מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת ראשkobi11/04/2007
תינוק בן חדשיים וחצי אוהב לשכב על הבטן אבל בשום אופן לא רוצה להרים את הראש. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הרמת הראש
גלית בר יוסף12/04/2007שלום קובי,
יכולת הרמת הראש אצל תינוקות מתפתחת תוך כדי תרגול שכיבה על הבטן. על פי תיאורך בנך אוהב לשכב על הבטן אבל עדיין לא מרים את הראש. חשוב להבין האם שוכב על הבטן בזמן ערות ולאורך כמה זמן יוצא לו לעשות זאת? כשתינוק אינו מרים את הראש, זה מעיד על כך שחגורת הכתפיים שלו חלשה. בכדי לחזקו אתה מוזמן לבצע מספר תרגילים לחיזור טונוס ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
o אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
o אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוף ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
o "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
o על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה.
אשמח לשמוע איך מתקדם,
גלית בר-יוסף
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב14/04/2007ערב טוב,
ברוך הבא לפורום קודם כל -אבא זה יחסית נדיר ...:)
לגבי הרמת הראש ושכיבה על הבטן:
חשוב לי שתבין קודם מה אמור להתרחש בגוף התינוק על מנת שהרמת הראש תתקיים ומשם נמשיך.
בברכה
עידן דולב
מדריך להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשבטי10/04/2007
שלום, הבת שלי בת שלושה חודשים, מאד אוהבת להיות על הבטן ובזכות זה בשלב מאד מוקדם התחילה להרים את הראש, היא מרימה את בית החזה כשהיא נשענת על כפות הידיים, היא בכלל לא נשענת על המרפקים, בתשובות שאני קוראת ההתהפכות מהבטן לגב היא כשהם נשענים על המרפקים. לנסות לעודד אותה להחזיק את עצמה בצורה הזו או לתת לה להתפתח בקצב שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישענות על המרפקים
גלית בר יוסף12/04/2007שלום בטי,
אכן יכולת שהייה על המרפקים בשלב זה חשובה בשל מספר סיבות:
- שכיבה על הבטן ושהייה על המרפקים לאורך זמן הרבה יותר נוחה ומפשרת יכולת שימוש בידיים לשחק עם צעצוע.
- זחילת הגחון (אמנם בגיל מאוחר יותר, בסביבות 5-7 חודשים) מתבצעת על המרפקים.
- יכולת לבצע העברות משקל מצד לצד בכדי לאפשר הרמת יד, הרבה יותר קלה בזמן שהייה על המרפקים.
חשוב להבין שהשענות על כפות הידיים, נחשבת שלב התפתחותי בפני עצמו, אולם חשוב לראות שהתינוק יודע גם לשהות על המרפקים ולא נמצא במקום שהמרפקים נעולים כל הזמן.
להלן מספר תרגילים שיכולים להזכיר לבתך את יכולת השהייה על המרפקים:
o שכיבה על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד – במידה ונועלת את המרפקים, לטפוח על האמה על מנת לשחרר את השריר.
o על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה.
o כפיפה ויישור של הידיים – בשכיבה על הגב ליישר ולכופף את היד תוך כדי ביצוע טפיחות.
אשמח לשמוע איך מתקדם,
גלית בר-יוסף
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב14/04/2007היי בטי,
שכיבה על הבטן תוך השענות על כפות ידיים מראה בדר"כ על מתח באיזור השכמות. געי בבתך, האם זה נכון ? כשיש מתח בשכמות, לשכמה קשה להתעגל ולתת לגוף להשען על המרפקים. אם בתך לא נשענת על המרפקים, יהיה לה קשה להתהפך מהבטן לגב בגלל הגובה, יהיה לה גם יותר קשה להושיט יד ולאזן את גופה ובכלל זה מראה שיכול להיות שיש מתח בגוף.
תרגילים:
1) קראי את המאמר של שכיבה על הבטן, יש שם תרגילים שיכולים לעזור לך -כל התרגילים שמערסלים מאוד רלוונטים
2) ישנו מאמר נוסך של שחרור הידיים ובית החזה - מאוד יכול לעזור לך.
התחילי עם התרגילים הללו ומשם נמשיך.
שבוע טוב
עידן דולב
מדריך להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוחל עקוםגיא05/04/2007
הזוחל הטרי שלי, בן כמעט 10 חודשים, זוחל גחון מזה כמה ימים.
שמתי לב לשתי תופעות:
א. נראה כאילו הוא מתאמץ יותר מדי עם כל תנועה. ממש מביא את עצמו לכמעט היפוך מבטן לגב בכל התקדמות וכך הוא לא ממש יעיל, הזחילה אורכת לו המון זמן ומאמץ. אני נוטה להניח שעם הזמן והתרגול הוא ישתכלל. יש דרך לעזור לו בינתיים?
ב: הבעיה היותר רצינית נראית לי שהוא לא זוחל באופן סימטרי. הוא מכופף היטב רק את ברך שמאל ותוקע אותה ברצפה על מנת להתקדם, ורגל ימין הרבה פחות דומיננטית. כשהוא זוחל נראה שבכלל כל הצד הימני שלו פחות חזק, למרות שעד כה לא היה שום סימן לחולשה של הצד הזה. הוא מתהפך היטב לכל הכיוונים. אגב, הוא עוד לא עולה על 6 ולא מתיישב לבד.
איך אני יכול לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת גחון לא סימטרית
גלית בר יוסף12/04/2007שלום גיא,
זחילת גחון זו הזחילה הראשונית של התינוק ומאד מומלץ שתינוק יעבור דרך שלב התפתחותי זה. השלב הבא הוא זחילה על שש - כלומר עמידה עם ידיים ישרות ועל הרגליים ולאחר מכן מעבר לישיבה. חשוב ביותר לאפשר לילד לזחול על הרצפה. דבר נוסף שיש לשים לב אליו, זה להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
בכדי לזחול זחילת גחון מאוזנת מספר מרכיבים צריכים להתקיים:
- שהייה על הבטן על המרפקים.
- יכולת דחיפה עם כפות הרגליים.
- יכולת העברות משקל מצד ימין לשמאל.
- איזון בבית החזה בין צד ימין ושמאל
- ילדים רבים לפני הזחילה מתחילים לבצע סיבוב סביב ציר – לשני הצדדים.
- יכולת יישור הידיים קדימה.
- מערכת שיווי משקל מפותחת.
קיימים שיבושים רבים בזחילת הגחון: דחיפה עם שתי ידיים יחד, חוסר שימוש ברגליים, זחילה תוך שימוש ביד ורגל נגדית אחת בלבד ועוד. שיבושים אלו נובעים מכך שאחד המרכיבים חסר בגופו של הילד. זחילת גחון מאוזנת תאפשר בהמשך יכולת הליכה טובה ויציבה, אחיזת עיפרון תקינה, אפשרות טיפוס קלה ועוד. זוהי זחילה חשובה ביותר התורמת רבות להתפתחות גופו של התינוק.
בכדי לעזור לבנך לשפר את צורת הזחילה שלו לגרום לה להיות מאוזנת יותר, ניתן לבצע את התרגילים הבאים:
1) על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
2) על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
3) העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
4) דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
5) מעבר מעל מכשולים – כמה שיותר לגרום לו לעבור מעל מכשולים – הרגליים שלך, כריות, שמיכות מגולגלות... מעבר מעל מכשולים מחזק את הידיים, חגורת הכתפיים, ביצוע הצלבות ומאלץ אותו לעבור לזחילה על 6.
בנוסף תוכל למצוא באתר שלנו כתבה בנושא זחילת הגחון ומספר סרטונים של תרגילים.
http://www.first-step.co.il/html/trg.htm#זחילת_גחון
אשמח לקבל עדכונים על ההתקדמות
בברכה,
גלית בר-יוסף
"צעד ראשון" - המרכז לליווי התפתחותי לתינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב14/04/2007היי גיא,
זחילה היא תהליך, לוקח לתינוק זמן להבין בדיוק מה קורה ואיך הוא בדיוק גורם לזה לקרות לכן תן קצת זמן והזחילה תתיצב.
לגבי השימוש בצד אחד, האם לתינוק הייתה העדפה להסתכל לצד אחד יותר ? האם הוא התהפך יותר לצד אחד ? בדר"כ ישנה העדפה או אי סימטריות שיכולה להגרם או מגורם סביבתי ( כמונו נגיד...) או מסיבות כגון תנוחה ברחם.
מה שאני ממליץ בינתיים הוא להתחיל במאמר שלנו באתר על זחילה יש שם תרגילים שניתן להשתמש בהם. אבל זים דגש על סימטריות.
1) שים את רגליו של בנתך על הרצפה או על פניך וראה האם הוא דוחף עם שני הרגליים באופן שווה, נסה לשים רק את רגלו השמאלית על לחייך כדי שידחוף או על הרצפה.
2) גרום לו להתסובב לצד שמאל מה שקרוי סיבוב סביב ציר כדי לקדם את צד שמאל שלו
3)נסה לשחק עם רגל שמאל שלו כשהוא על הגב, סובב אותה, שחק עם כף הרגל שלה, תן לה מגע בכל מני צורות, לחיצות, קלות וקצת יותר עם נוכחות
4) יחף , יחף, יחף :)
5) אתגרי טיפוס מעל הרגל מאוד יעזרו - כך הוא ילמד להשתמש ברגל שלו כדי לדחוף.
אני פה עם אתה צריך עוד משהו. תן לתרגילים שבוע אך אני כבר אומר שתצטרך יחסית הרבה עבודה כדי לראות תוצאות.
בהצלחה
עידן דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער של תינוקאושן ונאות31/03/2007
יש לי תאומות בנות שנה וחמישה חודשים ויש להן שיער מאוד דליל ולא אורך לעומת זאת לי ולאבא שלהן יש הרבה שיער ובריא האם כדי לספר אותן קצוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך שיער
גלית בר יוסף12/04/2007אני מתנצלת אך אנו לא עוסקים בנושא זה בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה תינוק יכול לאכ מגיל חצי שנה?דנית29/03/2007
שלום,
הבנתי שאחרי חצי שנה אפשר להתחיל באוכל מלבד סימילאק. כיצד כדאי להתחיל במה וכמה? בגלל שהתור שלי לטיפת חלב רק בעוד 3 שבועות (בגלל הפסח) האחות בטיפת חלב אמרה לי לחכות עד לתור ורק אז להתחיל באוכל שונה. אני לא רוצה סתם לתת לבני לחכות 3 שבועות עם סוגי אוכל שונים בגלל שאין תור מוקדם יותר. מה אתה ממליץ? בנוסף האם כדאי לעבור לסימילק אחר מעל גיל 6 חודשים? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דבי גרוס דולב30/03/2007זה לא ממש הפורום לשאלות האלו...הייתי מנסה פורום שעוסק בתזונה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמישה חודשיםאמא טרייה29/03/2007
שלום,
המקסים שלי כבר בן חמישה חודשים..ועדיין לא הצליח להתיישב...זה הגיוני? כמה זמן בדרך כלל לוקח לשבת? אני מנסה קצת להושיב אותו לבד..אבל נראה כאילו הגוף שלו מאוד קשיח כזה וזה ממש לא נוח לו...
יש רעיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דבי גרוס דולב30/03/2007היי,
מבחינת התפתחות תינוקות, עדיף ורצוי שתינוק ילמד לזחול ולאחר מתוך הזחילה ילמד לשבת עצמאית. זה קורה בדר"כ בין חודשים 8-10 תלוי בתינוק כמובן. כשמושיבים תינוק, גופו, על מנת לנתמודד עם המצב הזה מקשיח את עצמו כדי להחזיק את עצמו. תינוק אשר מגיע לישיבה עצמאית יושב הרבה יותר משוחרר ושרירי גבו יודעים להתמודד עם המאמץ.
הייתי ממעט להושיב אותו ומתמקד בזחילה, התפתהכויות וכו.
את מוזמנת להכנס לאתר שלנו לקרוא מאמרים הכוללים תרגילים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)