מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 5 חודשיםחני20/05/2008
שלום,
בני בן חמישה חודשים יש לי 2 שאלות בקשר אליו:
1. הוא מתהפך מהגב לבטן כבר חודש אבל לא מהבטן לגב. איך אפשר לעזור לו להתהפך לצד השני ?
2. הוא התחיל לנשוך חזק ידים של אחרים ואת הפיטמה שלי, האם יכול להיות מצב שגודלות לו שיניים כ"כ מוקדם? ל 2 הילדים הראשונים שלי לא צמח לפני 10 חודשים, האם יכול להיות קשר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחני
דבי גרוס דולב21/05/2008הי חני
1.להלן מספר תרגילים לעידוד התהפכות מבטן לגב:
1. לרכון מאחורי התינוק, לסדר את המרפקים כך שיהיו ברוחב כתפיים ולהעביר משקל ממרפק למרפק כשבכל פעם מרפק אחר מתרומם מהרצפה בתנועות הולכות וגדלות עד להתהפכות.
2. להפוך את התינוק בצורה יזומה מהבטן לגב דרך זה שאנו מושכים יד אחת מתחת לבית החזה עם התעגלות הגב ובאותו זמן מקפלים את הברך של הרגל הנגדית עד היפוך.
בכל מקרה הוא נמצא בטווח נורמאלי של ההתהפכויות ואני מאמינה שזה יגיע בקרוב.
2.יכול להיות שבנך נמצא בטרום גדילת שיניים, תהליך שיכול להמשך זמן רב. נסי לתת לו נשכנים מסוגים שונים.
בברכה, דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשעירית20/05/2008
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1. בני בן 5 חודשים ומאז לידתו לא הקפדתי להשכיבו על הבטן (כך הונחיתי בבי"ח). כשאני משכיבה על הבטן הוא מתעצבן צורח ואינו מוכן לשתף פעולה. רק בשבועיים האחרונים אחרי התעקשות מצידי הוא שוכב על הבטן ואף נרדם כך מס' פעמים. הוא מרים את הראש בתמיכת החזה די גבוה אך לא מיישר מרפקים. הוא גם לא מתהפך. עשיתי את התרגילים שהצעתם לאמהות אחרות באתר אך עדיין אין התקדמות. האם לדעתכן אני צריכה להתייעץ עם איש מקצוע שיאבחן?
2. מכיוון שהשכבתי אותו הרבה על הראש הוא קיבל בראשו צורה ישרה (מאחור) יש מצב שזה ישתפר בעתיד?
אשמח לקבל דעתכן.
תודה רבה וישר כח כל התובות המקיפות באתר.
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירית
דבי גרוס דולב20/05/2008הי עירית
אין טעם שאמליץ שוב על התרגילים שכבר ניתנו פה אם כבר ניסית אותם. לבנך עלול להיות קשה ליישר מרפקים ולהתהפך מבטן לגב אם עדיין לא נוח לו או אם משהו מפריע לו, פיזית.
התהפכות אצל תינוקות מתחילה בין 4-6 חודשים כך שבנך עדיין בטווח זה אבל מכיוון שזה גיל שאנו כן רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן אולי כדאי לשקול פגישה עם מדריכה שתאבחן ןתלמד תרגילים ספציפים לבנך.
לגבי השאלה השנייה- הראש בד"כ משתפר עם הזמן אבל כדאי אולי להתיעץ עם רופא ילדים בעניין זה.
נשמח לעמוד לרשותך טלפונית לקבלת פרטים או מידע בנושא שיעור פרטי.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן עשרה וחצי חודשים ולא זוחלמרים20/05/2008
הקטן שלי בן עשרה וחצי חודשים ולא זוחל, אני מעונינת לשמוע תרגילים שאפשר לעשות איתו בבית כדי לקדם את ענין הזחילה. חוץ מזה הוא מקסים - עושה שלום וכפיים, מחייך ומתקשר חבל על הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למרים
דבי גרוס דולב20/05/2008שלום מרים
קשה מאוד דרך פורמט זה לתת תרגילים לעידוד זחילה מכיוון שאי אפשר לדעת ולאבחן מה מעקב את הזחילה של בנך, בד"כ כשעדיין אין זחילה בגיל זה יש סיכוי שמשהו מפריע ביישום הזחילה.
אני ממליצה לך לשקול פגישה עם מדריכה מנוסה שתיתן אבחון ותרגילים ותעניק לבנך את האפשרות לממש את הפוטנציאל ההתפתחותי שלו.
נשמח לעמוד לרשותך!
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה בת 9 חודשיםלילך19/05/2008
שלום רב,
בתי בת ה-9 חודשים השבוע החלה לפני מספר ימים לזחול גחון היא זוחלת בצורה כזאת מרימה את המשקל על הידיים ודוחפת את עצמה קדימה
ללא עזרה של הרגליים
האם זאת התחלה תקינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה בת 9 חודשים
שירי קאשי20/05/2008הי לילך,
כל תהליך התפתחותי מתחיל על ידי תנועות אקראיות שבהדרגה התינוק לומד לאן הן מובילות אותו ומשם הוא מתחיל לפתח תנועות רצוניות על מנת להתקדם. בשלב המאוד התחלתי הרי שכל סוג תנועה הוא בסדר אך זה אמור לחלוף מהר. כמו כן תחשבי על שלבי ההתפתחות הקודמים בהקשר של שימוש ברגליים. האם היא לא הרבתה להרים רגליים על הגב, האם בשכיבה על הבטן הרגליים היו לרוב באויר, האם בסיבוב סביב ציר השתמשה ברגליים לצורך דחיפה לשני הצדדים, האם היה שימוש ברגליים בהתהפכויות וכו'. סביר להניח שאם באופן כללי היה חוסר שימוש או שימוש לקוי ברגליים במהלך כל השלבים עד עתה הרי שכן יש קושי שצריך להתייחס אליו. במקרה כזה אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות תינוקות לקבוע אבחון וטיפול בנושא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםמאיה19/05/2008
שלום,
רציתי לשאול 2 שאלות. בני בן 3 חודשים והוא פשוט ישן המון.
במשך היום הוא ער בערך שעה וחצי-שעתיים ונרדם לשעה וחצי בערך וב19:30 בערך הוא נרדם לשינה ארוכה של 7 שעות. הבעיה היא שאי אפשר למשוך אותו ולהשאיר אותו ער מעבר לשעה 19:00 או מעבר לשתיים ביום. אם מניחים אותו במיטה כשהוא מתחיל להתעייף ומפהק הוא רגוע ונרדם בעצמו, אבל אם מנסים למשוך אותו ער הוא נכנס להיסטרית בכי ולוקח שעה להרדים אותו.
מבחינת משקל הוא עלה עכשיו 650 גרם ב3 שבועות ומבחינת ההתפתחות הוא גם בסדר כי הוא מחייך ובועט ברגלים ובידים והוא התהפך כבר- יש סיבה שאמורה להדאיג בכל זאת מבחינת שעות השינה הרבות שלו?
שאלה שניה- הוא מסכים לחייך ו"לדבר" רק אם הוא שוכב על הגב ונמצאים מעליו. ברגע שמרימים אותו בידיים הוא מרים את הגבות כאילו הוא מופתע לראות את העולם והוא נראה כל כך מסוקרן מהכל ולא ממוקד במשהו מסויים. זה בסדר? יש משהו שניתן לעשות כדי שיחייך גם בתנוחות אחרות?
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים
שירי קאשי20/05/2008הי מאיה,
מספר שעות השינה הוא פרמטר עם טווח מאוד גדול שיכול להכלל במה שאנו מכנים נורמלי. בגילו הוא עדיין זקוק לשנת בוקר, שנת צהריים ותינוקות רבים עוד זקוקים לשינה בערב וכל זאת לפני שנת הלילה הארוכה. כשמדברים על הרבה מידי שעות שינה צריך להסתכל כמה בסך הכל הוא ישן במהלך יממה ואצל תינוקות בני גילו זה עדיין יכול להיות שעות רבות. אם יש מספיק שעות ערות ובהן הוא פעיל ומתפתח יפה אזי אין סיבה לדאגה. לגבי שנת הלילה את יכולה לנסות ולהפוך אותה לתנומה קצרה יותר ובכך לאפשר לו לנוח וללכת לישון לילה בשעה יותר מאוחרת וכך יישן גם יותר מאוחר בבוקר. בכל מקרה יש לשים לב לצרכים שלו ואם הוא עייף מאוד אז הוא צריך לישון. אני ממליצה גם להתייעץ עם אחות טיפת חלב או עם רופא הילדים שמכירים אותו ויוכלו לתת את חוות דעתם לגבי האיזון בין מספר שעות השינה, הערות ומידת ההתפתחות. אני מניחה שהם רק ירגיעו אותך בנושא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי
מאיה20/05/2008תודה רבה על התשובה המהירה
תוכלי להגיד לי מה דעתך לגבי השאלה השניה שכתבתי? זה מטריד אותי מאוד שאולי משהו לא בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוכים
שירי קאשי22/05/2008הי מאיה,
כיוון שציינת שכשנמצאים מעליו הוא מגיב יפה הרי שלא נראית בעיה בהתפתחות התקשורתית שלו. באזור גיל 3 חודשים הרפלקסים של שיווי המשקל מתחילים לפעול ולכן אנו מצפים לראות התפתחות גם בהחזקת הראש ובאיזון הגוף כאשר מרימים את התינוק. ייתכן שהמאמץ שהשקיע בייצוב העצמי שלו הפריע לו לעסוק בדברים אחרים בזמן שמרימים אותו. אני מצפה שבזמן הקרוב ככל שהוא יתחזק וגם היכולת התקשורתית שלו תגדל תראו שינוי במצב שאת מתארת. אם את שמה לב שישנה בעייה עם החזקת הראש לכתוב שוב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה - שומטת ראשאודליה19/05/2008
שלום!
ביתי בת 6.5 חודשים לרוב מתהפכת מהגב לבטן, פחות מהבטן לגב, כבר זוחלת אחורה.
כשהיא תופסת לי את האגודלים שלי בשתי ידיה על מנת שאני אעזור לה להרים את הראש לכיווני (משכיבה של 180 מעלות) היא פשוט מושכת את הראש שלה אחורה ומרימה את התחת כלפי מעלה, היא ממש מתנגדת.
אילו תרגילים ניתן לבצע על מנת שהיא לא תתנגד בצורה נחושה כלכך, אני מנסה לשכנע אותה עם משחקים ושירים אך ללא הצלחה?
כמו כן,מהבטן לגב היא מעט מאוד מתהפכת, לפעמים כשהיא מתהפכת מגב לבטן ולאחר כמה זמן שהיא משחקת על הבטן, או זוחלת אחורה היא פתאום מתעצבנת ורוצה שיהפכו אותה חזרה על הגב, היא לא מתהפכת בכוחות עצמה.
מה ניתן לעשות?\
תודה רבה, אודליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאודליה
דבי גרוס דולב19/05/2008הי אודליה
אתחיל ואומר שאני לא ממליצה לנסות ולהושיב תינוק ע"י החזקת ידיים ממצב של 180 מעלות מפני שזה מעודד התיישבות דרך שרירי הבטן ולא זו הדרך להתיישבות. תינוק אמור להתישב ע"י עמידה על 6 והטיית הטוסיק הצידה ולאחור. לכן אני לא מוצאת לנכון לתת תרגילים שיעודדו זאת. אני כן רוצה לבדוק האם ישנם מצבים נוספים בהם ביתך שומטת את ראשה לאחור או לא מחזיקה אותו. האם בעת שכיבה על הבטן או כשאת מחזיקה אותה בידייך היא שומטת את ראשה ? אם המצב היחיד בו זה קורה הוא בעת הרמה כמו שציינת אז אין מה לדאוג, אני מחכה לתשובתך בעניין זה.
כדי לעודד התהפכות מגב לבטן תנסי את התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן תעמדי מאחוריה על ברכייך, תפסי את מרפקיה והעבירי משקל ממרפק למרפק בנדנודים הולכים וגדלים עד התהפכות.
2. הפכי אותה מהבטן לגב תוך קרוב יד ורגל נגדית כך שהיד תכנס מתחת לבית החזה, תעגל את הגב ותגרום להתהפכות.
בכל מקרה כדאי לבדוק מה מפריע לה לבצע התהפכות מגב לבטן, האם המרפקים שלה נמצאים פחות או יותר ברוחב הכתפיים כשהיא שוכבת על הבטן? כי אם לא זה עלול לעקב את ההתהפכות.
אני חכה לתשובותייך כדי להמשיך ולענות לך.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב !
אודליה20/05/2008ביתי מתקשה להתהפך מהבטן לגב ולא מהגב לבטן. כלומר כשהיא שוכבת על הבטן היא לא יודעת להתהפך חזרה על הגב.
מהגב לבטן היא יודעת ממש טוב ולאחר שהיא מתהפכת ושוכבת על הבטן היא נתקעת ולא יודעת להתהפך חזרה.
בנוגע להשמטה של הראש - בעצם היא לא משמיטה אותו , היא רק מפעילה כוח נגדי -
בטיפת חלב - נתנו לה להחזיק את 2 אגודלים ובמקום להרים ראש היא מפעילה כוח נגדי ומרימה את הטוסיק מעלה - אמרו לי שזוהי פעולה הפוכה ממה שהיא צריכה לעשות. - האם זה יפריע להתפתחות שלה??
בשכיבה על הבטן היא מרימה את הראש ממש יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאודליה
שירי קאשי22/05/2008הי אודליה,
בכדי להתהפך מהבטן לגב צריכה להיות הרמת ראש טוב (שאת מציינת שכבר יש), הבאת הידיים לקו האמצע והשענות עליהם, העברות משקל מיד ליד ועוד. ההתהפכות מהבטן לגב מובלת על ידי הראש המשמש כמשקולת המובילה את התנועה וכל הגוף בא אחריו. חשוב שההתהפכות תהיה נשלטת ולא תבוצע כמעין נפילה. את יכולה לעזור לה ללמוד את התהליכים על ידי התרגילים הבאים:
ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
3. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
4. על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את הרגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
בנוסף תרגילי המשך להתהפכות עצמה:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
לגבי התנועה שאת מתארת בהתרוממות לישיבה, ייתכן שהיא בוחרת בדרך זו כיוון שיש לה קושי מסויים שהיא מנסה לעקוף אותו. צריך לערון אבחון על מנת לדעת את מקור הבעיה ולחזק אותה במקום זה. התחילי עם התרגול לקראת ההתהפכות ואם אין שיפור בשתי הבעיות אני ממליצה לך לפנות למדריכת התפתחות על מנת לבדוק את מקור הקושי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמות לאחר אמבטיה לבת חודשדנה18/05/2008
היי שירי,אני זקוקה לעזרתך...
בתי בת חודש.אוכלת בהנקה בלבד.ישנה בין שעתיים וחצי לשלוש וחצי שעות.
לעיתים קרובות מאוד היא נרדמת במהלך היום לאחר הנקה או על הידיים פרט למקרים בודדים.
הבעיה היא בלילה/ערב, לאחר מקלחת היא פשוט מסרבת לישון בעריסה .היא נרדמת לאחר הנקה או סיבוב על הידיים וברגע ששמים אותה בעריסה והיא מתעוררת. כך מידי ערב עד 12, 1 בלילה אנחנו מסתובבים איתה על הידיים או שהיא אוכלת/משחקת עם הציצי (מוצצת לשם הנאה) עד שהיא נרדמת שמים אותה בעריסה, היא מתעוררת וחוזר שוב ושוב כמו סרט נע המלווה בבכי שמגיע לעיתים לצעקות ברגע שהיא מאוד עייפה כבר.
מה לעשות על מנת להרגיל אותה לאחר מקלחת לישון בקלות כמו במהלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות לאחר אמבטיה לבת חודש
שירי קאשי19/05/2008הי דנה,
רוב התינוקות לאחר המקלחת מרגישים עייפים אך לא אצל כולם זה עובד. יש תינוקות שהעייפות המוגברת מקשה עליהם את ההרדמות ואילו אחרים מתעוררים לגמרי. כיוון שאת מציינת שבמהלך היום אין קושי מיוחד להרדם הרי שהבעיה מתרכזת סביב שנת הלילה. בעניין הזה אין כמו אינטואיציה, ניסוי ותהייה. את יכולה לנסות להקדים את שעת האמבטיה ולהפרידה מהשינה. סיבה נוספת שיכולה לגרום לבעיה היא שהילדה מבינה שיש כאן פרידה. בלילה גם אבא נמצא והיא חשה שהיא נפרדת מכם ומפסידה משהוא ולכן נלחמת להשאר ערה. את יכולה במקביל להקדמת שעת המקלחת לאחר מעט את שעת השינה כך שהיא תהיה יותר עייפה כשהתהליך מתחיל. לאחר שנרדמת על הידיים יש להעביר אותה בתנועה מהירה ובטוחה למיטה (ככה הם מתעוררים פחות מאשר אם עושים זאת לאט ובזהירות) ומיד להתחיל במגע של טפיחות או שפשופים עדינים על מנת להחזירה לשינה העמוקה בה היא היתה.
בכל מקרה כל תינוק מגיב אחרת וכל הצעה טובה. רק צריך לנסות. חשוב לא כל יום להחליף שיטה אלא לתת לה שהות להתרגל לסדר חדש לפני שאתם מתיאשים ומקבלים הצעה אחרת. לילה טוב...
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעיםרינת18/05/2008
מאיזה גיל אפשר כבר להראות את הספר הצבעוני ולא שחור לבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעים
שירי קאשי18/05/2008הי רינת,
ראית התינוק בתחילת הדרך לא חדה וקל לו יותר להחין בצורות בעלות קונטרס גדול בצע. מכאן השימוש בספרים של השחור לבן ואדום. אין שום מניעה להשתמש במשהו צבעוני יותר גם רוב הצעצועים הם צבעוניים ולא שחור לבן. הבעיה היחידה היא שצריך לזכור לא להעמיס בגירויים אבל זה נכון לכל תחום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשרינת18/05/2008
שלום
בני בן חודשיים, מגיל חודש הוא כבר מרים את הראש בצורה יפה מאוד, לאחרונה גילנו כי כשהוא מרים את הראש יש נטיה חזקה של הראש לצד שמאל
מכיוון שהוא ישן רק על צד אחד כמובן שמיד שיננו לו את התנוחה והפנינו את הראש לצד שני
מה שקרה שעכשיו הראש נוטה ימינה.
איך מוצאים את האיזון בין הצדדים שראשו מופנה אליהם כשהוא בשכיבה על הגב?כדי שירים את ראשו בצורה ישרה ותקינה?
תודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי18/05/2008הי רינת,
הטיית הראש יכולה להיות מולדת או נרכשת כתוצאה מטיפול שהוא אסימטרי. ההטיה נראית היטב באזור הצואר אך לרוב היא ממשיכה לאורך כל הצד. לעיתים כתוצאה מהרצון לפתור מהר את הבעיה יש נטיה לעשות תיקון לצד ההפוך ואז עלולה להיווצר אסימטריה לצד השני כפי שכנראה קרה אצלכם. הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא להיות מודעים. הכוונה היא להיות מודעים למתן גירוי נכון לשני הצדדים בכל ההתנהלות שלכם עם התינוק. חשוב כשמחזיקים על הכתף להחליף כל פעם צד, ערסול והאכלה עם הראש כל פעם לצד אחר, שינה עם הראש כל פעם לצד אחר, להשכיב הרבה על הבטן כיוון שהרמת הראש על הבטן עוזרת להביא את הראש למרכז בעזרת כח הכובד, להשכיב על הצדדים על מנת ליצור איזון בתנועתיות של שני הצדדים כיוון שהאסימטריה עוברת לאורך כל הגוף. בנוסף חשוב לא לשים דגש על צד אחד שנראה לכם שמצריך טיפול אלא להתייחס בשוויון לשני הצדדים על מנת לא ליצור העיה בצד הנגדי. כאשר ההתיחסות והטיפול הם שיוויוניים הרי שבסופו של דבר מתקבל איזון בין הצדדים.
בנוסף ניתן לטפל בבעיה בעזרת תרגילים אשר תוכלי ליישם על תינוקך. אני ממליצה לטפל בנושא בהקדם מכיוון שאסימטריה זו יוצרת מצב שבו קשה לתינוק להתהפך לצד המקוצר ולפעמים אפילו לשכב על הבטן ולהרים את הראש ולהטות אותו לכיוון המקוצר ובכך נגרם עיכוב התפתחותי. התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגיל חודשיים עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת בשלבים מאוחרים יותר.
מבחינת תרגילים קצת קשה לי לתאר אותם במילים, כי מאד חשוב שתראי את הדקויות בתרגיל, ושהטיפול יותאם לתינוק ולמידת שיתוף הפעולה שלו. אני ממליצה מאוד על שיעור פרטי בנושא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק על הידייםשיר17/05/2008
שיר שלום,
בתי בת 3.5 חודשים. כמעט כל היום היא רוצה להיות על הידיים. היא מוכנה להיות בטרמפולינה- אולי כעשר דקות לא יותר, כנ"ל כשאנו משכיבים אותה על גבה באוניברסיטה. לא ניתן להשאיר אותה לבדה ולו לדקה אחת. במידה והיא נמצאת על השטיח שלה עם הצעצועים חייבים להיות לידה, במידה ולא היא ישר מתחילה לבכות. בנוסף, כאשר אנו לוקחים אותה על הידיים ויושבים עימה היא גם מתחילה לבכות- היא מוכנה להיות על הידיים רק אם אנו עומדים איתה( מאוד מוזר..., כאילו יש לה חיישנים שיודעים מתי אנו עומדים/ יושבים). יש לציין שהיא מחייכת, ישנה 8 שעות בלילה, ומרימה ייפה את ראשה.
א. מה ניתן לעשות בכדי ללגמול אותה מהיידיים האלו? ( אני מאוד מנוטרלת במשך היום ואפילו לשירותים אנני יכולה ללכת בלי שתבכה).
ב. מה ניתן לעשות בכדי שהיא תהייה מוכנה להישאר לבדה על השטיח, טרמפולינה בלי להיות לידה ?
ג. היא עדיין לא התחילה למלמל הרבה( מוציאה מס' קולות/ צעקות ספורים במשך היום)- האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
דבי גרוס דולב18/05/2008הי שיר
עבור תינוקות מסוימים, התחלת החיים יכולה להיות מעט קשה יותר ועל כן הצרכים שלהם גבוהים יותר. תינוקות רבים זקוקים להרבה מגע וידיים בחודשים הראשונים ואני ממליצה לתת להם את זה ומתוך המקום הזה תבוא ההרפיה.
לצד זה אני ממליצה על מספר דברים נוספים:
1. נסי להשתמש במנשא קשירה בתנוחת ערסול וכך ביתך תחווה הרבה בטחון וידייך יהיה משוחררות.
2. נסי להשכיב אותה לישון או סתם לשכב על הבטן בהשגחה כי על הבטן תינוקות מרגישים בטוחים יותר.
3. תני לביתך הרבה מגע עמוק- עיסויים, טפיחות שפשופים וכו על מנת להרפות ולערר את המערכת.
4. תני לביתך הרבה תנועה במרחב
5. בכל זאת נסי מעת לעת לעשות את הניתוק ביניכן אבל בהדרגתיות- ערסלי אותה והרגיעי ואז העבירי אותה למיטה על הבטן ועם היד תני טפיחות עוצמתיות על הטוסיק כך שכל גופה ינוע.
המשיכי לנסות ואל תתיאשי. אם היא תבכה, קחי לידיים, הרגיעי והחזירי למיטה.
זהו תהליך הדדי..
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק על הידיים
שירי קאשי18/05/2008הי שיר,
כמו כל הורה מהר מאוד אנו מגלים שהתינוקות שלנו נולדו עם מד גובה מובנה בגופם. הורים רבים חווים את אותה הרגשה כמו שלך שהתינוקות רק רוצים שיעמדו איתם ואפילו אם אנו מתיישבים ממש בזהירות בכדי שלא ירגישו הם "עולים עלינו" ומיד מתחילים לבכות. הסיבה לכך נובעת מהצורך של תינוק בתנועה. כשאנו יושבים אנו די סטטים. לעומת זאת בעמידה, אפילו אם נראה לנו שאנו לא זזים בכלל, בכל זאת ישנה תנועה קלה של נדנוד שאותה חש התינוק. תינוקות רכים זקוקים לאותה תנועה על מנת להרפות את גופם ולהיות נינוחום. ללא התנועה הזו גופם נמצא במתח מתמיד כתוצאה מכח הכובד שפועל עליהם מרגע שיצאו מהרחם. תפקידינו לספק להם את אותה תנועה שהיא מרכיב חשוב מאוד בהתפתחות. הפתרון הוא כמובן לא להשאר איתם על הידיים בעמידה כל היום אלא לעזור להם להגיע לאותה נינוחות שלה הם זקוקים בכדי להרגע או להרדם ואח"כ להניח אותם. את יכולה להעזר בתנוחת הערסול שתורמת מאוד להרפיית הגוף. בכדי להקל עליך ועל גבך את יכולה לשבת על כדור פיזיו כשאת מערסלת אותה ולקפץ קלות. ככל שהיא נרגעת כך את מורידה את עצמת התנועה. גם על הכדור בדומה לעמידה יש תנועה קלה תמידית אך ללא מאמץ. לאחר ההרפיה המיוחלת ניתן להניח על המזרון או במיטה. המעבר מערסול לשכיבה צריך להיות מהיר ובטוח על מנת לא לתת לה שהות להבין שהיה שינוי. דוקא כשעושים זאת לאט ובזהירות בכדי שהתינוק לא ירגיש או לא יתעורר אז הוא שם לב לשינוי. בתנועה מהירה מניחים (אם זה ביום אז רצוי על הבטן) ואז לתת טפיחות בתחתית הטוסיק לכיוון הראש כך שנראה תנועה עדינה לאורך עמוד השדרה ועד לראש. ההמשך המהיר של התנועה מיד לאחר ההורדה מהידיים למעשה עוזרת לתינוק לחזור מהר לרגיעה שלו מבלי שהספיק ממש להתעורר.
לגבי משחק עצמאי - ראשית אני מאמינה שככל שתפעלי לעזור לבתך להגיע לנינוחות ותתני לה כילים לעשות זאת הרי שגם היכולת שלה לשהות לבד תגדל. בנוסף את יכולה לשחק איתה כשהיא על הרצפה ובהדרגה לצאת משדה הראיה שלה אבל לשמור על מגע איתה. ומשם לנסות לנתק מגע ולשבת לידה כשהיא אינה רואה ואינה חשה בך. ככל שבטחונה יעלה שאמא תמיד שם כך תוכלי גם להתרחק מעט יותר. זהו תהליך הדרגתי וצריך לעשותו בעדינות וברגישות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם עוד אמא
ויקי18/05/2008אני כל כך מזדהה איתך , בעניין הידיים , בני בן החודשיים וחצי עד לפני חודש , היה מזהה את אותם ויברציות כמו שאת מתארת, ברגע שהיינו מתיישבים איתו על הספה, או על כסא הוא היה מרגיש ומתעורר, לא בוכה, אבל מתעורר (אני מדברת על נסיונות ההרדמה בלילה ביום הוא נרדם די בקלות גם על שמיכה בספה בלי שום עזרה ), לבסוף החלטנו להתחיל להשמיע מוזיקה עם תחילת ההרדמה על הידיים,וכשרואים שהוא נרדם , לשים אותו על המיטה , והמוזיקה נראת שעובדת., ככה זמן הידיים פוחת.
לאט לאט אנחנו רוצים להוריד את זמן הידיים לבכלל לא , ושירדם אוטמטית עם מוזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותbeno15/05/2008
תינוק בוכה בלילה מתוך שינה ממלמל מדבר בועט זה חלומות ? זה ילד בן שנה וחצי זה גיל שמתחלים לחלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות
שירי קאשי18/05/2008בהחלט נשמע כמו חלומות. תינוקות רכים חולמים אף הם חלומות. וודאי שגיל שנה וחצי כבר ישנם חלומות המלווים בתנועה ומילמולים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בוחן חפצים דרך הפה???אבי14/05/2008
שלום
בני בן חצי שנה,מתפתח יפה אולם שמתי לב לאחרונה שאינו מכניס צעצועים/חפצים לפה-הוא בהחלט מתעניין בהם, לוקח ליד חפץ כאשר מגישים לו או לוקח לבד כאשר שוכב על הבטן/גב ואז מסובב את החפץ, מסתכל שוב הופך אותו מעביר מיד ליד ,חובט בחפץ , מפיל אותו -בקיצור משתעשע עם הצעצועים והחפצים ניתן לאמר שחוקר את הצעצוע היטב ולאורך זמן ,לפחות מס' דקות אך כמעט ולא מכניס חפץ לפה. ..ממש נדיר כשראיתי אותו מכניס החפץ לפה ע"מ "לבחון אותו" .
העינין בולט לעין עוד יותר מול אחיו התאום שכן אצל האח, הכל נכנס לפה , ואני זוכרת גם את האחות הגדולה בשלב זה "של הכל דרך הפה"..אם זה תקין שאינו בוחן חפצים בפה?
הרי ידוע שהשלב האוראלי הוא שלב חשוב בהתפתחת התינוק.
נקודה נוספת היא
הוא לא מוצץ מוצץ ולא מוצץ אצבע ,מה שכן הוא כן מכניס את האצבע המטרה לגעת בשיניים שצומחות-די הרבה אך לא בשעת משחק,כך כשהוא מחזיק חפץ /צעצוע הפה פנוי לחלוטין .
ועוד נקודה שאיני יודעת אם היא קשורה לעובדה שאינו חווה צעצועים דרך בפה היא שבשבוע האחרון אני מנסה להאכילו בכפית אך הוא מסרב אפילו שאכניס מעט את הכפית לפה ,בתחילה חשבתי שלא טעים לו אך כעת אני חוששת שלאור העובדה שאינו מכניס חפצים לפה אולי גם מהכפית הוא נרתע.
אודה להתייחסותכם המלומדה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד הבהרה..
אבי15/05/2008עיינתי בתשובותיכם לנושאים דומים והחלטתי להוסיף מס' דברים: הוא מוצא את קו האמצע בקלות,מתהפך לשני צדדים בקלות מהגב לבטן ומהבטן לגב, זוחל מעט אחורה וקצת קדימה ..לגבי זחילה קדימה זה רק במיטה -פשוט באמצע הלילה הוא נתקע פתאום-אם הנחתי אותו באמצע המיטה אני יכולה למצוא אותו תקוע למעלה בפינת המיטה.
לפעמים מצץ את כל אגרוף היד -בעיקר כשיצאו השיניים.
מקווה שלא החסרתי פרטים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידיים בפה
שירי קאשי15/05/2008הי,
ראשית נתחיל מכך שלפי מה שאת מתארת התפתחותו נשמעת תקינה לחלוטין. על אף שאינו מכניס ידיים לפה הרי שהוא עסוק בצעציו וחוקר אותם וכן אין לו בעיה מוטורית עם קו האמצע וההתהפכויות. ייתכן שכן יש לו רגישות יתר מסויימת סביב חלל הפה כיוון שיש לו בעיה גם עם ידיים, מוצץ ואוכל. בנושא זה צריך לתרגל כמו בכל דבר אחר וכן לעודד אותו להביא דברים לפה על מנת לפתור את הקושי החושי. כשהוא שוכב על הגב את יכולה לגרות את פנים כף והיד ואת צידי הפה עם צעצוע בכדי לעורר את אינסטיקט הטבעי של תפיסה והבאה לפה. ייתכן מאוד שיקח לו זמן לשתף פעולה אך לא להתייאש ולהמשיך לספק לו את הגירוי. ככל שאת תתמידי יותר ביצירת הגירויים המתאימים כך הוא יתחיל להתנסות יותר ולהתגבר על הקושי שלו. באופן זה לחשוף אותו להרבה מרקמים. גם עם האוכל לא להתייאש ולהמשיך ולהציע. אפילו אם הוא לא אוכל להציע כל פעם מחדש. טעמם של הילדים משתנה רבות ובכדי שיתרגל למשהו הדבר צריך להיות זמין.
בנוסף את יכולה עם מוצץ או עם האצבע שלך לגרות את הפה מבפנים. כלומר לעבור מסביב לשפתיים מצידן הפנימי ולגרות פעילות של הפה.
אני אשמח אם תשתפי אותנו בתוצאות ובהמשך אם יהיה צורך תקבלי הנחיות נוספות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך אבל..
אבי15/05/2008ציינתי שאין לו בעיה עם הכנסת אצבע או אגרוףלפה נהפוך הוא-הבעיה היא שאינו מכניס צעצועים לפה.ואיני משתמשת במוצץ כך שלא נוכל להיעזר בו.
האם עדיין זו בעיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי18/05/2008הי אבי,
אי הכנסת הצעצועים והאוכל אולי קשורה בבעיה חושית. כפי שציינתי מבחינת ההתפתחות המוטורית לא נראית בעיה (כיוון שהידיים כן נכנסות לפה) אבל גם בעיה חושית (אם קיימת) כדאי לפתור. בכל מקרה כדי להמשיך ולגרות את הקשר של הבאת הידיים לפה ובמיוחד בהקשר של תפיסת צעצוע והבאתו לפה ל"חקירה". במקום מוצץ ניתן לגרות את פנים הפה עם אצבע ויש לזה את אותו אפקט. ככל שיתנסיה ויחשף ליותר מרקמים כך יתגבר על הקושי שלו להכניס לפה דברים שונים פרט לידיים. אין כרגע סיבה מיוחדת לדאגה אך בהחלט כדאי לשים לב שאין בעיות חושיות אחרות (כמו רתיעה ממגע שונה בעור, קולות שונים או חזקים, אנשים שונים וכו'). אם כל הבעיה מתרכזת סביב הפה הרי שעם הזמן וככל שיחשף יותר הרי שזה יעבור.
אשמח לשמוע על ההתקדמות כאשר תקרה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה בת 9 חד'לילך14/05/2008
שלום רב, בתי אוטוטו בת 9 חודשים
היא מסתובבת ציר,ודוחפת את עצמה אחרוה
היא מרימה את כל משקלה על כפות הידיים
היא איננה זוחלת
היא מנסה להגיע לחפצים שמענינים אותה ומותכת את כול הגוף ע"מ להגיע לחפץ
לפעמים היא עוצה מעין קפיצות קדימה על מנת להגיע לחפצים
האם יש סיבה לדאגה שעדיין לא זוחלת?
איך ניתן לעודד אותה לדחוף את עצמה קדימה?
תודה וערב טוב
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה בת 9 חד'
שירי קאשי15/05/2008הי לילך,
בגיל של בתך היינו מצפים כבר לראות התפתחות של זחילת גחון. הזחילה מורכבת מהרבה מאוד מרכיבים מוטורים שחלקם בודאי חסרים לה. היא צריכה ללמוד הצלבות, העברות משקל, כפיפה צידית, רוטציה של האגן, שימוש בידיים וברגליים ועוד ועוד.
אני כן רואה שהרגליים אינן חזקות מספיק ולכן היא מתקדמת אחורה אך ממה שאת מתארת לא ניתן לאבחן מהם בדיוק החסרים עליהם צריך לתת דגש וכן זה לא יהיה מקצועי לתת לך תרגילים מעבר לכך דרך הפורום. אני מאוד ממליצה לפנות למדריכת התפתחות ולעשות אבחון ולקבל תרגילים מתאימים.
תרגילים לחיזוק הרגליים:
1.להחזיק אותה עליך עם הפנים כלפי חוץ וברכיים מכופפות (רגליים בפיסוק קל) ולהשעין כפות רגליים על הקיר. להמתין לדחיפה של הקיר.
2. על הגב על הרצפה לכופף רגליים, להניח כפות רגליים על הרצפה קרוב לטוסיק ולהמתין לדחיפה (רגליים בפיסוק קל).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלויקי14/05/2008
מצטערת על השאלות הרבות
אבל כיף שיש פורום כזה להתייעץ
בני בן החודשיים וחצי , לא מסיים ארוחה של 120מ"ל , לפעמים זה בקבוק חלב שאוב+בקבוק סימלאק
הוא אוכל רק 60 cc- 80 ובהפסקות מרובות של רבע שע עשרים דקות , הוא עושה גרפס והכל תקין
ואז הוא מתעורר גם ביום וגם בלילה לעיתים תכופות
שאלתי היא האם אכן אפשר לקשר את האכילה לשינה? ואם כן מה ניתן לעשות שיאכל חלב? יש לציין שהתחלתי _כשרק התחיל לקבל תחליפים) עם מטרנה אבל זה עשה לו אבני צואה ואז עברתי לסימלאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
שירי קאשי15/05/2008הי ויקי,
הפורום עוסק בהתפתחות מוטורית וחושית ואין זה מתחום ההתמחות שלנו לענות על נושאי תזונה. בכל מקרה חשוב שתדעי שישנם ילדים שלא כל סוגי החלב מתאימים להם. בנושא התאמת תחלפף החלב באופן ספציפי לבנך (אם יש צורך) את צריכה לפנות לרופא הילדים. כמו כן התייעצי איתו או עם גורם מוסמך אחר לגבי הכמויות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאיםלירוי14/05/2008
רציתי לדעת אם את ממליצה לשאת תינוקת בת שבועיים במנשא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירוי
דבי גרוס דולב14/05/2008הי לירוי ומזל טוב!
אני מאוד מאוד ממליצה על שימוש במנשא כבר בגיל שבועיים והמלצתי היא על מנשא הבד הנקשר.
התנוחה המומלצת בגיל זה היא תנוחת הערסול אשר נותנת לתינוק מקום של בטחון, קרבה להורה ותנוחה המדמה את זו שחווה ברחם.
בנוסף, תנוחה זו מסייעת במניעת גזים בשל ההרפייה של שרירי הבטן, היא מקלה על השכיבה על הבטן (מאותה הסיבה) ומלמדת להביא ידיים אל קו האמצע.
שיהיה הרבה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)