מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות האוכל לתינוק בן חודש.דן11/12/2007
התינוק שלי כבן חודש ניזון מסימילאק בלבד ושוקל כ- 4.3 ק"ג.
הוא אוכל כל כ- 2.5-3 שעות כ- 120 מ"ל בכל ארוחה. (ולפעמים אפילו כל שעתיים) נכון שמומלץ לחכות כ- 3 עד 4 שעות בין כל ארוחה אבל הוא פשוט בוכה כ"כ שזה בתלי אפשרי.
יש לי תחושה שהוא אוכל יותר מידי אבל הוא צורח כ"כ ונרגע רק כאשר מקבל אוכל.
רציתי לדעת מהי כמות הסימילאק הסבירה לתינוק בן חודש השוקל כך. וכן האם יש משהו שמומלץ לעשות: הגדלת כמות האוכל בארוחה?, לתת מים?, לתת לו כמה אוכל שירצה מתי שירצה למרות שעברו רק כשעתיים מהארוחה הקודמת? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדובה לדנה
דבי גרוס דולב12/12/2007הי דנה
בתחליפי מזון כדאי לתת כמה שמומלץ בקופסא, זה אוכל מאוד משביע ולא רצוי להעמיס על מערכת העיכול. לא בכל פעם שתינוק לא רגוע זה סימן לרעב, יחד עם זאת כמעט בכל פעם שנציע לתינוק רך אוכל ,הוא יאכל, זה רפלקסיבי. הייתי ממליצה לך לנסות דרכי הרגעה אחרות חוץ מאוכל כגון- תנועה, קול ומגע ולהרגילו אליהם. בקשר להגדלת כמויות לפי משקל כדאי להתייעץ עם רופא הילדים.
שיהיה בהצלחה ובתאבון
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
לתיאום אבחונים ושיעורים פרטיים- 052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןחנית11/12/2007
בתי בת חודשיים ושבוע ב-3 שבועות האחרונים היא ישנה רק על הבטן, גם בלילה וגם במהלך היום.
היא לא מוכנה לישון על הגב, בכל פעם שאני מניחה אותה על הגב, גם לאחר שינה עמוקה בידיים היא מתעוררת. גם היא נרדמה בלילה על הבטן ולאחר כשעה אני הופכת אותה על הגב היא מתעוררת אחרי דקות ספורות.
על הבטן היא ישנה טוב יותר ועמוק, אך אני לא שקטה ומודאגת מאוד מזה, כמה כל כמה זמן לבדוק אותה...האם זה בסדר שתישן על הבטן? האם יש דרך למנוע זאת ולגרום לה לישון על הגב??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחנית
דבי גרוס דולב12/12/2007הי חנית
אכן, בד"כ הרבה יותר נוח ונינוח לתינוקות לישון על הבטן, בטוח ועוטף יותר. אני לא מוצאת שום דרך לגרום לשינה על הגב חוץ מלנסות מידי פעם.
אז יש את הצד של הנוחות ויש את הצד של הבטיחות, אי אפשר הרי להיות לידם כל הלילה ואין שום זמן ספציפי שבו מקובל לבדוק אותם, תשקלי שימוש באחד מאותם מכרישי התראה במיטה בשביל השקט הנפשי שלך.
שיהיו לילות טובים
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהאתי09/12/2007
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים ועדיין לא הולך, הוא מטפס על הספות, עומד לבד, הולך עם רהיטים אבל עדיין לא הולך האם המצב תקין ומתי יש צורך לקחת לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב09/12/2007שלום אתי
הטווח העליון של תחילת הליכה הוא בממוצע בגיל שנה וחצי, אם גם לאחר מכן לא יתחיל ללכת כדאי לבדוק למה ואולי לעזור לו במעט תרגילים.
שיהיה בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
לתיאום שיעורים פרטים ואבחונים:
ינוקט 052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמישה חודשים שלא מתהפךכרמית09/12/2007
בני בן חמישה וחצי חודשים ועדיין לא מתהפך וגם לא מראה סימנים שהוא רוצה.
האם זו בעיה? ממתי זה יחשב לחריג ויצריך טיפול? ומה אפשר לעשות כדי לעודד אותו להתהפך?
הוא דווקא מסכים לשכב על הבטן ומרים יפה את החזה והראש. הוא גם אוהב מאוד לשבת (עם תמיכה קלה) ולעמוד (כשמחזיקים לו את היידים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכרמית
דבי גרוס דולב09/12/2007שלום כרמית
הגיל שבו אנו מתחילים לבדוק מדוע תינוק לא מתהפך הוא 6 חודשים, אני מאמינה שתינוק בגיל זה שאינו מתהפך, קרוב לודאי שיש משהו שמפריע לו או מעכב אותו.
אני חייבת להוסיף שאני מאוד לא ממליצה להושיב ובטח לא להוליך לפני שתינוק עושה זאת בעצמו ובטח לא בגיל כה צעיר, גופו אינו מוכן לכך וזה גם עלול לעכב את ההתפתחות. אחד מהדברים שגורמים לתינוק להתקדם הוא מוטיבציה וכשאנו מושיבים אותו אנו בעצם עושים בשבילו את מה שהמוטיבציה עושה- לשאוף להתקדמות.
קשה לי לומר לך איזה תרגילים בדיוק לעשות בלי לאבחן אבל אני מפנה אותך למאמר שקיים באתר זה בנושא התהפכויות, נסי את התרגילים שם ואם לא לגמרי מסתדר לך את מוזמנת לחזור אלינו, כמו כן אנו נותנים שיעורים פרטים בהם אנו מאבחנים ומלמדים תרגילים לתרגול בבית.
שיהיה בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים וחציאורית08/12/2007
שלום רב,
ביתי בת חודשיים וחצי, לאחרונה, היא מנסה לרכון קדימה כאשר אני מחזיקה אותה כשאני יושבת והיא עליי או כשאני מושיבה אותה בנדנדה כאילו מנסה להתיישב בעצמה.
מה פשר הרצון הזה לנסות לקום וכאילו לשבת??
נכון להיום היא מסתובבת על הצד בלבד עדיין לא מתהפכת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב09/12/2007שלום אורית
נסיון להתיישב או להתרומם דרך שרירי הבטן מגיע בשל שרירי בטן חזקים מידי או בשל מתח שרירים גבוה או בשל הושבה מרובה במשטחים שאינם 180 מעלות. לא רצוי שתינוק יעשה זאת מפני שהוא מפעיל יותר מידי לחץ על שרירי הבטן והצוואר.
אני ממליצה לך לנסות ולהמנע משימוש בנדנדה וטרמפולינה ובכל פעם שהיא מנסה להתרומם, הרימי את רגליה כלפי מעלה וזה יגרום לפלג גוף עליון לרדת.
עכבי אחר התפתחותה ובדקי שהמצב לא מתפתח לנסיונות התרוממות ממצבים אחרים ותיהי בקשר.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשםנעמי08/12/2007
בני בן 9 חודשים התחיל לפני שבועים בזחילה ממש יפה על על 6 ומעקב יפה עם יד אחר יד ממש זחילה יפה והוא גם התחיל להעמד ולתפס אבל כשו מנסה להתיישב הוא מייד נופל איך אני עוזרת לו לייצב את הישיבה איזה משטח יהיה ממש בטיחותי לגביו הוא כל היום נופל ומקבל מכות בראש ובמיוחד שנופל אחורה אשמח לקבל תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמי
דבי גרוס דולב09/12/2007שלום נעמי
הנסיונות הראשונים של ההתישבות אכן כרוכים בנפילות רבות ויקח קצת זמן עד שבנך יפתח מספיק שיווי משקל כדי ליצב את עצמו. אם יש לך כדור פזיו בבית את יכולה לתרגל את העניין ע"י הושבתו על הכדור, החזקתו באזור המותניים מאחור ונדנוד הכדור קדימה, אחורה ולצדדים.
אני לא יכולה להמליץ על משטח כי או בכל מקרה זוחל ממנו החוצה...
נסי להיות בסביבתו בתקופת הביניים הזאת ובקרוב הוא יתייצב.
שיהיו ימים טובים
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהבת לעמודשמרית08/12/2007
בתי בת 7 חודשים מגיל 4.5 חודשים זוחלת גחון ואחרי פחות מחודש החלה לזחול על 6 היא זוחלת בקצב רגיל לא מהיר מאד, היא לא יושבת אני מושיבה אותה רק כאשר היא מקבלת אוכל מוצק (חוץ מאוכל מוצק אני מניקה) , לאחורנה היא החלה לעמוד עם תמיכה במטה, שולחנות ספה ואיפה שרק אפשר, היא עומדת ונשארת כך די הרבה זמן (מאד נהנת מזה) ולא פעם זורקת את עצמה אחורה כדי להשתחרר מהתנוחה. שאלתי היא: האם עדיף למנוע ממנה לעמוד כדי שתזחל יותר ותשב? האם זה נורמלי שהיא כ"כ אוהבת לעמוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
דבי גרוס דולב08/12/2007ערב טוב
אכן, כדאי לבסס יותר את הזחילה לפני שעוברים לעמידה שאחריה גם מתחילה הליכה.
אי אפשר למנוע זאת לגמרי אבל אם את יכולה, אני ממליצה לך לנסות ולעודד עוד זחילה ע"י התרחקות ממנה ואז לקרוא לה, פשוט לגרום לה לזחול כמה שיותר וכמובן ללמוד להתיישב לבד.
אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת,
ינוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוקת בת שבועייםיובלי07/12/2007
שלום רב, וסופ"ש נעים,
רציתי לשאול מה ניתן לתת לתינוקת בת שבועיים? האם מובייל? או כל צעצוע אחר? או שזה מוקדם מידי ומתי כדאי להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא של יובל
דבי גרוס דולב07/12/2007שלום לך
תינוקות בת שבועיים עדיין לא יכולה לאחוז בחפצים. אפשר כמובן לשים לה מובייל מעל המיטה כדי לעניין אותה אבל אי אפשר עוד להגיש לה צעצועים לידיים. קשר עין יד יתחיל להתפתח בסביבות גיל חודשיים שלושה ואז ניתן לתת לה דברים בידיים. בנתיים תני לה המון חום, מגע, תנועה , ידיים ואהבה.
שיהיה בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה, ועוד שאל
יובלי08/12/2007שאלה קטנה...
אני מעירה אותה כל 3 שעות לאכול, זה הנחיה שקיבלתי מטיפת חלב עד שהיא תגיד למשקל של 3 קילו שזה ממש ממש קרוב כרגע היא 2850. האם זה פוגע במשהו זה שאני מעירה אותה באמצע שינה רצופה, כל 3 שעות? (נאי יודעת שבשינה הם מתפתחים וגדלים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב08/12/2007לא נראה לי שזה פוגע בהתפתחות אבל זה בטח מפריע בשינה..
לילה טוב
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהרות06/12/2007
תודה רבה על השאלה הקודמת!
תינוק שלי בן שנה וחמישה חודשים מתעורר הרבה פעמים בלילה ומחפש לינוק.
פעם היה לנו טוב מאוד עם ההנקה אבל עכשיו זה מאוד מכביד עלי (כמעט שנה וחצי אני לא ישנה בלילות). ניסיתי להבין סיבה, והיא לא: שיניים (רוב השיניים כבר צמחו לו), רעב, הצטננות, פחד נטישה(לקחת אותו על הידיים לא עוזר),חום או קור, כאבים שונים, טיטול רטוב,וכד'
עשיתי ממש עבודת מחקר. ניסיתי לגמול אותו מהנקה אך זה היה מאוד כואב וטראומטי לשנינו אז עזבנו את זה בינתיים.
מה עוד אפשר לעשות? תעזרו לי בבקשה!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרות
דבי גרוס דולב06/12/2007שלום רות
אני רוצה להפנות אותך אל תגובתי ליעל, שתי שאלות אחורה.
אין לי מה להוסיף מעבר לכך, צר לי. להנקה יש מחיר לפעמים והוא התלות המוחלטת של התינוק באם הן כמקור אוכל והן כנחמה ,חום ואהבה.
מאחלת לכם הרבה טוב ושקט
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה05/12/2007
בני בן שנה ועשרה חודשים הוא נמצא בגן כבר מהיותו בגיל 4 חודשים
שמתי לב בתקופה האחרונה שהוא קצת מתבודד משאר חבריו לגן האם יכולה להיות סיבה לכך? והאם זה מצביע על משהו?
אודה על תשובתך
(הוא ילד מאוד חם כל הזמן מנשק ומחבק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב05/12/2007הי אלה
שאלתך איננה מתחום התמחותי (התפתחות מוטורית) והייתי ממליצה לך להייעצץ עם מישהו שיותר מבין בפסיכולוגיה התפתחותית.
בברכה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנת תינוק בן שלושה חודשיםיעל03/12/2007
שלום,
נבו הוא בן שלושה חודשים ואני מניקה אותו הנקה מלאה. עד עכשיו הוא אוכל כל שעתיים, לפעמים הוא פותח מרווח קצת יותר גדול אבל זה לא שכיח. בלילה הוא עד לפני שבוע היה ישן כ-שש שעות ואח"כ ישן שלוש שעות ואז שעתיים. בשבוע האחרון הוא קם כל שעתיים. אני לוקחת אותו לישון בערך בתשע בערב אחרי מקלחת וארוחה ואז במקרה הטוב הוא מתעורר ב00 ומשם כל שעתיים עד הבוקר. האם זה נורמלי לאכול כל שעתיים בגיל הזה ומה עושים בלילה אני מתמוטטת...
ניסינו לחמם יותר/פחות להלביש יותר ופחות כדי לשלול את השאלה אם חם לו או קר לו אבל ללא שינוי. הוא בד"כ לא עושה בעיות כשהוא קם הוא אוכל ומרדים את עצמו.
קשה לי מאוד עם הלילה בעיקר מה יכולה להיות הסיבה ומה יכול להיות הפתרון.
תודה!!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב03/12/2007שלום יעל
תינוקות יונקים רבים מתעוררים בלילה כדי ... לינוק. זה לא אומר שהם תמיד מתעוררים כי הן רעבים אבל זה כן אומר שהצורך לקירבה, למגע ולשד מעיר אותם בלי קשר לרעב.
אמהות מניקות רבות מתמודדות עם הדילמה הזאת. מה לעשות? האם להגביל? האם לשלב תמ"ל? ועל זה אינני יכולה לתת לך תשובה כי זה מאוד אינודיווידואלי וקשור למה שאת מאמינה.
בנוסף יכול להיות שבנך עובר קפיצת גדילה שגם גורמת להתעוררויות מרובות וצורך בעוד חלב וגם במקרה הזה אין הרבה לעשות.
אם מדובר בסיבה הראשונה את תצטרכי להחליט ( או שלא ) מה מתאים לך כי מדובר על הקניית הרגלים חדשים מול ה"אני מאמין" שלנו בהנקה- ישנן אמהות שמגבילות או נותנות לאבא לתת חלב שאוב, יש כאלה שנותנות תחליפים בלילה כדי להשתחרר מהתלות ויש כאלה שפשוט זורמות עם קצב ההנקה והצורך של התינוק.
צר לי אם לא ממש עזרתי אבל אלה ב"דכ פני הדברים..
שיהיו לילות טובים
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנת תינוק בן שלושה חודשים
יעל03/12/2007תודה על התשובה
קצת קשה לנו לתת תמ"ל, בשבת כשהייתי מאוד חולה, באיזה שהוא שלב ניסינו לתת לו
והוא לא רצה, בכה עד שהתאוששתי והנקתי אותו.
אני אנסה לתת לו עכשיו בקבוק שאוב אחד ביום כדי שיתחיל להתרגל
אבל השאלה אם בלילה אפשר לשלב בתוך החלב דייסה כדי שיהיה שבע יותר?
חיפשתי אופציות אבל הכל זה מגיל 4 חודשים, יש משהו לגיל שלו שמומלץ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דבי גרוס דולב03/12/2007שלום יעל
אני לא מספיק מבינה במוצרים שקיימים בשוק, מקווה שיצליח לכם
לילה טוב
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשיםיערית02/12/2007
התינוקת שלי בת 3 חודשים ושבוע לעיתים רחוקות היא ממלמלת ועדיין אינה צוחקת, אך היא מחייכת הרבה, מרימה ראש ופרט ל"דיבור" מתפתחת די יפה.
שאלתי היא באיזה גיל מתחיל הצחוק ומתחילים למלמל לחפצים ולאנשים? האם יש סיבה לדאגה?
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליערית
דבי גרוס דולב02/12/2007ערב טוב
לא נראה לי שיש סיבה לדאגה, כל גבר יקרה בזמנו, היא עוד ממש קטנה..
לילה טוב
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתפתחות בשל משקל "עודף"?דקלה02/12/2007
דבי שלום,
רציתי בבקשה להתייעץ איתך שוב, לגבי ההתפתחות.
אז ככה. אורי בן כמעט 4 חודשים(בשבוע הבא)...
בכל הזדמנות ידיו בפה, כאשר אני מחתלת אותו הוא כל הזמן מרים את רגליו לכיוון פניו(אך לא נוגע ברגליו). חובט בצעצועים, ואוחז בהם, ומכניסם לפיו..
בהשכבה על הבטן עדיין מתקשה, מרים את ראשו אך כשנח,יש לו קושי לחזור לאותה תנוחה, הרמת הראש.
על פי תיאורי, ניתן לומר כי ישנו עיכוב התפתחותי? ואילו תרגילים מומלץ לתרגל ?
כמו כן הוא שוקל 7.5 קילו ואולי יש לכך השפעה על קצב התפתחותו?
נאמר לי בטיפת חלב כי אולי זה מקשה עליו.... המשקל...
אציין כי הוא יונק באופן מלא. כיצד ניתן להתגבר?
אשמח לשמוע ממך.
תודה על מענך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדקלה
דבי גרוס דולב02/12/2007שלום דקלה
אינני זוכרת את התכתבותינו הקודמת ומה עלה אז אבל נכון להיום אם הוא עדיין מתקשה להרים את הראש אז בטח יש משהו שמפריע לו, לא יודעת אם אפשר להגדיר את זה כעיכוב בהתפתחות אלא יותר סוג של קושי. יכול להיות שגם המשקל מפריע לו אבל לא רק.
אני לא יודעת מה מפריע לו ואולי כדאי לאבחן כדי להקל עליו, אולי טונוס נמוך, גבוה או דבר אחר,
שקה לי לתת לך תרגילים בלי לדעת מה מעכב אותו. נסי לקרוא את המאמר שלנו בנושא הרמת ראש ואולי אולי תקבלי שם עזרה, אם לא חזרי אלי.
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגבאורית01/12/2007
שלום רב,
ביתי בת חודשיים וחצי ישנה בלילות על הבטן(בהשגחה) ואח"כ הופכת אותה על הגב.
רציתי לדעת עד איזה גיל רצוי להקפיד על שינה על הגב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב01/12/2007הי אורית
כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב עד מתי צריך להשכיב על הגב.
הבעיה היא שבד"כ כבר קודם התינוק מתחיל להתהפך בעצמו וזה קצת יוצא משליטתנו..
שיהיו לילות טובים
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מהירה!!!
אורית02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביותרות29/11/2007
שלום וברכה!
רציתי לשאול איך אפשר לזהות סימני הנפראקטיביות אצל תינוק (בן כ-1.5) אם יש כזאת.
על מה לשים לב? מתי לפנות לרופא (מומכה אחר)?
תינוק שלי מלא מרץ, לפעמים נראה לי יותר מדי , זה מאוד מטיש אותי, כי הוא גם מתאורר הרבה מדי בלילות (3-10 פעמים).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרות
דבי גרוס דולב29/11/2007הי רות
האם בנך בן חודש וחצי או שנה וחצי?
אם מדובר על חודש וחצי אז ממש ממש אי אפשר לדבר במושגים של היפראקטיביות ( וגם לא בגיל שנה וחצי). תינוקות באמת מתעוררים בלילה.. כאלה הם תינוקות ויש כאלה עם הרבה מרץ.
נשמע לי שהכל אצלכם בסדר!
שיהיו ימים טובים
ינוקט
052-8240914 להתייעצויות ושיעורים פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)