מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לשיריויקי14/05/2008
שירי שלום ,
שמתי לב עקב תגובות ושאלות של אנשים בפורום , לבעיה אצל בני, הוא גם לא מוכן לשכב על הבטן ויכול להיות שבגלל שלא שמתי אותו הרבה על הבטן, אלא 5 דקות אחרי כל ארוחה לפעמים אפילו פחות כי הוא משתולל ובוכה
בזמן האחרון מהרגע הראשון שאני שמה אותו על הבטן הוא מתחיל לבכות, הוא מרים את הראש יפה אבל לא מזיז מצד לצד.
יש אפשרות לעבוד איתך על תרגילים ?
את מגיעה לבתים?
ואם כן מה העלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לויקי
דבי גרוס דולב14/05/2008הי ויקי
אנו אכן ממליצים על אבחון אישי והתייעצות עם מדריכה עם ישנה בעיה שלא נפתרת מעצמה.
לאת ציננת מה גילו של בנך אבל בגיל 2-3 אנו כבר רוצים לראות שכיבה על הבטן והרמת ראש נינוחה.
לפרטים לגבי שיעורים פרטים נשמח לתת לך פרטים ב 052-8240914
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגול
שירי קאשי15/05/2008הי ויקי,
אני מניחה שקראת הרבה בפורום על תרגילים שונים אשר יכולים להועיל גם לכם. לעיתים התרגול העצמי אינו מספיק כיוון שרק מדריכה מנוסה יכולה באמת לשים לב לדקויות, לראות שהתרגיל מבוצע נכון ולתת פתרונות ספציפים כיצד להתמודד עם תינוק שלא משתף פעולה ובכל זאת להגיע לתוצאות. התרגול עם מדריכה יכול להועיל מאוד ולפתור את הבעיה במהרה.
את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני או עם מכללת "צעד ראשון" ולקבל המלצה למדריכה בהתאם למקום מגורייך. ישנה גם אפשרות לביקור בית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשליאת14/05/2008
שלום רב
בני בן 3 חודשים ומסרב בכל תוקף לשכב על הבטן ולהזיז את הראש מצד לצד שלא נדבר שלא מוכן להרים את הראש.
הוא בוכה מאוד כאשר אנחנו שמים אותו על הבטן.
שאלתי היא: באיזה גיל הילד אמור להרים את הראש?
מה ניתן לעשות כאשר הילד מסרב לשתף פעולה בשכיבה על הבטן?
מחכה לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי14/05/2008הי ליאת,
בגיל 3 חודשים אנו מצפים כבר לראות הרמת ראש ברורה והתינוק אמור שכב על הבטן בנוחות. הרבה תינוקות מתקשים לשכב על הבטן בין השאר כי לא הורגלו בכך מיום לידתם וכתוצאה מכך נוצרה תבנית גופנית אשר מקשה עליהם את השכיבה על הבטן. בכל מקרה עדיף מאוחר מאשר בכלל לא ולכן חשוב מאוד בשלב זה להתחיל ולתרגל כמה שיותר. יכולות להיות מספר סיבות לקושי בשכיבה על הבטן ממה שאת מתארת ייתכן שהוא סובל משילוב של זקיפות בשרירי הגב עם חגורת כתפיים חלשה אך הסיבות יכולות להיות שונות. בנוסף להמלצות שאתן בהמשך כדאי מאוד לפנות למדריכת התפתחות תינוקות על מנת לערוך אבחון מדוייק ולהתאים תרגילים ספציפיים.
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
תרגילים להרמת הראש:
. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן ללחוץ את אזור האגן מעט לתוך הרצפה. הקונטרה בפלג גוף תחתון תעורר הרמת פלג גוף עליון.
3. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהניע את הכדור קדימה. ירידת המשטח עליו נשען התינוק גורמת לו להגיב בהרמת פלג גוף עליון לצורך איזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאוד לדעת!אלונה13/05/2008
התינוק שלי כמעט בן חודשיים ו הוא בקושי עושה קקי פעם אחת ביום ו הוא יונק פעם היה עושה עד 8 פעמים ביום מאתמול הוא לא יכול לעשות קקי נורמלי רק קצת ו הוא ממש מתקפל איך אפשר לעזור לו במקרה של קקי?תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד לדעת!
שירי קאשי14/05/2008הי אלונה,
ראשית במקרה כזה של שינוי קיצוני בפעילות המעיים חשוב לפנות לרופא הילדים. רק הוא הגורם המוסמך לתת טיפול במצב זה. בינתיים על מנת להקל על הכאבים ואולי גם על היציאות את יכולה כשהוא שוכב על הגב להרים את רגליו כך שבטנו מתכווצת. באותו אופן גם החזקה בתנוחת ערסול יכולה לעזור. עיסוי של הבטן במעגלים עם כיוון השעון יכולים להקל אף הם.
ושוב אני חוזרת, יש לפנות לרופא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי קיצוני בהתנהגותנועה12/05/2008
שלום רב
יש לי ילד כמעט בין שנתיים.לאחרונה הבחנתי בתופעה(למעשה מדובר בשני מקרים), שלאחר מעשה מצידי שבני נעלב ממשהו שטותי(בפעם האחרונה זה היה שלקחתי לו קצת מהקורנפלקס,ובדר"כ הוא לא עושה מזה עניין.בפעם הראשונה ,אני אפילו לא זוכרת ממה הוא נעלב),הוא נהפך לעצור והסתגר בעצמו ונראה כאילו הוא מאבד קשר איתי ועם הסביבה.זה נמשך במשך כ 2 דקות שבמהלכן נראה כאילו הוא עומד לפרוץ בבכי,אך הוא לא עשה כן.
שאלתי היא ,מהי הסיבה לכך?האם זה נורמלי?והאם יש לי ממה להלחץ?
מן הראוי לציין שבני מתפתח נורמלי לגילו בכל התחומים
אשמח לתשובה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב12/05/2008לצערי לא נוכל לענות על שאלה זו מכיוון שאנו עוסקים בתחום ההתפתחות המוטורית של תינוקות,
כדאי אולי להתייעץ עם אנשי מקצוע מהתחום ההתנהגותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעינים וילדיםמרינה12/05/2008
הי,
חברים אמרו לי שאסור לתת לתינוקות אוכל שמכיל גרעינים, שומשום, וזאת מכיוון שושט של ילדים עד גיל 4 בנוי אחרת ומכיל "כיסים". גרעינים יכולים להשאר בהם, להתנפח ולגרום לחנק.
האם יש בסיס לטענה זאת?
תודה רבה
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגטבה למרינה
דבי גרוס דולב12/05/2008הי מרינה
זו שאלה שיש שאול בפורום רופאים אבל אכן ההמלצה היא לא לתת לילדים גרעינים למיניהם עד גיל חמש.
בברכה
דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת כמעט 3 חודשיםשבט12/05/2008
מקווה שזה בסדר שאשאל כמה שאלות
הנסיכה בת חודשיים ו-3 שבועות
מזה שבועיים שהיא מתהפכת מהגב לבטן אבל רק לצד שמאל.
1.מה עם צד ימין?
האם נורמלי שמתהפכת רק לכיוון אחד?
2.לעתים היד נתקעת לה מתחת והיא בוכה, האם לעזור לה להוציא אותה או לתת לה להתמודד לבד?
3. אני לא יודעת כל כך עם השאלה הבאה קשורה,אנסה בכל זאת:
אני יודעת שיש שלב בגיל חודשיים בערך שמתחילים להכניס יד לפה
וכך היה גם אצלנו.מאז היא גם די מוותרת על המוצץ.
נראה לי שהיא מוצצת את היד (וגם אותי) ממש בחוזקה ואפילו לעתים מתעצבנת ממשהו.. היא מצליחה למצוץ ועדיין אין לי מושג למה עושה זאת באגרסיביות כזאת ובעצבים.
בתחילה חשבתי על שיניים ,אבל הרופא אמר שלא סביר כלל שכבר צומחות לה שיניים.
מה דעתך??
תודה מראש
שבט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשבט
דבי גרוס דולב12/05/2008שלום לך,
בתחילתן של ההתהפכויות אין תמיד סימטריה לשני הצדדים אבל כל הכבוד על המודעות. בשלב מתקדם יותר אכן רצוי לראות שההתהפכות מתבצעת דרך שני הצדדים. כדי לעזור לה בכך את יכולה לתרגל איתה את הצד הפחות חזק:
1.בשכיבה על הגב חברי בין יד ימין לרגל ימין ויד שמאל לרגל שמאל כך שהיא תהיה מכודררת ואז גלגלי אותה מצד לצד.
2. כופפי את הברך שלה והפכי אותה דרך כיפוף הברך הצידה עד שהברך תיגע ברצפה וחזרה, לשני הצדדים, לא רק לצד החלש.
3. השכיבי אותה על הצד לזמן מה, בשני הצדדים.
כשהיד נתקעת אנו רוצים לעזור אבל גם ללמד את התינוק כיצד לעזור לעצמו לכן כשזה קורה תניעי את האגן של ביתך מצד לצד, לאט לאט בתנועות גדולות וכך תאפשרי לה להוציא את היד בעצמה וגם תלמדי אותה כיצד.
לגבי מציצת היד- את בוודאי יודעת שבגיל זה הפה הוא מאוד מאוד דומיננטי ותינוקות חשים הכל דרך הפה לכן סביר שביתך חווה את זה בדרכה היא. תקופת טרום צמיחת השיניים עלולה להמשך זמן רב ויתכן שביתך נמצאת בתקופה זו.
בכל מקרה מדובר בתופעה נורמלית לחלוטין.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת כמעט 3 חודשים
שירי קאשי13/05/2008הי שבט,
ראשית זה תמיד בסדר לשאול שאלות והגעת למקום הנכון לנסות ולקבל כמה תשובות.
לרוב התהפכויות מתרחשות בגילאי 4-6 חודשים. בתך החלה לעשות זאת מוקדם יחסית וכן היא עושה זאת לצד אחד. לכל תינוק יש צד אחד שהוא קל יותר וטבעי יותר לתנועה וממנו הוא מתחיל אבל חשוב שהתנועה המתפתחת תהפוך לפחות או יותר סימטרית תוך זמן קצר. תשימי לב שאכן תהליך זה קורה וכמו כן שימי לב האם יש עוד מאפיינים של חוסר סימטריה כמו הנחת הראש תמיד לצד אחד וכו'. במידה והכל תקין בשלב זה אין צורך בהתייחסות מיוחדת. את יכולה בינתיים לעזור לסימטריה להתהוות על ידי כך שתקפידי להחזיק אותה כל פעם על כתף אחרת, אם היא אוכלת מבקבוק להאכיל כך שהראש יהיה מופנה כל פעם לצד אחר ובכלל לשים לב שכל ההתנהלות היום יומית שלך איתה היא סימטרית. לעיתים אנו יוצרים חוסר סימטריה מעצם העובדה שאנו כהורים (כמו רוב המבוגרים) לא סימטרים ולכן משתמשים תמיד רק בצד אחד שלנו ובכך יוצרים אסימטריה גופנית אצל התינוק.
בכדי לעזור לה להוציא את היד מתחת לבית החזה את יכולה ללחוץ את האגן שלה מעט למטה ואחורה כלפי המשטח. קיבוע והורדה של פלג הגוף התחתון עוזר להרמת פלג הגוף העליון ומשם היא כבר תצליח בכוחות עצמה לגלות כיצד לשחרר את היד. אם היא נשארת כך ולא משחררת את יכולה לסדר לה את הידיים ולאפשר לה לשחק בחופשיות ולנסות שוב בפעם הבאה.
רפלקס היניקה אצל תינוקות הוא חזק מאוד ולכן המציצה החזקה. המציצה נועדה גם לתזונה והיא גם מהווה מקור להרגעה. המציצה העצבנית שאת מתארת יכולה להיות קשורה לשיניים (לרוב לא קורה בגיל זה אבל לא חסרים מקרים שכן) וכן היא יכולה לנבוע מכל חוסר נוחות אחר שהוא לא בהכרח קשור לפה. זו יכולה להיות עייפות, גזים, רעב, חיתול או כל תחושה לא נעימה אחרת. לעיתים זה נובע מצורך להגיע להרפייה כל שהיא ואת יכולה לעזור לה על ידי כך שתתני לה מעט תנועה במצבים אלו. את יכולה לערסל אותה על הידיים, את יכולה לשבת על כדור פיזיו ולקפץ מעט כשהיא מעורסלת או מוחזקת אנכי תוך כדי שילוב של טפיחות מונוטוניות ומרגיעות על אזור השכמות.
בכבוד רב,
שירי קאשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשיםג'ני11/05/2008
שלום בתי בת 4 חודשים...
היא מרימה את הראש יפה כשהיא על הבטן או כשאני מחזיקה אותה על הידיים....מסובבת לצדדים...
הי מרימה את הגב באמבטיה מזיזה הרבה עם הרגליים (בבוקר כבר כמה פעמים היא הורידה את השמיכה ממנה) היא מחיכת בקול רעם מדברת פחות ממה שהיה לפני חודש מחזיקה צעצועים מושיטה ידיים לצעצועים ,הבעיה העיקרית שלנו שהיא אחרי כמה דקות מתעייפת להיות ע הבטן ומתחילה לבכות ולהזזיז את הגוף שלה, אני מגרה אותה עם צעצועים עם מוזיקה כלום ןזה קורה כל הזמן ככה. מה ניתן לעשות (עדיין לא מתהפכת מהבטן לגב אבל מראה סימנים)
לפעמים היא מנסה לשבת כשאני מחזיקה אותה בתנועת ערסול היא מנסה להרים את הג... זה לא מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4 חודשים
שירי קאשי12/05/2008הי ג'ני,
לפי תאורך בתך סובלת כמו רבים מהתינוקות כיום מזקיפות יתר בג. בדפוס גופני זה בית החזה זקור (דבר המקשה מאוד על שכיבה על הבטן), גב זקוף מאוד. כל השהיה על הבטן מאוד לא נוחה לה וכן מאותה סיבה היא מנסה כל הזמן להזדקף ולהגיע לישיבה. האופן בו היא מנסה לשבת דרך שרירי הבטן הוא לא התיישבות נכונה. הוא מפעיל לחץ רב על עמוד השדרה ומאמץ ביתר את שרירי הבטן. חשוב בשלב זה להניח אותה כמה שפחות במשטחים מוטים אשר מעודדים את ההתישבות דרך הבטן. להתיישבות נכונה דרך עמידה על שש יש עוד זמן. בנוסף את כבר רואה סימנים לכך שהיא מתחילה להתהפך מהבטן לגב. גם זה מתאפשר לה יותר בקלות בגלל הזקיפות אשר עוזרת להרמת ראש גבוהה. חשוב לעבוד על ריכוך בית החזה והתנועתיות שלו וכן על יכולת התעגלות הגב והורדת המתח והזקיפות:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן והגב. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שתשכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהיא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותה מספיק כך שהיא תהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצציםאתי10/05/2008
יש לי תינוק בן 4 חודשים עם מוצץ 3 0 הוא לא מיסתדר עם יותר גדול.זה יכול ליגרום לו לנזק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב10/05/2008הי אתי
שום נזק לא לכול להגרם ממציצת מוצץ במידה קטנה יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות י
נוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אצל תינוקאלה10/05/2008
שלום רב
בי בן 7 חודשים וחצי
יש לו חום מאתמול - בלילה היה 39 בבוקר 38.5 מאז לא בדקנו
אנחנו לא נותנים לו אקמול אלא עשינו אמבטיות פושרות והוא ישן הרבה.
האם החום יעבור ככה? מתי לתת אקמול.? בעלי פשוט ממש מתנגד לכך אבל אני חוששת...מה לעשות האם רופא?
דבר נוסף - אנחנו תכננו לנסע לחו"ל מחר איתו - האם אפשר ככה או שלבטל ?(אי אפשר לבטל אבל נספוג את הכסף אני לא רוצה שיפגע מזה)
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב10/05/2008הי אלה
בנושאים כאלה כדאי לפנות לרופא ילדים
רפואה שלמה
דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדהויקי10/05/2008
שלום,
בני בן החודשיים נרדם על הנדנדה של גרקו , שמצב השכיבה הכי נמוך שלה הוא כמו בסל קל
אני לא נותנת לו להיות בנדנדה יותר משעה
השאלה היא האם בכלל להוריד את הנדנדה כי שמעתי שהשכיבה הזאת, והנדנוד לא טוב בגיל כזה
ומה ההשלכות אם בכל זאת אשאיר אותו ישן ככה?
דבר שני רציתי לדעת, בני נרדם בדרך כלל על הידיים, עם נענוע קל , ההרדמה מתחילה בדרך כלל אחרי אמבטיה ואוכל , ויכולה לקחת שעה עד שעה וחצי
ואז הוא רוצה עוד אוכל , ורק אז נרדם
רציתי לשאול , האם אפשר כבר בגיל כזה להתחיל להקנות הרגלי שינה, כי שמעתי כמה תאוריות לגבי הרגלי שינה שלי שזה לא טוב, ולי נראה שאם טוב לו להרדם על היידים עם החמימות של הגוף שלי ושל בעלי, אז אני לא רואה בזה שום רע, האם נכון? מה הדברים שיוכלים להיווצר עקב הרדמה כמו שלי? מדוע לוקח לו כל כך הרבה זמן להרדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לויקי
דבי גרוס דולב10/05/2008הי ויקי
שהייה מרובה בנדנדה עלולה לגרום לתינוק לנסות ולהתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן, שהיא לא הדרך הנכונה לתינוק להתיישב. המנח הטוב ביותר לתינוק הוא בשכיבה של 180 מעלות או בערסול.
לכן אני ממליצה על הפחתת השימוש בכל משטח מוטה כגון נדנדה או טרמפולינות למיניהן.
לגבי ההרדמה, הרגשתך נכונה- בגיל זה תינוק זקוק להרבה מגע ותנועה כדי להרדם ולהרגע. הסטטיות שהוא חווה לאחר השהייה ברחם קשה לתינוק ולכן הוא זקוק להרבה תנועה. ה"נזק" היחיד הוא החשש שזה יהפוך להרגל , לכן כדאי, לקראת גיל 5 חודשים בערך להתחייל ולהרגיל לשינה יותר ויותר עצמאית.
בברכה
דבי גרוס דולב
מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדנדה
שירי קאשי11/05/2008הי ויקי,
השהיה בנדנדה ובכל משטח מוטה אחר גורמת לדיאלוג לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון. נוצרת פעילות יתר של שרירי הבטן ועומס על הגב. בהמשך תופעות אלו מעודדות נסיונות להתרוממות לישבה דרך שרירי הבטן שזהו מצב לא תקין.
לגבי הנדנוד - תינוקות בגיל זה אכן זקוקים לתנועה על מנת להרםות את גופם ולהצליח להגיע לנינוחות. הבעיה בנדנדה היא שהנדנוד הוא קבוע ולא פוסק. כשאנו מנדנדים על הידיים ניתן להתאים את העוצמה לצורך. בתחילה כשהתינוק עירני ולא רגוע העצמה תהיה גדולה יותר וככל שהוא נרגע העצמה צריכה להיות קטנה יותר עד למצב של תנועה מינורית ביותר. באופן זה התינוק אינו מתרגל להרדם מתוך תנועה עצמתית אלא בסופו של דבר הוא נרדם מתוך רגיעה פנימית וכמעט ללא תנועה. באופן זה הצורך שלו בתנועה לא הופך להרגל או פינוק.
מהסיבות הללו אני ממליצה לשהות כמה שפחות בנדנדה. זה לא אומר שלא ניתן להעזר בה לצורך הרגעה אך חשוב לקצר את הזמנים בה וכן להשתדל שההרדמות לא תהיה בנדנדה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהויקי08/05/2008
מה השלבים שאני יכולה לעבוד עם בני בן החודשיים
הוא כבר התהפך אבל רק פעמיים
והוא מרים את הראש יפה ומחייך חיוכים מדהימים
אני רוצה לעבוד איתו על עוד דברים , ורציתי לשאול מה הדברים שניתן לעבוד איתו
הבנתי שבגיל שלושה חודשים , הם כבר אמורים לתפוס חפצים , איך אפשר לעודד אותם לזה? ולהתרומם עם היידים ישרות מהחזה, אני שמה אותו כל יום 5 דקות משחק אחרי כל ארוחה על הבטן .
האם נכונה התאוריה שלשים את הילד באונברסיטה צבעונית, גורמת לבעיות קשב וריכוז בגלל ריבוי הגירויים?
תודה וסליחה על השאלות המרובות אני פשוט שמחה שגיליתי את הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלות
דבי גרוס דולב08/05/2008התהפכות בגיל כ"כ מוקדם מתרחשת ב"כ במקריות ואין שום צורך להאיץ בזה כרגע.
תינוק בגיל זה צריך לשכב זמן הולך וגדל על הבטן ומצוין שהוא מחזיק את ראשו, התרוממות של הראש עם יישור ידיים אינה חייבת לקרות בגיל זה וגם תפיסת חפצים מתחילה רק עכשיו.....
גרי אותו ע"י מתן מגע בידיו ומתן צעצועים בגדלים וטקסטורות שונות.
מה שתינוק זקוק לו בעיקר בגיל זה הוא מגע עמוק, תנועה, שכיבה על הבטן והרבה אהבה..
בעניין האוניברסיטה- זו אמירה מאוד גורפת, ריבוי והצפה חושית יכולים להיות חלק ממרכיבים של בעיות קשב וריכוז אבל שימוש באוניברסיטה מידי פעם בוודאי לא יגרמו לבעיות.
לילה טוב
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירי קאשי11/05/2008הי ויקי וברוכה הבאה,
תינוק בגיל של בנך צריך להכיר את גופו ולהתחיל ללמוד להניע אותו. הכרת הגוף מתחילה משכיבה על כל הצדדים (בטן, גב ושני צדדים). חשוב שלא ישהה רק על הגב אבל גם רק על הבטן זה לא מספיק. השהייה בכל התנוחות מאפשרת לו להכיר את צידי גופו ולהניע את גופו בתנוחות השונות. לדוגמא על הגב הוא לומד להרים רגליים, על הבטן הוא לומד להרים את הראש ולדחוף עם הגפיים ומפתח את עקומות עמוד השדרה התקינות ועל הצדדים הוא מפתח כפיפה צידית, מאזן את גופו ולומד את תנוחת המעבר בין הבטן לגב.
בנוסף על מנת להכיר את איבריו טוב יותר ומכאן גם ללמוד להשתמש בהם התינוק צריך לקבל מכגע. כשהתינוק נולד הוא אינו מודע לכך שהידיים והרגליים מחוברים לגופו וכו'. מגעים שונים (גם רכים ועדינים וגם מגע עמוק יותר של מעיכות) על כל הגוף יתרמו רבות ללימוד הגוף, יעודדו תנועתיות ויתרמו ליכולת ההרגעות והנינוחות של התינוק.
לגבי האוניברסיטה - אין מניעה להשתמש רק לשים לב שזה לא פתרון קבוע למשחק גם בגלל שהתינוק כך שוכב רק על הגב וכן בגלל שבאופן זה אין לו את ההזדמנות לשחק עם משחק אחד לאורך זמן, לחקור אותו ולפתח את הקשב והריכוז.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שטויות
רעות03/05/2011למה רק לבנים?
אני השתמשתי עם הבת שלי וגם עם הבן שלי ובשני המקרים זה מאוד הקל עליהם. זה גם לא ממכר ולהיפך, שומר הרי טוב לבעיות עיכול זה ידוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותויקי08/05/2008
שלום ,
קודם כל שמחתי לגלות על הפורום ,יש לי מס' שאלות:
בני הוא בן חודשיים ו:
1) הוא לא ישן רציף יכול להיות שלילה אחד יהיה עם קימה אחת כלומר (5 שעות פעם ראשונה, ו שלוש שעות פעם שנייה), ויכול להיות לילה שהוא מתעורר כל שעה , שעה וחצי. איך אפשר לאזן? יש לציין שהוא סובל מעצירויות, ואוכל הנקה חלקית וסימלאק
2) איך מטפלים בתופעה שהוא עושה קקי כל יומיים שלושה והאם זה נחשב חריג, התחלתי להשמתש בטיפות גרפטווטר והוא התחיל לעשות קקי כל יום אבל הוא עושה קקי רק פעם אחת ביום.
3) התחילו לו בועות רוק בימים האחרונים ומרייר רוק האם זה אכן קשור לתופעת שיניים ואם כן ה לא מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לויקי
דבי גרוס דולב08/05/2008הי ויקי
בגיל חודשיים תינוקות אכן מתעוררים פעמים רבות בלילה.. בד"כ תינוקות יונקים נוהגים לעשות זאת יותר בשל הרצון לינוק ולהיות קרוב לאמא. אם את יודעת שחלק מההתעוררויות אינן נובעות מרעב נסי לקחת אותו בידיים בתנוחת ערסול צמודה ולתת לו תנועה, אפשר גם עם כדור פזיו, לשבת עליו ולקפוץ עד שירדם. עניין השינה מתאזן לו לאט לאט.
תינוקות יונקים לא עושים קקי יום יום ובכל מקרה בעניין הזה כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
פעם ביום זה בסדר גמור.
ייצור מוגבר של רוק גם הוא תופעה נורמאלית ואינו מורה בהכרח על הוצאת שיניים
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תשובה?
ליאת21/05/2008גם אני התחלתי להשתמש בגרפווטר, והקטנה (בת חודש וחצי) התחילה לעשות קקי רק פעם ביום.. קצת מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרפווטר לליאת
ויקי22/05/2008שמעתי שמועות שזה עוזר רק לבנים, את מניקה מלא? כי אם כן זה אמור לעזור.
וכבר זה לא עוזר לבן שלי הטיפות , הוא התרגל אליהם , ממש מבאס !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירי קאשי22/05/2008הי ויקי (וכל שאר האמהות המוטרדות),
ראשית הגרפווטר אינו תרופה המיועדת לטפל ביציאות אלא תכשיר להקלה על הגזים. בכל מקרה לא כדי להשתמש יותר מידי וכפי שכבר העדת הוא התרגל אליו והתוצאה אינה כפי שהיתה בהתחלה. אצל תינוקות רכים לא נוהגים להתייחס תמיד למיעוט יציאות כעצירות כיוון שזו תופעה שכיחה אצל תינוקות רבים. מה שיותר צריך לשים לב אליו האם הוא סובל מכאבי בטן כללים, האםהוא מתאמץ מאוד וסובל בעת היציאות ואלו הם הסימנים היותר משמעותיים. חשוב להיוועץ עם רופא הילדים במקרה כזה. בכל מקרה ניתן לעזור להמרצת מערכת העיכול על ידי עיסוי הבטן בסיבובים עם כיוון השעון, החזקה בערסול (התורמת לשחרור השרירים באזור הבטן ומערכת העיכול ומכאן קל יותר לגזים וליציאות לנוע ולהשתחרר), בשכיבה על הגב לקפל את הרגליים לכיוון החזה כך שהבטן עוברת כיווץ.
בכל מקרה של יציאות חריגות חשוב לפנות לרופא הילדים.
בנוסף שלל תרגילים להקלה על הגזים:
את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
1. להחזיק בתנוחת ערסול.
2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשלילך08/05/2008
שלום,
בני בן חודש ויום. כאשר אני שמה אותו על הגב, הוא אינו מסובב את ראשו מצד לצד.
האם זה נורמאלי? האם הוא כבר בגיל זה צריך לסובב את ראשו?
ועוד שאלה: רוב היום הוא נמצא על הגב, כאשר אני מנסה לשים אותו על הבטן הוא מתחיל לצרוח ובוכה...מה עלי לעשות?
תודה וחג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב08/05/2008הי לילך וחג שמח
האם יש לבנך נטייה של הראש לצד אחד או שהוא באמצע ואינו מניע אותו לצדדים?
נסי לגרות אותו לעשות זאת ע"י זה שתשבי לידי בכל צד והשמעת קולך שם בקול רם.
חזרי לענות על שאלתי ואנסה לענות לך שוב בהמשך.
חשוב מאוד לשכב על הבטן כבר בגיל זה שכן שכיבה על הבטן היא הבסיס להמשך ההתפתחות המוטורית, באתר זה תמצאי מאמר מאת "ינוקט" על חשיבות השכיבה על הבטן ותרגילים למימושה,
תרגלי עם תינוקך את התרגילים וחזרי אלי אם לא יהיה שיפור בשכיבה על הבטן.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
לילך09/05/2008דבי שלום,
בני תמיד נמצא עם ראשו בצד אחד , אף פעם לא באמצע.
אני נמצאת בצד אחד של הראש, קוראת לו, נראה שהוא שומע אך לא מצליח לסובב את ראשו.
כנ"ל כאשר הוא על הבטן.
האם זה מצביע על בעיה מסוימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- לילך
דבי גרוס דולב10/05/2008הי לילך
הטייה של הראש לצד אחד בלבד עלולה להיות בעיה שכדאי לאבחן ולטפל. אני לא יכולה דרך פורמט זה לזהות ולדעת ממה היא נובעת אבל בד"כ מדובר בשריר מקוצר בצד אחד של הצוואר ועל כן הקושי לסובב את הראש. ישנן דרכים שונות לטפל בכך אבל צריך לראות כדי לתת תרגילים מדויקים.
לא מדובר בתופעה קשה אבל כן כדאי לטפל שכן הדבר עלול להשפיע על המשך ההתפתחות המוטורית. אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים.
בברכה
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטייה של הראש
שירי קאשי11/05/2008הי לילך,
אני מצטרפת להמלצה לפנות בהקדם למדריכת התפתחות תינוקות וזאת מכיוון שאסימטריה זו יוצרת מצב שבו קשה לתינוק להתהפך לצד המקוצר ולפעמים אפילו לשכב על הבטן ולהרים את הראש ולהטות אותו לכיוון המקוצר ובכך נגרם עיכוב התפתחותי. התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגיל של בנך עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת שלבים מאוחרים יותר.
הבעיה נגרמת ע"י כיווץ של השרירים בצד אחד של הגוף, אשר מושכים את הראש לכיוון זה. הטיפול ע"פ שיטת "צעד ראשון" מתייחס לכיווץ לכל אורך הגוף ולא רק בצוואר.
עד שתגיעי למדריכה אני ממליצה לך לפעול על פי ההוראות הבאות:
1. להחזיק את התינוק כל פעם לצד אחר: בהאכלה, כשמירמים על הכתף להחליף כתפיים, בערסול הראש כל פעם לצד אחר.
2. להרבות בתנוחת ערסול. בתנוחה זו יש הרפייה של כל הגוף עם תמיכה מלאה. הרפייה זו משפיעה גם על השרירים המוחזקים. כמובן שוב לזכור כל פעם הראש לכיוון אחר.
3. להשכיב על הבטן. בעת השכיבה על הבטן והרמת הראש, כח הכובד עוזר לראש להגיע למרכז.
4. להשכיב על שני הצדדים. בשכיבה על הצד כל פעם צד אחד מתארך והשני מתקצר. השכבה על שני הצדדים תתרום לשיפור הסימטריה בין הצדדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתסמדי07/05/2008
יש לי תינוק בן חודשיים שנולד בשבוע 35.5 חמוד מקסים רק דואגת למה עדיין לא מחייך לי אחרי נסיונות לשחק איתו שיחייך האם זה בגלל שנולד מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמדי
דבי גרוס דולב07/05/2008הי סמדי
תינוקך הוא רק בן חודשיים וגילו המתוקן אף נמוך מזה לכן אל לך לדאוג אלא להמשיך ולגרות אותו לתגובות.
חג שמח
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדרך לעמידה יציבהקרן06/05/2008
שלום רב
ביתי היקרה בת שנה וחודש נעמדת לבד ומתהלכת מצד לצד בלול
איך מפתחים את זה לעמידה עצמאית ומשם להליכה
אני רואה שיש לה רצון
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב06/05/2008הי קרן
עמידה והליכה עצמאית תלויים כמעט תמיד השיווי משקל. את יכולה לגרות את מערכת שיווי המשקל של ביתך בעזרת כמה תרגילים:
1. חוויות שונות של תנועה במרחב- הנפות מהירות, הפיכות עדינות וכו
2. על כדור פזיו להניע לכל הכיוונים בשכיבה ובישיבה
3. לא לנסות להוליך עם הידיים זה עלול לעכב את שיווי המשקל העצמאי
בנוסף, זכרי שזהו גיל שעדיין לגיטימי לא ללכת..
בהצלחה,דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המ
נום06/05/2008המהירה והמקצועית.בפירוש קשה לו להרים את הראש !כמו כן יש לו העדפה ברורה לישון וגם במהלך היום להיות עם הראש לכוון אחד,האם זה קשור?לאחר ההתיעצות עם רופא המשפחה הוא אמר להפנות לו את הראש,ולשים יותר גירויים בצד השני ואת זה הוא כבר עושה יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה היא לעדי בפנייה למטה
נום06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
שירי קאשי07/05/2008הי קרן,
לצורך פיתוח הליכה עצמאית חשובה מערכת שיווי משקל מפותחת אך לא פחות חשובה היכולת לשלוט בהתיישבות מעמידה וכמובן לא פחות חשוב גם בטחון שבלעדיו הילדה לא תשחרר גם אם מבחינה מוטורית היא מוכנה לכך.
לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)