מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמיחת שינייםשולה02/08/2007
יש לי תינוק מקסים בן ארבעה חודשים. צמחה לו שן תחתונה. אני שמה לו את הג'ל לשיניים ונשכנים. רציתי לדעת האם יש עוד משהו שיכול להקל עליו את הכאב. מאוד כואב לו והוא סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס02/08/2007הי שולה,
אכן קשה להצמיח שיניים. לצערי איני מכירה עוד דברים שאמורים להקל, אולי להחזיק בפה שלגון שלוק סגור (כי זה קר...). שיעבור בקלות.
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינגי מקסיםנעמי01/08/2007
שלום
יש לי תינוק בן 4 חצי חודשים ממש מקסים חייכן . הוא מרים את הראש כשהוא שוכב על הבטן מכניס משחקים לפה וגם מרים את הרגלים לכיוון הפה ומכניס את הרגלים לפה. הוא עדין לא מתהפך ואני קצת מודאגת שיש המון שאומרים שכבר בגיל 3 חודשים בנם מתהפך . אני חייבת לציין שלפני כשבוע שהוא ישן על הבטן הוא התהפך על הגב האם זה נחשב להתהפכות ? אשמח לקבל את תשובתכם ודרך האם ניתן לעזור לו להתהפך או שכדאי לעזוב אותו לעשות זאת באופן טבעי
אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית
תודה רבה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמי
דבי גרוס דולב01/08/2007שלום נעמי
טווח הגילאים של התהפכות נע בין 4 ל 6 חודשים ועד לגיל 6 חודשים אנו רוצים לראות סימני התהפכות לפחות .נראה שאין מה לדאוג במקרה שלכם
בהצלחה
דבי, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםעדי01/08/2007
בני בן 10 חודשים ויש לו כבר שתי שיניים תחתונות שיצאו בלי שום בעיה. בחודש וחצי האחרונים הוא מתעורר בלילה כמה פעמים ואני שמה לו את הג'ל לשיניים והוא מייד נרגע. בשבוע האחרון הכאב שלו הולך ומחמיר ומלווה בחום גבוה (עד 39.5) ללא שום תסמינים נוספים למחלה(הייתי אצל הרופא). הילד עכשיו בלי תיאבון, כל הזמן מרייר ועם אצבע בפה, עם חום ובוכה מכאבים. יש משהו שאני יכולה עוד לעשות חוץ מהטי-ג'ל? האם התופעות נורמליות, לוקח כ"כ הרבה זמן עד שהשן יוצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
עינת דולב-הדס01/08/2007עדי הי,
אני לא רופאה ואיני מומחית בתחום החום ותופעות לואי, אולם חום של 39.5 כל כך הרבה זמן לא נראה לי קשור לשיניים. למרות ששיניים עליונות בדרך כלל יותר קשות מהתחתונות. אבל הייתי מתייעצת עם רופא נוסף שיבדוק אוזניים, גרון וכן הלאה. בחום כזה אולי גם כדאי לתת איזה משכך כאבים שמוריד חום מיוחד לתינוקות.
שירגיש טוב.
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיישבת לבד, אך שפופהאורנה31/07/2007
בתי בת 11 חודש. זוחלת נהדר על שש (אם כי כשהירכיים מעט פסוקות ולא מקבילות לגמרי), ביעילות רבה, מתרוממת בקלילות לעמידה , מתיישבת. זחלה על שש מגיל 7-8 חודשים, כשלפני כן זחלה זחילה אינדיאנית לא סימטרית. מגיל 10 חודשים מתיישבת בעצמה כמו בספר, על ידי הטיית הישבן מתוך זחילה. אולם ישיבתה לרוב שפופה-גיבנת, ברגליים פסוקות וברכיים כפופות.
האם מעיד על חולשת שרירי גב? כיצד ניתן לסייע לה?
חוץ מזה התפתחותה תקינה לחלוטין, אף שכפי שהבנתם מאחרת מעט בהתפתחות המוטורית, אך כעת מלאת אנרגיה.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורנה
שי זילברבוש31/07/2007הי,
על פי מה שהבנתי מתיאורייך בתך זחלה גחון, אחכ עברה לזחילת שש והיום מתיישבת לבד וגם נעמדת. האם היא נעמדת לבד או עם תמיכה?
נשמע שבישיבה שלה חסרה הזקיפה של שרירי הגב. הייתי מבצע מספר תרגילים שיעזרו לה בזקיפה:
1.שבי איתה על כדור פיזיו על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
2.להושיב אותה עצמאית על הכדור, עמדי מאחוריה על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
3.להושיב אותה בישיבה משוכלת על הכדור(רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדיים.
4.על הכדור על הבטן ולקחת צעצוע מהרצפה.
5.לשים אותה על הכתפיים ולהניע באיטיות לכל הכיוונים.
6.לעבוד הרבה על נושא הרוטציות (סיבוב אחורה) בכל מצב ישיבה/עמידה/זחילה להגיש צעצועים מאחור ולוודא שמבצעת סיבוב עם בית החזה ולא מסתובבת אליך. אפשר להדגיש את התנועה עם הידיים שלך על בית החזה. אפשר להושיב ואת יושבת מאחוריה ולשחק עם מדבקות – תשימי על האף של אמא, על הכתף, על הלחי – כל פעם צד אחר.
תמשיכי לעדכן אותנו
שי זילברבוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נולד עם חירחור בנשימה וזה בא והולךסימיידה29/07/2007
נולד בשבוע 36 קיסרי חירום ,בשל מצוקה של מיעוט מיי שפיר ,ונולד אם חירחור .(נראה כעילו אין לו אוויר )קיבל יומיים חמצן ולאחר מכן זה הסתדר ,רק שלפעמים החירחור חוזר וזה מאד מלחיץ !.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסימיידה
דבי גרוס דולב30/07/2007בוקר טוב
נראה לי שעלייך לפנות לגורם רפואי שכן זהו לא פורום רפואי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יושבת לבדליבת29/07/2007
ביתי בת 10 חודשים והיא עדיין לא מתיישבת לבד או זוחלת, לפי האחות בטיפת חלב היא אמורה היתה ממצב של שכיבה על הבטן לשבת.
עשיתי טעות,ככה אמרו לי, והושבתי אותה לפני שהיא עשתה את זה לבד.
כיום כאשר אני מניחה אותה על הבטן היא מתעצבנת אחרי מעט זמן ורוצה שאשים אותה במצב של ישיבה.
כאשר היא שוכבת על הבטן או יושבת היא מסובבת את עצמה ב360 מעלות,
לפעמים שהיא על הבטן היא גם מתגלגלת כדי להגיע למקום מסויים.
האם אפשר לתקן את הטעות שעשיתי, אם כן אשמח לקבל הצעות וטיפים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליבת
דבי גרוס דולב29/07/2007ערב טוב
אתחיל במספר שאלות,
האם ביתך אינה זוחלת בכלל? האם מתהפכת באופן חופשי?
אכן ההמלצה היא לא להושיב לפני שמתיישבים לבד בשל כמה סיבות:
רצון הילד להיות מושב רוב הזמן, החשש לדילוג על שלבים בהתפתחות, הסיכוי להתקדמות על הטוסיק וסיבות נוספות
התיישבות עצמאית מתרחשת לאחר עלייה על 6 או משכיבה על הצד אך מכיוון שביתך רוצה לשבת רוב הזמן זה נמנע ממנה. הזחילה על 6 היא שלב חשוב מאוד בהתפתחות וממש כדאי להתעקש עליו.
הייתי ממליצה לך לנסות ולהמעיט ככל שניתן את ההושבה ולתרגל איתה היעמדות על 6 וזחילה, בנוסף כדאי אולי לעבור אבחון ולהבין האם יש סיבה נוספת לכך שביתך אינה זוחלת.
באתר הבא תמצאי מאמר על זחילה ותרגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 חודשים אינו יודע להתהפךקטיה29/07/2007
שלום,
בני בן חצי שנה הוא כבר מסוגל לשבת בכוחות עצמו ועומד עם תמיכה
אולם להתהפך מהבטן לגב, ומהגב לבטן הוא אינו מצליח.
רציתי לדעת אם זה נורמלי לגילו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקטיה
דבי גרוס דולב29/07/2007שלום קטיה
בגיל חצי שנה אנו כבר מצפים לראות התהפכות. אנו מאוד לא ממליצים להושיב תינוק לפני שמתיישב בעצמו שכן גופו עדיין לא מוכן לכך ומפני שזה עלול לעכב שלבים אחרים בהתפתחות וכן לא להעמיד. הייתי ממליצה לבדוק מדוע בנך אינו מתהפך כי סביר להניח שיש לכך סיבה פזיולוגית.
רת מוזמנת להכנס לאתר הבא את המאמר לעידוד ההתהפכויות ולנסות לתרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לשכב בזמן החלפת טיטולאתי29/07/2007
בני בן 9 חודשים, תינוק פעיל מאוד, כבר עומד והולך בעזרת תמיכה. ובנסיונות ראשוניים לעזוב ידיים , לעמוד ולשמור על שיווי משקל. כאשר אני רוצה להחליף לו טיטול הוא מסרב, לא רוצה לשכב על הגב בשקט, אני צריכה ממש להפעיל עליו לחץ וכוח על מנת לסיים את משימה, בצורה נקייה.
הבעייה היא שבעיקר יש לי הרגשה רעה עם הפעלת כוח על תינוק קטן כזה (הוא עקשן וחזק למדי)
אני רוצה להוסיף שבמגביל לאחיזה שלי והמשך התהליך אני גם מדברת אליו מבקשת ומסבירה בטון סמכותי משהו. אני יודעת שהוא לא מבין אבל אולי הוא יקלוט את טון הדיבור הדורש.
בקיצור, צריכה חיזוקים ממשהו מבין קצת או לחילופין דרך אחרת להתמודדות עם סיטואציה זו
תודה מראש אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס29/07/2007הי אתי,
בגיל הזה הם באמת מאוד סקרנים ולעיתים קשה להחליף להם חיתול כי הם מעדיפים לזחול ולטייל. נסי אולי לתת לו לשמור על המגבונים או החיתול בזמן ההחלפה. או כל צעצוע מעניין אחר.
בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת חיטול
ליאת31/07/2007שלום,
גם אני נתקלתי בתופעה הזו ולכן הפיתרון הוא לתת נייד או מפתחות או חפץ אחר שלא ניתקל בו קודם למשל (קופסא של טיפות אף) משהו שיגרום לו עניין ובכך יסיט אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא מוצציםלי רון26/07/2007
היי לכולם, זוג התאומים שלי נולדו בשבוע 35 , היום כבר הם בני שלושה וחצי חודשים לא חובבים מוצצים ... מה לא ניסינו - את כל סוגי המוצצים.
לאחר ניסיונות מרובים הם מוכנים לקחת רק כשהם רגועים ורק אחרי אוכל... כשלא מתחשק להם הם עושים עם הפה כאילו בא להם להקיא או מתחילים לבכות....
לא יודעת מה לעשות ? כשהם בוכים או לא רגועים המוצץ רק מרגיז אותם יותר.
כגננת אני יודעת שמוצץ זה דבר מרגיע והפחד הגדול שלי שהם לא יתרגלו ובעקבות זה יהיו ילדים עצבניים (כי לא יהיה אובייקט שירגיע אותם)
יש לכם אולי טיפים איך בכל זאת להרגיל אותם ל"התאהב" במוצץ?
אשמח לקרוא תגובות שיעזרו לנו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על מוצץ
עינת דולב-הדס26/07/2007הי לי רון,
אני לא בטוחה שתאהבי את מה שאני רוצה לכתוב לך כי מחשבתך הראשונית על מוצצים היא חיובית. אני דווקא רוצה לתת לך כמה נקודות לחשיבה לרעתו של המוצץ. בסופו של דבר את כאימם של התאומים תחליטי מה מתאים לך. בעיקרון מוצץ הוא אכן פתרון ממש קל אם הוא מצליח, אכן לא כל התינוקות אוהבים למצוץ את אותה פטמת גומי חסרת טעם. תחשבי איך קוראים למוצץ באנגלית. הרעיון הוא שהמוצץ בדרך כלל פותר להורה את הבעיה, הבכי מפסיק אולם לא תמיד הבעיה של התינוק באמת נפתרת. למשל אם כואב לתינוק והוא בוכה ושמים לו מוצץ בפה, מפסיק לכאוב לו? אבל הבכי לעיתים נפסק. אז ההורה נרגע אבל הבעיה לא בהכרח נפתרה... מקום למחשבה.
לא ציינת האם התינוקות יונקים או לא. אם הם יונקים הרבה פעמים השימוש במוצץ יכול לקלקל את היניקה, אבל לא אכנס לזה מכיוון שאנ ילא יודעת אם הם יונקים או לא, אבל זו גם נקודה למחשבה...
בנוסף בשלבי חייו הראשונים של התינוק הוא מגלה את העולם דרך הפה, כל דבר שהוא מגלה הוא מכניס לפה, כך הוא מגלה את הידים שלו, את הרגליים שלו וכד'. כשהוא מביא את הידים והרגליים לכיוון הפה הוא מתעגל ואם הוא שוכב על הגב וקצת מעביר משקל הוא יכול למצוא את עצמו שוכב על הצד ומשם הדרך הנכונה להתהפכות נכונה. אולם אם המוצץ יהיה בפיו סביר שהוא לא יביא את הידים והרגליים לפה כי הפה "תפוס" ואז יכולה להתעכב התפתחותו המוטורית. או שימצא דרך פחות אופטימאלית להתהפך וכזו שתשבש התפתחות מוטורית אחרת בעתיד. עוד נקודה למחשבה.
בגיל גדול יותר לעיתים מוצץ יכול לעכב את התפתחות הדיבור. אם הוא נמצא בפה אז אי אפשר לדבר באופן בהיר. כמובן שכאן אפשר להגיד שאנחנו נותנים לילד מוצץ רק כשהוא לא רגוע אבל אנחנו שוכחים בזה שבגיל גדול יותר אנחנו מאבדים את השליטה ולעיתים קשה מאוד לעודד ילד שהתרגל להוציא את המוצץ מהפה.
אם מסתכלים לעתיד הממש רחוק, הרגעה דרך הפה, כלומר הרגעה אוראלית, איפה אנחנו מכירים אותה ממבוגרים? אולי סיגריות? אולי אכילה לצורך הרגעה? למה במקום להשריש את ההרגעה דרך הפה לא לנסות להשריש הרגעה על ידי תנועה, מגע או מוסיקה? כשאני מדברת על הנושא הזה אני מתכוונת גם ל"אוי, קיבלת מכה? בוא אני אתן לך שוקולד וזה יעבור" או "למה אתה בוכה? קח בקבוק מים..."
כל אלו הן נקודות למחשבה.
הייתי שוקולת שוב את הדברים, אם בנייך מעדיפים לא למצוץ מוצץ הייתי מחפשת דרכים אחרות. באמת לפעמים זה יותר קשה. הרבה יותר קל לדחוף מוצץ, אבל לדעתי זה שווה את המאמץ לטווח רחוק. האם הם יהיו תינוקות או ילדים עצבניים? ההפך, יכול להיות שהם ימצאו את הדרך להרגע ללא מוצץ ואז זה נפלא כי הם לא זקוקים לחפץ כדי להרגע ואם לא תמיד אפשר לנסות להציע "חפצי מעבר" נוספים, כמו חיתול או בובה למשל. אני מכירה ילדים רגועים ביותר שגדלו ללא מוצץ.
תחשבי על זה
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 4 חצי חודשיםנעמי25/07/2007
שלום לכם
הבן שלי כל הזמן מכניס את האצבעות של הרגלים לפה ואת האצבעות הוא ממש מכניס עמוק לפה
האם זה בסדר להוצא לו כדי שלא יפלוט ? האם הוא מנסה להתהפך בהרמת הרגלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב התפתחותי חשוב
עינת דולב-הדס25/07/2007הי נעמי,
נשמע שבנך מצא את כפות רגליו בדיוק בזמן. הכנסת כפות הרגליים לפה הינה שלב התפתחותי חשוב וכמו שאת מציינת הוא מנסה להתפך בצורה כזו מהגב לבטן וזו התהפכות נכונה. לא נראה לי שהוא יפלוט אם הוא עושה זאת. אני מצרפת קישור לכתבה בנושא שנת החיים הראשונה של התינוק - למה לצפות. במאמר זה תוכלי לקרוא על שלבי ההתפתחות התקינים.
http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
קריאה מהנה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה ישיבהסבתא25/07/2007
שלום
אבקש את דעתכם על תינוק בן תשעה חודשים שזוחל רק גחון לאחור.
אינו מתישב עדין.
אמנם אני סבורה שזה לא אמור להיות לפי הסדר הכתוב של גיל אך בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
עינת דולב-הדס25/07/2007סבתא יקרה הי,
אני מצרפת קישור לכתבה בנושא זחילה וחשיבותה של זחילת גחון. מקווה שהכתבה תענה לך.
http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#זחילת_גחון_
יום נפלא
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סבתא
דבי גרוס דולב25/07/2007שלום סבתא
אנסה לעזור ע"י כמה שאלות
כיצד הייתה התפתחותו של נכדך עד כה? כמה זמן הוא כבר "זוחל" לאחור על הגחון?
התיישבות מתרחשת לאחר עלייה על 6 ולכן הוא עדיין לא מתיישב. האם אתם מושיבים אותו?
עני על שאלותי ואמשיך לעזור לך בהמשך.
בברכה
דבי
מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהליאת25/07/2007
שלום,
בני בן 11 חודש, בבוקר כאשר הוא מגיע לגן ואני נפרדת ממנו הוא בוכה (המטפלת ניגשת לשחק איתו), יחד עם זאת הוא אוהב את הגן מאידך כאשר אני לקוחת אותו אחה"צ הוא לא מראה סימני געגוע וכאשר אני ניגשת אליו הוא זוחל למטפלת שתרים אותו,
מה עליי לעשות?
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
עינת דולב-הדס25/07/2007הי ליאת,
בנך בן 11 חודשים נמצא בשלב שבו הוא מפתח יכולת שנקראת קביעות אובייקט. עד היום הוא לא ידע שמה שלא נמצא בסביבתו ממשיך להתקיים ובאזור גיל שנה הוא כבר אמור להיות מסוגל להבין שמה שהוא לא רואה עדיין קיים. זה מה שבדרך כלל מקשה על הפרידה בבקרים. הוא עוד לא לגמרי מבין שכשאת לא בטווח ראייתו את עדיין קיימת ולכן הוא בוכה. בנוסף זה טבעי לגמרי, גם אם הוא מאוד אוהב את הגן, לרצות להיות עם אמא שהיא מבחינתו נחווית כקשורה אליו. תהליך הפרידה וחווית הנפרדות של התינוק מתפתחות לאורך השנתיים הראשונות לחיי התינוק. רק לקראת גיל שנתיים הוא מתחיל להרגיש שהוא נפרד ועצמאי ושיש לו יכולות משל עצמו. ולכן זה רק טבעי שהוא ירצה להיות במחיצתך כי הוא מרגיש שאתם עדיין חלק אחד. דברים שיכולים לחזק את היכולת להבחין בקביעות אובייקט הם כל משחקי הקוקו למיניהם. להתחבא ולהמצא. בנוסף בבוקר כדי להקל על הבכי מומלץ לעשות טקס פרידה שיכול לכלול כל מה שנוח לכם. תנסי כמה טקסים (הקראת סיפור, חיבוק ממושך, בי בי מהחלון וכו') ותראי מה ילך הכי טוב עם ילדך.
לגבי זה שאת אוספת אותו והוא אינו רוצה לבוא, כנראה שהוא מרגיש עם המטפלת גם סוג כזה של חוסר נפרדות ולכן קשה לו להפרד ממנה. נסו לקיים טקס דומה גם בהפרדות מהמטפלת. זה סימן שטוב לו והוא מרגיש ביטחון במחיצתה וזה באמת יופי.
אשמח אם תעדכני אותי בהתגלגלות העיניינים
יום נפלא
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש מתנדנד ילד בן חמישה חודשיםדבי גרוס דולב24/07/2007
בני בן 5 חודשים ושבוע, מאוד מאוד פעיל(כך שלא נראה לי שסובל מטונוס שרירים כלשהו) . הוא בועט לכל הכיוונים וזז המון, מתהפך לשני הצדדים, התחיל לאחרונה לנסות להתרומם לישיבה ומרים ראש וכתפיים ומעלה (יודעת שלא ממש מומלץ...) ואתמול התחיל לנסות לזחול (הצליח לזוז מעט) והיום מצא את הרגליים שלו... כשהוא שכוב על הבטן הוא מרים יפה מאוד את הראש וחזק והידיים תומות טוב ודי גבוה. אלא שכשאני הולכת איתו אני לא יכולה למשל להחזיק רק ביד אחת מתחת לישבן שלו אני שמה גם יד מתחת לבית שחי שלו ועדיין כשהולכת איתו וגם כשאני יציבה הוא מדי פעם קצת מתנדנד בגוף ובראש... האם זה בעייתי? והאם כדאי לעשות משהו?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס25/07/2007הי שירלי,
לא כל כך הבנתי את משמעות ה"ראש המתנדנד". בכל זאת לגבי תינוקך, אכן כמו שאמרת שהוא שוכב על הגב ומנסה להרים את הראש וכאילו להתיישב, זה קורה בדכ כשמשכיבים תינוק הרבה בסלקל, טרמפולינה או כל משטח מוטה אחר, הייתי ממליצה לך להמעיט להשכיב אותו במשטחים מוטים. לגבי מציאת הרגליים, זה מאוד חשוב שהוא שוכב על הגב ואוחז בכפות רגליו ואפילו מביא אותן לפה. הייתי מעודדת את זה כמה שיותר. לגבי טונוס השרירים והראש המתנדנד, קשה לי לאבחן כי אני לא לגמרי מבינה למה את מתכוונת אולם כדי לחזק טונוס שרירים ולחזק מערכת של שיווי משקל אני ממליצה להזיז אותו ולהניע אותו הרבה באוויר, אווירונים לסוגיהם ולגרום לראשו להיות במנחים שונים ואפילו הפוך ממש אם זה לא מבהיל אותו. זה מחזק מאוד את מערכת שיווי המשקל ויכול לעזור.
עדכני אותי
יום נפלא
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האבא ערום בביתעדן23/07/2007
שלום, ברצוני לדעת באם מקובל שאבא לילדה בת 3 שנים יסתובב בבית ללא בגדים לגופו ..?
למרות שאני מתנגדת לא עוזר לי והוא ממשיך להלך עירום ליד הילדה. לדעתו אני סגורה וצנועה
והוא לא רוצה שהילדה תהיה כמוני ... האם זה בסדר ונורמלי ???
אשמח לדעת על הורים דומים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס23/07/2007הי עדן,
להתנהלות זו מול ילדים יש גישות שונות אולם איני מתמחה בהשלכות של כל אחת מהן על העתיד הרגשי של הילד. אני ממליצה לך לחפש פורום העוסק בהתפתחות רגשית של ילדים. אולי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים. או לנסות לשאול את אותה השאלה בפורום הורות משלימה החדש.
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים טוחנותאמא22/07/2007
בני בן שנה + 10 מוציא שן טוחנת שניה ובפעם הראשונה הוא סבל כאבי שיניים ולא מוכן לאכול ולשתות מעט מאוד, אתמול אכל דברים קרים כמו מלון אבטיח ושתה קצת, האם זה נורמאלי שאין תאבון כאשר מוציאים שיניים? בגן אמרו לי שהוא כנראה מפתח משהו דלקתי או ויראלי ולא יכול להיות שאיננו אוכל בגלל הוצאת שן. האם זה נכון?
יש לציין שבני הוציא כבר 17 שיניים וזו מס' 18. והוא מעולם לא התלונן על כאבים ברוך ה' , היה מוציא את השיניים מבלי שאדע, לא סבל לא מחום ולא משום דבר למעט הצורך לנשוך, אנחנו משתמשים בבייבי ג'ל וזה עזר פלאים . חוץ מזה לא שמענו ציוץ על כאבי שיניים ובטח שלא על חוסר תאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס22/07/2007הי אמא,
יש לפעמים קשר בין הוצאת שיניים לחוסר תיאבון מהסיבה שהוצאת שיניים היא לא דבר פשוט ואפילו דיי כואב ולפעמים יכול להיות שבגלל זה תינוק יסרב לאכול. כמובן שזה יכול להיות קשור לעוד דברים, כגון כאב בטן, או קילקול קיבה, אולי כאב גרון או כאבי אוזניים. ולפעמים עצירו או שלשול, ואולי דווקא זה קשור לחום בחוץ שבו יש אנשים שמתקשים לאכול ומעדיפים בעיקר לשתות. אני ממליצה לך להישאר עירנית לכל האפשרויות ולדאוג שאפילו אם הוא לא אוכל חשוב שישתה המון.
תינוקות בדרך כלל יודעים לווסת את עצמם מבחינת מזון כך שאם הוא לא מרגיש שהוא רעב זה בסדר, תמשיכי להציע לו מזון באפן מסודר וכצממה שיאכל שיאכל, אבל שוב הקפידי על השתיה. אם את רואה שהמצב נהיה חריג וקיצוני התייעצי עם רופא שיבדוק אוזניים וגרון.
שירגיש טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי..
אמא23/07/2007אצל הרופא והוא אמר שהכל בסדר ושהוא קצת מצונן וכנראה שזה באמת השיניים , אבל בכל מקרה המצב השתפר היו יומיים של חוסר תאבון לחלוטין והקפדתי על שתיה מרובה העיקר שלא יתייבש, ואתמול הוא הצליח לאכול יחסית טוב, עדיין לא כמו כל הזמן אבל כל עוד זה במגמת שיפור אני רגועה. תודה רבה על התשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס23/07/2007הי,
העיקר שאת רגועה ושירגיש טוב.
רק בריאות
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)