פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכניסה הכל לפה
    איריס
    29/04/2007

הבת שלי מהיום שהתחילה לזחוך מכניסה כל דבר שהיא מצואת לפה....
    מצד אחד - מומחי התפתחות אמרו לי שזה טוב ונורמאלי...מהצד שני - היא טועמת את האוכל של הכלב!!! (ואת השערות שלו שעל הרצפה, חול, חוטים של שטיח....)

איך מוצאים את האיזון בין הגיינה ובין התפתחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכניסה הכל לפה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי מיטל,
    בעיקרון מה שאומרים לך זה נכון, עדיך תינוק שמכניס דברים לפה מאשר לא מכניס בכלל. זוהי הmורה שהם מרגישים את העולם.ישנם פשוט תינוקות אשר נולדו עם רצון חזק להרגיש. הדרך שאני ממליץ לך לנסות היא לתת לבתך תחושות של מגע וחישה וגרייה כללית כגון מוזיקה ותנועה במרחב כדי לענות על הצורך שלך להרגיש בשילוב של הרבה חוויות מגע, מגע עדין על כל הגוף ומגע עם יותר נוכחות ועוצמה בהדרגה כמובן. מלבד זאת את יכולה לנסות ולהתחיל להראות לה שישנם דברים שאסורים להכנס לפה וזאת ע"י הרמת הקול כדי שתשים לב.
    הרבה חוויות מגע בעיקר.
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסה לפה
    מיטל
    27/04/2007

בני בן 9 וחצי חודשים ולא מראה שום עניין בהכנסה לפה - לא אוכל ולא חפץ. אם אני נותנת לו עוגיה או ביסקוויט לטעום, הוא אוהב את זה ורוצה עוד, אבל אם אני מושיטה לו את זה כדי שיאכל לבד הוא פשוט זורק את זה. כנ"ל לגבי חפצים, הוא זורק. המשחק העיקרי שלו זה לזרוק את החפץ לרדוף אחריו... ושוב
    שאלתי: האם זה נורמלי שהוא עדיין לא מכניס לפה? למיטב ידיעתי, הכנסה לפה היא אחת הדרכים של תינוקות לחקור את העולם

אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסה לפה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי מיטל

את לגמרי צודקת, הפה הוא אחד מהדרכים העיקריות בהם חווה התינוק את הסביבה. אם זה דרל אוכל או הבעה עצמאית או סתם תחושה.
    האם כשהוא היה תינוק הוא מצץ מוצץ ? אצבע ? בקבוק ? האם היו לו רגישויות למגע ? האם הוא מדבר קצת ? מה לגבי התנהגותו הכללית ?
    הרבה פרטים חסרים כדי לענות על השאלה הנ"ל ולכן אני שואל
    בברכת שבת שלום
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסה לפה

מיטל
    30/04/2007

עידן ודבי שלום
    לגבי מוצץ - מגיל חודש בערך הוא התרגל למוצץ ומגיל 3 שבועות הוא אכל מבקבוק, אין שום רגישות למגע, והוא מקשקש הרבה. התנהגותו תקינה לחלוטין, מעסיק את עצמו הרבה, אוהב לזחול, נעמד בכוחות עצמו, אוכל טוב מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    30/04/2007

היי מיטל

מה לגבי הבאת ידיים אל קו האמצע? הוא יודע להעביר צעצוע מיד ליד ? מוטוריקה עדינה ?
    האם הוא נמצא הרבה מהיום עם המוצץ ?
    איך הוא בהתנהגות הכללית, יותר תזזיתי או יותר נינוח ?
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסה לפה

מיטל
    01/05/2007

הוא מצליח להביא לקו האמצע. לגבי צעצוע - הוא תופס צעצוע וזורק, הוא לא מתעכב על העברה מיד אחת לשניה או על איזושהי פעולה אחרת עם הצעצוע, הוא רק זורק את הצעצוע, רודף אחריו, תופס שוב וזורק שוב.... וכן הלאה - וזה המשחק שלו.
    לגבי המוצץ - המוצץ בעיקר עוזר לו להירדם ולהירגע.
    לגבי התנהגותו הכללית - הוא תזזיתי מאוד, אינו אדיש כלל, מעסיק את עצמו לאורך זמן, זוחל המון, אוהב עצמאות, הוא לא ילד שישן הרבה, מגיל חודש השינה שלו במהלך היום היא לפרקי זמן קצרים מאוד (לא יותר מ - חצי שעה, 40 דקות) ובלילה ישן רצוף - כ 6 / 7 שעות.
    אוהב לנסות את יכולותיו החדשות - כמו לעמוד לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    01/05/2007

היי מיטל,

תודה על התשובות. לגבי חודשיו הראשונים. האם גם בהם הוא היה תזזתי ? ואם כן איך הרגעתם אותו ? האם היו לו בעיות לשכב על הבטן ? כשהוא שכב על הבטן, הם ידיו היו ישרות והוא ידע לנוח ולהניח את ראשו על הרצפה ? מה לגבי תפיסות פנצטה עם האצבעות שלו, הוא יודע ומשתמש באחיזה הזאת?

עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד זחילה
    סיגלית קרן
    27/04/2007

שלום רב
    בני בן שמונה וחצי חודשים
    מתהפך מהבטן לגב כבר מגיל שלושה חודשים ומהגב לבטן מגיל חמישה חודשים.
    בגיל חצי שנה התחיל להתגלגל מצד לצד ומגיל שבעה חודשים התחיל בזחילה אחורנית
    עד היום הוא עדיין לא זוחל קדימה ולאחרונה התחיל לעמוד עצמאית בלול כאשר הוא תופס את מוטות הלול ומתרומם מעלה
    הוא עדיין לא מתיישב לבד אך אוהב לשבת ויושב יציב
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם אני צריכה לדאוג מזה שהוא עדיין לא זוחל קדימה ו/או צריכה לפנות לייעוץ?
    2. האם זה תקין שהא יושב ואוהב לשבת למרות שאינו מתיישב לבד?
    3. האם העמידה העצמאית נכונה ובסדר לגילו למרות שעדיין לא יושב לבד ולא זוחל? כלומר האם זה שדילג על שלב זה כתוצאה מחיפוי או קושי מסויים?
    אשמח אם תתיחסו לשאלותיי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד זחילה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי סיגלית,

נתחיל בישיבה, ציינת שהוא לא יושב עצמאית אך אוהב לשבת ויושב יציב, עדיף לא להושיב את הילד עד אשר זה מגיע עצמאית, מתוך מוכנות של הגופ והנסיונות עצמם מבשילות מערכות התנועה ושיווי המשקל של הילד, חכו עוד קצת. :)

לגבי הזחילה, הייתי מתחיל לעבוד עם הילד על תרגילים אשר יעזרו לו לזחול קדימה. כדי לזחול קדימה עליו ללמוד לזחוף עם הרצפה אחורה כדי לזחות קדימה. חשפי את כפות רגליו ונסי לתת להם קונטרה ע"י הרצפה, קיר, פניך או סתם כריות כדי שילמד לדחוף ולהשתמש בכפות רגליו. עסי והתעסקי בכפות רגליו, שוקיו והאגן. נסי אפילו לשנות את המשטח שבו הוא נמצא, על הרצפה, על השטיח וכו.את יכולה גם לתת לו אתגרי טיפוס בצות הרגל שלך או כרית עם גירוי של צעצוע כדי שינסה לעבור מעליהם וכך ללמוד להשתמש בכפות רגליו.

כדוגמת הישיבה, עדיף שילמד לזחול ולשבת עצמאית לפני שהוא נעמד. נסי כמה שפחות ליצור סביבה בא הוא יכול להתרומם לעמידה. הרצון להזדקף ולהתרומם מוליך את התינוק ויוצר מצב של שאיפה למעלה ולכן הוא נעמד. על מנת ליצור ולתת לתינוק את מירב תבניות התנועה הנכונות עדיף לצמצם את זמן העמידה שלו.
    הדילוג שלו יכול להיות קשור לקושי מסויים או סתם תגובה לסביבה שהוא נמצא בה ( לדוגמא לול שניתן להחזיק ולעמוד) לכן חשוב לנסות ולתת לתינוק את הסביבה הנכונה ואת הגירויים המתאימים (שמוזכרים למעלה ) כדי לכוון אותו.
    בהצלחה
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס
    תמי
    26/04/2007

שלום,

בתי בת השנה ו-3 חודשים, אובחנה בגיל צעיר (חודש) עם בעית טורטיקוליס, היינו מטופלים עד גיל 8 חודשים בפיזיותרפיה (עם הפניה מאורתופד). מאז אני המשכתי במתיחות שהיא נתנה לי לעשות בבית.

הבעיה שהיא עדיין עם ראש נטוי שמאלה, כשהיא יושבת, הולכת, מסתכלת למעלה וזה מאוד מציק לנו.

פנינו לד"ר ענר, אורתופד מומחה לילדים שאמר שאין לה יותר בעיה פיזית וכנראה שזה רק הרגל.

אנחנו מאמינים שאפשר לשנות הרגלים, השאלה היא איך אנחנו גורמים לה להחזיק את הראש בצורה ישירה?

תודה
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי תמי,

בישראל ישנם המון רופאים ומטפלים ולכן אחד יש את הדרך והתפיסה שבה הוא מטפל. לפי התפיסה שאני מטפל בה ישנה סיבה פיזיולוגית שבגופה של בתך אינו סמטרי. הראש הוא קצה אחד של עמוד השדרה ונטייה של הראש לצד מסויים מראה שישנה חוסר סימטריה בעמוד השדרה. לא ציינת מה קרה בזחילה אך קיימת סבירות שגם הזחילה לא הייתה סימטרית ואחת מרגליה "כאילו עמדה) בזמן הזחילה , האם אני צודק ?

הטיפול בחוסר סימטריה בכזה שלב מאוחר מצריך יותר מתרגילים בפורום ועבודה לא מעטה על מנת לשפר ולאזן חזרה תבנית שנמצאת במערכת זמן רב, בשילוב עם הגיל = עבודה לא פשוטה. אני ממליץ לך כן ללכת לאיזה שהיא מסגרת טיפולית, פרטית או דרך קופת החולים על מנת להעניק לבתך תנועה ויכולת איכותיות ושימוש נכון בגוף.
    ישנם אנשים אשר מקלים ראש בתופעות האלה וזכותם, אך בתור מטפל בפלדקרייז אני יודע עד כמה חשוב ללמד את הגוף לזוז נכון בשנים הראשונות מאחר ואלו הכלים איתם אנו ממשיכים הלאה.
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס
    תמי
    26/04/2007

שלום,

בתי בת השנה ו-3 חודשים, אובחנה בגיל צעיר (חודש) עם בעית טורטיקוליס, היינו מטופלים עד גיל 8 חודשים בפיזיותרפיה (עם הפניה מאורתופד). מאז אני המשכתי במתיחות שהיא נתנה לי לעשות בבית.

הבעיה שהיא עדיין עם ראש נטוי שמאלה, כשהיא יושבת, הולכת, מסתכלת למעלה וזה מאוד מציק לנו.

פנינו לד"ר ענר, אורתופד מומחה לילדים שאמר שאין לה יותר בעיה פיזית וכנראה שזה רק הרגל.

אנחנו מאמינים שאפשר לשנות הרגלים, השאלה היא איך אנחנו גורמים לה להחזיק את הראש בצורה ישירה?

תודה
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי,

איש איש ותפיסת הטיפול שלו. לפי תפיסת הטיפול שלי, תבניות התנועה והדרך בא אנו לומדים להתשמש בגופנו נשארים איתנו לאורך כל החיים. אם קיימת חוסר סימטריה בגופה של בתך, היא תשאר במידה זו או אחרת אם לא נלמד את גופה להיות מאוזנת וסימטרית.
    כיצד היא זחלה ? האם חוסר הסימטריה היה גם בזחילה ?
    טיפול בחוסר סימטריה בגיל כזה מצריך תרגילים ומשך עבודה לא מועט ( בשקלול גיל בתך.)
    אם הנושא חשוב לך אני ממליץ על המשך טיפול דרך קופת חולים או דרך מסגרת פרטית.
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתהפכת
    גילת
    25/04/2007

שלום
    נעם ביתי כבר בת 5 חודשים הילדה השלישית שלי,אך עדיין לא מתהפכת,לא מהבטן וגם לא מהגב רק מתנדנדת לה מצד לצד.
    היא מרימה יפה את הראש כאשר היא על הבטן,ותופסת בשתי הידיים חפצים בצורה יפה.
    האם אני צריכה לידאוג?...יש לציין שכאשר היא על הבטן היא כבר מנסה לדחוף קדימה עם הרגלים כאילו מנסה כבר לזחול.

תודה
    גילת

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתהפכת

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי גילת

עד לא צריכה לדאוג בתך עדיין נמצאת בטווח גילאים הסביר של למידת התהפכות אך את כן יכולה להתחיל ולהתשתמש בתרגילים של שיפור ההתהפכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גילת
    02/05/2007

הי
    תודה על תשובה מהירה - זה בהחלט מרגיע.
    גילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל תינוק בן שנה וחמישה ח
    ימית
    23/04/2007

שלום, בני בן שנה וחמישה התחיל לא מזמן להיות מאוד עצבני, אם הוא לא מקבל דבר שהוא רוצה הוא צורח, זורק עצמו על הרצפה וממשיך כך מעל שעה(!!!!!) אני איני מתייחסת,לעיתים מנסה להשכיח ממנו אך דבר לא עוזר ולבסוף לאחר המון המון זמן הוא קם ומפסיק לבכות(כל התקף נמשך כשעה)בנוסף הוא כל הזמן מכה עם היד את מי שנמצא בסביבתו וצוחק כמה שניסינו להסביר הוא לא מבין שזה כואב וחושב שזה מצחיק אנו תופסים לו את היד וכשעוזבים הוא ממשיך(חושב שזה משחק) מה ניתן לעשות בקשר לזה, במיוחד איך מתנהגים בהתקף זעם? האם התעלמות תביא להפסק ההתקף?אשמח לתשובה.תודה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    23/04/2007

היי ימית,

התקפי זעם בגיל הזה הם דבר שכיח, לכל ילד יש את אורך זמן ההתקף שלו. לגבי התנהגות בזמן התקף, אני חושב שצריך פשוט לתת לתינוק להוציא את מה שיש לו בפנים ולתת לו לרעום. אני גם חושב שצריך מדי פעם לתת לו את האופציה להרגע עם חיבוק, אבל לתת לו לכעוס ללא התיחסות. מנסיון, לילדים יש חושים שהם קולטים שהם מקבלים תשומת לב גם אפילו שאת לא מסתכלת עליהם, איך הם עושים את זה ? לא יודע.... מה שאני יודע זה שאם ההתעלמות היא אמיתית, הזעם ישכח.

לגבי ההכאות, הם ללא ספק דרך לקבלת תשומת לב נוספת, אני חושב שאת יכולה לא להתייחס אליו כשהוא מרביץ. החינוך ללא להרביץ לווא דווקא נמצא באותם התקפי זעם, אלא בהתנהלות בתוך חברה, משחקים, ריב עם צעצועים וכו.
    האם ישנם עוד התנהגויות כאלה ? איך הוא בחברת ילדים אחרים ?

חג שמח
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ימית
    23/04/2007

הוא נמצא במעון מגיל 9 חודשים והמכות שאני מתכוונת הם לא במעון דווקא, אלא לאחותו בת ה-4 לאביו ולי ואני לא בטוחה שהוא עושה זאת מתוך רוע משום שהוא ילד חביב חייכן ואהוב על כולם וכשהוא מכה זה בתוך צחוק. אין לו עוד התנהגויות של אלימות. להיפך, כשהוא מתלהב ממשהו הוא מכה על פנינו. דבר נוסף, הוא לא משחרר את אביו לרגע, מהשניה שהוא מגיע מהעבודה הוא לא מוכן לרדת מידיו לשניה ורוצה כל הזמן להיות עליו.אם הוא נתקל בסירוב הוא צורח ואינו מתעניין בשום דבר מסביבו. האם להרים אותו או שאם נתעלם לבסוף הוא יפסיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    23/04/2007

היי ימית
    קשה לי לענות בלי לראות את התא המשפחתי והדינמיקה שיש בו בכנות. נסי ללמד אותו לחבק במקום להרביץ ולחשוב האם אפשר ללמד אותו תנועה אחרת כשהוא מתלהב ( מילה כלשהי של התלהבות)
    לגבי אביו, אל תלחמו בו, אם הוא מרגיש צורך באביו שיתן לזה ביטוי.
    בהצלחה
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש בעיה דומה

טל
    01/01/2011

הבן שלי גם בן שנה וחמש ויש לו ממשד התקפי זעם. הוא מתחיל לצעוק ולזרוק דברים (כל מה שנותנים לו הוא זורק, ואף מרים דברים וזורק אותם בעצבים), הוא מתכווץ כולו מעצבים וגופו ממש רועד שהוא מכווץ שיניים מעצבים). מה עושים עם זה? אני ממש מוטרדת מהעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    גילי
    18/04/2007

בני בן 10.5 חודשים , הוא כבר כמעט הולך ומבחינת התפתחות מוטורית הוא התפתח מהר מאוד
    בכל השלבים וגם כבר אומר אמא ואבא , אך הוא לא מוכן ללמוד מחיאת כפיים ולא עושה שלום ולא מוכן ללמוד על אור וחושך.
    האם מבחינת הגיל זה נורמלי שהוא עדיין לא יודע לעשות את דברים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    18/04/2007

היי גילי,
    התסכלות על התפתחות מוטורית חושית ושכלית היא הסתכלות כללית ולא פרטנית, לא כל תינוק עושה הכל :) לכן אם בנך אומר אבא ואמא, זוחל על שש מתיישב ומתחיל לנסות לעמוד זה מכובד לכל הדיעות. לגבי אי מחיאת הכפיים ואי עשיית שלום. זה יכול לנבוע מהמון סיבות:
    1) לא ממש בא לו
    2) קושי בקירוב ידיים למרכז
    3) קושי במוטוריקה עדינה
    4) לא בא לו שוב.....

לא הייתי נתפס לזה, הייתי ממשיך לנסות ואולי בוחן האם הסיבות הם גופניות או התנהגותיות. האם הוא מכניס חפציפ לקופסא, תופס דברים באצבעות ידייו ושאר דברי מוטוריקה עדינה. במידה ואין לו כל קושי, דיינו :)
    תהנו
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים וחצי עם טורטיקוליס
    יעל כהן
    17/04/2007

פיזיותרפיסטית אמרה לנו שיש לו טורטיקוליס, ועכשיו קראתי על זה באינטרנט, וכתוב שם שזה יכול לנבוע מפגיעה בשריר העין. אני חושבת שזה אצלו מולד כי הוא לא הצליח להסתוסס טוב בתעלה ולכן הוא נולד בקיסרי. יכול להיות שיש לו בעיה בעין?
    חוץ מזה אני לא מרגישה שום נפיחות בשריר שלו( שכתוב שאמורה להיות), אז מה זה? כי הפיזיוטרפיסטית אמרה שהבעיה אצלו בצד ימין בצוואר.

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    17/04/2007

היי
    טורטיקוליס יכול לנבוע מהמון סיבות : מנח בבטן ( מתי הוא התהפך בבטן), מעבר לא תקין בתעלת לידה, פגיעה בשרירי הצוואר, חוסר בשלות של שרירי העין וגם ממתח בשרירי הצידיים של עמוד השדרה. לא כל כך משנה מדוע, חשוב לדעת איך אפשר היום לעזור לו.
    תרגילים:
    1) תינוק על הגב, נסי באמצעות גירוי לעבור איתו את כל מרחב הראייה משהאוזן הימנית שלו נודעת ברצפה ועד שהאוזן השמאלית שלו תגיע ברצפה.
    2) את אותו תרגיל רק שהוא שוכב על הבטן ומרים את הראש
    3) השכיבי אותו על הצדדים, בכל צד כמובן שלא תהיה העדפה
    4)שני את מיקום הרגליים והראש שלו במיטה מדי פעם
    5) כשאת מרימה אותו כשהוא על הגב, הרימי אותו תוך סיבוב כמעט מלא - לשני הצדדים
    6)ודאי שאין לכם צד מועדף ושאתם עושים איתו הכל בסימטריות
    7)החזיקי אותו בדומה לתנוחה של הקלה על הגזים כשפניו מופנות למטה , רק שהפעם, קחי אותו יותר לצד וזאת ע"י הצמדת הגב שלו לכיוון הבטן שלך, כך שהצד שלו יפנה למעלה
    תרגילי איתו כמה שאפשר שעה שעה וחצי ביום ,לא חייב במרוכז אלא במצטבר.
    בהצלחה
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 7.5 חודשים עם תנועות ידיים
    א
    16/04/2007

בני ילד בריא ועבר את כל הבדיקות לפני ואחרי הלידה. בחודש האחרון הוא החל בתנועות מוזרות בידיים . התנועה היא מעגלית של כף היד כאשר שורש כף היד היא הציר. נראה שהתנועה לא רצונית כי הוא עושה אותה ללא סיבה מיוחדת כאשר הוא אוכל (מטרנה)

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    16/04/2007

ערב טוב,

קודם כל אם את מודאגתת את תמיד יכולה לפנות לניורולוג או לרופא ילדים להסרת החשש.
    אם הוא עושה את זה רק באוכל, נראה לי שפשוט התקבע לה התבנית, מאין משחק, בזמן האכילה.
    מקרים שיש חשש לפגיעה כלשהי בדר"כ מלווים ביותר סימפטומים.
    נראה לי יותר כמו משחק, אך אם את חוששת - פני לרופא.
    בריאות
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי
    אמא
    16/04/2007

שלום
    יש לי תינוק בן שנה וחצי והוא עדיין לא יודע לאכול בכפית ולשתות מכוס מבלי שישפך , אני כל הזמן נותת לו להתנסות לשתות בכוס ולאכול לבד בכפית והרבה פעמים הוא מעדיף עדיין לאכול בידיים למרות שלפעמים הולך טוב עם הכפית אבל עדיין קשה לו.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    16/04/2007

ערב טוב,

אני ממליץ לך דווקא לנסות וללכת עם התינוק, תני לו לאכול עם הידיים אך תנסי לתת לו חתיכות קטנות כך שהוא יצטרך להרים אותם בצורת צבט. אפשרויות נוספות הם משחקים עם אטבים, השלכות, תפיסת אוביקטים קטנים כמו חתיכות נייר, שרוכים, השחלות, כל מה שקשור למוטוריקה עדינה.
    ובכלל, זה לא נורא אם הוא עוד מתקשה אבל מצליח, זה בסדר כל עוד יש מגמת שיפור.
    בתאבון :)....
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתגובתך

אמא
    17/04/2007

שכחתי לציין שהמוטוריקה של בני מצויינת לגילו.
    הוא משחק עם כל הדברים שהצעת ואף בונה פאזלים מתקדמים לגילו של גיל שנתיים וחצי ומעלה (פאזל בעל 10 חלקים מעץ המרכיב דמות אחת) וגם הוא משחיל גפרורים וחרוזים ומאוד אוהב לפרק להרכיב ולסובב ודווקא בתחום הזה הוא מאוד מפותח לגילו ואני מעודדת אותו בתחום, ייתכן ופשוט נוח לו יותר לאכול ביד (האמת שלפעמים זה דווקא יותר כיף)
    ייתכן וילדים במעון בו הוא שוהה גם לא אוכלים בכפית ויכול להיות שהוא מחקה אותם, אז החלטתי לתת לזמן לעשות את שלו, ובכל פעם שהוא אוכל אני מציעה לו כפית והוא יחליט מה נוח לו, כאשר הוא אוכל מעדן הוא משתמש בכפית כי אי אפשר לאכול מעדן ביד והוא יחסית מסתדר לא רע.
    אני מודה לך על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    17/04/2007

רעיון מעולה. האמת בינינו, חווית האוכל יותר כיפית עם הידיים
    אם באמת המוטוריקה שלו טובה כפי ציינת
    אז שמי שעוונית מתחת לכסא אוכל ויאללה בלאגן :)
    עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדהים

אמא
    18/04/2007

מדהים איך קלעת בול, אני באמת שמה שעוונית מתחת לכסא
    רב תודות לך על התשובה המהירה, על הרגישות והאיכפתיות.
    עלה והצליח.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    18/04/2007

תודה תודה ואת מוזמנת להמשיך ולבקר בפורום הדנד"ש שלנו
    עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בגיל 9חודשים
    שלומית
    15/04/2007

יש לי ילד בן 9 חודשים,שיודע להתהפך מצליח להגיע לפינות לכוון משחק,אך אינו זוחל עדיין. משמיע הברות כמו אבב... ממ... .רציתי לדעת באופן כללי מה הקריטריונים בשלב גיל זה?האם אני צריכה להיות מודאגת מכך?האם אני יכולה להושיב אותו על כסא אוכל למרות שאינו מתישב עדין?האם לדעתכם זוהי התפתחות תקינה.

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    15/04/2007

היי שלומית

מבחינת התפתחות מוטורית וחושית, תינוק בגיל 9 חודשים אמור לזחול , לבצע סיבוב סביב ציר ויש תינוקות שכבר מתחילים לשבת עצמאית. מבחינה קוגניטיבית, להשמיע קולות, ישנם תינוקות שמוחאים כפיים, משחקי הכנסות וכדומה.
    התפתחות תינוקות היא דבר אורגני ותלוי סביבה כך שהיא מושפעת מהסביבה והיא די אישית, יש את הסטדרט ויש את ההתפתחות האישית. הייתי עובד כרגע על שיפור יכולות הזחילה וסיבוב סביב ציר של תינוקך. נסי לגרות אותו באתדרי טיפוס קלים והגבירי את הקושי. שמי אותו על כרית ושימי צעצוע מעבר לכרית, חשפי את כפות רגליו וראי האם הוא מנסה לדחוף את הרצפה. אם הוא מנסה המשיכי אם לא צריך לנסות וללמד אותו להשתמש ברגליו כדי לדחוף - וזאת ע"י העמדת כפות הרגליים שלו כלפי משטחים שהוא יכול לדחוף אותם כגון : פניך, רצפה או סתם מול קיר. אני ממליץ לך לקרוא את המאמר שיש באתר שלנו לגבי זחילה - יש שם התחלה של תרגילים שעוסקים בזחילה, התחילי איתם וחזרי לספר התקדמות.
    בהצלחה
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף חלב לבן שנה וחצי
    טל
    14/04/2007

לכמה בקבוקי סימילאק ובאיזה כמות זקוק פעוט בן שנה וחצי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלב לבן שנה וחצי

הוספת תגובה

• תחליף חלב

גלית בר יוסף
    14/04/2007

מצטערת שאלה זו אינה מתאימה לפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון

קרן
    25/04/2007

מניסיון, בנך בגיל זה אמור לאכול אוכל מוצק ובשלב זה מתחילים כבר לגמול.
    לפני השינה את יכולה לתת לו 220 או 180 מ"ל חלב (ככוס) וזה מספיק.
    אם הוא רוצה תוכלי לתת לו גם קצת בבוקר.
    אני באופן אישי נמנעתי משוקו בגיל הזה והעדפתי לתת תחליף שהוא בריא הרבה יותר ממשקה ממותק. עד היום כשבתי כמעט בת 3, לעיתים רחוקות היא מבקשת חלב (דהיינו תחליף חלב) ואני פשוט נותנת לה ללא בעיה 180 מ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לבן שנה ו3 חודשים
    טל
    11/04/2007

בני בן שנה ו- 3 חודשים בן בכור ויחיד. מקבל הרבה חום ואהבה. מגיל 0 הקפדנו לא לפנק אותו יתר על המידה והוא שומע לא כשצריך. עד לפני חודשיים כשאמרנו לא לגעת או אסור הוא הקשיב והתרחק מאותו חפץ שרצה לקחת. לאחרונה הוא פשוט לט מקשיב גם כשאומרים לו לא הוא ממשיך בשלו וכאילו לא שומע את מה שמדברים אליו עד שאנחנו מרימים קצת את הקול ואז הוא מתרחק. בנוסף הוא התחיל לבכות ולהשתולל ברגע שלא נותנים לו את מה שהוא רוצה.
    1. כיצד ניתן לציב גבולות לבן שנה וקצת?
    2. כיצד לפעול בזמן התפרצות זעם שלו והתקף בכי כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה?
    לתשובתכם המהירה אודה...

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

גלית בר יוסף
    12/04/2007

שלום גלי,
    אכן בנך נמצא בשלב שהוא מתחיל להבין את העצמאות שלו ומנסה לזהות מה מותר ומה אסור, אכן כמו שתיארת "חיפוש גבולות". לתת גבול לילד זהו דבר מאד חשוב, המאפשר לו להבין שהוא נמצא במקום בטוח ושיש מי ששומר עליו. אני נוהגת לספר סיפור קצר אשר מבהיר את הנושא בצורה מאד יפה:
    שמו קבוצה של ילדים על גג בנין גבוהה עם הרבה צעצועים ומשחקים אולם לא היה מעקה בגג. איפה את חושבת הילדים היו? הילדים עמדו קרוב לקצה ובדקו איזה גובה הבניין ואיך מסוכן ליפול ממנו, הם לא התייחסות כלל למשחקים. אם נשים את אותה קבוצה של ילדים על אותו גג רק עם מעקה, הילדים ישחקו בבטחה. המסקנה הילדים צריכים איזו שהיא מסגרת אשר תוחמת את כלל האפשרויות הניצבות בפניהם, אחרת העולם יכול להיות מאד מפחיד.
    אז מה עושים: לדבר בצורה אסרטיבית וברורה, בדברים שאכן אנו לא מוכנים אליהם וזה בסדר להביע כעס – זו תחושה לגיטימית שחשוב שהילד יחווה אותה. כשהוא מתחיל בבכי, שאני משערת במקרים כאלו קשור למניפולציה שהוא התחיל ללמוד להפעיל, כדאי ליצור סוג של הסחת הדעת, למשל: להשמיע צליל מיוחד, להרים על הידיים ולהראות משהו בחדר, לדפוק על הקיר, להראות צעצוע ועוד. חשוב לא להיכנס "לדרמה" של הילד, כי אז אנו לא מסוגלים לתת מענה נכון וברור. נושא זה מאד חשוב להתחיל בגיל צעיר מכיוון שככל שהזמן עובר, הקטנטנים האלו נעשים יותר ויותר מתוחכמים והקושי יגבר.

אני מקווה שהצלחתי לעזור מעט, בהצלחה
    גלית בר-יוסף
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    14/04/2007

שלום שלום,

אכן שאלות שאלות כמו שאומרים....
    הורות זה תהליך גם של ההורים וגם של הילדים, היכולות להתמודד עם רגעי כעס של ילדכים והצבת גבולות ילוו אותך (וגם אותי בתור הורה....) כל חיינו. אני יכול להגיד לך שאני גיליתי על עצמי שהדרל בה אני מתמודד עם כעסי בני בהתקפות הזעם שלו משקפות את הדרך שאני מתמודד עם הכעס שלי. האם אני מקבל אותו או עסוק בריסון שלו ??(תחשבי על זה). ברמה התכלס, בעת התקף זעם אני אישית מודיע ומדבר אל בני הקטן ואומר לו שהוא יכול לכעוס זה בסדר אני בכל מקרה החלטתי את מה שהחלטתי ושאני לידו אם הוא רוצה משהו. אני יודע שאם אני אתייחס לכך ההתקף ימשך. זה גם מאוד לגיטימי לך שההתקפים הללו באים ביחד עם הרצון שלו לבחון גבולות כי זה בעצם מה שהוא עושה בהתקף - הוא גם מוציא קיטור וגם בוחן האם זה יעבוד עליך.
    לגבי הצבת גבולות, שוב מהנסיון שלי - הצבת גבולות ברגע שהיא מגיע ממקום אמיתי ולא ממקום של דווקא ושלהראות לילד מי הבוס -עובדת. אמרי לו את מה שאת רוצה והציבי את הגבול הוא מבין אותך לחלוטין, אמיר לו גם מה יקרה אם הוא לא יעמוד בגבול. לעיתים זה יותר קשה ולאט לאט את תגלי מהם המקרים שיש להקשיח.
    בהצלחה - לכולנו :)
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    נילי
    11/04/2007

היי.
    ביתי בת השנה וחמישה חודשים עדיןן לא הולכת, ליתר דיוק היא מנסה בזמן האחרון מספר צעדים ונופלת,האם האיחור הזה משמעותי לעתיד?
    כיצד לעזור לה?
    מתי צריך להתחיל לדאוג?
    בכל שאר התחומים היא ממש לפי הספר..

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה עצמאית

גלית בר יוסף
    12/04/2007

שלום עידית,
    בתך נמצאת בשלב מעבר להליכה עצמאית. בשלב זה ילדים רבים חוששים לבצע את הצעד הראשון ללא תמיכה, זה מצב מאד נפוץ ותקין. את יכולה לעזור לביתך לקדם את ההליכה העצמאית במספר אופנים:
    1) קיים חשש של הילד לנתק את הידיים ולבצע את הצעד הראשון. ניתן לעשות תרגיל בו אנו מעודדים את הילד לעבור בין הספה והשולחן בסלון ע"י צעצוע וכל פעם מרחיקים אותם מעט אחד מהשני. עד שמגיע למרחק של צעד בין אחד לשני. בתרגיל זה אנו מתרגלים את עזיבת הידיים תוך ביצוע צעד ומתן ביטחון לילד שהוא מסוגל לעשות זאת.
    2) מאד מומלץ לא להוליך את הילד, מכיוון שבמצב זה הוא לומד לסמוך עלינו ולא על עצמו ובכך ההליכה העצמאית מתעכבת. בכל מקרה אם אנו בכל זאת רוצים לסייע לו ללכת, לתת יד בגובה הכתפיים של הילד, בכדי שהוא יהיה זה שמוביל את התנועה ואנו שם רק כתמיכה.
    3) הליכה עם הליכונים ובימבות למיניהם, מעכבת הליכה עצמאית. מכיוון שבצורה זו הילד לומד ללכת כאשר משקל הגוף שלו נוטה קדימה ונשען על משהו.
    4) נושא חשוב ביותר אשר תורם להליכה עצמאית הינו מערכת שיווי משקל מפותחת. שווי משקל טוב בשלבים מוקדמים (התהפכויות, עליה על שש, זחילה וישיבה) מהווה את הבסיס לעמידה יציבה, הליכה ולשאר התנועות במוטוריקה גסה בשלבים מאוחרים יותר (טיפוס, קפיצה , דילוג וכן הלאה). שווי משקל מורכב מתפקוד יעיל של איבר שווי המשקל באוזן, ותנועתיות של הגוף לאזן את עצמו במרחב. שווי משקל נכון בא כתוצאה מיכולת תנועה של הגב (כפיפה, הזדקפות, תנועה לצדדים), יכולת העברת משקל, מימוש של כל השלבים ההתפתחותיים עד כה.
    תרגילים שניתן לבצע לשיפור מערכת שיווי המשקל הינם:
    - על הרצפה לגלגל אותה מגב לבטן ,ולהפך.פעמים רבות ובקצב מהיר.
    - מישיבה/זחילה - בעזרת כרית לתת דחיפות עדינות שיוציאו אותה משווי משקל ויתרגלו אותה להתאזן. את הדחיפות יש לתת בצידי הגוף, בכתפיים .
    - בישיבה על כדור פיזיו - הקפצות במקום, ניעות קדימה אחורה ולצדדים.
    - לשים את הילד על הכתפיים וניעות קלות מצד לצד – תנועה איטית (הגוף מאזן את עצמו).

הכי חשוב לתת לה להתנסות באופן חופשי בסביבה מוגנת, אך כזו שתאפשר לה עצמאות רבה. ברגע שהם תופסים את הרעיון המעבר להליכה עצמאית הוא מהיר מאד.

חשוב להבין שחלק נכבד מאיזון הגוף בזמן הליכה מתבצע ע"י כפות הרגליים. בשלב הראשוני כשילד רק מתחיל ללכת, המוח עדיין למד כיצד להניע את הגוף ואיך לייצב אותו בין היתר באמצעות כפות הרגליים. לכן, מאד מומלץ לתת לילד ללכת בתחילת שלב ההליכה, כמה שיותר ללכת ללא נעליים (אפשר עם גרביים או נעליים עם סוליה רכה) בכדי לאפשר לכף הרגל לבצע את האיזונים הדרושים לייצוב הגוף. ברגע שהרגל סגורה בתוך הנעל, אין לכף הרגל היכולת לעשות זאת והיציבה נפגמת.

אשמח אם תעדכני אותי על ההתקדמות

גלית בר-יוסף
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    14/04/2007

שלום ונעים מאוד,

זה עדיין לא מוגדר בתור איחור, רוב התינוקות לומדים ללכת עצמאית עד גיל שנה וחצי, ובתך עדיין נמצאת בטווח הנ"ל כך שאין עוד מה לחשוש. ההליכה העצמאית היא "פרויקט הסיום" של ההתפתחות והמון תכונות ואבני יסוד נבחנים ובאים לידי מימוש בא ולכן לעיתים ישנם עיכובים. לא פרטת לגבי התפתחות הקודמת ולכן כל מה שאני יכול להגיד זה שבמידה והיתה התפתחות מהירה מדי או איטית - זה יבוא לידי ביטוי בשלב הזה של ההתפתחות גם.
    הקפידי על כך שבתך תלך ללא נעליים כל עוד את יכולה כמובן, בניגוד למה שחברות הנעליים טוענות עדיך ללכת ללא נעליים כי זה מחזק ומלמד את הרגל להשתמש בכל חלקיה ולא דרך הנעל.
    נסי לגרות את בתך במשחקי מסירות בה את ובעלך עומדים מספר צעדים אחד מהשני ומנסים לגרות אותה ללכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה