום שלנו אינו עוסק בנושאים אלה
    תרגישו טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית מים לתינוקת בת 4 חודשים
    רמית
    26/07/2008

שלום, יש לי תינוקת בת 4 חודשים עוד 3 ימים . עד עכשיו הייתי בהנקה מלאה ועכשיו אני מאכילה בתוספות של מטרנה . רציתי לדעת באיזה שלב נותנים תה או מים לתינוק? והאם במזג אויר חם לא צריך ללכת תמיד עם בקבוק' מיים שיהיה לה באופן תמידי לשתייה?

הוספת תגובה

• מים

שירי קאשי
    27/07/2008

הי רמית,
    עד כמה שאני מעודכנת, המלצת משרד הבריאות היא להתחיל לתת מים בגיל 6 חודשים (ביחד עם המעבר למזון מוצק). כיוון שכל אמא נוהגת מעט אחרת אני ממליצה לך לפנות לאחות טיפת חלב או רופא הילדים על מנת לקבל הבהרה בנושא.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיאת כפיים ועשיית "שלום"
    יערה
    26/07/2008

בתי בת 8 חודשים זוחלת, יושבת עצמאית ונעמדת בעזרת שולחן כסא וכו'... לא מוחאת כפיים או עושה שלום, האם מוקדם לדאגה? אנחננו כל הזמן מראים לה איך לעשות את 2 הפעולות אבל מה שהיא עושה לפעמים זה לאחוז יד ביד ולנענע או לדפוק יד אחת על הרגל. כשאני נותנת לה 2 צעצועים במטרה לדפוק אחד בשני היא בדר"כ מוותרת על אחד ונשארת רק עם אחד מהם. יש דרך לעודד את הדברים הללו או שעדיין מקדם וזה יבוא מעצמו.

הוספת תגובה

• מחוות ידיים

שירי קאשי
    27/07/2008

הי יערה,
    ישנם ילדים שעושים תנועות אלו בחופשיות כבר בגיל זה אבל עדיין אין מקום לדאגה. העידוד יכול להיות בצורת הדגמה וגם הפעלת הידיים שלה תוך כדי משחק ושיר. מעבר לכך זה יתפתח מעצמו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היעמדות בגיל 14 חודש
    ליאת
    25/07/2008

שלום רב! בני בן 14 חודש הולך יציב כבר כמעט חודשיים, הבעייה היא שהוא יודע להיעמד רק בעזרה של רהיט , קיר , יד שמושטת אליו או אפילו היאחזות ברגליים שלי. כאשר מתיישב באמצע כר דשא או מרחב פתוח אחר , הוא פונה אליי בחוסר אונים לעזרה... שאלתי היא האם ישנה איזשהי דרך בה אוכל לעודד אותו להיעמד באופן עצמאי לחלוטין? האם יש תרגילים מומלצים?? ברצוני להוסיך שאותה הבעייה היתה לנו כאשר הוא זחל זחילת גחון במשך זמן רב היה עולה על 6 לשם טיפוס או השגת חפצים אך סירב לזחול על 6 במשך תק ארוכה מאד עד אשר בעיצה של מדריכה בקורס לתינוקות שמנו לו כדור רך מתחת לחולצה ולאחר יומיים הוא החל לרוץ על 6.. אשמח לכל עזרה... אציין גם שהוא אמור להיכנס לגן (בו הוא יהיה בין הקטנים שבחבורה) בדיוק עוד חודש וחשוב לי מאד שיהיה נייד לחלוטין ללא תלות... שוב תודה ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    היעמדות בגיל 14 חודש

הוספת תגובה

• היעמדות בגיל 14 חודש

שירי קאשי
    27/07/2008

הי ליאת,
    מה שאת מתארת היא בעיה אופיינית להרבה ילדים. ההתקדמות בשלבים המוטורים היא לכאורה נכונה אבל בדרך חסרים מרכיבים אשר מביאים למעשה לתנועה לא מספיק איכותית. בנך צריך ללמוד לשלוט על העמידה וגם ההתישבות שלו וזה גם יתרום להליכה יציבה וחופשית יותר וכמובן יעזור לו להיות ילד חופשי ומשוחרר כפי שהיית רוצה.
    תרגילים:
    1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
    2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. תרגול כזה עוזר לשליטה בכפיפה ויישור של הברכיים ומחזק את הרגליים.
    3.לרקוד "עוגה עוגה" כשבשלב ההתיישבות לדחוף את בית החזה עם הראש שלך בכדי ליצור כפיפה ולאחריה הזדקפות לעמידה כשהתמיכה של ידייך נמוכה כך שמירב המאמץ ושיווי המשקל יהיו שלו.
    4. להחזיק אותו על הידיים עם הגב אליך ורגליים כפופות. להניח בתנוחה זו את כפות רגליו על הרצפה כשגופך מטה אותו מעט קדימה. מצב זה יעודד אותו להזדקפות לעמידה ללא משיכתו עם הידיים למעלה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים
    אביטל
    24/07/2008

ביתי בת 8 חודשים. היא מתהפכת חופשי לשני הכיוונים ומסתובבת על הבטן {בציר}. היא לא זוחלת על הגחון. ולא נעמדת על 6. מה אני צריכה לעשות? אני קצת דואגת...

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• עלייה על שש

שירי קאשי
    27/07/2008

הי אביטל,
    את יכולה להתחיל בתרגילים הבאים ובמידה ואינך רואה התקדמות את מוזמנת לקבוע שיעור פרטי.
    1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות - תינוקת בת שלושה חודשים
    רויטל
    24/07/2008

היי, הבת שלי בת 3 חודשים (השבוע). היא ישנה המון על הבטן ומרימה את ראשה יפה מאוד אך לא נראה לי שיש סימנים להתהפכות מהגב לבטן. יש לציין כי היא לא אוהבת לישון או להיום על הצד ובכל פעם שאני משכיבה אותה כך היא מתגלגלת לגב. ניסיתי להרגיל אותה עם העצות שקראתי בפורום אך ללא הועיל. האם יש צורך בתרגילים כלשהם? ואם כן אילו? תודה והמשך יום נעים.

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    24/07/2008

הי רויטל
    בגיל שלושה חודשים עדיין אין צורך לתרגל התהפכויות או לדאוג. התהפכויות מתחילות, בממוצע, סביב גיל 4 חודשים ויותר.
    כן כדאי לתרגל השכבה על הצד והתרגילים שניתנו פה מאוד מועילים, נסי שוב:
    השכיבי את התינוקת על הצד והחזיקי את ידה ורגלה העליונות לכיוון הרצפה, זה דורש קצת עוצמה , השאירי אותן מוחזקות והוסיפי מגע עמוק- טפיחות, ליטופים ונשיקות עם הפה לכל אורך הצד העליון, אם קצת תרגול זה תמיד עובד.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה