פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילגול במקום זחילה
    mnn
    25/06/2007

השבוע ימלאו לביתי 9 חודשים. היא עדיין איננה זוחלת ואל לא נעמדת בעמידת שש. היא פשוט מזיזה את עצמה לכל מקום ע"י התגלגלות . בכל החודשים עד עתה היא מאד מאד לא אהבה להיות על הבטן .
    האם ניתן ללמד אותה לזחול ? האם ייתכן כי תדלג על שלב הזחילה בגלל ההתגלגלות? מה ניתן לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גילגול במקום זחילה

הוספת תגובה

• תגובה-גילגול במקום זחילה

דבי גרוס דולב
    25/06/2007

שלום
    סביר להניח שביתך "תפסה את הפרנציפ" שאפשר להתקדם ע"י התגלגלויות.
    זהו אכן גיל שבו אנו מצפים לראות זחילה או לפחות סימני זחילה. השאלה היא מדוע ביתך עוד לא התחילה לזחול. כיצד הייתה התקדמותה עד כה? מתי התחילה להתהפך?
    לקושי ועיכוב בזחילה יכולות להיות מספר סיבות כשאחת השכיחות היא טונוס שרירים לא מאוזן, לרוב נמוך.
    ישנו סיכוי מסוים (קשה להעריך כתה כי אני לא מכירה את ביתך) לדילוג על זחילה וכדאי לעזור עם תרגילים לעידוד זחילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

mnn
    27/06/2007

שלום לכם
    ותודה על המענה.

בהמשך לשאלתכם לגבי התהפכויות : מהבטן לגב בגיל 6 חודשים (היא עשתה זאת גם כמה פעמים לפני כן אבל לא בצורה עיקבית)
    ומהגב לבטן בגיל7 חודשים .

חשוב לי עוד לציין שהיא כיום מסתובבת סביב עצמה ןגם מחליקה אחורה אבל לרוב היא פשוט מתגלגלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דבי גרוס דולב
    27/06/2007

שלום שוב
    מה שאני יכולה להציע לך זה שוב לנסות את התרגילים אליהם הפניתי אותך קודם לעידוד זחילה.
    ויש לי עוד שאלה, האם ביתך גמישה? האם בעת שכיבה על הגב היא מגיעה בקלות עם רגליה לכיוון הפה? האם היא רכה למגע?
    אני מנסה למצוא סימנים לטונוס שרירים כי חשוב לגלות מדוע היא אינה זוחלת עדיין.
    מה שכן, סיבוב סביב ציר ודחיפה לאחור הם סימנים של טרום זחילה לעתים קרובות.
    "נדבר"בהמשך
    בברכה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים או סתם ?
    אלי
    24/06/2007

הי הבת שלי בת שנה ו 3 חדשים,
    כמעט כל לילה היא מתעוררת בבכי היסטרי ולא נרגעת למשך 15 דק' על הידיים, לאחר שנרגעה אם אני מניח אותה לידי על המיטה או על הספה זה כמו איפוס ,שוב 15 דק' של בכי על הידיים וככה זה נמשך שעה לערך עד שנרדמת..
    כל זה אחרי שקמה בחצות לאכול בקבוק סימילאק...

בהתחלה חשבתי שזה האוכל אולי גזים אבל קורה שהיא קמה בבכי עוד לפני האוכל.
    דבר נוסף, כשהיא קמה לאוכל היא במצברוח מצויין. מדברת ומחייכת....

האם יכול להיות שיש לה סיוטים?
    איך אני עוזר לה עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים או סתם ?

הוספת תגובה

• תוספת...

אלי
    24/06/2007

דרך אגב, אין לה פחד מחושך היא רצה לחדר חשוך בלי פחד או כלבים גדולים , יש לנו רועה גרמני בן שנתיים( בחצר כמובן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת שנה וחצי ועדיין מתקשה בהליכה
    ליאת
    24/06/2007

בתי בת שנה וחצי והחלה ללכת לפני כחודש, אך עדיין ההליכה שלה אינה יציב ואף נוקשה, נראה כי היא מתאמצת מאד ללכת. מגיל קטן יש לה גמישות יתר, היינו אצל אורטופדית והיא אמרה שזה אופייני לגמישות יתר ואין צורך בפניה לפיזיוטרפיה אלא להרבות בגן משחקים, אני בכל זאת שקטה יש לכם המלצה בכל זאת מה לעשות.

הוספת תגובה

• הליכה עצמאית עם גמישות יתר

שי זילברבוש
    24/06/2007

שלום ליאת,

לרוב נושא גמישות היתר מתלווה לטונוס שרירים נמוך, האם נאמר לך משהו בהקשר לטונוס השרירים?
    לפי תיאורך נראה לי שיש צורך לחזק את השרירים של בתך, להלן מספר תרגילים לחיזוק השרירים ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
    o הליכה בחוף הים - החול גורם להתנגדות של הרגליים וחיזוק השרירים.
    o "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף לצד למעלה וחזרה. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
    o נפילות - לאחוז את הילד בערסול קידמי, פנים החוצה, כאילו יוד על הידיים שלנו, ולהוריד את הידיים במהירות כלפי מטה. הילד חווה תחושה של נפילה וגורם ההפתעה מאלץ את המוח להפעיל את השרירים בגופו.
    • איזונים על הכתפיים – להושיב את הילד על הכתפיים ולבצע הטיות קטנות מצד לצד, קדימה ואחורה – מפעיל את הרפלקסים של שיווי משקל ומחזק את השרירים לאורך צידי הגוף, הגב וחגורת הכתפיים. יש לתת דגש על תנועה איטית בכדי שהמוח יספיק להגיב ולהפעיל את השרירים.
    • לתת כמה שיותר לזחול מעל מכשולים - כריות, שמיכות מגולגלות, חבילת חיתולים, חיות בד...
    • טיפוס על המגלשה בגן המשחקים מלמטה למעלה בהליכת דב (הליכה על כפות הרגליים).

קיימים תרגילים רבים נוספים, שקצת קשה לתארם במילים, את מוזמנת להגיע לשיעור ונוכל להציג לך אותם.

בכבוד רב,
    גלית בר-יוסף
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    אמא
    24/06/2007

בני בן ארבעה וחצי חודשים. שוכב על הבטן לפרקי זמן קצרים- 5 דקות פלוס מינוס. אני משתדלת במהלך היום להפוך אותו על הבטן כמה פעמים למשך זמן זה שציינתי.
    הוא מרים את הראש יפה, אך עדין לא מתהפך- האם אני צריכה לדאוג.?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התפכויות

שי זילברבוש
    24/06/2007

שלום שלומי,
    טווח הגילאים להתהפכות הינו בין 4-6 חודשים. בפרק הזמן הזה חשוב לראות שתינוקך מתנסה ולומד תוך כדי את דפוסי התנועה שישרתו אותו בהתהפכות והלאה.
    דבר ראשון חשוב שיהיה לו נוח לשכב על הבטן,
    חשוב להשכיב על הגב ועל הבטן,על הצדדים, לוודא שטונוס השרירים לא מוגבר ואין מתח מיותר בשרירים.למשל שהרגליים לא נעולות כששוכב על הגב, או לחלופין שלא נועל את המרפקים כששוהה על הבטן.
    מרכיב חשוב הוא יכולת התעגלות הגב המשפרת ומאפשרת לתנועת ההתהפכות להתרחש.(זאת ניתן לראות כשמחזיקים על הידיים בתנוחת ערסול,או כשמשכיבים על הגב ומרימים רגליים ואגן כלפי מעלה), להלן מספר תרגילים בנושא:
    1. ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
    - על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
    - על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
    - על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את
    ברגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
    2. על מנת לעודד התהפכות מגב לבטן:
    לשכב על הגב. לאחוז שתי רגליים. רגל אחת ליישר , את השניה לכפל ותוך כדי לגלגל אל הצד וחזרה לגב. מגלגלים אל הצד של הרגל הישרה. לעשות את הגלגול לשני הצדדים. אחרי מס´ תרגולים לגלגל עד אל הבטן וחזרה לגב. לתרגל לשני הכוונים.
    על הגב - הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    - הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן. ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,התעגלות ותנועתיות בעמוד השדרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    - הגביהי את האגן של תינוקך על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    - גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך לשהות על הצדדים.

אשמח לקבל עדכונים
    גלית בר-יוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון
    עידו
    22/06/2007

שלום רב,

הילדה שלי בת 10 חודשים, זוחלת גחון כבר די הרבה זמן.
    רוב הזמן היא משתמשת ביד שמאל כדי להתקדם ורק לעיתים בשתיהן יחד, אף פעם לא יד ימין לבד.
    האם זה משהו שכדאי\שניתן לטפל בו או שזה טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• תגובה לזחילת גחון

דבי גרוס דולב
    22/06/2007

שלום עידו
    זחילת גחון מאורגנת אמורה להתקיים כשיד ורגל נגדיות עובדות לסרוגין. כדאי שתהיה סימטריה בזחילה שכן זה משפיע על יכולות עתידיות .כנראה שאצל ביתך צד אחד של הגוף דומיננטי וחזק יותר.
    זה אכן משהו שכדאי לטפל בו וכן יש לשים לב ולברר מדוע ביתך מתעכבת זמן רב על זחילת גחון, גם לזה ישנה סיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון ומעבר לזחילה על 6

שי זילברבוש
    24/06/2007

שלום עידו,
    ילדים רבים אשר זחלו זחילת גחון, אבל נושא ההצלבות והעברות המשקל לצדדים אינם מפותחות דיה, אינם מצליחים להתקדם בזחילה על שש. חשוב לעזור לבתך להשתמש בגופה בצורה מאוזנת, בכדי שהיציבה שלה בהמשך בזמן הליכה תהיה יציבה. מומלץ להגיע למפגש אבחון בכדי להבין מדוע בתך סיגלה לעצמה זחילה זו ולתת לכם דגשים להמשך עבודה איתה.

בינתיים אני מציעה לך מספר תרגילים:
    1) על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
    2) העברות משקל בעמידת 6 על הכדור – להעמיד את הילד בעמידת 6 על הכדור תוך תמיכה של בית החזה ותחימת הרגליים לרוחב פיסוק ברוחב האגן על ידי אחיזה מאחור. להציע צעצוע או בועת סבון לידיים לסירוגין על מנת לתרגל העברות משקל, להציע כל פעם גירוי לשליחת יד לסירוגין.
    3) יש להרבות בחוויות שיחזקו את מערכת שווי המשקל, ללא מערכת שווי משקל מפותחת בניתוק הרצפה לשש, ישיבה והליכה יהיה לו קשה.
    4) על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
    5) מעבר מעמידת ברכיים לעמידת 6 + רוקינג תוך הפעלת רפלקס הבלימה – מטרת התרגיל לגרום להישען על הידיים ולחזק אותם ולעורר את רפלקס הבלימה. הורה עומד על הברכיים ומעמיד את הילד בין הרגליים שלו גם על הברכיים, ומבצעים נפילות קטנות לכיוון הרצפה בהפתעה + המילה "בומפס". באופן טבעי הילד אמור להושיט ידיים ולבלום את הנפילה – רפלקס הבלימה. ברגע שעומד בעמידת 6, מניעים מהאגן ניעות קדימה ואחורה – רוקינג ומשאירים קצת זמן בעמידת 6.
    6) להשכיב כמה שיותר על הבטן, בכדי שיוכל להתחזק בחגורת הכתפיים והגב.
    7) ישיבת סיכול על הכדור – להושיב בסיכול (שתי הרגליים פונות לאותו כיוון), לאחוז באגן ולהניע באיטיות לכל הכיוונים – גורם לביצוע איזונים ע"י בית החזה והפעלת מערכת שיווי המשקל.
    8) מעבר מעל מכשולים – כמה שיותר לגרום לו לעבור מעל מכשולים – הרגליים שלך, כריות, שמיכות מגולגלות... מעבר מעל מכשולים מחזק את הידיים, חגורת הכתפיים, ביצוע הצלבות ומאלץ אותו לעבור לזחילה על 6.

אשמח לקבל עדכונים
    גלית בר-יוסף
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת צעד ראשון
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול בעגלה
    נעמי
    21/06/2007

רציתי בבקשה לדעת האם זה שאני לא מוציאה את בני עילי בן 3 חודשים כל כך לטייל בעגלה ורוב הזמן אנחנו בבית האם זה יכול לפגוע בהתפתחות שלו .

הייתי מעוניית להתייעץ לגבי סדנאות אשמח לקבל טלפון להתייעצות

תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    טיול בעגלה

הוספת תגובה

• טיול בעגלה

דבי גרוס דולב
    21/06/2007

הי נעמי
    תינוק צריך לחוות סוגים שונים של חוויות, שהייה משותפת בבית, משחק וכן טייולים מחוץ לבית.
    מעבר לכך שתינוק זקוק לתנועה, זקוק מאוד לתנועה.
    הדבר לא יכול לפגוע באופן ישיר בהתפתחות אבל אולי כן בעקיפין.
    היכן את גרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בעגלה

נעמי
    21/06/2007

אני גרה בהרצל בתל-אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול בעגלה

דבי גרוס דולב
    21/06/2007

הי נעמי
    תינוק צריך לחוות סוגים שונים של חוויות, שהייה משותפת בבית, משחק וכן טייולים מחוץ לבית.
    מעבר לכך שתינוק זקוק לתנועה, זקוק מאוד לתנועה.
    הדבר לא יכול לפגוע באופן ישיר בהתפתחות אבל אולי כן בעקיפין.
    היכן את גרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    21/06/2007

את מוזמנת לדבר איתנו בטלפון
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 חודשים
    נעמי
    21/06/2007

רציתי בבקשה לדעת איך עוזרים לתינוק להתהפך

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לנעמי

דבי גרוס דולב
    22/06/2007

נעמי שלום
    בגיל שלושה חודשים עדיין אין סיבה לעזור לתינוק להתהפך אלא אם כן את מזהה משהו שמעכב אותו באופן מיוחד או קושי מסוים.
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפכויות אצל תינוק

שי זילברבוש
    24/06/2007

שלום נעמי,

את מוזמנת להיכנס לתשובתי לשלומי ולהתחיל לתת לו את המרכיבים להתהפכות, בכדי שבגיל 4 חוד' אכן בנך יוכל להתהפך בחופשיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים
    נעמי
    21/06/2007

שלום

יש לי תינוק בן 3 חודשים ואני כל הזמן מוטרדת מההתפתחות שלו.
    הוא מרים את הראש אבל לפעמים עדין קשה לו .

והוא לא תמיד רוצה לחייך וכמעט עושה טובה שנותן חיוך האם זה בסדר .

הוא כל הזמן עושה כל מיני קולות

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לנעמי

דבי גרוס דולב
    21/06/2007

שלום נעמי
    אנסה להייתחס לשאלתך על אף שישי לי מעט מאוד אינפורמציה
    גיל 3 חודשים הוא אכן גיל שבו כבר יש לצפות להרמת ראש יחסית בקלות, יחד עם זאת קשה לי להגיד למה לתינוקך זה עדיין קשה. אולי טונוס שרירים מעט נמוך? את מוזמנת לקרוא את מאמרינו הנושא טונוס שרירים ואולי לנסות ולגלות האם בזה מדובר. המאמר נמצא באתר WWW.YANUKAT.CO,.IL
    איך הייתה התפתחותו עד כה? כיצד שכב על הבטן? אנא חזרי אלינו עם תשובות לאחר קריאת המאמר וננסה להמשיך ולהתייחס.
    באשר לחייכנות, יכולות להיות שתי סיבות: האחת יכולה להיות מזג והשנייה יכולה להיות שאולי משהו מפריע לו. איך התנהגותו הכללית ואיך המזג שלו בענייך?
    איזה קולות הוא משמיע כל הזמן? האם סתם גירגורים או "תלונות"?
    עני לנו ונדבר שוב בהמשך
    בהצלחה
    דבי ועידן מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעידן ודבי

נעמי
    21/06/2007

אה רר גיר אלו הקולות ולא הבנתי את התשובות לגבי החיוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דבי גרוס דולב
    21/06/2007

נעמי
    אלו קולות שתינוקות משמיעים וזה נורמאלי
    באשר לחיוך התכוונתי שחייכנות של תינוק היא עניין של מזג, של אופי, יש כאלה שהם חייכנים יותר ויש כאלה שפחות וזה לא אומר כלום לגבי העתיד, האם יהיו חייכנים בעתיד.
    חוץ מזה כתבתי שאולי זה קשור לזה שהוא לא מרוצה ממשהו ואת זה רק את יכולה לדעת, לפי התנהגותו הכללית.
    מקווה שעניתי
    ואת מוזמנת עם כל שאלה לפנות אלינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים מסתובב סביב עצמו ,
    רותי
    18/06/2007

בני בן שנתיים, התחיל ללכת בגיל שנה ו9 חודשים, ומאז שהיה קטן כשהתחיל לזחול, הוא הסתובב סביב עצמו ,ןעכשיו שהוא הולך, בעמידה הוא מסתובב סביב עצמו, הוא ילד יפה מתפתח טוב, חוץ מדיבור מוציא מלים יחידות, מה אני אמורה לעשות???

תודה רבה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    18/06/2007

הי רותי,
    חסרים לי פרטים לגבי ההליכה. בזחילה יש שלב של הסתובבות סביב ציר, זו למעשה תחילתה של זחילת גחון, אולם בהליכה פעוט אמור לדעת ללכת לא רק במעגלים. האם הוא יודע ללכת למקומות אחרים חוץ מסביב עצמו? האם הוא יודע לטפס? האם הוא נעזר בדברים כשהוא הולך או שהוא הולך עצמאית? האם הוא עוד זוחל במקביל להליכה? איך הוא זחל? האם זחל גחון? עלה על 6? מה טונוס השרירים שלו?
    אשמח לנסות לענות כשיהיו לי עוד פרטים.
    יום נפלא
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק סובב סביב עצמו

רותי
    18/06/2007

שלום לך ותודה, שאלת אותי
    האם הוא יודע ללכת למקומות אחרים חוץ מסביב עצמו? כן הוא הולך ,מטפס, רץ מהר , עצמאי , לפעמים הוא זוחל במקביל להליכה, אבל כל הבעיה שהוא יכול להסתובב אפילו חמש דקות ולא להפסיק, ואחרי הפסקה קצרה חוזר שוב להסתובב, לפעמים הוא שם חפץ בריצפה ומסתובב סביבו
    לא הבנתי מה זה עלה על 6

מודה לך מאד!
    תודה רבה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על 6

עינת דולב-הדס
    18/06/2007

הי רותי,
    בלעלות על 6 התכוונתי האם הוא זחל על 6 או שזחל רק גחון? היום כשהוא זוחל במקביל להליכה איך הוא זוחל? האם הוא מניח את הצעצוע על הרצפה ומסתובב סביבו בהקשרים מסויימים?
    מחכה לתשובה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת ותודה רבה

רותי
    19/06/2007

הי ענת , ותודה
    כן הוא זחל גם 6 וגם גיחון, אבל גם הזחילה באה לו באיחור, רק בגיל שנה,
    כשהוא זוחל זה במהירות,
    ובקשר לסיבובים: 1 או שהוא מסתובב סביב עצמו בלי שום חפץ,
    2 או מחזיק חפץ ומסתובב איתו,
    3 או שם חפץ בריצפה ומסתובב סביבו, בלי קשר לכלום , פשוט סתם

תודה רבה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    19/06/2007

הי רותי,
    קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת בלי לראות במה מדובר למרות שעל פי תאורך נראה לי שמדובר בתופעה התנהגותית ולא מוטורית. אף על פי כן את אומרת שהוא התחיל לזחול מאוחר ואני מבינה מכך שכל ההתפתחות המוטורית שלו היתה מאוחרת, לגבי שכיבה על הבטן? הרמת ראש? התהפכויות? מעבר לישיבה? אני מניחה שגם הם באו באיחור. קשה לי לשים את האצבע על הבעיה המוטורית בלי לקבל עוד פרטים. איך טונוס השרירים שלו? איך שיווי המשקל שלו? וכד'. הייתי מציעה לך לנסות לפנות ליעוץ פרטי. אני מצרפת לך קישור לאיזור המדריכות המומלצות באתר שלנו ותראי אם את מוצאת מישהי באיזור מגורייך לפנות אליה ולהתייעץ עמה.
    http://first-step.co.il/html/mad.htm
    אם לא חזרי אלי ואנסה להפנות אותך על פי מקום מגורייך. בכל אופן אשמח אם תעדכני אותי.
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממפלצות
    איריס
    17/06/2007

בתי בת 3 ויש לך פחד היסטרי ממפלצות, היא פוחדת נורא מהחושך ופוחדת לישון לבד. ניסינו להסביר לה, קנינו לה ספר פחדרון בארון אבל הוא גם הפחיד אותה. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממפלצות

הוספת תגובה

• פחדים

עינת דולב-הדס
    17/06/2007

הי איריס.
    בתך בת ה- 3 נמצאת בחברה טובה, כמעט ואין ילד בן 3 שאין לו פחדים מסוג זה, בשנים האלה בין שנתיים לחמש מתפתחים אצל רב הילדים הפחדים שמקושרים לעולם הפנטזיות והדמיון. זה גיל מדהים מהבחינה הזו יש המון מה לעשות עם דמיון ועם פנטזיות. לצערנו זה מתקשר הרבה פעמים עם פחדים ולא תמיד קל להתמודד איתם. פחדים הם לא תחום התמחותי אולם אנסה לתת לך עצות מנסיוני.
    בעיקרון מנסיוני כדאי לבדוק אם הפחד הוא פחד אמיתי ולא כפתור הפעלה של בתך. אם את רואה שסביב הפחד הזה היא מקבלת יותר מדי תשומת לב ובכך היא מצליחה להפעיל אתכם כל הזמן, נסי לצמצם את תשומת הלב שאת נותנת לפחד. כלומר, אמרי לה שאת שומרת עליה, אמרי לה שאת מגנה עליה, עזרי לה להתמודד עם הפחד על ידי האנשת המפלצת,שאלי אותה איך היא נראית? איזה שער יש לה? איזה צבע היא? באיזה גודל וצבע עיניה, שיניה וכו'? נסי לשאול אותה מה היא יכולה לעשות כשהמפלצת תבוא כדי שהמפלצת תלך? אולי המפלצת בכלל רוצה להיות חברה שלה? נסי להוציא ממנה את התשובות, איך להתמודד. חבקי אותה, אבל צמצמי את ההתייחסות למינימום ובמקביל שימי תשומת לב גדולה וחיובית במקומות בהם היא מגלה אומץ לב והצליחה להתגבר על הפחד.
    בנוסף הייתי מחפשת אולי פורום שמנהל/ת פסיכולוג/ית ילדים או מישהו אחר שיכול להתמחות בפחדים ומתיעצת גם שם.
    שיהיה בהצלחה ולילה טוב,
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים
    מיטל
    14/06/2007

שלום,
    יש לנו תאומים בני חודשיים וקצב ההתפתחות שלהם אחר. אומרים לנו שזה נורמלי אבל אני עדיין דואגת. אחד מהם נולד קטן יותר והוא עדיין קטן יותר ויש לו בעיה בלהחזיק את הראש וכאבי בטן. השני יותר חזק וגדול. זה ישפיע עליהם לכל החיים או שמתישהו הם יגיעו לאותו המקום?

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• מזל טוב

עינת דולב-הדס
    14/06/2007

הי מיטל,
    קודם כל מזל טוב. אכן מאתגר ומעלה שאלות להיות הורה לתאומים. בעיקרון במקרה של תאומים כמו בכל מקרה אחר של אחים את צריכה להתייחס אל כל אחד מהם כאינדבידואל. כל אחד מהם עבר הריון שונה למרות שזה היה במקביל התנוחות שלהם ברחם היו שונות וזה בהחלט משפיע, מבחינת גודל פיסי גם יש הבדלים כמו שאני מבינה. בכל אופן הם שונים כעת והסבירות היא שהם יהיו שונים בעתיד ויהיה חבל לנסות לעשות ביניהם השוואות. לכל אחד מהם נקודות פתיחה שונות, כל אחד עבר את הלידה אחרת, לכל אחד טונוס שרירים אינדבידואלי וכו'.
    לדעתי כדאי להתייחס לכל אחד מהם באופן עצמאי. אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי כל אחד מהם אשמח להתייחס. בינתיים אני מצרפת מאמר על שכיבה על הבטן כי הבנתי ממך שלקטן יותר יותר קשה לשכב על הבטן ולהרים את הראש.
    http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#כך_תגרמו_לתינוק_לשכב_על_הבטן_
    שיהיה בהצלחה ואני כאן לשאלות נוספות
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    14/06/2007

שלום מיטל
    אכן נורמאלי והגיוני שיהיו הבדלים בין שני התאומים בגלל סיבות שונות.
    החזקת ראש טובה מתרחשת לאחר שכיבה נינוחה על הבטן ובעיות גזים וכאבי בטן מקשים על השכיבה על הבטן.
    כדאי לנסות ולהקל על בנך עם הגזים, לאחר מכן בשכיבה על הבטן ואז להרמת הראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתהפכת
    רונית
    12/06/2007

הי,
    ביתי בת 7 חודשים ואינה מתהפכת עדיין נראה כי יש לה גמישות יתר בעמוד השדרה
    מה מומלץ לעשות? אני עושה תרגילים שעוזרים להיפוך מעסה מרימה באוויר ליצירת טונוס...
    בנוסף יש לה נטיה לצחוק מתגלגל האם זה מצביע על שרירים חלשים מעבר לזה שזה נובע מאישיות חייכנית ומדהימה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתהפכת

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

דבי גרוס דולב
    13/06/2007

הי רונית
    כיצד את מזהה את גמישות היתר בעמוד השדרה? האם כוונתך היא להרמת רגליים לכוון הראש שנעשית בקלות רבה מידי? האם מרגיש לך שהיא רכה מדי? אכן ישנו קשר בין גמישות יתר וטונוס שרירים נמוך ובטוח ישנה סיבה לכך שביתך עדיין אינה מתהפכת. בכל מקרה במקרה של טונוס שרירים, ככל שמטפלים בכך מוקדם יותר- כך התוצאה יעילה יותר.
    את מוזמנת ליצור איתנו קשר טלפוני ללא התחייבות להתיעצות
    בהצלחה
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים
    ל
    12/06/2007

שלום, אני אמא לתנוק בן חודשיים, רציתי לדעת לגבי ההתפתחות שלו בשלבים אלו, מכיוון שבשבוע האחרון התינוק פשוט לא ישן... הוא מנמנם בערך 10 דקות "ממלא" מצברים ונשאר ער עד לשינת הלילה שאורכת בדרך כלל 3-4 שעות רצופות, הוא מתעורר בערך ב-6:00 בבוקר ופשוט נשאר ער עד הלילה, שאלתי היא האם זה בסדר? האם תינוק בן חודשיים לא אמור לישון יותר? יש לציין שהוא תינוק פעיל מאוד, הוא מגיב לצלילים ודמויות, מחייך אלי, מרים את הראש כשהוא שוכב על הבטן, הבעיה היחידה שהוא פשוט לא ישן, אולי זאת תקופה? אני פשוט קצת דואגת ולא יודעת אם זה דבר טבעי או שאני צריכה לבדוק את זה כי איך יתכן שתינוק בן חודשיים לא עייף???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    12/06/2007

שלום לילך
    יש לנו מין דעה כזו שתינוק רק ישן ואוכל וזה לא תמיד כך. ישנם תינוקות שישנים יותר ויש כאלה שפחות. עלינו, בתור הורים ,לדאוג שיהיו נינוחים ומרוצים ולנסות ולהרדימם אם קשה להם עם זה , אבל אם התינוק ער שעות רבות ואינו מתוסכל או עייף מאוד אין הרבה שנוכל לעשות.
    כמובן שתינוק צריך מספיק שעות שינה וכמובן שעלינו לסייע לו בכך בגיל צעיר זה אבל ישנם גם תקופות בהם הם ישנים פחות ובכל זאת נינוחים ומאושרים. אז אם תינוקך מרוצה וחוסר השינה אינו מפריע לו המהלך היום אז הכל בסדר!
    שיהיה בכייף
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    12/06/2007

הי לילך,
    קודם כל מזל טוב. שנית תינוקות בני חודשיים ישנים לא תמיד מסודר עדיין אבל יש כאלה שכבר סיגלו לעצמם כשלוש שינות במהלך היום. שנת בוקר קצרה שנת צהריים יותר ארוכה ושנת אחרהצ קצרה. לפעמים השינות מתחברות להן יחד (בוקר עם צהריים או צהריים עם אחרהצ) וכן הלאה. איך בנך ישן בלילה?
    כמובן שיש תינוקות שישנים פחות אולם לעיתים מדובר במשהו שמפריע להם ובגללו אינם ישנים רצוף. זה יכול להיות גרפס אם התינוק נרדם על בקבוק או על ציצי, בעיות נשימה, זה יכול להיות רפלקס הבהלה (הקפיצה הזו שתינוק עושה כשהוא נמצא על הגב - רפלקס מורו), זה יכול להיות מתח בשרירים וכו'. את מתארת תינוק פעיל במיוחד יכול להיות שמדובר במתח בשרירים, אם הוא אכן נוקשה, או "נועל" איברים נסי להרפות את המתח על ידי טפיחות, עיסויים, שפשופים, זה עשוי להועיל. אבל שוב אני מזכירה יכולות להיות המון סיבות לחוסר מנוחה אצל תינוקות והכי נכון לאבחן כל תינוק באופן אינדבידואלי.
    בכל אופן אני מצרפת קישור לכתבה על שנת החיים הראשונה - למה לצפות. הכתבה נמצאת באתר שלנו שם גם נמצאים פרטים על השיטה, אם את מעוניינת במפגש אבחון את מוזמנת ליצור קשר עם המרכז.
    http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הבטן
    אורית
    11/06/2007

הי,
    בתי בת החצי שנה מתהפכת בלילה וישנה ( הרבה יותר טוב יש לומר) על הבטן.
    מה עליי לעשות- בהתחשב בהמלצה לישון על הגב עד גיל שנה?

תודה ולילה טוב ושקט לכולם- אמן.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    12/06/2007

הי אורית.
    נכון, בדרך כלל תינוקות ישנים הרבה יותר טוב על הבטן. מה את צריכה לעשות? לסמוך עליה שהיא תדע להעיר את עצמה אם היא תהיה במצוקה ולקוות לטוב. את הרי לא תעמדי ל מיטתה כל הלילה ותהפכי אותה לגב בכל פעם שהיא מתהפכת לבטן נכון?
    שיהיה לילה טוב, קל ובטוח
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    12/06/2007

הי אורית
    אכן דילמה. וזה לגמרי אינדיבידואלי, אף אחד לא יוכל להחליט בשבילך האם "לקחת את הסיכון" או האם לסמוך על ילדתך ועל החיים. ישנם מכשירים שונים כדוגמת "ביבי סנס" ודומיו שאפשר להשתמA בהם. בכל מקרה שינה על הבטן היא שינה נינוחה וחשובה מאוד להמשך ההתפתחות המוטורית
    לילה טוב
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת ידיים לפה
    מירי
    11/06/2007

בני בן החודשיים וחצי מכניס את ידיו לפיו באופן תמידי. כיצד ניתן לדעת מתי מדובר ברעב ומתי ב"סתם" משחק/ גירוי עבורו? (אני מניקה ובטיפת חלב אומרים להניק ע"פ דרישה...)

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת ידיים לפה

הוספת תגובה

• שלב התפתחותי

עינת דולב-הדס
    11/06/2007

הי מירי,
    הכנסת הידיים לפה הנה שלב התפתחותי חשוב מאוד, בנך נמצא בתחילתו של השלב האורלי בו הוא מגלה את העולם דרך הפה. הוא ימשיך וחשוב לא להפסיק ולתת לו להמשיך להכניס ידיים וגם צעצועים לפה. בעיקרון אנחנו כל כך אוהבים את הכנסת הידיים לפה מכיוון שבמצב זה הוא מביא את שתי ידיו לקו האמצע של גופו וההתפתחות המוטורית למעשה מבוססת גם על היכולת לקרב את הידיים לקו האמצע. למשל כשהוא ישכב על הבטן הוא יוכל להרים ראש רק כאשר ידיו תהינה קרובות לקו האמצע. גם להתהפך (יהיה לו קשה להתהפך כשידיו פרושות לצדדים). וכן הלאה. בכל אופן לשאלתך איך תדעי מתי הוא רעב ומתי הוא סתם מגלה את ידיו? קשה לדעתץ כשלא מכירים את התינוק בעיקרון כמדריכת הנקה אני יכולה לומר לך שזה נכון להיניק לפי דרישה ולא לפי שעוןובדרך כלל תינוקות בגילו של בנך שיונקים לפי דרישה יאכלו בין 1.5 ל 4 שעות (סופרים מתחילת ההנקה). תהיי עירנית לצרכיו, אין דרך חד משמעית לדעת אבל סתם ידיים בפה הן לא מדד לרעב. בדרך כלל ילד רעב יבכה, גם כאן הייתי מנסה לפני הציצי דרכי הרגעה שונות כמו מוסיקה, קול, תנועה, מגע, קקי, שינה, אם אף אחד מאלה לא עובד נסי את הציצי. ציצי הוא לא רק אוכל, בהנקה התינוק מקבל גם חום, מגע וקרבה לאמא, הוא שומע את דפיקות לבה ומריח אותה וזה מאוד מרגיע. מקסימום הוא יאכל לעיתים תכופות. הוא ידע לווסת את עצמו.
    בכל אופן אני מצרפת קישור לכתבה בנושא שנת החיים הראשונה של התינוק - למה לצפות?
    http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
    קריאה מהנה והנקה נעימה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    11/06/2007

היי מירי,

במידה ובנך מכניס ידיים לפה ונשאר בזה, ולא מתרעם, סביר שהוא מחפש את הגירוי האורלי, ישנו מאמר על חשיבות הפה באתר שלנו שמסביר את העניין. מבחינת האכלה, ישנם זמני האכלה וסדר גודל של האכלה ולכן בגדול הנושא הזה תחום. זה טוב שבנך מכניס את ידיו פנימה בעקרון. צריך לראות אם אפשר לתת לו גירוי תחושה נוספים בעיקר בתחום התנועה והמגע על מנת לנסות ולמלא את הצורך שלו להרגיש את הסביבה ( צורך שבא לידי ביטוי בהכנסת הידיים לפה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה