פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי הירדמות
    חלי
    19/08/2007

בני בן שנתיים עדיין ישן איתנו (אין לנו בעיה בנתיים עם זה).
    הבעיה העיקרית היא ככל שהוא גדל קושי ההירדמות שלו נעשה קשה יותר ויותר מיוןם ליום.
    מאחר ואין לו ולא היה לו אף פעם איזו חפץ מעבר מרגיע כגון: מוצץ (היה סרבן מוצץ) או חיתול נורא קשה לו להירדם.
    אילו כלים אני יכולה להציע לו ע"מ שילמד להרדים את עצמו ביתר מהירות.
    אני ממש חוששת שתהיה לי בעיה כאשר הוא יצטרך לישון במעון.
    מה לעשות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי הירדמות

הוספת תגובה

• הרדמות

עינת דולב-הדס
    23/08/2007

הי חלי,
    יש המון שיטות ללמד ילד להרדם לבד. בעיקרון חשוב להכין את הילד למה מחכה לו וזאת על ידי טקסים. בדרך כלל אפשר ליצור דברים קבועים לפני השינה כמו ארוחת ערב, מקלחת, בקבוק, צחצוח שיניים , סיפור ולמיטה או כל דבר בכל סדר מתאים לכם. אז הילד יודע למה לצפות וזה יותר קל לו. בנוסף אני ממליצה לך לנסות לתת לו להרדם עם מוסיקה (אולי קלאסית או כל דבר רגוע אחר) בעיקרון זה יכול להיות חלק מהטקס לשמוע מוסיקה במיטה עד שנרדמים. כדאי שכל ערב יהיה אותו הדיסק. ילדים אוהבים דברים קבועים, זה נותן להם תחושת ביטחון.
    את גם יכולה לשאול אותו מה הוא מעדיף שיהיה לפני השינה, אם הוא יקבע את הכללים יהיה לו יותר קל. כמובן שלא הייתי נותנת לו לקבוע שריקודים וקפיצות הם חלק מהטקס. רצוי בערב להוריד מינון.
    לגבי המעון לא הייתי מודאגת, ילדים לומדים מהר מאוד את הכללים בכל מקום ואני בטוחה שהוא ילמד את הכללים בגן כשיראה שכל ילדי הגן ישנים בצהריים.
    שיהיה לילה טוב
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שכלית / קוגנטיבית
    טלי
    18/08/2007

שלום רב
    יש לי בן, שנה ותשעה חודשים, עם תסמונת גנטית נדירה. כרגע יש איחור כמעט בכל מישורים של ההתפתחות. הוא כמובן מטופל ונמצא במעקבים רלוונטיים
    ברצוני לשאול אם קיימים שיטות לא קונבנציונליות ( כמו פיזוטרפיה, ריפוי בעיסוק ותקשורת ) אשר יכולים לשפר ולקדם ילדים בגיל זה בתחום ההתפתחות השכלית.
    אודה מאוד על כל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שכלית / קוגנטיבית

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    21/08/2007

שלום טלי
    אנו מתעסקים בתחום ההתפתחות המוטורית ולא השיכלית .
    ושם אנו דווקא מהווים אלטרנטיבה לא רעה...
    אם תיהי מעוניינת בעזרתינו בתחום ההתפתחות המוטורית ומתן תרגילים לעידודה את מוזמנת ליצור איתנו קשר ב052-8240914
    ובכל מקרה שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה
    דבי ועידן
    מדריכים להתפתחות מוטורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה לילדה בת 3 שבועות והורים נוא
    קובי
    18/08/2007

שלום רב,

לפני כשלושה שבועות ילדנו ילדה מדהימה,
    לאחר כמה ימים של 6-7 פעמים צועה ביום השתנה המצב בצורה חדה לפעם עד פעמיים ביום
    הילדה בוכה בצורה כזו שאנו בוכים יחד איתה,
    לקחנו אותה לרופא ואובחן כי יש לה סדק בפי הטבעת והיא עוצרת בכוח את היציאה וקיבלנו משחה ונרות גליצרין
    לאחר טיפול ראשון בגלצרין הילדה נרגעה בצורה מדהימה ותוך דקות נרדמה מרוב שהייתה רגועה (חשוב לציין כי לילדה אין צואה קשה אלא מימית ורכה מאוד).
    אנחנו מנסים לעזור לה בצורה טבעית מסג' עם שמן ללא גלצרין וכו' (כל מי ששומע אומר שצריך לעזור עם גלצרין רק פעם ביום) אך הילדה מלאה בקיבה ורק שעוזרים לה היא עושה קיבה ונרגעת. שאלתי היא:
    1. האם אסור לעזור לה עם גלצרין אלא רק פעם ביום ?
    2. האם מותר לעזור לה עם מד חום ורק בלילה עם הגלצרין?
    3. האם יש דרך נוספת לעזור למדהימה שלנו?
    4. תוך כמה זמן זה עובר?

תודה
    קובי

הוספת תגובה

• הודעה לקובי

דבי גרוס דולב
    21/08/2007

קודם כל מזל טוב וליבי איתכם על כאבי הגוף והלב...
    אנו יועצים בתחות ההתפתחות המוטורית בלבד אבל מנסיוני האישי עם תינוק עם עצירות,
    אנו כן עזרנו לו עם מד חום שטבול במעט שמן זית וזה עזר פעמים רבות.
    שיהיה בהצלחה ותהיו בריאים
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ללא שיניים
    שרון
    16/08/2007

שלום
    ביתי בת שנה ועדיין לא הוציאה אפילו שן אחת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    הכול בסדר???????????

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ללא שיניים

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    16/08/2007

הי שרון
    אנו לא ממש מבינים בעניינים אלה , אולי כדאי לפנות לרופא ילדים או טיפת חלב עם שאלה זו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם...

עינת דולב-הדס
    16/08/2007

הי שרון,
    גם אני לא ממש מתמצאת אולם פגשתי עוד תינוקות באיזור גיל שנה שעדיין לא הצמיחו שיניים. בכל אופן גם אם זה שכיח כדאי לבדוק.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים
    נעמי
    13/08/2007

שלום

אני הבנתי שתינוק אמור להתהפך מהגב לבטן והבן שלי מדי פעם מתהפך מהבטן לגב האם אני אמורה לעשות משהו בנושא והאם זה בסדר הוא גם מנסה להתהפך מהגב לבטן אבל לא מצליח עדין
    אשמח לקבל תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• התהפכות

עינת דולב-הדס
    15/08/2007

הי נעמי,
    תינוקות מתחילים להתהפך בסביבות גיל 4-6 חודשים כך שבנך נמצא בשלב טוב.
    בנוסף אני מצרפת מספר תרגילים להתהפכות שיכולים לעזור לו להתקדם בכיוון שבו הוא נמצא:
    חשוב להשכיב על הגב ועל הבטן,על הצדדים, לוודא שטונוס השרירים לא מוגבר ואין מתח מיותר בשרירים.למשל שהרגליים לא נעולות כששוכב על הגב, או לחלופין שלא נועל את המרפקים כששוהה על הבטן.
    מרכיב חשוב הוא יכולת התעגלות הגב המשפרת ומאפשרת לתנועת ההתהפכות להתרחש.(זאת ניתן לראות כשמחזיקים על הידיים בתנוחת ערסול,או כשמשכיבים על הגב ומרימים רגליים ואגן כלפי מעלה), להלן מספר תרגילים בנושא:
    1. ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
    - על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
    - על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
    - על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את
    ברגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
    2. על מנת לעודד התהפכות מגב לבטן:
    לשכב על הגב. לאחוז שתי רגליים. רגל אחת ליישר , את השניה לכפל ותוך כדי לגלגל אל הצד וחזרה לגב. מגלגלים אל הצד של הרגל הישרה. לעשות את הגלגול לשני הצדדים. אחרי מס´ תרגולים לגלגל עד אל הבטן וחזרה לגב. לתרגל לשני הכוונים.
    על הגב - הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    - הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן. ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,התעגלות ותנועתיות בעמוד השדרה. חזרי על התנועה מס´ פעמים.
    - הגביהי את האגן של תינוקך על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    - גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך לשהות על הצדדים.
    אשמח לשמוע על התקדמותו של תינוקך
    לילה טוב
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן להיות על הבטן
    נעמה
    13/08/2007

בני החמוד בן ארבעה חודשים בדיוק. הוא מאוד אוהב להיות על הידיים וכמעט ולא מסכים להיות על הבטן/גב במהלך היום. לגבי הרמת הראש. אתמול הלכתי לטיפת חלב והמליצו לי ללכת לפיזיוטרפיה. קיבלתי הפניה למכון פיזיותרפיה לילדים אבל הבעיה היא שבמכון אמרו שהתור יהיה רק בעוד חודש-חודש וחצי. אני מאוד מודאגת כי עד אז אני חוששת שהבעיה רק תחמיר (בכל הקשור לחגורת הכתפיים והרמת הראש) עד שנתחיל בטיפולי פיזיוטרפיה..
    מה לעשות?!?!?

שאלה נוספת- האם בכל מחיר לשים אותו על הבטן, גם אם הוא בוכה? נראה לי שבשלב מסויים הדבר לא אפקטיבי כי הוא יותר כועס ומתחיל לבכות ולא מנסה להרים את הראש.

ושאלה אחרונה- לגבי העובדה שהוא אוהב להיות על הידיים- האם יש דרכים לנסות להוריד אותו קצת כדי שיתעניין במשחקים שלו יותר- גם כשהוא באוניברסיטה או בטרמפולינה הוא פשוט מתסכל עלי ומחפש אותי כל הזמן. מוודא שאני שם...

תודה מראש,

נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן להיות על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

דבי גרוס דולב
    13/08/2007

ערב טוב נעמה
    נתחיל בזה שסירוב לשכב על הבטן מגיע בד"כ בעיקבות קושי . הרמת רשא מגיעה לאחר שכיבה נינוחה על הבטן ולכן סביר להניח שאת עדיין לא רואה הרמת ראש. הקושי לשכב על הבטן יכול לנבוע ממסםר סיבות כשהסיבה העיקרית היא השכבת יתר על הגב ועקב כך יצירת תבנית תנועתית פתוחה אצל התינוק, מתח באזור בית החזה והגב ובעיקבות אלה, קושי להרפות בזמן שכיבה על הבטן.
    כדאי לנסות ולהמשיך להשכיב על הבטן אבל רצוי גם לתת תרגילים שיקלו על כך דרך הרפיית המתח המיותר. לא כדאי לדאוג אבל כן כדאי לעבוד עם בנך בהקדם כדי להקל עליו כי אין ספק שגם לו לא קל..
    בעניין החזקה על הידיים- פה נכנס האלמנט של תפיסה אישית , אין בזה חוקים והשאלה היא כמה חשוב לך לעבוד על זה ובאיזה מחיר, מצד שני אולי משהו מפריע לבנך ולכן יש לו דרישה כה גדולה לידיים? אינני יודעת וקשה לי להגיד בלי להכיר.
    נסי את התרגילים שבמאמר ואם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות אלינו גם טלפונית להתייעצות או לקביעת שיעור פרטי של איבחון ותרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    הילה
    13/08/2007

בתי בת שנה וחמישה חודשים, היפוטונית. הולכת מסביב לשולחן ולספה וזוחלת על שש (כארבעה חודשים).

ההנחיה האחרונה של הפיזיותרפיסטית היתה לעודד אותה ללכת קדימה, אבל היא מסרבת (עושה שני צעדים עם הכסא ומיד יורדת לשש).
    למרות ההתנגדות להליכונים נורא התחשק לי לנסות ושאלתי מחברה הליכון לכמה ימים. היום זה היום הראשון של ההליכון בביתנו.
    בעקרון, הילדה פחות זוחלת על שש ויותר עסוקה בהליכה מסביב לשולחן ולספה, או שהיא יושבת ומשחקת על השטיח.
    מהרגע שההליכון נכנס הביתה היא כל הזמן אוחזת בו והולכת איתו על הברכיים בכל רחבי הבית.
    כרגע היא הולכת איתו (על הברכיים) רק בשביל הכיף ולא כדי להגיע לחפץ מסוים. אם היא רוצה צעצוע כלשהו היא תעזוב את ההליכון ותזחל לצעצוע.

בקיצור - האם לסלק את ההליכון או להשאיר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    13/08/2007

הי הילה,
    אם את באמת רוצה את דעתי אני הייתי ממליצה לך לסלק את ההליכון. מה שבתך לומדת ממנו הוא ללכת מהר ועם הטיה לפנים וזו אינה הליכה נכונה ולדעתי ומנסיוני הליכונים רק מעכבים את ההליכה העצמאית האופטימאלית.
    אני מצרפת קישור לכתבה על תחילת ההליכה ובמקביל ממליצה לך לנסות לבדוק את האפשרות של קבלת יעוץ מקצועי לא רק מפיזיוטרפיסטים אלא גם ממלווים התפתחותיים שונים.
    את יכולה להיעזר באתר שלנו של מרכז "צעד ראשון" יש לנו מדריכים מומלצים בכל הארץ לפי איזורי מגורים.
    http://www.first-step.co.il/html/hamlaza.htm
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לזחול
    דיאנה
    11/08/2007

שלום רב,
    בתי בת ה- 6.5 חודשים מראה סימנים שמאוד רוצה לזחול, אני מניחה לפניה חפצים כדי לעודד והיא ממש מתאמצת כדי להגיע אליהם, אז היא מתקרבת תוך כדי התהפכויות רציפות ... זה מזה מצחיק שרואים את זה...
    בכל אופן , איך אני יכולה לעודד אותה או האם ישנם תרגילים לעידוד הזחילה?
    תודה מראש
    דידי

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לזחול

הוספת תגובה

• זחילה

שי זילברבוש
    12/08/2007

הי דידי,
    תחילתה של זחילה מלווה בנסיונות שכן נראים לעיתים מצחיקים, תינוקות מוצאים לעצמם כל מיני דרכים מעניינות ויצירתיות להגיע לאן שהם רוצים להגיע בהתאם ליכולותיהם הגופניות והמוטוריות.
    בעיקרון הזחילה היא שלב חשוב מאוד שתינוק צריך לעבור כדי להמשיך את התפתחותו המוטורית בצורה אופטימאלית. במאמר יש תרגילים שאפשר לעשות בבית כדי לעודד את הזחילה הנכונה.
    גילה של בתך הוא גיל בו באמת הרבה תינוקות מראים סימנים ראשונים של זחילה.
    עייני בכתבה ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.
    לילה טוב
    שי זילברבוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות
    טליה
    08/08/2007

בני בן 6 חודשים. לאחרונה התחיל להתעורר בלילה בערך עד 5 פעמים ויונק 45 דקות עד שעה. זה לא היה כך כאשר היה בן 3-4 חודשים. אז הוא היה ישן לילה שלם בלי להתעורר, 7 שעות רצוף.
    כמו כן הוא לא מוכן להרדם לבד אלא רק בידיים.וקורה שכאשר נרדם ואני שמה אותו במיטה הוא מתעורר שוב ובוכה. מה ניתן לעשות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    13/08/2007

הי טליה,
    יש סיבות רבות להתעוררות לילית בגיל חצי שנה, היי עירנית האם זה לא שיניים? זה יכול להיות התפתחות מוטורית מהירה, התינוק באופן אוטומטי עושה תנועה מוטורית חדשה שלמד וזה עשוי להעיר אותו. זה יכול להיות תחילתה של חרדת נטישה שהיא שלב התפתחותי. הדרך בה תבחרי להתייחס לזה היא שתקבע את ההמשך של ההתנהגות. בגיל חצי שנה עדיין תינוקות רבים אוכלים בלילה, את יכולה להגביל בלילה את הארוחות לפעמיים, אחת בסביבות חצות והשניה שסביבות 5 בבוקר ובשאר ההתעוררויות לתת מים או לנסות להרדים בדרכים אחרות. יש ספרים רבים בנושא שינת תינוקות, ראי למה את מתחברת. יש שיטות רבות מ"שיטת החמש דקות" לשיטת "לישון בלי לבכות". יש גם את הלוחשת לתינוקות. ראי מה מתאים לך והיי עקבית.
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 חודשים
    קטיה
    06/08/2007

שלום,
    בני בן 6 חודשים, לעתים קרובות מאוד כאשר אני עושה לו עיסוי או מחזיקה לו את הרגליים או את ידיים אני שומעת מעין קליקים כאלה. רציתי לדעת אם זה נורמלי.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    13/08/2007

הי קטיה,
    לא הייתי נבהלת אבל אני לא מתמחה בזה והייתי ממליצה לך להתייעץ עם אורטופד ילדים.
    יום טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלותית?
    מיטל
    06/08/2007

הי,
    ביתי הראשונה בת שנה וחודשיים , החלה ללכת לפני כשבוע וחצי , זחלה על שש בגיל 8 חודשים ומאז היא זוחלת אחריי לכל מקום אבל לכל מקום!! לשירותים לחדר שינה כשאני שוטפת כלים היא נצמדת לרגליי ולא מרפה.
    היא יכולה לשחק עם עצמה כמה דקות אך אם נכנסתי לחדר אחר או לשירותים היא מגיעה אליי תוך שניות ונשארת איתי עד שאחזור איתה לסלון. האמת שזה קצת מעיק. אני נמצאת איתה בבית, מניקה אותה . היא מאוד קשורה לאביה , כשהוא מגיע מהעבודה ה"תלותיות" מסתיימת. היא גם אוהבת את אחותי, אחי , אימי ואבי ויכולה לשחק איתם ולא להסתכל עליי אם אני נמצאת באיזור. בחוץ זה לא כך.
    אני לא חושבת להכניסה לגן עדיין אלא רק בגיל שנתיים אך רציתי לדעת מה זו התופעה הזו ומה אפשר לעשות? מה יהיה כשארצה להביא לה אח או אחות? האם זה מעיד על היותה תלותית?
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    תלותית?

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    06/08/2007

הי מיטל,
    מאוד אופייני לגיל הזה להיות צמוד לאמא, אולם את גם מתארת שהיא יודעת לשחק עם עצמה עד שאת נכנסת לחדר, טפחי את זה כי זה חשוב מאוד. בנוסף נסי להפגיש אותה עם תינוקות בני גילה. למרות שבגיל זה עוד לא משחקים אחד עם השני אלו מקומות בהם היא תהיה זקוקה לך פחות כי יהיה לה מעניין. אין לך מה לדאוג לגבי היותה תלותית, זה בהחלט עובר. את פשוט צריכה לשחרר אותה קצת יותר, לתת לה להיות יותר עם אנשים נוספים, כמו דודים, סבים וכו. סך הכל היא נמצאת איתך רב הזמן ואת הדבר הקבוע בחייה ולכן טבעי שבשלב זה תרצה להיות קרובה אלייך.
    יום נפלא
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי הילד שלי יתחיל ללכת לבד?
    חסוייה
    05/08/2007

יש לי ילד בן שנה ו3 חודשים נכון להיום הוא עומד לבד לכמה דקות ונופל
    רציתי לדעת מתי הוא יתחיל ללכת והאם יש משהו בכדי לזרז את ההליכה שלו הוא צריך ללכת לבד עד ה 1.9 בכדי שיוכל להיכנס לגן.

הוספת תגובה

• תגובה לשרונה

דבי גרוס דולב
    05/08/2007

שלום שרונה
    קשה לי להגיד מתי הילד שלך ילך לבד או וקשה להבטיח שילך בעוד פחות מחודש.
    איך הייתה ההתפתחות שלו עד כה?
    פעמים רבות יש פחד מהתחלת הליכה בשל חוסר מסוים בשיווי משקל, מה שאת יכולה לעשות זה לתת לו הרבה חווית של תנועה במרחב כדי לפתח את יכולות שיווי המשקל שלו.
    הרבה הנפות באוויר, סיבובים, להושיב אותו על כדור פזיו ולהזיז מצד לצד וקדימה ואחורה,
    ובכלל סוגי תנועה שיעבדו על שיווי המשקל.
    שיהיה בהצלחה
    דבי ועידן, מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    05/08/2007

05.08.07 15:12

שלום..

רציתי לדעת מה את אומרת על ילדתי בת השנה וחצי שאין לה שום בעיה להפרד ממני למטפלת/סבא וסבתא/דודים-אפילו למס' ימים..

מבחינתי אני אכן טיפוס שמשחרר לא חונק לא תלותי ולא היסטרי אפילו שמדובר בבת ראשונה וקטנה.

אבל.. מה שמצחיק הוא שגם כשהיא חוזרת היא לא תמיד מתלהבת
    לראות אותי .. - רציתי לדעת אם זה שהיא לא קשורה אלי כ"כ זה מראה שאני מידי משחררת או לא מספיק אימהית או שזה מוכיח שהיא חברותית ועצמאית..?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    06/08/2007

הי תמר,
    יש פעוטות שאכן יותר קל להם להשתחרר מהוריהם, זה לא אומר עלייך שאת פחות אימהית מאמהות אחרות. בכל אופן את צריכה להרגיש אם זה מתאים לך או לא, סך הכל היא נשמעת ילדה חברותית, אבל אם זה נראה לך מוגזם, נסי לבלות איתה קצת יותר זמן איכות ולחזק איתה את הקשר.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה-כיצד ומתי?
    תמר
    05/08/2007

ביתי בת שנה ושמונה חודשים

בתקופה האחרונה היא אומרת "קקי" בזמן שהיא עושה את צרכיה .
    שאלתי-האם כדי כבר עכשיו-להתחיל בתהליך הגמילה או שמא זה מוקדם מידי ואז עלול להתפרס על פני תקופה ארוכה מאוד.

יש לציין שבפעמים בודדות היא מסמנת אפילו לפני שהתחילה לעשות קקי.

איך יודעים האם הילד בשל? ומה הגישה שלך בנושא- כלומר איך בפועל מתחילים.. אני אמא לילדה ראשונה.. לכן הכל חדש..

האם יש גיל ממוצע להתחיל עם זה- השיקול שלי הוא בין היתר ,האם יש לבדוק עם המטפלת שלה של השנה הבאה אם יש שיתוף פעולה מצידה בנושא או שאין קשר להתחלתי בפעילות הגמילה?

אודה לך על תשובבתך,

תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה-כיצד ומתי?

הוספת תגובה

• גמילה

עינת דולב-הדס
    06/08/2007

הי תמר,
    לגבי הדמילה לדעתי יש לחכות עד שהילד יכול טכנית לעשות גם פיפי וגם קקי בשירותים או בסיר אחרת יהיו הרבה פיספוסים וזו תהיה עוגמת נפש בשבילו. בעיקרון לכי עם בתך, אם את מרגישה שהיא מוכנה לכי על זה. הגמילה צריכה להיות שלה ואת שם רק כדי לתמוך בה. שבחי אותה על ההצלחות והתעלמי מהפספוסים. חשוב לשים לב אם היא אומרת שהיא רוצה תחתונים רק בגלל שכל חבריה או שהיא רואה אתכם עם תחתונים. האם היא מבינה שכשיש תחתונים צריך לשלוט בצרכים? אלו שני דברים שונים.
    שנה ושמונה זה קצת מוקדם לטעמי. אבל ראיתי גם ילדים גמולים בני שנה וחצי, בעיקר בנות. כל ילד הוא שונה וצריך להכיר אותו כדי לדעת. תקשיבי לה וכבדי אותה ושיהיה בהצלחה.
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנה וחצי ועדיין זוחל.
    יעל
    03/08/2007

בני בן שנה וחצי ועדיין זוחל.
    האם נורמלי?

הוספת תגובה

• תגטבה ליעל

דבי גרוס דולב
    03/08/2007

שלום יעל
    לא קיבלתי מספיק פרטים לגבי ההתפתחות המוקדמת של בנך, כיצד הייתה עד עכשיו?
    האם היו עיכובים בהתפתחותו? מתי התהפך? מתי התחיל לזחול?
    בגדול, שנה וחצי הוא הגיל העליון בו אנו רוצים לראות הליכה, האם בנך נעמד?
    אנא עני על שאלותי ונמשיך בדיון.
    בברכה
    דבי ועידן, מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה