פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חמישה חודשים
    סמדר
    31/05/2008

שלום, התינוק שלי בן חמישה חודשים וניראה לי שהתפתחותו איטית. הוא התהפך מהבטן לגב בגיל שלושה וחצי חודשים, למשך כשבועיים אבל מאז הפסיק. הוא לא מושיט יד לצעצועים. הוא תופס רק צעצועים שנמצאים מעל בית החזה שלו אך לא תופס חזק. אני משתדלת לשים אותו כמה שיותר על הבטן. הוא מרים את הראש אבל לא השתפר בכך מאז גיל ארבעה חודשים. כלומר הוא לא דוחף את בית החזה מעלה, הוא מאוד סקרן ומתעניין אבל הוא לא פעיל כ"כ. מה לעשות? חשוב לציין שהוא נולד בשבוע 36
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר

דבי גרוס דולב
    31/05/2008

הי סמדר
    את מציינת מספר גורמים בעיכוב ההתפתחותי של בנך ויתכן שישנו מכנה משותף לכולם.
    זה יכול להיות טונוס שרירים לא מאוזן או חוסר תנועתיות מסוימת, אבל קשה לתת אבחון כולל ומדויק כשמדובר ביותר מגורם אחד וזה נראה לי גם לא נכון.
    אני ממליצה לכם לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק וללמוד תרגילים לתרגול יומיומי בבית, אשמח לעמוד לרשותכם.
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה חודשים

שירי קאשי
    01/06/2008

הי סמדר,
    התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 4-6 חודשים. לעיתים ההתהפכויות הראשונות הן מקריות ומלוות במעין נפילה והחוויה השלילית עוצרת את התהליך. ניתן להכין את התינוק לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לו את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית וכך כשהוא יוכל לבצע בעצמו הוא לא יופתע וייבהל. להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

בנוסף למרות שאין עדיין אחור בנושא ההתהפכויות הרי נראה כי יש עיכוב ביכולת השכיבה על הבטן וכן הרמת הראש (גם בהתחשב לגילו המתוקן שהוא חודש פחות). כמו כן את מציינת שהוא לא כל כך פעיל ולא נראה כי הוא מתאמץ והרי שהעיכוב הוא גם בכך שבעצם אין התקדמות בהתפתחות. בשל כל אלו אני ממליצה לקפל שיעור פרטי לאבחון והתייחסות לבעיות כרגע כשהן עדיין קטנות ולא לחכות לעיכובים משמועותיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה - זקוקה לעצה
    עינת
    31/05/2008

שלום,
    יש לי תינוק בן 3 חודשים שמתקשה מאוד להכנס ל'שנת הלילה' כלומר, השינה הדי רצופה.
    כאשר הוא נכנס לשינה זו הוא למעשה ישן עד הבוקר ורק מבקש פעם או פעמיים לינוק ועושה זאת מתוך שינה. הבעיה שלנו היא הדרך הארוכה שאנחנו צריכים לעבור איתו עד שהוא מגיע לנקודה הזו.
    אנחנו מאוד מעוניינים ליצור אצלו איזושהי נוחות בערב, הוא מאוד לא רגוע בשעות הערב, ולהרדימו לשינה של הלילה באיזור השעה שמונה תשע בערב. כיום אנחנו עוברים איתו מסכת ארוכה עד לאיזור חצות, השעה בה הוא נרדם ללילה.
    האם יש לך עצה בשבילי כיצד לעזור לנו ולו להפוך את העניין לפשוט יותר?

תודה מראש

עינת

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה - זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• תגובה לעינת

דבי גרוס דולב
    31/05/2008

הי עינת
    שאלתך היא שאלה שכיחה מאוד בגיל צעיר זה. זהו גיל שהתינוק עדיין לא התרגל לסדר יום ושנת לילה וזה נורמלי. ישנם מספר דברים שאתם יכולים לנסות על מנת להקל עליו ועליכם בתקופה זו.
    נסו להיות עקביים בהרגלים שלפני השינה: מקלחת בשעה קבועה, עיסוי עמוק ומרגיע, החשכה של החדר והאכלה. תינוק זקוק להרבה תנועה על מנת לפרוק את המתחים והאנרגיות האצורות בגופו,
    אתם יכולים לסייע לו בכך ע"י הרבה תנועה במרחב , ריוקד והנעת התינוק במרחב.
    לפני השינה החזיקו אותו בתנוחת ערסול מרגיע ומכנסת וקפצו איתו בתנוחה זו על כדןר פזיו עד שגופו יכנס למנוחה.
    כדאי לבדוק את שעת התעוררותו בבוקר ולנסות במקביל שיתעורר מוקדם יותר וירדם מוקדם יותר.
    שיהיה לילה טוב
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי על פליטות
    רמית
    30/05/2008

שלום יש לי תינוקת בת חודשיים. לאחרונה היא התחילה לפלוט המון יש לציין שהפליטות דיי מימיות (כמו חלב). התיעצתי עם אחות טיפת חלב והיא אמרה לי לנסות להוריד במינון של האוכל. אני מניקה הנקה מלאה ללא תוספות של תמ"ל ויש לי דיי הרבה חלב בחזה (אני רואה את זה בכמות של החלב שיוצאת לי בשאיבה).
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם יכול להיות שיניקה של 10 דקות מהחזה היא יותר מידי אוכל לבתי ובגלל זה היא פולטת?
    2. לעתים שהיא שוכבת על הגב ופולטת היא מעין "נחנקת" ואז מחייכת האם זה נורמלי?
    3. עכשיו אחרי שדיברתי עם אחות טיפת חלב היא אמרה לי להוריד טיפה במינון אני מרגישה שאני לא נותנת מספיק אוכל והילדה דיי רעבה אח"כ. אבל גם שאני לא נותנת יותר מידי היא פולטת.

מחכה לתשובה ... וקצת מודאגת !
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלתי על פליטות

הוספת תגובה

• המשך על פליטות

שירי קאשי
    01/06/2008

הי רמית,
    האכלת היתר היא בהחלט אחד הגורמים הנפוצים לפליטות. קצב היניקה הוא שונה מתינוק לתינוק וישנם תינוקות שגם בהנקה של 10 דקות יאכלו יותר מידי. אני מניחה שאם אחות טיפת חלב יעצה לך להוריד מכמות האוכל הרי שבתך מתפתחת יפה ועולה במשקל. את יכולה גם לנסות ולמשוך יותר זמן בין ארוחה לארוחה וכן להשכיבה עם הראש מוגבה מעט אחרי הארוחה על מנת להקטין את הסיכוי לפליטה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבהת ראש לתינוק

רמית
    01/06/2008

האם זה לא מסוכן לשים כרית מתחת לראשו של תינוק בגיל חודשיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבהת ראש לתינוק

שירי קאשי
    02/06/2008

הי רמית,
    ראשית תחת השגחה אין סכנה גם בכרית אבל הגבהה ניתן לקבל גם בטרמפולינה או נדנדה של תינוקות שבדרך כלל אני לא ממליצה עליהם פרט לצורך זה של הגבהה לאחר ארוחה או במיטה ניתן לשים כרית מתחת למזרון על מנת ליצור שיפוע באזור הראש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לתינוקות
    קרן
    29/05/2008

אילו מרכיבים חיוניים להתפתחות התינוק חשוב שיהיו בתחליפי חלב ובמזון לתינוקות?

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לתינוקות

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    29/05/2008

הי קרן
    נושא זה אינו בתחום המקצועי שלנו ואני ממליצה להפנות את השאלה לרופא ילדים או תזונאית ילדים.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישן עם רגליים פתוחות
    מג
    28/05/2008

הי,
    בני בן ארבעה חודשים וישן עם רגליים פתוחות (כמו צפרדע הפוכה על הגב).
    האם הדבר נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    ישן עם רגליים פתוחות

הוספת תגובה

• ישן עם רגליים פתוחות

שירי קאשי
    29/05/2008

הי מג,
    בהנחה שכבר עברתם את בדיקת מפרקי הירכיים והכל נמצא תקין, התופעה שאת מתארת יכולה להיות קשורה בגמישות יתר במפרקי הירכיים. גמישות יתר כזו יכולה להוות גורם מעכב בהתפתחות כיוון שהתינוק צריך יותר כוח ומיומנות טובה יותר בכדי לפתח את אותה תנועה שתינוק אחר מפתח ביתר קלות. למשל בזחילה על שש סביר להניח שהרגליים יברחו מעט לצדדים ולכן הוא יתקשה יותר בשמירה על איזון בתנוחה זו. בכל מקרה זו זו לא בעיה שלא ניתן להתגבר עליה עם מעט עבודה על חיזוק השרירים המתאימים בכל שלב וכן יש להקפיד על כל שמבצע כל שלב נכון. למשל תינוק עם גמישות יתר במפרקי הירכיים עלול לפתח ישיבת W כיוון שהיא תהיה נוחה לו ויותר קל בה לשמור על שיווי משקל. הקפידו לעקוב אחר כל שלב ולראות האם משהוא מתבצע בצורה לקויה ולכל דבר צריך להתייחס לגופו של עניין. כמובן שהוא גם יכול לעבור את כל השלבים בצורה תקינה לכן אין טעם להתחיל לדאוג מעכשיו אלא רק להיות מודעים ולשים לב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירי. תודה ועוד שאלה

מג
    31/05/2008

אכן עברנו את בדיקת מפרקי הירכיים והכל נמצא תקין.
    האם תינוק בן גילו אמור לישון עם רגליים ישרות?
    לפני מספר ימים כתבתי לך על גמישות יתר בגב שנמצאת אצלו (הבאה של הראש לרגליים והרמת הרגליים בשכיבה על הבטן). האם יש קשר בין שני הדברים (מפרקי הירך והגב?)

לגבי ישיבת W, אני יושבת ישיבת W (וישבתי כך רבות בהריון), האם הדבר אינו טוב?

האם ישנם תרגילים לעבוד על הפתיחות ברגליים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למג

דבי גרוס דולב
    29/05/2008

הי מג
    שכיבת צפרדע שכזו עלולה להצביע על מעט גמישות יתר במפרקי האגן וגמישות יתר "הולכת" לפעמים עם טונוס שרירים מעט נמוך לכן הייתי ממליצה לבדוק את עניין טונוס השרירים.
    האם בנך מרגיש לך רך למגע? האם הוא לא מביע התנגדות בגופו כשאת מניעה אותו? האם הוא מצליח בקלות להרים את ראשו בעת שכיבה על הבטן?
    בקיצור, אני ממליצה לבדוק עניין זה ולטפל בו. מכיוון שקשה לכוון בכתב, את מוזמנת ליצור גם קשר טלפוני ולקבל הדרכה אישית יותר או לקבוע אבחון פרטי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דבי, בנוגע לשאלותייך

מג
    31/05/2008

בני רך מאוד במגע, הן בתרגילים שאנ עושה עימו והן בעת מסאג'. הוא אינו מביע התנגדות כשאני מניע אותו והןא מצליח להרים את ראשו מצויין בעת שכיבה על הבטן.
    הדבר היחידי שאני רואה בו קצת ליקוי הוא גמישות היתר שיש לו בגב. בשכיבה על הצד הוא מביא את הראש יותר מידי אחורה לכיוון הרגליים. כמוכ ן, מרים את הרגליים בעת שכיבה על הבטן. הוא גם מנסה לקום לישיבה.

האם יש קשר בין הדברים? האם תינוק אמור לישון בגיל כזה עם עם רגליים ישרות? האם נשיאה במנשא של בייבי ביורון שיש בו פיסוק רחב אינו טוב לו? ואיזה תרגילים יכולים לעזור לגמישות יתר במפרקי הירך?
    כיצד ניתן לבדוק את טונוס השרירים שלו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למג

דבי גרוס דולב
    31/05/2008

הי מג
    העלת הרבה נקודות- גמישות יתר וחוס בתנגדות בתנועה עלולים להצביע על טונס שרירים נמוך.
    נסי את התרגיל הבא כדי לבדוק זאת:
    הרימי את בנך ל"אווירון" אנכי גבוה במהירות ובדקי האם הוא מתנגד לכוח הכובד ועושה למעלה "אווירון" או שידיו ורגליו נשמטות מטה?
    חזרי אלי עם תשובה.
    אם ישנו פיסוק גדול מידי כדאי להוריד את המינון בשימוש בבייבי בירון.

טיפול בטונוס שרירים נמוך הוא חשוב והכרחי כדי למנוע שיבושים וקשיים בהתפתחות המוטורית בהמשך , הוא עלול להביא לקושי בהתהפכויות, זחילה והליכה
    וכדאי לעשות זאת בצורה מעמיקה יותר מאשר בפורום באינטרנט.
    אני ממליצה לשקול פגישה ואבחון של מדריכה להתפתחות תינוקות כדי ללמוד תרגילים שיחזקו במקרה הצורך.

בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון התרגיל שהצעת

מג
    01/06/2008

הי דבי,
    עשיתי לו אוירון אנכי ותגובתו הייתה מתיחת הגוף והרגליים.
    בנקודה זו ברצוני להוסיף ולציין:
    1. הוא מחזיק את הראש מצויין כשהוא שוכב על הבטן
    2. שהוא רך למגע כשאני עושה לו מסאג' ותרגילים אך כשהוא לא סבלני לזה הוא מתנגד לי (מפעיל כוח ולא נותן לי לכופף לו את הרגל / יד).
    3. יש לו כוח בידיים וברגליים (הוא מושך בחוזקה צעצועים באוניברסיטה ומפעיל צעצועים גם דרך הרגליים)
    4. הוא ומסתובב בציר סביב עצמו כשהוא שוכב על הגב
    5. הוא מתהפף לצדדים
    הוא מושיט יד לצעצוע כשהוא על הבטן

האם כך הללו אינם מעידים על הפעלת השרירים טובה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    01/06/2008

הי מג,
    רגלי התינוק לא צריכות להיות ישרות לחלוטין אך הפיסוק המאוד גדול שאת מתארת הוא אופייני לגמישות היתר. כיוון שקיימת אצלו גמישות באזורים נוספים וכן יש חשש להיפוטוניה (טונוס נמוך) הרי שהדבר מצריך טיפול והתיייחסות. גם גמישות היתר וגם ההיפוטוניה הם מצבים שאינם נעלמים לחלוטין (אם כי נראה שיפור עם תרגול מתאים). ישנם תרגילים הפועלים לחיזוק כללי של הגוף ולאיזון טונוס השרירים אך הדבר החשוב הוא לתת כילים לתינוק בכל שלב כיצד לפתח תנועה נכונה למרות הקושי. איכות התנועה היא חשובה ביותר כיוון שבשל המגבלות של הטונוס והגמישות (שבה לא מטפלים באופן ספציפי) הרי שלתינוק יש סיכוי גבוהה לעיכוב בהתפתחות וכן התפתחות לקויה שהיא לעיתים יותר קשה מעיכוב. עם תרגול נכון ניתן לפתח תנועה איכותית וטובה שתשמש כבסיס מוטורי איכותי אשר ישרת את התינוק לאורך כל שלבי ההתפתחות וכן בחייו כבוגר.
    את שאלת גמישות היתר וההיפוטוניה תוכלי לברר עם רופא הילדים או עם מדריכת התפתחות. בכל מקרה אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לערוך אבחון מסודר, לבחון את ההתאמה לשלב ההתפתחותי הרצוי וכן לקבל תרגילים אשר יעזרו לשיפור המצב הנוכחי וכמובן על מנת להקטין את רמות הקשיים שעלולים להתפתח.
    בינתיים אני ממליצה בעדינות רבה לבצע את התרגילים הבאים לחיזוק טונוס השרירים ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
    1. אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
    2. אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוץ ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
    3. "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
    4. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה.

לגבי ישיבת ה-W. הבעייתיות בה היא שלרוב אם אצל תינוקות ישיבה כזו מרמזת חסר בשיווי משקל או תנועתיות של עמוד השדרה. ישיבה זו מספקת בסיס רחב ולכן התינוק לא צריך מערכת שיווי משקל מפותחת על מנת לשבת יציב. בנוסף ישיבה זו מפעילה לחצים מיותרים על מפרקי הירכיים והברכיים ולכן אינה מומלצת. גם אצל מבוגרים עדיף לא לשבת בישיבה זו על מנת להפחית את העומס מהמקומות שאינם מיועדים לכך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

מג
    01/06/2008

שירי תודה.
    אני מוסיפה:
    עשיתי לו אוירון אנכי ותגובתו הייתה מתיחת הגוף והרגליים.
    כמו כן:
    1. הוא מחזיק את הראש מצויין כשהוא שוכב על הבטן
    2. הוא רך למגע כשאני עושה לו מסאג' ותרגילים אך כשהוא לא סבלני לזה, הוא מתנגד לי (מפעיל כוח ולא נותן לי לכופף לו את הרגל / יד).
    3. יש לו כוח בידיים וברגליים (הוא מושך בחוזקה צעצועים באוניברסיטה ומפעיל צעצועים גם דרך הרגליים)
    4. הוא מסתובב בציר סביב עצמו כשהוא שוכב על הגב
    5. הוא מתהפף לצדדים
    6. הוא מושיט יד לצעצוע כשהוא על הבטן

האם כל הללו אינם מעידים על הפעלת שרירים טובה? האם יכולתיו הללו אינם שוללות טונוס שרירים נמוך או חלילה היפוטוניה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעכום למג

דבי גרוס דולב
    01/06/2008

הי מג
    אני חושבת שקיבלת המון אינפורמציה שאולי קצת בילבלה
    את מוזמנת, בלי שום התחיבות ,ליצור קשר טלפוני ולנסות לסכם את הכל בצורה בהירה יותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום כמובן...

דבי גרוס דולב
    01/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של בת 5 חודשים
    הילה
    28/05/2008

הי,
    בתי בת 5 חודשים. מתהפכת מהבטן לגב רק בצד אחד (שמאל). לא מתהפכת מהגב לבטן עדיין (קרובה לזה אבל לא מצליחה עד הסוף)
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם זה תקין שהיא עדיין לא מתהפכת מהגב לבטן?
    2. האם זה תקין שהיא מנסה כל הזמן להרים את הראש כשהיא במצב שכיבה על הגב(תוך מאמץ של שרירי הבטן)?
    3. לאחרונה החלה להקשית את הגב ולהסתכל אחורנית (בעיקר כשהיא נמצאת בסל קל), האם זה נורמלי?
    תודה, הילה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות של בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    28/05/2008

הי הילה
    תקין לגמרי עדיין לא להתהתך בגיל זה אבל במקרה לשכם יתכן שהקושי להתהפך מגב לבטן נובע מאותה סיבה שביתך מנסה להתרומם דרך שרירי הבטן ושהיא מקשיתה את גבה. פעולות אלה עלולת לנביע ממתח יתר, זקיפת יתר או טונוס מעט גבוה. האלמנטים האלה לפעמים מקשים על פעולות מסוימות והתהפכות מגב לבטן דורשת כפיפה והתעגלות של הגב שאולי אולי חסרה לביתך.
    התרגילים שכדאי לתרגל במקרה זה הם תרגילים של כפיפה::
    1. בשכיבה על הגב כופפי והרימי את ישבנה של ביתך כך שהרגליים יכוונו לראש
    2. סובבי את האגן שלה והקפיצי אותו כנגד הרצפה
    3. נסי לערסל אותה תוך כדי תנועה
    ובעצם תנסי לעשות פעולות שישברו את התבנית הבתנועתית המוקשתת ע"י כפיות וערסולים.

אבל-
    זוהי רק הערכה וקשה דרך פורמט זה לאבחן חד משמעית, את מוזמנת ליצור איתנו גם קשר טלפוני כדי לקבל ולתת יותר פרטי או כדי לקבוע שיעור פרטי

בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של בת 5 חודשים

שירי קאשי
    29/05/2008

הי הילה,
    הטווח המקובל של התהפכויות הוא בין 4-6 חודשים כך שלבתך יש עדיין זמן ללמוד להתהפך מהגב לבטן. מה שכן מעורר שאלה של קושי מסויים הוא העובדה שהיא מתהפכת רק דרך צד אחד וזה מציע על חוסר סימטריה מסויימת שכדאי לטפל בה. כמו כן ההקשתה הגדולה בגב שגורת לה לנסות להסתכל אחורה בנסיון לשמור על גב מוקשת כיוון ששם נוח לה יותר ומאותה סיבה הנסיונות להרים את הראש על הגב בכדי לנסות ולהגיע למצב ישיבה או מצב זקוף יותר בו היא יכולה שוב להיות עם אותה הקשתה. חשוב מאוד להוציא את ההקשתה הזו מהמערכת כיוון שהיא מפעילה לחץ גדול על הגב וכן עלולה להוות גורם מעכב בשלבי ההתפתחות השונים. כמו כן חשוב לטפל באסימטריה בתנועה כבר בשלב מוקדם כיוון שככל שמתקדמים בשלבים הרי שהדפוס הזה יותמע עמוק יותר במערכת ויהיה קשה יותר לטפל בו. אני ממליצה מאוד לפנות למדריכת התפתחות על מנת לקבוע שיעור פרטי בנושא כיוון שלרוב קשה מאוד לתרגל לבד במצבים אלו בשל התנגדות גדולה של התינוק לשיתוף פעולה בנסיונות ללמדו לעגל את הגב ולהאריך את השרירים האחוריים. בשיעור פרטי תוכלי ללמוד כיצד בדיוק להביא את התינוקת לשיתוף פעולה מתוך הנאה וללא צורך ב"מלחמה" איתה.
    בינתיים את יכולה לתרגל על פי התרגילים הבאים:
    1. לערסל אותה כששתי ידיה נמצאות במרכז ואת יושבת על כדור פיזיו. ככל שהיא מתנגדת (ואני מניחה שקשה לערסל אותה) את צריכה להגביר את התנועה שלך על הכדור וכן לשיר לה בקול. התנועה עם השילוב של הקול שלך שמשרה עליה בטחון יעזרו לה להרפות את השרירים המוחזקים וכתוצאה להתעגל יותר.
    2. בשכיבה על הגב הגביהי את האגן שלה על השוק שלך. הרמת פלג הגוף התחתון עוזרת לשקיעת בית החזה ומשפרת את הבאת הידיים לקו האמצע. כשהידיים מגיעות לקו האמצע שרירי הגב מתארכים.
    3. באותה תנוחה כמו בסעיף הקודם את יכולה לאחוז באגן ולגלגל אותו כלפי הבטן כך שהרגליים מתקרבות לחזה. באופן זה את שוב יוצרת התארכות של שרירי הגב.
    4. להשכיב על הצדדים. לודא שהיד העליונה אינה בורחת החוצה אלא מתקרבת לקו האמצע ושתי הידיים נפגשות. תנוחה זו תשפר את תנועתיות בית החזה וכן תורמת להתארכות שרירי הגב. כמו כן השכבה על שני הצדדים תתרום לאיזון התנועתיות בין שני הצדדים ותביא לשיפור בסימטריה המוטורית.

באופן כללי חשוב לשים לב לסימטריה בטיפול בתינוקת. להחזיק כל פעם על כתף אחרת, להאכיל כל פעם עם הראש לצד אחר, לערסל כל פעם לצד אחר, להשכיב על שני הצדדים וכו'...

במידה ואת מתקשה לבצע את התרגילים או מעוניית בהבהרות את מוזמנת ליצור קשר טלפוני.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שלושה חודשיים
    הילה
    27/05/2008

היום הבחנתי כי לבתי בירך שמאל ישנם שני קפלים ובירך ימין שלושה קפלים.
    בדיקת ירכיים בפעם הראשונה לא הייתה תקנית הרופא ביקש בדיקה חוזרת ואמר שכנראה יש איחור קל בהתפתחות רגל שמאל ובאמת בבדיקה החוזרת הכל היה בסדר גמור.
    האם יש לקפל החסר משמעות?אם כן מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שלושה חודשיים

הוספת תגובה

• תינוקת בת שלושה חודשיים

שירי קאשי
    28/05/2008

הי הילה,
    הרופאים בודקים את הסימטריה בקפלים כיוון שחוסר סימטריה עלול להצביע על חוסר סימטריה מבנית או בעיה במפרקי הירכיים. הקפלים עצמם הם חסרי משמעות אלא רק מהווים אינדיקציה להמשך ברור. חשוב להמשיך במעכב אצל הרופא ואם מתגלה בעיה הוא ימליץ על הטיפול הרצוי. בינתיים אם הרופא אבחן שאין בעיה הרי שאין מה לדאוג.
    מעבר לכך כמדריכת התפתחות ולא כרופאה אני ממליצה לעקוב אחר סימטריה בהתפתחות המוטורית. זו המלצה שנכונה לכלל התינוקות אך כמובן יש לשים לב יותר במקרה של אסימטריה נראית לעין כמו בעניין הקפלים. במידה ואן יש עיכוב בהתפתחות המוטורית או מתחילה להיווצר התפתחות אסימטרית הרי שכדאי לטפל כמה שיותר מהר על מנת להתגבר על הקושי ולחזור למסלול של התפתחות תקינה. הטיפול הוא על ידי שיפור המיומנויות המוטוריות המעוכבות ושיפור הסימטריה בגוף. אם את מזהה משהוא מהדברים הנ"ל כבר עכשיו את מוזמנת לכתוב שאלה נוספת ואני אנסה לעזור.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה?
    יערה
    27/05/2008

הילדה שלי בת חצי שנה. מגיל 5 חודשים היא מתהפכת בטן לגב וגב לבטן. והיום היא גם זוחלת סוג של גחון. היא לא זוחלת יד רגל לסירוגין אלא שולחת שני ידיים קדימה וגוררת את הרגליים שלה. האם זה תקין? איך יודעים שההתפתחות תקינה ולא שהיא מתפתחת כביכול מהר אבל בגלל שיש לה התמתחות בגב וכו'... היא גם נעמדת על 6 ומתנדנדת אבל לא זזה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תקינה?

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה?

שירי קאשי
    28/05/2008

הי יערה,
    בדרך כלל התפתחות מהירה נובעת מאותו קיצור בשרירי הגב אשר מעודדים את התינוק להזדקף מהר ולהגיע לעמידה. במצב כזה חשוב לשים לב שבתך עוברת את כל שלבי ההתפתחות ועוברת אותם בצורה תקינה. בנוסף כדאי לעבוד על שחרור ההחזקה המוגברת של השרירים האחוריים ולשפר את היכולת התנועתית שלה בכדי שההתפתחות תהיה נכונה יותר, יציבתה תהיה איכותית יותר, שיווי המשקל יוכל להתפתח בצורה נכונה והיא תקבל בסיס התפתחותי טוב אשר ישרת אותה גם בחייה כבוגרת. לפי מה שאת מתארת היא נמצאת במקום נכון מבחינה התפתחותית ועדיין לא דלגה על אף שלב. זחילת הגחון בתחילתה יכולה להיות ללא הצלבות כפי שאת מתארת שהיא עושה אבל לא אמורה להשאר כך זמן רב. ויש לעבוד על כך. העלייה על השש וההתנדנדות הם בסדר, ככל שהיא תתרגל זאת יותר, תתחזק, תשפר שיווי משקל וכן תפתח את עניין ההצלבת היא תוכל להתחיל ולהתקדם על שש אבל לכך יש עוד זמן. רצוי שקודם תזחל נכון על הגחון.
    תרגילים:
    1. לגרות סיבוב סביב ציר על ידי משיכת צעצוע קשור בחוט. בעת הסיבוב היא מפעילה כל פעם יד ורגל נגדיים. חשוב לבצע לשני הכיוונים.
    2. על כדור פיזיו. להשכיבה על הבטן, להטות את הכדור מעט הצידה. אנו מצפים לראות תגובה של כפיפה בצד הנגדי לכיוון ההטיה וכן כפיפה של הרגל. לבצע לאט על מנת לתת לה שהות להגיב וכמובן לבצע לשני הכיוונים.
    3. בשכיבה על הגב לאחוז ביד ורגל נגדיים ולגלגלה מצד לצד. להחליף יד ורגל ולבצע שוב.

במידה ואת נתקלת בקושי בשיתוף פעולה שלה או שאת מזהה חוסר כפיפה או שימוש ברגליים בתרגילים הללו אני ממליצה לך לקבוע שיעור פרטי בנושא. אם את לא בטוחה האם קיים קושי או לא את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואנסה לכוון אותך באופן מדוייק יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליערה

דבי גרוס דולב
    28/05/2008

הי יערה
    התפתחותה של ביתך אכן מהירה אבל לא נראה לי שמהירה מידי. האינדיקציה להתפתחות תהירה מידי היא כשהתינוק לא שוהה מספיק זמן בכל שלב או כשהוא מדלב את שלב בהתפתחות.
    הייתי רוצה לתת לך תרגילים שיעודדו את ההצלבות (יד ורגל נדגית בזחילחה) ואת השימוש ברגליים, אותו ביתך אינה מממשת:
    1. בשכיבה על הגב הפגישי בן יד לרגל נגדית, הלוך וחזור.
    2. הפגישי יד ורגל נגדית וגלגלי את ביתך מצד לצד
    3. בצעי כל מיני משחקים שידגישו את ההצלבות הללו ואת האלכסונים בגוף
    4. לחיזוק השימוש ברגליים- בשכיבה על הגב קפלי את ברכיים של ביתך, הניחי את כפות הרגליים על הרצפה והצמידי אותן לשם כך שזה יגרום לה לדחוף לאחור ע"י שימוש השרירי הרגליים. חזרי על פעולה זו עד שתלמד לחזק חלק זה.

חוץ מזה נשמע שביתך מתפתחת טוב!
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

יערה
    29/05/2008

האם היא באמת לא משתמשת ברגליים שלה?
    היא נעמדת על 6 ולפעמים גם מתחילה על 4 (לא ממש אבל לפעמים לשניה) היא משחקת הרבה עם הרגלים, על 6 קצת על 4 והיא הרבה נעמדת עם רגל אחת בשש והרגל השניה מתיישרת והיא נוטה הצידה עם הטוסיק (כמו תחילתה של ישיבה או מעבר לישיבה אבל כמובן זה לא קרוב עדיין לישיבה)
    אני עושה את תרגילי ההצלבה וגם עשיתי אותם קודם, מתי להתחיל לדאוג שהיא לא מצליבה או לחילופין לא זזה מעמידת השש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יערה

דבי גרוס דולב
    29/05/2008

הי יערה
    התיחסותי לשימוש ברגליים באה בהמשך למה שאת כתבת.. שהיא אינה משתמשת ברגליה.
    אבל את אומרת שהיא כן נעמדת על 6 ואפילו מנסה להתישב אז נשמע לי שהכל בסדר.
    אם היא כבר מנסה לעלות על 6 יתכן שלא תשלים את זחילת הגחון עם הצלבות אבל זה לא מהווה אינדיקציה לטיב הזחילה על 6, ז"א שלפי התפתחותה של ביתך עד כה אני בטוחה שהיא תזחל על 6 בלי שום בעיה. רק שימי לב שהיא תשהה שם מספיק זמן ולא תמהר להעמד.
    שיהיה בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    01/06/2008

הי יערה,
    השימוש ברגליים אכן נראה תקין. העמידה על שש והטיית הטוסיק אחורה הם בהחלט הדרך הנכונה לקראת התיישבות. הישיבה יכלולה להגיע לפני הזחילה על שש או לאחריה וכל עוד את לא מושיבה אותה טרם למדה לעשות זאת בעצמה הרי שזה תקין. כיוון שהיא יחסית מקדימה יש לה עדיין זמן רב לשפר את זחילת הגחון וכן להמשיך לכיוון זחילת השש כך שעדיין רחוק הזמן מלהתחיל לדאוג. בכל מקרה אם את רואה בשבועות הקרובים שלמרות התרגול אין שיפור בנושא ההצלבות או שהיא מתחילה לשבת לפני שההצלבות התפתחו, אני ממליצה לקבוע שיעור על מנת להתייחס לנושא זה. החשיבות היא בכך שזחילת השש לא יכולה להתבצע ללא הצלבה (לפחות של הידיים) ולכן התקדמות מהירה לקראת ישיבה במקרה זה עלולה להביא להתפתחות זחילת על הטוסיק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 2.5 חודשים
    נועה
    27/05/2008

שלום רב
    יש לי בן בן חודשיים וחצי. הוא מדבר ומחייך כשמדברים איתו, מחזיק את הראש כשמרימים אותו (ז''א הראש לא הולך אחורה). ילד די שקט כשאין לא גזים ויכול לשכב בלי לקרוא לי זמן מה.יש לי כמה שאלות:
    1. לדעתי הוא לא ממש מתענין במשחקים: באוניברסיטה הוא רק מנדנד את המשחקים ולא תופס אותם וכד' יש לא רק רעשן אחד שהוא עוקב אחריו ומחזיק כשאני שמה ליד כי הוא די קטן באובי אבל גם לא מתענין להחזיק ולחקור. אחרי מובילין הוא עוקב רק עם העיניים. האם כל זה בסדר? אולי יש משחקים אחרים שיש להגיש לו?
    2. האם ילד חייב לשכב על הצד? כשמשכיבים אותו על הצד הוא מתהפך לגב
    3. יש גם כן בעיה עם שכיבה על הבטן רק אם אני שמה לו משהו מתחת ל בית החזה הוא מוכן לשכב קצת יותר ובלי זה מתחיל מיד לבכות. האם בכלל כדי לשים לו משהו או להרגיל רק על הבטן?
    4. האם לינוקט יש סדנאות גם בירושלים?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 2.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    27/05/2008

הי נועה
    1. גיל חודשיים וחצי הוא הגיל שבו מתחילה התעניינות ושליחת ידיים לחפצים, נסי סוגים שונים וגדלים שונים של משחקים על מנת לגרות אותו. במקביל תני לו הרבה מגע עמוק בכף היד ובגב כף היד, עיסוי בתוך כפות הידיים והחזקה של כדורים בגודל כף היד. שימי את ידיו על פנייך כך שיתפתחות כפות הידיים ויחושו אותך. נסי טקסטורות שונות ובדים מגוונים על מנת לגרות אותו לכך.
    2. חשוב שתינוק ישכב גם על צידו על מנת ליצור שם תנועתיות ולהקל על התהפכות מהגב אל הבטן.
    נסי לעשות את התרגיל הבא:
    השכיבי אותו על צידו כך שידו ורגלו העליונה יפנו לכיוון הרצפה ואז הוסיפי עליהם מגע עמוק, טפיחות והמהומים עם הפה כדי לרכך את צידו וללמדו להשאר על צידו.
    3. רבות רבות נכתב פה על שיפור השכיבה על הבטן, אני ממליצה לחפש פה בפורום תרגילים ובמאמר של ינוקט באתר זה בו תמצאי תרגילים רבים. כדאי וחשוב לעבוד על עניין זה.
    4. לינוקט אין סדנאות בירושלים אבל יש שיעורים פרטים שם, אנו מגיעים לבית התינוק ועובדים אחד אחד עם האמא על מה שצריך, מלמדים תרגילים שונים וכן תרגילי יוגה לתינוקות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 2.5 חודשים

שירי קאשי
    28/05/2008

הי נועה,
    בנך עדיין צעיר ואין לצפות ממנו לעניין רב מידי בצעצועים. הןא בוחר להחזיק את מה שקל ונוח לו ושליחת הידיים עוד תתפתח. שימי לב כשהוא עוקב במבטו האם הוא מפנה גם את הראש. במידה וכן הרי שאין כל בעיה, הוא עדיין לא אמור לשלוח ידיים בצורה ברורה ומובהקת.לגבי השכיבה על הצדדים, חשיבותה ממספר סיבות. ראשית שכיבה זו מעניקה תנועתיות לצלעות שלא קיימת בתנוחות אחרות. בכל פעם שהוא שוכב על הצד, צידו התחתון מתארך וצידו העליות מתקצר. תנועתיות זו חשובה גם להתהפכויות, לזחילה, ליציבה ושיווי משקל. מעבר לכך קושי בשכיבה על הצד בדרך כלל מעיד על נוקשות של בית החזה, דבר שגם מתבטא בקושי בשכיבה על הבטן. לגבי השכיבה על הבטן, רצוי לעבוד על כך כיוון שרוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת על הבטן והקושי שלו יכול להמשיך איתו לשאר שלבי ההתפתחות. השילוב בסדנא הוא מומלץ ביותר ותוכלי לקבל גם המלצה אישית לגבי קושי ספציפי וגם ללמוד מה לעשות, למה לשים לב וכיצד לקדם את התינוק בכל אחד משלבי ההתפתחות שעוד לפניו. את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז "צעד ראשון" על מנת לקבל המלצה על מדריכה שעובדת באזור מגורייך.
    בינתיים אני ממליצה לעבוד לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
    כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נועה
    18/06/2008

שלום
    בני כרגע כבר בן 3 חודשים ושבוע. יש לנו קצת התקדמות. הוא כבר מוכן לשכב על הבטן יותר זמן(5-10 דקות). תופס ומושף לפה צעצועים וחיתול בד. גם כן מכניס את העצבאות לפה. מתהפך לבד לצד ימין שלו, אבל לא לשמאל. רציתי לברר כמה דברים:
    1. איזה תרגילים ניתן לבצע כדי שימשיך להתפתח (לזחול ולהתהפך. לא יודעת מה אמור להיות קודם)
    2. איך מתרגלים גם את הצד השמאולי שלו?
    3. בגלל האצבעות הוא פחות מסכים למוצץ. שמעתי דעה שהאצבעות יכולים לגרום לשיניים לגדול לא נכון. האם זה נכון ומה אפשר לעשות עם זה? אני חושבת שהתחילו לא לצאת שיניים. יש לו התקפות בכי הסטרי שלא עוזר לו שום צורה של חיזוק. האם זה אכן שיניים או שכדאי לגשת לרופא לבדוק
    תו8דה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנועה

דבי גרוס דולב
    19/06/2008

הי נועה
    השלב הבא בהתפתחות הוא התהפכויות אבל בנך עדיין צעיר ואין צורך להאיץ בתהליך, אם בכל זאת תרצי לתרגל זאת איתו את מוזמנת להכנס באתר זה למאמרים של ינוקט ולתרגל איתו . טווח הגילאים של ההתהפכות הוא 4-6 חודשים כך שאתם בסדר.
    על מנת לתרגל שכיבה בצד הקשה יותר השכיבי אותו על צד זה תוך הקפדה שיד ורגל עליונה יפנו לרצפה והוסיפי מגע עמוק של טפיחות ביד ורגל העליונות על מנת למנוע את פתיחתם.
    הכנסת אצבעות לפה היא שלב טבעי ואף הכרחי אצל תינוקות ומאוד לא מומלץ למנוע זאת מהם, הם חוקרים את העולם דרך הפה שלהם. זה יוכל לנבוע גם מהוצאת שיניים אבל לא בהכרח. ישנן משחות שונות בשוק שמטרתן להקל על הצמחת השיניים , נסי לראות אם הן עוזרות לבנך.
    אם אין משהו יוצא דופן בהתנהגותו אני לא רואה צורך בפנייה לרופא אבל זה לשיקולך האישי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקתו
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    19/06/2008

הי נועה,
    השיפור ביכולת השכיבה על הבטן הוא מצויין. המשיכו לעבוד על כך ולהשתפר בנושא זה. בגילו עדיין מעט מוקדם לעבוד על התהפכוית מלאות אבל בהחלט הוא צריך להתהפך עד לצד כהכנה לשלב הבא שהוא ההתהפכויות. לפי תאורך הוא עושה זאת יפה לצד ימין וחשוב מאוד ללמדו לעשות זאת גם לצד שמאל:
    השכיבי אותו על הגב, הרימי את רגליו והביאי את ידיו לתנוחה כאילו הוא תופס את רגליו. בתנוחה זו אחזי בשתי רגליו ושתי ידיו יחדיו. כופפי את ידיו ורגליו כך שיהיו צמודים לבטן ותוך כדי גלגול לצד יישרי אותם וחזרה. כך נוצרת תנועה של התארכות הידיים והרגליים במעבר לצד וקיצורם בעת החזרה למרכז. עשי זאת לשני הצדדים באופן שווה והשארי מספר שניות בכל פעם שאת מגיעה לאחד הצדדים. התרגיל הזה מדמה את מה שצריך לקרות עם הגב והגפיים בעת ההתהפכות הצידה ולשפר את התנועתיות הנחוצה לכך.בנוסף בעת השכיבה על הצד (שני הצדדים באופן שווה) להביא את היד העליונה קדימה (שלא תברח אחורה) ולהניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק את ידייך לסרוגין ובכך להגביר ולהקטין את הכפיפה הצידית. פעולה זו תעזור לשפר את תנועתיות הצדדים ובכלל זה את הצד הנוקשה יותר. חשוב לשפר את תנועתיות הצדדים בטרם תתחילו לעבוד על התהפכויות מלאות על מנת שהוא יהיה מאוזן יותר בין שני הצדדים ויוכל להתהפך בקלות לכל הכיוונים. ניתן במקביל להתחיל בתרגול של התהפכויות אבל חשוב לזכור שבגיל זה המטרה היא רק לשפר את התנועתיות ולהכין את הגוף להתהפכויות ולשפר את מערכת שיווי המשקל, אין לצפות ממנו עדיין להתהפך באופן עצמאי (זה לרוב קורה בין 4-6 חודשים ויש לו עוד זמן רב):
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    5.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

לגבי הידיים בפה בגיל זה זה נורמלי לחלוטין וחשוב להתפתחות. קרוב לודאי שזה לא שיניים (אבל אפשרי). הכנסת האצבעות לפה בגיל זה, לא משבשת את אופן צמיחת השיניים. זה שלב שחולף.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

נועה
    26/06/2008

רציתי להגיד תודה על תשובתכם וגם כן יש לי עוד כמה שאלות: 1. לשירי קאשי. לא בידיוק הבנתי את התרגיל ((.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה.)) למשל, אם אני מכניסה יד שמאל שלי מתחת לבית השחי השמאלי שלו ומחזיקה את הזרוע הימיני שלו. אז איזה רגל אני מכופפת לאיזה יד ולאיזה צד הופכת? 2. גם כן לא ממש מתארת לעצמי איך תינוק יכול להתישב מהשכיבה על הבטן. הרי הרגליים שלו נמצאים אחורה ובישיבה הרגליים קדימה? מתי התינוק אמור להתישב? ומה זה ישיבה משולשת( נתמך בידיים)? תודה רבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    28/06/2008

הי נועה,
    ראשית גיגול גו'דו:
    אם את מכניסה את יד שמאל שלך תחת בית שחי שמאל שלו ואוחזת בזרוע ימין קרוב לכתף. עם יד ימין שלך את מחזיקה את רגל שמאל שלו מכופפת והיא הרגל שמובילה את ההתהפכות מכיוון שמאל לימין. ציר ההיפוך של התינוק הוא הצד הימני שלו. אני מקווה שהסבר זה מעט יותר ברור. התחילי לאט תוך כדי קריאת ההוראות ובהמשך תראי שזה לא כל כך מסובך.
    לגבי הישיבה אני מניחה שאת מתכוונת לישיבה משוכלת. בישיבה זו רגל אחת קדימה והשניה אחורה. התינוק מגיע לישיבה זו משכיבה על הבטן, עליה על שש, הנעת הטוסיק אחורה והצידה עד להתיישבות.
    אם יש צורך בהבהרות נוספות, אשמח לעמוד לשרותך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים
    הילה
    27/05/2008

ביתי נולדה בשבוע 36 (גיל מתוקן 7 חודשים) מגיל חמישה חודשים מתהפכת מבטן לגב מעבירה יפה חפצים מיד ליד .בערך מגיל 6 חודשים תופסת את כפות הרגליים מגיל 6 חודשים התחילה להתהפך מגב לבטן אך בקושי רב ומגיל 7 וחצי חודשים מתהפכת חופשי לכל הכיוונים וכמו כן מסתובבת סביב צירה בחופשיות. הבעיה שהיא עדיין לא זוחלת ואפילו אין סימנים לזחילת גחון. האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים

שירי קאשי
    27/05/2008

הי הילה,
    למרות שבתך אינה מהמקדימים הרי שכל מה שעשתה עד כה הוא בתחום הזמן הסביר להתפתחות תקינה ונורמלית. את יכולה להתחיל לתרגל איתה מיומנויות הנדרשות לזחילת הגחון בכדי לעזור לה להגיע לשם:
    1. להוריד את הגרביים והמכנסיים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
    2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים. למרות שעושה זאת לבד חשוב להוסף בצורה של תרגול על מנת לפתח עוד את המיומנות הזו.
    3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
    4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש צעצוע מהצד ולראות אם מעבירה משקל לצד הנגדי ומושיטה יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד.
    5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות לדחיפה כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בנוסף תוכלי למצוא באתר שלנו כתבה בנושא זחילת הגחון ומספר סרטונים של תרגילים.
    http://www.first-step.co.il/html/trg.htm#זחילת_גחון

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תינוקת בת 8 חודשים

הילה
    27/05/2008

תודה על התשובה המהירה.
    כפי שהצעת כאן אני הכן מורידה לה את הגרביים אך אני שמה לב שבמידה ומורידים את המיכנסיים אז היא נידבקת לרצפה וזה מקשה עליה לנסות להתקדם. ואת אומרת שעדיף בלי מיכנס ? האם הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תינוקת בת 8 חודשים

שירי קאשי
    28/05/2008

הי הילה,
    הבנת נכון. בכדי להצליח ולהתקדם בזחילה צריכה להיות דחיפה של המשטח והתינוק צריך לקבל ממנו חזרה קונטרה אשר מאפשרת את ההתקדמות. צריך שיהיה חיכוך גבוה על מנת שלא תהיה החלקה והכוח המופעל יתורגם לתנועה. המכנסיים מקטינות את החיכוך עם הרצפה ולכן מרבית הכוח המופעל אינו מתורגם לתנועה. גם אם יש "הדבקות" לרצפה הרי שבשימוש נכון של הרגליים הן לא צריכות להגרר (מה שאכן קל יותר בהחלקה) אלא הן צריכות להתכופף ולדחוף על מנת לייצר תנועה קדימה של הגוף.
    בהצלחה,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת לילה בלול
    קרן
    27/05/2008

שלום רב,
    בתי בת חמישה חודשים. אנחנו עוברים דירה בקרוב (שבועיים) האם מותר לישון בלילה בלול/בעריסה לתקופה מוגבלת , עד להתארגנות בבית החדש??
    תודה רבה !!

קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שינת לילה בלול

הוספת תגובה

• שינת לילה בלול

שירי קאשי
    27/05/2008

הי קרן,
    ראשית חשוב לבדוק מה התקן לגבי הגיל המותר בכל מוצר שיש לך בבית. המגבלות הן בדרך כלל תלויות בגודל התינוק לעומת גודל השטח בו הוא ישן וכן האם הוא כבר יכול להרים עצמו למעלה ואולי ליפול. העריסות בדרך כלל לא מיועדות לגיל זה כיוון שגובה המעקה אינו מספיק גבוהה הלול עשוי להתאים. תבדקי בחנות בו רכשת מה התקן של הלול שלכם.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות
    רמית
    26/05/2008

שלום שוב ... ותודה רבה על התגובה המהירה שלכם יש לכם אחלה פורום שעוזר המון.
    ועכשיו לשאלתי... בתי בת חודשיים ובשבועיים האחרונים היא התחילה לפלוט הרבה . יש לציין שאחרי כל ארוחה אני עושה לה גרפס ולא מטלטלת אותה , אבל אח"כהיא פשוט פולטת הכל ומידי פעם כמעט נחנקת מהפליטה .
    האם זה נורמלי ? מה צריך לעשות כנגד זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות

הוספת תגובה

• תגובה לרמית

דבי גרוס דולב
    26/05/2008

הי רמית
    פליטות אצל תינוקות הן דבר נורמלי, אבל-
    תלוי כמה, צריך לבדוק שביתך איננה אוכלת מעל המידה שגופה זקוק לה ולאחר שזה נבדק ואם זה ממשיך כדאי לפנות לרופא ילדים כדי לשלול סיבות אחרות כגון אוכל לא מתאים (אם מדובר בתמ"ל) או בריפלוקס.
    כל טוב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב להיות על הבטן
    קיסרית
    26/05/2008

שלום רב

בני בן חודשיים ושלושה שבועות. לדברי הרופאה מאוד מאוד תקשורתי ולדברי הרופאה אף יודע גם להחזיק יפה את הראש כאשר מושיטים לו ידיים להרמה.

אבל....אינו מוכן לשכב על הבטן על מנת לחזק את השרירים האחוריים שלו ואינו מוכן להרים את הראש אלא פשוט נשכב ובוכה!!!!

מה לעשות? בטיפת חלב רוצים כבר להרוג אותייייייייי

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מסרב להיות על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לקיסרית

דבי גרוס דולב
    26/05/2008

הי
    שאלת השאלות הזו עלתה בפורום זה פעמים רבות, אני מציעה לחפש ולתרגל לפי המלצותינו בפורום. כדאי להקדים ולטפל הנושא זה שכן הוא הבסיס להמשך ההתפתחות. לא מספיק וגם לא כדאי להרבות בהרמת התינוק דרך שכיבה על הגב ומשיכת הידיים כדי לא לעודד התרוממות דרך שרירי הבטן.
    בנוסף, תוכלי למצוא באתר זה מאמר מבית "ינוקט" בנושא שיפור השכיבה על הבטן.
    אם עדיין יתקשה תינוקך בשכיבה על הבטן ובהרמת ראש ,את מוזמנת לפנות אלי שנית.
    בברכה
    ,ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב להיות על הבטן

שירי קאשי
    27/05/2008

הי קיסרית,
    ראשית החזקת הראש במשיכה דרך הידיים אינה דומה להרמת הראש באופן עצמאי על הבטן. בתחילה התינוקות מרימים את הראש רק דרך שרירי הצואר אך בהדרגה הם צריכים ללמוד לשלב את חוליות הגב העליון (מה שלא קורה במשיכה דרך הידיים) ולהיות מסוגלים להרים את ראשם מספיק גבוה בכדי שיוכלו להסתכל על הסביבה. בהמשך נכנסות גם הידיים והיכולת להשען על הידיים מקלה על הרמת הראש לאורך זמן ומשפרת את טווח התנועה האפשרי בתנוחה זו. לפני שתינוק יוכל להרים ראש על הבטן הוא צריך ללמוד לשכב על הבטן. התחילי מעבודה על שיפור השכיבה על הבטן ובמקביל תתרגלי גם מרכיבים של הרמת הראש:
    תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
    תרגילים לשיפור הרמת הראש:
    1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
    2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליו) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.

חשוב מאוד לעבוד על נושאים אלו לפני שמתחיל עיכוב בהתפתחות. אם אינך מצליחה להגיע לתוצאות בכוחות עצמך אני ממליצה לפנות למדריכת מיומנת על מנת לעזור לו להתגבר על הקשיים ולקדם אותו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעסוקה לתינוקת בת חודשיים
    רמית
    26/05/2008

היי...
    רציתי לדעת אילו תרגילי התפתחות אפשר לעשות עם תינוקת בת חודשיים? ואילו משחקים אפשר לשחק איתם?

הוספת תגובה

• תגובה לרמית

דבי גרוס דולב
    26/05/2008

הי רמית
    בגיל זה תינוק זקוק למספר דברים-
    ריבוי בשכיבה על הבטן אבל גם על הגב ועל הצדדים, סוגים שונים של מגע כולל מגע עמוק של טפיחות וכו, חוויות של תנועה במרחב כשהוא על הידיים וריבוי תנוחות נשיאה כולל מנשא.
    אפשר בעת שכיבה על הגב, להרים את רגליו לכיוון ראשו על מנת להרפות את שריריו ובכלל להניע אותו ולתת לו לחוש את גופו ואת עצמו באופנים שונים- טקסטורות שונות, סוגי מגע, מוזיקה, הקול של ההורים. אפשר לדקלם לו ולשיר לו בקול רם ו... הרבה הרבה אהבה כמובן.
    המשחקים שקיימים בשוק לגילו יעשו את העבודה אבל חשוב מאוד לו להציף אותו חושית ולתת בכל פעם רק צעצוע אחד או שניים. אפשר כבר להשכיב על משטח על רצפה ואפשר גם לתת לו להיות קצת לבדו.
    שיהיו לכם ימים טובים
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעסוקה לתינוקת בת חודשיים

שירי קאשי
    27/05/2008

הי רמית,
    בגיל של בתך עיקר הגירויים להם היא זקוקה הם לא גירויים ויזואלים כדוגמאת האוניברסיטה אלא יותר גירויים של מגע, תנועה וקול. יש להרבות במגע (עיסוי, לחיצות, שפשופים, טפיחות) בכל חלקי הגוף כולל מרכז הגוף, הגפיים ואף האצבעות. בדרך זו היא תלמד להכיר את אברי גופה ומכאן תגיע גם המודעות להשתמש בהם. כדי לתת לה את התנועה ניתן להרים אותה ולהניע אותה במרחב, לשנות את תנוחות האחיזה שלה, לקפץ איתה יחדיו על כדור פיזיו גדול, לרקוד איתה יחדיו ועוד. התנועה מאפשרת לגוף להרפות מתחים מיותרים ולהגיעה לנינוחות ותנועה במרחב שכוללת שינוי מיקום הראש במרחב תורמת להתפתחות מערכת שיווי המשקל. ולגבי הקול - לשיר לה ולדבר אליה. הקול האנושי ובעיקר הקול של אמא תורם להרגעה וליצירת קשב בינך לבינה.
    בנוסף בגילה חשוב להקפיד כמה שיותר לשהות על הבטן, בבגדים לא מסורבלים ועם כפות רגליים חשופות (רצוי חשוף לגמרי אבל אם קר מידי אז רק עם גרביים דקות). רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת בזמן השהות על הבטן.
    תנוחה מאוד חשובה בגיל זה היא תנוחת הערסול (על הידיים, במנשא, על הכדור, בתוך פוף). בתנוחה זו יש התארכות של שרירי הגב, שקיעה של בית החזה, הרפייה של מערכת העיכול וקרוב של הידיים לקו האמצע. כל אלו הם מרכיבים חשובים מאוד בגילה.
    בנוסף את יכולה בשכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון בית החזה, לעשות מעגלים של האגן, להצליב יד עם רגל נגדית, לאחוז רגליים וידיים יחדיו ולגלגל מצד לצד.
    על הבטן ניתן לרכון מעליה ולהשעינה על המרפקים ולהניע מצד לצד ללימוד של העברות משקל, לגרות הפניית מבט לצעצוע, וחקירת צעצוע בפה.
    באופן כללי תינוקות בגיל זה זקוקים לתנועה, מגע, קול והרבה תחושת חום ובטחון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים
    אינה
    26/05/2008

שלום שירי,
    בתי בת 4 חודשים ובשבוע האחרון חלה אצלה תופעה מדאיגה-היא שוכבת בכיף בלול, מראה סימני רעב-ואז מוציאים אותה, היא מחייכת, מברברת וברגע שמניחים אותה בתנוחת "האוכל" היא מתחילה לצרוח, לבעוט, להשתולל ורק אם מחזיקים לה את הידיים היא "נכנעת" ואוכלת.
    ברור לי שהיא עייפה אבל אין לה סדר יום קבוע בארוחות-ואני לא מצליחה להקנות לה כזה, ובדכ אחרי האוכל היא נרדמת.
    הזמן היחיד שהיא אוכלת בשקט הוא בלילה-מתוך שינה.

בלילה אגב-היא אוכלת לפני השינה, בערך ב 6, מתעוררת בחצות או קצת יותר ואז בערך ב 5.
    יש משהו שאנחנו עושים לא בסדר?
    אנחנו ממש מתוסכלים.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים

שירי קאשי
    26/05/2008

הי דנה,
    ראשית קשה מאוד לדעת מה אתם עושים נכון או לא נכון רק מהכתוב. אני אנסה לתת לך מספר נקודות למחשבה ותוכלי לברור עבורך את מה שמתאים לך.
    1. נסי לראות האם את מפרשת את סימני הרעב מוקדם מידי. איני יודעת מהם הסימנים שהיא עושה, אבל אם זה רק ידיים בפה הן לא בהכרך סימן לרעב. אם היא רגועה ייתכן שהיא רק משחקת באצבעותיה, דבר שהוא מאוד אופייני לתינוקות בגיל זה. תנסי לבחון גם כמה זמן עבר מההאכלה האחרונה ולתת את הדעת לכך האם היא באמת צריכה להיות רעבה. ייתכן שההתנגדות שלה נובעת מכך שהיא עדיין לא רוצה לאכול. נסי להמתין לסימנים ברורים יותר. כמובן לא צריך לחכות שתבכה אבל תינוקות מראים חוסר נוחות כשהם רעבים הרבה לפני הבכי ובדרך כלל לא יחפשו לחייך ולשחק.
    2. בהנחה שהיא באמת רעבה (ואולי גם עייפה) ,כשאת מתחילה להאכיל אותה החזיקי אותה בתנוחה שנוחה לה ולאט לאט העבירי אותה לתנוחה שאת מעוניינת. באופן זה תרגילי אותה בהדרגה לצורת ההאכלה שאת רוצה.
    3. אם אין מצב של חוסר עלייה במשקל, בדרך כלל אין גם בעיה של אוכל ולגעתי עדיך לא להכריח תינוק לאכול. תינוקות לרוב יודעים לווסת את כמות האוכל שהם צורכים ואם תינוק לא רעב אז הוא לא זקוק לאוכל. התייעצי עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים האם רמת התזונה שלה מספקת ואם היא אכן כזו הרי שאין סיבה להכריח. כשהיא תהיה רעבה היא תאכל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמא טריה מרגע זה...

אינה
    31/05/2008

הילדה ישנה (וגם זו בעיה בפני עצמה, שכן מהבוקר היא ישנה פעמיים, חצי שעה בכל פעם, ועכשיו 17:00), התעוררה עם סימני רעב שאני מכירה עוד מהלילה, לקחתי אותה ושוב-בכי ועצבים. רק באחיזה חזקה היא אכלה. כשהיא לא רעבה-היא פשוט לא מסכימה להכניס את הבקבוק לפה.

ייתכן ועייפות מרובה גורמת לה להתנהג ככה? ואם כן, איך עוזרים לה לישון יותר? את שיטות הטפיחות והלחישות היא לא ממש אוהבת וזה לא משפיע עליה.

אני בדרך לייאוש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמא טריה מרגע זה...

שירי קאשי
    01/06/2008

הי דנה,
    אנא אל תתיאשי. תחילתה של ההורות יכולה להיות מאוד מתישה וקשה ולעיתים נראה כי שום דבר לא יכולה כבר להיות יותר טוב אבל מנסיון זה בסוף מסתדר. העצות בכתב לא תמיד קלות לביצוע ולעיתים תיקון קטן של אופן האחיזה ואופן הטפיחה הופכים את התרגיל מיעיל ללא יעיל. למרות הנסיון לעזור דרך הכתב אני ממליצה להזמין מדריכה הביתה שתדגים, תעזור לך לבצע נכון, להתמודד עם כל מצב ולהגיע לתוצאות. התינוק לא בהכרח מתנהג בהתאם לרשימת התרגילים המומלצת ובדיוק בשביל להתמודד עם הקושי שאת חווה כרגע קיימת המדריכה.
    בכל מקרה את מוזמנת להתקשר אלי על מנת לנסות ולקבל הכוונה יותר מדוייקת ולנסות להתגבר על הקשיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה