פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא דואג
    א.זאב
    31/05/2007

תודה לכם עינת ועידן
    גם אני חושב כמוכם
    ואנו מבצעים מס בדיקות כלליות בכול הכיוונים בכדי לישלול ולאבחן
    ובמקביל אני מחפש עזרה במציאת הפעילות הנכונה ביותר.

תודה זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבא דואג

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    31/05/2007

הי זאב,
    אני שמחה לשמוע שאתם פונים ליעוץ מקצועי ועושים בדיקות נוספות. אני מצרפת לינק לאתר של מרכז צעד ראשון שהוא מרכז לליווי התפתחותי לתינוקות. אתה מוזמן להכנס לאתר להתרשם מהשיטה ומהדרך ואולי גם ליצור קשר להמשך עבודה אישית.
    שיהיה בהצלחה ואשמח לשמוע עדכונים
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    חגית
    30/05/2007

בני הוא בן 16 חודשים הוא עדיין לא הולך , הוא עושה הכל חוץ ממלכת ,כלומר: הוא נעמד לבד והולך מסביב לשולחן, נעמד בכל מקום אפשרי יודע לעלות מדרגות יודע לגרור כיסא וללכת עימו יודע לקרוא לי שאני יעזור לו ללכת שלמעשה אני מחזיקה את אצבעותיו והוא הולך ומכוון אותי להיכן שפניו מועדות האם עליי להיות מודאגת ? או שמא אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה עצמאית

עינת דולב-הדס
    30/05/2007

חגית הי,
    בנך נמצא בשלב מעבר להליכה עצמאית. בשלב זה ילדים רבים חוששים לבצע את הצעד הראשון ללא תמיכה, זה מצב מאד נפוץ ותקין. את יכולה לעזור לבנך לקדם את ההליכה העצמאית במספר אופנים:
    1)קיים חשש של הילד לנתק את הידיים ולבצע את הצעד הראשון. ניתן לעשות תרגיל בו אנו מעודדים את הילד לעבור בין הספה והשולחן בסלון ע"י צעצוע וכל פעם מרחיקים אותם מעט אחד מהשני. עד שמגיע למרחק של צעד בין אחד לשני. בתרגיל זה אנו מתרגלים את עזיבת הידיים תוך ביצוע צעד ומתן ביטחון לילד שהוא מסוגל לעשות זאת.
    2)מאד מומלץ לא להוליך את הילד, מכיוון שבמצב זה הוא לומד לסמוך עלינו ולא על עצמו ובכך ההליכה העצמאית מתעכבת. בכל מקרה אם אנו בכל זאת רוצים לסייע לו ללכת, לתת יד בגובה הכתפיים של הילד, בכדי שהוא יהיה זה שמוביל את התנועה ואנו שם רק כתמיכה.
    3)הליכה עם הליכונים ובימבות למיניהם, מעכבת הליכה עצמאית. מכיוון שבצורה זו הילד לומד ללכת כאשר משקל הגוף שלו נוטה קדימה ונשען על משהו.
    4)נושא חשוב ביותר אשר תורם להליכה עצמאית הינו מערכת שיווי משקל מפותחת. שווי משקל טוב בשלבים מוקדמים (התהפכויות, עליה על שש, זחילה וישיבה) מהווה את הבסיס לעמידה יציבה, הליכה ולשאר התנועות במוטוריקה גסה בשלבים מאוחרים יותר (טיפוס קפיצה, דילוג וכו). שווי משקל מורכב מתפקוד יעיל של איבר שווי המשקל באוזן, ותנועתיות של הגוף לאזן את עצמו במרחב. שווי משקל נכון בא כתוצאה מיכולת תנועה של הגב (כפיפה, הזדקפות, תנועה לצדדים), יכולת העברת משקל, מימוש של כל השלבים ההתפתחותיים עד כה.
    תרגילים שניתן לבצע לשיפור מערכת שיווי המשקל:
    -על הרצפה לגלגל אותו מגב לבטן ולהפך.פעמים רבות ובקצב מהיר
    -מישיבה/זחילה בעזרת כרית לתת דחיפות עדינות שיוציאו אותו משווי משקל ויתרגלו אותו להתאזן את הדחיפות יש לתת בצידי הגוף, בכתפיים
    -בישיבה על כדור פיזיו הקפצות במקום, ניעות קדימה אחורה ולצדדים
    -לשים את הילד על הכתפיים וניעות קלות מצד לצד תנועה איטית (הגוף מאזן את עצמו)
    הכי חשוב לתת לו להתנסות באופן חופשי בסביבה מוגנת, אך כזו שתאפשר לו עצמאות רבה. לגבי נעליים, לדעתי דווקא כדאי לתת כמה שיותר ללכת ללא נעליים בכדי לאפשר לכף הרגל לבצע את האיזונים הדרושים לייצוב הגוף, ברגע שהרגל סגורה בתוך הנעל, אין לכף הרגל היכולת לעשות זאת. ברגע שהם תופסים את הרעיון המעבר להליכה עצמאית הוא מהיר מאד.
    אשמח אם תעדכני אותי
    אני מצרפץ קישור לשאלות ותשובות נוספות בנושא ההליכה מהן תוכלי ללמוד
    http://first-step.co.il/html/qa.htm#הליכה_
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חגית
    31/05/2007

תודה רבה אני יעדכן אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיפול האצבעות בכפות הרגליים
    אלה
    30/05/2007

שלום
    בני בן שנה וארבעה חודשים הולך ונעזר ברהיטים תוך קיפול אצבעות (בוהן בעיקר) כלפי פנים כאילו אחיזה מסויימת ברצפה האם הדבר מעכב התפתחות הליכה? והאם זה נורמלי?

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    30/05/2007

הי גלית
    מה שאת מתארת, ממעט הפרטים שיש, נשמע כמו איזה סוג של מתח שקיים בכפות רגליו של בנך בזמן ההליכה. קיפול האצבעות יכול להצביע על חשש, מתח או מספר דברים נוספים אפשריים, אבל חסרים לי פרטים. כיצד הייתה התפתחותו של בנך עד כה? האם הייתה איטית? האם הייתה נטייה של הראש לצד אחד כשהיה תינוק רך? האם יש לו גמישות באזור האגן? אשמח לקבל עוד פרטים ואז להמשיך ולהתייחס. הדבר עלול לעכב מעט את ההליכה כי אין דריכה מלאה וגם כי אולי קיים חוסר בטחון בתנועה שקיפול האצבעות הוא סימפטום שלה.
    שלחי לי תשובות על שאלותי ואענה לך בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיפול האצבעות

אלה
    31/05/2007

ראשית תודה על תשובתך המהירה
    התפתחותו של בני תקינה לחלוטין ואינה איטית , כשהיה תינוק ראשו לא נטה כלל לצד, ואין לו גמישות יתר באיזור האגן.
    אודה על תשובתך והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    31/05/2007

הי גלית
    אם כך נשמע שמה שגורם לקיפול האצבעות הוא מתח, חשש או פחד מהליכה עצמאית.
    אני ממליצה לך לעסות הרבה את כפות רגליו של בנך- כריות, עקבים ואצבעות, גם בזמן עמידה וגם בזמן מנוחה. המתח עלול להגיע גם מהקרסוליים וגם מהאגן, לכן גם שם תני מגע עמוק- עיסויים לחיצות ושפשופים כדי לשחרר. כמו את יכולה לסובב בעדינות את הקרסוליים ומפרקי האגן כדי לשחרר מתח מיותר.
    תיהי בקשר ועדכני אותנו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלה
    01/06/2007

תודה רבה ואעדכן אותך בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה "קו האמצע" שמדובר עליו ?
    אפרת
    30/05/2007

אני קוראת בספרות מקצועית ובמאמרים שלכם על קו האמצע אך לא מוצאת הסבר מדויק למינוח הזה (רצוי עם תמונה).
    אשמח לדעת למה הכוונה.
    בתודה!

הוספת תגובה

• קו האמצע

עינת דולב-הדס
    30/05/2007

הי אפרת,
    דמייני קו החוצה את הגוף לאורכו החל מהקודקוד דרך המצח לכיוון בית החזה הבטן ועד למטה לרגליים. זה קו האמצע המדובר, הכוונה לאמצע הגוף לאורכו.
    מאוד חשוב שתינוקות יביאו את הידיים לקו האמצע, או לאמצע הגוף, כאשר הם מכניסים את כפות הידים או את כפות הרגליים לפה הם מביאים את הגפיים לקו האמצע. כאשר תינוק שוכב על הבטן לדוגמא ולא יודע להביא את הידיים לקו האמצע הוא לא יוכל להתגלגל ולהתהפך כי הידיים שלו יהיו פרוסות לצדדים ובצורה הזו קשה להתהפך כי הידיים מפריעות. נסי לעשות זאת ותיווכחי בעצמך.
    אין לי תמונה של קו האמצע מכיוון שהוא לא איבר בגוף אלא הקו הדימיוני שחוצה את הגוף.
    אשמח לדעת אם ההסבר היה ברור מספיק גם ללא התמונה
    יום טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    30/05/2007

הי אפרת
    קו האמצע הוא קו אמצע הגוף שלנו החוצה אותו לאורכו ואשר אליו רצוי ואף נחוץ לדעת לקרב את הידיים במהלך ההתפתחות. בזמן שכיבה על הגב אנו מצפים לראות את התינוק הגדל מביא את ידיו לכוון פיו ולקרבן אחת על השנייה. אם לא יצליח לעשות זאת יהיה לו קשה להביא חפצים אל פיו, לסגור ידיים וכו וזה עלול לפגוע בהתפתחותו. בנוסף זה יכול להיות אינדיקציה לקושי ומתח בשרירי חגורת הכתפיים, וזה שוב דבר העלול לעכב את ההתפתחות. בזמן שכיבה על הבטן אנו מצפים שהתינוק יוכל לשכב ולהרים את ראשו תוך קירוב המרפקים לרוחב הכתפיים, שוב קו האמצע..
    בכל מקרה זוהי אינדיקציה ונקודת התייחסות לבחינת ההתפתחות המוטורית.
    מקווים שהארנו לך משהו..
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוורס
    ארי
    29/05/2007

זה ישמע מוזר, אבל הבן שלי (חצי שנה) לא מצליח לזחול קדימה, הוא זוחל ברוורס, מתרחק עוד יותר ממה שהוא רצה להגיע אליו ונהיה מתוסכל מאוד. הרופא אמר שאין מה לדאוג וזה יסתדר, מקסימום הוא ילמד ללכת יותר מהר, אבל אני בכל זאת מודאג. זאת תופעה נורמלית או שאני מודאג בצדק?

לקביעת תור
    סגירה
    ברוורס

הוספת תגובה

• תופעה מוכרת

עינת דולב-הדס
    29/05/2007

הי ארי,
    בהחלט אין לך מה לדאוג. הרבה תינוקות מתחילים את שלב הזחילה בזחילה אחורה או כמו שאתה קורא לזה "זחילה ברוורס". בדרך כלל זה נגרם כאשר התינוק לא מבין שהוא יכול לדחוף עם הרגליים וזה גם מאופיין אצל תינוקות עם בית חזה נוקשה וחלק עליון חזק. מה שבנך עושה בעצם זה להשתמש בעיקר בחלק הגוף העליון שלו ובכך לדחוף את עצמו אחורה, אם גם החלק התחתון היה משתתף זה לא היה קורה. מאוד חשוב שתינוקות יכירו את כל חלקי גופם ואת היכולות שלהם. בנוסף חשוב שיבין שיש קשר בין החלק העליון של גופו לחלק התחתון של גופו.
    תרגילים שיכולים לעזור הם קודם כל תרגילים להרפיה של החלק העליון של הגוף, טפיחות על בית החזה ועל הגב. שפשופים ומגע עמוק בידים, בבית החזה, ערסול וכד'. במקביל תרגילים לחיזוק החלק התחתון של הגוף והיכולת לדחוף עם כפות הרגליים למשל להשכיב על הגב ולהצמיד כפות הרגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף עצמו למעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. אני מצרפת קישור לכתבה בנושא זחילת גחון הכוללת סרטון קצר זה יכול לעזור ברעיונות לתרגילים.
    http://www.first-step.co.il/html/trg.htm#זחילת_גחון
    אשמח לקבל עדכונים
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לארי

דבי גרוס דולב
    29/05/2007

הכל בסדר! התופעה שאתה מדבר עליה היא נורמלית ושכיחה, תינוקות רבים מתחילים את התקדמותם הראשונית ע"י דחיפת גופם לאחור, אבל אנחנו לא קוראים לזה זחילה.
    ילדך גילה את הכוח שיש בידיו אך עדיין לא יודע לממשו. ברגע שידע להשתמש גם ברגליו הוא יתחיל להתקדם גם קדימה.
    סבלנות ובהצלחה
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא דואג
    א.זאב
    27/05/2007

שלום
    התינוקת שלי בת שנה וחמישה חודשים
    ברור לנו כבר שקצב היתפתחותה איטי לממוצע
    היא עדיין לא הולכת וגם לא זוחלת ועדיין לא מדברת
    בדיקות הדם לא מראות בעיה
    נידמה לי שחלה נסיגה בהיתפתחות
    כגון האחיזה נחלשה ולא מענינת אותה תנועות הידים חוזרות על עצמן
    והיא מכניסה אותם שוב ושוב לפה ונידמה שהיא נהנת מהעובדה שהן רטובות
    קיבלנו הפניות לרוב עיניים אוזניים דם ונירולוג
    ההמתנה ארוכה . כמו שצינתי בדיקות הדם לא גילו שום דבר חריג
    מה אני יכול לעזור לה
    התיסכול שלנו ההרים הולך ומחמיר (ילדה שניה ולמרות שאנו משתתלים לא להשוות ).
    תודה זאב

לקביעת תור
    סגירה
    אבא דואג

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    28/05/2007

הי זאב ולילה טוב,
    שנה וחמישה חודשים ועדיין לא זוחלת זה מעלה סימני שאלה. האם פעם דיברו אתכם על היפוטוניה? איך פעלתם איתה עד עכשיו? האם הייתם בפיזיותרפיה או בשיעורים פרטיים של ליווי התפתחותי? אשמח לדעת עוד על מנת ליעץ, כרגע כמו שזה נשמע הייתי מעוניינת לראות אותה על מנת להיות קצת יותר מדוייקת ומקצועית בתשובתי.
    מחכה לתשובה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    28/05/2007

היי זאב,

לפי מה שאתה מספר, נשמע ללא ספק שאתם צריכים לראות איש מקצוע על מנת לקבל אבחון וטיפול.
    אני ממליץ לכם דווקא לא להסתפק באנשי הרפואה "הכללים" בלבד אלא לפנות לאנשים מקצועים שעוסקים בהתפתחות תינוקות והראייה שלהם, רמת ההתיחסות והטיפול יכולים לעזור לכם מעבר לבדיקות.
    יכולות להיות אין ספור סיבות למה שאתה מתאר, גם ברמה נוירולגית ולכן זה טוב שאתם נבדקים, אך לפעמים עזרה וכיוון ברמת התהנגות ותרגילים פשוטים והרבה התמדה יכולים מאוד מאוד לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה משחקים מומלצים לבן 10 חודשים+
    מאיה
    22/05/2007

בני בן 10 חודשים הוא יושב, עומד עם תמיכה והולך בתוך הלול מספר צעדים.
    מבחינת התפתחות מוטורית הוא מצליח לעשות אחיזת פינצטה ולהכניס חתיכות קטנות לפה. הוא אוחז קוביות קטנות בכף היד אך עדיין אינו מכניס אותן לקופסה. רציתי לקבל הדרכה איזה משחקים מומלצים לגיל הזה והלאה להתפתחות מוטורית וקוגניטיבית. אם יש אתר אינטרנט שמפרט את ההתפתחות וטמשחקים מומלצים אשמח לקבל אליו הפניה.

תודה רבה מאיה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    22/05/2007

הי מאיה,
    אני מזמינה אותך לבקר באתר של צעד ראשון, שם תוכלי לקרוא על שנת חייו הראשונה של התינוק, על סוג הגירויים שהוא צריך, על כל מיני דרכים לנסות לפתח אצלו את ההתפתחות המוטורית האופטימלית וכו'.
    http://first-step.co.il/html/qa.htm
    זהו קישור לאתר לאזור של השאלות והתשובות אבל הייתי ממליצה לך להסתכל בעוד מקומות באתר כדי ללמוד על ההתפתחות המוטורית, כמו ששאלת ושהבנתי שמעניין אותך.
    לגבי משחקים, כידוע לך אנחנו הם המשחק הכי טוב לילדינו, לא הייתי אומרת שתשחקי איתו כל הזמן כי הוא גם צריך ללמוד להעסיק את עצמו לבד, אבל לא הייתי רצה לקנות את כל טויס אר אס. ילדים לא צריכים הרבה צעצועים, לפעמים הם יכולים לשבת המון זמן ולהסתכל איך את מפריחה להם בועות בסבון. זה מספיק. נסי להיות יצירתית, בגיל של בנך הוא בטח אוהב להוציא ולהכניס דברים מחללי אחסון, פתחי לו לדוגמא את ארון קופסאות הפלסטיק במטבח, הוא בטוח יהנה ואת תחסכי המון...
    משחק מהנה וחג שמח
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נענוע ראש אצל תינוקות
    עדי
    22/05/2007

שלום רב,

בתי בת שמונה חודשים. בעת ששוכבת על הבטן מנענעת את ראשה מצד לצד, כאילו זקוקה למעין גרייה. תופעה זו חדשה לי לגמרי, ראיתי אותה עושה זאת לראשונה אתמול. קשה לי לומר אם התופעה מופיעה בהקשר לעייפות...אך יתכן.
    האם תופעה זו מוכרת לכם אצל תינוקות?
    האם יש לי מה לדאוג מסוג זה של גרייה עצמית?
    תודה על תשובתכם
    חג שבועות שמח

לקביעת תור
    סגירה
    נענוע ראש אצל תינוקות

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    22/05/2007

הי עדי,
    תינוקות עושים הרבה דברים כשהם מגלים את היכולות של הגוף שלהם. בהחלט יכול להיות שהיא עושה זאת כסוג של נסיון הרגעה עצמית בהקשר של עייפות. כמה זמן היא כבר עושה את התנועות הללו? האם בתקופה האחרונה את מחזיקה אותה פחות על הידיים? היא חווה פחות תנועה דרכך?
    קשה לי לנחש מדוע היא עושה זאת ואני לא מכירה את התופעה הזאת ספציפית אולם אני כן מכירה את התופעה שתינוקות עושים תנועה מסויימת וחוזרים עליה הרבה פעמים, כמו "לזרוק" רגליים או לנענע ידיים. יכול להיות שזה פשוט נעים לה, או שהיא חושבת שזה מצחיק אתכם. נסי לחשוב איך אתם מגיבים כשהיא עושה את זה?
    בכל אופן לא הייתי מודאגת מזה, לדעתי היא פשוט נהנית ללמוד את היכולות של הגוף שלה ויש תנועות שהיא מוצאת נעימות יותר מאחרות.
    עדכני אותי אם זה נמשך לאורך תקופה.
    חג שמח
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    28/05/2007

היי,

אני מכיר את התופעה הנ"ל, היא יכולה להגרם ע"י מספר גורמים, עייפות, שעמום, משחק או כל גורם נסיבתי אחר.
    לא הייתי דואג, אך הייתי עוקב, מנסה לאפיין מתי זה קורה, לפני שינה ? מה נעשה לפני, אחרי ?
    האם ישנן תופעות נוספות אולי ברמה התנהגותית. קשה לענות ולאבחן מהפורום, אך התחושה האמהית שלך בתוספת נתונים נוספים וחקירת העניין יכולה להניב תשובות לא מסובכות.
    אני פה אם את צריכה עוד עזרה.
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    נילי
    21/05/2007

איך מעודדים תינוקת בת שנה וחצי לדבר?

אני מקריאה לה ספרים ןמשתדלת לשוחח איתה - למרות שלפעמים זה מלאכותי מבחינתי..
    היא מבינה הכל -פשוט מפתיעה אותנו ברמת הבנתה, אך- מדברת רק מספר מילים בודדות מאוד.
    מה הנורמה בגיל זה?
    כיצד ניתן לעודד ולפתח את שפתה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שפה

עינת דולב-הדס
    21/05/2007

הי נילי,
    מה שאת עושה זה נהדר. ככל שתקריאי לה יותר ספרים ותדברי איתה יותר כך תעשירי את שפתה יותר. נכון היא מבינה, אנחנו לא באמת יודעים מה עובר להם בראש אבל הם מתחילים להבין הכל בגיל מאוד צעיר. לגבי מילים ראשונות בדרך כלל יותר סביב גיל שנה תוכלי לראות תוצאות של ההשקעה שלך, בדרך כלל באזור גיל שנה תינוקות כבר אומרים מילים ראשונות, בשלב מאוחר יותר הם מחברים שתי מילים למשפט ולקראת גיל שנתיים כבר אפשר לשמוע מהם משפטים שלמים.
    דברים שיכולים לעזור הם באמת לדבר איתה הרבה, לדבר ברור ולהשתדל לא לבלוע מילים או סופים של מילים. בשלב מסויים אפשר לתת לה להשלים מילים משירים מונוטוניים (שירים קלאסיים כמו בספר "בוא אלי פרפר נחמד" הם טובים כי הם קצרים ומתחרזים ובכך יוצרים ריטמיות), במקרה הזה לא הייתי נותנת לה להשלים רק סוף של מילה אלא מילה שלמה כדי שלא תלמד לדבר בסופיות. תוך כדי משחק אפשר לחזור אחרי מילה מסויימת הרבה פעמים, תינוקות נוהגים לחקות אותנו.
    בנוסף הייתי ממליצה לך לא להמציא מילים למילים ילדותיות כמו "את רוצה הם הם?" שהכוונה בעצם "את רוצה לאכול?" או "רוצה צצי?" שהכוונה היא "רוצה מוצץ?", לא לתת שמות חיבה לחפצים כמו חיתולי או בקבוקי וכד'.
    מילה מבחינת תינוק היא כל דבר שהוא אומר בהתייחס לדבר מסויים באופן עקבי, כלומר אם היא תקרא לסבתא "סתא" או "תאתא" מבחינתה זה מילה אבל את משתמשת במילה הנכונה. אל תגידי לא "לא אומרים תאתא" אלא פשוט השתמשי במילה הנכונה במשפט, לדוגמא אם היא אומרת "רוצה תאתא" שאלי אותה בחזרה "את רוצה ללכת לסבתא?" וכד'.
    לסיום עצה אחרונה, ידוע שתינוקות שנמצאים עם מוצץ רוב שעות היום מתחילים לדבר מאוחר יותר. לפעמים רק צריך להוציא להם את המוצץ מהפה והם יתחילו לדבר...

לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים

נילי
    22/05/2007

היי..
    ראשית-תודה על תשובתך..
    ויש לי שאלה נוספת-
    לביתי בת השנה וחצי יש משחקים בכמות סבירה- בובות,קוביות,אופניים,כלי נגינה וכדו'
    היא משתעממת מהר מאוד מהכל-
    איך גורמים לה להנות ולהתעניין לאורך זמן ממשחק - ברור לי שזמן הריכוז שלה קצר ומוגבל-אך בכל זאת האם עלי להקפיד ולהוציא כל פעם רק משחק אחד-שניים ולהרגיל אותה לכך על מנת שלא ימאס לה במהירות-
    או שיש שיטה אחרת?
    אמרו לי להחביא לה משחקים כדי שתשכח אותם ולהוציאם מידי תקופה.
    איזה משחקים יצירתיים-גם כאלה שניתן לייצר בביית את ממליצה לגיל הזה?
    האם מומלץ מידי פעם להושיב אותה לראות וידאו?
    תודה,
    נילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    22/05/2007

הי נילי,
    אם את אומרת שבתך מתקשה להתרכז בדבר אחד אז ממש לא הייתי מושיבה אותה לראות טלויזיה. בטלויזיה יש גם קול וגם תמונה וכמובן אלמנטים ממכרים, זה רץ על המסך ומה שנראה לנו שהילד יושב ומרוכז זה למעשה סוג של שטיפת מוח, או השתלטות על המוח שלו. הוא בעצם כל כך משותק שהוא לא יכול לעשות משהו אחר. ולמה זה לא טוב? כי אחר כך משחק פשוט, פשוט לט יעניין אותו. "סתם" קוביות הן לא אטרקטיביות כמו גם תמונה גם מוסיקה או קולות וגם עלילה...
    אני מצרפת קישור לאתר שלנו בו תוכלי למצוא קישור למאמר על צפיה בטלויזיה, המאמר באנגלית
    http://first-step.co.il/html/ma.htm
    אבל גם באתר עצמו יש התיחסויות לטלויזיה. קראי.
    לגבי הצעצועים השונים, הייתי יושבת איתה עם צעצוע אחד, נניח קוביות ומנסה יחד איתה לשחק כמה שיותר זמן, להראות לה את כל הסודות וכל הרעיונות הטמונים בצעצוע אחד לדוגמא, לבנות מגדל ולפרק, לסדר רכבת של קוביות, לסדר דומינו של קוביות ולמוטט, לעשות פרצוף מקוביות, להקיש בקוביות אחת בשניה ולעשות רעש (אפשר לנסות לנגן שיר...) להחביא קוביות ולנסות למצוא, למלא קופסא בקוביות ולשפוך ועוד ועוד, רק צריך דמיון...
    לדעתי ככל שיהיו לה יותר צעצועים היא תשתעמם מהם יותר מהר וגם לא תדע להעריך אותם.
    תאמיני לי שילדים לא צריכים את טויס אר אס בבית, לפעמים הם מסתפקים בלהדביק או לסדר את המגנטים על המקרר.
    דבר אחרון, אם את באמת רוצה להשקיע בצעצועים נסי את היצירה, קני לה צבעי ידים, הפשיטי אותה במרפסת ותני לה לצבוע על גליונות גדולים, וזה בסדר שגם הרגליים או הבטן יצבעו...
    עבדי איתה עם בצק (לא חייבים לקנות, אפשר להכין לבד, עצם ההכנה היא חוויה לילד) וכד'. לחומרים אלא יש גם ערך מהבחינה המוטורית וכך הרווחת דבר נוסף.
    בהצלחה ומשחק מהנה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכנה לשחק לבד
    ריקי
    21/05/2007

בתי בת 8 וחצי חודשים, היא עדיין לא זוחלת היא פשוט מתגלגלת מהבטן לגב על מנת להגיע לכל דבר, הבעיה שלי שהיא איננה מוכנה בשום אופן להעסיק את עצמה לבד . היא כל היום רוצה שאני אשב ואשחק איתה, אני לא יכולה לעזוב אותה אפילו ל-5 דקות , אם אני קמה מלידה היא צועקת בוכה ומשתוללת.
    אני מנסה לא להתרגש מהבכי שלה ולא להיכנע לה אבל היא לא מפסיקה.
    אפילו כשהיא רואה טלוויזיה או דיסק ב-DVD היא רוצה שיהיו צמודים אליה.
    מה אני יכולה לעשות על מנת להפסיק לה את ההרגל הזה כדי שתלמד לשחק גם לבד?
    אשמח לעצה ,
    בברכה ריקי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכנה לשחק לבד

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    21/05/2007

היי
    ראשית אני ממליץ לך לקרוא את המאמר שמופיע באתר של BOEK שלנו על זחילה והנה הקישור:
    http://beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3050
    בתך צריכה להמנע מישיבה , אלא עם כן היא מגיעה לשם עצמאית ( ועדיף דרך שכיבה על הבטן ולא מהגב) .
    אנו בימים חיים, עדיף לה שתהיה יחפה ואפילו ללא מכנסיים. נסי ללמד אותה לדחוף עם הרגליים שלה ע"י הצמדתם אל הרצפה, אל כרית ושתם כל מני מצבים שהיא תוכל לדחוף. מעבר לכך, שימי אותה על רגליך על הרצפה ושמי צעצוע מעבר לרגל כדי שהיא תטפס מעבר לרגל שלך - עשי את זה כמה פעמים ולאט לאט הגדילי את האתגר.
    לגבי ההתנהגות שאת מציינת, בתך יודעת שאת תגיבי לבכי שלה ולכן היא בוכה. מה שאת יכולה לנסות הוא לבוא אל בתך להגיד לה שאת הולכת לעיסוקך ושאת משאירה אותה לבד, אם היא רוצה אותך שתקרא לך. היא מן הסתם תצרח כי זה לא בדיוק מה שהיא רוצה אך לאט לאט זה יפסק. את יכולה לעשות את מדורג ע"י השארות איתה בחדר שהיא נמצאת אך לתת לה את המרחב שלה.
    לגבי הגירוים. נסי לתת לה לא יותר מ3 צעצועים. לפעמים מרוב צעצועים מגיע השעמום...

בהצלחה
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות המשך
    דנה
    21/05/2007

היא מתהפכת מהבטן לגב החל מגיל 4 חודשים (חודש) לא זורקת את עצמה .כששוכבת על הגב מרימה רגליים לכיוון הראש ולעיתים גם מכניסה את כפות הרגלים לפה. כשהיא על הבטן נשארת לכמה דקות בערך 5 ומיד מתהפכת בחזרה לגב.כשאני לידה אני גורמת לה להישאר יותר ע"י משחק איתה קירוב פניי אליה ושירה אך גם נראה שמעדיפה להיות על הגב כי מחפשת להתהפך.

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות המשך

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    21/05/2007

הי קלי,
    לפי מה שאני מבינה תהליך ההתהפכות של בתך הוא נורמלי. חשוב שתשהה כמה שיותר זמן על הבטן ולכן זה נפלא שאת משחקת איתה וגורמת לה להשאר על הבטן כשקשה לה. את יודעת שלמעשה אנחנו הצעצוע הכי טוב לילדים שלנו, כך שאם את שוכבת לידה על הבטן ומפעילה אותה זה נהדר. לאט לאט יהיה לה יותר ויתור נוח על הבטן.
    לגבי ההתהפכויות, טבעי שהיא תתחיל להתהפך לצד אחד ורק אח"כ לצד השני. לפעמים זה לוקח זמן. את יכולה להשכיב אותה על מזרן דק בקצה ולהתחיל להרים את המזרן בעדינות כך שהיא תתהפך ולהמשיך שהיא תעשה גלגול שלם ולהמשיך עד שהיא תגיע בגלגולים לקצה השני של המזרן. אל תעשי בשבילה את העבודה רק תני לה פוש קטן והיא תעשה את הגלגול בעצמה.
    בנוסף נהדר שהיא מכניסה את הרגלים לפה, זה שלב התפתחותי מאוד חשוב, בצורה המעוגלת שהיא יוצרת עם הגב היא תוכל להתגלגל לצדדים ומשם לבטן. בעיקרון חשוב שהיא תכיר את הצדדים ושתדע לשכב על הצדדים. את יכולה להשכיב אותה על הצד ולטפוח לה על השכמות, או להדהד עם הפה שלך לתוך השכמות שלה.
    כשיהיה לה נוח על כל הצדדים סביר שהיא תתהפך ביתר קלות.
    אני מצרפת לינק לשאלה דומה עם תרגילים נוספים.
    http://first-step.co.il/html/qa.htm#התהפכות_
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    דנה
    20/05/2007

בתי בת 5 חודשים מתהפכת על הבטן לצד אחד בלבד עדיין לא מתהפכת מהגב לבטן.ברצוני לדעת איך ניתן לגרום לה להתהפך גם לצד השני ואיך לגרום לה להתהפך מהגב אל הבטן וגם כיצד לגרום לה להישאר יותר זמן על הבטן.אציין שהיא מרימה את הראש ואת החזה וגם מתחילה בשכיבה על הבטן להסתובב מעט סביב.

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התהפכות

עינת דולב-הדס
    20/05/2007

קלי יקרה,
    לאחרונה עלו כמה שאלות בנוגע להתהפכות. ראשית אני מציעה לך לדפדף לשאלות אחרונות ולראות תרגילים שיכולים לעזור בנושא.
    בנוסף טווח ההתהפכות הנורמלי של תינוק הוא בין 4 ל- 6 חודשים כך שיפה מאוד שבתך החלה לעשות זאת.
    אשמח אם תוכלי להתייחס לכמה שאלות שיוכלו לכוון אותי לתשובה קצת יותר מדוייקת. למשל כמה זמן היא כבר מתהפכת מהבטן לגב? האם היא זורקת את עצמה? מה קורה כשהיא שוכבת על הבטן? האם היא אוהבת להיות על הבטן? מה קורה כשהיא שוכבת על הגב? האם היא תופסת את כפות רגליה? האם היא מכניסה אותן לפה?
    מחכה לתגובה
    ערב נעים
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוקת מוצצת אצבע - מה לעשות?
    אפרת
    16/05/2007

ביתי בת חודשיים וחצי.
    את רוב הארוחות יונקת, וארוחות מעטות שותה חלב אם מבקבוק (כאשר אני לא איתה).
    בעקרון, אם זה לא חיוני, אינני רוצה להרגיל את ביתי למוצץ.
    בימים האחרונים ביתי מכניסה אגדול לפיה פעמים רבות מאוד במשך היום.
    אינני יודעת מה לעשות. האם זה מצביע על כך שהיא דורשת מוצץ?
    אני מבינה שעדיף מוצץ מאצבע, אך יש דרך למנוע זאת או פשוט להלחליף את האצבע במוצץ?
    אשמח מאוד לקבל תגובה.
    תודה,
    אפרת

הוספת תגובה

• מה עדיף?

עינת דולב-הדס
    16/05/2007

אפרת יקרה,
    מי אמר שמוצץ עדיף על אצבע? את יודעת שהכל זה עניין של גישה. ואם תקראי 10 ספרים תקבלי 10דעות שונות.
    נכון שאומרים שמוצץ הוא "משתיק קול" ו"פקק לפה" ו"פתרון קל להורים" ואת בטח חושבת שאצבע זה אותו הדבר אבל יש הבדל אחד מאוד מהותי, את המוצץ את שמה לה בפה ואת האצבע היא שמה לבד. ולמה זה כל כך משמעותי? כי עם אצבע היא מרגיעה את עצמה ל ב ד מגיל ממש צעיר (אמרת שהיא בת חודשיים וחצי...) ועם המוצץ את צריכה להיות לידה ולתת לה אותו.
    חשוב לי להדגיש שהמציצה היא רפלקס של תינוקות והיא אמורה לבוא על סיפוקה בהנקה אולם התינוק גם מגלה את העולם דרך הפה וחשוב מאוד להניח לו להכניס דברים לפה. זה מתחיל סביב גילה של ביתך ומאוד חשוב לאפשר לה להכניס ידיים לפה. מעבר למציצה ולהרגעה שהיא מספקת לעצמה היא גם מתחילה להכיר את הידיים שלה על ידי כך שהיא מביאה אותן לפה. היא הלא לא יודעת ולא מכירה את הגוף שלה ושהוא נפרד מאמא ולאט לאט עם עזרה ממך (מגע, תנועה, ערסול) היא תלמד להכיר את גופה ואת היכולות שלו.
    בנוסף כאשר היא מביאה ידים לפה היא מקרבת אותן לקו אמצע הגוף. התנוחה הזו היא קריטית להמשך התפתחות מוטורית, תחשבי על שכיבה על הבטן ועל התהפכות או זחילה בהמשך, כל אלה מתאפשרים רק כשהידיים קרובות לקו אמצע הגוף ולא פרוסות לצדדים.
    חשוב שתביני שזה שבתך מכניסה את כפות הידיים לפה זה שלב התפתחותי ומאוד חשוב לאפשר לה את זה.
    בשלב מאוחר יותר היא גם תכניס את כפות הרגליים לפה וזה חשוב לא פחות.
    אני מצרפת לינק לכתבה בנושא שנת החיים הראשונה של התינוק שתדעי למה לצפות...
    http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
    שיהיה יום נפלא
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    16/05/2007

ערב טוב,

הדעות חלוקות לגבי מה עדיף אבצע או מוצץ. בראייה התפתחותית עדיף אצבע כי כך בצך מחליטה מתי היא רוצה להכניס את האצבע ולא ההורים מחליטים. מעבר לכך ישנו את העיקרון של כינוס הידיים וקירובן לקו האמצע שבא לידי ביטוי בהכנסת האצבע.
    לא ממש תצליחי למנוע מבתך את הכנסת האצבע אם זה מה שהיא רוצה. בדר"כ מציצת אבצע מראה על איזשהו צורך של הגוף באמצעי הרגעה חיצוני. הייתי מנסה לתת לבתך באותם רגעים שאת לא רוצה שהיא תמצוץ אצבע אולי תחליף הרגעה בצורת תנועה.
    תנסי, מקסימום תצליחי
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

אפרת
    19/05/2007

ראשית, תודה רבה על התייחסותכם ועל תגובתכם המעמיקה והמקצועית.
    בנוגע לעצה לפיה "הייתי מנסה לתת לבתך באותם רגעים שאת לא רוצה שהיא תמצוץ אצבע אולי תחליף הרגעה בצורת תנועה", האם תוכלו להסביר לי למה הכוונה ואיך אוכל ליישם זאת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלת ההבהרה

דבי גרוס דולב
    19/05/2007

אחד הדברים המרגיעים ביותר תינוק הוא- תנועה ואם אפשר תוך כדי ערסול- זה הכי טוב.
    אז למה הכוונה? על מנת להרגיע את התינוק ( ולמטרות רבות אחרות) מומלץ לשאתו בתנוחת ערסול כשידיו שתיהן מכונסות פנימה וגופו ממש מקופל, כמו בבטן ואז להוסיף לזה תנועה מונוטונית שבאה מהברכיים או ע"י קפיצה על כדור פזיו. לזה ניתן להוסיף טפיחות לא חלשות על הטוסיק ואת קולנו בשיר או בהמהום מונוטוני.
    כל הנ"ל הוא מתכון מדהים לרגיעה ואולי אף לתחליף מציצת אצבע- ממש מומלץ, נסי וספרי לנו איך היה.
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד התהפכות וזחילה
    שירה
    15/05/2007

היי
    בתי בת חמישה חודשים
    בגיל חודש התהפכה מהבטן לגב- כמובן במקריות ובגיל שלושה חודשים היה נראה שהיא מתחילה להתהפך חופשי במשך מספר ימים, אך זה נעצר לגמרי. היא כן מניעה את הגוף לקראת התהפכות אך לא מתהפכת לגמרי לבד אלא צריכה ממני דחיפה ראשונית. היא כן נעה על ציר במיטתה אך לא מתהפכת מהגב לבטן ובנוסף כשאני שמה אותה על הבטן היא מרימה את הרגליים ואם אני מחזיקה לה אותם כך שתיגע במזרן ז היא כן דוחפת ומרימה את הטוסיק . איך אני יכולה לעודד אותה להתהפך באופן חופשי ולגרום לה להוריד את הרגליים למזרן בזמן השהות על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד התהפכות וזחילה

הוספת תגובה

• חסרים פרטים

עינת דולב-הדס
    15/05/2007

הי שירה,
    אם הבנתי נכון בתך מרימה את הרגליים בשכיבה על הבטן, מה קורה עם חלק הגוף העליון? האם היא מרימה גם את הידיים בתנוחת "אוירון"? האם הגוף נוקשה בדרך כלל?
    האם בשכיבה על הגב היא אוחזת בכפות הרגליים? האם היא מביאה את כפות הרגליים לפה?
    חסרים לי פרטים על מנת שאוכל לדייק בתשובתי, אשמח אם תתיחסי לשאלותי.
    ואני מחכה לתשובה ממך על מנת שאוכל לענות לך.
    יום נפלא
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירה
    15/05/2007

היי
    הידיים שלה לא באוויר בתנוחת אווירון אבל פעמים רבות היא מיישרת אותן ולא נשענת עליהן ואני מחזירה לה את הידיים למצב בו היא תשען על חגורת הכתפיים. בנוסף היא תופסת חפצים גם כשהיא על הבטן ומביאה אותם לפה.
    במצב של שכיבה על הגב היא מחזיקה את הברכיים ואת הרגל אבל לא היא לא לוקחת את הרגלים לפה ולא תופסת את כפות הרגליים שלה
    אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עינת דולב-הדס
    15/05/2007

שירה הי,
    דבר ראשון מאוד חשוב שהיא תכיר את כפות הרגליים שלה, הייתי ממליצה לך לקרב את כפות הרגליים וכפות הידיים יחד כשהיא שוכבת על הגב ולגלגל מצד לצד. גם כף רגל ימין לרגל ימין ושמאל לשמאל וגם אלכסונים. אפשר גם את שתי הרגליים ושתי הידיים. כך תגלגלי אותה מצד לצד.
    כשהיא תהיה יותר מעוגלת (כשכפות רגליה בפה) יהיה לה יותר קל להתגלגל לצדדים ומשם להתהפך לגמרי. בנוסף חשוב שהיא תרגיש נוח לשכב על הבטן, הגב וגם הצדדים.
    כשהיא שוכבת על הבטן ונשענת על המרפקים טפחי לה על השכמות, אחזי את השכמות והניעי אותן מצד לצד. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך היא תלמד להעביר משקל מצד לצד.
    תרגילים נוספים את יכולה לקרוא בלינק שנתתי לך קודם. השאלה היא דומה בנושא ההתהפכות ואם תדפדפי לאחור יש שם גם תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    16/05/2007

היי,

כמובן שטוב מראה עיניים משמע אוזניים אך אם אני צריך לנחש על פי תיאורך, אני מנחש שפלג הגוף העליון שלה קצת נוקשה. השכיבה על הבטן כשידיה מורמות בדר"כ מלווה ונובעת מקושי מסוים באיזור השכמות ובגב העליון. הנוקשות הזאת מפריעה לה להתשמש בתנופה של הרגליים ולהתהפך.
    מה לגבי שכיבה על הצד ? היא אוהבת ?
    מה שהייתי עושה זה קודם כל מנסה להרפות את שרירי הגב שלה וזאת ע"י ביצוע תרגילים
    מעבר לכך הייתי מנסה להרפות את צדי גופה של בתך. לתת לה לישון על הצדדים, להרפות עם ידיך את האיזור של המותנים, עם היד, עם חיתול בד, בזמן שהיא שוכבת על הבטן, להניע אותה קלות מצד לצד כשאת מגיע מאיזור הצלעות מהמותנים.
    נסי את התרגילים במשך כשבוע וחזרי לספר לנו :)
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה + 8חודשים
    אמא
    14/05/2007

בני בן שנה + 8 חודשים ילד חכם מאוד , נוח להפליא ורגוע מאוד , לאחרונה החלו אצלו התקפי זעם בהם הוא מכה אותנו ההורים וזורק משחקים על הרצפה, הוא מנסה אותנו כאשר הוא עושה דברים שאנחנו אוסרים עליו, אנחנו לעיתים שמים אותו בכסא האוכל שלו לידנו כדי שירגע למשך 2-3 דק' ומסבירים לו שלא נעימה לנו התנהגותו ושזה כואב ופוגע כשמכים ואח"כ מחבקים ומשחררים אותו. לאחר מכן נראה שהוא מפנים את ההסברים שלנו ולא חוזר עליהם בסמוך למקרה, אך חוזר על אותם דברים אחרי כה שעות או למחרת, באופן כללי נראה שמה שאנחנו עושים די עובד ושהוא מבין, האם אנו נוהגים נכון? או שמא אנחנו בולמים מדי את ההתפרצויות שלו ולא נותנים לו להוציא את כעסיו?יש לציין שכאשר הוא בוכה וכועס אנחנו מדגישים בפניו שמותר לו לבכות ומותר לו לכעוס וכאשר ירגע אנחנו נסביר לו שוב מדוע הוא בכסא, וכל זאת בקור רוח עד כמה שניתן.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה + 8חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות התנהגותית

עינת דולב-הדס
    14/05/2007

אמא יקרה,
    הנושא אותו את מתארת אינו בתחום התמחותי כמלווה התפתחותית. בליווי ההתפתחותי אנחנו שמים דגש יותר על הצד המוטורי ופחות התנהגותי, על מנת לקבל תשובה מקצועית הייתי ממליצה לך לפנות למי שמתמחה בפסיכולוגיית ילדים.
    אני יכולה לומר לך מנסיוני כאם שגיל ההתבגרות הראשון (המוגדר בין שנתיים לארבע) מתחיל לפעמים לפני גיל שנתיים והוא למעשה בדיקת העצמאות של הפעוט. הוא לומד שיש לו יכולות ושיש לו כוח והמקום הכי טוב לבדוק כמה יכולות יש לו זה מול ההורים.
    זה המקום שלך ושל בן זוגך להעמיד גבולות ולעמוד בהם.
    בנוסף מנסיוני כאשר אתם מסבירים לו הרבה פעמים הוא למעשה הרוויח תשומת לב, אפילו שהיא שלילית, הוא הרוויח את אבא ואמא לעוד כמה דקות 100% שלו.
    תחשבי על זה. לדעתי אם את רוצה באמת ללמד אותו משהו תני חיזוקים במקומות החיוביים והתעלמי מהשליליים. כך הוא יקבל תשומת לב במקומות שעשה משהו טוב ולא יקבל תשומת לב במקומות שעשה משהו רע. פעוטות מבינים מעשים ולא דיבורים, מקווה שיעבוד...
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    14/05/2007

היי אמא,

נושא זה הוא לא בתחום ההתמחות שלי, נראה לי שישנו פורום של הורים לילדים של ענת זעפרני שיוכל לענות לך ביתר מקצועיות ומקצוענות ממני.
    בהצלחה
    עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה