מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה מאוחרת בגיל שלושה וחצי חודשיםרז14/04/2008
ני רוצה לחזור להניק שוב יש לי חלב אך הוא לא כל כך רוצה לינוק לכן אני נותנת מטרנה לא כתוספת, את ההנקה אני נותנת כתוספת ולכן ניסיתי להניק ואחר כך לתת אוכל אך אחרי שהנקתי שעה שלמה חצי שעה מכל צד הוא בכול זאות אכל את כל הבקבוק (120) מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מאוחרת בגיל שלושה וחצי חודשים
שירי קאשי14/04/2008הי רז,
זה קשה מאוד לחזור להניק תינוק שאינו רגיל. אני מאוד ממליצה לך לפנות למדריכת הנקה אשר תוכל לשבת איתך ולתת לך הכוונה מדוייקת כיצד לנהוג ולהדריך אותך באופן ישיר. זה תהליך קשה אבל אם תתמידי אני בטוחה שתוכלי לחזור להניק.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשיםמירב13/04/2008
שלום,
בני בן ארבעה חודשים. הצליח יפה להתהפך מהבטן לגב כל יום במשך שבועיים ואז הפסיק...
במקום לבצע את תנועת ההיפוך הוא מרים את הרגליים ומזיז את הטוסיק מצד לצד.
כאילו מנסה שיטה חדשה ולא מוצלחת להיפוך...
בנוסף הוא לא מנסה כלל להתהפך מהגב לבטן.
מה עליי לעשות?
תודה מראש,
מירב אימא של כפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ארבעה חודשים
שירי קאשי13/04/2008הי מירב,
התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 4-6 חודשים. לעיתים ההתהפכויות הראשונות הן מקריות ומלוות במעין נפילה והחוויה השלילית עוצרת את התהליך. ניתן להכין את התינוק לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לו את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית וכך כשהוא יוכל לבצע בעצמו הוא לא יופתע וייבהל. להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקדמות בזחילהג'ני13/04/2008
שלום
בתי אוטוטו בת 10 חודשים, התחילה לזחול גחון (קצת מעוות) לפני כמה שבועות, ובערך מאז גם התחילה לעשות על שש ולהתנדנד. (שלשום אפילו התיישבה לבד, אבל נראה לי בפוקס)
כמה זמן יכול להימשך שלב ה"רוקינג"? כי בינתיים היא לא מנסה לזוז בצורה הזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקדמות בזחילה
שירי קאשי13/04/2008הי יוליה,
שלב ה"רוקינג" יכול להמשך זמן רב והוא בעל טווח ארוך ומשתנה בין תינוק לתינוק. בגיל של בתך אנו כבר מצפים שתתחיל לזחול בקרוב. אין לי מספיק מידע על אופן ההתפתחות שלה עד כה על מנת להתייחס לגורם המעכב אשר הביא לשיבוש זחילת הגחון ולעיכוב בזחילת השש.
תרגילים כלליי:ם
1.בכל מקרה על מנת לחזק אותה נין לעודד אותה ל"רוקינג" על ידי כך שכאשר היא על שש לאחוז בצלעות ולהניע אותה.
2. ניתן להעמיד אותה על שש על כדור פיזיו ובזמן שאוחזים אותה להניע אותו לכל הכיוונים באופן איטי. זה יתרום ללימוש שלה של העברות משקל על שש וכן ישפר את שיווי המשקל.
3. כשהיא על שש להגיש לה צעצוע בכדי שתושיט יד אחת ותעביר משקל ליד השניה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות12313/04/2008
בוקר טוב, ביתי בת 7 חודשים נולדה פגה במשקל 1200 גרם בעבר היתה מתהפכת מהבטן לגב והיום לא עושה זאת בכלל רק מהגב לבטן. אוהבת להיות על הבטן תופסת צעצועים זוחלת אחורה מרימה ישבן ומנסה קדימה. הבעיה היא שהיא לא מתהפכת בכלל מהבטן לגב, שכחה? איך אפשר לעזור לה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתהפכות בטן לגב
שירי קאשי13/04/2008הי,
בכדי להתהפך מהבטן לגב צריכה להיות יכולת זקיפה גבוהה של הראש. כשהראש גבוה ומוסט הצידה הוא משמש כמשקולת המושכת את כל הגוף לכיוון של התהפכות לגב.
תרגילים:
ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
3. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
4. על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את הרגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
5. היפוך ג'ודו - כשהתינוק על הבטן, הכניסי את יד ימין שלך מתחת יד ימין שלו ומתחת לבית החזה עד שתגיעי לזרוע שמאל. אחזי את זרוע שמאל קרוב לכתף כך שתוכלי כאילו לאסוף אותה בזמן ההיפוך כדי שלא תתקע בדרך. באותו הזמן גם לאחוז ביד שמאל שלך את רגל ימין שלו ולכופף אותה. כששתי הידיים שלך אוחזות להתחיל את ההיפוך כשהידיים שלך מובילות את התהליך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
12314/04/2008ראשית תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
בנוסף ביתי כשמעמידים אותה (עלינו) היא נעמדת על קצות האצבעות כשהרגליים מתוחות היא לא נעמדת על כל כף הרגל, האם זו בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירי קאשי15/04/2008הי,
בגיל של ביתך עדיין אין משמעות מיוחדת לעמידה על האצבעות והרבה תינוקות מתחילים לעמוד כך. בגילה רצוי להמעיט את העמידה ככל האפשר על מנת לאפשר להמשיך ולהתפתח באופן תקין, לפתח זחילה טובה וכל זה לפני שתתחיל לתרגל הליכה. בגיל גדול יותר כאשר ההליכה אמורה להתפתח, תתכן התחלת עמידה על קצוות אצבעות אך אם שלב זה ממשיך זה מעיד בדרך כלל על שרירים אחוריים מקוצרים אשר מביאים לכך שלילד נוח יותר למתוח את כף הרגל ומתקבלת הליכה על האצבעות. במצב זה יש צורך בהרפיית שרירי הגב והתארכותם.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםמיטל12/04/2008
בני בן 4.5 חודשים יש לו דלקת בעיניים עם הפרשה צהובה רציתי לדעת אם זה יכול להיות אחד הסימנים לקראת הוצאת שיניים בלי קשר הוא מרייר המון "ואוכל" את הידים .
בכל אופן רציתי לדעת מה אפשר לעשות נגד הדלקת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב12/04/2008הי מיטל
פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית של תינוקות. אני ממליצה לפנות לרופא הילדים ולקבל טיפול לדלקת העיניים שיכולה להיות אינדיקציה להתפתחות שיניים אבל לא בהכרח מהווה.
תהיו בריאים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי בלי סיבה מובנתמאי11/04/2008
שלום רב
התינוק שלי בן חודשיים החל לבכות אתמול בכי היסטרי במשך שעה, בלי סיבה מובנת.
הבכי החל לאחר האמבטיה לפני ההנקה שלפני שינת הלילה.
כל פעם שניסיתי להניק אותו הוא צרח מבכי, ניסינו הכל כדי להרגיע אותו, כולל האכלת סימילק,
שהוא ממש שונא את זה, ולפתע הוא אכל 30 סמ"ק... אבל אח"כ המשיך בבכי ההיסטרי.
בדקנו אולי מציקים לו הבגדים או שערה או חום אבל הכל היה תקין.
זה לילה שני ברציפות שזה קורה.... וזה לא גזים, שלהם אנו כבר מורגלים...
למישהו זה מוכר???
נואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי היסטרי בלי סיבה מובנת
שירי קאשי13/04/2008הי מאי,
לא ניתן לדעת בודאות ממה נובע בכי היסטרי פתאומי. יש סיכוי טוב שלמרות שאתם מורגלים כבר בכאבי הגזים ביום יום, שזו וריאציה קשה יותר של התופעה. כאבי הגזים עלולים להחמיר בשעות הערב ולעיתים להיות מלווים בכאבי בטן עזים. תנסו בזמן התקף כזה להחזיק בתנוחת ערסול התורמת להרפיית השרירים ומכאן גם מקלה על הכאב וכן על שחרור הגזים. ניתן לשלב עם ישיבה על כדור פיזיו ולקפץ קלות. גם התנועה תורמת לרגיעה (גם אם הבעיה היא לא מגזים). במידה והתופעה לא עוברת יש לשלול בעיות אחרות (כמו למשל כאב אזניים).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותליאור11/04/2008
שלום בני בן 11 חודשים וחצי הוא נעמד בעזרת דברים מושיט ידיים מגלה סקרנות לכל אך הוא לא מכניס לפה גם לא חפצים וגם לא אוכל, גם שהוא מכניס את האצבעות למעדן או נוגע באוכל שאני מאכילה אותו הוא משחק איתו עם הידיים אך לא מכניס לפה.
זה נראה לי קצת מוזר כי אני מבינה שתינוקות בדרך כלל מכניסים דברים לפה והוא לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי13/04/2008הי ליאור,
הכנסת הידיים לפה היא שלב התפתחותי. לעיתים אצל ילדים אשר אינם עושים הרבה זאת זה נובע מכך ששרירי הגב שלהם מקוצרים והפעולה מצריכה מהם מאמץ רב יותר. החשש הוא שבשל העובדה שהידיים לא מגיעות מספיק לפה הן גם לא מגיעות מספיק לקו האמצע ומכאן עלולה להיות השפעה מעכבת על ההתפתחות המוטורית. לפי דבריך נשמע כי בנך מתפתח יפה. בגילו כבר פחות הייתי מנסה לגרות להכניס ידיים לפה אלא לגרותו לתנועה לקו האמצע ואף לחצייתו. תתני לו להתנסות כמה שיותר באכילה עצמאית עם הידיים. הגישי לו צעצועים בקו האמצע וגרי אותו להצלבות של הידיים. בנוסף אם את רואה שגבו זקוף מאוד ונוקשה, רצוי להוסיף תרגילים להתעגלות של הגב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשים שלא מחקה דיבורלימור11/04/2008
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים.
למרות שהיא מפטפטת בשפת התינוקות (בעיקר צועקת...ולא הרבה) היא לא מחקה קולות. ז"א שאם אני אומר לה "אה, אה אה או בה בה בה" היא תענה לי במלמולי תינוקות ולא בחיקוי של ההברות.
האם הדבר תקין? הבנתי שבשלב זה עליה כבר לחקות הברות?
מה ניתן לעשות כדי לשפר את יכולת החיקוי שלה?
תודה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב12/04/2008הי לימור
גיל 4 חודשים הוא גיל מאוד מוקדם כדי לדבר על תקין או לא תקין בנושא דיבור ומילמול.
המשיכי לדבר את ביתך, התקרבי אליה בזמן הדיבור, השתמשי במפתחי פה גדולים ובקול רם, משפטים קצרים, דקלומים קצרים והכל יהיה בסדר!
לילה טוב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשיםג'ני11/04/2008
שלים בתי בת 3 חודשים היום בטיפת חלב שקלו אותה ומשקלה 5645 ק"ג גובה 59 וחצי ס"מ היקף ראש 39 ס"מ
נולדה במשקל 2278 ק"ג גובה 47 ס"מ היקף ראש 33 ס"מ.
נמצאת באחוזון 25%-50% האם זה תקין? ניזונה כרגע רק מהנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 3 חודשים
דבי גרוס דולב11/04/2008שלום לך
אלה שאלות שאינן מתאימות לפורום זה, אני ממליצה להתייעץ עם אחות טיפת חלב
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תתחיל ללכתקרן11/04/2008
שלום בתי הקטנה בת שנה ושבועיים היא זוחלת כבר מגיל חצי שנה בגיל שבעה וחצי חודשים היא כבר נעמדה לבד ומגיל שמונה וחצי חודשים היא החלה לטייל לה בבית עם עזרה של חפצים הולכת מסביב לשולחן כמובן שכל הזמן י ישהתקדמות היא נעזרת רק ביד אחת וכו' השאלה היא כמה זמן זה עד שהיא תתחיל ללכת זה נראה כאילו היא ממש לא מעוניינת כי יותר מהר וקל לזחול לאן שהיא רוצה האם יש צורך לפנותלגורם מקצועי האם כדאי להשתמש בהליכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב11/04/2008הי קרן
עד גיל שנה וחצי אין צורך לפנות לשום עזרה מקצועית. מעבר לזה ביתך התקדמה מאוד מאוד מהר, אולי אפילו מהר מדי, לכן טוב שתמשיך להתבסס בשלבים קודמים של ההתפתחות המוטורית וכשתהיה מוכנה וכש מערכת שיווי המשקל שלה תהיה מוכנה, היא תתחיל ללכת.
בהליכון לא מומלץ להשתמש כי הוא רק דוחה את פיתוח מערכת שיווי המשקל העצמאית עקב השענותו של התינוק בגורם חיצוני.
שיהיה בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןסיגלית10/04/2008
מתי יש להניח תינוק על הבטן, כדי שיתחזקו שרירו?
הבן שלי הוא בן חודשיים וחצי וישן רק על הגב, כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מתחיל לבכות, האם לתת לו להמשיך לבכות? מה ניתן לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגלית
דבי גרוס דולב10/04/2008הי סיגלית
יש להניח תינוק על הבטן כבר בהתחלה, בזמן עירות או בזמן שינה אם יש עליו השגחה.
השכבה על הגב בלבד יוצרת אצל התינוק תבנית תנועתית שמקשה עליו את השכיבה על הבטן, בית החזה שלו פתוח, לפעמים נוצר גם מתח בגב ובשכמות ומפה ועד קושי בשכיבה על הבטן הדרך קצרה.
כבי הוא לא הפתרון אלא תרגול יומיומי של תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן.
באתר זה תמצאי מאמר על שכיבה על הבטן ותרגילים לשיפורה.
אני מאוד ממליצה לתרגל ולהתמיד שכן זהו הבסיס להמשך ההתפתחות.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחון ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים קמה בבכיעירית10/04/2008
כמעט כל יום, הילדה שלי קמה באמצע הלילה בבכי ולא מצליחה להרדם
כמובן גם מאוד קשה להרדים אותה והיא דיי מתנגדת
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חודשים קמה בבכי
שירי קאשי14/04/2008הי עירית,
היכולת לישון שינה עמוקה וטובה תלויה מאוד ביכולת להיות נינוח ורגוע. כל תינוק צובר מתחים בגופו מעצם היותו חשוף לגירויים השונים של העולם מחוץ לרחם, מהיותו מושפע מכח הכובד (בניגוד לחופש התנועה לו זכה ברחם) ועוד. תינוק שצבר מתחים רבים, הדבר מתבטא במתח שרירי מיותר. המתח הזה מביא לחוסר נינוחות, הגוף לא יכול להרפות לחלוטין, רפלקס מורו מתעורר וכל הדברים הללו מביאים לשינה לא עמוקה והרבה יקיצות. שנת הלילה (גם אצל מבוגרים) מחולקת למחזורי שינה בהם ישנה שינה עמוקה ושינה פחות עמוקה שבה לעיתים יש גם התעוררות. תינוק עם מתח שרירי לאחר התעוררות יתקשה מיד לחזור לישון, ירגיש חוסר נוחות, יזדקק שוב לעזרת ההורים להגיע לרגיעה והרדמות. מעבר לכך כמובן שיכולות להיות גם סיבות נוספות לשנת לילה לא רציפה. בתינוקות קטנים יש גם התעוררויות לצורך אוכל, כתוצאה מחיתול רטוב, כאבי בטן או שיניים אצל תינוק גדול יותר.
תנסי לענות על צרכיה באמצעות התרגילים הבאים:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותה כך שתהיה מעורסלת. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתה בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. או תבצעי איתו כל פעילות אינטסיבית יותר שאת נוהגת לעשות. יש סיכוי שזה יעייף אותה ואחר כך יהיה לה קל יותר להרדם.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוקת בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. בסופו של דבר ההרדמות צריכה להיות כשהתנועה כבר ממש מינורית. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם היא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה. המשך התנועה לאחר המעבר למיטה מאפשר להם לחזור מהר לשינה העמוקה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 שבועותליאל08/04/2008
בני בן חמישה שבועות נולד בשבוע 40 בלידה רגילה..
בגלל בעיה של פטמה שקועה בני יונק אך ורק מהשד השמאלי שלי. הוא עולה יפה במשקל שוקל כעת 4.250 אבל שמתי לב שבדרך כלל בשכיבה על הגב הוא מפנה מבט רק לצד ימין, קרי ,לצד שהוא יונק.
באילו דרכים ניתן לעודד אותו להפנות את ראשו לצד השני?
ניסיתי לעשות זאת בעזרת הקול שלי, עם צעצעועים מוסיקה אך הוא לא מראה עניין להפנות את ראשו או אולי מתקשה לעשות זאת.
גם עם המבט הוא עוקב אחר חפץ עד האמצע ולא ממשיך.. בעת השינה הוא נרדם על הגב כשראשו מונה לצד ימין (שמאל שלי) ובמהלך הלילה הוא מזיז את הראש מצד לצד. לעיתים אני מבחינה שהוא מעדיף לישון על הבטן ואז ראשו משנה צד הרבה יותר.פעמים- לשני הצדדים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה לצד אחד
שירי קאשי09/04/2008הי ליאל,
נטייה לצד אחד יכולה להיות מולדת אך גם יכולה להתפתח כתוצאה מגורמים סביבתיים כפי שכנראה קרה אצלכם. את יכולה לנסות להניק פעם בתנוחת ערסול ופעם בתנוחת פוטבול בה התינוק מגיע אליך מאחור וראשו מופנה לצד השני. גם אם לא מסתדר לשנות את אופן ההנקה, חשוב מאוד במהלך היום ליצור איזון בין הצדדים:
1. ראשית את יכולה לשים אותו בתנוחת ערסול במנשא קשירה. תנוחה זו חשובה לכל התינוקות עד גיל 3-4 חודשים ובמיוחד לו כיוון שהיא מאפשרת לו לשהות בנינוחות כל פעם עם הראש לצד אחר.
2. להשכיב על הצדדים. סביר להניח שיהיה צד אחד שבו הוא יתקשה יותר וינסה להרים את הראש. במקרה כזה צריך להרים את האגן תוך כדי ניעות קלות עד להנחת הראש ושהות נינוחה על הצד.
3. להרבות בשכיבה על הבטן. כבר ציינת שעל הבטן הוא יותר משתמש בשני הצדדים. יתרון נוסף הוא שבעת הרמת הראש כח הכובד עובד על הבאת הראש למרכז ותורם לאיזון.
כיוון שנראה לי שהנטייה אלצכם התפתחה לאחר הלידה, ועל הבטן הוא כן מפנה ראש לשני הצדדים, יש סיכוי טוב שאם תקפידו על החזרת האיזון על פי ההמלצות שלמעה הבעיה תחלוף במהרה ללא צורך בהתערבות נוספת. תעקבו ושימו לב שמתחיל תהליך של שיפור ואם יש צורך תחזרי עם שאלה נוספת לקבלת הדרכה לגבי תרגול ממוקד יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4חודשיםמיטל08/04/2008
בני בן 4 חודשים ורציתי לדעת האם אפשר לתת לו קונפלור לפני השינה בלילה הבנתי שזה מחזיק
לכל הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב08/04/2008הי מיטל
בפורום שלנו אנו מייעצים בענייני התפתחות מוטורית ולא לגבי תזונה, כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב או תזונאית.
אבל מנסיוני אני יודעת שזה לא תמיד מחזיק כל הלילה ושכדאי לחשוב האם אנו רוצים לתת לתינוקנו מאכל שערכיו התזונתיים לא כ"כ גבוהים רק על מנת שישן, ועוד בגיל כ"כ צעיר..
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפות?אינה08/04/2008
בוקר טוב, בתי בת חודשיים, כבר מרימה יפה את הראש. יד שמאל שלה מעט חלשה ואתמול היא
נשענה עליה, הרימה את יד ימין, הטתה את הראש וביצעה חצי היפוך. אחרי כמה דקות היא דחפה את עצמה לשכיבה על הגב.
זה קרה שוב עוד פעמיים, ולאחר מכן היא עשתה רק חצי, נשכבה על הצד כששתי ידיה מלפנים, אוחזות האחת את השניה.
האם זו התהפכות אמיתית? לפי התשובות למטה אני מבינה שאם נח לה על הצד-להשאיר אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב08/04/2008הי דנה
פעמים רבות, ההתהפכויות הראשונות והמוקדמות נעשות ללא שליטה אלא ע"י איבוד שיווי משקל.
מצד שני ישנם גם מקרים בהם זה באמת קורה מוקדם, אם ביתך תחזור ותעשה זאת, סביר להניח שזה ישעה בשליטה. מה שכן יש לשים לב לזה שההיפוך יעשה נכון ומאורגן ולא ע"י הקשתה שי הגב.
התהפכות מבטן לגב צריכה להתבצע ע"י כפיפה של הגב, העברת משקל וגלגול רך.
לגבי הצד- לא רק שאפשר להשאיר אותה על צידה אלא שזה גם מומלץ שכן דרך שכיבה על הצד לומדת ביתך להשתמש בצידי גופה ולהיות באמצע הדרך של התהפכות מגב לבטן.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת
אינה08/04/2008היום היא התהפכה גם לצד השני, ועשתה זה בצורה שלווה ורכה.
מתי בממוצע זה קורה בנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכויות
שירי קאשי09/04/2008הי דניאל,
לרוב התהפכויות רצוניות מתרחשות בגיל 4-6 חודשים. ההתהפכות כפי שאת מתארת נשמעת כמאורגנת ונשלטת וללא תחושת נפילה. אני בכל מקרה ממליצה לך לתרגל את תרגילי ההתהפכויות המופיעים פה בפורום על מנת לשפר את המיומנות וכן על מנת לפתח היטב את כל המרכיבים המוטורים הקשורים בתהליך זה.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)