מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- קבוצות אימון למנותחי קיצור קיבהערן31/08/2012
שמח לעדכן על תוכנית אימונים קבוצתית חדשה אותה יזמה רשת גו אקטיב
לפרטים נוספים פנו אל הרופא המנתח (באיזור המרכז כרגע..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עלות השתתפות? איפה מתקיים?
tי605/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצות אימון
ערן05/09/2012הקבוצות יחלו פעילות בינואר ויתקיימו בסניפים הבאים-
תל אביב - איכילוב
תל אביב- הדר יוסף (החוויה האולימפית)
ראשון לציון מערב
נס ציונה
אשדוד
למשתתפים תהיה אפשרות להתאמן בכל אחד מסניפי הרשת
עלות - 400 ש"ח לחודש
העלות כוללת 26 מפגשים כמ גם מנוי רשתי מלא לחדר הכושר החוגים והפעילויות המתקיימות בהם
בחלק מהסניפים (אשדוד נס ציונה וראשון) יש בריכה חצי אולימפית!
ההרשמה מתחילה בימים הקרובים- פרטים במרפאות ואצל המנתחים.
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריטריונים לניתוחש.ב30/08/2012
שלום
הייתי השבוע בייעוץ לניתוח טבעת, הBMI שלי הוא 35 (1.62 שוקלת כ92 ק"ג), אני חברה בקופ"ח לאומית ושם מבקשים בנוסף לBMI מחלות נלוות - סכרת או לחץ דם - שאין לי אותם. מישהו יכול להגיד לי האם יש סיכוי שאקבל מהקופה אישור (אפילו בהשתתפות עצמית) עם הנתונית האלו? אשמח מאוד לקבל הכוונה מכיוון שהתור שלי לרופא המאשר את הניתוחים הוא רק לעוד חודשיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלי עוד קצת במשקל...
סיגל31/08/2012אני יודעתמשזה לא מומלץמאבל לי הייו חסרים מספר קילוגרמים ספורים לאישור הניתוח. פשוט חזרתי הביתה והעלתי במשקל במכוון. הגעתי לBMI 40 וקיבלתי אישור.מהיום אני שנה וחודשיים אחרי BMI 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריטריונים לניתוח - תגובה
שולה זק31/08/2012כפי שכתבת - יש קריטריונים לניתוח שניקבעו על ידי ארגון הבריאות העולמי. הניתוח בסל הבראות ואינו ניתוח כבקשתך ליופי וקוסמטיקה.
במקום לעלות במשקל - קילוגרמים שתצטרכי להוריד - תמצאי את הדרך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים ולרדת בנשקל.
ניתוח זה לא הוקס פקוס - נכנסים שמנים ויוצאים רזים. בשביל לרזות צריך לעבוד. להיות במעקב דיאטנית, לאכול תפריט מאוזן דל קלוריות ושומנים, לשלב פעילות גופנית ואף מומלץ קבוצת תמיכה. כך שם את מחליטה לקחת אחריות לגורלך, לכי לדיאטנת ותיכנסי למהלך של שינויי הרגלי אכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להילה - שאלה קטנהשקד30/08/2012
גם אם שהתשובה לשאלה שלי אינה חד משמעית אשמח בכו"ז לקבל תשובה..
השאלה:
תוך כמה זמן רואים את תוצאות ההשמנה על הגוף?? נגיד לא הקפדתי על תזונה נכונה ואכלתי במשך 3 ימים מאכלים עתירי קלוריות.. כמה זמן ייקח לגוף לתרגם את המאכלים המשמינים לשומן כל הגוף??
אני מאד אשמח שתענו לי למרות שהפורום עוסק בשאלות יותר רציניות..
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה להילה - שאלה קטנה - תגובה
שולה זק30/08/2012אני מקווה שהילה תענה לך בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להילה - שאלה קטנה - תגובה
הילה כהן30/08/2012שלום גור
אכן התשובה אינה חד משמעית מכיוון שזה משתנה מאדם לאדם ובמשקל גופנו כלולים נוזלים המושפעים מהרכב המזון וכמות המלחים ואף ממזג האוויר וכמות הנוזלים ששתית. בעיקרון את התוצאות ניתן לראות כעבור מספר ימים, אך כדי לבודד משתנים אחרים כפי שציינתי רצוי להשקל אחת לשבוע ביום וזמן קבועים באותו משקל ולהשוות את התוצאה לשבועות קודמים ולא מיום ליום .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גור01/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי .לא להיתעסק עם השאלה..
מויאל יגאל02/09/2012הזו פשוט לחזור לדרך המלך{תזונה נכונה} .ולהישקל ביום הקבוע ורוב הסיכויים שהגוף יחפה על זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לכולם!מורי29/08/2012
בתחילת דבריי אגיד שאני כל כך שמחה שמצאתי את הפורום הזה כדי לקרוא חוויות, להחכים וכמובן להתרשם מההצלחות של כולם.
כששאלתי פה שאלה בפורום, השאלה שלי זכתה למלוא תשומת הלב גם משולה זק המקסימה וגם מד"ר גוייטין. תודה לכם!
אני אמורה להשתרוול בנובמבר ומחכה בקוצר רוח... ישנה שאלה אחת שעליה לא מצאתי תשובה ברורה וחד משמעית, כי אולי אין כזו... (?)
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לעשן? כל התשובות שנתקלתי בהן עד כה היו בנוסח זהה: לא מומלץ לעשן באופן כללי ואף רופא לא יגיד לך חד משמעית "את יכולה לחזור לעשן".
ואני שואלת... ובכל זאת? חחח
האם יש סיכון מסויים, משהו שעלול לפגוע בהחלמה וכאלה?
האם מישהו מחברי הפורום יכול לספר לי מנסיונו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון - תגובה
שולה זק29/08/2012מורי שלום,
כמו שנאמר רצוי להפסיק בכלל לעשן.....גם זה יבוא בעתיד אני מקווה. רק עניין של רצון.
אז לעניין העישון לפני ואחרי הניתוח.
ממליצה לפני הניתוח להפסיק לעשן לפחות שבוע דבר שיקל עליך אחרי הניתוח מבחינת ליחה ושיעולים שלא הכי נעימים אחרי ניתוח.
באופן כללי אפשר לחזור לעשן אחרי כמה ימים כשהשפעת ההרדמה עוברת ומתחילים לשתות ולאכול מעט. אין מניעה לעשן אחרי הניתוח (אלא מהסיבות הידועות...שזה לא בריא חחחחח). אני מכירה הרבה מנותחים שמעשנים כהרגלם ואין שום השפעה על הניתוח.
ממליצה שבועיים לפני הניתוח להכנס לדיאטת דלת פחממות על מנת להקטין את הכבד השומני וגם להכנס מעט למשמעת ושינויי הרגלים.
בשאלות הנפוצות ניתן למצוא תפריטים מומלצים של הילה לדיאטת דלת פחממות (דיאטת חלבונים)
אז בהצלחה....הזמן רץ והניתוח יגיע מהר.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
אולגה30/08/2012אהלן :) אני אענה לך בתור מעשנת..
אז כן, כמו ששולה רשמה, מומלץ מאוד להפסיק לעשן לפני הניתוח <דבר לא קל ונשמע אפילו לא מציאותי> אז אני אענה בכנות.. אני המשכתי לעשן, ויום לפני הניתוח ניסיתי לעשן כמה שפחות. ביום של הניתוח לא עישנתי בכלל <בעקבות אמא שלא הסכימה וחפרה!>..
בכל מקרה,כמובן שאחרי הניתוח הדבר האחרון שמעניין אותך זה סיגריה, ככה ש-זאת ההזדמנות להפסיק לעשן!!!! אני זוכרת שאחרי הניתוח ניסיתי לעשן סיגריה והיא הגעילה אותי רצח ואז בערך חודש לא עישנתי.. הטעות שלי היא שחזרתי לעשן..
הפואנטה היא שהניתוח הוא כלי נהדר להפסיק לעשן. הרבה משורוולים הפסיקו לעשן בעקבות הניתוח, אז מניסיון אישי אני ממליצה לך לנצל תהזדמנות.. וזה אפשרי.
אני פשוט עקשנית מפונקת ולא רציתי כנראה באמת להפסיק לעשן...וחבל לי על זה :(
תנצלי תמומנטום מותק...
מקווה שעניתי לך פחות או יותר, וכמובן שיהיה המון המון בהצלחההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון - תגובה
שולה זק30/08/2012תודה אולגה - פוסט חשוב מאוב בתחום העישון והקשר לניתוח.
מעבירה את דבריל לשאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
מורי30/08/2012תודה רבה לשתיכן. :)
אולגה, אני אגיד לך מה.. חשבתי על זה, ואמרתי לעצמי: אחרי הניתוח אני לא אוכל לאכול, בקושי אוכל לשתות, נלקחו לי הנאות החיים ;) <לזמן מוגבל אמנם, אבל עדיין>
אז בראש שלי, אני מנסה לתאר איך תהיה תקופת ההחלמה בבית החולים ובבית, והסיגריה היא ה"נחמה" היחידה שמצאתי.
אני מכירה את התחושה של להיגעל מהסיגריה, זה קורה לי כשאני חולה...
לקחתי את דברייך לתשומת ליבי, אשתדל לעשות כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בחשיבה- תגובה
שולה זק30/08/2012לא נלקחים לך בכלל תענוגות החיים
א לא מפסיקה לאכול ולא מפסיקה לשתות. נהפוך הוא את תהני מכל ביס ומכל לגימה.
אל תכללי עישון בהנאות החיים. זו הנאה "שהורגת"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ששולה צודקת..
אולגה31/08/2012סיגריות זה בכלל לא עניין מעניין...
חיי האוכל כל כך משתנים.. פתאום את שמה לב לטעם של כל פרי,של כל גבינה, של כל פסטרמה או עגבניה...כל כך הרבה דברים שפתאום באמת -אוכלים-אותם ולא בולסים... ואם כבר לא לקחו לנו את ההנאות אלה לקחו לנו את האסונות וטוב שכן!! בגלל שהגוף מתנקה כל כך בחודשים אחרי הניתוח אז לא בא לך אפילו לזהם אותו בכמויות של צ'יפס,שווארמה או משו בסגון...
וגם אם בא, אז ביס וגמרנו..
אפילו אכילה של גלידה נהיית הנאה יותר גדולה חחח..
בקיצור- נהנים מהאוכל,ומכל האוכל... רק שהכל בקטן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזק את שולה. נאפוך או .כל הטעמים..
מויאל יגאל02/09/2012כל הטעמים חוזרים ובגדול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניסחתי את עצמי טוב ..
מורי02/09/2012עניין הנאות החיים נאמר בצחוק גמור, מסכימה בהחלט עם מה שנאמר כאן.
אני חושבת שאני, להבדיל מרוב האנשים שמגיעים לניתוח, לא הייתי שמנה כל חיי, אלא מלאה ועגלגלה שמאז ילדותי הייתה לי מודעות לעניין נטיית ההשמנה שלי וחשבתי על כל ביס שנכנס לי לפה... אני בת 23 כמעט, והשמנתי מאוד בתקופת הצבא ובשנה שאחרי כן, פעם ראשונה ששיחררתי רסן והריי לכם התוצאה: 1.62 , 110 קילו. ניסיתי דיאטות, ניסיתי לחזור למוטב, איבדתי כל כיוון... ואז החלטתי, אחרי שראיתי במו עיניי הצלחתם של מנותחי שרוול, ללכת על זה ולעזור לעצמי.
מי כמוני יודעת פעילות גופנית מהי (כמה שנים טובות בחדר כושר תוך שמירה על ההגדרה "מלאה" , לעולם לא הצלחתי להגיע למשקל יעד, אבל נראיתי טוב) , מי כמוני יודעת מה זה להנות מאוכל בכמויות קטנות.
הדבר לא זר לי לגמרי. מקווה שהנסיון יעזור לי אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניסחתי את עצמי טוב .. - תגובה
שולה זק02/09/2012מחזיקים לך אצבעות וכמובן אנחנו כאן לחיזוקית חחחחחח ולעישדוד
את לא לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשולהמיכל28/08/2012
אני סובלת מעודפי עור בבטן, ירכיים, זרועות... והתרוקנות וצניחה של החזה.
העניין הוא, שלא מדובר בשום דבר חמור במיוחד. כן, יש עור... אבל לא משהו מזעזע.
זה כן מפריע לי, ולא נוח, וכן נמצא שם. אבל זה לא חמור.
אז השאלה שלי היא... כן כשעודפי העור ברמה כזו, יש אפשרות להשיג השתתפות מהקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודפי עור - תגובה
שולה זק28/08/2012לגבי הבטן אני כמעט משוכנעת שכן. מטעמי הגינה, פטריות, ריח.
לגבי שאר עודפי העור
נראה לי שלא. רק פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת בטןמוחי27/08/2012
לגביי נושא מתיחת בטן..
אנשים שמנמנים שעברו את "טראומת ההרזיה"
(אחריי שנתיים וחצי?) מ..נ שרוול, מעקף ואו טבעת.. האם מאשרים להם אך ורק מתיחת בטן?.. מה לגביי החלקים האחרים שהתרוקנו להם מהעודפיי השומן? כגון: טוסיק, ירכיים, זרועות ולנשים החזה?
שאלה מעסיקה רבים ואשמח שגם האחרים יהנו מאינפורמציה!
תודה מראש על תשובה
בכבוד רב
מוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים לשחזור הגוף- תגובה
שולה זק27/08/2012ביוני 2010 נכנסו לסל הבריאות 3 קודים המאפשרים ניתוחים לשחזור הגוף (פלסטיים) למי שהוריד עשרות קילוגרמים ממשקלו.
הקריטריונים הם שנתיים אחרי ניתוח וחצי שנה במשקל יציב.
לגבי ניתוח מתיחת בטן אין בעיה של אישורים. הקופות נותנות את האישור לפסטיקאים בבתי החולים איתם הם חתומים. לגבי שחזור גוף יותר מאסיבי ...להשיג אישור זה לא בקלות אבל ניתן ואני מכירה הרבה אנשים שעברו ניתוחים משלימים דרך הקופות.אני מקווה שיש כבר מספיק מטופלים ברחבי הארץ שנוכל להתארגן ולהתאגד ולהשיג את מה שמגיע לנו.
כשתעמוד לפני הבעיה אני בטוחה שתחצה את הגשר בהצלחה ואנחנו נעזור ככל הניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי גב' שולה זק היקרהמוחי27/08/2012
אני מספר חודשים לאחר נ שרוול ושאלתי היא אני כיום אוכל לפי תפריט מאוזן ויורד במשקל באופן תקין ואומנם יש לי פה ושם עצירויות אך בסדר למדתי להתמודד גם עם תופעה זו והשאלה שלי היא אני יש לי בעיה כאשר אני אוכל אני חייב לשתות וזה מה שאני עושה גם לאחר מספר חודשים אני שותה באמצע הארוחה ואין לי כל הפרעה ואו כאב האם זה יכול להרחיב לי את הקיבה והאם אני גורם לעצמי נזק שאינני שומר על הכלל של מרווח בין שתיה לאכילה? או שנכון להיום זה שונה וכבר שגרת השתיה אם אין לי מניעה אישי כגון כאב האם אני נוהג נכונה ואו גורם לעצמי נזק להשמנה פתאומית ואו להרחבת הקיבה כתוצאה מהפרת הכלל שניתן לי עפ"י בית חולים לפני השרוול ולאחריו מהרופאים ומהדיאטניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה בזמן הארוחה - תגובה
שולה זק27/08/2012אני שמחה שאתה מרוצה מההתנהלות שלך אחרי ניתוח. יורד יפה ואוכל לפי תפריט מאוזן.
אתייחס לנושא השתיה. לא מומלץ לשתות יחד עם הארוחה כי השתיה תופסת נפח בקיבה ובאה על חשבון כמות האוכל שאתה אמור לאכול בארוחה. אני מקווה שלא מדובר שתיה מוגזת שבהחלט לא מומלצת. (מי שלא יכול בלי ממש לא להפריז).
אתה לא גורם נזק, אם אתה שותה כמויות קטנות וזה לא גורם לך לבחילה או אי נוחות.
לא ציינת כמה זמן אתה אחרי ניתוח. ממליצה אחרי 3 חודשים לעבור סדרת בדיקות שגרתיות.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלסוניה27/08/2012
עברתי שרוול לפני שנה וחמישה חודשים, ירדתי 42 ק"ג הכל נפלא אך לאחרונה יש לי עליה במשקל. עליתי בערך 3 ק"ג ואני לא מבינה למה אני במעקב דיאטנית שומרת על תזונה עושה 3 פעמים בשבוע מכון כושר שעה אירובי +מכשירים. זה מאד מלחיץ אותי האם זאת תופעה מוכרת או שמשהו נכשל אצלי?
תודה על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת - תגובה
שולה זק27/08/2012סוניה בוקר טוב,
תופעת הריבאונד ידוע ושלושה קילו זה לא סוף העולם.
יתכן גם שזו עליה "פקטיבית" בגלל הפעילות הגופנית, השומן הופך לשריר שהוא מן הסתם כבד יותר .
אני משוכנעת שאת מרגישה שינויי שהגוף מעצב עצמו ואת מצטמקת חחחח.
בכל מקרה רצוי להתייעץ עם הדיאטנית אולי יש מקום לנסות לשנות לך את מרכיבי התפריט היומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
סוניה27/08/2012שולה בוקר טוב,
תודה, תודה על תשובתך המהירה. אכן הגוף מצתמק והמחמאות בלי סוף. אבל המשקל מפחיד מאד, מה עוד שכמו שזה עולה פתאום אחרי שבוע זה גם יורד זה כמו יו-יות ובאמת העבודה מאד קשה וזה גורם לתיסכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל - תגובה
שולה זק27/08/2012סוניה זה בדיוק מה שחשבתי. הפעילות הגופנית והתפריט המאוזן שלך....אל תדאגי את ממש מתנהלת נכון
להפסיק לחיות בל הפחד מאוכל או מהשמנה
היום את במסגרת שונה לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת עודפי עור לאחר ירידה במשקלענבר25/08/2012
היי לכולם,
עברתי ניתוח טבעת לפני כשנתיים וחצי, התחלתי במשקל 145 קילו ומאז ירדתי 75 קילו, יותר מחצי ממשקלי.
שמעתי שיש אופציה להנחה על ניתוחי הסרת עודפי עור לאחר ירידה משמעותית במשקל אם שומרים עליו לתקופה מסויימת.
רציתי לשאול אם מישהו יודע אם זה נכון, אם כן על איזו הנחה מדובר, ועוד פרטים בכללי?
תודה רבה ובהצלחה לכולם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת עודפי עור לאחר ירידה במשקל - תגובה
שולה זק25/08/2012לגבי הסרת עודפי עור בבטן אין שום בעיה. הקופה מאשרת.
לגבי עודפים בירכיים, גב וידיים...יש קשיים וועדות. אבל בסופו של דבר מצליחים.
אני מניחה שמבחינת זמן את בקרטריונים...מומלץ לפחו שנתיים אחרי ניתוח וחצי שנה במשקל יציב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה, לגבי מתיחת בטן
גלי26/08/2012את יכולה בבקשה לפרט לגבי זה? הם מאשרים אוטומטי, או שעושים בעיות. כי קראתי בפורומים שונים שהם מוציאים את הנשמה ולא מאשרים כ"כ בקלות.
בנוסף, איפה עושים את הניתוח הזה? בציבורי? אני יכולה לבחור את הרופא? והאם אפשר להעזא בביטוח הבריאות הפרטי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה, לגבי מתיחת בטן - תגובה
שולה זק26/08/2012לא עושים שום בעיה עם מתיחת בטן.
עושים בציבורי ואם יש לך ביטוח פרטי את יכולה להפעיל אותו.
לגבי הרופא והמיקום, תלוי באיזה קופה את חברה ועם מי הם חתומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור קופת חולים
שושנה26/09/2012לי אישרו בקופת חולים (אישור רופא מחוזי) ועל סמך האישור של קופת חולים חברת הביטוח אישרה אף היא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הגדלת חזה?
מוניק26/09/2012שלום רב !!!
אני לאחר ניתוח טבעת עם ירידה של 25 ק"ג, ירדתי המון באיזור החזה... יש לי אולי עוד 10 להוריד על מנת להגיע למשקל היעד... השאלות שלי:
1. האם ניתן לקבל מימון מקופת חולים- אני במכבי- לגבי הגדלת חזה?
2. האם אוכל לקבל מימון להסרת עודפי עור באיזור הבן והירכיים? תודה על תשובתכם!!
מה עושים ולמי פונים בנושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים לאחר ירידה במשקל - תגובה
שולה זק27/09/2012עליך להיות שנתיים לאחר ניתוח קיצור קיבה ולפחות חצי שנה במשקל יציב על מנת להתחיל פרוצדוקה של עודפים ומתיחות.
1. הגדלת חזה לא יאשרו.
2. הסרת עודפים בבטן יאשרו
3. עודפים בירכיים אמורים לאשר...קצת מלחמה וועדות בסופו של דבר אמורים לתת אישור וזאת אם אכן המצב מצריך.
גמר חתימה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנתיים אחר ניתוח שרוול עליה במשקל?אידית24/08/2012
עברתי ניתוח שרוול בתאריך 1.12.2012 בביהח חיפה גבוהי 165 משקלי לפני הניתוח היה 112 קג . וירדתי 38 % ממשקלי אבל לאחרונה העליתי חמישה קילו . אני חוששת לחזור למשקלי הקודם . אין לי חשק כל הזמן לאכול ארוחות של הדיאטנית של ביהח
ולכן עכשיו העברתי את תיקי למרכז רפואי של קופת החולים הכללית . אנא עזרו לי האם הקיבה התרחבה ואיך עליי לדעת זאת בבקשה . מוכנה לעבור ניתוח עיקוף קיבה ותירסריון
כיון שהכמויות של האוכל יותר גדולות וכל הזמן אני רעבה. .
מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנתיים אחר ניתוח שרוול עליה במשקל? - תגובה
שולה זק24/08/2012את צריכה לגשת לתזונאית לקבל תפריט מאוזן ומתאים לך ובהתאם לשנות הרגלי אכילה וורח חיים.
חשוב מאוד להיות במעקב של דיאטנת או מסגרת של קבוצת תמיכה.
את לא חייבת להימנע מדברים, אך יש צורך לעמוד במסגרת מסויימת ולאכול אוכל בריא ובכמויות קטנות. תופעת הריבאונד - עליה במשקל ידוע...אך היי מודעת לזה ותחזרי לאכילה מבוקרת על מנת לא להמשיך לעלותבהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני25/08/2012שלום אידית יקרה!אני גם עברתי ניתוח בשנה הזאת.עברו 7 חודשים והושלתי כבר 35 קילו ממשקל גופי! :-) אני מבינה את הקושי שלך.אמנם לא העלתי משקל,אבל חוויתי עצירה בירידה במשקל אחרי 5 חודשים.חודשיים לא ירדתי בכלל ואני חייבת לציין שהמשכתי בדיאטה ועשיתי הליכות.והנה הורדתי עוד קצת,ברוך השם!!!לא מזמן אפילו קצת רצתי עם הכלב שלי וזה אושר.לפני הניתוח היה לי קשה אפילו ללכת!!! תתעזרי בסבלנות,העיקר תמשיכי לאכול כמויות קטנות של אוכל ותעשי גם הליכות,זה טוב ובריא גם לנשמה וגם לגוף!עוד דבר שאמרה לי הדיאטנית שלי בקבוצת התמיכה,שמאוד חשוב להאמין בהזה שתרדי במשקל!!!תנסי להגביל את כמות הפחמימות למינימום ותנסי לאכול יותר חלבונים,גבינה לבנה,קוטז',יוגורטים לבנים או דיאט.אפשר לשתות נס עם חלב,אם את אוהבת קפה (אני מאוד) ,זה עוזר לתחושת שובע נעימה. הייתה לי תקופה קצרה שבה התחלתי לאכול יותר (וכושר האכילה אכן חוזר!)אבל אז שוב לקחתי את עצמי בידיים והמשכתי בדיאטה שנתנה לי הדיאטנית. ועוד משהו,אם את אוהבת,אפשר לאכול ארוחה ואחריה קצת ג'לי - זה ממלא אותי ונותן לי תחושת שובע.
שיהיה המון בהצלחה! חיבוק חזק,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות לאחר ניתוח מעקףנגה לוי24/08/2012
היום אני כ 3 שבועות לאחר הניתוח.. קיבלתי תפריט מהדיאטנית ואני בקושי מצליחה להגיע לחצי מהכמויות. מתמלאת מ 1-2 כפיות.
בנוסף..בשבוע האחרון, סובלת מהקאות-"שפריצים", לא משנה מה אכלתי קודם. האם זה נורמאלי? קשור לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות לאחר ניתוח מעקף - תגובה
ד``ר דוד גויטיין24/08/2012לגבי הגעה לכמויות - לא להלחץ, יגיע... בינתיים להקפיד על שתיה מרובה, רצוי עם תוכן קלורי (יוגורטים, מרקים וכו' בנוסף על מים).
לגבי הקאות - בד"כ נובע מאכילה מהירה מדי כשזה כל כך מוקדם אחרי ניתוח. אם מתמיד גם באכילה איטית או מחמיר - לפנות למנתח להערכה לגבי אופציה של היצרות בהשקה עליונה (חיבור קיבה-מעי דק)
בכלל, ממליץ כל כך קרוב לניתוח להיות בקשר עם מנתח בבעיות מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות-המשך
נגה לוי24/08/2012תודה על התגובה. אתה המנתח..אני מגיעה לבית החולים ביום רביעי הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות-המשך - תגובה
ד``ר דוד גויטיין24/08/2012נתראה אז (למרות שלא ברור לי למה יום ד'... אין לי מרפאה ביום זה). בינתיים לשתות לשתות ולשתות ולהקפיד על מקסימום פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות של אחרי הניתוח..ל'23/08/2012
שלום אני בן 18 וקצת, עברתי לפני שבוע את הניתוח כבר השלתי מגופי 15 קילו
אני שקלתי 160 קילו, הכל הולך לי מצויין..
עשיתי ניתוח שרוול.
עכשיו יש לי שאלה,
האם אחרי תקופה ארוכה אני יוכל לחזור לשתות מוגז פה ושם.. מעט מאוד
והאם אני יוכל לחזור לשתות בזמן האוכל..
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות של אחרי הניתוח.. - תגובה
שולה זק23/08/2012התשובות חיוביות.
תוכל לשתות מוגז למרות שזה לא מומלץ וגם תוכל לשתום בזמן האוכל דבר שגם לא מומלץ כי השתיה באה על חשבון האוכל.
אני מקווה שאתה במעקב דיאטנית עם תפריט מאוזן ומותאם לך ושבדרך זו תשנה הרגלי אכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור קיבה לנוערבריטני22/08/2012
הבת שלי בת 13 וחצי והיא שוקלת 98.9 והיא בגובה 163 ,
יש רופאים שעושים ניתוח קיצור קיבה לנוער ואיפה אני יכולה למצוא מידע על זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה לנוער - תגובה
שולה זק23/08/2012הקריטריונים לניתוחי קיצור קיבה בילדים שוניםפ מאלו למבוגרים.
ממליצה לפנות לרופא הילדים/משפחה ולהתייעץ על דרך הטיפול האפקטיבית ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיצור קיבה לנוער - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה23/08/2012יש כמה מרכזים בארץ שמבצעים את הניתוחים הללו בנוער. אנחנו ברמב"ם יש לנו מערכת תומכת הכוללת כירורג ילדים, דיאטאנית , רופא אנדוקריני ואנחנו המנתחים הבריאטרים.
האנדקציות לפי חוזר משרד הבריאות שונות מאלו של מבוגרים. בנוער ללא מחלות נלוות ה BMI צריך להיות 50 ומעלה.
הילדה שלך אינה בקריטריונים (BMI-37
ממליץ להפנותה לדיאטאנית קלינית בקופה ע"מ לעזור לה לרדת במשקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שרוולדניאל22/08/2012
אני הולך לעבור ניתוח שרוול , ויש לי מספר שאלות :
1. כמה זמן לאחר הניתוח אני אוכל לחזור להתאמן באומניויות לחימה ?
2. כירוג אמר לי שהקיבה מתרחבת לאחר 3 שנים . כמה היא מתרחבת ? האם היא תחזור למצב הרגיל כמו ליפני הניתוח אם אני אוכל יותר ? ואם אני אשתדל לאכול באותה הכמות היא יכולה לא להתרחב כמעט ?
3 האם שיתיית מוצרים אלכוהולים אפשרית אחרי תקופה מסויימת ?
4 אחרי כמה זמן אפשר לאכול בשר ?
5 אני מבין שחותכים תקיבה ומחברים אותה אבל האם נוצרת ריקמה של קיבה על התפרים ?
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק22/08/2012שלום דניאל
ממליצה שתיכנס לשאלות הנפוצות - תמצא שם מאגר מידע בלתי נדלה שיענה על כל שאלותיך וגם יעשיר את המידע שיש לך לגבי הניתוח, ההתנהלות אלחרי הניתוח , תוצאות וכו'.
משקאות אלכוהוליים הם עתירי קלוריות, כך שלא מומלץ לשתות , בכלל אלכוהול לא בריא ללא קשר לניתוח. בעיקרון ניתן לשתות מעט אחרי 3 חודשים.
במהלך 6 שבועות מהניתוח חוזרים לאט לאט לשגרה ולתפריט מאוזן הכולל את כל סוגי המזון, כולל בשר לסוגיו.
לגבי פעילות גופנית - יש לתת לגוף להתאושש מההרדמה ומהטראומה ולתפרים הפנימיים והחיצוניים להגליד ולהתאחות. ניתן לאחר שישה שבועות לחזור לפעילות באופן הדרגתי. לגבי אומנויות לחימה עליך לשאול את המנתח ולהתייעץ איתו.
לגבי התרחבות השרוול - הכל תלוי בהתנהלות שלך ובהפנמת שינוי הרגלי אכילה ואורח חיים. השרוול יכול להתרחב ב 20 אחוז.
הניתוח מבוצע בשיטה לה-פריסקופית עם מכשיר שחותך את הקיבה ו"תופר" חזרה עם סיכות מיוחדות. תפר שמתאחה ולא מורגש בבטן.
מקווה שעזרתי במעט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח....מ21/08/2012
היי,אני בת 33 לפני שלושה חוד' עשיתי ניתוח טבעת התחלתי עם91 ק"ג ועד היום ירדתי 6.5 ק|"ג,רציתי לשאול אני סגורה על 7 הכל עובר לי לא נתקע לי כלום ואין לי שום מגבלה, האם זה הגיוני?? מישהו שעשה והיה לו כמוני תענו לי פשוט ממש מיואשתתת ומבואסת,ציפיתי ליותר..... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טבעת - תגובה
שולה זק21/08/2012כבר פנית בעבר אם איני טועה ואני עניתי לך.
שאלתי אם את במעקב של דיאטנית ואם את אוכל תפריט דיאטטי שהותאם לך.
ממליצה לפנות למנתח להתיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)