פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזון לתינוק
    איריס
    25/05/2008

אינני יודעת אם זהו הפורום הנכון לכך, אך לא מצאתי פורום שניראה מתאים יותר. לאחרונה יש פרסומים על מזון חדש לתינוקות, אופטימיל שמו, אני שמחה על המגוון, אך קצת מבולבלת כיצד עלי להתאים את המזון לבני, מהם הקריטריונים לבחירת המזון המתאים לו ביותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזון לתינוק

הוספת תגובה

• מזון לתינוק

שירי קאשי
    26/05/2008

לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה. הפני את השאלה לאחות טיפת חלב או לרופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכת שיער
    דיקלה
    25/05/2008

ביתי בת השנה מושכת שיער ביומיים האחרונים כל פעם שהיא בוכה- במיוחד כשהיא לא מקבלת דבר שהיא רוצה ובמיוחד כשהיא עייפה. זה מאוד מבהיל אותנו. יש למישהו תובנות/ המלצות?

לקביעת תור
    סגירה
    משיכת שיער

הוספת תגובה

• משיכת שיער

שירי קאשי
    26/05/2008

הי דיקלה,
    אין לי איזו המלצה מקצועית בנושא פרט לכך שאוכל לנחם אותך שזו תופעה מוכרת. מנסיוני הדרך הטובה ביותר להתמודד היא להתעלם ממשיכת השיער. הילדה אמנם רק בת שנה אבל היא מאוד מבינה איך הפעולה שלה גורמת לכם לתגובה והיא משתמשת בכך. אני אשמח מאוד אם אמהות ישתפו מנסיונן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי

יערה
    29/05/2008

כשהיא עייפה נורא או מנסה להרדם היא מושכת לעצמה בשיער וגם אוהבת להחזיק משהו ביד. לא יודעת האמת איך להתייחס לתופעות האלו. מקווה שיעברו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לשירי
    ויקי
    25/05/2008

היי שירי
    רציתי לשאול אני עושה את התרגילים שאמרת לי , אבל הוא לא מצליח להשאר בסוף יותר מ-2-3 דקות על הבטן , אבל הוא מרים יפה את הראש
    בנוסף אני לא שמה אותו לישון על הבטן כי איך שאני הופכת אות הו מתעורר ומתחיל לבכות.
    האם יש משהו שאולי אני עושה שלא נכון , מה הדברים שיכולים להיות לא נכון שאני מבצעת.
    בנוסף שמתי לב שאני הופכת אותו בסוף מהצד לבטן היד שלו נמחצת , ואני מזיזה לו אותה האם בסדר?
    לגבי הידיים הוא כבר התחיל לתפוס נשכן ולהושיט יד ולגעת בצעצועים
    וכשאני מאכילה אותו הוא שם ידיים על הבקבוק כאלו מחזיק לבד , וגם שהוא נרדם שם יד על המוצץ , תופס את השמיכה ושם על הפנים.
    הוא משלב ידיים כל הזמן כלומר יד אוחזת יד - זה אומר שהידיים באות לכיוון האמצע האם זה מצביע על שיפור?

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה לשירי

הוספת תגובה

• המשך לויקי

שירי קאשי
    26/05/2008

הי ויקי,
    כל הסימנים שאת מתארת אכן מצביעים על תחילתו של שיפור. כשהוא מגיע לבטן והיד נמצאת מתחת לחזה תנסי קודם להביא אותו לכך שיוציא לבד לפני שאת מוציאה לו. את יכולה לאחוז בתחתית האגן וללחוץ מעט למטה ואחורה. לחץ על פלג גוף תחתון עוזר לפלג הגוף העליון להתרומם וכך יוכל לשחרר את היד. חשוב שילמד לעשות זאת לבד על מנת שיוכל לבצע גם כשהוא יתהפך ולא תהיה לידו באותו רגע. אם הוא לא מוציא את כמובן יכולה לשחרר את היד ולהביאה קדימה בכדי שישכב בנוחות על הבטן והידיים יהיו חופשיות לפעילות. לגבי ההעברה לבטן, כל הסוד הוא בבטחון שלך בתנועה ובמהירות. ייתכן שאת עדיין לא מרגישה כל כך בטוח והוא חש את הדקויות שבין אחיזה בטוחה מאוד לכזו שאיננה. המשיכי לנסות מעבר מהיר ומיד להתחיל בטפיחות בישבן לכיוון הראש.
    אם משהוא עדיין לא עובד לך כל כך הרגישי נוח להתקשר ואני אנסה לכוון אותך מעט יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מהגב לבטן בזמן שינה
    ליאורה
    25/05/2008

שלום
    בני בן 3 וחצי חודשים והוא התחיל להתהפך מהגב לבטן
    בזמן שהוא הולך לישון ובשינה עצמה

העניין הוא שהוא בוכה כשהוא על הבטן ואז כל כמה דקות אני צריכה לרוץ ולהפוך אותו.

מה ניתן לעשות בכדי שלא ייתהפך בזמן הלילה על הבטן ??

כמו כן הוא מגיע לקצוות המיטה והוא עלול להיחנק ממגן הראש

תודה על העזרה :-)

הוספת תגובה

• התהפכות מהגב לבטן בזמן שינה

שירי קאשי
    26/05/2008

הי ליאורה,
    מאוד קשה לעצור תינוק שכבר למד להתהפך מלעשות זאת. אני לא מכירה אמצעי טוב ובטוח לשמירת תינוק בגיל זה על הגב. במקום זאת אני ממליצה לגלות מדוע לא נוח לו על הבטן ולפעול לשפר זאת. זה יתרום לו גם מבחינה התפתחותית שיוכל לשהות זמן ממושך יותר על הבטן גם בערות וכן יעזור לו במהלך השינה להרגיש בנוח.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאורה
    01/06/2008

שירי תודה על התשובה
    אך מה לגבי השאלה השניה שלי ?
    לגבי קצוות המיטה האם הוא יכול להיחנק מכך שהוא מתהפך על הבטן ונצמד לצדדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

שירי קאשי
    02/06/2008

הי ליאורה,
    המיטה צריכה להיות ללא אזורים רופפים. חשוב שלא יהיו צעצועים רכים, שהסדין יהיה מטוח וכן מגן הראש. אם אין מקום בו ניתן לדחוף את הראש כך שהוא נקלע למקום סגור הרי שאין בעיה. עוד פרטים על אמצעי זהירות תוכלי לקבל מאחות טיפת חלב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערנות תינוק בן חודש
    לילי
    25/05/2008

שלום, יש לי תינוק בן חודש הוא עירני למשך כשעתיים בשעות הצהריים באופן דיי קבוע (כבר שבוע וחצי...) אח"כ הוא נרדם לקראת אחהצ לשנת לילה ארוכה של 4-5 שעות ובלילה ישן מאד מעט, קם כל שעתיים וחצי בערך האם זה בסדר להיות ער כ"כ הרבה שעות ביום? איך אני מסייעת לו לישון בלילה במקום במשך אחה"צ? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ערנות תינוק בן חודש

הוספת תגובה

• סתם עצה ממשיהי לא מוסמכת

ויקי
    25/05/2008

את יכולה לפתוח את כל החלונות בבית שיכנס אור
    וככה להבדיל לו בין היום ללילה, בלילה את יכולה להתחיל להרגיל אותו לסדר של שינה, שהוא ידע שבלילה יש אמבטיה, מוזיקה, אוכל, וככה הוא יתחיל להבין לאט לאט את ההבדל בין היום ללילה ואולי אפילו עיסוי תינקות מענג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערנות תינוק בן חודש

שירי קאשי
    26/05/2008

הי לילי,
    ראשית בנך הוא עדיין קטן מאוד וזה נורמלי שעדיין אין לו כל כך הבדל בין יום ללילה. את יכולה להתחיל ליצור לו את ההפרדה על ידי כך שאת מתנהגת אחרת ביום ואחרת בלילה. למשל כשהוא מתעורר בלילה לא להדליק אור, לא להרעיש אלא רק להאכיל בשקט ולחבק. לעומת זאת כשהוא מתעורר במהלך היום אז לתת לו להתעורר לפעילות. המלצה זו מצטרפת להמלצות המצויינות והנכונות של ויקי. עוד קצת סבלנות ובסוף זה מסתדר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים (בעוד שבוע)
    רמית
    25/05/2008

היי, יש לי מספר שאלות :
    1. אני מניקה הנקה מלאה ללא תוספות אבל במשך הלילה ובמשך שעות היום אני מעדיפה לשאוב חלב ולתת מבקבוק ככה בתי לא נרדמת ואני רואה בדיוק כמה היא אוכלת. רציתי לדעת אם זה בסדר לתת חלב שאוב מבקבוק ופחות להניק מהציצי ?
    2. כמ חלב אני צריכה לשאוב למנה שמשביעה תינוקת בת חודשיים (כי ראיתי שסימילאק נותנים 120 CC האם צריך לשאוב אותה כמות חלב?
    3. אני שמה את בתי במשך היום לפחות לחצי שעה על הבטן בהתחלה היא נינוחה לחמש דקות ואז מתחילה לבכות, או שהיא נרדמת וישנה שינה ארוכה על הבטן . הם זה בסדר? ומה אני יוכלה לעשות ?
    תודה רבה על העצות הנהדרות פה בפורום ותודה שיש למי לפנות ...
    המשך יום נעים.

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים

שירי קאשי
    26/05/2008

הי רמית,
    ראשית כל אחת בוחרת להאכיל באופן שהכי מתאים לה ואם כך מסתדר לך את בהחלט יכולה לשלב בלילה חלב שאוב. לגבי הכמויות את צריכה להפנות את השאלה לאחות טיפת חלב או רופא הילדים. אין אנו מוסמכות בנושא זה.
    שהייה של חצי שעה על הבטן זה יפה מאוד. ויש לפעול על מנת ששהיה זו תהיה נוחה ונעימה יותר ולא תגמר בבכי לאחר מספר דקות. מעבר לכך אם הילדה לא בוכה אלא נרדמת על הבטן (במשך היום תחת השגחה) זה מצויין. גם במהלך השינה הגוף לומד לארגן עצמו נכון יותר על הבטן מה שישפר גם את השהיה על הבטן בערות. הקושי לשכב על הבטן בדרך כלל נובע מבית חזה זקור ונוקשה ומשרירי גב מוחזקים מאוד. כשהתינוק ישן על הבטן בית החזה נהיה תנועתי יותר ויכול לשקוע וכן שרירי הגב לומדים להרפות ולכן גם השינה תורמת רבות לשיפור המצב.
    תרגילים נוספים:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות...
    ג'ני
    24/05/2008

שלום
    יש לי תינוקת בת 4 וחצי חודשים התחילה להתהפך לפני שבועיים מהבטן לגב וזה רק לצד שמאל....
    עכשיו לצדד ימין זה קרה פעם אחתוזהו איל לגרות אותה להסתובב לצד השני ימין אני מגרה אותה עם צעצועים מוזיקה וללא הצלחה...
    עכשיו דבר שני בגלל שהיא התחילה להתהפך שזה כזה יפה היא פחות מחצי שניה לא מוכנה להיות על הבטן ישר מתהפכת .. האם זה נורמאלי...?
    תודה ג'ני

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות...

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    25/05/2008

הי ג'ני,
    ראשית זה מאוד נורמלי שתינוק שמגלה את יכולת התנועה, הוא רוצה לתרגל אותה עוד ועוד וכמובן שהוא בוחר להיות היכן שנוח לו. במיוחד אצל תינוקות שלא נוח להם על הבטן נראה שברג שהם למדו להתהפך הם לא נשארים שניה במקום שקשה להם. את יכולה לתת לה לשחק בצעצוע כבד יחסית. כזה שלא תוכל להרים ולקחת איתה למשחק על הגב. או לשכב מולה ולהעסיק אותה בדיבור ושירה וכך למשוך יותר את משך השהות על הבטן.
    תרגילים להתהפכויות (את יכולה גם לתרגל התהפכויות מהגב לבטן וכמובן לבצע באופן סימטרי לשני הכיוונים ימין ושמאל):
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומדת,זוחלת ולא יושבת
    נעמי
    23/05/2008

שלום, ביתי בת 7.5 חודשים. היא זוחלת ועומדת כאשר נאחזת במיטה אך לא יושבת עדיין. כאשר היא יושבת עלינו היא די יציבה אך כאשר מושיבים אטותה גופה נוטה קדימה. האם זו בעיה?
    האם יש לפנות לרופא? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    עומדת,זוחלת ולא יושבת

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    23/05/2008

הי נעמי,
    העובדה שבתך עדיין אינה יושבת יציב נובעת מכך שגופה עדיין לא מוכן לכך. חשוב לאפשר לה ללמוד לשבת בכוחות עצמה בטרם תושיבו אותה על מנת שהיא תוכל להתחזק, לשפר את שיווי המשקל והתנועתיות הנחוצים לה במהלך הלימוד העצמי. הישיבה הנכונה היא מעמידת שש. את יכולה להראות לה את הדרך על ידי הטיית הטוסיק מעט אחורה והצידה כשהיא עומדת על שש. רק להראות כיוון ולא להגיע לישיבה. הכוונה זו תעודד אותה להתנסות בתנועה זו עד אשר תלמד להביא את עצמה לישיבה יציבה. את יכולה לעזור לה לפתח גם את מערכת שיווי המשקל על ידי הרבה תנועה במרחב. עדיין אין מה להלחץ, לא מדובר פה בעיכוב משמעותי. אם היא לא תתחיל להתיישב בשבועות הקרובים אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות תינוקות על מנת לברר מהוא מקור הקושי שלה ביציבה ולתת לכך פתרון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מקמר את גבו כשהוא על הגב

קרן פרטוש
    09/04/2011

שלום רב,
    ילדי בן שבעה חודשים,לפני כחודש הובחן אצלו לאחר אולטרסאונד ראש,הידרוצפלוס חיצוני,נשלחנו לאולטרסאונד ראש נוסף,מכון שהרופא חושב שהוא ראה צי'סטה בחלק האחורי של הראש.
    האם לפי דעתך הדברים הנ"ל קשורים לכך שילדי באופן כמעט קבוע כשהוא שוכב על גבו ,מקמר את גבו ורק ליטופים כשהוא על הצד מרגיעים אותו?
    חשוב לציין שהילד מפותח מאוד בהתאם לשלבי ההתפתחות של גילו.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מקמר את גבו כשהוא על הגב - תגובה

אורנה עטאר
    09/04/2011

קרן שלום,
    הידרוצפלוס הוא ממצא רפואי/מוחי ואינו קשור להתפתחות הסנסו מוטורית של בנך.
    ייתכן וההפרעה הזו בראשו משפיעה על ההתפתחות שלו ולכן את רואה את הקימורים האלו.
    אני מציעה להתייעץ עם רופא הילדים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היא זקיפות יתר?
    מג
    23/05/2008

הי,
    רציתי לדעת האם זקיפות יתר היא כאשר נוצרת קשת בגב?
    ילדי בן שלושה חודשים וחצי והוא מקמר (יוצר קשת) לאחרונה בגב במין צורה כזו שהראש גם נלקח אחורה. זה קורה הרבה כשהוא ישן. כמו כן, לפעמים כשהוא ער תוך כדי משחק.
    האם הדבר בסדר? אם לא, מדוע ומה ניתן לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה היא זקיפות יתר?

הוספת תגובה

• זקיפות

שירי קאשי
    23/05/2008

הי מג,
    זקיפות היתר בגב היא מצב בו שרירי הגב מקוצרים או מוחזקים ביתר והדבר מתבטא בדפוס גופני של בית החזה זקור, גב זקוף מידי, קושי בהבאת הידיים לקו האמצע, קושי בשכיבה על הבטן, חסרים בתנועתיות של עמוד השדרה ועוד. כמו כל דבר גם כאן יש דרגות שונות וההשפעה על אופן ההתפתחות המוטורית יכולה להיות עם שיבושים קלים אך יכולה להגיע גם לשיבושים משמעותיים יותר. במקרה שלכם כנראה ישנה גם הקשתה גדולה בגב שנובעת מאותם שרירים מאוד מקוצרים בגב.
    אני ממליצה בחום להפגש עם מדריכת התפתחות על מנת לאבחן בדיוק ולתרגל ביחד איתה לפחות בהתחלה כיוון שהתרגול לבד הוא בדרך כלל קשה בשל התנגדות חזקה של התינוק. בכל מקרה את מוזמנת לנסות את התרגילים הבאים:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - (גם אם שוכב על הבטן הרי שהתהליך משפר את התעגלות הגב ושקיעת בית החזה שנחוצים לו) תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.

כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה. הבהרה ושאלה

מג
    24/05/2008

את מרבית הדברים שציינת כקושי, הוא עושה ללא בעיה- הוא מביא את הידיים לקו האמצע, הוא שוכב על הבטן די הרבה זמן ומרים את ראשו בסקרנות (אך גם הרגליים עולות), הוא נשען על המרפקים ולפני כשבועיים הוא התהפך בפעם היחידה. כשהוא היה קטן, הוא עורסל במנשא ולא התנגד לכך.
    כמו כן, אני עושה עימו תרגילים כמו הבאת יד לרגל באלכסון, הבאת רגל ליד מקבילים והיפוך, כיפוף הרגליים בתנוחה פתוחה עד לראש וחזרתם סגורות דרך הבטן.

האם הבעיה עדיין כפי שציינת? האם לדעתך עדיין יש צורך בייעוץ (הייתי בשני שיעורים בצעד ראשון ולא העירו לי)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    25/05/2008

הי מג,
    כיוון שהוא עושה את כל הדברים בקלות יחסית הרי שזה מצביע על כך שהבעיה אינה חמורה. אם את נמצאת בסדנא לרוב המדריכות יפנו את תשומת ליבך לכל קושי שנתקלים בו. כיוון שזה רק שני שיעורים וזה בקבוצה לוקח יותר זמן לשים לב לכל הקשיים של כולם ואת בהחלט מוזמנת להפנות את תשומת לב המדריכה לכל בעיה שאת רוצה להתייעץ איתה עליה. כל מדריכה תשמח לתת לך עוד איזו חוות דעת וטיפ אישי מה כדאי לעשות. נראה לי שכיוון שעורסל הרבה בתחילת הדרך וכן השכבת אותו על הבטן מספיק הרי שלמרות ההקשתה הוא מתגבר על הקושי וממשיך בהתפתחות התקינה. אני ממליצה להמשיך ולתרגל את עניין התעגלות הגב, הארכת שרירי הגב ותנועתיות בית החזה כדי לשמר את ההתקדמות שלו ולא לתת להקשתה להפריע. אם את מצילחה לתרגל בבית אין צורך בייעוץ נוסף אלא אם כן את רואה שזה מתחיל להוות גורם מעכב בשלבים הבאים.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושכחתי לציין
    מאמי
    22/05/2008

הי שירי ,

שכחתי לציין שאנחנו רוחצים אותו בטאמי טאב .
    יש לו עדיין רפלקס לא רצוני , של רעידת היד, שאמנם הולך ונחלש אבל עדיין קיים .
    אנחנו לוקחים אותו בנמשא בתנוחת בטן אל בטן
    והתחלתי יותר לשים אותו על פוף מבד נמתח .

זהו...
    אני מקווה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ושכחתי לציין

הוספת תגובה

• תוספת

שירי קאשי
    22/05/2008

הי מאמי,
    אני מקווה שקיבלת מספיק אינפורמציה בתשובתי הקודמת. כשאת שמה אותו בפוף השקיעי אותו עמוק באזור בית החזה על מנת להשיג התעגלות טובה יותר של הגב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    מאמי
    22/05/2008

שלום שירי,

תודה על זמנך היקר המוקדש לפורום הנפלא הזה, הוא לעזר אדיר בשבילי!

בני כמעט בן 5 חודשים ( עוד שבוע ) , הוא אינו מתהפך מהבטן לגב, , אני משתדלת לעשות עימו תרגילים לריכוך בית החזה ולעגל את הגב , כמו שמצויין בפורום אינספור פעמים.
    יש פעמים כאשר אנו מניחים אותו על הבטן הוא מרים את רגליו האחוריות ומשתולל באי נוחות.
    לכן אני משתדלת לעשות כפי שציינת בעצות אחרות.
    יש שיפור ויש פעמים שהוא שוהה יותר זמן על הבטן ומושיט ידיו ולוקח חפץ לפיו.
    הוא מביא את שתי ידיו קדימה כשהוא שוכב על גבו כשאני מושיטה לו חפץ.
    הוא מניח את ראשו על המזרן כשהוא על הבטן.
    הוא ילד שמח וחייכן ובריא.
    אז לשאלות:
    האם כשהוא עליי בתנוחת עירסול והוא מתעקש להוריד את הראש הפוך מעיד על קושי שלו? כמו כן כשהוא על הצדדים הוא מקשית את הגב כאילו מנסה להגיע עם הראש לישבן :) מה זה אומר?
    וכמה זמן תינוקות אמורים לשהות על הבטן בנוחות ?
    המון תודה על התייחסותך,

בברכה, שקצת מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

שירי קאשי
    22/05/2008

הי מאמי,
    ראשית עדיין אין עיכוב מבחינת ההתהפכויות אבל בהחלט מסתמן קושי ברור שלו בהקשר של הקשתת הגב. מתיחת הראש אחורה בתנוחת הערסול מעידה על הקושי שלו להאריך את שרירי הגב. כנ" גם הרמת הרגליים בשכיבה על הבטן. בכל תנוחה בה הוא נמצא הוא מארגן את גופו כך שהוא יכול לשמור את שריר הגב במצב מקוצר כיוון שהארכתם גורמת לו אי נוחות רבה. את הדרך הנכונה בכדי לשפר את המצב. אם את בכל זאת נתקלת בהתנגדות רצינית מצידו ומתקשה לתרגל הרי שאולי כדאי להפגש עם מדריכת התפתחות על מנת לשים לב לדקויות ולהדריך אותך כיצד להתמודד עם כל מצב ועם התגובות שלו. המדד של משך השהיה על הבטן הוא מאוד גמיש. יש תינוקות שכבר לאחר הלידה נמצאים בנוחות רבה על הבטן ורגילים לשהות שם. כאשר יש קושי אני שמחה לראות תינוק שמתחיל ממספר דקות בודד וככל שמתרגלים אני מצפה לראות שיפור. מידת ומהירות השיפור הם פונקציה של כמות ואיכות התרגול.
    במקרה שלכם נראה שהקיצור בשרירי הגב מלווה גם בהקשתה גדולה מאוד בג המתבטאת גם בערסול וגם בשהיה על הצדדים. מנסיוני קשה מאוד לתרגל לבד ללא הדרכה כיוון שרוב התינוקות לא משתפים פעולה ולהורים קשה למצוא את הדרך להגיע לתרגול איכותי. אם גם את חשה כך אני ממליצה להעזר במדריכה לפחות להתחלת התהליך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו-שירי
    ויקי
    22/05/2008

שירי היי
    רציתי לעדכן אותך , שליאם התהפך כבר פעמיים בעקבות התרגילים- האם זה אכן בעקבות התרגילים?
    הוא נשאר היום 5 דקות על הבטן , אבל הוא מאבד את הסבלנות מהר מאד
    את יכולה לרשום לי כמה דקות לעשות כל שלב כדי שזה יהיה מדוייק
    תודה רבה
    ויקי

נ.ב - אם תוכלי לרשום לי את התרגילים של הגזים אני אשמח

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשיחתנו-שירי

הוספת תגובה

• גזים

שירי קאשי
    22/05/2008

הי ויקי,
    אני רואה שמיום ליום יש שיפור ואתם בהחלט בדרך הנכונה. כל הכבוד.
    אין זמנים מדוייקים לכל שלב. את צריכה לראות בכל שלב שאת מגיעה לנקודה הרצויה והתינוק מרגיש נוח בה. למשל בהגעה לשכיבה על הצד צריך להגיע לשלב בו הכתף העליונה מגיעה חזרה פנימה והידיים בקו האמצע. ייתכן הבדל בזמנים בי הצדדים אבל כל שלב הוא בעצם הכנה למה שאמור לקרות בסוף והוא השכיבה הנינוחה על הבטן. ככל שיהיה לו קל ונוח יותר בכל שלב הרי שהמוכנות שלו לעבור לבטן בנוחות תהיה גדולה יותר. באופן כלל כל התהליך אמור לקחת בערך כ-20 דקות כדי שיהיה איכותי אבל זה גם יכול להיות מעט פחות וגם יותר.
    בנוסף שלל תרגילים להקלה על הגזים:
    את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
    1. להחזיק בתנוחת ערסול.
    2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
    3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
    4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה של התקדמות
    יעל
    21/05/2008

שלום,
    בני בן שמונה וחצי חודשים, נראה לי שהוא מתקדם לגילו מבחינה מוטורית: הוא החל לזחול בערך בגיל חצי שנה והא עבר את כל השלבים לדעתי התהפכות לשני צדדים, זחילת גחון, זחילה- הוא עדיין זוחל, ישיבה ממצב זחילה, עמידה והוא התחיל ללכת לפני מספר שבועות סביב שולחן הוא גם יודע להתיישב ממצב של עמידה. השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שהתקדמות מהירה מידי היא גם לא טובה? קראתי איפשהו שלא תמיד טוב שמתקדמים מהר, האם זה גנטי- אני הלכתי בגיל 10 חודשים והאם זה מעיד על אינטיליגנציה מסוימת כי שמתי לב שכל שלב הוא לומד יחסית מהר ומיד ממש אותו וממשיך קדימה.

שאלה בנושא אחר- מתי מתחיל פחד מזרים ואם זה מגיע יחד עם חרדת נטישה כי הוא התחיל להתעורר בלילה ורוצה שירימו אותו מצד שני הוא מאוד חברותי ואוהב אנשים ואין שום סימן לחרדה מצידו, הוא יודע להביע את רצונו אם הוא רוצה ללכת למישהו או לא.

תודה ומתנצלת על אורך ההודעה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה של התקדמות

הוספת תגובה

• שאלה של התקדמות

שירי קאשי
    22/05/2008

הי יעל,
    בהתקדמות המהירה לכשעצמה אין בעיה אם אכן כל שלבי ההתפתחות עברו כמו שצריך. ישנם תינוקות רבים שנוטים להתקדמות מהירה לקראת השלבים של ההתרוממות מהרצפה, עמידה והליכה. מה שמאפיין את כל התינוקות הללו הוא לא האינטיליגנציה המוגברת (לצערי) אלא זקיפות יתר של הגב. תינוקות עם זקיפות יתר סובלים מחסר בטווח התנועתיות של עמוד השדרה ובית החזה. אצל חלקם זה יכול להתבטא בעיכובים מוטורים שונים ואילו אצל אחרים נראה ריצה קדימה לקראת הליכה מוקדמת. אין מה לנסות לעצור תינוק שמתקדם מהר אלא רק לתת לו את הכילים לכך שיבצע נכון את כל השלבים ולא ידלג עליהם. חשוב להוסיף גם תרגילים לשחרור הגב ובית החזה והתארכות שרירי הגב על מנת לאפשר לו התפתחות תנועה איכותית יותר (ועם פחות כאבי גב לעתיד). הזקיפות הזו יכולה להיות גנטית, מולדת או נרכשת. כיוון שאת מעידה על עצמך שגם את היית כה זריזה הרי שכנראה זה גנטי. לגבי האינטיליגנציה, אין קשר להליכה המוקדמת אך כמובן שהיא לא נשללת בעקבות זאת אז הכל פתוח מהבחינה הזו. הבנה ותפיסה מהירים הם אינדיקציה יותר משמעותית לכך ואני מאחלת לכם הצלחה גם בתחום זה.
    חרדת הזרים ופחד נטישה מתחילים לרוב באזור גיל 8 חודשים אך היא בהחלט יכולה להתחיל גם לפני או אחרי או לא להופיע כלל. התופעות שאת מתארת בהחלט יכולות להיות קשורות לכך. ייתכן והוא מאוד אוהב חברת אנשים אך בלילה כשהוא מתעורר והוא לבד הוא זקוק לעוד חיבוק מאמא בכדי לחזור ולהרגיש בטוח ולחזור לישון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה של התקדמות

יעל
    22/05/2008

היי שירי
    קודם כל תודה,
    ציינת שצריך לשעות תרגילים לגב, אילו תרגלים?
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועתיות הגב

שירי קאשי
    23/05/2008

הי יעל,
    תרגילים להתעגלות הגב ושיפור התנועתיות:
    1. להשקיע אותו בתוך פוף בתנוחה מעורסלת ולתת לו לצאת לבד.
    2. להחזיק עליך עם הגב אליך, רגליים כפופות וגב מעוגל ולרקוד איתו כך בחדר. מידי פעם לעצור ולעשות תנועת נפילה קטנה מהברכיים.
    3.כשהוא יושב עליך, לאחוז בצלעות שלו ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיפה וזקיפה.
    4. כשהוא יושב על כדור פיזיו, להטות את הכדור קדימה ולהגיש לו בועת סבון גבוה מקדימה. בכדי לפוצץ את הבועה הוא יגביר את הזקיפה ולחילופין להטות את הכדור אחורה ולהגיש לו בועת סבון למטה בכדי להגביר את הזקיפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    24/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    ויקי
    21/05/2008

שירי קודם כל תודה
    ורציתי לשאול דבר נוסף שלא הספקתי לשאול, תרגילים לגזים , אמרת שיש ולא הספקנו לעבור עליהם.
    בנוסף הצלחתי היום שהוא יהיה על הבטן לאחר תרגול למשך 3 דקות, והוא ישן על הבטן שנת אחר הצהריים.
    אבל הרגשתי שאני לא מצליחה לשים אותו על הבטן יותר מדי זמן , האם זה טבעי ש-3 דקות אחרי תרגולים ראשונים, האם זה אמור לגדול?

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה

שירי קאשי
    22/05/2008

הי ויקי,
    3 דקות זו התחלה יפה. אין לצפות לשינוי מהיר מידי אבל בהדרגה ויחסית תוך זמן קצר אני מאמינה שמשך השהיה על הבטן תתארך. המשיכי כך. אשמח לשמוע על ההתקדמות.
    בהצלחה,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות לא קשורות
    אמירה כהן
    21/05/2008

1בני בן ה-3 חודשים אוכל אוכל שאוב בלבד.

בין היתר בגלל לשון קשורה.

מיד לאחר הלידה היו ניסיות רבים לעזור לו לינוק, הניסיונות היו מלווים בבכי קולני.

מאז לא ניסיתי לתת לו את השד.

אתמול ניפגשתי שוב עם יועצת הנקה בניסיון אחרון,

הוא שוב בכה והתנגד נימרצות

מאז הוא לא יוצר איתי קשר עין,

פחות חייכן,

הוא כן מחייך לבעלי ולחפצים מוכרים לו.

האם יכול להיות שהוא כועס עלי על הניסיון ועל העובדה שגרמתי לו שוב לבכי?

2. בשבוע האחרון, הצואה שלו ירוקה מיימית.
    התינוק בריא , פרט לאף סתום בשעות הבוקר.(נימשך כבר זמן רב)

3. לשון קשורה -כדאי לטפל?

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות לא קשורות

הוספת תגובה

• תגובה לאמירה

דבי גרוס דולב
    21/05/2008

הי אמירה
    רוב השאלות מתאימות יותר להתיעצות עם רופא ילדים אבל-
    בעניין הלשון הקשורה, ברוב המקרים שאני נתקלתי, הטיפול בלשון הקשורה עזר מאוד ואף החזיר את יכולת ההנקה, כדאי לנסות.
    בעניין מצב הרוח- יכול להיות שתינוקך חווה תיסכול והוא מבטא אותו, זה יעבור בקרוב כי אין כמו אמא!

בעניין הצואה, כדאי להתיעץ עם רופא ילדים.
    כל טוב
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה