פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 חוד' (7 וחצי מתוקן)
    רוני
    08/07/2007

הי
    הבן שלי הוא כיום בן 9 חוד', ובן 7 וחצי מתוקן (נולד פג)
    כבר יותר מחודש שהוא עומד עמידת 6 ו 4 ושולט בהן מאוד יפה.
    הוא התחיל להתהפך יחסית מאוחר (אני חושבת, אני אפעם לא מצליחה לעקוב אחרי הגיל הכרונולוגי והמתוקן...) וכיום הוא מתהפך הרבה אבל אני לא בטוחה כמה זה בא לו בקלות (הוא לרוב קודם מסובב את הראש לכיוון הרצוי ואז משוך את כל הגוף לכיוון הזה- זה תקין?)
    כשהוא בעמידת 6/4 הוא לעיתים מכוף את עצמו קצת הצידה כמו לפני ישיבה. ניסיתי כמה פעמים להוריד אותו מהמצב הזה לישיבה אבל הוא היה מאוד לא יציב אז הפסקתי (האם נכון להמשיך?)
    הוא לא זוחל גחון, כנראה דילג מעל השלב הזה.
    האם מבחינה התפתחותית הוא תקין? האם יש תרגילים שניתן לבצע בכדי לעודד אותו לזחילה? (אנהי שמה לו חפצים קדימה אז הוא תמיד מוצא שיטות להגיע אליהם שהן לא זחילה..)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 חוד' (7 וחצי מתוקן)

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

דבי גרוס דולב
    08/07/2007

שלום רוני
    תחילה עלי לציין שחשוב להתייחס אל גילו המתוקן של תינוקך, דהיינו התפתחותו תיבחן כשל זו של תינוק בן 7.5 חודשים.
    את מעלה פה מספר נקודות, אז תחילה אציין שזהו גיל מצוין להתחיל להיעמד על 4 אבל יחד עם זאת הייתי רוצה לראות שההתהפכויות שלו יהיו תכופות וחופשיות. האם ההתהפכויות שלו נראות כמו היזרקות לכוון ההתהפכות? האם הוא נוקשה? "שרירי"? אני מנסה להבין האם יש לבנך מתח בשרירים.
    בנוסף אני מנסה להבין מדוע דילג על זחילת גחון שמכילה המון איכויות שכדאי לעבור בהן.
    נשמע שאכן בנך מנסה להתיישב, האם גבו זקוף בזמן נסיונות ההתישבות?
    כדאי לשקול סוג של איבחון, סתם כדי לראות מה מפריע לבנך וגם עכב היותו פג שכן פעמים רבות לפגים ישנם מספר קשיים שאפשר לסייע להם להתגבר עליהם
    את מוזמנת להתיעץ איתנו או עם אחות טיפת חלב
    בהצלחה
    דבי גרוס
    מדריכה להתפתחות תינוקות 052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה....

רוני
    09/07/2007

תודה על התשובה. ההתהפכויות הן תכופות ביותר אבל לדעתי הן לא משוחררות לגמרי, אבל אולי זה רק נדמה לי. לדוג' - בעת התהפכות מהגב לבטן הוא קודם מסובב את הפנים לכיוון המזרון ורק אז כל הגוף מסתובב אחריו. לפעמים יד אחת נשארת לו תקועה אבל הוא משתחרר מזה מאוד מהר.
    אני לא מרגישה שהוא נוקשה בכלל אבל הוא כן יחסית מאוד שרירי לילדים אחרים שאני רואה.
    אין לי משוג מדוע דילג על זחילת גחון אבל זה בכלל לא מעניין אותו. בימים האחרונים הוא מתקדם לכיוון חפצים שאני שמה טיפה רחוק ע"י זה שהוא זורק את הגוף- עומד על 6 ואז זורק את עצמו טיפה 'קדימה ואז שוב עומד על 6 ונזרק טיפה קדימה וכך מגיע ליעד.
    בעת התיבשות גבו לא זקוף- הוא מטה את הגוף הצידה ע"י קיפול הברכיים לצד אבל מכיוון שהידיים מונחות על הרצפה הגב לא ישר.
    ביום חמישי אני אצל רופא התפתחותי של קופת חולים אבל אשמח לשמוע עצות נוספות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רוני

דבי גרוס דולב
    09/07/2007

לא נשמע לי משהו חריג וקשה לי לדמיין את מה שאת מתארת.
    לכי לרופא ההתפתחותי ואם עדיין תרצי עוד דיעה את מוזמנת לפנות אלינו.
    אני חייבת לציין שהראייה שלנו את הדברים מעט שונה מזאת של רופאים התפתחותיים, אנו נותנים
    תשןמת לב מיוחדת לדקויות שלדעתינו יש להן השפעות שונות על ההמשך ובכלל ראייה מערכתית ואחרת.
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואת תמיד מוזמנת להתייעץ עימנו
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק יד/כתף גמיש ...
    mika
    08/07/2007

שלום רב,
    בתי בת 3 חודשיים ושבוע.
    כשהיא שוכבת על הגב, הזרוע השמאלית שלה פשוטה לאחור ובזוית, כך שהמרפק שלה מסובב כלפי חוץ.
    כשאני משכיבה אותה על הבטן, היא מתקשה להביא קדימה את ידה ולכן גם לא מצליחה להשען עליה ולזקוף את ראשה.
    מה דעתכם/המלצתכם?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק יד/כתף גמיש ...

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

דבי גרוס דולב
    08/07/2007

שלום מיקה
    פעמים רבות גמישות יתר והמצבים אותם תיארת מהווים אינדיקציה לטונוס שרירים נמוך.
    הייתי ממליצה לך לעבור איזשהו איבחון לוודא האם בזה מדובר שכן ככל שמקדימים לטפל בטונוס שרירים נמוך כך עדיף ויעיל.
    את מוזמנת לדבר איתנו בטלפון או לחליפין להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא התפתחותי
    לא להבהל, לא מדובר במשהו קיצוני אלא במשהו די שכיח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שעירה
    נאדיה
    07/07/2007

שלום יש לי תינוקת בת חודש וחצי ילדתי אותה עם הרבה שיער בראש ובכל הגוף ואפילו במצח השאלה שלי היא האם השיער ( ובמיוחד על המצח ) האם שיער זה יורד לה או שזה נשאר ותודה לכם מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שעירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    08/07/2007

מיה הי,
    אני לא מתמחה בשער אבל לפי מיטב הבנתי והכרתי את הנושא, שיער שעמו נולד תינוק אמור לנשור בחודשים הראשונים ולהתחלף בשיער קבוע. ראיתי כבר תינוקות שנולדו עם שיער ראשוני שחור והשירו אותו וצימחו שיער בלונדיני. אבל שוב, אני באמת לא מבינה בזה מספיק בשביל לתת הסבר פיזיולוגי ותשובה מקצועית.
    הייתי ממליצה לך לשאול אחות טיפת חלב.
    שיהיה יום נפלא
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתכתבות
    אמא
    05/07/2007

היי דבי
    אז ככה- בזמן שכיבה על הגב הוא מרים שתי רגלים לכיוון הראש וכן כל רגל בנפרד.
    הוא אינו שוכב על הצד, רק בזמן התעמלות שאנחנו עושים בכל יום כאשר אני מעבירה את משקל גופו מצד לצד- אך שכיבה על הצד באופן הזה עורכת מספר שניות.
    בזמן שכיבה על הבטן הוא מוריד ומעלה את הראש.
    אני חושבת שאיננו שרירי או נוקשה.
    ואם הכוונה בתנוחת אווירון למצב בו אני מרימה אותו למעלה- רחוק מגופי אז התשובה היא כן - הוא נהנה מזה ואינו מפחד.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך להתכתבות

הוספת תגובה

• תגובה המשך

דבי גרוס דולב
    05/07/2007

ניסיתי לבדוק את הדברים שאפשר לבדוק ב"שלט רחוק", אנסה עוד שאלה אחת- האם בנך רך למגע? גמיש ? מגיע עם רגליו לפיו בקלות רבה בזמן שכיבה על הגב? אם התשובות הן שליליות הייתי ממליצה לך לנסות את התרגילים במאמר אליו הפניתי אותך. אם תוך שבועיים שלושה לא תראי התהפכות הייתי ממליצה לך לקבל מספר תרגילים אישיים בפגישה עם מישהו שעוסק בהתפתחות תינוקות- רופא התפתחותי, המרכז שלנו או מה שתבחרי וזאת על מנת להקל על בנך בדבר מעכב אותו, ושוב בלי לדאוד כי לא נראה לי שישי לך על מה.
    אשמח לשמוע מימך שוב
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמא
    05/07/2007

בני בן חמישה חודשים בעוד 4 ימים . הוא שוכב על הבטן מרים את הראש, מעביר משקל מצד לצד, משחק עם חפצים סביבו- כלומר מושיט/ מרים יד אחת כדי לגעת בחפץ אך עדין אינו מתהפך. לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן.
    יש לציין כי מגיל חודש הוא ישן על הבטן ( אני יודעת שזה אסור, אך רק כך הוא ישן טוב) וכאשר אני הופכת אותו לגב הוא מתעורר כעבור חצי שעה.
    בזמן ערות הוא שוכב גם על הגב אין בעיה.
    האם אני צריכה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    05/07/2007

שלום,
    קודם כל לא כדאי לדאוג, זה אף פעם לא עוזר.
    תווך הגילאים שבו אנו רוצים לראות התהפכות הוא בין 4 ל 6 חודשים ובכל מקרה אנו רוצים לראות לפחות את מרכיבי ההתהפכות. אפרט לך חלק ממרכיבי ההתהפכות ואת תבדקי האם קיימים:
    האם בזמן שכיבה על הגב בנך מרים את רגליו לכוון הראש בקלות? האם הוא שוכב על הצד? האם בזמן שכיבה על הבטן הוא יודע גם להוריד ולהניח את הראש על הרצפה או שהוא זקוף כל הזמן? האם הוא נוקשה? "שרירי"? האם הוא נהנה או מפחד מתנועה במרחב, "אווירונים" למיניהם? אני מנסה דרך שאלות אלה להבין כמה דברים שכן קשה לי לדעת מה מעכב את בנך מלהתהפך, אני עני לי על השאלות הללו ואמשיך להתייחס בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכעוס על תינוק
    מיטל
    03/07/2007

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחודשיים, איתי בבית (הופכת לי את כל הבית אך אני עדיין לא מוכנה נפשית לשים אותה במסגרת) היא לא מקשיבה כשאני אומרת לה אסור או אמא לא מרשה, היא מחייכת אליי וממשיכה לעשות את אותו דבר (למשל כמו ללכת לשחק במים של השירותים, לפתוח את הארון ולגעת בתוך האשפה וכו' וכו') אני חוזרת שוב ושוב "אסור" אמא לא מרשה" אך היא בשלה וזה ברור לי שהיא מבינה. פעם אחת שכבר אבדה סבלנותי ואמרתי בקול גבוה "לא" באינטונציה שהיא נעלבה והבינה שזה לא בסדר ומיד הפסיקה ובאה לעברי. קראתי פעם שכצועקים על תינוק או ילד יש לזה השלכות לעתיד ויכול לגרום לליקוי למידה.
    אם כך, מה אני צריכה לעשות כדי שתקשיב ותבין אותי? (אני מסבירה לה מדוע אסור לגעת אך ממש אבדה סבלנותי)
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    לכעוס על תינוק

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    03/07/2007

מיטל הי,
    ילדים מבינים בדרך כלל מעשים יותר מאשר מילים. כלומר במקום להגיד לה 1000 פעמים לא ואסור ואמא לא מרשה, אמרי רק פעם אחת והראי לה למה את מתכוונת. פשוט אמרי פעם אחת וקחי אותה מהמקום בו שיחקה. אם מדובר בשרותים אפילו סגרי את הדלת כדי שלא תכנס שוב. אל תחזרי על הלא הרבה פעמים ואל תעשי עניין גדול וכעס גדול, פשוט תנהגי באסרטיביות והחלטיות ואמרי לה "אסור לגשת לשירותים" או "אמא לא מרשה לשחק בחשמל כי זה מסוכן" ופשוט קחי אותה משם. בעיקרון אם תעשי מזה יותר מדי עניין יש סיכוי שהיא תבין שהיא "מפעילה" אותך על ידי עשיית דברים אסורים ובכך היא משיגה תשומת לב לא משנה אם היא שלילית, ולכן יש סיכוי שהיא תמשיך ב"פעילות" האסורה. אם פשוט תקחי אותה משם, אחרי כמה פעמים היא תבין שאסור.
    בתך נשמעת ילדה סקרנית מאוד ואולי צריך לאפשר לה לגלות לבד כל מיני דברים. את יכולה לתת לה להתעסק בארון מטבח בו מונחים רק כלי פלסטיק, את יכולה לתת לה בקבוקי פלסטיק רייקים לפני שאת משליכה אותם לאשפה, לסדר אותם בשורות או לגלגל אותם. אני בטוחה שהיא תמצא מה לעשות איתם. אפשר לקפל לידה כביסה ולתת לה לעזור לקפל... (ברור שאחכ תקפלי שוב אבל זה פשוט מקומות שאסור להתעסק בהם ואת יוצרת לה סוג של גישה שאולי תפחית מהסקרנות - תמיד דבר אסור הוא יותר מעניין... גם עבודה עם חומרים שונים, כמו צבעי ידיים, כמו חול, כמו אוכל - תני לה לאכול לבד, ירקות מבושלים ודברים רכים אחרים שאפשר להתמשמש בהם.
    אשמח אם תעדכני אותי
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות על 4 וגמישות
    דפנה
    02/07/2007

בני בן 8 חודשים והתחיל לזחול לפני כשבועיים. הזחילה שלו אינה אחידה ואחרי כמה צעדים הוא נוטה לשלוח את אחת הרגליים הצידה ואף לעבור לעמידה על 4 ולהתקדם כך. בנוסף הוא מגלה לאחרונה גמישות: הוא עושה פישוקים מאוד רחבים בישיבה(עד כדי שפגט). האם זה תקין? האם לתת לזמן לעבור ולראות אם זה מסתדר? הוא עובד בין המצבים של שכיבה/ישיבה/זחילה לבד. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התקדמות על 4 וגמישות

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    02/07/2007

הי דפנה,
    זחילה ראשונית היא בדרך כלל גישושים אחרי הדרך הנוחה ביותר והיעילה ביותר להתקדמות ולכן בנך זוחל זחילה "לא אחידה" כמו שאת מגדירה זאת. אם קיימים כל המרכיבים הדרושים לזחילה יעילה ונכונה היא תתפתח לבד, אם חסרים מרכיבים מסויימים כמו אפשרות למתוח צד אחד של הגוף תוך כדי קיצור הצד השני, כמו אפשרות לדחוף עם כפות הרגליים, כמו גמישות של בית החזה יכול להיות שהדרך שבה יזחל תינוקך תהיה שונה מהדרך האופטימלית אולם הוא יצליח להתקדם בסופו של דבר תוך מציאת הדרכים הנוחות לו. דרכים אלה הן לא בהכרח מה שנכון ואופטימלי לשלד ולשרירים ולכן כדאי לאפשר לתינוקך את כל היכולות על ידי תרגילים שיכולים להקנות לו אימון במרכיבי הזחילה. אני מצרפת קישור למאמר בנושא צעדים ראשונים בזחילה, יש במאמר זה הרבה עצות, תרגילים וטכניקות לשיפור הזחילה בתחילת דרכה.
    לגבי הגמישות שאת מתארת, האם היא הייתה תמיד? קשה לי לתת עצה במקרה זה כי אני לא רואה את בנך, האם יש לך נקודות השוואה לילדים אחרים בגילו? אם הגמישות נראית לך חריגה או היית רוצה עוד חוות דעת הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון פרטי. את יכולה ליצור קשר עם המרכז שלנו בת"א (פרטים באתר).
    בכל אופן קריאה מהנה של המאמר המומלץ ואשמח לקבל עדכונים
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים לבת שנה
    ליאת
    01/07/2007

איזה משחקים מתאימים לילדה בת שנה? אני צריכה לקנות מתנה ליומהולדת של ילדה בגיל הזה, ההורים שלה מאוד רוצים לפתח את היכולות הקוגנטיביות שלה ומשחק שיפתח את החשיבה בטח ישמח אותם. מה הדברים שתינוקות לומדים בגיל הזה ומשחק יכול לעזור להם בהם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים לבת שנה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    01/07/2007

הי ליאת,
    בדרך כלל תינוקות בגיל הזה נהנים ממשחקים שאפשר להוציא ולהכניס לקופסאות או להשחיל טבעות על עמוד. אני לא מתמחה וקשה לי להמליץ על צעצועים באופן כללי.
    שיהיה מזל טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי חודשים
    נעמי
    29/06/2007

שלום
    אנסה להיות ברורה ולפרט התינוק החמוד שלי מרים מעט את הראש לפעמים יותר טוב ולפעמים מתקשה. הוא מסתכל על הספר מסביב למיטה וגם לפעמים ממלמל למוביל . הוא לא מתיחס למשחקים כשהוא על הבטן או על הגב וגם אם אני מניחה לו משחק על הבטן כשהוא שוכב על הגב הוא לא מסתכל עליו. כשאני מדברת אליו הוא מחייך וגם לפעמים מגיב לי . הוא גם מכניס את האצבעות לפה אני רוצה לדעת אם הכל בסדר שבן שלי מתפתח טוב.

אני לא יודעת אם זה חשוב מבחינת משקל וגובה הוא בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    29/06/2007

הי נעמי,
    נשמע שהכל בסדר. בגיל זה הוא אמור להתחיל לאחוז בצעומעים. נסי לגרות אותו כמה שיותר בכפות הידיים ובפה עם הצעצועים. בעיקרון הכל נשמע נורמלי. אני מצרפת קישור לכתבה על שנת החיים הראשונה של התינוק, למה לצפות.
    http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
    קריאה מהנה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוחת אוירון
    דברת
    29/06/2007

התינוק שלי בן 3 חודשים, שוכב על הבטן וזוקף את ראשו היטב אך בתנוחת אוירון. מה ניתן לעשות מלבד למרכז את ידיו כל הזמן? מעבר לזה רציתי לשאול האם הוא אמור לתמוך את עצמו בכפות ידיו או במרפקיו?( נדמה לי שבעבר הוא היה נתמך ע"י המרפקים) ושאלה אחרונה - מה הזמן המקסימלי ברצף שבו כדאי להשכיב תינוק על הבטן, אני חוששת להפריז ולהקשות עליו יתר על המידה. תודה מראש על התשובות. דברת

לקביעת תור
    סגירה
    תנוחת אוירון

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

עינת דולב-הדס
    29/06/2007

הי דברת,
    אין זמן קבוע או מקסימלי כהגדרתך שתינוק אמור "לבלות" על הבטן. בעיקרון צריך לדעת לשלב בין כל התנוחות. שכיבה על הגב, בטן והצדדים, כל זאת בערות ובשינה ולנסות שכל זה יהיה באופן יחסית שווה. רק כך כאשר תינוק יכיר את כל צדדיו וירגיש בשכיבה עליהם נוח הוא יוכל להמשיך את ההתפתחות המוטורית שלוו באופן המיטבי.
    אם קשה לתינוקך לשכב על הבטן או על הצדדים שווה לעבוד איתו כדי להקל עליו.
    אני מצרפת קישור לכתבה על שכיבה על הבטן הכוללת תרגילים וסרטון:
    http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#כך_תגרמו_לתינוק_לשכב_על_הבטן_
    מקווה שהיא תעזור.
    לגבי תנוחת האווירון, שוב תנוחה זו היא נורמלית רק חשוב שתינוקך ידע גם לנחות. נסי לשחרר את המתח שקיים בבית החזה על ידי טפיחות ושפשופים באזור השכמות ובית החזה. עסי את האזור הזה. ככל שתגעי בשכמות ובבית החזה יותר ובמגע עמוק כך ישתחרר ממנו המתח והוא ילמד לשחרר ולנחות.
    בנוסף אם את רואה שלא נוח לבנך להיות על הבטן אל תשאירי אותו לבד במצב זה. נסי להיות לו, לעניין אותו, לשחק איתו , לגעת בו ולשיר לו, כל דבר כדי שיוכל להיות על הבטן כמה שיותר.
    אשמח אם תעדכני אותי
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדברת

דבי גרוס דולב
    01/07/2007

הי דברת
    תנוחת אווירון שכזאת היא שלב בהתפתחות שבו התינוק מממש את מלוא יכולת המתיחה שלו, אבל,,,
    וזה חשוב- כל זאת בתנאי שהוא גם יודע לחזור להשענות על המרפקים בקלילות , יש לשים לב שלא מדובר במחת באזור בית החזה והשכמות, האם הוא חוזר בקלות? שימי לב ועני לנו.
    על הבטן כדאי להשכיב את התינוק תמיד אבל באותה המידה חשוב שידע לשכב גם על הגב וגם על צדדיו ליצירת תנועתיות מלאה.
    אנא שימי לב לכל הפרטים שהעלתי ונמשיך בדיון
    בברכה
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מפוחד
    נאווה
    29/06/2007

תינוקי הוא בן ארבע חודשים היתה לנו לידה נוראית וטראומתית . ובנוסף הוא היה צריך טיפול רפואי כך שלא נתנו לי אפילו להחזיק אותו עד היום שאחרי .גם אני כתוצאה מהלידה הנוראית עברתי תקופה קשה וכמעט לא התקשרתי לילד עד שהוא היה כמעט בן חודשים וחצי והתחלתי לחזור לעצמי. (האכלתי החלפתי וכו אבל לא שום דבר רגשי לא הייתי מסוגלת בערב כשבעלי הגיע המסכן זכה לקצת תשומת לב)אני מאמינה שכל זה השפיע עליו . כי היום (שהכל בסדר ואני לא מפסיקה לפנק אותו) הוא מפוחד מאוד. אני למשל מושיטה את ידי כדי ללטף לו את השערות והוא ממצמצץ מפחד. אחכ הוא נרגע ושוב אני מחזיקה אותו בידי וקוראת לאחותו הגדולה ושוב הוא ממצמץ מפחד. בכלל כל דבר מפחיד אותו. אני מדברת אליו ותוך כדי מתקרבת לפניו והוא נבהל. הוא מסרב לקחת מוצץ ואין שום דבר שירגיע אותו. הוא גם לא שקט יחסית. ואולי גם קצת חסר סבלנות. אוהב מאוד להיות מוחזק על הידים אבל גם בידים אחרי כמה דקות הוא מתחיל לקרטע ולזוז. זה נראה כאילו הוא מנסה לקפוץ או משהו.
    מה אני יכולה כדי לעזור לו שהוא יסמוך עלי ועל העולם כמקום בטוח.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מפוחד

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    29/06/2007

הי נאווה,
    אני ממש מצטערת לשמוע על חוויות הלידה הטראומטית שהיתי הן לך והן לתינוקך. אין ספק שחוויה כזאת יכולה להשפיע על תחילת וגם המשך דרכו של בנך. במיוחד לאור מה שאת מספרת על הטיפול הרפואי הדחוף וחוסר היכולת שלך לתת לו חם ורגש בהתחלה. אני מניחה שהוא גם לא ינק אלא אוכל מבקבוק בגלל הטרואמה שאת עברת. כלומר הוא בטח לא קיבל בהתחלה את מגע גופך, הריח והאהבה שאת מסוגלת לתת.
    כלום לא מאוחר מדי ומאוד חשוב להתייחס לכל הדברים שאת מתארת ולנסות להבהיר לבנך שאת שם בשבילו, אוהבת אותו ומשמשת לו גב ורשת ביטחון. ואיך עושים זאת? יש כמה דרכים לתת לתינוקך בטחון. אולי זה ישמע לך מוזר ומצחיק אבל אני ממליצה לך לעשות איתו אמבטיות, כלומר לא לקלח אותו אלא להכנס אתו לאמבטיה ושירגיש את גופך. יש מונח בהקשר הזה שנקרא skin to skin. זה אומר לתת לתינוק להרגיש את מגע הגוף ובכך לאזכר את חויית הלידה אבל לקשר אותה למשהו טוב, לחיבוק, לאהבה, למגע, לבטחון.
    בנוסף הייתי ממליצה לתת לו הרבה הרבה "זמן ידיים", נשמע שהוא עוד זקוק לו. הייתי משתמשת הרבה במנשא ומשאירה אותו כמה שיותר קרוב לגוף (גם שלך וגם של בן זוגך). מנשא בד כמו תינוכיס הוא המנשא הטוב והעוטף ביותר.
    הייתי מנסה לערסל אותו כמה שיותרץ אם לא עשית זאת עד עכשיו לא בטוח שהוא יסכים, נסי לערסל אותו תוך כדי תנועה אולי לשבת על הכדור ובכך להקל עליו את התנוחה הלא מוכרת.
    ולסיום הייתי ממליצה על המון מגע מכל הסוגים. מגע עמוק, כזה שעובר עד לעצמות וחודר את הרקמות החיצוניות, מגיע לשרירים. גם עיסויים הם נהדרים באותו הקשר.
    מקווה שכל זה יעזור,
    אשמח אם תעדכני אותי
    שיהיה בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל..

ס
    29/06/2007

אני יודעת שאני צריכה לתת לו המון תשומת לב וידים. הבעיה שהבת הגדולה (בת שנתים) כבר נפגעה ונפגעת מספיק מהתינוק החדש) במשך שלושת החודשים הראשונים הוא בכה בלי הפסקה. קוליק? שום דבר לא עזר ואז מילדה מפונקת ושקשורה אלי מאוד היא נדחקה לפינה. שכל האנרגיה הולכת לתינוק. גם היום כשהוא נרגע יותר הוא עדין לא קל כמו שצינתי. חוסר סבלנות וכו. הוא יותר "מתלונן" מאשר בוכה. אבל עדין צריך המון אנרגיה בשבילו. ד"א הוא לא נרדם לבד. רק שאני מחזיקה אותו ביד והולכת איתו סביב החדר זה יכול לקחת גם שעה...
    אני מנסה לתת לו כמה שיותר תשומת לב. ואז אני רואה את הגדולה מסתכלת עלי במבט פגוע. מילדה שקטה היא נהיתה עצבנית ומיללת(אני לא מעירה לה על זה מבינה שהיא עוברת תקופה קשה)
    למשל אני באמצע סיפור עם הילדה ואז הוא מתחיל לצעוק בלא סיבה אני צריכה להפסיק את הסיפור באמצע וללכת להרגיע אותו.
    במאצע משחק ...ושוב אותו דבר.ממש כואב לי על הילדה.
    הוא לא אוהב מנשא. וגם לא מאוד מסג (אמבטיות לא ניסיתי..)
    איך אוכל לשלב בן החזקת התינוק כל הזמן וטיפול תמידי בו שהוא יתחיל
    להרגיש נאהב ורצוי. ובמקום בטוח. ובין לא לפגוע בילדה יותר ממה שהיא כבר נפגעה . איך לא לגרום שבתהליך הזה נרוויח את הבן ו"נפסיד" את הבת?
    אני ממש אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    29/06/2007

הי נאווה,
    לא ציינת אם יש בן או בת זוג בתמונה. לפי מה שאת כותבת מסתמן שאת חד הורית ואם זה כך את באמת צריכה לחשוב על עזרה מגורם חיצוני למשפחה הגרעינית. אולי סבא או סבתא או דודים? או אולי חברה טובה שלך שיכולה לבוא לעזור. אם יש בן/בת זוג מעורב רצוי שיתרם לתקופה הקרובה מכיוון שבאמת שני הילדים חשובים.
    קחי אויר ונסי לבקש ולקבל כל עזרה שאת יכולה כדי למצוא לכל אחד משניהם את תשומת הלב היחודית לה הוא נזקק. אין לי באמת דרך לעזור לך למצוא את נוסחת הקסם אבל האמת היא תמיד איפושהוא באמצע. אני מאמינה שעם העזרה הנכונה תדעי למצוא את דרך המלך שתאפשר לשניהם לקבל את המקסימום שאת יכולה לתת להם.
    אני מאמינה בך.
    אשמח אם תעדכני אותי
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק 3 וחצי חודשים
    נעמי
    28/06/2007

שלום

רציתי לדעת האם זה נורמלי שהילד שלי לא מחזיק שום משחק. והאם אני צריכה לתת לו להחזיק משהו ביד

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    28/06/2007

הי נעמי,
    בגיל 3.5 חודשים כבר היינו מצפים מתינוק שיתחיל להושיט ידיים לצעצוע וינסה לאחוז בו אולם אין מה להלחץ. חסרים לי פרטים לגבי תינוקך. האם הוא מחזיק את כפות ידיו קפוצות רוב הזמן? האם הוא יודע לפתוח אותן? האם טונוס השרירים שלו נורמלי? האם הוא מביא ידיים לפה? האם הוא נחשף לצעצועים? אנא נסי לתת לי קצת יותר פרטים על מנת שאוכל לענות בצורה קצת יותר מדוייקת.
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה וחצי חודשים

נעמי
    29/06/2007

שלום בני מסתכל על הספר מסביב למיטה והוא לא מתייחס כל כך למשחקים סביבו וגם לא מחזיק אותם הוא מכניס ידים לפה האם זה בסדר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלגתם עליי...
    דיאנה
    27/06/2007

שלום,

רציתי להתייעץ בנוגע לשינה של בתי. שדרך אגב יונקת הנקה מלאה ולפעמים (פעמיים בשבוע מקבלת בקבוק תמ"ל בערב) בתי בת 5 חודשים לא כ"כ אוהבת לישון.

שאני משכיבה אותה לישון בבוקר ובצהריים היא ישנה בדיוק 15 - 20 דק' ובזה זה נגמר.

שאלתי האם ברגע שהיא מתעוררת אחרי זמן כ"כ קצר שלך שינה עליי לנסות להרדים אותה שוב ולא לוותר לה על זמני השינה הללו שהם היחידים במשך היום או שאיך שהיא מתעוררת זה מספיק ולקחת אותו להמשך פעילות בסלון?

עוד שאלה קטנה ברשותך, אני החלטתי שאני רוצה להניק את בתי רק עד חצי שנה מסיבות כאלו ואחרות ושאלתי היא, האם תינוקות יונקים שהיו רגילים לקום בלילה כמה פעמים כדי לינוק או ללקבל חום/אהבה/קירבת האם לא משנה כרגע הסיבה. מתחילים לישון טוב יותר ולא קמים ברגע שהתפריט התזונה שלהם משתנהוהכוונה לגיל חצי שנה שהם כבר מקבלים פירות וירקות ודייסות למיניהן וגם מעבר לתמ"ל. או שבגלל שהנקתי אז בתי כבר רגילה לקום והיא תקום לא משנה מה התפריט שלה "כוחו של הרגל..." כמו שאומרים

ולמה אני שואלת כי שמתי לב שגם שנתתי לה תמ"ל לפני השינה היא התעוררה בלילה מספר פעמים וזה לא "סידר אותה"" כמו שאומרים עד אור הבוקר , אז רציתי לדעת שזה שהיא מתעוררת בכל זאת זה כבר עניין של הרגל ולאו דווקא בגלל הרעב שיש לה?

מה דעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלגתם עליי...

הוספת תגובה

• תגובה לדידי

דבי גרוס דולב
    27/06/2007

הי דידי
    סליחה שדילגנו עלייך...
    לכל תינוק יש את הרגלי השינה שלו, נכון. אבל עלינו לעשות כמיטב יכולתנו להעניק להם את התנאים וההרגלים לשינה נינוחה. תינוקות זקוקים לשינה אבל יחד עם זה ישנם תינוקות שזקוקים לפחות. עלייך לשים לב האם זמני השינה של ביתך מספיקים לה. האם היא נינוחה ופעילה לאחר 20 דקות השינה האלה או שהיא נראית עדיין עייפה וחסרת מרץ? האם את מנסה להרדים אותה שוב ולהאריך את שנתה? שימי לב לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברח לי, המשך..

דבי גרוס דולב
    27/06/2007

על השאלה האם ביתך תישן טוב יותר לאחר שתיגמל מהנקה רק ימים יגידו. ישנם תינוקות יונקים רבים שאכן מתעוררים רק בשביל לינוק ויש כאלה שלא יונקים ועדיין קמים פעמים רבות בלילה...
    אנחנו תמיד צריכים לבדוק האם יש משהו שמפריע להם או שאלה הרגלי השינה שלהם.
    מקווה שעניתי והיהיו לכולנו לילות שקטים וארןכים
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    נעמי
    27/06/2007

בני בן ה-3וחצי חודשים מתקשה בהרמת הראש. האם זה גיל שמתאים לקנות לו מנשא שתוכל לעזור לו

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לנעמי

דבי גרוס דולב
    27/06/2007

שוב שלום נעמי
    מנשא אינו מעודד הרמת ראש
    וכמו שאמרתי לך, יש לברר מדוע לבנך קשה להרים את הראש
    בברכה דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    זהבית
    26/06/2007

בתי בת 6.5 חודשים, מתהפכת בקלות מהבטן לגב אך לא מהגב לבטן. יצויין כי היא מעדיפה ורגילה לשכב על הגב, אך כשהיא שוכבת על הבטן, היא מחזיקה את עצמה יפה מאוד. היא שוכבת המון על הצד, לעיתים גם נרדמת כך. מה לעשות? פשוט לחכות או להתחיל לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התהפכות

עינת דולב-הדס
    28/06/2007

הי זהבית,
    קודם כל שלום, לא הייתי כאן שבוע עקב תקלה במחשב.
    לגבי ההתהפכות טווח הגילאים להתהפכות הינו בין 4-6 חודשים. בפרק הזמן הזה חשוב לראות שבתך מתנסה ולומדת תוך כדי את דפוסי התנועה שישרתו אותה בהתהפכות והלאה. לא הייתי מחכה לראות מה יקרה אלא הייתי כבר מתחילה לבסס את היכולות המוטוריות על ידי תרגילים. גם לא הייתי נבהלת כי בתך לא רחוקה מהטווח.
    חשוב כמו שציינת שאת עושה להשכיב על הגב ועל הבטן,על הצדדים, לוודא שטונוס השרירים לא מוגבר ואין מתח מיותר בשרירים.למשל שהרגליים לא נעולות כששוכב על הגב, או לחלופין שלא נועל את המרפקים כששוהה על הבטן.
    מרכיב חשוב הוא יכולת התעגלות הגב המשפרת ומאפשרת לתנועת ההתהפכות להתרחש.(זאת ניתן לראות כשמחזיקים על הידיים בתנוחת ערסול,או כשמשכיבים על הגב ומרימים רגליים ואגן כלפי מעלה), להלן מספר תרגילים בנושא:
    1. ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
    - על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
    - על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
    - על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את
    ברגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוקת אל הגב.
    2. על מנת לעודד התהפכות מגב לבטן:
    לשכב על הגב. לאחוז שתי רגליים. רגל אחת ליישר , את השניה לכפל ותוך כדי לגלגל אל הצד וחזרה לגב. מגלגלים אל הצד של הרגל הישרה. לעשות את הגלגול לשני הצדדים. אחרי מס´ תרגולים לגלגל עד אל הבטן וחזרה לגב. לתרגל לשני הכוונים.
    על הגב - הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    - הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן. ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,התעגלות ותנועתיות בעמוד השדרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    - הגביהי את האגן של בתך על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    - גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה.
    שיהיה בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה