פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקבוקים
    רויטל
    18/07/2008

שלום...בני בן 3 וחצי חודשים וכעת קראתי על בקבוקים וראיתי שהבקבוק מאם שבו אני משתמשת עשוי מחומר שנקרא פוליפרופילן, שאינו מכיל את הפיספינול a, ושמתי לב שהרבה בקבוקים שונים מכילים פוליקרבונט, רציתי לדעת איזה חומר יותר טוב ועדיף? איזה חומר יותר בריא וטוב לתינוק? תודה מראש, רויטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקבוקים

הוספת תגובה

• בקבוקים

שיר
    18/07/2008

תראי, אני לא יודעת באיזה בקבוק את משתמשת, אבל למה לקחת סיכון? זה באמת סכום כסף לא בשמיים- תקני לך בקבוק שתהיי שלמה איתו- שאת יודעת שאין בו את הביספינול A. אני אישית ממליצה לך על ביפרי. יש גם מד חום וכמובן מפחית לחצים- באוזניים, מונע גזים, וכאבי בטן. הוא גם קל לניקוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוקים

שירי קאשי
    20/07/2008

הי רויטל,
    איני מומחית בנושא ואני ניזונה במקרה הזה מהתקשורת בדיוק כמו כולם. ההעדפה האישית שלי היא בקבוק שאינו מכיל את החומר כלל אך ניתן בהחלט להשתמש גם באחרים עם תחלופה יותר גדולה שלהם.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להלביש
    יעל
    17/07/2008

בני בן חודש וחצי במשקל רגיל לגילו מה מלבישים בימי הקיץ החמים קצר או ארוך?

לקביעת תור
    סגירה
    מה להלביש

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    17/07/2008

הי יעל
    הימים ימים חמים ועל כן אני ממליצה, כשיוצאים החוצה, להלביש בגד גוף קצר ומכנסיים דקים,
    אבל תמיד להחזיק קרוב שמיכת קיץ דקיקה כדי לכסות כשנכנסים למזגנים או אם יש רוח קלה בצל.
    בתוך הבית, אם יש מזגן, אז בגדים ארוכים ודקים. זו אכן דילמה מה להלביש בגיל כה צעיר אבל קשה גם להתעלם מהחום הקשה.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת צד
    מאמא אמא
    17/07/2008

שלום רב בתי בת חודשיים ושלושה שבועות מרימה ראש יפה ומתסכלת לשני הצדדים הבעיה שלצד שמאל היא מסתכלת מלא ואילו לצד ימין כ 45 מעלות מסובבת את הראש וגם תמיד בעריסה ראשה מופנה לשמאל אני עושה לה תרגילים לדוגמא העברנו אותה צד בעריסה שמה אותה על כתף ימין מה עוד אפשר לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת צד

הוספת תגובה

• תגובה למאמא אמא

דבי גרוס דולב
    17/07/2008

שלום לך
    נטייה של הראש לצד אחד נובעת בד"כ מקיצור של שריר בצד אחד של הצוואר ולכן יש התקצרות בטווח התנועה, חשוב וכדאי לטפל בבעיה זו שכן היא עלולה ללוות את המשך ההתפתחות המוטורית של התינוק. אתן לך מספר תרגילים בסיסיים תרגול אבל כדאי מאוד לעקוב ולבדוק שיש שיפור:
    1. השכיבי את התינוק על הצד כך שרגלו וידו העליונות יפנו לכיוון הרצפה, החזיקי אותם שם וכדי להשאיר שם את התינוק הוסיפי מגע עמוק- טפיחות ומגע עם פיך כדי להסיח את דעתו, תרגיל זה מטרתו ליישר את שרירי הצוואר בהמשך לכל עמוד השדרה.
    2. להשכיב את התינוק על פוף רך על צידו, שני צדדיו כדי להשיג את אותה תוצאה כנ"ל.
    3. להקפיד על סימטריה בנשיאת התינוק לשני הצדדים.
    4. להרים את התינוק דרך הצד ולהשהות מעט את החזקתו שם, על הצד ,כדי להפעיל ולחזק את שרירי הצד החלש.

נסי את התרגילים ואת מוזמנת לחזור אלי בהמשך לספר איך הולך ולהמשיך בהתייעצות,
    ובכל מקרה שאין שיפור כדאי לשקול פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח גם אני לעמוד לרשותך
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סמדר
    17/07/2008

שלום רב , בני בן 11 חוד' מסתכל על עצמים כאשר אני שואלת אותו . למשל כשאני שואלת איפה אור הוא מסתכל על המנורה אך אינו מצביע , אח"כ אני מצביעה ואומרת לו נכון הנה אור , האם זו הדרך הנכונה ללמד אותו להצביע? או אולי יש לך טיפ יותר נכון לתת לי, כמו כן לגבי מחיאת כפיים ונפנוף לשלום , האם מספיק שאני מוחאת כפיים לידו? בתודה מראש סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/07/2008

הי סמדר,
    מה שאת עושה הוא נכון. את יכולה להוסיף תרגילים לפתיחת כף היד ולמוטוריקה עדינה:
    1. לגלגל כדור בכף היד ולהביא לפתיחה מלאה של כל כף היד והאצבעות.
    2. להדביק עליו מדבקות במקומות חשופים ולתת לו להתנסות בלהוריד ולשים אותן.
    כמו כן את יכולה לבצע איתו ביחד תנועות של מחיאת כפיים וכן תרגילים לתנועתיות של הידיים, הזרועות והכתפיים על מנת לעורר מודעות למפרקים אלו וכן לשפר את היכולות התנועתיות שלהם.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים לצדדים בשכיבה על הבטן
    רינת
    17/07/2008

בני בן 4 וחצי חודשיים, מתהפך מהצד לבטן לשתי הכיוונים וגם מחלץ לבד את היד, כמו כן לאחרונה כשאני משכיבה אותו על הבטן הוא דוחף עם הרגלים כאילו רוצה לזחול, הבעיה היא שכאשר הוא שוכב על הבטן הוא מותח את הידיים לצדדים ולא נשען על המרפקים כך שאינו מרים את החזה למעלה אלא רק את הראש, ניסיתי כמה פעמים לכופף לו את המרפקים שישען עליהם את הוא נשאר כך כמה שניות ומיד פורש את הידיים. מה עליי לעשות?? האם תקין?? תודה על ההכוונה רינת

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    17/07/2008

הי רינת
    תנוחת ה"אווירון" היא תנוחה טובה כשיודעים גם לצאת ממנו ולהישען על המרפקים, כשיש קושי להרפות ולעגל את הכתפיים זה אכן מהווה בעיה קטנה ואפשר לעזור, להלן מספר תרגילים:
    1.השכיבי את התינוק על הצד תוך הקפדה שיד ורגל עליונה יכוונו לרצפה ואז הוסיפי טפיחות ומגע עמוק עם הפה שלך כדי לרכך וולמד את כתפיים להתעגל.
    2. החזיקי את התינוק הרבה בתנוחת ערסול, כשידו האחורית תהיה גם היא בפנים- כדי ללמד את הידיים לבוא אל קו האמצע.
    3. תעשי איתו פתיחה וסגירה של הזרועות כדי לשחרר את הכתפיים.
    4. בעת שכיבה על הבטן קרבי לו את המרפקים לרוחב הכתפיים והוסיפי מגע עמוק עם הפה שלך בין השכמות.
    5. תני לו הרבה מגע עמוק באזורי הכתפיים, שכמות וגב.
    ובכלל, כל תרגיל ותנועה שיגרמו להבאת ידיים לקו האמצע והתעגלות הכתפיים, יעזור לבנך.

בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה בקרב תינוקות
    מאיה
    16/07/2008

היי, רציתי לדעת אם ישנה תשובה חד משמעית מה הכמות הנכונה של נוזלים שתינוק צריך לקבל ביממה. יש לי תינוקת בת שנה וכל הזמן אני שומעת מסביבי "תקפידי שתשתה הרבה". מה זה הרבה??? צריך לחשב כמות במ"ל שתתאים למשקל ? אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שתיה בקרב תינוקות

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי...

מאיה
    16/07/2008

האם סימילאק נכלל במסגרת ה"שתיה" (כאשר הוא בעצם המרכיב העיקרי של הנוזלים שהיא מקבלת בין 400-450 CC) מכיון שהיא לא כ"כ אוהבת מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים

שירי קאשי
    17/07/2008

הי מאיה,
    החלב כמו מזונות אחרים שהם עתירי נוזלים מספקים גם הם לגוף חלק מתצרוכת הנוזלים הדרושה. תחליף החלב שאת מכינה הוא משקה לכל דבר אשר יש לו גם ערך תזונתי. אצל תינוקות קטנים שעדיין ניזונים רק מחלב בכלל אין צורך בהוספת מים. אינני תזונאית ולכן לא אוכל לומר מהיא הכמות הנדרשת אבל ממש כמו אצל מבוגר זה תלוי בטמפרטורה, בגודל בגוף ובכמה מזיעים. אני ממליצה להמשיך את הברור אצל תזונאית, אחות טיפת חלב או רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע..

טלי
    20/07/2008

אולי יש תמ"לים ספציפים שכן רצוי להוסיף מתן מים בימים חמים? כי הבנתי שיש תמ"לים שהם יותר מרוכזים.. תלוי גם בגודל הכפית וכאלה, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים

שירי קאשי
    20/07/2008

הי שיר,
    עד כמה שאני מעודכנת (זה מחוץ לתחום התמחותי) ההמלצה של משרד הבריאות היא שאין צורך בתוספת מים עד גיל חצי שנה שזה הגיל המומלץ להתחלת מזון מוצק (ללא קשר לסוג התחליף). בפועל כל ילד צורך כמות שונה של חלב וישנם ילדים שמתחילים מוצקים לפני ולכן אני ממליצה להתייעץ בנושא עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

נ.
    31/07/2008

באיזה גיל מתחילים לתת לתינוק שתייה (בנוסף לאוכל)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה פינוק?
    יעל
    15/07/2008

שלום, הבן שלי בן עשרה חודשים והוא כבר הולך עצמאית, נופל מידי פעם אבל מצליח ללכת (12 צעדים בערך) הוא תינוק חייכן וחברותי, יודע לחבק כשמבקשים ומאוד סקרן, אוכל לבד פירות וירקות שאני נותנת לו ביד, משחק יפה לבד לא חייב שאהיה לידו כל הזמן. אני מספרת את כל זה כדי להמחיש שבסה"כ הוא מפתח עצמאות בתחומים מסויימים אבל הוא לא מוכן להחזיק את הבקבוק לבד ולשתות. הוא פותח את הפה וסוגר את הכפות ידיים. אני יודעת שהוא מסוגל כי הוא עשה זאת מספר פעמים וגם אין לו שום בעיה להרים את הבקבוק ולשחק איתו. השאלה שלי היא האם להתחיל להתעקש, אני משתדלת לזרום איתו ולא להאיץ בו לעשות דברים והוא דווקא די מתקדם לבד העניין שאני לא יודעת ממה זה נובע האם זה פינוק? האם כדאי להתחיל להאיץ בו? כי בספטמבר הוא הולך לגן ושם בטוח לא יחזיקו לו את הבקבוק מצד שני עד ספטמבר אולי הוא ישנה את דעתו תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה פינוק?

הוספת תגובה

• בקבוק

שירי קאשי
    16/07/2008

הי יעל,
    ראשית אכן עד ספטמבר יש זמן רב ורוב הסיכויים שבגן הוא יתנהג אחרת מבבית. בכל מקרה מה שתארת מלמד על ילד שמתפתח יפה ומפתח עצמאות וייתכן שבעניין המסויים של הבקבוק הוא מושך מעט את הרצון להשאר תינוק ולהעזר באמא. למרות שסביר להניח שעם המעבר לגן זה יפתר מעצמו את יכולה לעודדו להחזיק לבד על ידי כך שתניחי לידו את הבקבוק ותתרחקי. כך לא יוכל ליצור איתך קשר עין ולצפות שאת תחזיקי בשבילו. בנוסף את יכולה לתת לו להתנסות עם החזקה של כוס חד פעמית עם מעט מים. השינוי הזה יכול להוות טריגר לרצון להתנסות ויש סיכוי שינסה להביא לפה לבד. לא נורא עם מעט נרטבים זה חלק מההתנסות ומהכיף (תלוי מה את משדרת לו כשזה קורה).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבט התינוק עד גיל חודש
    עידית
    15/07/2008

בני בן 3 שבועות ונמנע מלהסתכל ישירות עלי או על בעלי - האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    מבט התינוק עד גיל חודש

הוספת תגובה

• תגובה לעידית

דבי גרוס דולב
    15/07/2008

הי עידית
    בגיל זה עדיין תקין לא להיישיר מבט, את יכולה לנסות לעבוד על זה דרך קירוב התינוק אל פנייך קרוב קרוב ושם לשיר, לדקלם ולדבר בקול רם עם מפתחי פה גדולים שמושכים את תשומת לב התינוק.
    בברכה ומזל טוב
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבט התינוק עד גיל חודש

שירי קאשי
    16/07/2008

הי עידית,
    בגיל זה יכולת המיקוד והריכוז של התינוק עדיין לא התפתחה.אבל בהחלט חשוב לעודד ולעקוב אחר התפתחות מיקוד הראיה ויצירת קשר עין. מבט מקרוב כשאת מחזיקה אותו על ידייך או כשהוא שוכב על הגב ואת רוכנת מעליו. הוסיפי לכך קול ומגע על מנת לעורר את הקשב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוחות שינה
    ג'ני
    15/07/2008

שלום... ביתי בת 6 חודשים ישנה בסביבות 8 שעות בלילה. מאז 4 חודשים מתהפכת מהבטן לגב ומחמישה חודשים מהגב לבטן. מה שקורה שמאז שהיא התחילה להפהפך מהגב לבטן היא בלילהל מתוך שינה ישנה על הצד או יותר נכון נרגמת ככה... ולפעמים בלילה אני מוצאת אותה על הבטן ישנה... האם זה בסדר יש ממה לפחד שהיא ככה פעילה בלילה מתוך שינה? והאם זה בסדר להשארי אותה לישון על הצד או להעביר אותה על הגב כי זה מה שאני עושה בד"כ...? מה אתם ממליצים? ועוד משהו לא קשור לזה... מאז כל ההתהפכויות היא מרבה לשהות על הבטן שזה לא היה פעם...אני מנסה לגרות אותה עם צעצועים שתתחיל לזחול אבל הרבה יוצא שהיא מסתובבת בציר על הגב וגם זה קורה על הבטן, ואני רואה שהיא הולכת אחורה וכשה מגיע לזחילת גחון קדימה היא מרימה לפעמים רגל אחת וטוסיק האם זה מראה להתחלה... תודה ג'ני נ.ב. סורי על אורך השאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    תנוחות שינה

הוספת תגובה

• תגובה לגני

דבי גרוס דולב
    15/07/2008

בוקר טוב
    אין שום בעיה עם החלפת תנוחות ותזוזה בזמן השינה, הרי כולנו זזים בלילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברח לי, המשך..

דבי גרוס דולב
    15/07/2008

אם כך, ואם הבנתי את שאלתך אז בהחלט אין מניעה לתזוזה בלילה. שכיבה ושינה על הצד היא נפלאה ונינוחה, יש לשים לב שהתינוק ישן על שני צדדיו ולא רק לכיוון אחד, כדי שתהיה סימטריה.
    לגבי שינה על הבטן- זה לגמרי אינדיוידואלי, ישנה ההוראה של משרד הבריאות אבל ישנה גם שינה נינוחה על הבטןו עמוקה יותר לכן ההחלטה אם לאפשר שינה על הבטן היא לגמרי שלכם.

נשמע לי שביתך עושה את צעדיה הראשונים בהתקדמות, בזחילה וזה נורמלי לחלוטין שבהתחלה דוחפים לאחור ,לאחר מכן תבוא ההתקדמות קדימה.

בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ני
    15/07/2008

תודה על התשובה... אני יודעת שמשרד הבאירו ממליץ שינה על הגב אני משכיבה אותה על הגב אבל היא מסתובבת על הצד ישר ומתוך שינה בלילה קרה כמה פעמים שמצאתי אותה על הבטן . לגבי הצד... היא רק שוכבת על צד שמאל מתעפכת מהגב לבטן לשני הכיוונים מה ניתן לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    16/07/2008

הי ג'ני,
    השינה על הגב נועדה להקטין את הסיכון למוות בעריסה. ככל שעולה גיל התינוק החשש קטן וכך ככל שהתינוק נהיה תנועתי יותר. ברגע שתינוק כבר מתהפך מעצמו אני לא רואה דרך להזיקו על הגב כל הלילה כיוון שזה לא ריאלי. כשהתינוק תנועתי מספיק הרי שהוא יחפש את התנוחה הנוחה לו ביותר ולהרבה תינוקות זה על הבטן. לגבי השכיבה על הצד, אין איתה בעיה וגם היא טובה להקטנת הסיכון למוות בעריסה, הסיבה שהיא לא נכללת בהמלצת השינה הגורפת היא כיוון שמהצד ניתן להתהפך לבטן, אבל כאמור בתך כבר עושה זאת בקלות בכוחות עצמה כך שאין מה לנסות לקבע אותה לתנוחה מסויימת. לגבי השינה על צד אחד, חשוב לפחות במהלך שנת היום שלה לנסות ולהפוך אותה לצד שני על מנת שתתרגל לישון גם על צד זה. בנוסף בשעות הערות לעודד גם שכיבה על הצד השני תוך כדי משחק עם צעצוע. ככל ששני הצדדים יהיו מוכרים ונוחים עבורה כך היא גם תבחר לשכב על שניהם גם מתוך שינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על גחון שימוש ברגל אחת
    סאשה
    14/07/2008

שלום בני בן11 חודש נולד פג שבוע35 , זוחל על גחון מזה כחודש, אך לאחרונה כשהוא דוחף קדימה ברגליים הוא משתמש רק בקצות האבצעות של רגל ימין. האם זה מצב בעייתי? איך אני יכולה לעזור לו להשתמש בשני רגליים?

הוספת תגובה

• תגובה לסאשה

דבי גרוס דולב
    14/07/2008

הי סאשה
    השאיפה בגיל זה היא להגיע לסימטריה בתנועה שבד"כ משפיעה על המשך ההתפתחות, זה לא מצב בעייתי אבל כן מצב שכדאי לנסות לעזור. איך הייתה התפתחותו המוטורית עד כה? מתי התחיל להתהפך? אתן לך מספר תרגילים על מנת לעזור לו בשימוש ברגל השנייה:
    1. תני לו הרבה מגע עמוק ברגל החלשה- טפיחות, שפשופים, לחיצות ומגע עם טקסטורות שונות.
    2. כשהוא זוחל על הגחון עמדי מאחוריו ותני לו קונטרה בכף הרגל שאיננו מפעיל על מנת ללמדו להפעילה.
    3. בשכיבה על הגב, הניחי את שתי כפות רגליו כנגד הרצפה, הצמידי אותן לרצפה עם ידייך וחכי לכך שידחוף עצמו לאחור.

אלו תרגילים בסיסיים אבל הייתי רוצה לדעת כיצד הייתה התפתחותו עד כה ואני גם רוצה לציין שיתכן שהקושי בא ממקום אחר או חוסר תנועתיות במקום אחר.
    אם התרגילים לא ישפרו את הזחילה או לחליפין, אם תראי שהוא מתעכב שם אחרי גיל שנה, כדאי אולי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן אבחון מדויק ותרגילים אישיים,
    אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
    בברכה ובהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפתיים קטנות סגורות
    רומי
    14/07/2008

שלום רב ביתי בת ה 3 חודשים, במעקב התפתחות אמר הרופא שהשפתיים הקטנות שלה סגורות וצריך לעשות חיתוך בקרום, האם שמעת על זה, איפה אני יכולה למצוא מידע תודה רבה רומי

לקביעת תור
    סגירה
    שפתיים קטנות סגורות

הוספת תגובה

• שפתיים קטנות סגורות

שירי קאשי
    14/07/2008

הי רומי,
    לצערי לא אוכל לעזור לך בנושא זה. אני מניחה שיש מידע רב באינטרנט וכמובן שרופא הילדים או אחות טיפת חלב יוכלו להפנות אותך לעוד אינפורמציה בנושא.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים
    טלי
    14/07/2008

שלום ביתי שירלי- בת חמישה חודשים- אוכלת יפה, נראת טוב, אפילו נראת יותר גדולה לגילה.. עוד חודש אנחנו עוברים למוצקים, השאלה היא האם משלבים את המוצקים עם הפורמולה?.. האם ישר עוברים לירקות ופירות?.. אפשר לתת לה בננה נגיד?.. אשמח לקבל ייעווץ

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למוצקים

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים

שירי קאשי
    14/07/2008

הי שיר,
    המעבר למוצקים הוא הדרגתי. נותנים תחילה להתנסות בכמות קטנה של מזון חדש ואם יש צורך משלימים את הארוחה בבקבוק. בהדרגה מוסיפים עוד ארוחות כאלו במהלך היום. פרוט מדוייק יותר לגבי סוג המזונות והכמויות אני ממליצה לקבל אצל אחות טיפת חלב או רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שירי! יש לי עוד שאלה..

טלי
    15/07/2008

אולי תוכלי לעשות לי קצת סדר בראש לגבי הרכיבים העיקריים שהתמ"ל מכיל יש כ"כ הרבה מרכיבים שקשה לי לפעמים להבין מה הם בדיוק.. בזמן האחרון אני רואה שעלתה המודעות לדעת ולהבין מה יש בדיוק בתחליפי חלב.. אבל השמות מפוצצים- ונראה לי רק הרופאים מבינים תמשמעות:( נוקלאוטידים? פרוביוטיקה?? LC PUFA?! ולא כ"כ הבנתי מתי בדיוק אני פשוט מפסיקה עם התמ"ל.. אם נראה לי שיום אחד נתתי מספיק מוצקים אז אפשר לוותר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    16/07/2008

הי שיר,
    איני מתמחה בתזונה ולכן לא אוכל לעזור לך בבהסבר מפורט על כל רכיבי הפורמולה. מה שכן, כל חברה שמה דגש על דברים אחרים, לעיתים הדגש הוא רק בפרסום. כל הפורמולות הן מותאמות לצרכי התינוק ולכן קיים גם המרכיב האישי. יש תינוקות שפורמולה מסויימת גורמת להם ליותר גזים ולאחרים היא דוקא יותר סבילה כנ"ל יכול להיות הבדל בטעם. בכל מקרה לרוב אם אין סיבה רפואית להשתמש בתחליף מסויים הרי שאת יכולה לבחור את מה שהכי נראה לך. על מנת לקבל יותר אינפורמציה על המרכיבים את יכולה לפנות לתזונאית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    17/07/2008

הי שיר,
    העמוד שציינת כבר אינו קיים ולכן לא אוכל לעיין. בכל מקרה כל שלב מותאם לצרכי התינוק ההולכים וגדלים ככל שהוא גדל ומתפתח וכן נוספית מרכיבים חיוניים כמו BIO אשר אינם תמיד מתאימים לתינוק קטן אבל ככל שהתינוק גדל הוא יכול להנות מיתרונותיהם. בכל מקרה אני ממליצה לקבל מידע בנושא מגורם מוסמך כיוון שזה לחלוטין מחוץ לתחום התמחותי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקישור עובד..

שיר
    18/07/2008

הקישור עובד, אולי היתה איזושהי תקלה בכל מקרה, דיברו שם על זה שבשלב השני של מטרנה חסר אומגה 3. וזה לא נכון לומר שזה רכיב שאינו חשוב בשלב זה כי הוא כן נמצא בשאר החברוץ רציתי לדעת מה את אומרת], כי זה די מדאיג היום אפילו מבוגרים צורכים אומגה 3 ו 6

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    20/07/2008

הי שיר,
    אינני תזונאית ולא מתמחה בכך ולכן לא אוכל לתת דעתי לנושא. במקרה הזה הידע שלי אינו שונה משלך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון זחילה בגיל שלושה חודשים
    Lora
    14/07/2008

שלום, התינוקת שלי בת שלושה חודשים מנסה לזחול - מזיזה את הידיים (שמאל ימין שמאל) לכיוון הזחילה וגם הרגליים (שמאל ימין שמאל). מכיוון שעדיין אין לה כוח להזיז את עצמה האם אני יכולה לעזור לה? אני רוצה לשים משהו קשיח ליד הרגליים על מנת שתוכל לדחוף את עצמה ולנוע קדימה. תודה

הוספת תגובה

• זחילה מוקדמת

שירי קאשי
    14/07/2008

הי לורה,
    מה שבתך עושה הוא לתרגל את רפלס הזחילה. זהו רפלקס מולד ותינוק ששוהה על הבטן מתנסה בו וכמובן שזה תורם בהמשך להתפתחות איכותית של זחילה. ניתן לתת קונטרה לכפות הרגליים על מנת להפות את הרפלקס לתנועת התקדמות אך לא הייתי מתחילה עם זה בגיל כה צעיר. חשוב קודם לאפשר לה לפתח התהפכויות (רפלקס זה יתרום גם ליכולת ההתהפכות מהבטן לגב) או לפחות להיות בתוך תהליך למידה שכזה. המתיני עוד זמן מה לפני שאת מתרגלת זחילה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללורה

דבי גרוס דולב
    14/07/2008

הי לורה
    נסיונות זחילה בגיל כה צעיר הם בד"כ רפלקסיביים. מכיוון שהיא עדיין לא מתהפכת אני ממליצה לא לעודד זחילה ובמקביל לראות האם התנועתיות המרובה אצלה לא נובעת ממתח יתר.
    האם היא תינוקת רגועה ונינוחה?
    אם את מרגישה שמדובר במתח , נוקשות או חוסר נינוחות אני ממליצה להרבות בתנוחת ערסול צמודה ומעגלת ולהוסיף לכך תנועה מונוטונית על מנת להרגיע את המערכת, ניתן גם להשתמש במנשא בתנוחת ערסול על מנת להשיג את אותו אפקט.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה של חוסר נינוחות + שאלה נוספת

Lora
    15/07/2008

שלום, הבת שלי מאוד פעילה (אני לא יודעת אם לקרוא לזה מתוחה או לא נינוחה). הרבה פעמים היא מזיזה רגליים בקצב מאוד גדול (בטרצפולינה, על שולחן החטלה), מנסה לזחול (מזיזה ידיים ורגליים) ומתנשפת בדרך, מנסה להתיישב (הבנתי כבר שזו תוצאה של טרמפולינה) וכו'. אני לא יודעת לאבחן אם היא אקטיבית מעבר למידה. חשוב לציין כי ההרדמות שלה מאוד קשה. אני עוטפת אותה בשמחה על מנת שלא תעיר את עצמה בשינת צהריים. מי יכול לאבחן אם הבת שלי מתוחה מדי והאם בכלל צריך לאבחן את זה? מכיוון שמאוד קשה לה להרדם (לא מוכנה להרדם לא אצלי במיטה, לא על הידיים, לא בעלגה) אני משכיבה אותה לישון במיטה שלה (לא תמיד בהצלחה). בדרך כלל ההשכבות מלוות בצרחות מאוד חזקות (לא בכי אלא צרחות!). רופאת ילדים אמרה לנו כי זו "מניפולציה&quot באמת צרחות מעידות על מניפולציה? זה לא מוקדם מדי? האם אפשר להקנות לתינוקות כה קטנה הרגלי שינה? האם שיטה של הרם / הורד היא שיטה טובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- לורה

דבי גרוס דולב
    16/07/2008

הי לורה
    הדברים שציינת יכולים בהחלט להעיד על מתח או חוסר נינוחות שאפשר למצוא להם מענה בתחום התנועתי. נסיונות זחילה והתישבות בגיל כ"כ מוקדם, קשיי הרדמות, בכי חזק- כל אלה בהחלט מלמדים על קושי כלשהו.
    מדריכה להתפתחות תינוקות תוכל לאבחן את ביתך ולתת לך תרגילים לתרגול בבית, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם טלפונית או לקביעת אבחון.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר נינוחות

שירי קאשי
    16/07/2008

הי לורה,
    כל מה שציינת בהחלט מרמז על חוסר שקט. חוסר שקט זה לרוב נובע ממתח גופני מסויים אשר קשה לתינוק לפרוק אותו וגורם לו להתנועע רבות, לקשיי שינה והרדמות. אני מאוד ממליצה לקבוע אבחון עם מדריכת התפתחות על מנת לזהות את מקור המתח ולעזור לך להתמודד עם כל המצבים שציינת.
    את מוזמנת ליצור קשר לקבלת פרטים נוספים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זחילה
    מאיה
    14/07/2008

בתי בת 7.5 חודשים והיא עוד לא זוחלת, כשהיא רוצה להגיע ממקום למקום היא מתהפכת או זוחלת על הגחון. חברותיי שהן גם אמהות ייעצו לי לפנות לרופא הילדים כי אולי מדובר על איחור התפתחותי. עליי לציין כי כשאנו מושיבים אותה יא יושבת יציב מאד ולפרקי זמן ארוכים. היא מש מתנגדת להיות על הבטן ומייללת עד שמרימים אותה. ברצוני לדעת האם זה נחשב לאיחור התפתתחותי? ומה עליי לעשות כדח לעודד אותה לזחול?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי זחילה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    14/07/2008

הי מאיה,
    בתך אכן מתחילה לפתח עיכוב מוטורי אך מה שיותר משמעותי הוא שהיא מתחילה לפתח מוטוריקה משובשת. צורת ההתקדמות בגילגולים מעידה על קושי שהיא עוקפת אותו בדרך זו. כמו כן הקושי לשכב על הבטן בגיל זה הוא גורם מרכזי להתפתחות עיכובים. ההתנהגות שאת מתארת אופיינית מאוד לתינוקות שמתקשים לשהות על הבטן ועקב כך ההורים מושיבים אותם טרם למדו לעשות זאת לבד. הילדה כיום במצב שאינה רוצה להיות בשכיבה וזה מרכיב חיוני לפיתוח הזחילה. כיוון שהיא כבר מרגישה נוח בישיבה ודורשת לשהות שם קיים החשש שבמקום לפתח זחילת שש היא תפתח זחילה משובשת על הטוסיק. אני ממליצה מאוד לקבוע שיעור פרטי על מנת לאבחן ולטפל במרכיבים המוטורים אותם עדיין לא רכשה בצורה מיטבית ושגורמים להתפתחות עיכובים ושיבושים וכן על מנת להביאה לשלב ההתפתחותי בו היא אמורה להיות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    14/07/2008

הי מאיה
    את מציינת בהודעתך מספר גורמים שמהווים שיבוש: נסיונות ההתקדמות דרך התהפכות במקום זחילה שעלולים להצביע על פיצוי תנועתי, נסיונות ההושבה שלכם שעלולים לפגוע בהתפתחותה המוטורית של ביתכם והקושי שלה לשכב על הבטן בגיל 7 חודשים.
    לפני שאת מעודדת אותה לזחול אני ממליצה מאוד לטפל בכל אותם גורמים מעכבים שמהווים עבורה קושי מוטורי וחוסר נוחות בגוף.
    אני ממליצה בחום על פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק ותרגילים ספציפיים לתרגול יומיומי בביתכם, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 5 חודש
    מירב
    14/07/2008

שלום בתי ניזונה מהנקה ועדיין קמה לאכול כל 4 או 5 שעות בלילה ובאופן קבוע קמה כל בוקר ב 6 או 7 בבוקר עם כאבי בטן ובוכה ולוחצת האם לנסות לתת לה מים במקום אוכל בלילה אולי זה גורם לה כאבי בטן? כמו כן היא טרם התהפכה היא רק מושכת רגליים לכיוון הבטן ולעיתים זזה לצג כשהיא על הגב האם זה תקין ? להמתין עד שתתהפך לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 5 חודש

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

מירב
    14/07/2008

כשבתי על הבטן היא מרימה את הראש אך כל פעם מזיזה את הידיים לצדדים ואני צריכב להחזיר לה אותם למרכז כמו כן לגבי האוכל בתי נולדה 3.400 וכעת היא 8.500 (וגבוהה 68 ס"מ) שמעתי שיש הרבה ילדים שמחזיקים בלילה 8 שעות מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכבוד רב,

שירי קאשי
    14/07/2008

הי מירב,
    ראשית קימה לארוחות לילה בגיל זה זה עדיין טבעי. המלצת משרד הבריאות היא לא לתת מים עד גיל 6 חודשים אבל ייעוץ נוסף לגבי תזונה אני ממליצה לקבל מגורם מוסמך. ייתכן והארוחות גורמות לה לכאבי בטן ועל כך ניתן להקל על ידי החזקה בתנוחת ערסול, מעט תנועה של סגירה ופתיחה של הערסול על מנת לשחרר את הלחצים.
    לגבי ההתהפכויות הן אמורות להתרחש בערך עד גיל 6 חודשים. ממה שאת מתארת בתך כבר בתוך תהליך הלמידה ולכן היא נמצאת במקום טוב. בכל מקרה את יכולה להתחיל להכיר לה את המיומנוית המוטוריות הנחוצות להתהפכויות עצאיות.
    מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה