מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלות תפקודענבל07/09/2012
שלום לאנשי המקצוע ולמשרוולים,
אני עומדת בפני ניתוח שרוול ומכיוון שבחרתי מנתח נהדר עליו אני סומכת, השאלות שלי הן כבר ברמה ה'מה קורה כשמגיעים הביתה'. יכול להיות שאלו שאלות זניחות, אבל אני רואה שעונים כאן גם עליהן :)
אני גרה בבית בן שתי קומות ומתניידת בינהן. האם זה אפשרי לאחר החזרה הביתה (האישפוז בן יומיים)?
לאחר כמה ימים אפשר כבר לצאת מהבית, אפילו לסיבוב קצר בשכונה או לשבת בבית קפה (ולשתות רבע כוס תה פושר...)?
אני אם לתינוקת בת חצי שנה וכמובן שחייבת להרים אותה. מה אוכל לעשות? מה לא? לכמה ימי עזרה איתה אני צפויה להזדקק? כן, גם אלה שיקולים בכדי לקבוע תאריך לניתוח...
רוב תודות לעונים וסוף שבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהיה בסדר...
שירלי07/09/2012היי, אני חודשים אחרי שרוול, עם ירידה של קילו. למעשה הורדתי הכול, ואפילו טיפה יותר... אני אמא לשלושה, וגם לי היה ילד בן שנה שעברתי את הניתוח. אין ספק שבהתחלה תצטרכי קצת עזרה, אך זה לא סוף העולם... אני דווקא ניסתי לחזור לעצמי כמה שיותר מהר, אז כל פעם עשיתי עוד קצת.. בהתאם ליכולות שלי. העצה שלי- אל תקחי דברים בכבדות, שוחחי עם בעלך ותסבירי לו שהוא יצטרך לעזור קצת יותר עם הקטנה... אבל באמת שזה לא נורא... היומיים הראשונים קשים, אבל אחר כך, הכול שטויות... אני מאחלת לך הצלחה, תקשיבי להוראות ואל דאגה, את בטוח תהיי פצצה!!!!ב ה צ ל ח ה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמספרים נעלמו לי בטעות...
שירלי07/09/2012אני 10 חודשים אחרי שרוול, וירדתי 50 קילו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו! 50 קילו בעשרה חודשים?!
ענבל08/09/2012מרשים מאוד!!!!
תודה שענית לי, אלו דברים שמי שעברה יכולה להבין :)
העניין אינו בעלי. אני יודעת שאצטרך עזרה, השאלההיא כמה זמן כי הוא והורי יהיו פחות זמינים לי בשבוע שלאחר הניתוח, ואני לא רוצה להזיז בשבועיים קדימה כי אז זה כברמסתבך עם דברים אחרים, בקיצור- אין ברירה.
אז אני אשמח אם תוכלי לומר לי מה יכולת לעשות בשבוע שאלחר הניתוחכדי שאוכל לנסות לתכנן במי להעזר ומתי.
דרך אגב,איך היה במדרגות, אם היו כאלה?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שירלי08/09/2012כן, היו מדרגות, גם אני גרה בבית עם מדרוגות בתוכו, ועליתי לאט לאט, תראי, רוב הכאבים זה בבית חולים, שחוזרים הביתה מרגישים יותר טוב...תחשבי על זה שזה לא לנצח, אני כל כך שמחתי שזה נגמר, ושמעכשיו אני הולכת לחיים חדשים שהתמקדתי רק בזה.. לא סתם אומרים- תחשוב טוב, יהיה טוב... מאוד חשוב להיות חיובי, ככה ההחלמה תהיה יותר קלה.... הכול עובר, ויהיה בסדר.... את תוכלי לעשות הכול, אבל לאט... כמובן לא לרוץ מרתון... אבל הכול לאט... אני יכולה להגיד לך שביום הרביעי כבר קילחתי את הילדים... תהיי אופטימית, ובמידה ויש כאבים תקחי אופטלגין, זה עוזר. יהיה בסדר, אני מחזיקה לך אצבעות!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעת אותי מאוד
ענבל08/09/2012ויותר מזה- את הורי שבדיוק יהיו בחו"ל :)
זה בטח הרבה יותר פשוט מהקיסרי....
הרבה תודה וכל הכבוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גלית09/09/2012ענבל, כל הכבוד על האומץ! בטוחה שתעברי את זה כמו גדולה.
מצטרפת להמלצה של שירלי על אופטלגין - ואפילו הייתי ממליצה על אופטלגין נוזלי - הוא נהדר וגם יסייע לך לשלוט בכמות התרופה ביתר דיוק
בהצלחה! מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה ופעילות ספורטיבית לאחר ניתוחאוגוסט3106/09/2012
אני 6 ימים אחרי ניתוח שרוול ומרגיש שיציאה החוצה להליכה ופעילות ספורטיבית בעצימות הדרגתית יכולה לעזור לי בתקופת ההסתגלות וההחלמה.
גם הכלב שלי מסתכל עלי במבט מתחנן להחוצה :-)
מצד שני גם כיום כשאני יושב בבית וללא פעילות אני מתקשה לשמור על משטר של ליטר וחצי שתיה ליום ומרגיש די מיובש.
אשמח לטיפים מהוותיקים איך הולכים ושותים באופן אפקטיבי.
מה ואיך שותים לפני, אחרי, ותוך כדי פעילות ספורטיבית?
איך יודעים ששתינו מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה ופעילות ספורטיבית לאחר ניתוח - תגובה
שולה זק10/09/2012שלום רב,
אמנם אתה כבר 10 ימים אחר היתוח אבל עדיין בתקופת החלמה והתאוששות. אל תשכח שעברת הרדמה והגוף עדיין בסטרס.
יש לחזור בהדרגה ל]עילות מלאה. הליכה קצרה ואיטית אפשר להתחיל לעשות.
לגבי שתיה. אכן יש לנסות לשתות כמה שיותר. לגימות קטנות ובאיטיות. לאט לאט תוך 3 חודשים תחזור לאכול תפריט רגיל בכמויות קטנות. אתה חייב להתחיל לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים. אני בטוחה שהגוף יכתיב לך כיצד להתנג ולהתנל.
ממליצה לפנות לדיאטנית ולהיות במעקב לפחות בחודשים הראשונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוחמוריה06/09/2012
ביום שישי האחרון עברתי ניתוח טבעת.
כשבוע לפני הניתוח היו לי כאבים באיזור הצלעות מצד שמאל למעלה וחשבתי שזה מהלחץ .
לפני כיומיים חזרו הכאבים וכששאלתי את הרופא המנתח הוא אמר לי לקחת אופטלגין זה כאבים לאחר הניתוח והוא היה בבטן והכל היה בסדר.
לאחר שהורידו לי את התפרים הרגשתי גוש קטן על הצלעות במקום התפר והיום אני עם כאבים ולא יודעת כבר מה לעשות.
אודה לעזרתכם הדחופה.
מוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח - תגובה
שולה זק10/09/2012סליחה על האחור בתשובה.
מקווה שהכאבים עברו והם נחלת העבר.
בכל מקרה - יש לפנות לרופא המטפל באם את חשה כאטבים או אי נוחות. לא ניתן לתת עצות כתובות ללא בדיקה רפואית.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב ירידה במישקל לאחר שרוולשרה05/09/2012
שלום רב
אני מנותחת חדשה(30/8/12) רציתי לדעת מה תהליך נכון לירידה במישקל מה לא טוב ומה מוגזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכללי כל אחד לגופו .אין תחשיב מדויק
יגאל מויאל06/09/2012וככלל כמובן שבשלושה החודשים הראישונים יורד המאסה הגדולה ולאחר מכן לאט לאט ובכייף חחחחח . שהיה בהצלחה הרבה סבלנות .ושתות הרבה מים קרים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה דחופה לרופאtי605/09/2012
אני שלושה וחצי חודשים אחרי שרוול. כל הזמן הזה חשבתי שאת האומפרדקס צריך לקחת רק בבוקר(רק ביומיים האלו נודע לי שצריך לקחת גם בערב...זאת לאחר שאני סובלת כבר כמה ימים ממצב של הרבה גזים וגרפסים -לא נעים) האם ייתכן שזה עשה לי נזק כי לא לקחתי את התרופה בערב? מה לעשות כעת? להתחיל לקחת בערב? האם זה קשור לגזים המעיקים? דואגת...:/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה דחופה לרופא - תגובה
ד``ר דוד גויטיין10/09/2012נסי לעלות לפעמים ביום ותראי אם עוזר לתחושות הלא נעימות למרות שמה שאת מתארת מתאים יותר לבליעת אויר כתוצאה מאכילה מהירה. אם עוזר - יופי. אם לא, אפשר בשלב זה לשקול הפסקת התרופה - חלק מהמנתחים נותנים לחודש, אחרים ל- 3 ואפילו יש הממליצים לחצי שנה אחרי ניתוח. בעולם אין קונצנזוס והדבר נתון לשיקול דעת והתייחסות גם להשפעה הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מנתחגלוש05/09/2012
שלום לכלום,
התגעגעתי ,
שאלה בשביל חברה
אשמח לדעת אם יש מישהו /מישהי שנותחו ע"י דר' מחמוד בדרייה או דר' סוסמיליאן סרחיו
מביה"ח ביקור חולים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין,
גלוש05/09/2012ביה"ח ביקור חולים בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ותמיכהtי605/09/2012
שלום כולם...אני מנותחת שרוול שלושה חודשים וחצי. ירדתי כ25 ק"ג עד כה. מרגישה שלאחרונה אני רוצה לזלול יותר ממה שיכולה ולעתים מגיעה כבר לביס האחד יותר מדי הזה שאחריו כבר מרגישה עומס יתר ותחושה כללית רעה. בערך חודשיים לא הייתי אצל תזונאית כי איני מוצאת מישהי שתענה על הצרכים שלי בתהליך...האם מישהו יכול להמליץ לי מה האפשרויות? איך להתמודד? מה לאכול? מה כמויות סבירות לאכול כרגע? ממש אשמח לכל עזרה והכוונה...ולא להפנות אותי לתשובות שכבר ניתנו, אני ממש זקוקה להכוונה אישית בהתאם לי, ממש מרגישה חסרת אונים כעת....המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחושה הזאת מוכרת
yarden05/09/2012וכל אחד עובר אותה ,במהלך הירידה במשקל ,חלקם אחר חודשים מספר..אין ספק שלחיות מכפית אוכל זה לא אפשרי ,עם הזמן הגוף דורש וגם את תראי שאם אין אוכל מספיק אין אנרגיה לגוף וזה הדלק ,שמחזיק אותנו.הכמויות שאת מדברת הן אפסיות לכמות שאכלנו לפני הניתוח ואם אכלת יותר ..לא נורא , בקשר לעומס שאת עוברת ,זה חלק מההנהלות שלך עם הגוף,רק את מרגישה אותו ..יש כמות שאת אוכלת וישנו מצב שאת מרגישה כבר את האי נעימות ,אז מפסיקים.לפעמים עוד טעימה של כפית עושה שמות לקיבה..לאכול לאט ,חלק מהניתוח זה ללמד אותנו ,לאכול לאט ,ללעוס טוב ,לדעת להפסיק את האוכל ,עדיף להוריד כפית ..לאכול מסודר עם הארוחות כל 3 שעות ואם קשה אפשר אחרי שעתיים ,לא קרה כלום ,צריך לזכור אלו כמויות קטנות.לפזר אותם לאורך היום.לשתות ולא עם האוכל ,חצי שעה אחרי האוכל לגימות ,לא לשתות עם קש. וממליצה לך לפנות לדיאטנית ,זה עוזר המון ,נכון שלא תמיד מוצאים אחת שמתאימה:) אבל מעט סבלנות ,מסתדרים ,זה גם תהליך.חוץ מזה יש אם אני לא טועה דרך הקופה ,שנמצאת באיזור שלך או ללכת לעיר אחרת ,מדינה קטנה ושווה את המאמץ בסה"כ ,הפגישה היא בהתחלה פעם בשבוע וולאחר פעם בחודש..זאת תקופה מרתקת ותזכרי שיש לך "חלון הזדמנויות" של שנה ,לרדת במשקל כי אח"כ זה כבר נהיה קשה.בהצלחה ושנה טובה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ורעב
נילי06/09/2012שלום לך. אני עברתי ניתוח שרוול לפני 10 חודשים. תשובה שלי לא תחליף את יעוץ ומעקב מקצועי, ואת חייבת למצוא דיאטן/דיאטנית ב ר י א ט ר י ת ! תבדקי בבית חולים בו עברת את ניתוח או בקופת חולים שלך. למשל בקו"ח כללית פתחו מרכזים בריאטרים. עכשיו לעינייננו .
-ארוחת בוקר - במשך שעתיים מאז שהתעוררת - חובה. על הבוקר צריך לשתות לפחות כוס מיים, להמתין 20-30 דקות ולאכול א.בוקר. מה אוכלים ?
1. קרקר/פתית עם גבינה, מעדן, יוגורט, אפשר להוסיף כף קורנפלקס עדין.
- לשתות מים כל שעה - כוס (לפחות חד פעמית), לא בשלוק אחד.
- ארוחת ביניים - ארטיק דייאט או מופחת שומן, יש מבחר ענק, למשל מאגדות שטראוס.
אפשר לאכול קרקר עם ביצה + כפית מיונז מופחת קלוריות או קרקר עם רבע אבוקדו.
- ארוחת צהריים - מרק ירקות (כוס בערך), או קציצה מבושלת מדג, עוף, הודו או בקר. תוספת בצד - כף חומוס, כף טחינה, כף פירה ירקות מבושלים. או חזה עוף בגריל, או מנת דג מבושל או אפוי. צריך לאכל הרבה חלבון ולשתות מים.
- ארוחת ביניים - סלט טונה במיים עם תוספות כמו מלפפון חמוץ קצוץ, ביצה, תירס וכו'.
- ארוחת ערב - חביתה, שקשוקה לא חריפה (ביצה 1), פסטה מקמח מלא, גבינה לבנה עם תוספות (שמיר קצוץ, 10 צימוקים, קורנפלקס עדין, או לערבב כף קוטדג' עם כף יוגורט וניל, גבינה מוקצפת לילדים - יש ים של מוצרים טעימים ובריאים).
יש לך כאן 5 ארוחות, תאכלי כל 3 שעות, מקסימום - 4,.
את מפספסת ארוחות לדעתי, ולכן מרגישה את רעב.
תקפידי לאכול הרבה חלבון (ביצים, דגים, בקר, הודו אדום) - פעמיים ביום !
אל תשכחי לקחת ויטמינים.
- ליווי של דיאטנית - חובה, כי את חייבת לבצע בדיקות דם כל 3 חודשים ולהכנס למעקב !
בהצלחה,
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
tי606/09/2012ווא זה נשמע לי הרבה מדי אוכל...חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא,
נילי09/09/2012הכמות של אוכל - דבר מעוד אישי, אבל בדרך כלל, נע בין 150 ל-250 גרם. אוכל מוצק - פנכנס חות, אוכל נוזלי - יותר. יש עוד הרבה מאכלים שלא מוזכרים כאן, אני אישית אוהבת דייסת קבאקר (שיבולת שועל), מרק עוף עו איטריות וכו'.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לשבוע שניארי03/09/2012
מה מותר לאכול בשבוע שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לשבוע שני - תגובה
שולה זק03/09/2012קודם כל לקבוע תור לדיאטנית ולקבל תפריט שמתאים ומאוזן.
בשבוע השני אפשר לאכול חלבי רך וארוחה אחת לא חלבונית כמו פירה / מרק טחון /רסק תפוחים . מינימום שתיה- ליטר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומן אשפוז - אוגוסט 31משורוול בקרוב02/09/2012
יומן אשפוז - אוגוסט 31
אתחיל בתודה לחברי הפורום, קראתי את היומנים שלכם ונעזרתי בהם לדעת לאן פני מועדות.
נקבע לי תאריך לאוגוסט31 והכנתי את עצמי בדיאטת פחמימות כ- 3 שבועות 7 ק"ג פחות.
השלמתי את כל הבדיקות המקדימות בהצלחה מלבד בדיקת גסטרוסקופיה שבה נתגלה חיידק בקיבה, טופלתי באנטיביוטיקה משולשת וכדור לטיפול בדלקת בקיבה לפני הניתוח.
כשבוע לפני הניתוח נחבלתי בצלעות בסחנה – גן השלושה מה שהעמיד בסכנה את קיום הניתוח במועד
ובכל זאת לאחר צילום במיון ואישור שאין פגיעה בריאות או חלילה שבר בצלעות למרות כאבים עזים הגעתי ביום חמישי 21:00 לבי'ח אלישע כמתוכנן.
בקבלה שילמתי ומילאתי טפסים ולמחלקה – בגלל הכאב בצלעות התקשיתי לשכב ולכן הזריקו לי וולטרן וכך ישנתי שנת ישרים לילה שלם לאחר שבוע שסחבתי כאבים בצלעות בבית.
5 וחצי השכמה, חומר להסרת שיער מהבטן, מקלחת, ולמטה לחדר קבלה לניתוח בצעידה.
לקחו ממני פרטים ודגמו חום, סוכר, לחץ דם, וכדומה אשתי הגיעה, נשיקה, נעלתי ערדליים, לבשתי כובע, פיפי אחרון (בכדי להימנע מקטטר) ולחדר הניתוח.
מיטה צרה, חיברו אותי למכשירים, אינפוזיות, ועוד כל מיני... ואז בלי שאני ארגיש התעוררתי לקול קריאה חוזרת ונשנית בשמי . התעוררתי והודיתי בהתרגשות לכל מי שרק יכולתי מסביבי.
מצאתי את עצמי בחדר התאוששות למשך 24 שעות (יום שישי) – באלישע מקובל להתאושש בטיפול נמרץ.
להפתעתי עבר די בקלות, בעיקר תוך שינה ומשככי כאבים. אפשרו לאשתי להיכנס למשך דקות ספורות בלבד.
למחרת (יום שבת בבוקר) העבירו אותי לחדר קינג דויד באלישע, חדר לבד עם נוף לכרמל ולים כמו מלון – פירסט קלאאאס.
דר עסליה ביקר אותי אמר שהכול בסדר ונתן הנחיות לתרופות לצוות. כל היום הייתי צמוד לאינפוזיה ולנקז, משתדל לצעוד הרבה ולנשוף לתוך מכשיר עם כדורים שנתנו לי בכדי למנוע דלקת ריאות.
למחרת (יום א') התעוררתי ממש בסדר, שגרה מאוד דומה ליום הקודם, פגישה עם דיאטנית, בשעה 17:30 דר' עסליה הגיע לבדוק אותי והחליט שאני יכול להשתחרר. נשימה עמוקה והופפפ הנקז החליק החוצה.
זהו לא מזמן נכנסתי הביתה עייף ומחורר מכל הזריקות והאינפוזיות ואני די לחוץ מה יהיה בהמשך? מה אוכלים? מה אם יכאב? ואיך לומדים לאכול מחדש כמו תינוק שרק נולד?
אני מקווה שעשיתי את הצעד הנכון ומאחל לכולכם לעבור את התהליך בקלות יחסית.
לסיום אני רוצה להודות לדר' עסליה ולצוות באלישע, אנשים מיוחדים מסורים ומאוד מקצועיים שגרמו לי להרגיש בטוח בכל שלב בתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומן אשפוז - אוגוסט 31 - תגובה
שולה זק02/09/2012שהיה בשעה טוב ואני משוכנעת שבחרת בדרך הנכונה.
החלמה מהירה מהחבלה ומהניתוח ונשמח לקרוא על ההתקדמות והתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום למשורוול החדש!!!
אני04/09/2012שלום לך משורוול חדש!!!:-)))
קודם כל מזל טוב!!!!
האם עשית את הצעד הנכון?ברור!!!!!וכל הכבוד על ההחלטה הזאת!!!מעתה והלאה חייך יהיו שונים מהחיים בקודמים שלך.קודם כל עליך להישמע להוראות הדיאטנית ולאכול אך ורק שהתאם לכל מה שתאמר,שנית עליך להקנות לעצמך הרגלי חיים חדשים,כמו לאכול כל 3 שעות,לשתות הרבה ולהתחיל לאט לאט בהליכות ועם הזמן לשלב גם התעמלות על מכשירי כושר!!!אני לפני הניתוח שקלתי 170 קילו ובקושי הלכתי לשרותים ולאכול במטבח בבית ולא האמנתי שאני אתחיל לעשות התעמלות על מכשירי כושר,אבל כן יש גם הפתעות לטובה בחיים!!!וברוך השם שכך!!!אז הנה עברו בדיוק 7 חודשים אחרי הניתוח.ברוך השם הורדתי 35 קילו וכעת אני על אמצע הדרך כשאני שוקלת 135 קילו. על פי הכרורג שלי אני אמורה להגיע למשקל של 90 ק"ג. יש כאלה שחולמים על 60 אבל במקרה שלי של 170 קילו ביום הניתוח החלום והתקווה הוא לפחות 90.ברוך השם ירדה לי הסכרת !!!וזה הכי חשוב...אני לא יודעת אם יש לך סכרת וכמה אתה שוקל,אבל אם יש לך אתה בוודאי יודע איזה תאבון מתפתח בעקבות הזרקות של אינסולין וכמה קשה להתגבר עליו. לפני הניתוח הייתי מחוברת בבית למכשיר חמצן,הייתה לי סכרת קשה שכמעט רצחה אותי,נחנקתי בלילה והיה לי דום נשימתי,כמעט לא הלכתי.והנה אחרי הניתוח,ממש אחרי השבוע הראשון שבו הורדתי 10 קילו יצאתי לטיול בפארק עם הכלבים היקרים שלי!!!והייתי הכי מאושרת בעולם!!! ו ההתחלה הייתה קשה,צעד אחרי צעד,5 דקות הליכה 10 דקות ישיבה ושוב וככה בערך חודש.ואז אם הזמן רק הולך ומשתפר בלי העין הרע וברוך השם !!!!!! הסכרת חלפה,החזרתי ליד שרה את מכשיר החמצן,התחלתי ללכת - היום אני מטיילת בכיף שעה שלמה על הכלבים שלי בפארק וגם מתאמנת יום יום על מכשיר כושר שיש לי בבית - אליפטיקל - בנתיים 20 דקות ביום ובעזרת השם הזמן יעלה בהמשך!!!
אני לא אומרת שהדרך קלה,יש בהתחלה הרבה הקאות גם אם נשמעים להוראות הדיאטנית,הרי בכל זאת מדובר בניתוח גסטרו!!! בהתחלה יש קצת כאבים וקצת אי נוחות - אבל התוצאות שוות את הסבל!!!וכמובן שבשביל להיות בריא ויפה כדאי וצריך גם קצת לסבול.אני עוד באמצע דרכי,אבל אני מבינה שעשיתי את הצעד הנכון ביותר בחיים שלי - ניתוח מציל חיים!!!
אני מחזיקה לך אצבעות,הא-ב של הכללים אחרי הניתוח זה הפרדה שתיה מאוכל,מותר לשתות רבע שעה לפני האוכל או חצי שעה אחרי,צריך לאכול כל 3 שעות, בין הארוחות לשתות הרבה הרבה מים - מינימום ליטר ליום,לאכול ארוחות קטנות בהישמע להוראות הדיאטנית בלבד, ללעוס לאט והיטב,להוציא סיבים מן הפה שלא ניתנים ללעיסה.בשבוע הראשון שבו אתה נמצא עכשיו ולמשך שבועיים הכלכלה שלך תהיה בעיקר יוגורטים,גבינה לבנה,קוטז',ג'לי ומרק צח.
כמה טוב להיזכר יחד עם מנותחים חדשים את תחילת המסע הארוך הזה!!! :-)
המון המון בהצלחה וחיבוק חזק!!!ושוב מזל - טוב!!!
בברכה,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשורוול חדש
אוגוסט3104/09/2012אנה תודה על תגובתך.
הדרך שלך מרשימה ומעודדת, והטיפים שלך עוזרים לעשות שכל ולעודד והכי חשוב מגיע לך לחיות יותר טוב.
גם אני הגעתי לניתוח חולה בשלל גורמי סיכון כולל בסכרת וגם אצלי כבר במדידות בביה'ח ללא כל טיפול תרופתי הגעתי לערכי סוכר מאוזנים - 130, התחלתי במשקל 165 והיום 4 ימים אחרי ניתוח 12 קג פחות (כולל ירידה כתוצאה משבועים דיאטת הפחממות).
הקריאה בפורם הכינה אותי לניתוח וכל הזמן דאגתי לעשות הכל בכדי להצליח שם.
והיום כשאני אחרי, למרות שיחה קצרה עם דיאטנית מרגיש שההתמודדות האמיתית מתחילה עכשיו ולתמיד ואני שמח שיש שותפים לדרך ללמוד מהם.
עבור אדם שלאכול הייתה הבעיה האחרונה שלו, ללמוד לשתות רבע כוס מים ולחכות לגזים שיפנו מקום להמשך זה סוג של שוק שאני לומד כמו כולם להסתגל אליו בנוסף לטיפול התרופתי לשבועים הקרובים (זריקות לדילול דם, כדורים לכאבים ולצרבת ועוד. וכן החשש והמעקב היומיומי על ערכי החום שתורם גם הוא את חלקו לעלית מפלס הלחץ).
אני מאמין שעשיתי צעד נכון ומקווה לעבור את תקופת ההסתגלות בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשהיה לך בהצלחה בהמשך והמון בריאות .
יגאל מויאל04/09/2012המלצה שלי לשבוע הראשון ארטיקים קרח עוזר בהחלמה ואם הבחילות .
שתיה וכמה שאפשר.{אני שנה אחריי -65 קילו} השמח לעזור וליעץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
עופר27/10/2012שלום
אני שלושה שבועות אחרי ניתוח שרוול ויש לי שאלה, איזה פעילות גופנית מותר או אסור לעשות האם מותר ללכת למכון כושר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית - תגובה
שולה זק27/10/2012אחרי שלושה שבועות קצת מוקדם ללכת למכון כושר. מה שכן מומלץ לעשו הליכות מתונות.
כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי מכון כושר. בדרך כלל אפשר אחרי 6 שבועות לחזור לפעילות סדירה - מתונה בהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עלויותשני02/09/2012
עם הייתי ביעוץ אצל רופא פרטי באסותא (באמת רופא מדהים) ובכללית נתנו לי את המחירים במידה ויש לי כללית מושלם או פלטינום וזה הרבה כסף בשבילי האם אפשר ללכת למשל לבית חולים רגיל שאני יודעת שאותו רופא מנתח שם (אם אני לא טועה זה תל השומר הרופא הוא דר' ספיבק) כמה יהיה שם התשלום? ומישהו מכיר או ממליץ על דר' ספיבק שלפי ההתרשמות הראשונית שלי הוא מקצוען ומאוד נחמד ממש לב טוב תודה שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי עלויות - תגובה
שולה זק02/09/2012בבית חולים ציבורי אין עלויות לניתוח.הניתוח הוא בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנותחתי אצלו בסוף אוגוסט.. והגעתי אל
קאריו16/09/2012רופא מדהים מקצועי ללא רבב סובלני , לא לוקח סיכונים יקי ומדהים...
את תיתקלי במתאמת שלו טלי ספיבק, גם מדהימה מקצועית ביותר.
ואינני יודעת האם יודעת אם תעשי זאת בתל השומר אף אחד לא מבטיח לך שהוא ינתח אותך....
רק באופן פרטי , ויש החזר תוך חודש מהמושלם 90% ז"א יצא לך לשלם כ 12.000 ש"ח ותקבלי חזרה כ 10.000 ש"ח שאת יכולה לחלק לשלושה תשלומים...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בנושא בדיקות דם ושלשוליםששי02/09/2012
אני 9 חודשים אחרי ניתוח שרוול באסותא עם ירידה של 47 ק"ג ועדיין יש לי שלשולים מדי פעם במיוחד לאחר שאני אוכל גבינה לבנה - האים זה תקין .
אני לא לקחתי שום כדור לאחר הניתוח וגם כיום לא.
בבדיקות הדם בילירובין גבוה -(2.5) חומצה פולית נמוכה -(4) (4.4) -RCB
המוגלובין -(12.6)
שאר בדיקות הדם תקינות כולל ברזל סוכר לחץ דם כולסטרול ושומנים.
האים עלי להתחיל לקחת כדורים של ברזל של ויטמין B12 וחומצה פולית .
מה דעתך ד"ר ניכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה ולד"ר ממתין לתשובה -תודה
ששי03/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר בנושא בדיקות דם ושלשולים - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה03/09/2012מה הכוונה שלשול? האם זה יציאה רכה או מס' יציאות גדול ליום. יכול להיות שנויים בהרגלי יציאה לאחר ניתוחים באריאטרים כאשר לרוב עצירות לאחר שרוול ויציאות רכות לאחר מעקף.
לגבי הויטמינים היית חייבת לקחת ויטמינים ב 6 החודשים הראשונים. כרגע תעשי בדיקת ויטמינים כולל B, D וברזל ותקחי באם יש חוסר. כבר צריך לקחת מומצה פולית.
לגבי בילירובין צריך לבדוק עם הרופא המטפל באם יש גם עליה בבילירובין ישיר ולפי זה לפעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס 17 לטבעתשירן02/09/2012
שלום אני בת 17 וחצי..וכבר שנה וחצי נלחמת עם כל האישורים
אישרו לי לבסוף הכל..ונשאר הטופס 17..
התאריך שנקבע לי הוא ב9.9
והגשתי בקשה לטופס 17 ב22.8 ואמרו לי שזה לא יגיע בזמן
אז דחיתי את הניתוח..לצערייי...
אממ רציתי לדעת אם יש איזשהו סיבות שהם לא יאשרו לי את ההתחייבות לטופס 17
*הגובה שלי הוא 1.57
*משקל שלי 98
*בת 17 וחצי בלי מחלות רק כולסטרול גבוהה
*זה הניתוח הראשון שלי,ואני חברה במאוחדת שיא ועדיף
אני כבר רוצה לדעת עם אני סוף סוף הולכת לשנות את החיים שלי..נמאס לי כבר לחכות בחוסר מודעות..
תודה רבה למי שיהיה לתת לי את התשובות :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 17 לטבעת - תגובה
שולה זק02/09/2012איני יודעת מי הכירורג שלך ומי הרופא המטפל.
בכל מקרה ה- BMI שלך מתחת ל -40
עד כמה שידוע לי הקריטריונים לבני נוער שונים מהקריטריונים למבוגרים.
עליך לפנות לרופא המטפל וולוודא הנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילה שאלהיהודית02/09/2012
עברתי ניתוח שרוול לפני כ-8 חודשים ,יריה של 36 ק"ג.
כל החודשים האלו עמדתי באכילה כמו שעון כל שלוש שעות,אבל מלפני שבוע אני אוכלת כל שעתיים וחצי וכמעט אני לא מגיע לשלוש שעות, דבר שמדאיג אותי.
אני במעקב דיאטנית בקופה היא אומרת שזה בסדר ....אבל הדבר עם השעות מדאיג אותי .....
מה הוא הדבר הנכון ? כל כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהילה תענה- תגובה
שולה זק02/09/2012היהודית...אזעקת ארגעה
את בסדר גמור. התהליך בסדר גמור וההתנהלות שלך הבסדר גמור.
גם אם תאכלי לעיתים אחרי שעתיים זה עדיין בסדר.
העיקר לאכול הרבה פעמים ביום. מנותקטנות. תפריט מאוזן. מעקב דיאטנית. מומלץ גם שילוב פעילות גופנית.
לעשות כל שלשה חודשים בדיקות דם במהלך השנה הראשונה אחרי הניתוח.
כמו כן נא לא לשכוח להרבות בשתיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהילה תענה- תגובה - תגובה
הילה כהן02/09/2012שלום יהודית ,
אני מסכימה עם מה ששולה כתבה , זה בסדר גמור העיניין הוא לא לעבור את השלוש שעות בין הארוחות ומצד שני רצוי שהרווח המינימלי יהיה שעתיים כדי לאפשר עיכול טוב של האוכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
יהודית02/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לאחר ניתוח שרוול.ארי31/08/2012
עברתי בהצלחה ניתוח שרוול לפני מס' ימים. כבר ארבעה ימים אני מתקיים מנוזלים בלבד. ע"פ התפריט עלי לחיות מנוזלים בלבד כשבוע ולאחר מכן ניתן להוסיף ריוויון אך עדיין להמשיך בנוזלים בלבד. ברור לי כי יש להקפיד על תפריט זה וכך גם אני עושה אולם כיצד ניתן לחיות שבועיים משתייה בלבד? האם יש משהו שיכול להקל על העניין? כרגע אני סובל מכאבי ראש וחולשה ומתקשה להבין כיצד אשרוד על שתייה וקרטיבים בלבד תקופה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לאחר ניתוח שרוול. - תגובה
שולה זק01/09/2012בשעה טובה
תיכנס לשאלות נפוצות תמצא המלצות לתפריט של הילה הדיאטנית ואני בטוחה שזה יתן מענה לשאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה אחרי ניתוח
ארי07/09/2012תודה על התגובה. נכנסתי וקראתי את השאלות והתשובות אך מצבי מחמיר. כבר 11 יום מהניתוח כיום אני מתקיים על נוזלים , קצת רויון וכמה כפיות רסק תפוחים ביום. ניסיתי לאכול כף פירה ללא הצלחה כיוון שהדבר גרם לי לכאבים. אני חלש ומותש והתור לביקורת הוא רק לרביעי הבא. עדיין לא מבין מה עלי לעשות האם זה נורמלי לחיות כל כך הרבה זמן ללא מזון ? מרגיש כי לא אוכל לשאת זאת עוד זמן רב. אשמח לקבל הצעות וטיפים ממי שכבר היה שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה אחרי ניתוח - תגובה
שולה זק10/09/2012אני ממליצה לגשת לדיאטנית ולקבל תפריט ככה נהוג וככה רצוי. כמו כן תיקח תוספי מזון - ויטמינים. אחרי שרוול מומלץ בין 3 ל- 6 חודשים לקחת תוספים. אתה יכול לאכול פירה, גבינות לבנות, מחית ירקות ולשתות הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון
אולגה10/09/2012ארטיק=כוס מים! הטיפ הכי גאוני שהביאו לי בשביל להכניס יותר נוזלים לגוף..
כמו ששולה רשמה, ויטמינים חובה חובה חובה ככה תשלים לאט לאט את החוסרים שמצטברים לך!
ולגבי אוכל... אם אתה כבר בשלב שמותר לך מעדנים, אז לא לוותר, ולטעום את כל סוגי המעדנים שמותר לך על מנת למצוא מעדנים מסויימים שכן יהיו לך טעימים ויזרמו לך..
בכל ביקורת שתלך אליה יגידו לך שאתה חייב להתחיל כלכלה רכה למה אתה פשוט תמשיך להרגיש חלש יותר ויותר...וכמובן שהמשקל לא ירד כמו שאתה חושב...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות
נילי11/09/2012שלום, אני אנסה לעזור קצת.
לא יודעת איזה תפריט יש לך דיד, אבל אני המליץ על כמה דברים על בסיס הניסיון האישי שלי.
בוקר - שוקו או נס על חלב (כמה שפחות מים, אם אפשר - בלי)
צהריים - כוס מרק צח (נוזלים בלבד) מבקר מבושל (לא משנה איזה מספר).
מרק זה - פעמיים ביום, כל יום, במשך חודש בערך. זה כמו מיים אבל יש בו חלבון וטעם אחר משאר המוצרים שמותרים כעת. אפשר לגון ולבשל עוף במקום בקר, או לשלב במשך היום את שני המרקים. יש לבשלם עם הירקות : בצל, גזר, בטטה, שורשים, תפוחי אדמה, דלעת, קישועים, סלרי. אבל ירקות לא אוכלים, זה יבוא בשלב מאוחר יותר.
צריך לשתות מים - כל חצי שעה חצי כוס.
אפשר לנסות חליטה של קמומיל - היא גם מרגיעה את הקיבה.
נגד כאבים - טיפות של אופטולגין (אם אין רגישות), 25-30 טיפות.
ארטיקים וגלידות דל שומן - 0%-2%, וללא סוכר, היום יש מבחר ענק של טעמים.
בשבוע ה-3 אחרי ניתוח תוסיף מאכלים כמו : מוס טונה על בסיס אשל (מתקון באינטרנט), מרק בקר/עוף עם ירקות מרוסקות (במרקם נוזלי), דייסת סולת נוזלית על חלב.
בתפריטים של בית חולים לא כותבים על מאכלים כאלה, אבל אי-אפשר להתקיים רק על דברי חלב, זה דוחה אחרי יומיים. אז קצת מחשבה והתיעצות עם הדיאטנית, ליווי צמוד של דיאטנית - וחיים יראו אחרת !
הרבה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט מצוין .
יגאל מויאל20/09/2012בהצלחה והרבה סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות - תגובה
שולה זק20/09/2012היי נילי
תודה על ההמלצות.
העברתי את המלצותיך לשאלות נפוצות על מנת שישרתו את כלל המנותחים המעונינים בתפריטים.
סופ"ש נעים וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולשרון31/08/2012
שלום לכולם, שמי שרון אני חיילת בת 20...כיום משקלי עומד על 95 ק"ג..הייתי רוצה לדעת אם במסגרת הצבא אני יכולה לעבור את הניתוח הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול - תגובה
ד``ר דוד גויטיין31/08/2012קודם כל עליך להיות בקריטריונים מתאימים לניתוח, קרי - BMI >40 או > 35 עם מחלות נלוות הקשורות להשמנה (סוכרת, יתר לחץ דם ועוד מחלות שאין להרבה נשים בגילך, תודה לאל). אם אכן את בתחום זה (כלומר גובהך < 154ס"מ) עליך לפנות לרופא היחידה ולבקש הפניה למרפאת השמנת יתר לפגישה עם כירורג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)