מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשתת גבאינה23/04/2008
שלום לכן, בתי בת 3 חודשים, נמצאת על הבטן, מרימה את הראש, אפילו התהפכה מס' פעמים מהבטן לגב.
לאחרונה התחילה תופעה מוזרה-היא שוכבת על הגב, מביאה את רגל שמאל מעל ימין, נשכבת על הצד ומרימה את הראש כאילו מסתכלת למעלה.
זה יוצר אצלה גב מקושת וקראתי אצלכן שזה לא ממש מומלץ. בכל פעם שאני רואה אני מיישרת לה את הראש, אבל תוך שניה היא חוזרת לתנוחה הזו.
בד"כ היא עושה את זה כשהיא רעבה, אבל אני לא בטוחה שתמיד זה מלווה ברעב.
מכירות את התופעה? חברה שלי אומרת שזה נראה כאילו היא מנסה להתהפך מהגב לבטן אבל אני יודעת שזה מוקדם מאד בשביל זה (מה גם שהיא לא חובבת שכיבה על הבטן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאל
דבי גרוס דולב23/04/2008הי דניאל
יש שני דברים שאת מתארת אשר עלולים להצביע על הקשתה של הגב- ההתהפכות המוקדמת מבטן לגב, העובדה שאיננה אוהבת לשכב על הבטן והמצב של שכיבה על הצד עם הפניית הראש.
כדאי לתרגל איתה מספר תרגילים שילמדו את גופה תבנית תנועתית הפוכה מזו שיש לה:
1. להשכיב אותה על הגב ולהרים את רגליה לכיוון הראש כשגם הטוסיק מתרומם, הלוך וחזור עד הנקודה שגופה מאפשר.
2. לערסל אותה הרבה כך ששתי ידיה בקו האמצע והיא ממש "מקופלת" כשהטוסיק מושך מטה. אפשר להוסיף לזה קפיצות על כדור פזיו כדי להקל עליה את השהות שם.
3. להשקיע אותה בתוך פוף רך בתנוחת ערסול כדי ששריריה ירפו וגופה ילמד להתעגל.
4. להמנע משימוש בטרמפולינה וכל משטח שאיננו 180 מעלות.
5. לתת לה מגע עמוק באזור בית החזה והשכמות- טפיחות, שפשופים נמרצים ועיסוי.
נסי את התרגילים וחזרי אלינו לספר איך הולך
בהצלחה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמיחת שיער לאחר לידת וואקום
שגיא03/09/2011בני נולד לפני 5 חודשים בלידת ואקום די קשה שהצליחה רק בניסיון השלישי.
כיום יש לו צמיחת שיער על הראש למעט האזור בו חובר הוואקום,
האם יש פה או בעיה או שבגיל צעיר כזה אין ממה לחשוש ?
בברכה,
שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיעראיריס23/04/2008
שלום רב, באיזה גיל אמור לצמוח שיער ראש, באיזה חודש אמורים להתחיל לבדוק אם יש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיריס
דבי גרוס דולב23/04/2008הי איריס
צמיחת שיער הראש היא אינדיווידואלית, ישנם תינוקות שנולדים עם המון שיער ראש ויש כאלה שנשארים קרחים עד גיל שנה, זה משתנה.
בעניין בעיות- יש בעיות שניתן לאבחן כבר בשבועות הראשונים וישנן בעיות שיותר קשה לזהות בהתחלה.
אם את רוצה לברר לגבי בעיה מסוימת את מוזמנת לפרט פה ותקבלי את תגובתי ועצותי.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"רוכבת" על השאלה.. בתי נולדה עם
אינה23/04/2008הרבה שיער ולאחרונה אני מוצאת המון שערות שלה על הסדין-זו נשירה טבעית?השיער מתחלף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערות
דבי גרוס דולב23/04/2008ישנו סיכוי שאכן זוהי נשירה והתחלפות שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהמיטל21/04/2008
שלום וחג שמח :)
בני בן 8 חודשים , זוחל אחורה מגיל 7 חודשים בערך , אך אני מודאגת מאופן הזחילה שלו קדימה:
לאחרונה החל לזחול גחון גם קדימה (לא סימטרי אלא ע"י זריקת הידיים קדימה ומשיכת הגוף קדימה) , וברוב המיקרים הוא מרים את עצמו על 4 מתקדם עם שתי הידיים , יורד לעמידת שש ומתקדם בעזרת הרגליים ושוב חוזר לעמידה על 4....
האם זה נכון לזחול ככה בתחילה או שמשהוא מתפקשש בהתפתחות התקינה?
יש לציין גם כשהתחיל לקלוט את התנועה במרחב הוא פחות מתהפך ומרבה להסתובב על צירו
תודה ,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי21/04/2008הי מיטל,
ראשית זה טבעי שכשמתחילים לזחול פחות משתמשים בגלגולים. אם אין צורך בהתהפכות התינוק לא יתהפך ויתקדם באופן טבעי בזחילה. לגבי הזחילה מה שאת מתארת זו כבר לא זחילת גחון אלא כבר איזושהי התפתחות של זחילת שש משולבת בנסיונות עמידה. אני ממליצה מאוד בשלב זה לפנות למדריכה לערוך אבחון ולקבל תרגילים על מנת לפתח בצורה טובה לפחות את הזחילה על שש (לגחון אולי כבר לא יהיה אפשרי לחזור).
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיטל
דבי גרוס דולב22/04/2008הי מיטל
תחילה של זחילה חדשה היא בד"כ לא מאורגנת ומתאימה למבנה התפתחותו של כל תינוק ותינוק.
מקובל בתקופה הראשונה לקבל זאת ולצפות להתארגנות הזחילה אבל אם את רואה שלאורך זמן הזחילה ממשיכה להיות משונה ולהצביע אולי על איזשהו קושי, כדאי לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים והנחיה כיצד לכוון את בנך לזחילה מאורגנת.
ראוי לציין כי שיבושים בזחילה, יש להם סיבה, לא תמיד רצינית אבל לפעמים כזאת שעלולה ללוות את התינוק בהמשך התפתחותו.
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהב להיות בבית....אילנה20/04/2008
שלום
בני בן 3 חדשים. הבעיה העיקרית היא שהוא נודניק ובוכה בעיקר כשיוצאים מהבית. הוא בוכה בסל-קל ובעגלה ובוכה כשאנו מתארחים אצל משפחה או חברים. האם זו תופעה מוכרת ? האם זו תופעה שעוברת? מה אפשר לעשות? אנחנו מוגבלים ביציאות מהבית וקצת מיואשים....
בנוסף, הוא אינו מוכן לקחת מוצץ. האם יש דרך להרגיל אותו? הוא מוצץ אצבע לעיתים בזמן שינה.
תודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהב להיות בבית....
שירי קאשי21/04/2008הי אילנה,
נתחיל מהמוצץ - אין צורך התפתחותי במוצץ אלא עמהבחינה הזו עדיף בלעדיו. היתרון של המוצף הוא רק בעזרה להרגעת הבכי (שגם זה חשוב, רק לזכור שלעיתים נראה שהתינוק עדיין מאוד מוחזק ונוקשה לאחר הרגיעה עם המוצץ כך שהסיבה האמיתית לבכי לא קיבלה מענה).
לגבי יציאה מהבית - יתכן שהוא סובל מבהלה. זה יכול להתבטא בתגובה של בכי לכל שינוי שהוא חווה, כולל אנשים, רעשים, מגע או כל דבר שהוא שונה מבחינתו מהרגיל. החשיפה שלו צריכה להיות הדרגתית. את יכולה לנשות להביאו לרגיעה במנשא מערסל וכך לצאת איתו מהבית.
בכל מקרה אם את חשה שזו אכן בהלה כפי שתארתי אותה (אני לא יכולה לדעת בברור מבלי לראות את התינוק), הרי שאני ממליצה לטפל בכך בעזרת מדריכה כשהוא עדיין קטן ולא להתמודד עם קושי גדול הרבה יותר כשיגדל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאילנה
דבי גרוס דולב22/04/2008הי ומזל טוב
לתינוקות רבים יש קשיים בתחילת חייהם, למעבר מהרחם לחוץ יכולים להתלוות בהלה, מתח, גזים, חשש ממקומות לא ברורים ועוד. כדאי לעזות את היציאה הדרגתית ובכל מקרה להקשיב ולהיות מכוון לרצונותיו של בנך. מנשא יכול לעשות פלאים ובמיוחד אם השימוש הוא בתנוחת ערסול במנשא בד ארוך.
רוב הסיכויים שלא מדובר בקושי אחר מקושי רגשי ראשוני אבל כדאי לשלול זאת.
הרבה הרבה סבלנות וקבלה ותמיד לזכור שדברים כל הזמן משתנים..
שיהיה בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןטלי17/04/2008
האם הליכון יכול להזיק להתפתחות ההליכה , ומה הנזק שהוא עלול לגרום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב17/04/2008הי טלי
הליכון איננו מומלץ מפני שתינוק נסמך עליו בעת ההליכה וזה בא על חשבון פיתוח שיווי משקל עצמאי שכ"כ נחוץ להליכה עמצאית, הוא כמו קביים... רק שתינוק איננו זקוק לקביים.
הוא לא גורם לנזק אבל עלול לעקב את ההליכה העצמאית.
שיהיה חג שמח
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשיםטלי17/04/2008
בני בן 8 חודשים ומזה כחודש עומד בלול ומתהלך לו מסביב ללול .
הוא יושב לבד ונעמד מישיבה תוך כדי תפיסה בעמודי הלול .
הוא לא זוחל כלל , שאני מניכה אותו על הבטן הוא משחק עם הצעצועים הקרובים אליו וכאשר אני מרחיקה קצת את הצעצועים ממנו הוא מתחיל לנסות להגיע אליהם אך כאשר הוא רואה שהוא לא מצליח הוא מתעצבן וצועק .
יש לי הרגשה שהוא מדלג על שלב הזה , יכול להיות דבר כזה?
שאלה נוספת - לא בקעו לו שיניים עדין - הוא בן 8 חודשים להזכיר , יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב17/04/2008הי טלי
יש סיכוי שכך שבנך ידלג על שלב חשוב בהתפתחות וטוב שאת שמה לב לזה.
פעמים רבות, תינוקות שמקדימים לעמוד אך לא זוחלים הם בעלי מתח שרירים גבוה, דבר שמקשה על הזחילה ומקל על ההיעמדות- אבל זוהי רק הערכה שקשה לתת דרך פורטמ זה.
שלב הזחילה הוא שלב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק ולכן אני ממליצה לקבל אבחון שיבדוק מדוע הוא מקדים לעמוד ואיינו זוחל ולקבל תרגילים לעידוד הזחילה.
אשמח לעמוד לרשותכם גם בטלפון.
בעניין שיניים , זוהי לא בעיה ויש תינוקות שמאחרים להוציא שיניים, אין מה לדאוג.
בברכת חג שמח
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריכהקרן פאלח17/04/2008
שלום הייתי רוצה לדעת איפה אני יכולה ללמוד להיות מדריכת התפתחות. זה תחום שמאוד מעניין אותי והייתי רוצה ללמוד אותו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריכה
שירי קאשי21/04/2008את יכולה לפנות למכללת צעד ראשון לקבלת פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםעינת17/04/2008
בני בן 10 חודשים עדיין לא מתיישב לבד וכשאני מושיבה אותו הוא יושב זקוף ויציב למשך מספר דקות בלבד, הוא זוחל על הגחון (רק כשיש דברים שממש ממש מעניינים אותו) ונעמד על שש. הוא לא מנסה לעמוד ולא מנסה לזחול על שש ולא מנסה לשבת לבד.
האם יש לו עיכוב בהתפתחות והאם יש תרגילים שאני יכולה לעשות על מנת לגרות אותו לזוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב17/04/2008הי עינת
נראה לי שמדובר בעיקוב קטן..
בעניין ההתיישבות, התיישבות עצמאית מתבצעת ממצב של עמידה על 6, כפיפה של הגב והטייה של הטוסיק. יכול להיות שבנך עדיין לא מתיישב מכמה סיבות- אולי אין לו די כפיפה, אולי בעיה של שיווי משקל. זה שהוא זוחל גחון רק כשיש דברים שמעניינים אותו גם מורה על עיקוב כלשהו שכן זהו גיל שהייתי רוצה לראות זחילה אינטנסיבית ואולי גם התקדמות על 6.
אני מאוד ממליצה לא לנסות להושיב אותו על מנת לא לשבש ולעקב יותר את התפתחותו המוטורית.
ומכיוון שמדובר במספר גורמים, קשה לי לשים את האצבע על הגורם המשבש ולתת תרגילים ספציפיים דרך פורמט זה.
אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון ותרגילים אישיים לתרגול יומיומי.
אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
שיהיה חג שמח ובהצלחה
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות והתפתחות גיל 4 וחצי חדשיםהודיה16/04/2008
בס"ד
בני כמעט חמישה חודשים החל להתהפך בגיל 3 חודשים. כרגע הוא ממש מתהפך כמו "פורפרה" בלי הפסקה מהגב לבטן, איך שמניחים אותו הוא מיד מתהפך. הבעיה היא:
1. הוא לא מתהפך לכיוון ההפוך ומתעצבן וצריך כל שניה לבוא להפוך אותו מהטן לגב. האם יש דרך לעזור לו ללמוד להתהפך גם להפך?
2. הוא מתהפך בלילות במטתו לבטן וזה מלחיץ כי אני יודעת שאסור לו לישון עלך הבטן, מה עושים?
3. בנוסף כשהוא עלי הוא נעמד בכח עם 2 הרגליים ממש עומד יציב או לחלופין מנסה לשבת באמצעות קימה רך שרירי הטן. האם למנווע את 2 הפעולות האלו ממנו?
4. אילו גירויים משחקיים ותנועתיים מתאימים לגיל זה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות והתפתחות גיל 4 וחצי חדשים
שירי קאשי21/04/2008הי הודיה,
בגיל זה השהות על הבטן חשובה ביותר כי משם ממשיכה ההתפתחות הנורמלית לקראת זחילה. מבחינה זו נראה כי הוא במצב טוב. גם מבחינת התהפכויות עדיין יש לו מספיק זמן כדי לתרגל את ההתהפכות גם לכיוון הגב. ניתן לעודד אותו על ידי התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
3. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
4. על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את הרגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
5.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
לגבי השינה - מרגע שתינוק חופשי בתנועה שלו לא ממש ניתן לקבוע לו כיצד ישן. ובאופן טבעי הוא בוחר בתנוחה שנוחה לו וגם הוא משנה תנוחות במהלך הלילה. ניתן להשתמש במוניטור המתריע על מצוקה נשימתית במהלך השינה. ולהתייעץ בטיפת חלב לגבי הנחיות משרד הבריאות בנושא זה.
גם עמידה וגם התיישבות דרך שרירי הבטן אינם מומלצים בגיל זה ואכן כדאי להמנע מהם.
הגירויים המתאימים לגיל זה הם כאמור שכיבה בעיקר על הבטן. כמובן גם על הגב והצדדים על מנת שיכיר את כל צידי גופו. לגרות להושטת ידיים ואחיזת חפצים. לאפשר לשחק זמן רב בצעצוע אחד על מנת שילמד להתרכז ולחקור. לאפשר להכניס ידיים לפה ולהתנסות במגעים ומרקמים שונים. חשוב לשלב גם תנועה במרחב על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה בגיל חצי שנהגל15/04/2008
שלום לכם,
בני בן חצי שנה ושבוע. מזה שבועיים שהוא מתיישב לבד מעמידת 6. מיום ליום מתייצב יותר. חשוב לציין שאנו לא תומכים בו או מעודדים.
בימים האחרונים הוא מטפס על כל דבר ונעמד, זה לא נראה לי כ"כ בריא.
האם יש משהו שאנו יכולים לעשות כדי להאט אותו?
אמא של בעלי טוענת שגם בעלי היה ככה.
תודה מראש וחג שמח,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגל
דבי גרוס דולב15/04/2008הי גל
לדעתי בנך אכן מזדרז בהתקדמותו, אולי אפילו מהר מידי. מומלץ מאוד לא לדלג על שלבים בהתפתחות המוטורית וכדאי אולי לברר מדוע בנך נעמד לפני שזוחל על 6 או גחון.
בלי לאבחן קשה לי להצביע על הסיבה אבל פעמים רבות, מנסיוני, תינוקות שממהרים לעמוד לפני זחילה הם תינוקות עם מתח שרירים או טונוס שרירים גבוה, לכן קשה להם הכפיפה הדרושה לזחילה וקלה להם ההיעמדות. האם בנך מרגיש "שרירי"? חזק או מתוח באזור בית החזה והשכמות?
אני יודעת שקשה לפעמים לברר זאת בלי להכיר תינוקות רבים אבל אשמח שתנסי לתת לי תשובה על כך.
בכל מקרה המלצתי היא לעודד ולתת תרגילים לזחילה, באתר זה תמצאי מאמר על זחילה ותרגילים לעידודה, אשמח לענות לך אם יש שאלות נוספות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידה בגיל חצי שנה
שירי קאשי16/04/2008הי גל,
תינוקות עם זקיפות יתר בגב יכולים לפתח דפוס מהיר של הזדקפות לקראת עמידה. כמובן שקשה מאוד לעצור תינוק מלעשות את מה שהוא כבר עושה לבד אך חשוב בדרך לתת מענה לאותה זקיפות ונוקשות בשריר הגב ובית החזה וכן להמעיט בגירויים המביאים אותו לעמידה (עד כמה שניתן). כמובן ישנו גם המרכיב הגנטי וסביר שאותו דפוס גופני שכנראה היה גם אצל אביו הביא להזדקפות והליכה מהירים.
מבחינה פרקטית:
1. להשתדל להרחיקו מחפצים עליהם יכול להעמד.
2. אם למשל מנסה להעמד עליך קחי צעד אחורה ותגרמי לו להתקדם עוד צעד ועוד צעד בזחילה לפני שהוא מצליח להעמד.
3. כשהוא יושב עליך אחזי בבית החזה והניע אותו לצדדים, פנימה והחוצה (כפיפה וזקיפה).
4. אם כבר יושב יציב הושיבי אותו על כדור פיזיו בישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה והשניה אחורה) והניע באיטיות את הכדור לצדדים וכן קדימה ואחורה (כשאת עומדת מאחוריו לגיבוי אם נופל).
5. בשכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון הפנים על מנת להביא לשקיעת בית החזה והתארכות שרירי הגב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכלמיטל15/04/2008
היי, בני בן 5 וחצי חודשים עדיין לא מתיישב בכוחות עצמו רק עם תמיכה. השאלה שלי האם אני יכולה להושיב אותו בכיסא אוכל למרות שאינו יושב לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב15/04/2008הי מיטל
מכיוון שההמלצה היא לא להישיב לפני שהילד עושה זאת בעמצו, אני ממליצה להשתמש בטרמפולינה או כל משטח ישיבה שאינו מגיע ל90 מעלות.
בפורום זה תוכלי למצוא דיונים רבים על למה לא להושיב לפני הזמן.
בהצלחה ובתאבון
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה ועמידהסמדר15/04/2008
תינוק בן שמונה וחצי חודשים , זוחל על הבטן |(גחון), האם יש צורך לעזור לו לזחול על ארבע או לאפשר לו באופן טבעי, שאלה נוספת , מה מומלץ לעשות כאשר התינוק קם מהמיטה ורוצה לעמוד
בזמן שהוא אמור ללכת לישון , אני לא בעד להרדים על ידי נידנודים.
אודה לתשובתך
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמדר
דבי גרוס דולב15/04/2008הי סמדר
זחילת גחון היא זחילה מצוינת ותורמת להתפתחות המוטורית אבל אם תינוק מתעקב בה יתר על המידה (מעל 2-3 חודשים) כדאי לברר למה ואולי לעזור לעבור לזחילת 6.
לגבי השינה, לא ממש הבנתי את שאלתך, האם בנך מתרומם לעמידה? כי אם כן אז צריך לבדוק מדוע עושה זאת לפני זחילת 6. בכל אופן אם אינך מאמינה בתנועה לעזרה בשינה נסי דרכים אחרות להרגיע- ליטופים, מגע עמוק בגב, טפיחות בטוסיק. האם הוא קם הרבה? אולי כדאי לבדוק מה מפריע לו.
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה ועמידה
שירי קאשי16/04/2008הי סמדר,
נתחיל מהשינה. את יכולה לנסות את השיטה הבאה, אולי היא תעבוד אצלכם. בכל פעם שהוא קם, להשכיבו שוב, ללטף ולומר לילה טוב. כל זאת מבלי להדליק אור ומבלי ליצור עניין מסביב. כך שוב ושוב (זה יכול לקרות מספר רב של פעמים) בהדרגה הוא ילמד שזו שעת השינה ויבין שאין טעם לעמוד.
לגבי הזחילה, בגיל של בנך, וגם בשל העובדה שהוא כבר נעמד בקלות כדאי להתחיל ולעודד אותו לעלייה על שש, בעיקר מהסיבה שאיננו רוצים שידלג על שלב הזחילה. שלבי ההתפתחות באופן טבעי מתרחשים בסדר מסויים וכל שלב מתרחש בטווח מסויים של גילאים. לרוב כשיש סטיה מהנורמה המקובלת הרי שזה נובע מקושי מוטורי כלשהו (אפילו קטן) המונע התפתחות טובה של אחד השלבים ולרוב גם של הבאים אחריו. בנך עדיין לא נמצא בעיכוב משמעותי אך כדאי לא להגיע לשם. התחילי בתרגילים שאצרף לך ובמידה ואין התקדמות בחודש הקרוב אז אני ממליצה לפנות למדריכה לאבחון על מנת לגלות מהי הסיבה שמקשה עליו את העלייה על שש וכיצד לעזור לו להתגבר על הקושי ולהמשיך בהתפתחות הטבעית שלו.
תרגילים:
1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
סמדר16/04/2008תודה רבה על תגובתכם , יש גם לציין כי הוא זוחל על שש לשניות ספורות , או בתנוחה הזו מתנדנד אחורה וקדימה מתחיל כמה צעדעם ואז חוזר לזחול על הבטן, יכול להיות שזו התחלה של זחילה על 6 ?מה הגיל הצפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי21/04/2008הי סמדר,
זו בהחלט התחלתה של הזחילה על שש. אצל המקדימים מאוד זה מתחיל מגיל 6 חודשים אבל הרוב סביב 7-8 חודשים. בנך בגיל שזה עדיין נחשב מקובל להתחלה של זחילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםרויטל15/04/2008
בתי המדהימה בת 9 חודשים ילדה מאוד סקרנית וערנית
היא נעמדת לבד זוחלת יושבת באופן עצמאי
אולי זה ישמע מצחיק השאלה אבל אותי היא מסקרנת מגיל 6 חודשים היא עושה הקשרים מילוליים
למשל היא יודעת שהשלט מדליק את הטלוויזיה ומכוונת אותו ממש לטלוויזיה, היא מחזיקה תוש ורוצה לשרבט על נייר
ומה שהדהים אותי אתמול היא לקחה חץ של קליעה למטרה (מפלסטיק) וידעה שזה שייך למטרה שתלויה על הקיר ונסתה לזרוק
היא בת הזקונים שלנו לאחר 15 שנה ואני כבר לאזוכרת האם היא מקדימה בהבנה ?
ובהקשרים?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרויטל
דבי גרוס דולב15/04/2008הי רויטל
מה יש להגיד? נשמע טוב, מתקדם ואולי באמת קצת מקדים את זמנו. קשה להגיד בדיוק אם וכמה היא מקדימה בהבנה כי אין מדדים מדויקים אבל נשמע שכן.
מאחלת לכם להמשיך ולהנות ממנה ותהיו בריאים
ינוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושלושה חודשים לא ישן רצוףדרור14/04/2008
בני בן השנה ושלושה חודשים נרדם עם בקבוק ב 8 בערב ומתעורר פעם פעמיים בלילה בוכה, מקבל בקבוק נוסף וחוזר לישון עד 6-7 בבוקר.
איך ניתן להפסיק עם האכלות הלילה ולגרום לו לישון לילה שלם?
האם זה רע להרדים אותו עם בקבוק בערב?
מחכה לעצות בונות
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ושלושה חודשים לא ישן רצוף
שירי קאשי15/04/2008שלום דרור,
באופן כללי יצירת קשר בין אוכל לשינה אינה מומלצת. תינוק או ילד צריכים לגעת להרגע ולהרדם גם ללא ההתנייה של אוכל. נכון שלעיתים זה מקל מאוד בשעות הערב ועוזר להתמודדות אך זהו הרגל לא כל כך מומלץ לחיים בכלל גם כבוגרים (וגם מזיק לשיניים). תנסו לתת את הבקבוק מוקדם יותר ולא לצורך ההרדמות ולאחר מכן להתחיל בטקס שינה חדש הכולל ספר מתאים, שיר ערש, עיסוי או כל דבר אחר אשר מתאים לכם לצורך הרגעות ומעבר לפאזה אחרת של לקראת שינה. אני מאמינה שככל שיקטן הצורך בבקבוק על מנת להרדם כך גם יקטן מספר היקיצות וזאת כיוון שלא יזדקק לבקבוק על מנת להרדם שוב במהלך הלילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9.5 חוד' ועדיין לא יושבתאמא של שירה14/04/2008
ערב טוב
בתי הפעוטה המדהימה חייכנית ומקסימה. אולם היא תהיה בת 10 חודשים בשבוע הבא ולאחרונה אני קצת מודאגת מקצב ההתפתחות שלה.
הקטנה התחילה לזחול גחון לפני שבועיים ונראה כי היא מצליחה לדחוף את עצמה בעיקר עם רגל אחת.
בנוסף, היא אינה מתיישבת לבד ואם אני מושיבה אותה (לשניה אחת בלבד) היא מיד נוטה הצידה ואפילו לא מנסה למנוע את הנפילה ע"י הושטת ידיים.
עד עכשיו ניסיתי שלא להלחיץ את עצמי מאחר ורציתי שלא לשדר לחץ כלפיה ולתת לה להתפתח בקצב שלה, אולם עכשיו כבר אני חוששת שאולי כדאי לבדוק האם יש פה עיכוב משמעותי.
מה דעתך, והאם יש צורך להתחיל לדאוג ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9.5 חוד' ועדיין לא יושבת
שירי קאשי15/04/2008הי,
ראשית תמיד רצוי לא לדאוג אבל בהחלט כדאי לפעול על מנת לשפר את המוטוריקה שלה. האופן שבו בתך זוחלת בהחלט מעיד על קושי מוטורי מסויים שכדאי להתייחס אליו. קיימת אצלה חוסר סימטריה אשר מביאה לשימוש בצד אחד בזחילה. חוסר הסימטריה גורמת לצד אחד בגופה להיות פחות תנועתי ולכן פחות ניתן להשתמש בו. חוסר תנועתיות זו גם מקשה על מערכת שיווי המשקל להתפתח בצורה טובה וזה הופך לגורם נוסף בעיכוב המעבר לישיבה (מצריך תנועתיות ושיווי משקל) וכן בישיבה עצמה.
אני מאוד ממליצה לפנות למדריכה על מנת לאבחן ולקבל תרגילים ספציפים וכן לודא שאכן מתקיים תהליך נכון של שיפור המוטוריקה.
בינתיים:
1. כשהיא יושבת עליך, לאחוז בצלעות שלה ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיםה וזקיפה.
2. בשכיבה על הצד, להניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק. באופן זה תורמים ליכולת הקיצור וההתארכות של שני הצדדים.
3. להרבות בתנועה במרחש על מנת לפתח שיווי משקל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת שלא יושבת
דבי גרוס דולב15/04/2008שלום לך
ישנו סיכוי שבשל הגיל שבו ביתך מתחילה לזחול ואופן הזחילה שלה, קיים אולי קושי מוטורי קטן.
זחילתה אינה סימטרית ועלולה להראות על קושי בשיווי המשקל וקושי בישיבה.
קשה מאוד לאבחן בדיוק דרך התכתבות אבל אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות בעיקר בשביל למנוע שיבושים וקשיים עתידיים בהתפתחות המוטירית שמקורם הובגיל הזה.
בברכה, דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)