מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש מתנדנד של תינוקדבי גרוס דולב10/06/2007
עידן
תודה רבה לך על ההתיחסות אנסה את התרגילים ומקווה שזה יסתדר.
דרך אגב נתקלת בבעיות מסוג זה. ואיזה בעיות יכולות להיות? באיזה גיל צריך כבר להתהפך ואיזה תרגילים אפשר לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נעמי
דבי גרוס דולב10/06/2007כן, נתקלנו בהרבה מקרים כאלה, התוצאות העקריות הן עיכוב בהתפתחות בשל החולשה של השרירים. התהפכות מתרחשת לרוב בין 4-6 חודשים, אבל לא הייתי מתעסקת כרגע בהתהפכויות אלא מטפלת בעניין הטונוס. אחד הדברים העקריים שאנו מאמינים בהם זה לעבור בכל שלב בהתפתחות ולעבור אותו טוב לכן כדאי לחזק את טונוס השרירים ואז לחשוב על השלב הבא, מתוך מקום מחוזק ומוכן לבאות
אז באמת בהצלחה ואת יכולה לדבר איתנו גם בטלפון גם בלי התחייבות לשיעור פרטי...
סתם להתייעץ
ודרך אגב, התכתבת כל הערב עם דבי, אישתו של עידן ומדריכה בעצמה...
לילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה רבה
נעמי11/06/2007אני אשמח גם לדבר איתך אם אפשר אני מודאגת זה הבן הראשון והיקר שלי אני מאמינה שאת מבינה אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש לא מוחזר
שי זילברבוש13/06/2007שלום נעמי,
בעיקרון תינוק צריך להחזיק את הראש במספר תנוחות והן:
* בשכיבה על הרצפה על הבטן.
* כאשר הוא נישא בידייך ומוטה קדימה, אחורה או הצידה הוא חייב בהדרגה להחזיק את ראשו בקו האמצע.
כאשר תנאים אלו מתקיימים ,זוהי אינדיקציה לכך שהחזקת הראש תקינה. בדיקת הרופא בשכיבה על הגב הינה בדיקה בלבד, בעיקרון תינוק אינו אמור מבחינה מוטורית להרים את ראשו בשכיבה על הגב,אלא על הבטן.תינוקות רבים שוהים יתר על המידה בשכיבה על הגב,ולכן במקרים רבים מתהווה חוסר תיאום בין השרירים הקדמיים (שרירי בטן) לשרירים האחוריים(שרירי גב),היינו קבוצת שרירים אחת יכולה להיות מתוחה מדי ביחס לשנייה ומפריעה לתפקוד נכון. זו איננה בעיה משמעותית אך חשוב לתת לך את התרגילים המתאימים,לדעתי כדאי שמומחה להתפתחות מוטורית יראה את הילד וינחה אותך במידה וצריך.
בהצלחה
שי זילברבוש
מנהל מכללת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי20/06/2007שי
תודה רבה על התיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שריריםנעמי10/06/2007
עידן שלום
נכנסתי לטונוס שרירים ויש חלק שמדבר אליי וחלק לא לכן לא הצלחתי להבין את הבעיה .
כשעילי נמצא על הגב הוא משתולל ומדבר למובייל הוא מאוד חברותי ומחייך וגם משחק הרבה עם הרגלים הבעיה היא בזמן שכיבה כשהרופא מושך אותו מהידים הראש שלו מתנדנד לאחור איך אוכל לעזור לו והאם לא מדובר בבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמי
דבי גרוס דולב10/06/2007הי נעמי,
טונוס שרירים הוא מצב פזיולוגי ולא קוגניטיבי, לכן זה שבנך חייכן וחברותי זה טוב, אך לא קשור.
אתן לך מספר תרגלים לחיזוק טונוס שרירים
א. מגע עמוק- טפיחות בכל הגוף, לחיצות עד השריר וחזרה, שפשופים נמרצים.
ב, תנועה במרחב מחזקת טונוס שרירים- הרמות מהירו לאווירון, אווירון הפוך- הרמה ב45 מעלות כשפני התינוק כלפי חוץ לחיזוק השרירים הקדמיים
ג. הרבה תנועה והנעה של התינוק כשהוא רחוק מגופך לחיזוק ההחזקה העצמית שלו
ד השכיבי אותו על ביטנו, קרבי את המרפקים כך שיהיו ברוחב הכתפיים והדהדי ונשקי בעזרת פיך בין השכמות ללימוד הרמת הראש.
קשה לי ללא איבחון קרוב לסייע לך מעבר לכך, את מוזמנת לנסות תרגילים אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקשר לניאורולוג
דבי גרוס דולב10/06/2007אפשר גם לבקר אצל ניאורולוג בשביל להיות שקטים ולשלול דברים אחרים.
כן, יש מקרים רבים של טונוס נמוך אבל רמות שונות.
איש מקצוע תמיד יוכל לכוון ולעזור
שוב בהצלחה
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש מתנדנד לאחורנעמי10/06/2007
שלום רב בני בן 3 חודשים בזמן שכיבה על הגב כשמניסים להרים אותו הראש מתנדנד לאחור מה אפשר לעשות כדי ליצב לו את הראש אני ממש מודאגת . דרך אגב לאחרונה הוא מתחיל להרים את הראש יפה ואחר כך מתעצבן ושוב קשה לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמי
דבי גרוס דולב10/06/2007שלום נעמי
יש לי מעט מאוד פרטים אך אנסה להתייחס ככל יכולתי. בד"כ כשהראש "מתנדנד" בזמן אחיזת התינוק ישנה אפשרות שמדובר בחולשה באזור הצוואר או בטונוס שרירים מעט נמוך. אנסה לשאול מעט שאלות כדי לבדוק האם בכך מדובר:
נאם בנך גמיש? האם כשאת מרימה את רגליו לכוון הראש (בזמן שכיבה על הגב) הוא מגיע בקלות לכוון הראש?
האם הוא רך למגע? אני יודעת שקצת קשה אבל נסי לענות על שאלותי ואנסה לעזור לך בהמשך.
את מוזמנת להכנס לאתר שלנו, שם ישנו אמאמר על טונוס שרירים, קראי וראי אם את מזהה משהו
מחכה לתגובתך
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ילדים בביתדלית10/06/2007
שלום רב
הבנות שלי (תאומות) בנות שנה, נמצאות איתי בבית עד גיל שנתיים וחצי לפחות.
שתיהן מפותחות מוטורת בצורה מדהימה כבר הולכות ומטפסות לכל מקום
וגם התחילו לדבר (אבא וקולות שונים של חיות ועוד) מכירות ומצביעות על אברים שונים בגופן ועוד ועוד.
שאלתי היא בנושא משחק ולימוד, הייתי רוצה הנחיה בקשר למה שצריך לעבוד איתן בגיל הזה ובהמשך. הכנתי להן קופסאות עם חורים בצורות שונות במכסה ושלתוכן יש להכניס חפצים שונים והן כבר הבינו את הרעיון. במה עוד אוכל לענין אותן? מעבר למשחק החופשי והספרים?
תודה מראש
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס10/06/2007הי דלית,
גם אני מאמינה בדרך של להיות עם הילד בבית הרבה זמן בינקות ואני מברכת אותך על הבחירה ותומכת בהחלטתך. זה לא קל ויש שיגידו שגם לא נכון וזה בהחלט עניין של אינטואיציה ותחושה. רק רציתי לומר לך שאנ יאיתך בעניין הזה.
בכל אופן לגבי משחקים לדעתי כל משחק תחושתי הוא משחק מצויין, לדוגמא צבעי ידיים, משחק בחול, משחקי מים, זחילה וגלגולים בדשא, הן עוד קטנות לבצק אבל עוד מעט אפשר יהיה להתחיל גם את זה, צבעים על גליונות גדולים וכד'. אני מאוד אוהבת משחקים מסוג זה. כמובן שספרים כמו שציינת הם דבר מאוד מפתח, גם שפתית וגם מחשבתית ותקשורתית. משחקי קוביות הם משחק מצויין, אפשר לבנות מגדלים, לסדר ברכבת, לדפוק זה בזה וליצור רעש ומוסיקה, למיין לצבעים, ליצור צורות, זה מאוד מפתח את הדמיון. כלי נגינה זה כיף, בכלל לשים מוסיקה ולרקוד ולהוסיף נגינה עצמאית כמו תיפוף. בקיצור יש המון מה לעשות.
עכשיו מתחיל הקיץ, אפשר לצאת המון החוצה, כל דבר בחוץ הוא אטרקציה, אפשר לאסוף עלים, לעשות צורות ומגדלים מאבנים, להפריח בועות סבו כמו גם לטפס על מתקנים, סולמות, לזחול במנהרות של מתקנים, להתגלש (גם הפוך) בקיצור לפתח את כל היכולות המוטוריות והחושיות.
מקווה שעזרתי לך ושנתתי לך רעיונות.
בהצלחה ואני כאן אם יש לך עוד שאלות
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד...
דלית11/06/2007וואו תודה עינת על התשובה המפורטת והמפרגנת...
נראה לי שבסה"כ אני בכיוון הנכון, אחנו כבר עושים את רוב הדברים שציינת אבל תמיד אפשר להוסיף וראיציות שונות לכל דבר. מענין אותי להתחיל בצבעי ידיים ואני אנסה זאת בהקדם.
אני רוצה לשלוח לך סרטון קצרצר שצילמתי, אמנם באיכות לא כל כך טובה אבל תוכלי להתרשם על מה אני מדברת כשאני אומרת שהן מפותחות מוטרית. אשמח לקבל את כתובת המייל שלך ולשלוח.
תודה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס11/06/2007הי דלית
המיל שלי הוא
[email protected]
אשמח לראות אותן.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעצועים לבן 2+מירי10/06/2007
בני כבר בן חודשיים וחצי. אילו צעצועים מתאימים לגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס10/06/2007הי מירי,
קודם כל מזל טוב.
את יודעת הצעצוע הכי טוב לילדים שלנו זה אנחנו, אנחנו יודעים הכי טוב מתי להתחיל לשיר מתי לגעת מתי לצפצף מתי לחייך מתי להרים על הידיים ואיך לעניין אותם... לגבי צעצועים נוספים בנך נמצא בשלב של להתחיל לתפוס, להתחיל להבין שהידיים שלו יכולות לנוע לעבר חפצים ולכן צעצועים קטנים (לא מדי כדי שלא יבלע אותם) כדוגמת רעשנים יכולים להיות טובים. לאט לאט הוא יושיט את היד לצעצוע וימשוך אותו לכיוון הפה. הכנסת הדברים לפה זה שלב התפתחותי מאוד חשוב
בעיקר בגלל שזה מביא את הידיים לקו האמצע. לא הייתי ממליצה לתת לו הרבה צעצועים, הוא בכלל לא צריך יותר מדי, הוא רק מתחיל לגלות את הגוף שלו וגבולותיו. יכול להיות שהוא יכניס את הידיים לפה, זה משחק מצויין. אולי צמידים על הידיים שעושים רעש, אפשר גם קצת אוניברסיטה למרות שכאן צריך לשים לב שיהיה תלוי כל פעם רק צעצוע אחד. הרבה צעצועים בו זמנית יכולים לבלבל, גם ככה הכל מלא סביבו גירויים ודברים חדשים, אל תשכחי שהוא יצא מהרחם החשוך כך שכל תמונה שתלויה בבית, כל בן אדם שעובר לידו זה גירוי נוסף.
משחק מהנה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםשרון,1907/06/2007
שלום,איך גורמים לילד להבין שהוא לא צריך לבלוע את המים שהוא מגרגר אחרי צחצוח השיניים?תמיד אני רואה שהם בולעים את המים ביחד עם המשחה...תודה ויום טוב. = )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
עינת דולב-הדס08/06/2007הי,
שאלה ממש טובה ולא ממש בתחום התמחותי, אני מניחה שאפשר לנסות להסביר ולשמש דוגמא ואולי לנסות ללמד איך יורקים. תלוי בגיל הילד אבל ההסברים צריכים לדעתי להיות בגובה העיניים ובשפה ברורה ומותאמת לו... חוצמיזה ממש יופי שהוא מצחצח שיניים.
בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיםל07/06/2007
שלום, אני אמא לתינוק בן חודשיים ורציתי לדעת במיוחד לקראת הקיץ, מתי אפשר לתת לו לשתות מים, והאם זה יכול לשבש לו את כמות האוכל שהוא מקבל (תוספות מזון, אני לא מניקה), האם זה יכול לבוא על חשבון האוכל או שזה יכול להיות תוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב07/06/2007שלום לילך
זה אמנם אינו תחום עיסוקנו, אך ההמלצה היא שאין צורך לתת תוספת מים לפני גיל חצי שנה.
בתמ"ל ישנו אחוז גבוה של מים וזה אמור להספיק, החשש הוא שהמים ימלאו את התינוק ויורידו את צריכת האוכל. כדאי לך להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים בכל מקרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס08/06/2007הי לילך,
באחד מכובעיי אני גם מדריכת הנקה, על אף שהבנתי שאינך מיניקה על פי נסיוני וידיעתי לא מומלץ לתת מים לתינוק לפני שהוא מתחיל לאכול מוצקים שזה בערך באזור גיל חצי שנה, גם בימים החמים מאוד עדיף לתת לו עוד תמ"ל מאשר מים מכיוון שהמים עלולים לבוא על חשבון התמ"ל בשלב שהתינוק זקוק לויטמינים, חומצות השומן, המינרלים והחלבונים כדי להתפתח.
ובכל הנוגע להוספת מזונות אחרים מאוחר יותר אני מסכימה עם דבי ועידן שכדאי להצייעץ עם אחות טיפת חלב או תזונאי/ת.
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכולכם
ל08/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 חודשיםאמא לשניים06/06/2007
שלום רב, ביתי בת 11 חודשים זוחלת גחון , מתהפכת יפה לשני הצדדים, מסתובבת סביב הציר של עצמה, מדברת יפה, שרה מוחאת כפיים, מבינה כשאומרים לה לא ומחקה קולות והבעות פנים אבל... היא אינה יושבת, אינת מתיישבת אינה זוחלת על 6 ולא נעמדת. כשאנו מנסים להושיב אותה היא מיד זורקת את עצמה אחורנית לשכיבה (כמובן שאנחנו מחזיקים אותה), כשמנסים להעמיד אותה הרגליים לא נוגעות ברצפה אלא היא מרימה אותם לכיוון הבטן כמו ישיבה. אני מנסה לשים לה מכשולים בדרך (כרית, הרגליים שלי.) כדי שתתפס עליהם ע"מ שתגיע לעמידת 6 והיא אפילו לא מנסה לטפס עליהם. האם מדובר בבעייה בשווי משקל? יש לציין המטוריקה העדינה שלה מפותחת מאוד (אחיזת צבת כבר בגיל 8 חודשים). מה יכולה להיות הבעייה??? אשמח לתשובתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס06/06/2007הי אמא לשניים,
השלב שנכון שבו תינוק ילמד להתיישב הוא משהייה על שש. משהייה על שש תינוק צריך להעביר משקל אחורה לכוון הרגליים, להסיט את האגן הצידה ולהניח את הטוסיק. זו ישיבה משוכלת שממנה עובר גם לישיבה רגילה וחוזר חלילה.
צירפתי קישור למאמר בנושא הישיבה
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#מדוע_לא_להושיב_תינוקות_
תינוק היושב לפני שאכן הוא בשל לישיבה, יושב ישיבה לא יציבה, מפעיל לחץ על חוליות הגב התחתון וגם נעשה תלותי יותר בסביבתו, מכיוון שאינו יודע לעבור מישיבה לזחילה. כלומר, בזמן הישיבה לרוב אנו מביאים לו את כל מה שהוא חפץ והוא לא לא עושה כל פעולה אקטיבית בנושא ובכך נמנעת ממנו האפשרות לתרגל ולחזק את שריריו.
חשוב לא להושיב תינוק לפני שהתיישב לבדו. לפי מה שאת מתארת בתך לא מוכנה עדיין לשבת באופן עצמאי וכדאי לא להושיב אותה אלא לנסות ללמד אותה לעלות על שש מזחילת גחון. יכול להיות שמדובר בשיווי משקל לא מפותח. איבר שיווי המשקל נמצא בראש ולכן על מנת לפתח את איבר שיווי המשקל צריך לגרום לראש להיות בתזוזה ובכל מיני מנחים אפילו הפוך, אם התינוק לא נבהל.
חסרים לי פרטים לגבי הזחילה שלה, האם היא משתמשת ודוחפת עם הרגליים? האם יש העברות משקל בין הצדדים בזמן הזחילה? האם היא אובחנה כהיפוטונית? האם טונוס השרירים שלה מאוזן? בינתיים אני מציעה לך מספר תרגילים כלליים לעליה על שש:
על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים. העברות משקל בעמידת 6 על הכדור – להעמיד את הילד בעמידת 6 על הכדור תוך תמיכה של בית החזה ותחימת הרגליים לרוחב פיסוק ברוחב האגן על ידי אחיזה מאחור. להציע צעצוע או בועת סבון לידיים לסירוגין על מנת לתרגל העברות משקל, להציע כל פעם גירוי לשליחת יד לסירוגין. יש להרבות בחוויות שיחזקו את מערכת שווי המשקל, ללא מערכת שווי משקל מפותחת בניתוק הרצפה לשש, ישיבה והליכה יהיה לה קשה. על הכדור על הבטן – על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב. מעבר מעמידת ברכיים לעמידת 6 + רוקינג תוך הפעלת רפלקס הבלימה – מטרת התרגיל לגרום להישען על הידיים ולחזק אותם ולעורר את רפלקס הבלימה. הורה עומד על הברכיים ומעמיד את הילד בין הרגליים שלו גם על הברכיים, ומבצעים נפילות קטנות לכיוון הרצפה בהפתעה + המילה "בומפס". באופן טבעי הילד אמור להושיט ידיים ולבלום את הנפילה – רפלקס הבלימה. ברגע שעומד בעמידת 6, מניעים מהאגן ניעות קדימה ואחורה – רוקינג ומשאירים קצת זמן בעמידת 6. להשכיב כמה שיותר על הבטן, בכדי שתוכל להתחזק בחגורת הכתפיים והגב. וכמובן מעבר מעל מכשולים – כמה שיותר לגרום לה לעבור מעל מכשולים – הרגליים שלך, כריות, שמיכות מגולגלות... מעבר מעל מכשולים מחזק את הידיים, חגורת הכתפיים, ביצוע הצלבות ומאלץ אותה לעבור לזחילה על 6.
בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אמא לשניים06/06/2007היי, תודה רבה על התשובה הארוכה. לגבי הזחילה: היא התחילה בזחילה עם נענוע הראש מצד לצד ודחיפות רגליים וכך התקדמה, אח"כ הראש נשאר באויר יציב ובתחילו הזוזת ידיים ורגליים כמעט מתואמות, לפעמים יד אחת נשארת קלועה מתחת לבטן, לפעמים רגל אחת דומיננטית יותר אבל אי אפשר להגיד שזה קבוע. זחילת הגחון אכן משתפרת. הילדה לא אובחנה כהיפוטונית בטיפת חלב ועברה את כל מבחני ההתפתחות עד גיל חצי שנה בצורה טובה. מה יכול לגרום לבעיית שווי המשקל ?? יש לציין כי על הגב הילדה פעילה מאוד : דופקת עם הרגליים במשטחים, אפילו מרימה רגליים מאוד גבוה כולל את הגב ונוחתת חזרה. האם עניתי על כל החוסרים?? לגבי התרגילים אני לוקחת לתשומת לב ואכן נתחיל ליישם. אנא התייחסותך לתגובתי זו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס08/06/2007הי אמא לשניים,
כמה זמן היא זוחלת גחון?
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא לשניים
דבי גרוס דולב06/06/2007חסרים לי מספר פרטים כדי להבין יותר. אין ספק שמבחינה קוגניטיבית ביתך מתפתחת יפה.
כמה זמן זוחלת ביתך זחילת גחון? בד"כ התעכבות על זחילת גחון יכולה להעיד על טונוס שרירים מעט נמוך. האם ביתך גמישה? מביאה בקלות רבה את רגליה לכוון הפה בזמן שכיבה על הבטן?
ביתך עדיין אינה מתיישבת מכיוון שהתיישבות מתרחשת לאחר היעמדות על 6, הטיית הטוסיק הצידה והתיישבות. אני ממלציה מאוד לא להושיב ובטח לא להעמיד ללני הזמן כדי לא לחבל בהתפתחות העצמאית. אנא עני לי על השאלות שהצגתי ואנסה לעזור לך עוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות....לי05/06/2007
שלום רב, אני אמא לתאומות בנות 4 חודשים ושבוע אך נולדו חודש לפני הזמן.
רציתי לשאול מספר שאלות.
1. הבת הבכורה לא אוהבת לשכב על הבטן ובימים האחרונים היא החלה להתהפך מהבטן לגב. היא מתהפכת בעזרת הטיית הראש לכיוון אליו היא מתהפכת, דחיפה של היד הנגדית וקימור הגב. רציתי לשאול האם היא מתהפכת נכון?
2.שתי הבנות לא שוכבות על הצד לבד. הן חייבות תמיכה. האם זה תקין או שיש צורך בפעילות מסויימת? (עלי לציין שכשהן שוכבות על הבטן הן מרימות ראש יפה למשך 2-5 דקות ברציפות.)
3.קראתי במאמרים שיש לטפוח על השכמות כדי לעודד הרמת ראש וכו'.., איך מבצעים טפיחות אלה? קצת לא ברור לי איך, (כמו טיפות של גשם עם האצבעות?) לאיזה כיוון (שכמות כלפי כף היד?)
תודה מראש על תגובתכם
לי
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס05/06/2007הי לי,
ראשית מזל טוב כפול.
אם הבנתי נכון הן בנות 4 חודשים אבל היו פגות. כמה הן נולדו? כמה זמן היו בפגיה?
בכל אופן לגבי שאלותייך, שתיהן נמצאות בטווח ההתהפכות אולם כדי להתהפך באמת עליהן להכיר את כל הצדדים ולדעת לשכב על הבטן, היום, בגלל ההנחיה של משרד הבריאות לשכב על הגב הרבה תינוקות לא אוהבים לשכב על הבטן וזה מה שפוגע בדרך כלל בהתפתחות המוטורית המיטבית. בעיקרון צריך לדאוג שיכירו את הכל הצדדים של גופן ושיהיה להן נוח לשכב על כל הצדדים, גב, בטן וצדדים. לגבי בתך הבכורה, הקימור שאת מתארת אופייני לתינוקות, אם אני מבינה נכון מדובר במה שאנחנו מכנים אקסטנציה, כלומר בית חזה עם מפתח מוגבר, בדרך כלל אנחנו נרצה לשחרר את בית החזה וללמד אותו להיות גם בקימור פנימה. ברגע שבית החזה יהיה גמיש יותר ויוכל להיות גם בעירסול יהיה יותר קל להתהפך ולהמשיך את ההתפתחות המוטורית. ובאמת עושים זאת על ידי טפיחות על בית החזה והשכמות. הטפיחות הן לא כמו טפטוף אלא טפיחות עם כל כף היד, כמו סוג של תיפוף. המגע צריך להיות עמוק וחודר את העור כלומר שלא יהיה עדין מדי ושיעבור גם לעצבים ולעצמות. כל סוגי המגע חשובים, גם הליטוף וגם המגע העמוק, גם המהיר וגם האיטי אולם כל סוג מגע משיג מטרה אחרת. המגע העמוק מרגיע את המערכת ואת השרירים והשלד ומביא להרפיה ואילו המגע העדין דורך יותר את המערכת ולכן על מנת להרפות את המתח בבית החזה המגע שם יהיה עמוק, גם בשכמות וגם בבית החזה. גם כשהן שוכבות על הצדדים את יכולה לטפוח על השכמות ועל בית החזה ובכך להרפות את המתח המיותר ולהניח להן ללמוד כיצד שוכבים על הצדדים בנוחות. כדאי גם שתחזיקי אותן בתנוחת ערסול (ידים ורגליים פנימה כמו בערסל) תנוחה זו גם עוזרת לשחרר מתח ולהרפות, אם יהיה להן קשה לשהות בתנוחה הזו נסי לעשות זאת תוך כדי תנועה (למשל לשבת על כדור פיזיו ולהתנועע תוך כדי החזקתן).
אני מצרפת קישור למאמר על שכיבה על הבטן, חשיבותה להתפתחות וכיצר לעזור לתינוק לעשות זאת בצורה המיטבית.
http://first-step.co.il/html/hamlaza.htm
קריאה מהנה.
אם יש לך עוד שאלות אני כאן.
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
לי07/06/2007לשאלותיך, הן נולדו בשבוע 35 במשקלים 1970, ו-1880, ושהו בפגייה בדיוק שבועיים בגלל חוסר יכולת שמירה על חום גוף וקשיים באכילה עצמונית.
רציתי לדעת עד כמה משפיע היותן פגות על ההתפתחות? מה עלי לא לצפות ולהפך? האם אני חייבת להתייחס אליהן בגיל המתוקן שלהן (שלושה חודשים) ואם כן האם זה מוקדם מידי להתהפכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס08/06/2007הי לי,
קיימת השפעה על היותן פגות ועל היותן מאושפזות בתחילת חייהן. אי אפשר לשים את האצבע בדיוק היכן זה ישפיע אבל זה בהחלט יכול להשפיע על התפתחות מוטורית ובכלל. האשפוז הוא טראומה לא פשוטה עבור תינוק בן יומו כמו לכל אחד מאיתנו ולכן יש סבירות שתהיה השפעה. בגלל זה אנחנו לרוב מתייחסים לפגים בסלחנות ובנוסף מסתכלים על הגיל המתוקן. לגבי ההתהפכות זה נכון שטווח ההתהפכות הנורמלי הוא בין 4-6 חודשים אולם יש תינוקות שעושים זאת מוקדם יותר או מאוחר יותר מסיבות שונות. אין לך מה לדאוג בעניין הזה אלא פשוט להיות עם האצבע על הדופק ולהמשיך לעקוב אחרי ההתפתחות של הבנות כפי שנראה שאת כבר עושה.
בהצלחה ואני כאן אם יש לך עוד שאלות,
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבוראמא03/06/2007
בני בן שנה +8 , עדיין ניזון מסימילאק בבוקר ובערב לפני השינה.
שאלתי היא מתי כדאי להתחיל לגמול אותו מבקבוק?
האם זה בסדר שהוא שותה עדיין בבקבוק בבוקר ובערב בלבד. במשך היום אוכל הכל והוא אוכל מצויין אוהב אוכל מבושל ובריא ירקות ופירות ברוך ה' אף פעם לא הייתה בעיה עם האוכל. הוא ילד בריא ונראה מצויין (לא שמן בכלל). הבעיה היא שהוא מאוד אוהב את הבקבוק שלו ולפעמים גם מבקש אותו במשך היום בשבתות. אני נותת לו אוכל מבושל ואומרת לו שאת הבקבוק אנחנו שותים רק בבוקר ובערב. האם אני נוהגת נכון או שעליי לתת לו את הבקבוק מתי שהוא מבקש?
נראה לי לפעמים שמרוב שהוא אוהב את הבקבוק שלו הוא "לעולם" לא ייגמל ממנו.מתי כדאי להתחיל. האם כדאי לתת לו חלב חם במקום סימילאק, מכיוון שאת כל הוויטמינים שהוא זקוק להם הוא מקבל בארוחות במשך היום. אני קצת מפחדת מחלב רגיל כי זה לא הכי בריא.
חברותיי הפסיקו עם הסימילאק בגיל שנה וחצי שנתיים ואילו אני לא ממהרת בינתיים - מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכותרת - "דיבור"-אינה נכונה
אמא03/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מבקבוק
עינת דולב-הדס03/06/2007הי אמא יקרה,
בנך בן השנה ושמונה חודשים הוא לא היחיד ששותה תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) בערב ובבוקר. יש דעות לכאן או לכאן בעניין הזה ואת והוא צריכים להחליט מתי ואם הוא מוכן להגמל. בעיקרון תזונה היא לא תחום התמחותי אולם מנסיוני ולדעתי תמ"ל היא היא כמו תוסף תזונה ויש להתייחס אליו בהתאם, על פי כל המאמרים והמחקרים המתפרסמים בימינו זה באמת עדיף על חלב פרה כי זה מותאם לעיכול לתינוקות בניגוד לחלב פרה שיש הגורסים שאינו בריא. אם את חושבת שהוא מוזן מספיק במהלך היום ואינו זקוק לתוסף תזונה גמלי אותו, אם את מרגישה שאת רוצה להיות בטוחה שהוא מקבל את כל הויטמינים, אבץ, סידן וכו' ע"י התמ"ל ואת מרגישה שהוא עוד צריך את הפינוק שבבקבוק המשיכי, לדעתי את עושה נכון שאת מגבילה את הבקבוק, אני הייתי מגבילה אותו לפעם ביום בלבד, אולם שוב, זו החלטה שלך ושל בנך. אם הבקבוק הוא מה שמפריע לך את יכולה לתת לו לשתות את התמ"ל בכוס.
הייתי מחפשת פורומים נוספים בענייני תזונה להתיעץ בעוד מקום.
שיהיה בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא04/06/2007ראשית תודה על תגובתך המהירה.
ברמת העיקרון הוא לא ילד שמן בכלל (13ק"ג)והוא אוכל מעולה- לא הרבה אבל אוכל בריא ואוהב את האוכל הבריא, הוא נחשב ילד גדול אך איננו שמן כלל נראה מצויין לדעת הרופאים גם.
כך שלגבי הוויטמינים של הסימילאק ייתכן והם משלימים למה שהוא אוכל במשך היום. ישנם ימים שהוא לא רעב כל כך ואני לא מכריחה אף פעם ודואגת שישתה יותר.כאשר הוא חולה הוא מתפנק ומבקש את הבקבוק ואני נותת לו.הוא פשוט אוהב מאוד את הבקבוק ואת הסימילאק.
הבעיה שלי היא לא עם הסימילאק כי הוא לא משמין מזה.אבל הצורך החזק שלו לבקבוק מפחיד אותי ביום שאצטרך לגמול אותו.
בסוף היום הוא ממש יודע שהוא אמור לקבל את הבקבוק שלו וממתין לו בקוצר רוח. אולי אחכה עם זה עוד .נראה לי שיהיה לו קשה מאוד ללא הבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טובה
עינת דולב-הדס04/06/2007הי אמא יקרה,
ענית לעצמך, בעיקרון מה שניסיתי לומר הוא שתסמכי על האינטואיציות שלך ותקשיבי לבנך, אם את חושבת שיהיה לו קשה בלי הבקבוק ושזה עוד מהווה צורך מבחינתו תמשיכי לתת לו בקבוק, כמו שתמיד אומרים בנושא הזה, הוא לא ילך לצבא עם בקבוק... פשוט זרמי איתו ותראי שיהיה טוב.
אני מאמינה שצריך לתת כבוד לילדים שלנו ולהקשיב להם ולצרכים שלהם, נראה שאת עושה את זה מצויין.
בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה
אמא05/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
עינת דולב-הדס08/06/2007בשביל זה אני כאן...
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותיהודית02/06/2007
בתי בת 9 וחצי חודשים עדיין לא מתהפכת לבד אני שמה אותה על הבטן והופכת אותה לכל הכוונים
אבל היא לא רוצה להיות על הבטן ובוכה כשהיא על הבטן היא שמה מרפקים ושוכבת על המרפקים לא מנסה להתהפך אפילו שכבר קשה לה להיות על הבטן איך אני יכולה לגרום לה להתהפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
עינת דולב-הדס03/06/2007הי אמא,
חסרים לי פרטים כדי שאוכל לענות באופן מקצועי. האם דיברו אתך פעם בטיפת חלב או אצל רופאת ילדים על היפוטוניה? טונוס שרירים מוגבר? טורטיקוליס? נראה שיש משהו שמעקב את ההתפתחות התקינה של בתך אולם קשה לי לשים את האצבע משום שחסרים לי פרטים.
מחכה למידע נוסף
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב03/06/2007היי יהודית,
חסרים המון פרטים לגבי בתך על מנת שנוכל ליצור איזשהו אבחון משמעותי.
האם היא שכבה על הבטן? איך היא שוכבת על הבטן ? אני ממליץ לך לקרוא קצת מאמרים שקשורים בהתפתחות תינוקות שכתבתי שנמצאים באתר BOEK . חפשי עידן דולב.
מעבר לכך, אני חושב שאת צריכה לשקול הכוונה מקצועית ע"י איש מקצוע, לא הייתי מתעכב.
עידן דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםל02/06/2007
שלום, אני אמא ליתנוק בן חודש וחצי
לאחרונה הוא סובל מגזים, הוא בוכה המון ומתכווץ, הרופאה אמרה שזה בעיית גזים
ונתנה לו טיפות בייביזים, השאלה שלי היא מתי אני אמורה להפסיק את הטיפול בטיפות האלה
ברגע שאני מרגישה שזה השפיע? או יש טווח טיפול מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דבי גרוס דולב02/06/2007היי לילך.
אני דווקא יכול להציע לך עזרה נוספת שאינו קשורה לטיפות. אינני סמכות שיכול להגיד לך מתי להפסיק או כמות וכו, מה שאני כן יכול זה להציע לך תרגילים וטיפול ברמת שריר לגזים.
גזים יכולים להגרם עכב האכלת יתר, מתח בשרירי הבטן והמון סיבות נוספות. התרגילים שאני מציע הם ברמת שרירים כלומר להרפות את שרירי הבטן ואז לגזים יש יותר מקום לצאת החוצה.
מטרת התרגילים היא כמה שיותר לגרום לכפיפה והרפיית שרירי הבטן.
אני ממליץ לך לקרוא את המאמר המצורף שם יש מספר לא מועט של תרגילים לשיפור הגזים.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2803
ומזל טוב
עידן דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצות מרובותאלה01/06/2007
בני בן 16 חודשים מתעורר מספר רב של פעמים במהלך הלילה למוצץ , שתייה וכו' מה ניתן לעשות? ועד מתי ימשכו הלילות הלבנים?
מאז שהוא נולד הוא לא ישן אף לילה ברציפות
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה טוב
עינת דולב-הדס01/06/2007הי אלה,
תחום ההתמחות שלי אינו שינה אולם יכולים להיות סיבות מוטוריות המפריעות לשינה כמו מתח שרירים למשל. האם הוא נוקשה בגופו או היה תינוק נוקשה בגופו? האם הוא יודע להתרפק? האם טונוס השרירים שלו תקין? לעיתים גם בעיות נשימה יכולות להשפיע על השינה. אני גם אצרף לינק לכתבה על בעיות נשימה אצל תינוקות
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#נשימה_נעימה_
קשה לי לומר לך עד מתי ימשכו הלילות הלבנים אולם אני חושבת שיש אתרים המתמחים שנושאי השינה של תינוקות וכמובן יש כל מיני שיטות להרגיל תינוק לישון. הייתי מחפשת במקומות המתמחים בשינה כמו מעבדות שינה וכמובן נושמת עמוק עמוק עד שהוא ישן.
מנסיוני אני יכולה לומר לך שתתקלי בהרבה דעות לכאן או לכאן בנושא זה, יהיו שיגידו שכדאי שתשני איתו בחדר או שהוא ישן אתכם במיטה ויהיו שיגידו לחילופין לנסות את שיטת החמש דקות או לא להתייחס אליו כשהוא קם כדי שילמד להסתדר לבד, גישות פסיכולוגיות כאלה או אחרות ינקטו בגישה של להעביר את האחריות לשינה אליו וכד', הדעות חלוקות ורבות ואת בטח יודעת הכי טוב מה טוב לך ולבנך, אני באמת מבינה את הצורך שלך בלילה שקט ובמנוחה אמיתית והייתי ממליצה לך ללכת על פי האינטואיציה ולקוות לטוב.
מאחלת לך מכל הלב שיהיה לילה קל ושקט (אולי בן זוגך יקום הלילה?)
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלה02/06/2007תודה לך ואפנה לאתר שציינת
(ד.א- בן זוגי מתעורר לבני בלילה יותר ממני ((-: אבל הבכי מעיר את שנינו.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו4 חודשים ולא הולדתלילך01/06/2007
בתי בת שנה ו-4 חודשים ואיננה הולכת בכוכות עצמה. מדובר בילדה גבוה יחסית לגילה שהתפתחה מאוד מוקדם בכל השלבים. התחילה לזחול מוקדם, להתהפך ואפילו עכשיו היא מנהלת איתנו שיחות ברמה של גיל שנתיים אבל היא קצת פחדנית. כבר בגיל 8 חודשים התחילה ללכת סביב חפצים בבית. עד היום היא מעזרת בחפצים כדי לנוע ואפילו רצה עם בימבה. היא פוחדת לעמוד לבד.ץ לפעמים אנו נותניםפ לה אצבע ומנתרלים את אופן האחיזה שלה והיא צועדת חופשי בבית אבל כשעוזבים את האצבע היא מתישבת. בשבוע שעבר היא לקחה 3 תפוחים בשני הידיים ועשתה 4 צעדים. כשקלטה מה עשתה התישבה. כך הדבר חזר 4-5 פעמים באותו יום ומאז נפסק. שמעתי גם שמומלץ להרחיק את השולחן מהספה כדי שתעשה צעד אחד אבל היא זוחלת גם את זה.
אני ממש מודאגת. מה עושים ולמי פונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
עינת דולב-הדס01/06/2007לילך הי,
ראשית אין לך מה לדאוג בכלל, טווח התחלת ההליכה הוא כל כך רחב ובתך עדיין נמצאת בו. יש ילדים שלפני שנה וחצי לא מתחילים ללכת וזה בסדר. מה שאת מתארת הוא נורמלי אחרי שתינוק לומד ללכת סביב חפצים לוקח לו זמן עד שהוא מייצב את העמידה ללא תמיכה ורק אז את ההליכה ללא תמיכה. אשמח לתת לך קצת טיפים בעניין, קודם כל לא הייתי נותנת לה ללכת עם בינבה בכלל. מה שהבינבה עושה היא להוריד את הביטחון לעזוב כי יש תמיכה ובגלל שהיא יותר מהירה מהקצב הטבעי של בתך היא תגרום לה להיות מוטה קדימה ואי אפשר לפתח יציבות ושיווי משקל בעמידה כשהגוף מוטה קדימה. בינבה הוא מוצר שבדרך כלל מעקב מאוד הליכה עצמאית. בנוסף מאד מומלץ לא להוליך את הילדה, מכיוון שבמצב זה היא לומדת לסמוך עלינו ולא על עצמה ובכך ההליכה העצמאית מתעכבת. בכל מקרה אם אנו בכל זאת רוצים לסייע לה ללכת, לתת יד בגובה הכתפיים של הילדה, בכדי שהיא תהיה זו שתוביל את התנועה ואנו שם רק כתמיכה. נושא חשוב ביותר אשר תורם להליכה עצמאית הינו מערכת שיווי משקל מפותחת. שווי משקל טוב בשלבים מוקדמים (התהפכויות, עליה על שש, זחילה וישיבה) מהווה את הבסיס לעמידה יציבה, הליכה ולשאר התנועות במוטוריקה גסה בשלבים מאוחרים יותר (טיפוס, קפיצה , דילוג וכן הלאה). שווי משקל מורכב מתפקוד יעיל של איבר שווי המשקל באוזן, ותנועתיות של הגוף לאזן את עצמו במרחב. שווי משקל נכון בא כתוצאה מיכולת תנועה של הגב (כפיפה, הזדקפות, תנועה לצדדים), יכולת העברת משקל, מימוש של כל השלבים ההתפתחותיים עד כה. תרגילים שניתן לבצע לשיפור מערכת שיווי המשקל הינם:
על הרצפה לגלגל אותה מגב לבטן ,ולהפך.פעמים רבות ובקצב מהיר.
מישיבה/זחילה - בעזרת כרית לתת דחיפות עדינות שיוציאו אותה משווי משקל ויתרגלו אותה להתאזן. את הדחיפות יש לתת בצידי הגוף, בכתפיים .
בישיבה על כדור פיזיו - הקפצות במקום, ניעות קדימה אחורה ולצדדים.
לשים אותה על הכתפיים וניעות קלות מצד לצד – תנועה איטית (הגוף מאזן את עצמו).
הכי חשוב לתת לה להתנסות באופן חופשי בסביבה מוגנת, אך כזו שתאפשר לה עצמאות רבה. לגבי נעליים, לדעתי דווקא כדאי לתת כמה שיותר ללכת ללא נעליים בכדי לאפשר לכף הרגל לבצע את האיזונים הדרושים לייצוב הגוף, ברגע שהרגל סגורה בתוך הנעל, אין לכף הרגל היכולת לעשות זאת. ברגע שהם תופסים את הרעיון המעבר להליכה עצמאית הוא מהיר מאד.
אני מצרפת לינק לכתבה על הליכה ונעליים, את מוזמנת לקרוא
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#על_נעליים_והליכה_
בכל מקרה שתהיה הליכה נעימה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב02/06/2007היי לילך,
ראשית אין לך מה לדאוג. בתך נמצאת בטווח לימוד ההליכה. מה שאת מציינת בתור פחד יכול לנבוע מחוסר רצון או יכולת להתמודד עם החזקת הגוף על כפות הרגלים - קרי שיווי משקל, אך ללא אבחון זוהי השערה בלבד. רק אבחון יוכל להגיד עם בזה מדובר. אך לרוב אני נתקל בתינוקות אשר ממהרים לעבור את שלב הזחילה וממהרים לעמוד ואז מה שנוצר שזה שבמקום שהם יתמודדו עם עליות על חפצים טיפוסים נפילות וכו הם עומדים ועסוקים בלהיות זקופים.
האם בתך תנועתית ? האם היא עוברת ממצב עמידה לישיבה בשליטה ? או שהיא נופלת, נסי לתרגל אותה בין מעבר בין מצבים של ישיבה , על שש ואפילו מעבר על 4.
נשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיישבות תקינהMarina31/05/2007
היי
בתי בת 7.5 חודשים
היא מתפכת לשני הכיוונים ומסתובבת סביב צירה בערך מגיל 6 חודשים
היא זוחלת גחון קדימה ואחורה בערך מגיל 7 חודשים
היא עדיין לא ממש עומדת על 6
כשהיא זוחלת קדימה גחון , היא יותר משתמשת ביד אחת ושניה מקופלת מתחתיה, בשאר הדברים היא משתמשת שווה בשתי ידיים, מעבירה צעצועים בין יד ליד וכו'.
איך אפשר לעזור לה לזחול סימטרי ואם צריך?
האם זו בעיה?
בזמן אחרון היא התחילה להתיישב לבד זקוף ולהרבה זמן, אבל היא עושה את זה קצת משונה: כשהיא שוכבת על בטן, היא מתרוממת, מעבירה רגליים לשפגט ואחרי זה קדימה ומתיישבת זקוף? האם זן בעיה? יכול להיות שזו גמישות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להתיישבות תקינה
דבי גרוס דולב31/05/2007שלום מרינה
אז נתחיל מהסוף, נשמע שלביתך אכן יש גמישות יתר כי רק במצב של גמישות יתר קיימת האפשרות לסוג זה של התיישבות, זו אכן התיישבות לא תקינה ונעשה בה שימוש במפרקי אגן גמישים מאוד.
המלצתי היא ללמד את ביתך ישיבה משוכלת. להושיב אותה כשהרגל רודפת רגל (ישיבה משוכלת) , לתמוך בה בגב ( להשעין אותה עלייך בזמן הישיבה) ולנסות ללמד אותה לצאת ממצב זה ל עמידה על 6. לתרגל זאת לשני הצדדים ( כשכל פעם רגל אחרת מקדימה) ולנסות לתקן בכל פעם שמנסה להתיישב אחרת.
פעמים רבות גמישות יתר הולכת יחד עם טונוס שרירים מעט נמוך ויכול להיות שזו הסיבה למה שהעלית בהתחלה- הגרירה של היד, האם היא משתמשת ברגליה בזמן זחילת הגחון? אנא שימי לזה לב וכתבי לי. בנתיים אני ממליצה לך לתת לביתך הרבה מאוד מגע עמוק ביד הפאסיבית ובכל הגוף בכלל. מגע עמוק של לחיצות, טפיחות ושפשופים נמרצים יעלה את המודעות ביד ויגביר את טונוס השרירים אם הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה בגמישות יתר
Marina31/05/2007היי
לגבי זחילת גחון - היא משתמשת ברגליים , אבל יותר גוררת מאשר מקפלת ברכיים, האם זה תקין בזחילת גחון.
לגבי היד ה"חלשה" - לפעמעם היא זוחלת אותו דבר עם היד השניה
גם לא ראיתי הבדלים בין הידיים בדברים אחרים (מעבירה צעצועים בין יד ליד, מושיטה ידיים).
ישיבה - היא יושבת זקוף והרבה זמן בלי תמיכה ויודעת לחזור מישיבה לבטן (והפוך) אבל הכל בערך בשיטה שהסברתי לך קודם.
כשהיא יושבת היא לפעמים שמה רגליים מלפניה ולפעמים לצדדים.
אני לא ממש הבנתי אותך מה זה ישיבה משוכלת, האם את מתכוונת שזה רגל אחת מעל רגל שניה?
האם נראה לך שאני צריכה לדאוג וללכת איתה לפיזיוטרפיה?
מה משמעות של גמישות יתר לעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס31/05/2007הי מרינה.
אני מסכימה עם דבי ועידן שנראה שמדובר בתינוקת עם גמישות יתר.
הכוונה בשישיבה משוכלת היא לשבת כאשר רגל אחת מופנית קדימה ומקופלת ורגל שניה מופנית אחורה ומקופלת כך שתהיה המשכיות של הרגליים. כדי להגיע לישיבה כזו יש להעמד על שש להעביר משקל לאחור ולמשוך לאחור רגל אחת באלכסון לצד הנגדי, כלומר מאחורי הרגל השניה, הרגל השניה כמו נשכבת על הרצפה במצבה הנתון, כלומר מכופפת. נסי לעשות זאת על פי ההסבר ותראי מהי ישיבה משוכלת. ישיבה זו נותנת שטח תמיכה רחב ובכך יוצרת יציבות לתינוק במהלך הישיבה כמו גם שהיא נכונה למפרקי הירכיים.
לגבי שאלתך על זחילת גחון, בהחלט נראה לפי התיאור שלך שהרגליים פחות משתפות פעולה בזחילה, מה שחשוב במקרים כאלה הוא לעורר את הרגליים ולעודד וללמד דחיפה.
לעורר את הרגליים ניתן לעשות על ידי סוג מגע עדין ומרפרף, בעיקר על העור ולא כזה שחודר לעצמות. אפשר עם נוצה, אפשר להציק עם חפץ חד כמו עט סגור כאילו לדגדג את הרגליים לכל אורכן ובכך לעורר אותן ולהפעיל את השרירים כדי לחזק אותן. גם שפשופים מהירים כמו שכתבו דבי ועידן מעוררים. בנוסף שווה לעבוד על לימוד הדחיפה, למשל דחיפה עם הרגליים - שכיבה על הגב, להניח כפות רגליים על הרצפה (עדיף ללא גרביים) ולחכות לדחיפה אחורה (לכיוון הראש), ניתן להוסיף ניעות עם הברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצת האגן. מעבר מעל מכשולים – להכין פינה בבית עם כריות, שמיכות מגולגלות, חבילת טיטולים ועוד ולעודד את הילדה לזחול מקצה לקצה ע"י צעצוע.
אני מקווה שהצלחתי לשפוך אור על הדברים הלא ברורים ובכל מקרה אני כאן...
בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
Marina31/05/2007בהמשך להודעה הקודמת
ברצוני לציין כי הילדה זוחלת גחון קדימה רק כשבועיים, וגילתה כיצד להתיישב משכיבה על 4 למצב ישיבה רק לפני שבוע (אומנם דרך שפגט), בהסתמך על כך ועל זה שבמצב ישיבה היא גם מעבירה את רגליה לפנים, האם זה מצביע בהכרח על בעיה? אם התשובה לא חד משמעית, למי ניתן לפנות לצורך איבחון מדוייק יותר והדרכה לטיפול?
בנוסף ברצוני לציין שהילדה מאוד פעילה, וכל הזמן בתנועה (מעברים תכופים מישיבה, לשכיבה ולזחילה), משחקת עם צעצועים וכדו'.
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתגובה
Marina31/05/2007הילדה מגיעה לעיתים לישיבה משוכלת באופן עצמאי, אך אינה יודעת לעבור ממצב זה לעמידה על 6 (או אפילו על 4, בד"כ מביא לתיסכול ולבקשת עזרה)
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס01/06/2007הי מרינה,
זה טוב שהיא מגיעה לישיבה משוכלת באופן עצמאי ואם היא עדיין לא עולה על 6 אלא זוחלת גחון זה חשוב וגם אין צורך ל"הקפיץ" אותה לשלבים מאוחרים. מכיוון שהיא הגיעה לישיבה באופן עצמאי לדעתי צריך פשוט לשכלל את הישיבה על ידי תרגילים. להרבות בחוויות שיחזקו את מערכת שווי המשקל, ללא מערכת שווי משקל מפותחת בניתוק מהרצפה לשש, ישיבה והליכה יהיה לה קשה. לדוגמא להושיב אותה על הכתפיים ולהתנועע או להתכופף. להניף אותה באויר, ליצור מצבים בהם ראשה לא יהיה רק במצב מאוזן אלא גם הפוך (כמובן שלא להפחיד את הילדה בתנועות חדות או פתאומיות).
בנוסף רציתי לציין שגמישות יתר באמת יכולה קצת להאט התפתחות או לפגוע לדוגמא במפרקים (דוגמת הצורה בה בתך מתיישבת שאינה נכונה למפרקים).לרוב גמישות מפרקים מלווה בהיפוטוניה או רפיון שרירים, כל זה מאפשר לילדים להיות גמישים מאד באזורי מפרק הירך בעיקר. רפיון השרירים לרוב מלווה גם ברפיון השרירים מסביב לפה, ומתבטא בפה פתוח מעט, בעיות שונות בבליעת אוכל ובאכילת מוצקים ולעיתים אף בריור מוגבר. לרוב ברגע ששרירי הגוף מתחזקים גם שרירי הפה מתחילים להראות סימני שיפור והאכילה משתפרת.
את מתארת ילדה פעילה ומצב לא קיצוני ולכן הייתי פשוט ממשיכה לעקוב אולם אם את מעוניינת לראות איש מקצוע או מלווה התפתחותי שיראה את התנועות המסויימות עליהן את מדברת ויוכל לתת לך הכוונה ספציפית מדוייקת להמשך עבודה את מוזמנת לפנות למרכז צעד ראשון שהוא מרכז לליווי התפתחותי של תינוקות, את מוזמנת להצטרף לסדנא או להעזר בשיעור פרטי.
האתר של צעד ראשון הוא www.first-step.co.il ואת מוזמנת לבקר בו.
אשמח לעדכונים
יום נפלא
עינת דולב הדס
דבי גרוס דולב02/06/2007היי מרינה,
בתך תוכל להתקדם במעלה ההתפתחות, אך ישנם מקרים בהם גמישות היתר במפרקי האגן תהיה בעוכריה. מה שצריך לעשות זה לחזק את מפרקי האגן שלה וזאת ע"י מגע, תנועות ליווי של המפרקים ועוד מספר רב של דברים שאני חושש שזה לא יהיה מקצועי לתת אותם ללא אבחון של בתך.
לכן אני חושב שאם הנושא חשוב לך וראוי להתיחסות ולטיפול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור פרטי
Marina02/06/2007קודם כל אני מאוד שמחה שהיום בערב בתי עלתה על 6
זה היה מאוד מרגש
אנחנו עבדנו איתה קצת על הברכיים ועשינו לה מסזים עמוקים בסוף שבוע
ביום שישי היינו בטיפת חלב (בלי קשר) ןהאחות אמרה לנו שהיא לא רואה שום בעיה בזחילה שלה או במשהו אחר ושהיא די מקדימה את התפתחות
היא אמרה שאולי כדאי לחזק לה את הברכיים קצת
לגבי אכילת מוצקים - היא אוכלת מצויין, לפחות 3 ארוחות מוצקים ביום, היום נתתי לה פסטה לא טחונה והיא אכלה את הכל.
לגבי שיעור פרטי - כמובן שהנושא חשוב לי והכי טוב לבוא איתה.
אני גרה בטבעון - יש לכם ממומחים או סניפים בקרבה?
אני מאוד רוצה להגיע לשיעור אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב03/06/2007אני יודע שיש מרכז של יהודה מלול בטבעון. חפשי בgoogle
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)