פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה אצל תינוק בן 9 חודשים
    שרית
    07/09/2008

הבן שלי בן 9 חודשים רציתי לדעת כמה זמן הוא צריך לישון ביום כי אני חושבת שהוא ישן מעט מדי במהלך היום ודבר נוסף נורא קשה לו להירדם בלילה,כל ערב זה פרויקט ועד שנירדם זה רק בידיים וברגע שאני שמה אותו במיטה שלו בכי וצרחות.מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה אצל תינוק בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• שינה אצל תינוק בן 9 חודשים

שירי קאשי
    08/09/2008

הי פנינה,
    שעות השינה הן מאוד משתנות בין תינוק לתינוק וצריך לראות לגבי כל אחד מה מתאים לו. תינוק בגיל זה לרוב ישן שנת בוקר קצרה ועוד שנת צהריים ארוכה יותר בנוסף לשנת הלילה. יש תינוקות שזקוקים גם לשינה קצרה נוספת בערב. בכדי דעת האם הוא ישן מספיק צריך לראות במהלך היום את התנהגותו הכללית והאם הוא עייף ועצבני. במידה והוא אינו כזה אזי כנראה שהוא ישן מספיק שעות. גם לגבי שנת הלילה חשוב לראות מה ההתנהלות הכללית שלו. אם למשל הוא ישן שינה ארוכה אחה"צ או בערב זה מאוד יכול להשפיע על היכולת שלו להרדם בלילה. גם ההתנהגות הכללית שלו, מידת התנועתיות, מתח בגוף, כל אלו יכולים להקשות על הרדמות. הוסיפי לשגרת ההרדמה שלכם עיסוי. אפילו עשי זאת כשהוא כבר במיטה במקום להרדים על הידיים. העיסוי יכול לתרום להרפייה ורגיעה ולעזור לו לעבור למצב של שינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטחת הראש ברצפה
    ליעד
    07/09/2008

בתי בת שנה. לפני כחודש השארנו אותה אצל הורי למשך כשבוע לרגל טיול בחו"ל מאז חזרתנו ועד היום, היא צמודה אלינו יותר מתמיד, עצבנית וכשאינה מקבלת את מבוקשה מטיחה בחוזקה את ראשה ברצפה. אני פוחדת שתגרום לעצמה נזק. העובדה שנכנסה למעון חדש מחזקת את פחד הנטישה שלה. איך להתמודד עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הטחת הראש ברצפה

הוספת תגובה

• הטחת הראש ברצפה

שירי קאשי
    08/09/2008

הי ליעד,
    זה טבעי שבגיל זה יש התעוררות של חרדת נטישה בעקבות העדרות של ההורים. במידה והתגובה ממשיכה להיות קיצונית אני ממליצה לפנות לפסיכולוג התנהגותי לילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על שש
    מורן
    07/09/2008

בני בן עשרה חודשים כאשר חשבתי שהוא דילג על זחילה על שש כיוון שהתחיל לעמוד בימים האחרונים הוא התחיל לשמחתי לזחול על שש הוא עושה מס צעדים ואז שוב חוזר לגחון רציתי לשאול האם זה נורמלי או שיכול להיות שכואב לו בברכיים? ואם כן מה ניתן לעשות? או שיכול להיות שהוא פשוט מתעייף ואז חוזר לגחון שעכשיו כבר ממש קל לו עם הזחילה הזאת תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על שש

הוספת תגובה

• זחילה על שש

שירי קאשי
    07/09/2008

הי מורן,
    אמנם בנך התחיל לזחול על שש באיחור אך כרגע הוא בתחילתו של התהליך והוא בכיוון הנכון. בשלב הראשוני זה טבעי מאוד שכאשר הוא מתעייף או כשהוא רוצה להגיע מהר , הוא חוזר לזחילת הגחון המוכרת לו ושבה הוא שולט יותר. בהדרגה הוא יתחיל לותר עליה ולעבור בעיקר לשש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד

מרי
    09/09/2008

צביה, אם זה מעודד אותך, הבת שלי התחילה לזחול בדיוק כמו שאת מתארת- משכה את עצמה עם הידיים ודחפה בעיקר עם רגל אחת. אלו כנראה שלבי זחילה מאוד ראשוניים וזה מסתדר עם הזמן. עכשיו היא זוחלת על שש- זחילה סימטרית לחלוטין. בקיצור תני לזה זמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    צביה
    06/09/2008

שלום רב, הבן שלי בן 8 חודשים וקצת. מזה חודש וחצי זוחל זחילת גחון, בשבועיים האחרונות עולה על 6 ומיתנדנד אך לא זוחל על 6. זחילת הגחון שלו קצת מדאיגה אותי הוא מושך את עצמו עם הידיים ועוזר לידחוף את עצמו ע"י רגל אחת ורגל אחת ישרה לחלוטין, אני מנסה לקפל לו גם את הרגל השניה אך הוא מיתנגד ומיישר אותה. האם הזחילה הזו תקינה או שיש מקום לדאגה ולתרגילים לעידוד זחילה סימטרית ו זחילה על 6?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    07/09/2008

הי צביה,
    הזחילה שאת מתארת נובעת מחוסר סימטריה בתנועתיות של הגוף. חשוב לעבוד על איזון התנועתיות של שני הצדדים גם על מנת לשפר את זחילת הגחון וגם על מנת לאפשר לשלבים הבאים כמו זחילת שש ואחרים להתפתח על בסיס טוב יותר.
    1. כשהוא יושב עליך, לאחוז בצלעות שלו ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיפה וזקיפה.
    2. בשכיבה על הצד, להניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק. באופן זה תורמים ליכולת הקיצור וההתארכות של שני הצדדים.
    3. להרבות בתנועה במרחש על מנת לפתח שיווי משקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישון לבד
    בלה
    06/09/2008

שלום תינוק שלי בן 7.5 חדשים,לא מוכן לישון לבד או לא מוכן לישון במיטה שלו. הוא נרדם רק איתי, כאשר אני מנסה להעביר אותו למיטה שלו הוא מתעורר מיד, לפעמים עוד לפני ששמתי אותו במיטה עצמה. יש פעמים שהוא מוכן לישון לבד במיטה שלי אבל רק אחרי שהוא נרדם עמוק. דבר הזה הוא נמשך כבר בערך חודש וחצי. מה עלי לעשות ?לשים אותו במיטה שלו ושיבכה? קשה לי עם זה שהוא בוכה:) ואם כן אז כמה זמן לתת לו לבכות. חשוב לציין שהוא מתפתח טוב, הוא זוחל , יודע לשבת לבד, לעמוד ומנסה ללכת, אוכל טוב (אני ממשיכה לינוק אותו בערב ובלילה (אולי זו הבעיה) אם אני בכל זאת שמה אותו במיטה שלו אני מנסה ללטף אותו , אבל שום דבר לא עוזר, הוא בוכה בכי היסטרי , עד שאני מרימה אותו. הורדנו את המיטה שלו לרמה הכי נמוכה - אולי זה מפריע לו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לישון לבד

הוספת תגובה

• לישון לבד

שירי קאשי
    07/09/2008

הי בלה,
    הבעיה שאת מתארת אינה בעיה התפתחותית אך אנסה לעזור לך מנסיוני. בגיל זה יש כבר הרגלים ויש פינוק ולכן השינוי הוא קשה ודומה ממש לתהליך גמילה. אני לא מאמינה בלהשאירו במיטתו שיבכה אלא להרים להרגיע ולהחזיר. בתחילה זה יכול לקרות מספר רב מאוד של פעמים עד שהוא הולך לישון אבל בהדרגה הוא יקבל את המסר ויתרגל לכך שזהו המקום בו הוא הולך לישון וכן יקבל את הכילים הדרושים לו להרדמות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 שבועות
    אורית
    05/09/2008

שלום יש לי תינוקת בת 6 שבועות יש לי המון בעיות איתה , היא בוכה המון והיא נרדעת שהיא בידיים האם יכול להיות שהיא כבר היתרגלה לידיים ואם כן מה אני אמורה לעשות כדיי להרגיע אותה ? הדבר השני הוא שהיא סובלת המון מגזים צורחת מיתענה וניסיתי כבר כמה דברים אבל זה לא כל כך עוזר לה , אז התחלתי להשכיב אןתה על הבטן אז היא נירגעת וישנה טוב אבל עכשיו אם אני מניחה אותה על הגב היא לא מפסיקה לצרוח וזה ממש מלחיץ כי היא צורחת עד שהיא מפסיקה לנשום וזה מפחיד ובגלל אאומרים שאסור לתת להם לישון על הבטן אני ובעלי עושים תורניות ושומרים עליה אבל זה כבר קשה לנו ואני לא מצליחה לגרום לה לישון על הגב מה לעשות ? והיא לא רגועה היא בוכה המון בוכה ומפסיקה לבד היא גם לא ישנה הרבה בכלל שעתיים שלוש גג מה לעשות אני כבר מישתגעת או שכל התינוקות זה ככה ? תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 שבועות

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 שבועות

שירי קאשי
    07/09/2008

הי אורית,
    בגיל כה צעיר היא עדיין זקוקה לחום והבטחון שהיא מקבלת על הידיים. השכיבה על הבטן אכן עוזרת לגזים וגם תורמת לתחושת הבטחון כיוון שהיא מחזירה את התינוק לתנוחה עוברית בה הוא מעט סגור ומרגיש מוגן ובטוח מהגירויים החיצוניים לעומת שכיבה על הגב בה הגוף נמצא פרוס ופתוח וחשוף במידה ניכרת לסביבה. בתך יודעת יפה מה טוב יותר עבורה ואכן בדרך זו היא נרגעת ונרדמת. אתם יכולים להמשיך בשינה על הבטן (תחת השגחה) אך ניתן גם להשכיבה על הגב בתוך פוף כשהיא שקועה ומעורסלת. שכיבה זו דומה לשכיבה על הבטן מבחינת תרומתה הן לגזים והן לתחושת הבטחון אך עדיין מאפשרת לשמור על הנחיות משרד הבריאות בהקשר של שינה על הגב. כמובן שניתן ליישם כל עוד היא לא מראה סימנים שהיא לקראת התהפכות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת ראש בשכיבה על הגב
    סיון
    05/09/2008

שלום, בתי בת 8 שבועות נולדה בניתוח קיסרי בשל מצג עכוז בשבוע ה 39 במשקל 3.1 קג. בשכיבה על הגב כאשר ראשה מוטה ימינה או שמאלה ונמצא בקו ישר עם הכתף היא איננה מסוגלת להזיזו כלפי מעלה או לצד השני ופשוט "תקועה" בתנוחה זו. יש לציין כי כאשר הראש מוטה לאחד הצדדים אך מצוי רק בזוית של 45 מעלות היא מצליחה להזיזו מצד לצד. חשוב לציין כי לא נראה שהיא מגלה העדפה לאחד הצדדים וכאשר ראש נמצא במרכז היא מצליחה להשאר במצב זה דקות ארוכות. בשכיבה על הבטן היא מזיזה בקלות את ראשה מצד לצד ואף מרימה אותו למספר שניות. חשוב עוד לציין כי היא נולדה עם נפיחות (מעין בליטה) בחלק האחורי של הגולגולת בשל מצג העכוז ועם הזמן נפיחות זו פוחתת. עם זאת בשל הנפיחות הנ"ל(וכאן זוהי השערה שלי...) בשבועות הראשונים לחייה היא לא הצליחה להחזיק את הראש במרכז והוא "נפל" ימינה או שמאלה. שאלתי היא - האם חוסר יכולתה להזיז את הראש מצד לצד תקין לגילה? מה ניתן לעשות על מנת לשפר המצב? תודה מראש, סיון

לקביעת תור
    סגירה
    הזזת ראש בשכיבה על הגב

הוספת תגובה

• הזזת ראש בשכיבה על הגב

שירי קאשי
    07/09/2008

הי סיוון,
    תינוקות רכים יכולים לשכב זמן רב עם הראש לצד וזה מצב תקין. בגילה צריך לראות שהיא מתחילה להזיז את הראש וזה קשור גם למידת התחזקות השרירים, להתפתחות יכולת העקיבה של העיניים. כיוון שעל הבטן את מציינת שכן יש תנועה טובה אני לא הייתי מודאגת עדיין. אני ממליצה להתחיל לגרות אותה לקשר עין עם צעצוע קטן בשכיבה על הגב ולהניע אותו באיטיות לכיוון הצד הנגדי על מנת לגרות את תנועת הראש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    שני
    05/09/2008

יש לי תינוק בן שלושה שבועות 1. האם כדאי להתחיל להרגיל אותו למוצץ? 2. האם צריך לשים אותו מידי פעם על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    05/09/2008

הי שני
    בעניין המוצץ זה לגמרי החלטה שלכם האם אתם רוצים שישתמש במוצץ או לא, עם היתרונות והחסרונות של מוצץ, לגמרי לשיקולכם ולתפיסתכם.
    לגבי שכיבה על הבטן- בוודאי שיש להשכיב תינוק על הבטן כבר מההתחלה על מנת להרגילו לכך וכדי שלא עסרב בהמשך. שימו אותו על הבטן בזמן עירות שלו והגדילו את זמן השהייה מפעם לפעם.
    ומזל טוב!
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות
    מורן
    05/09/2008

בני בן 11 חודשים רציתי לשאול מס' שאלות 1. מה החשיבות שיש בגיל הזה לשהייה מחוץ לבית? יוצא לנו להוציא אותו בממוצע שעה וחצי שעתיים ביום לפעמים טיול בעגלה לפעמים גן שעשועים, חברים וכד' ויש ימים שהוא לא שוהה בחוץ רציתי לדעת האם זה בסדר ומה החשיבות של שהייה בחוץ? בבית הוא ילד פעיל משחקים איתו כל הזמן ויש לו תעסוקה. 2. רציתי לשאול באיזה גיל הם מתחילים לרצות לשהות בחברת ילדים אחרים. בני אינו בגן הוא עם מטפלת ורציתי לשאול באיזה גיל הוא כבר צריך חברה של ילדים אחרים? אני לא רוצה לגרום לו עוול בכך שבאמצע היום אינו יוצא הרבה מהבית ורק שאני חוזרת מהעבודה אחה"צ אני יוצאת איתו ובסופ"ש בבקרים אנחנו מטיילים לפעמים בריכה. 3. רציתי לשאול האם אין זה מסוכן שילד בגיל כזה ישב וישחק בחול של הים? או שכדאי להושיב אותו על כסא? מצטערת על השאלות המוזרות זה ילד ראשון וחשוב לי לשמוע דיעה מקצועית, אני לא מסתפקת בדיעות של סבתות עם כל הכבוד

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

מורן
    07/09/2008

למה לא עונים לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' תשובות

שירי קאשי
    07/09/2008

הי מורן,
    ראשית אלו לא שאלות מוזרות. אף אחת מאיתנו לא נולדה אמא וזה המקום לשאול וללמוד.
    לא חייבים להיות כל יום בחוץ וזה בסדר גמור . הטיול בחוץ טוב על מנת להחליף אווירה, לנשום אוויר אחר, לראות גירויים שונים, לראות שיש אנשים שונים וכו'. בשילוב עם משחק בגן שעשועים או בריכה בנך גם זוכה לאינטראקציות עם ילדים אחרים שזה נושא שמתחיל להיות חשוב בגילו במיוחד אם אינו בגן. חשובה גם החשיפה למגע עם מרקמים שונים, אם זה בגן השעשועים או אפילו החול בים. אם אין בעיה של ילד הרגיש יותר מידי למחלות הרי שדווקא החשיפה תעזור לו להיות מחוסן יותר וכמובן שתמיד יש מקלחת בבית אז אין מה לדאוג.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעצועי התפתחות ל-7 חודשים
    עדי
    04/09/2008

אילו צעצועי התפתחות כדאי לקנות לבת 7 חודשים? אילו דברים צריך לגרות/לחזק בשלב זה? היא זוחלת על 6, מנסה לעמוד וכמעט מצליחה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צעצועי התפתחות ל-7 חודשים

הוספת תגובה

• צעצועי התפתחות ל-7 חודשים

שירי קאשי
    07/09/2008

הי עדי,
    בגיל זה חשוב לעודד תנועה והתקדמות בחלל החדר. כמו כן ברגע שתתישב את יכולה לתת לה משחקים אשר מצריכים מעט יותר מוטוריקה עדינה כמו השחלת טבעות, חיות קופצות וכו'.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיאת כפיים
    אמאל'ה
    03/09/2008

ביתי עוד שבוע בת שנה. זוחלת במרץ, נעמדת, חייכנית ונראה לי שהיא מפותחת (מפטפטת, עושה שלום, שולחת נשיקה באויר, מתופפת בתוף וכו'). אבל לא מוחאת כפיים. בגיל 10 חודשים החלה למחוא כף (פעם ב....) ועכשו הפסיקה. התחלתי לשיר לה ולמחוא כפיים, אני לוקחת לה את כפות הידיים ומוחאת יחד איתה ו...כלום. היא מחייכת, מתנועעת כרוקדת אבל לא מוחאת כפיים. האם יש מקום לדאגה ? האם יש דרך ללמד אותה ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    מחיאת כפיים

הוספת תגובה

• מחיאת כפיים

שירי קאשי
    03/09/2008

הי,
    לא הייתי חוששת רק בגלל מחיאת כפיים. בתך עושה דברים אחרים ולא מודדים שום דבר על פי פרמטר אחד אלא מתייחסים להתפתחות הכללית שהיא נשמעת תקינה במקרה שלכם. מעבר לכך מה שאת עושה על מנת ללמדה לעשות תנועה זו זה בסדר גמור וזו הדרך ללמד.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועתיות עמ"ש מה זה בדיוק?
    יובל
    03/09/2008

בהמשך ל( בת 10 חודשים ולא יושבת) אכן היא מאוד גמישה בעמוד שדרה כשהיא מרימה את הראש להסתכל עלינו אנחנו צוחקים שעוד רגע היא הופכת לעיגול.... האם יש תרגילים שאוכל לעשות איתה על מנת לחזק את הגו? תודה על התגובה הקודמת ובאמת אשקול התייעצות

הוספת תגובה

• תגובה ליובל

דבי גרוס דולב
    03/09/2008

הי יובל
    יתכן כי מדובר בגמישות יתר או בהקשתת יתר של עמוד השדרה, אבל אינני יכולה לתת לך תרגילים בלי לאבחן מפני שלכל סמפטום ישנם תרגילים אחרים ולא ארצה לפספס.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשכיבה על הבטן
    מירי
    03/09/2008

שלום, יש לי ילד בן 7 חודשים אשר לא מוכן לשהות על הבטן , מאז שנולד פחדתי לשים אותו על הבטן בעקבות הנחיות משרד הבריואת ואז גרמתי לו את הנזק הזה!!! הוא מתהפך מבטן לגב ומגב לבטן , זז לצדדים ומאוד פעיל כאשר שוכב על הגב. במקרה שאני מנסה להשכיב אותו על הבטן (כמובן עם גירויים ....) יכולים לקרות כמה דברים: 1. הוא ישר מתהפך. 2. נשאר על הבטן בערך כ2 דקות מתוכן לרוב "נח" ולא מרים את הראש. 3. בוכה ולא מוכן.... אני לא יודעת מה לעשות , אני מאוד מודאגת . הילד הזה מאוד חכם ומפותח , פעיל מאוד וערני . אך עקשן בכל מה שקשור לתנוחה על הבטן ,שתביא בסופו של דבר תוצאה של זחילה והתקדמות. אני מודאגת מאוד בעיקר לאחר ששמתי אותו במעון ושם רובם כבר זוחלים ומתקדמים יפה כי שוהים רוב הזמן על הבטן אשמח שתעני לי במהרה ותעזרי לי תודה רבה רבה מראש מירי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• קושי בשכיבה על הבטן

שירי קאשי
    07/09/2008

הי מירי,
    חוסר יכולת לשכב על הבטן בגיל זה הוא כבר עיכוב משמעותי ואת כמובן גם רואה כבר את השפעתו על שלבי ההתפתחות המתקדמים יותר. בגלל גילו אני ממליצה לך לפנות בהקדם למדריכה על מנת לערוך אבחון ולהתאים תרגילים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    07/09/2008

הי מירי
    גיל 7 חודשים הוא ביל שאנו רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן, התהפכויות לשני שצדדים ותנועה חופשית. נראה לי שלבנך יש קושי משמעותי שעלול להשפיע על המשך התפתחותו ואני ממליצה בחום פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון ותרגילים, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים לא יושבת
    יובל
    02/09/2008

שלום, בתי בת 10 חודשים נולדה ביום המיועד בול. זוחלת זחילת גחון בלבד כבר מגיל חצי שנה התהפכה יחסית מוקדם. מרימה את עצמה גבוה מאוד על הגחון ולעיתים גם עולה על שש עוברת "מכשולים" אך לא מראה כיוון לישיבה כשמושיבים אותה נופלת קדימה או אחורה.. האם נורמאלי או שכדאי לבדוק? חוץ מזה תינוקת מאוד חיונית ונחושה (זוחלת מהר מאוד) . עדיין יונקת.. תודה מראש יובל

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים לא יושבת

הוספת תגובה

• תגובה ליובל

דבי גרוס דולב
    02/09/2008

הי יובל
    תינוק מתיישב עצמאית ממצב של עמידת 6, משם הוא מטה את הטוסיק לאחור ומתיישב. לכן אם ביתך לא מרבה לעלות על 6 הרי שאין לה הרבה הזדמנויות לתרגל ישיבה ובכל מקרה להושיב אותה, לא מומלץ מפני שגופה איננו מוכן לכך אם היא לא הגיעה לכך בעצמה.
    יכולות להיות מספר סיבות לזה שהיא איננה עולה די על 6 ועדיין מתעכבת בזחילת גחון, אחת מהן יכולה להיות קשורה לתנועתיות של עמוד השדרה.
    אני ממליצה לשקול פגישה עם מדריכה להתפחות תינוקות כדי לבדוק את הנושא ולקבל אבחון,
    אשמח גם אני לעמוד לרשותך בנושא זה
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חודשים ושבוע
    הילה
    01/09/2008

ביתי נולדה בשבוע 36 (יש לתקן את הגיל). היא זוחלת גחון מגיל שמונה חודשים מתיישבת לבד מגיל 9 חודשים נעמדת לבד מגיל 10 חודשים ומתחילה ללכת מסביב לרהיטים. ברגע שחשבתי שהיא תוותר על הזחילה על 6 למרות שהיא ידעה לעמוד על 6 מגיל שמונה חודשים וחצי וגם לטפס מדרגות. היא התחיל סוף סוף מגיל 10 חודשים ושלושה שבועות לזחול. השאלה שלי-היא נעמדת בערך מגיל 10 חודשים וקצת צועדת לאורך הרהיטים , מתי אני אמורה לראות הליכה ונסיון לעמוד לבד מבלי לאחוז בחפצים. היא מצליחה לאחוז גם רק ביד אחת. כאשר היא אוחזת בכיסא והוא זז היא מפחדת ומתיישבת היא לא הולכת יחד עם הכיסא .מתי היא אמורה לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11 חודשים ושבוע

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    01/09/2008

הי הילה
    גיל 11 חודשים הוא גיל מוקדם מכדי לצפות להליכה עצמאית, אפשר להגיד שעד גיל שנה וחצי ללא הליכה אנחנו לא דואגים. מה שנשמע לי יותר חשוב זה דווקא לבסס יותר את הזחילה על6, לצבור שם זמן ונסיון. לכן נסי לעודד אותה לזחול הרבה על 6 ע"י התרחקותך לקצה השני של הבית וקריאת שמה שתזחל אלייך, לשים הרבה אתגרים ומכשולים של כריות על הרצפה כדי לאתגר את הזחילה, ובכלל לחזק את המקום הזה. לגבי הליכה עצמאית, תני לזמן לעשות את שלו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה