מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תרופותחי21/08/2012
עברתי לפני שבועיים מעקף קיבה האם ניתן להשתמש בנרות להקלה וטיפול בטחורים
והאם יש רשימת תרופות שאסור לקחת למנותחי מעקף
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
שולה זק21/08/2012אני ממליצה בחום לפנות לרופא המטפל ולברר איתו. כמו כן בביקורת אצל המנתח להכין רשימת שאלות ולהתיעץ בכל נושא עם הגורם הרפואי המוסמך.
רצוי לטפל בטחורים ולא להזניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה לניתוחאבי20/08/2012
שלום רב ,
אני בן 21 ואני משתחרר עוד מספר ימים משירותי הצבאי ,
אני חוזר לקופת החולים שלי מכבי (מגן זהב עם זה משנה )
ואני מעוניין לשקול לעשות ניתוח שרוול/ טבעת
אני כבר הרבה שניים מנסה לרדת במשקל אך מצליח תמיד לרדת עד 10 קילו באופן זמני ולעולם לא הצלחתי לשמור על המשקל .
אני בגובה 1.69 משקל 115 BMI 40.26
ברקע סובל מכאבים אורטופדיים בגב בברכיים בעבר מספר פעמיים שברי מאמץ כתוצאה מהמשקל והכושר , במשפחה אבא חולה סכרת סוג 2 גם סבא וסבתא לא מאותו צד.
האם אני מתאים לעשות אחד מהניתוחים ע"פ קריטריונים??
אם כן איך מתחילים את התהליך ואיך בוחרים ניתוח??
בברכה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לניתוח - תגובה
שולה זק20/08/2012שלום אבי,
מבחינת הנתונים אתה עומד בקריטריונים לניתוח.
סוג הניתוח יקבע יחד עם המנתח על פי ההיסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים.
בבית חולים ציבורי הניתוחים הם ללא עלות כספית. במרכז רפואי פרטי יש השתתפות עצמית.
קליטה מהירה וקלה בחיי האזרחות ובהצלחה.
אשמח לעזור בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי20/08/2012תודה רבה על העזרה והתשובה
עכשיו רק נשאר לי לעשות את הצעדים לאט :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מחאג'נה,שו .מיואשתקטיה20/08/2012
בוקר טוב
ליפני כ 5 חודשים נותחתי באסותא אצל ד"ר מחאג'נה,מהלך הניתוח ,החלמה וכל הטיפול שלך ד"ר היו יוצאים מן הכלל ולאורך כל הדרך הרגשתי שאני ביידיים טובות ואמונות.
מאז התנתחתי ירדתי בסך הכל 15 ק"ג במשקל היום הניתוח שקלתי 100 ק"ג היום 85. בחודשיים האחרוים לא ירדתי בכלל במשקל ובעצם אניתקועה ב85 ק"ג מאז חודש יוני.
אני מאד מתוסכלת מכך וחוששת שלא אצליח לרדת את כל המשקל או את רובו (אני צריכה לשקול כ- 60 ק"ג)
אני רואה בפורומים אנשים שיורדים כפול ממני באותו פרק זמן ופחות מכך
אני שותה המון, עושה הליכה שלוש פעמים בשבוע אוכל כמו שצריך .
מה לדעתכם יכולה להיות הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שדר' מחג'נה גם יענה- תגובה
שולה זק20/08/2012שלום גליה.
ירידה של 15 קג' היא יפה . הירידה היא לא תחרותית וכל אחד והקצב שלו וכל גוף מגיב אחרת.
האם את במעקב של דיאטנית ואוכלת באופן מבוקר על פי תפריט מאוזן שקיבלת ומתאים לך.? האם עשית בדיקות דם כנדרש 3 חודשים אחרי הניתוח? האם היית בביקורת אצל המנתח לאחר הניתוח?
האם את משלבת פעילות גופנית במהלך התקופה האחרונה?
הניתוח והירידה במשקל הם לא מטה קסמים - הוקוס פוקוס ........רזים.
בשביל לרזות נכון ובקצב בריא צריך להתנהל בהתאם. כפי שכתבתי: מעקב, לאכול 6 פעמים ביום ארוחות קטנות, פעילות גופנית.
מאחלת לך הצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אשמח לתשובתך
קטיה20/08/2012שולה שלום
תודה רבה על תשובתך. כפי שכתבתי אני הולכת שלוש פעמים בשבוע,ליפני חודשיים עשיתי בדיקות שהיו תקינות,שותה מעל ליטר וחצי מים ביום
ונראה לי שאני הוכלת כמו שצריך יותר חלבון מעט מאד פחמימות. ובכל זאת ירידה של 15 ק"ג בחמישה חודשים ניראית לי כירידה איטית בהתחשב בכך שאני באותו משקל כבר חודשיים.
האם יש אפשרות שניתוח נכשל?האם ניתן לבדוק מה הבעיה אצל המנתח?
הניתוח ביבלי הוא תקווה מאד גדולה לשינוי והמצב הנ"ל מתסכל.
אשמח לשמוע מנסיונך הרב האם יצא לך להפגש במיקרה דומה של עצירה כל כך ארוכה בשלב כל כך מוקדם , והאם נמשכת הירידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניתוח בסדר - תגובה
שולה זק20/08/2012קראתי שאת עושה הליכה 3 פעמים בשבוע. אבל לא ענית לשאלתי אם את במעקב של דיאטנית.
יתכן והתפריט היומי שלך כולל יותר מידי קלוריות ממה שאת מוציאה.
הניתוח לא נכשל, את צריכה לבדוק את עצמך מבחינת הרגלי אכילה ומרכיבי המזון שלך שאת צורכת ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אשמח לתשובתך - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה23/08/2012שלום גילה
ירידה של כ 40% מעודף משקל ב 5 חודשים זה יפה.עצירה בירידה לתקופה יכולה לקרות.
רצוי לבדוק איך אפשר לשפר
אני מבקש שתקבעי תור לרמב"ם שם נמצאת גם הדיאטאנית שלי ונבדוק איך אפשר לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני25/08/2012שלום גליה יקרה!שמי אנה ועברתי ניתוח מעקף קיבה לפני 7 חדשים. הורדתי מאז 35 קילו.אבל שקלתי לפני הניתוח הרבה יותר ממך.תראי הירידה הייתה יפה ואז פתאום לאחר 5 חדשים המשקל נצער.אבל המשכתי לאכול על פי הוראות הדיאטנית והמשכתי לעשות הליכות.הגוף הוא מכונה מאוד מסובכת ולעיתים המשקל פתאום עוצר וזה קורה לכולם.הגוף שלך מסתגל למימדים אחרים,לאכילה אחרת,לכמיות מזון אחרות..ובכך לדעתי נעוצה הסיבה שלפעמים הממשקל עור.עכשיו אחרי 7 חודשים אני שוב בסימן ירידה,ברוך השם.המפתח להצלחה זו ההתמדה.תמשיכי לאכול בריא ובכמויות קטנות וגם מאוד חשוב להמשיך לעשות פעילות גופנית.אני עושה הליכות כל יום. ובעזרת השם את תמשיכי לרדת עוד ועוד עד שתגיעי למשקל היעד שלך!!!
שיהיה המון בהצלחה,חיבוק חזק,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת טבעת לפני ניתוחאביבה19/08/2012
מדוע לא מיידעים את מנותחי הטבעת כי עליהם לפתוח את הטבעת לפני כל ניתוח אחר בהרדמה מלאה. הרופא המרדים לא הסכים לאשר לי ניתוח מתיחת בטן עם לא אפתח את הטבעת
כמה זמן לפני הניתוח צריך לפתוח את הטבעת ובכמה?
מת אפשר לסגור אותה בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת טבעת לפני ניתוח - תגובה
שולה זק19/08/2012עד שהרופאים יענו.
אני פעם ראדונה שומעת את נושא פתיחת הטבעת. תתקשרי למנתח שלך ותבררי איתו.אני מניחה שהמנתח שאמור להסיר עודפי עור, ידע שאת עם טבעת, נשאלת השאלה למה לא הפנה אותך לפתיחתה, אם לדעתו זה מה שצריך לעשות.
הרי לא קבעו לך ניתוח מהיום להיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח
אביבה19/08/2012הרופא הודה שנעשתה טעות שלא נאמר לי בעת קביעת מועד הניתוח
ולכן הניתוח נדחה בשלושה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח - תגובה
שולה זק19/08/2012אומרים שכל עכבה לטובה.
מאחלת לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח בהרדמה כללית
אביבה22/08/2012תודה על התשובה המהירה
הרופא שביצע לי את ניתוח הטבעת מתנגד בכל תוקף לפתוח את הטבעת לפני הניתוח בטענה שזה לא מסכן את הניתוח ופתיחת הטבעת וסגירתה עלולים לפגוע באיכותה ולכן הוא יסיר אחריותו
הרופא המרדים אינם מוכנים להרדים אותי ללא פתיחת הטבעת מה עושים?
כמו כן לא קיבלתי תשובה כמה ימים לפני הניתוח יש לפתוח את הטבעת ובכמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח בהרדמה כללית - תגובה
שולה זק22/08/2012אביבה שלום,
את השאלות לגבי פתיחת הטבעת, אם וכמה ובאיזה עיתוי זה עניין של הרופאים המטפלים בך.
אנחנו מאחלים לך הצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח - תגובה
ד``ר דוד גויטיין24/08/2012שלום,
הסיבה שהמרדים מעוניין בפתיחת טבעת לפני הרדמה כללית נובעת מהסיכוי המוגבר לאספירציה (שאיפת תוכן קיבה, או במקרה שלך, תוכן ושט ש"תקוע" מעל הטבעת) בנוכחות טבעת סגורה. פתיחת הטבעת תאפשר מצב בו מעבר תוכן הושט לקיבה יהיה קל יותר והסיכוי שתוכן "יעלה" ויישאף לריאות בזמן השריית ההרדמה, או הוצאת צנור ההנשמה, נמוך יותר.
לגבי משך הזמן - אין המלצה ברורה, אבל מס' ימים קטן (1-3) נשמע סביר.
אם את מאוזנת מבחינת מידת הניפוח, אין בעיה לנפח שנית לאחר הניתוח לאותו נפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח
אביבה24/08/2012תודה בעד התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח
אביבה26/08/2012אני מאוזנת כשנה וחצי על 6 ורבע בכמה מומלץ לפתוח את הטבעת?
אני שואלת אותך כי המנתח שביצע את ניתוח הטבעת מתנגד נמרצות לפתיחתה אבל יפתח בלית ברירה כנראה בלי לשתף איתי פעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח - תגובה
ד``ר דוד גויטיין29/08/2012לפני הרדמה כללית - פתיחה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת טבעת לפני ניתוח
אביבה30/08/2012זה קצת מדכא אבל כנראה שאין ברירה אחרת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים ניתוח?שני19/08/2012
שלום לכולם אני שני אמא ל3 ילדים מקסימים לפני בערך 5 שנים עברתי ניתוח טבעת סבלתי ממנו נורא הקאות מטורפות אבל ירדתי 40 קילו במשקל אחרי ההריון האחרון עליתי בשנתיים 50 קילו כרגע הטבעת פתוחה כמעט לגמרי ואני רוצה להוריד אותה אני שוקלת 135 קילו והגובה שלי הוא 1.74 הBMI הוא 46 בערך איך בוחרים בין שרוול או מעקף? אני אישית אוהבת מתוק ואוהבת לאכול מאוד עצובה מהמשקל וחייבת לעשות משהו עם עצמי אני ממש בדיכאון אפילו מטופלת על ידי פסיכאטר עם כדורים
בבקשה אני זקוקה לעזרה של המומחים ואגב אני מב"ש אז מי הרופאים המומלצים באזור שלי
תודה רבה שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים ניתוח? - תגובה
שולה זק19/08/2012שלום שני,
עליך לקבוע תור למנתח שמבצע את כל סוגי הניתוחים ולהתייעץ איתו. בדרך כלל - קודם מוציאים את הטבעת. נותנים לקיבה לחזור לעצמה ואחרי כמה חודשים עושים את הניתוח הנוסף.
ההחלטה בין שרוול למעקף קיבה תלויה בבדיקות, במצב הקיבה אחרי הטבעת וכמובן בהרגלי האכילה שלך והפרעות האכילה.
ציינת שאת אכלנית מתוק, נתון שאת חייבת לציין בפני המנתח, על מנת להתאים לך את הניתוח האפקטיבי ביותר.
מקווה שעזרתי במעט ואשמח לעזור בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה האם אין אפשרות לעשות
שני19/08/2012את 2 הניתוחים במקביל באותה הרדמה הוצאת הטבעת והניתוח השני שרוול/מעקף
האם את מכירה רופא באזור באר שבע שמבצע את הניתוחים ביחד או רופא אחר במרכז
תודה שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה האם אין אפשרות לעשות - תגובה
שולה זק19/08/2012עד כמה שידוע לי הרופאים שוללים מהלך משולב של הוצאת טבעת וניתוח נוסף.
רבות דובר בניושא בפורום ע"י דר' מחג'נה ודר' גוייטן.
תבדקי בשאלות נפוצות אולי יש שם התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה אחריי .סיכום.מויאל יגאל19/08/2012
עברה שנה ההתחלה היתה קשה מכל הבחינות גם נפשי וגם פיזי {חודשיים ראשונים} .אבל כאשר חוזרים לכלכלה רגילה הכל מישתנה לטובה לאט לאט אתה מתחיל להרגיש טוב וחזק .בהמשך אתה משלב ספורט הליכה כ3-4 פעמים בשבוע. ועז יותר טוב לך .גם נפשית .להתמיד עם הארוחות כ5 קטנות ביום .ולהתחיל להחליף את הקולקציה בארון .חחחח.אני אישית החלפתי 3 פעמים ואני רציני.{מXXXX4 ל L סהכ "64 " קילו .{מ140 ל76 קילו}.גובה שלי 178 סמ. לסיום אני מודה לבורא .לרופא .ולאישתי על הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד. - תגובה
שולה זק19/08/2012ראשית כל הכבוד וכל הקרדיט מגיע לך - אתה זה שקיבלת החלטה לקחת אחריות לגורלך ומבצע את המשימה כראוי.
אני שמחה שאתה מאושר ועוד ידך נטויה.
חודש טוב ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילהחן18/08/2012
הילה שלום רב, אני כ-3 שבועות לאחר מעקף קיבה,אני נוטלת שני כדורי צנטרום ג'וניור למציצה ביום, והוספתי בימים האחרונים גם כדור b12 אחד מתחת ללשון, רציתי לדעת מהם הויטמינים שחייבים לקחת לאחר מעקף קיבה (לכל החיים), התור שלי לתזונאית הוא רק בעוד שבועיים.
תודה מראש
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילה - תגובה
שולה זק19/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילה - תגובה
שולה זק19/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים לאחר מעקף קיבה-הילה - תגובה
הילה כהן19/08/2012שלום חן
פרוטוקול הויטמינים מארה"ב הוא מולטיויטמין , 2 כדורי סידן , כדור B12 וכדור ברזל .
נוכחנו שהתזונה בארץ שונה מבארה"ב בעיקר מבחינת זמינות מוצרי חלב דלי שומן ולכן בימים אלה דנים בפורום דיאטניות בריאטריה על התאמת ההנחיות לסטנדרט ישראלי.
מאחר וניתן לבדוק בדם B12 וברזל - חשוב לבדוק בדם לפני שלוקחים אותם. לא ניתן לבדוק רמות של כל הויטמינים הנמצאים במולטיויטמין וכן רמות סידן בעצם ולכן אני ממליצה על נטילת תוסף סידן ציטראט ומולטיויטמין. וכן על בדיקות מעבדה הכוללות PTH המרמז על מצב העצם אחת לשלושה חודשים בשנה הראשונה .
אם את יורדת מהר (20 ק"ג בחודשיים ) חשוב ליטול גם קומפלקס B
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד פחות מחודש הניתוח - איזה התרגשודינה18/08/2012
חצי שנה אני מחכה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פחות מחודש הניתוח - איזה התרגשו - תגובה
שולה זק19/08/2012שיהיה לך בשעה טובה.
איפה את עוברת את הניתוח ואיזה ניתוח את עוברת?
אנחנו כאן חזק ולעודד.
אני מניחה ששבועיים לפני הניתוח הנחו אותך לאכול תפריט דל פחממות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאסף הרופא
דינה21/08/2012אני עושה את הטבעת...
לגבי הדיאטה דלת פחמימות, התקשרתי לשאול אז אמרו לי שאין צורך... האם בכל זאת לעשות? מה את ממליצה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה - תגובה
שולה זק22/08/2012דיאטה דלת פחממות לא יכולה להזיק. היא משיגה שתי מטרות. הקטנת הכבד השומני (א הוא כזה) והמטרה השניה זה מכניס אותך למשמעת מסויימת לפני הניתוח לקראת שינויי הרגלי האכילה אחרי הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
דינה23/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני25/08/2012שלום דינה יקרה!שמי אנה ואני עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני 7 חודשים.הורשתי 35 קג ממשקל גופי וזה מרגיש נהדר!גם אני הייתי בהמתנה ארוכה (שנה שלמה)לפני הניתוח.אבל זה היה שווה כל רגע! נעלמה לי סכרת קשה,ברוך השם ואני מרגישה הרבה יותר טוב,יוצאת להליכות,אוכלת את כמות האוכל הנכונה ומרגישה עם זה טוב! ברוך השם על הכל!!! ההמתנה הייתה ארוכה ואני זוכרת כמה פחדתי מהניתוח וכמה ציפיתי לו! תתעזרי בסבלנות והיום הזה עוד יגיע!!!שיהיה לך המון המון בהצלחה!
חיבוק חזק,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד
דינה25/08/2012וכל הכבוד לך !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי עשה שרוול בבית חולים כרמל-חיפה ?דני18/08/2012
ערב טוב לכולם
מי עשה שרוול בבי"ח כרמל ?
מי הרופאים שמה שאתם ממליצים עליהם ?
תודה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי עשה שרוול בבית חולים כרמל-חיפה ? - תגובה
שולה זק18/08/2012בבית חולים כרמל מתח דר' חזן.
מנתח בכיר ומנוסה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהניצה18/08/2012
אני יודעת שלפני ניתוח שרוול קיבה צריך לעשות שבועיים דיאטת פחימימות.למה?האים יש איזה סיכון לפני ניתוח.האים כל דבר שיש בו פחימימות צריך לא לאכול.כמה זמן המתנה לניתוח בבית חולים צבורי בתל השומר.וכמה מורדים במשקל כבר בשבוע הראשון לאחר הניתוח.האים חובה לעשות דיאטת פחיממות לא תמיד זה מצליח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
הילה כהן18/08/2012שלום ניצה ,
דיאטה דלת פחמימות נועדה לצמצם כבד שומני כדי להקטין את הסיכון הניתוחי.
בניתוח מרימים את הכבד כדי לעבוד באיזור הקיבה .כשהכבד שומני יש יותר סיכון לפציעה שלו או דימום ולכן דיאטה כזו חשובה . מחקרים מראים שגם ירידה מסויימת במשקל יכולה להקטין את הסיכון.
תפריט דל פחמימות תוכלי לקבל מהדיאטנית שלך אם בבדיקת האולטראסאונד נצפה כבד שומני .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פריוןמייקי16/08/2012
אני לאחר 4שנים של ניתוח טבעת. מנסים להרות כל התקופה הזו, לאחר בדיקת זרע התברר לי שאיכות הזרע ירודה וגם התנועתיות...- האם יש קשר ? נציין שיש לי 2 ילדים מלפני הניתוח.
האם יכול להיות שיש לי חוסר בויטמינים חיוניים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פריון - תגובה
שולה זק16/08/2012אני ממליצה לפנות לרופא ולהתיעץ איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת - קיצור קיבהamili16/08/2012
מאחר וקופת החולים לא מאשרים לי קיצור קיבה אשמח לדעת איפה מנתחים פרטים? משלי 95 וגובה 160 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת - קיצור קיבה - תגובה
שולה זק16/08/2012אין דבר כזה ניתוח פרטי למי שלא עומד בקריטריונים לניתוח.
ה- BMI שלך 37 ואם אינך סובלת ממחלות נילוות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה - לא תקבלי אישור לניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור קיבה - טבעת
amili18/08/2012בטח את צודקת אבל אדם חייב להיות חולני בכדי לעבור זאת, יש דברים שהם התחלתים כמו סוכר שיש בו שינוים שעדין לא מצריך טיפול תרופתי, קולסטרול גבוהה, נשימה לא סדירה קשה ללכת והתעוררות בבוקר קשה מנשוא רגלים נפוחות וקשה לעמוד עליהם, ויש לציין שאין לי שינה רצופה ואומרים לי שאני נוחרת,א כל זה לא מספיק לא מבינה ? כל דבר צריך להוכיח בבדיקות למה לא לעזור לפני שיהיה מאוחר שאזדקק רק לניתוח אלה גם לתרופות כרוניות (ויש לציין שניסית את כל הדיאטות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור קיבה - טבעת - תגובה
שולה זק18/08/2012אין לך ויכוח איתי. את הקריטריונים קבע אירגון הבריאות העולמי, בו חברים אנשי מקצוע מעולם הרפואה.
אני ממליצה לקבל החלטה שאת מטפלת בעצמך ולוקחת ברצינות את הירידה במשקל ע"י שינוי הרגלי אכילה ושינוי אורח חיים. זאת תעשי בעזרתה של דיאטנית, קבוצת תמיכה ופעילות גופנית.
כפי שאמרתי, ניתוח זה לא הוקוס פוקוס. צריך לעשות בדיוק אותו דבר. לאכול נכון ולשנות הרגלי אכילה. אז מחר יום ראשון, תקבעי תור לדיאטנית ותבררי על קבוצת תמיכה באזורך ותתחילי דרך חיים חדשה - כפי שציינת - למה לחכות למחלות
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
amili18/08/2012ויכוח איתך אין לי ממש לא אך תשובות לא קיבלתי ממך לצורך העניין תודה בכל אופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שולה זק18/08/2012לאיזה תשןבה ציפית?
אי עמידה בקריטריונים שנקבעו - לא מאפשרת קבלת אישור לניתוח .
אין ניתוח פרטי בקיצורי קיבה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ביום ראשוןטניה16/08/2012
שלום לכולם. ביום ראשון יש לי ניתוח . לומר שאני מתה מפחד - זה לא לומר כלום. למרות שהראש מבין שזה טבעי , הרגש ממש שולט עכשיו. כמובן שיומיים לפני ניתוח התחילו לי ימים שמחים - קיבלתי מחזור. הבעיה שתרופה היחידה שעוזרת לי זה אדוויל והקפסולה היא גדולה. אני מבינה שביום ראשון אסור לי לבלוע גם לפני ניתוח וגם אחרי. האם יש פתרון ? גם אחרי הניתוח , בחודש הבא - האם אני אוכל להמשיך לקחת את התרופה שלי ? ועוד שאילה באיזה לבוש באים לניתוח ? נכון שאולי זה מצחיק , אבל הם נותנים למנותחים איזו תלבושת מיוחדת - אני אוכל להדביק תחבושת ? או שנשארים אם תחתונים וחזיה? בקיצור - מלא שאילות שעוד לפני שבוע לא חשבתי שיהיו לי, אשמח לקבל תשובות.
תודה ענקית לשולה שתמיד ענתה לי - ועונה לכולם בפורום זה. (הנה , אני נפרדת למקרה שלא אשרוד)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תניה היקרה
נילי16/08/2012קודם כל, זה באמת טבעי שאת בלחץ ובפחד. אבל בכל זאת תנסי להרגע קצת. את תעברי את ניתוח בשלום וכמו גדולה :). לגבי תרופה להפחתת כאבי מחזור ותלבושת את יכולה להתייעץ עם האחות במחלקה (תתקשרי לשם, הם יסבירו לך הכל). תשאלי אותם גם כן איך אפשר לטפל בחרדה - לדעתי יש טיפול כזה. לא רצוי להגיע לניתוח במצב כזה לחוץ. כמה מילים להרגעה - את לא תרגישי כלום בניתוח, אני אישית אפילו לא זוכרת רגע בו נרדמתי. מייד כשתתועררי - יטפלו בך כמו שצריך תרופתית, נפשית ופיזית. חפצים האישיים שכדאי לך לקחת לבית חולים : מגבת, נעליים למקלחת, נעלי בית נוחות, פיז'מה או חליפת בית, לבנים. תשקלי לקנות חזייה או שתיים בלי ברזלים בהיקף טיפה יותר גדול לשבועות אחרי ניתוח.
שיהיה בהצלחה, רפואה שלמה והחלמה מהירה ! כולם חוזרים :).
בברכה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטניה המתוקה
ניקיטה16/08/2012טניה המתוקה
ממש כמוך הייתי ואני שלושה חודשים אחריי ופחות28 קג
וחושבתי שלא אשרוד והנה אחריי חריי חריי..... חחחחחחחחחחחחחחח
לא לובשים כלום סטרילי גם אני הייתי במחזור ושמו לי סדין בין הרגליים אפילו תחבושת אסור תלוי בעצם באיזה בית חולים את מתנתחת אבל טניה הרבה אין לי איך להרגיע אותך כי הפחד הוא טבעי וחלק מ... אבל הכל יהיה בסדר ותהייה בריאה וחזקה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול בבי"ח רמב"ם.יוסי15/08/2012
שלום לכולם.
תודה לשולה והילה ולרופאים היקרים על הפורום המצויין פה..
אני שמן מאוד ורוצה לעשות שרוול בבי"ח רמב"ם.
אני עומד בקרטיריונים לניתוח הזה.
אני בקופ"ח כללית, יש לי אפילו מושלם..
אני רוצה לעשות הניתוח ברמב"ם אצל ד''ר מחג'נה או ד"ר בשארה.
עוד שבועיים יש לי תור לפגישת ייעוץ ברמב"ם.
הבנתי שהכללית לא נותנים התחייבות או עושים בעיות למי שרוצה להיתנתח ברמב"ם. הבנתי שהם מפנים רק לבי"ח כרמל-בחיפה שזה בי"ח של קופ"ח כללית..
מישהו מחיפה או מהקריות ששיך לכללית קיבל התחייבות לניתוח לבי"ח רמב"ם ?
זה לא זכותי לבחור המנתח והבי"ח עצמו ?
מקוה שתעזרו לי עם תשובות..
תודה רבה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול בבי"ח רמב"ם. - תגובה
שולה זק15/08/2012יש אזורים של הכללית במחוז חיפה שכן מפנים לרמבם.
איני יודעת מה המדיניות היום, אחר שחזרו לנתח בבית חולים כרמל.
תברר בקפה שלך אפשרות לקבל הפניה והתחייבות לרמבם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-שולה זק
יוסי18/08/2012תודה רבה על התשובה המהירה.
זה משנה אם אני עושה השרוול ברמב"ם או בבי"ח כרמל ?
מי הרופאים שמנתחים בכרמל ?
תודה ושבוע טוב לך ולכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיצור קיבה- תגובה
שולה זק18/08/2012שלום יוסי,
זה לא משנה באיזה בית חולים אתה עובר ניתוח. תברר לאיזה בית חולים הקופה נותנת לך התחייבות.
בבית חולים כרמל מנתח דר' חזן.
שבוע טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן?ימית15/08/2012
שלום, הייתי מעוניינת לדעת כמה זמן לוקח כל התהליך וההכנות לקראת הניתוח מרגע קבלת החלטה על ביצועו?, אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תלוי
אולגה15/08/2012צריך להתחיל עם הבדיקות שכל משורוול עתידי צריך לעבור,וזה דבר שצריך להתאזר בו בסבלנות כי לא תמיד יש תורים זמינים זה עניין של מזל ונחישות, ככה שעם זה אין יותר מידי מה לעשות וזה לא משנה איזה ביטוח יש או וואטאבר.
מרגע סיום הבדיקות <קבלת תאריך>- זה תלוי אם עושים פרטי או ציבורי.
פרטי- בדרכ חודש עד כמה חודשים בודדים ולפעמים גם שבועות.
ציבורי-כמה חודשים ארוכים+עניין של מזל גם, במקרה שמתפנה תור או משו בסגנון.
בקיצור, זה לא הוקוס פוקוס אבל הכל קורה בסוף.. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)